Διυλιστήριο: 11/01/13
ροη αναρτησεων

Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013

Νέα από τον κόσμο... με μια ματιά

ΕΥΡΩΠΗ

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την κυβέρνηση της Ουκρανίας.
Ο Οίκος Αξιολόγησης Standard & Poor’s υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας, σε Β-, στο ίδιο επίπεδο, δηλαδή, που βρίσκεται και η Ελλάδα, έξι επίπεδα κάτω από την επενδυτική βαθμίδα. , ο Οίκος αναφέρεται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση «τα έσπασε» με το ΔΝΤ, μετά τη διαφωνία για τις τιμές του φυσικού αερίου.

Το Βερολίνο ψηφίζει: Ρεύμα ιδιωτικό ή δημόσιο;


Την προσεχή Κυριακή οι Βερολινέζοι προσέρχονται στις κάλπες. Πρέπει να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν να προμηθεύονται ηλεκτρικό ρεύμα από την ιδιωτική εταιρεία Vattenfall ή αν θα επιστρέψουν στη δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού. «Εμείς δεν θέλουμε τα χρήματα μας να μπαίνουν στις τσέπες ιδιωτών, σε αυτή την περίπτωση της Vattenfall. Διεκδικούμε φθηνότερο ρεύμα για τους κατοίκους αυτής της πόλης», υποστηρίζει ο Ντάνιελ Μπούντνις, εκπρόσωπος των Πρασίνων.


ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ

 Ρωσία, Κίνα, Ουκρανία «μπλοκάρουν» τα θαλάσσια καταφύγια

Επί μία εβδομάδα, οι συμμετέχοντες στη Σύνοδο για τη Διατήρηση των Ζωντανών Θαλάσσιων Πόρων της Ανταρκτικής διαπραγματεύονταν το σχέδιο που φιλοδοξεί να διατηρήσει παρθένα τα νερά,απαγορεύντας το ψάρεμα και η άντληση πετρελαίου θα απαγορεύονται, ενώ είδη όπως φάλαινες και πιγκουίνοι θα απολαμβάνουν μέγιστης προστασίας.
Η ανησυχία της Μόσχας και του Κιέβου είναι ότι οι περιορισμοί που προβλέπονται, και ειδικά η απαγόρευση της αλιείας, είναι υπερβολικά δεσμευτικοί. Ενστάσεις διατύπωσε και η Κίνα.
(πολύ βρώμικα παιχνίδια με πρόφαση το περιβάλλον)

MΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Ισραηλινοί επιχείρησαν να ανατινάξουν ένα τούνελ στην περιοχή Χαν Γιούνις που οδηγούσε, στο Ισραήλ.
Σύμφωνα με τους Ισραηλινούς, αμέσως μετά την ισχυρή έκρηξη, ακολούθησε αεροπορική επιδρομή, με σκοπό την ανατίναξη και δεύτερης υπόγειας σήραγγας, της Χαμάς.
Από τις επιθέσεις σκοτώθηκαν συνολικά 4 Παλαιστίνιοι και πέντε Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν.
Ο εκπρόσωπος της Χαμάς Σαμί Αμπού Ζούχρι, δήλωσε πως από τα τελευταία αιματηρά επεισόδια, το Ισραήλ θα αναγκαστεί να πάρει ένα επώδυνο μάθημα.

ΑΣΙΑ

Ιαπωνία: O αυτοκράτορας έχει γράμμα

Ο Ιάπωνας βουλευτής Τάρο Γιαμαμάτο, έκανε κάτιαδιανόητο για τα πολιτικά ήθη της χώρας του.
Στη διάρκεια δεξίωσης στους κήπους του παλατιού, παρέδωσε επιστολή στον αυτοκράτορα Ακιχίτο.
«Παρέδωσα ο ίδιος την επιστολή στον αυτοκράτορα γιατί ήθελα να τον ενημερώσω για όσα συμβαίνουν στην Φουκουσίμα. Ήθελα να είμαι σίγουρος ότι θα το διαβάσει, για αυτό και το έδωσα ο ίδιος. Στην ανατολική Ιαπωνίαπολλά παιδιά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Χιλιάδες άνθρωποι εργάζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες και σε περιοχές με υψηλή ραδιενέργεια. Αυτή είναι η πραγματικότητα και ήθελα να μοιραστώ μαζί του όσα γνωρίζω»


Ιράκ: Ρεκόρ θανάτου τον Οκτώβριο

Ήταν ο μήνας με τους περισσότερους θανάτους από τον Απρίλιο του 2008, με 964 νεκρούς και 1.600 τραυματίες.
Ενώ ο κύκλος της βίας δεν λέει να κλείσει, ο Ιρακινός πρωθυπουργός βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου και θα συναντηθεί με τον Αμερικάνο Πρόεδρο. Σε ομιλία του στο «Ινστιτούτο της Ειρήνης», ο Νούρι αλ Μαλίκι ζήτησε την στήριξη της διεθνούς κοινότητας.
Όμως η παρουσία του Νούρι αλ Μαλίκι στην Ουάσινγκτον, έβγαλε στον δρόμο συμπατριώτες του, που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Οι διαδηλωτές θεωρούν τον Μαλίκι δολοφόνο και καταπιεστή των μειονοτήτων, ενώ τον θεωρούν κύριο υπεύθυνο για το κύμα βίας που έχει γονατίσει το Ιράκ.πληροφορίες απο Euronews.gr
Eπιμέλεια: www.dilustirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τί θέλουν.

Θέλουν να κατάσχουν όλη την χώρα!
Κυριολεκτικά.
Όλη!

Όχι μόνον τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, όχι μόνον τις μεγάλες κρατικές επιχειρήσεις και βιομηχανίες, αλλά τα πάντα.
Ακόμα και το τελευταίο σπιτάκι στο τελευταίο χωριό. Και την παραμικρή ιδιοκτησία.
Οι ''ιθαγενείς'' δεν θα πρέπει να κατέχουν καμία περιουσία.

Πρέπει ο λαός κι η χώρα να γίνουν οι νέες ''Φιλιππίνες'' ή η Κίνα του 19ου αιώνα: Μία τριτοκοσμική-τεταρτοκοσμική αποικία, όπου και η παραμικρή ιδιοκτησία θα ανήκει σε αλλοεθνείς, και όπου οι ντόπιοι θα υπάρχουν ως είλωτες, έχοντας ως μόνο δικαίωμα την εργασία-μεροκάματο-μεροφάϊ εφ' όρου ζωής!

Δεν είναι φαντασία, ούτε σενάριο συνομωσιολογίας. Είναι η στυγνή πραγματικότητα.
Γι αυτό και αυξάνουν συνεχώς τους φόρους. Γι αυτό και εφευρίσκουν κάθε μέρακαινούργιους:
Δεν τους ενδιαφέρει αν τελικά τους εισπράξουν!
Άλλωστε γνωρίζουν ότι έχοντας απορροφήσει από την αγορά και τις καταθέσεις όλη σχεδόν την ρευστότητα, δεν υπάρχει δυνατότητα πληρωμής από τους πολίτες. Αποσκοπούν να μας καταστήσουν όλους οφειλέτες του Δημοσίου ΧΩΡΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ, τάχα παράνομους, μελλοντικούς καταζητούμενους για δύο λόγους:

Πρώτον για να μας φοβίσουν.
Ένας μελλοντικός και ''εν δυνάμει'' κρατούμενος για χρέη προς το δημόσιο, φοβάται να μιλήσει. Φοβάται να προβάλλει αντίσταση. Φοβάται να αντιδράσει στην προδοσία που γίνεται μπροστά στα μάτια του!
Ελπίζει ότι αν μείνει άφωνος και άβουλος θα τον ''ξεχάσουν'', θα τον αφήσουν να ζεί έστω έτσι,μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, πάντα οιονεί υπόδικος, πάντα με την απειλή πάνω απ' το κεφάλι του..

Και δεύτερον για να μπορούν όταν κρίνουν ότι ήρθε η ώρα ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, χωρίς καμία εξαίρεση, χωρίς όρους, χωρίς κανένα κοινωνικό ή άλλο κριτήριο!

Αυτός είναι ο ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ των μνημονίων, και ο μονόδρομος των απολύτως ΠΡΟΔΟΤΙΚΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ !

Θέλουν φόβο και θέλουν τις περιουσίες μας..
Η απάντηση πρέπει να είναι μία:

Ὦ παῖδες Ἑλλήνων ἴτε, ἐλευθεροῦτε πατρίδ', ἐλευθεροῦτε δὲ παῖδας, γυναῖκας, θεῶν τέ πατρῴων ἕδη, θήκας τε προγόνων. Νῦν ὑπὲρ πάντων ἀγών.

www.diulistirio.blospot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο «Αγαπητός» των παιδικών μου χρόνων, της Ελένης Κεχαγιά

Χθες μία είδηση έκανε και αυτή τον γύρο της.  «Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσαλλονίκης οδηγήθηκε ο 44χρονος εργοδότης της εταιρίας «Αγαπητός», Αγαπητός Βαλογιώργης, 

για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ. Ο επιχειρηματίας των γνωστών θεσσαλονικιώτικων ζαχαροπλαστείων συνελήφθη την Τετάρτη για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ ύψους 154.877,36 ευρώ».
Της Ελένης Κεχαγιά

Στις αρχές του 2013, ο «Αγαπητός» κατέθεσε αίτηση πτώχευσης και έκλεισε.
«Ο Αγαπητός» όμως δεν έκλεισε έτσι απλά. Μαζί του έκλεισε και ένα μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή των Θεσσαλονικιών.

Ημουν δεν ήμουν 5 χρόνων και θυμάμαι τη μαμά μου ή τη γιαγιά μου, κάθε φορά που τελείωνα το μπαλέτο μου- η σχολή ήταν πάνω στην πλατεία Αριστοτέλους, να πηγαίνουμε λίγο πιο πανω στην Τσιμισκή στον Αγαπητό. Και κάθε φορά παίρναμε ένα μεγάλο κοκ. Στα μάτια μου τότε φαινόταν, γίγας! Αχ αυτά τα κοκ. Αξεπέραστα.
Σαν χθες θυμάμαι το σκαλάκι του καταστήματος. Η μαμά μου θυμάται πάντα και τον παππού εκεί. Τον ιδρυτή. Μέχρι το τέλος της ζωής του, ήταν παρών. Και η κόρη του. Εγώ πάλι ως παιδική μνήμη θυμάμαι τον κόσμο, να μπαινοβγαίνει για να αγοράσει τα θεσπέσια γλυκά του. 

Μήπως οι τούρτες του δεν ήταν θεσπέσιες; Τόσο στην γεύση όσο και στην όψη.
Ο Αγαπητός έκανε τις πιο όμορφες τούρτες στη Θεσσαλονίκη. Αληθινά κοσμήματα! Σε όλα μας τα παιδικά πάρτι γενεθλίων – μέχρι τουλάχιστον να κατέβουμε στην Αθήνα, οι τούρτες μας ήταν το κλου της βραδιάς.

Τρισδιάστατα έργα τέχνης! Και μιλάμε για τα μέσα του '80. Από τούρτα πιάνο με ουρά, στηριγμένη σε πόδια παρακαλώ, μέχρι τούρτα ανοικτό βιβλίο, τούρτα πασχαλίτσα, τούρτα Μπάρμπι και ό,τι άλλο φανταστεί ο νους σας!
Τα χρόνια πέρασαν, εμείς κατεβήκαμε οικογενειακώς Αθήνα αλλα κάποια πράγματα έμεναν πάντα σταθερά.
Κοκ από τον Αγαπητό, καριόκες από τον Χατζηφωτίου, τρίγωνα από τον Ελενίδη, καζάν ντι πι από τον Χατζή, μπουγάτσα... γενικώς!


Οταν ο «Αγαπητός» άνοιξε στην Αθήνα η χαρά μου ήταν απερίγραπτη! Και να μη σας πω καλύτερα για το πως αντιμετώπιζα όποιον δεν τον ήξερε! «Τι! Είναι δυνατόν να μην ξέρεις τον Αγαπητό;» έλεγα, κουνώντας το κεφάλι συνομωτικά αν υπάρχαν στην παρέα και άλλοι Θεσσαλονικείς ή τουλάχιστον γνώστες των πραγμάτων!
Ο «Αγαπητός» διαδόθηκε στην Αθήνα άνοιξε και άλλα υποκαταστήματα αν δεν κάνω λάθος. Και οι Αθηναίοι τον αγάπησαν! Γιατί όχι άλλωστε;

Τα χρόνια πέρασαν κι άλλο, μεγάλωσα (!) παντρεύτηκα και στο γάμο μου, τον «Αγαπητό» πήρα. Και μάλιστα γνώρισα και τον ίδιο τον Αγαπητό. «Αγαπητός, είναι το μικρό μου», μου είπε και τότε έμαθα για πρώτη φορά πως αυτό ήταν και το όνομα του παππού - ιδρυτή των καταστημάτων. Το όνομα, και όχι το επώνυμο όπως εγώ νόμιζα.
Δεν τρέφω αυταπάτες. Ο Αγαπητός εγγονός, έφταιξε. Ισως είναι η «κατάρα» των γενεών που λένε. Η πρώτη γενιά δημιουργεί, η δεύτερη γενιά συντηρεί και η τρίτη, καταστρέφει. Μπορεί να είναι κι έτσι. Δεν το ξέρω, αλλά ούτε και με ενδιαφέρει να το ψάξω παραπάνω.
Αυτό που ξέρω είναι πως ακόμα και τώρα που περνάω καθημερινά από την Κηφισίας (γιατί τη Θεσσαλονίκη μόνο με τα κυάλια τη βλέπω πια) εκεί που ήταν το κατάστημα «Αγαπητός», ειδικά όταν στέκομαι στο φανάρι, κάτι σπάει μέσα μου..
Μα θα μου πείτε... Για ένα κοκ κάνεις έτσι; Ναι ! Για ένα κοκ! Αλλα τι κοκ!


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

‘Ερχεται η κατ` οίκον φυλάκιση με «βραχιολάκι»

Σε δύο χρόνια περίπου, όπως εκτιμούν παράγοντες του υπουργείου Δικαιοσύνης, θα αρχίσει η εφαρμογή του  ευεργετικού μέτρου της αποφυλάκισης κρατουμένων (υποδίκων και καταδίκων) με τη χρήση ηλεκτρονικού βραχιολιού, παρά το γεγονός ότι το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου ψηφίστηκε την Τετάρτη από την Ολομέλεια της Βουλής.

Και θα αρχίσει μετά από δύο χρόνια η εφαρμογή του, καθώς απαιτείται η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος που θα καθορίζει την όλη  διαδικασία χορήγησης τους, τις προδιαγραφές, τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα έχουν τα βραχιολάκια, κ.λπ.

Στη συνέχεια θα προκηρυχθεί δημόσιος μειοδοτικός  διαγωνισμός, κατά τον οποίο θα ανακηρυχθεί ο προμηθευτής. Η τιμή του κάθε βραχιολίου κυμαίνεται σήμερα από τα 1.500 έως 2.500 ευρώ και θα επιβαρύνει τον κατηγορούμενο, εκτός εάν κριθεί με ειδική αιτιολογία, ότι στερείται της οικονομικής δυνατότητας να καταβάλει το επίμαχο ποσό, οπότε και αναλαμβάνει το δημόσιο το κόστος.

Ο νέος νόμος που βρίσκεται στο δρόμο για το Εθνικό Τυπογραφείο, καταλαμβάνει όλες τις περιπτώσεις εκείνων που έχουν καταδικαστεί σε ποινή στερητική της ελευθερίας ή  είναι υπόδικοι. Επίσης, καταλαμβάνει και τις περιπτώσεις όσων  δικαιούνται να λάβουν  άδεια.
Χρήση του ευεργετικού  μέτρου μπορούν να κάνουν, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, όλοι οι καταδικασθέντες ή οι προφυλακισμένοι ανεξάρτητα εάν οι ποινές που τους έχουν επιβληθεί είναι σε βαθμό πλημμελήματος (φυλάκιση έως 5 χρόνια)  ή κακουργήματος (ποινή πάνω από 5 χρόνια).

Πάντως, διευκρινίζεται ότι τον πρώτο και τελευταίο λόγο για χρήση του επίμαχου ευεργετικού μέτρου έχει το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο για τις περιπτώσεις των καταδικασθέντων και ο ανακριτής για τις περιπτώσεις των προφυλακισμένων. Η κάθε αίτηση που υποβάλετε για βραχιολάκι θα εξετάζεται από τους δικαστές κατά περίπτωση, ανάλογα με το άτομο και σε συνάρτηση με τη βαρύτητα του αδικήματος που έχει διαπράξει  ή του αποδίδεται (το τελευταίο για τις περιπτώσεις των προφυλακίσεων).

Κατηγορηματικά το νέο μέτρο δεν καταλαμβάνει όσους έχουν καταδικαστεί για το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας, όπως και όσους έχουν καταδικαστεί  για συμμετοχή σε τρομοκρατική ή εγκληματική οργάνωση, για ανθρωποκτονίες, παραβάσεις της γενετήσιας ελευθερίας (βιασμοί, κ.λπ.) και  για διακίνηση  ναρκωτικών ουσιών.

Αναλυτικότερα, όσοι καταδικάσθηκαν σε ποινή στερητική της ελευθερίας, μπορούν, κατόπιν αιτήσεώς τους, να απολυθούν υπό τον όρο του κατʼ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση, εφ όσον έχουν εκτίσει για πρόσκαιρη κάθειρξη, τα 2/5 της ποινής τους και για ισόβια κάθειρξη, τουλάχιστον 14 έτη.

Στην περίπτωση που συντρέχουν σωρευτικά περισσότερες ποινές, ο κατάδικος θα πρέπει να έχει εκτίσει το άθροισμα των τμημάτων των ποινών του. Σε κάθε περίπτωση όμως ο κατάδικος μπορεί να απολυθεί, εάν έχει εκτίσει 17 έτη, ακόμη  και στις περιπτώσεις που το  άθροισμα των ποινών υπερβαίνει το όριο αυτό.

Στην περίπτωση της πρόσκαιρης κάθειρξης ο κατάδικος θα πρέπει να έχει παραμείνει στο σωφρονιστικό κατάστημα για χρονικό διάστημα ίσο με το 1/5 της ποινής που του επιβλήθηκε, ενώ στην περίπτωση της ισόβιας κάθειρξης για χρονικό διάστημα ίσο με 12 έτη.  Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο κατάδικος μπορεί να απολυθεί, εάν έχει παραμείνει στο σωφρονιστικό κατάστημα 14 έτη

Σύμφωνα με το νέο νομοθετικό πλαίσιο το βραχιολάκι δίνει την δυνατότητα στα  παραβατικά άτομα, στα οποία έχουν επιβληθεί ποινές, μετά από αίτησή τους, να εκτίσουν το υπόλοιπο της κράτησής  τους στον τόπο κατοικίας τους (καθεστώς  κατ΄  οίκον περιορισμού) ή σε  οποία άλλη κατοικία εκείνη επιλέξουν να διαμείνουν.

Βασική προϋπόθεση για να γίνει αυτό, είναι να τοποθετηθεί  μόνιμα στο χέρι ή το πόδι των κρατουμένων οι οποίοι θέλουν να κάνουν χρήση του «ηλεκτρονικού ευεργετήματος», το ηλεκτρονικό  βραχιολάκι το οποίο εμπεριέχει μικροτσίπ. Ο κρατούμενος φορώντας το βραχιολάκι  είναι συνδεδεμένος σε 24ωρη βάση με ειδική συσκευή την οποία έχουν οι αρμόδιες κρατικές αρχές.

Όσοι φέρουν βραχιολάκι μπορούν να βρίσκονται προκαθορισμένες ώρες της ημέρας εκτός του τόπου του κατʼ οίκον περιορισμού του αποκλειστικά για λόγους εργασίας, εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης, συμμετοχής του σε εγκεκριμένο πρόγραμμα συντήρησης ή απεξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες ή αλκοόλ ή και εκπλήρωσης των υποχρεώσεων που του έχουν επιβληθεί.

Η απόλυση του κρατουμένου μπορεί να ανακληθεί, όταν ο κατάδικος δεν συμμορφώνεται με τις υποχρεώσεις που του επιβλήθηκαν.

Σύμφωνα με το νέο νομοθέτημα για την χορήγηση της απόλυσης υπό τον όρο του κατʼ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση αποφασίζει κατόπιν αιτήσεως του καταδίκου, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών του τόπου έκτισης της ποινής. Ο κατάδικος δεν κλητεύετε ούτε εμφανίζεται ενώπιον του Συμβουλίου, μπορεί όμως να υποβάλει έγγραφο υπόμνημα.
Σε περίπτωση που η αίτηση για απόλυση υπό τον όρο του κατʼ οίκον περιορισμού με «βραχιολάκι» δεν γίνει δεκτή, νέα αίτηση μπορεί να υποβληθεί μετά από τέσσερις μήνες.
Οι ανήλικοι μπορούν να απολυθούν με βραχιολάκι, εφ όσον έχουν εκτίσει το 1/3 της ποινής τους. Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται με έκθεση της κοινωνικής υπηρεσίας του καταστήματος κράτησης και έκθεση της υπηρεσίας επιμελητών ανηλίκων.

 Η απόλυση υπό τον όρο του κατʼ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση δεν μπορεί να χορηγηθεί, αν ο ανήλικος δεν έχει παραμείνει σε ειδικό κατάστημα κράτησης νέων για χρονικό διάστημα ίσο με το ένα πέμπτο της ποινής του.

Παράλληλα, όποιος με σκοπό να διαφύγει από την επιτήρηση των αρμοδίων αρχών: α) αφαιρεί, καταστρέφει, φθείρει ή με οποιοδήποτε τρόπο επεμβαίνει στη συσκευή ή στο σύστημα ηλεκτρονικής επιτήρησης, β) με οποιοδήποτε τρόπο αλλοιώνει τα συναφή με την επιτήρηση δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους. Με την ίδια ποινή τιμωρείται και όποιος, κατά το χρόνο που τελεί υπό ηλεκτρονική επιτήρηση, εκμεταλλευόμενος βλάβη ή μη ορθή λειτουργία της συσκευής ή του συστήματος ηλεκτρονικής επιτήρησης, διαφεύγει από την επιτήρηση των αρμοδίων αρχών.
Τέλος, όσοι καταδικάσθηκαν για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, σε ποινή ισόβιας κάθειρξης, μπορούν να απολυθούν υπό τον όρο του κατʼ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση, εφόσον έχουν εκτίσει τουλάχιστον 17 έτη.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Νικόλας Κανελλόπουλος, με αφορμή τη ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου για τα βραχιολάκια, δήλωσε στο ΘΕΜΑ:

«Αξιοποιώντας τις εξελίξεις της σύγχρονης τεχνολογίας, το υπουργείο Δικαιοσύνης παραδίδει στη χρήση των δικαστικών και εισαγγελικών αρχών ένα σύγχρονο «εργαλείο» για την ηλεκτρονική επιτήρηση υποδίκων και καταδίκων».

 Με το νόμο που ψηφίστηκε από τη Βουλή, συνεχίζει ο γενικός γραμματέας, «το ελληνικό δικαιοδοτικό και σωφρονιστικό σύστημα εξοπλίζεται με άλλον έναν καινοτόμο θεσμό που αναμένεται να προκαλέσει πολλαπλά οφέλη σε διαφορετικά επίπεδα και  αλλάζει δραστικά το καθεστώς των προσώπων που οδηγούνται στα δικαστήρια, με ασφαλή επιτήρηση και αποφυγή της επαχθούς για όλους λύσης της προσωρινής κράτησης».

Παράλληλα, υπογραμμίζει ο κ. Κανελλόπουλος: «Για εκείνους που έχουν καταδικασθεί σε ποινές εγκλεισμού δημιουργούνται κατάλληλες συνθήκες για την ομαλή και άμεση επανένταξή τους στην κοινωνική ζωή. Εξ άλλου, είναι κάτι περισσότερο από προφανής η συμβολή του νέου θεσμού στη διαρκή «μάχη» για την αποσυμφόρηση των ελληνικών φυλακών και τον εκσυγχρονισμό του σωφρονιστικού συστήματος. Και όλα αυτά με απόλυτη έμφαση αφού ενός στην περιφρούρηση της δημόσιας τάξης και την ασφάλεια του πολίτη και αφού ετέρου στην προστασία του απορρήτου της ιδιωτικής ζωής του ίδιου του επιτηρούμενου προσώπου».
Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νέο «χαστούκι» από τους δανειστές

«Δεν ερχόμαστε αν δεν πάρετε μέτρα 2 δις ευρώ!»
Στα άκρα οδεύει η σύγκρουση της κυβέρνησης με την Τροικα, καθώς όπως πρώτο μετέδωσε το Reuters οι δανειστές αρνούνταν να έρθουν στην Αθήνα για την αξιολόγηση της οικονομίας αν η κυβέρνηση δεν συμφωνήσει στο ύψος του δημοσιονομικού κενού που εκείνοι έχουν προσδιορίσει στα 2 δις ευρώ.

Τι κι αν η κυβέρνηση επιμένει να μιλά για δημοσιονομικό κενό μόλις 500 εκατ. ευρώ και πως αυτά μπορούν να καλυφθούν μόνο με διαρθρωτικού χαρακτήρα μέτρα, οι δανειστές τραβούν το σχοινί της διαπραγμάτευσης στη άκρα. Καθώς επί της ουσίας απαξιούν να διαπραγματευτούν με την ελληνική κυβέρνηση συνεχίζοντας να θέτουν διαρκή τελεσίγραφα, το ένα μετά το άλλο.

Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τους δανειστές να φθάνουν την κατάσταση στα άκρα. Όσοι έχουν καλή μνήμη, θυμούνται ότι αυτό το ίδιο "παιχνιδάκι" έχει ξαναπαιχτεί  με τα μέλη της Τρόικα να κάνουν τέτοιου τύπου "καπρίτσια" στην Αθήνα και να αρνούνται να επιστρέψουν για να συντάξουν την έκθεση αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

Εδώ που έχουν φθάσει τα πράγματα, η στάση της Τρόικας μπορεί να ερμηνευθεί με δύο τρόπους, και δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν:

Είτε ότι οι δανειστές έχουν πραγματικά αποφασίσει να πιέσουν την κυβέρνηση όσο δεν πάει άλλο, όντας έτοιμοι ακόμα και για το χειρότερο απροοπτο, δηλαδή την πλήρη αποσύνθεση του πολιτικού σκηνικού. Εδώ τίθεται το ερώτημα: Είναι πράγματι έτοιμοι οι δανειστές για εκλογική κατάρρευση της κυβέρνησης, κι αν ναι, τότε ένα τέτοιο σχέδιο τι θα μπορούσε να τους εξυπηρετήσει... Ένα ερώτημα που χρήζει απάντησης.

Είτε- αν δεν ισχύει το παραπάνω σενάριο- οι δανειστές έχουν αποφασίσει να βοηθήσουν την κυβέρνηση να στήσει ένα σκηνικό κατ' επίφαση σύγκρουσης με την Τρόικα, προκειμένου στο εσωτερικό της χώρας να δοθεί το μήνυμα στον ελληνικό λαό ότι "εξαιτίας της ανένδοτης στάσης των Βρυξελλών, τότε η λήψη πρόσθετων μέτρων είναι μονόδρομος...".

Σε κάθε περίπτωση, και τα δύο σενάρια έχουν ένα κοινό παρονομαστή: ότι η προοπτική επιβολής νέων μέτρων έρχεται όλο και πιο κοντά, γίνεται ολοένα και πιο ρεαλιστικό και σκληρό σενάριο για τους πολίτες.
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Χρήστος Πρωτόπαπας είναι ο πρόεδρος της εταιρίας που θα βγάζει στο σφυρί τα σπίτια των Ελλήνων!


Προχθές αποκαλύψαμε στον Λόγιο Ερμή, τον νόμο που περάσανε από την βουλή οι κύριοι της κυβέρνησης, δημιουργώντας το κέντρο εισπραξης ασφαλιστικών εισφορών, του οποίου η αρμοδιότητα θα είναι η αναγκαστική κατάσχεση περιουσιών για αυτούς που χρωστάνε ποσά άνω των 5000€. (Βλέπε εδώ)

Πρόεδρος αυτής της εταιρίας λοιπόν είναι ο πρώην εργατοπατέρας και μέγα-σύντροφος του ΠΑΣΟΚ κύριος Χρήστος Πρωτόπαπας, ο οποίος θα βγάζει στο σφυρί την δημόσια και την ιδιωτική περιουσία του Ελληνικού λαού.
Ο Χρήστος Πρωτόπαπας γεννήθηκε το 1956 στα Χανιά. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στην ΑΣΟΕΕ και από το 1978 ήταν υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας.

Είχε αναπτύξει έντονη συνδικαλιστική δράση από τα φοιτητικά χρόνια ως σήμερα, με αποκορύφωμα την εκλογή του ως Πρόεδρος της ΓΣΕΕ στο διάστημα 1993-1996. Εξελέγη Βουλευτής Β' Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ το 1996 και επανεξελέγη το 2000, 2004, 2007 και 2009. Διατέλεσε Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο διάστημα 1996-2001 και Υπουργός Τύπου & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο διάστημα 2001-2004. Τον Οκτώβριο 2010 ήταν πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο των ομολόγων,βγάζοντας λάδι τον Μειμαράκη και τον Αλογοσκούφη

Εμείς δε θα πούμε '' Να κι άλλος ένας εκπρόσωπος των συντεχνιακών συμφερόντων ο οποίος χρησιμοποίησε τον συνδικαλισμό για να μεταπηδήσει στην πολιτική''. Δε θα αναρωτηθούμε ''σαν πρόεδρος της ΓΣΕΕ προάσπιζε τα συμφέροντα των εργαζομένων ή έπαιζε διπλό παιχνίδι''. Ούτε θα πούμε ότι ''ανήκει στην κατηγορία των πολιτικών οι οποίοι καταλαβαίνεις ότι σε κοροϊδεύουν μέχρι και από το ύφος με το οποίο μιλάνε'' καθώς ο Ελληνικός λαός αποφάσισε και τον έκρινε στις βουλευτικές εκλογές Μαΐου 2012 όπου και απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής.

Μήπως πρέπει κάποιος να προτείνει να πάει ο Χρήστος στην Παγκόσμια Τράπεζα (έχει και προϋπηρεσία στις τράπεζες) και όχι ο αποτυχημένος υποψήφιος δήμαρχος Παπουτσής;

Επιμέλεια: www.logiosermis.net

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....