Διυλιστήριο: 12/24/15
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Οι αποφάσεις για τον έλεγχο της παράνομης διακίνησης καυσίμων


Δύο σημαντικές αποφάσεις για τον έλεγχο της παράνομης διακίνησης καυσίμων δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (υπ. αριθμ. 0004170 ΕΞ 2015 και 0004169), όπως γνωστοποίησε με σημερινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.

Οι αποφάσεις, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αναφέρονται στα εξής:

1. Διαδικασίες και προδιαγραφές εγκατάστασης και λειτουργίας ολοκληρωμένων συστημάτων ηλεκτρονικού ελέγχου εισροών−εκροών σε πλωτά μέσα (σλέπια, κλπ) μεταφοράς πετρελαιοειδών. Εγκατάσταση, διαδικασίες και προδιαγραφές εγκατάστασης και λειτουργίας ηλεκτρονικού συστήματος εντοπισμού θέσης (Global Positioning System−GPS). Δημιουργία Κέντρου Συντονισμού στη γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών. Απαιτήσεις συμμόρφωσης, καταγραφής, λειτουργίας και διασφάλισης των μετρήσεων στις μεταφερόμενες ποσότητες και ηλεκτρονικής αποστολής δεδομένων. Κα0θορισμός του χρονοδιαγράμματος εφαρμογής, καθώς και του είδους και περιεχομένου των στοιχείων που παρέχονται από το σύστημα αυτό.

Χρονοδιάγραμμα εφαρμογής εντός 12 μηνών από την έκδοση της Κ.Υ.Α.

2. Διαδικασίες και προδιαγραφές εγκατάστασης και ελέγχου ολοκληρωμένων συστημάτων παρακολούθησης εισροών−εκροών στις ελεύθερες εγκαταστάσεις των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών και στις εγκαταστάσεις πωλητών πετρελαίου θέρμανσης, στις παντός είδους εγκαταστάσεις υγρών καυσίμων ιδιωτικών πρατηρίων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και στις εγκαταστάσεις χημικών προϊόντων (μεθανόλης, τολουόλης, διαλυτών, κλπ), που αποτελούν υλικά πρόσμειξης στα υγρά καύσιμα και καθορισμός του χρονοδιαγράμματος εφαρμογής, καθώς και του είδους και περιεχομένου των στοιχείων που παρέχονται από το σύστημα αυτό.

Χρονοδιάγραμμα εφαρμογής εντός 6 μηνών από την έκδοση της Κ.Υ.Α.

Η ΠΟΠΕΚ δηλώνει ότι θα στηρίξει και θα συνδράμει κάθε κυβερνητική προσπάθεια για την εξυγίανση της αγοράς πετρελαιοειδών.

Πηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Διπλή διάκριση της Ellinair στον ετήσιο διαγωνισμό «SVO Awards 2015»



Διπλή διάκριση έλαβε πρόσφατα η αεροπορική εταιρεία Ellinair στον ετήσιο διαγωνισμό «SVO Awards 2015» που πραγματοποιήθηκε στο διεθνή αεροδρόμιο του Σερεμέτιεβο της Ρωσίας (Sheremetyevo-SVO).

Ειδικότερα, η αεροπορική εταιρεία Ellinair τιμήθηκε με δύο βραβεία:

1. «Start of the year»

2. «Αγαπημένη εταιρεία του εξωτερικού»

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι επιβάτες – συνδρομητές του ιnstagram μέσω ψηφοφορίας τίμησαν την Ellinair ως «Αγαπημένη εταιρεία του εξωτερικού» στον ετήσιο διαγωνισμό «SVO Awards 2015».

Ποια είναι η Ellinair 

Η Ellinair είναι αεροπορική εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη, θυγατρική του Ομίλου Μουζενίδη, και λειτουργεί τακτικές και charter πτήσεις από το Διεθνές Αεροδρόμιο "Μακεδονία" και το Διεθνές Αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" σε 7 προορισμούς στην Ελλάδα και σε 24 πόλεις της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γεωργίας και της Λετονίας και του Καζακστάν. Κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου υπάρχουν απευθείας πτήσεις για προορισμούς του εξωτερικού από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Κέρκυρας.

Ιστορία

Το όνομα της Ellinair προήλθε από τη λέξη Έλλην, για να τονίσει ότι είναι μια ελληνική αεροπορική εταιρεία, όπως υποδηλώνει και το λογότυπό της. Ο αρχικός σκοπός δημιουργίας της ήταν να εξυπηρετήσει τον μεγάλο όγκο τουριστών, κυρίως από τη Ρωσία, οι οποίοι επισκέπτονται τη χώρας μας μέσω των τουριστικών πακέτων του Mouzenidis Travel.

Η εταιρεία συστάθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 2013 και συνέδεσε, με απευθείας πτήσεις, πόλεις του εξωτερικού με γνωστούς ελληνικούς προορισμούς. Στις 15 Ιουνίου 2015 ξεκίνησαν και τα δρομολόγια εσωτερικού της εταιρείας.

Τον Οκτώβριο του 2014, οι πτήσεις της Ellinair ενσωματώθηκαν σε όλα τα παγκόσμια συστήματα κρατήσεων (GDS's), ώστε να είναι προσβάσιμες από όλα τα τουριστικά πρακτορεία και να διασφαλίζεται η καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της

Οι αεροσυνοδοί της εταιρείας μιλούν πολύ καλά την ελληνική, την αγγλική και τη ρωσική γλώσσα.

Ποιος είναι ο Μουζενίδης 

Ο Μπόρις Μουζενίδης είναι ο άνθρωπος που κατάφερε σε είκοσι χρόνια να στήσει τη δική του αυτοκρατορία εκμεταλλευόμενος τις αδυναμίες των Ρώσων: τις γούνες τον χειμώνα, τον ήλιο και τη θάλασσα το καλοκαίρι.

Είναι ο επιχειρηματίας που την περασμένη χρονιά έφερε 500.000 Ρώσους τουρίστες στην Ελλάδα ενώ για το 2014 οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 600.000.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ. Με καταγωγή από χωριά της Τσάλκας στη Γεωργία, ο Μπόρις Μουζενίδης έγινε μηχανοτεχνίτης στην Τιφλίδα στήνοντας το δικό του λαμαρινάδικο αυτοκινήτων. Στις αρχές του 1990 με τις οδυνηρές αλλαγές στα κράτη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ο κ. Μουζενίδης μαζί με χιλιάδες άλλους Έλληνες βρήκε καταφύγιο στην Ελλάδα. Έφτασε στη Θεσσαλονίκη με μια βαλίτσα ρούχα και λιγοστά χρήματα. Δούλεψε σε εστιατόριο ως γκαρσόνι και λαντζέρης.

Μόλις βρήκε την ευκαιρία πήγε ως οδηγός λεωφορείου σε ταξιδιωτικό γραφείο. Όταν η κατάσταση σταθεροποιήθηκε στα πρώην σοβιετικά κράτη ξεκίνησαν και τα ταξίδια των Ρώσων προς Καστοριά και Χαλκιδική. Εκμεταλλευόμενος τη γνώση της γλώσσας ο Μουζενίδης άρχισε να δουλεύει με Ρώσους που ήθελαν να αγοράσουν γούνες. Άνθρωποι στην Καστοριά έχουν να λένε πως ο Μουζενίδης τους είχε πει σε ένα καφενείο που είχαν μαζευτεί: «Εμπιστευτείτε με και εγώ θα κάνω τη γούνα Καστοριάς γνωστή σε όλη τη Ρωσία». Σύντομα απέκτησε δικό του λεωφορείο και από το 1995 δημιούργησε την πρώτη εταιρεία του, το ταξιδιωτικό γραφείο Mouzenidis Travel.

Τα γραφεία της επιχείρησής του στήθηκαν απέναντι από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης όπου διατηρούνται μέχρι σήμερα, σύντομα θα διαθέτει 80 γραφεία στο δίκτυο αποκλειστικών του συνεργατών σε 60 πόλεις του εξωτερικού, σε 9 διαφορετικά κράτη, όλα υπό την ονομασία Mouzenidis Travel και θα εξυπηρετείται επίσης από τα έντεκα ιδιόκτητα γραφεία στη χώρα μας. Πατέρας δύο παιδιών, ο Μπόρις Μουζενίδης κρατά χαμηλό προφίλ με αποτέλεσμα πολύ λίγες πληροφορίες να είναι γνωστές για εκείνον και την οικογένειά του. Αυτό όμως που δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει είναι οι διασυνδέσεις του. Ποιος μπορεί να ξεχάσει πως το 2005 κατά την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα, ο οποίος συνάντησε στη Θεσσαλονίκη τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, προσωπικός οδηγός του, που τον πήγε και στο Άγιο Όρος, ήταν ο Μπόρις Μουζενίδης.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....