Διυλιστήριο: 02/16/17
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Η Ελλάδα δεν παράγει μόνο σταφύλια και ελιές. Δείτε δέκα πρωτοποριακές παραγωγές που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις ξένες.

Αν απευθύναμε σε κάποιους ανθρώπους την ερώτηση ‘’Γνωρίζετε τι παράγει η Ελλάδα; ’’, οι απαντήσεις σίγουρα θα περιστρέφονταν γύρω από τις γνωστές παραγωγές της χώρας όπως λάδι, ελιές, σταφύλια και γενικότερα θα παίρναμε όλες τις κοινότυπες απαντήσεις.

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις όπου η Ελλάδα πραγματικά πρωτοπορεί δημιουργώντας προϊόντα τα οποία δεν υπάρχουν πουθενά αλλού καταρρίπτοντας έτσι το μύθο πώς στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πρωτοποριακές παραγωγές. Ας δούμε λοιπόν τι παράγει η Ελλάδα.

10. Αυτοκίνητο Ελληνικής κατασκευής Κορρές




Για να το εξηγήσουμε καλύτερα σε ένα συνηθισμένο αυτοκίνητο ο τροχός όταν συναντά ένα εμπόδιο τότε ανεβαίνει προς τα πάνω, στο Ρ4 όμως ο τροχός στη συνάντηση του με κάποιο εμπόδιο οπισθοχωρεί λίγο τόσο όσο χρειάζεται για να ξεπεράσει το όχημα το εμπόδιο. Αυτό εδώ είναι το στοιχείο της υπομονής όπως λέει και ο Δημήτρης Κορρές. Επίσης όταν ο κάθε τροχός συναντά ένα εμπόδιο, το χτύπημα μοιράζεται και στους υπόλοιπους τροχούς, άρα εδώ εμφανίζεται το στοιχείο της συνεργασίας.
Για το σύστημα μετάδοσης θα ήταν περιττό να πούμε πως το Ρ4 έχει κίνηση στους 4 τροχούς ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων είναι χειροκίνητο 6-τάχυτο με τρεις τελικές σχέσεις (normal, sport, trial) Ήδη 4 οχήματα Ρ4 έχουν μπει στη διαδικασία παραγωγής εκ των οποίων τα δύο θα κατασκευαστούν στη χώρα μας και τα άλλα δύο στην Αμερική. Όσον αφορά την τιμή του, το Ρ4 κοστίζει περί τα 230.000 ευρώ και αν αναλογιστούμε τις δυνατότητες του η τιμή αυτή φαντάζει απόλυτα λογική καθώς μιλάμε για ένα πραγματικό supercar. Ήδη έχουν βρεθεί οι 4 πρώτοι τυχεροί που θα κάνουν δικό τους ένα προϊόν ελληνικής σκέψης και πράξης που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αντίστοιχα πολυδιαφημισμένα οχήματα του εξωτερικού.

9. Εξαγωγή σφουγγαριών



Η σχέση των Ελλήνων με το σφουγγάρι και την σπογγαλιευτική δραστηριότητα χάνεται στο βάθος του χρόνου. Ακόμα και ο Όμηρος στην Ιλιάδα είχε τοποθετήσει στα χέρια του Ήφαιστου ένα σφουγγάρι με το οποίο καθάρισε το πρόσωπο, τα χέρια και το στήθος του προτού φορέσει τον χιτώνα του. Το σφουγγάρι είναι ένα εξαιρετικό φυσικό προϊόν κατά πολύ ανώτερο από τα συνθετικά και βιομηχανοποιημένα σφουγγάρια που κυκλοφορούν στο εμπόριο καθώς δε λεκιάζουν, δεν συγκρατούν οσμές και δεν προκαλούν δερματικούς ερεθισμούς.
Είναι στην ουσία ο σκελετός ενός θαλάσσιου ζώου το οποίο μετά από πολύ προσεκτική επεξεργασία φτάνει στο αποτέλεσμα που γνωρίζουμε. Η Κάλυμνος ήταν και είναι ξακουστή στα πέρατα του κόσμου για τους θρυλικούς σφουγγαράδες της και την ποιότητα των προϊόντων της, ενώ από κοντά ακολουθούσαν και τα νησιά Σύμη, Χάλκη, Καστελόριζο, Λέρος, Αστυπάλαια, Τήλος και Κάσος. Θρυλικό όνομα στην κοινότητα των σφουγγαράδων υπήρξε ο Νικόλαος Βουβάλης, ο οποίος με καταστήματα σε Λονδίνο, Παρίσι, Μπαχάμες και υποκαταστήματα στην Αθήνα κατάφερε να δημιουργήσει μια αυτοκρατορία κάνοντας παράλληλα και πολλά κοινωφελή έργα για την πατρίδα του. Η εξαγωγή σφουγγαριών αποτελεί ακόμα και σήμερα παρά τις δυσκολίες, μια δραστηριότητα που διαφημίζει τη χώρα μας σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου.

8. Μαστίχα Χίου


Τι να πει κανείς για αυτό το υπέροχο προϊόν το οποίο μάλιστα συναντάται μόνο στο νησί της Χίου και ειδικότερα στα νότια χωριά της, τα λεγόμενα Μαστιχοχώρια. Οι εφαρμογές της ποικίλουν καθώς χρησιμοποιείται σε τρόφιμα, φάρμακα, και στη βιομηχανία. Το φυτό από το οποίο προέρχεται η μαστίχα, ο σχίνος, είναι ένας αειθαλής πυκνόφυλλος θάμνος που μπορεί να φτάσει σε ύψος τα τρία μέτρα. Η συλλογή της ακόμα και σήμερα γίνεται με παραδοσιακό τρόπο. Εργάτες καθαρίζουν το χώρο γύρω από το δέντρο και στη συνέχεια πραγματοποιούν τομές σε συγκεκριμένα σημεία. Κατόπιν η μαστίχα αρχίζει να ρέει και μετά από 15 μέρες σταθεροποιείται και αρχίζει η συλλογή και επεξεργασία της. Η συλλογή της μαστίχας πραγματοποιείται από το Δεκαπενταύγουστο μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου.
Ήδη από την αρχαιότητα η μαστίχα είχε πολλές χρήσεις και στην αρχαία Ελλάδα χρησιμοποιούνταν ως φαρμακευτικό σκεύασμα. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι τη χρησιμοποιούσαν κατά την ταρίχευση των νεκρών. Ρωμαίοι και Τούρκοι κατασκεύαζαν οδοντογλυφίδες από ξύλο σκίνου για τον καθαρισμό και τη λεύκανση των δοντιών αλλά και για τον αρωματισμό της αναπνοής. Στις μέρες μας η μαστίχα έχει εφαρμογές κυρίως στα τρόφιμα με πιο γνωστή μορφή αυτή της τσίκλας, ή άρωμα ζαχαροπλαστικής. Πασίγνωστο επίσης είναι και το λικέρ μαστίχας με το ιδιαίτερο άρωμα του. Το μαστιχέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης στην κατασκευή επίπλων αλλά στην κατασκευή οργάνων, κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό.

7. Ελληνικά ορυκτά


Η Ελλάδα χωρίς να είναι ευρέως γνωστό αποτελεί μία από τις πρωτοπόρες χώρες παγκοσμίως στην εξόρυξη ορυκτών και μεταλλευμάτων άλλα πιο συνηθισμένα και άλλα εντελώς ασυνήθιστα που το μυαλό μας δεν πάει καθόλου.
Αλουμίνιο, εδώ και μερικά χρόνια μετά την απόφαση της Γαλλίας να μειώσει την παραγωγή της, είναι πλέον πρώτη στην Ευρώπη στην παραγωγή του εν λόγω υλικού.
Άλλη μια πανευρωπαϊκή πρωτιά για τη χώρα μας με την παραγωγή βωξίτη. Ο βωξίτης βρίσκει εφαρμογές στην κατασκευή ηλεκτρικών συσκευών, αεροσκαφών, μεταλλικών κατασκευών κτλ.
Στο νομό Δράμας βρίσκονται τα μοναδικά κοιτάσματα μαγγανίου στην Ευρώπη.
Και πάλι στην Ελλάδα τα μοναδικά κοιτάσματα νικελίου στην Ευρώπη τα οποία εξάγονται στο μεγαλύτερο ποσοστό τους.
Σμηκτίτες, 2η στον κόσμο η Ελλάδα μετά τις ΗΠΑ στην εξόρυξη σμηκτιτών, οι οποίοι βρίσκουν εφαρμογές στη διάθεση αποβλήτων, τα φάρμακα, τα καλλυντικά κτλ.
Μαγνήσιο, το 46% της ευρωπαϊκής παραγωγής
Χρωμίτης, και πάλι μόνο στην Ελλάδα τα μόνα κοιτάσματα χρωμίτη πανευρωπαϊκά, τα οποία χρησιμοποιούνται στην παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα.
Ουράνιο, χρυσός και ραδόνιο στην Κεντρική Μακεδονία και Θράκη.
Λιναρίτης, ένα από τα πιο σπάνια ορυκτά που οφείλει το όνομα του στην πόλη Λινάρες της Ισπανίας. Στην Ελλάδα απαντάται σε πολλά από τα μεταλλεία Λαυρίου όπως επίσης και στην περιοχή της Κίρκης στο Νομό Ξάνθης.

6. Quizdom


Και αυτοί που δε γνώριζαν το Quizdom τώρα πια θα το έχουν μάθει και πώς να μη γίνει αυτό όταν η εν λόγω εφαρμογή έχει κάνει πάταγο σε κινητά iOS και Android. Πρόκειται για ένα παιχνίδι γνώσεων που σου δίνει τη δυνατότητα να αναμετρηθείς και με άλλους παίκτες. Το αποτέλεσμα εντυπωσιακό και το μαρτυρούν τα 1,000,000 downloads! Καθόλου άσχημα για μια εφαρμογή εμπνευσμένη από Έλληνα.

5. Τσιπούρα και λαβράκι


Τώρα αν σας λέγαμε πως το νούμερο σε αξία εξαγώγιμο προϊόν είναι η τσιπούρα και το λαβράκι θα το πιστεύατε; Και όμως είναι πέρα για πέρα αλήθεια αφού η εταιρία Σελόντα είναι η πρώτη στο είδος της αποτελώντας ένα παγκόσμιο κολοσσό. Οι 35,000 τόνοι εξαγωγές το χρόνο καθώς επίσης και το 15% της παγκόσμιας παραγωγής αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

4. Ελληνικό Σύστημα Ηλεκτρονικού Πολέμου Dare–J


Το Dare-J είναι ένα υπερσύγχρονο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου με το οποίο οι Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να ακροαστούν, αναλύσουν και να παρεμβάλλουν στρατιωτικές επικοινωνίες. Αποτελεί δημιούργημα της ΕΠΟΣ Α. Ε., η οποία είναι μια αμιγώς ελληνική εταιρία.
Το σύστημα αυτό λόγω της τεχνολογικής αρτιότητας του συγκαταλέγεται μεταξύ των άριστα εμπορικά διαθέσιμων συστημάτων καλύπτοντας μάλιστα όλες τις ανάγκες και απαιτήσεις του ΓΕΑ. Αξίζει να σημειωθεί πως σε σύγκριση με τα όλα τα γνωστά συστήματα που κυκλοφορούν στους κόλπους της συμμαχίας, το Dare-J κατά πολύ ανώτερο τόσο τεχνολογικά χάρη στο σύγχρονο ψηφιακό του σχεδιασμό αλλά και ουσιαστικά όπως αποδείχθηκε στις δοκιμές και ασκήσεις.

3. Καπνός ποικιλίας Μπασμάς


Το ότι στην Ελλάδα καλλιεργείται ο κορυφαίος καπνός του κόσμου σίγουρα δεν είναι ευρέως γνωστό αλλά αποτελεί γεγονός. Πρόκειται για τον καπνό ποικιλίας Μπασμά ο οποίος καλλιεργείται στους νομούς Ξάνθης και Κομοτηνής. Ανήκει στην κατηγορία των αρωματικών και προστίθεται στα χαρμάνια των καπνοβιομηχανιών για να δώσει άρωμα και γεύση. Λέγεται πως χάρη στην εργατικότητα των Πομάκων, που τον καλλιεργούν αποκλειστικά η άγονη περιοχή έγινε γόνιμη.

2. Ελληνικά ηλεκτρονικά κυκλώματα-εξαρτήματα


Όταν έχεις τιμηθεί με το Χρυσό Βραβείο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Ενέργειας (CERN), τότε σημαίνει πώς η δουλειά σου ξεφεύγει από τα στενά ελληνικά πλαίσια και περνάει σε επίπεδο παγκόσμιας αναγνώρισης. Αυτό το έχει καταφέρει η εταιρία Πρίσμα Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ που ξεκινώντας ως μια μικρή τοπική εταιρία του Έβρου έφτασε να γίνει γνωστή στους διεθνείς κύκλους της τεχνολογίας. Ακόμα και σήμερα η έδρα της εταιρίας παρά τη μεγάλη αναγνώριση και αποδοχή που απολαμβάνει, παραμένει στην Αλεξανδρούπολη και μάλιστα δαπανά το 25% των εσόδων της σε έρευνα και ανάπτυξη.

1. Κρόκος Κοζάνης


Από τη λίστα αυτή δε θα μπορούσε να λείπει ο κρόκος, το χρυσάφι της ελληνικής γης όπως αλλιώς λέγεται και συγκαταλέγεται στα πιο πολύτιμα μπαχαρικά των αρχαίων πολιτισμών για το χρώμα, το άρωμα, τις φαρμακευτικές αλλά και αφροδισιακές του ιδιότητες. Αναφορές για τον κρόκο υπάρχουν ακόμα και στην Παλαιά Διαθήκη, στα Ομηρικά κείμενα, αλλά ακόμα και η Κλεοπάτρα το χρησιμοποιούσε στα καλλυντικά της.
Η σπορά του κρόκου γίνεται κάθε καλοκαίρι και όταν φθάσει το φθινόπωρο αφαιρούνται προσεκτικά με το χέρι τα πολύτιμα στίγματα του λουλουδιού και ακολουθεί η διαδικασία αποξήρανσης για να δημιουργηθούν τα βαθυκόκκινα λεπτά νήματα. Για την Παρασκευή 100 γραμμαρίων κόκκινου κρόκου απαιτούνται 50,000 στίγματα. Ο κρόκος ή ελληνική ζαφορά (saffron) ανήκει στην καλύτερη ποιότητα σαφράν του κόσμου.


Πηγή: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ναυτιλία: Ανοίγουν 100 χιλιάδες θέσεις εργασίας


Την επόμενη πενταετία θα χρειασθούν περίπου 100.000 ναυτικοί όλων των ειδικοτήτων, κυρίως αξιωματικοί, για να επανδρώσουν τα νέα πλοία που θα κατασκευασθούν

Τα ποντοπόρα πλοία ελληνικών συμφερόντων αυξάνονται κάθε χρόνο με αποτέλεσμα να αυξάνεται και η ανάγκη πρόσληψης στελεχών τα οποία αν είναι Ελληνόπουλα θα βοηθήσουν να μειωθεί το ποσοστό ανεργίας στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τις διεθνείς στατιστικές την επόμενη πενταετία θα χρειασθούν περίπου 100.000 ναυτικοί όλων των ειδικοτήτων, κυρίως αξιωματικοί, για να επανδρώσουν τα νέα πλοία που θα κατασκευασθούν.

Σύμφωνα με στοιχεία της CLIA, η παγκόσμια βιομηχανία Κρουαζιέρας δίνει εργασία πλήρους απασχόλησης σε πάνω από 1.000.000 εργαζομένους. Στην επόμενη δεκαετία θα κατασκευασθούν περίπου 100 νέα κρουαζιερόπλοια που σίγουρα θα απασχολήσουν νέους ναυτικούς όλων των ειδικοτήτων.

Το ερώτημα είναι πού θα βρεθούν τόσες χιλιάδες νέοι για να επανδρώσουν τα πλοία. Η λύση στο πρόβλημα είναι η λειτουργία ικανού αριθμού Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού δημοσίων και ιδιωτικών. Κάθε χρόνο οι υποψήφιοι νέοι με τα απαιτούμενα προσόντα για εισαγωγή στις δημόσιες σχολές ναυτικής εκπαίδευσης είναι περίπου 6000-7000 και στο τέλος εισάγονται μόνο 1.000-1.200.

Πηγή www.protothema.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πάτα το Κιμ, πάτα το!..

     Εβδομήντα-δύο χρόνια μετά το τέλος του Β' παγκόσμιου πόλεμου, και η ανθρωπότητα αντί να πάει μπροστά έχει υποχωρήσει σε όλα τα σημεία.
Είναι διάχυτη η εντύπωση πως κάτι δεν πάει καλά στην πορεία του ανθρώπου επί της γής.
Και είναι διάχυτη γιατί
είναι αλήθεια.

Και εδώ ας μην ακουστούν μπούρδες περί επιστήμης, βιοτικού επιπέδου, και άλλα συναφή.
Η επιστήμη είναι επιστήμη όσο υπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες του ανθρώπου.
Όσο αναπτύσσεται παράλληλα με την πνευματική και ηθική ανάπτυξη της ανθρωπότητας.
Όταν τις προσπερνάει και υπηρετεί μόνον τα κατώτερα ένστικτα του κάθε ατόμου, τον εγωισμό, την προσπάθεια επιβολής επί του άλλου, τον χωρίς λόγο ανταγωνισμό,
..γίνεται μιά έξαλλη σκύλα που αποτέλεσμα έχει την ανάπτυξη των λίγων σε βάρος των πολλών, την άκριτη και καταστροφική συσσώρευση πλούτου, την υπερκατανάλωση, και το χειρότερο: την αλόγιστη κατανάλωση των πόρων του πλανήτη και την ήδη ορατή καταστροφή του περιβάλλοντος.

Η επιστήμη που προσπερνάει την ηθική και το πνεύμα, τα αφήνει να τρέχουν ασθμαίνοντας ξοπίσω της μπας και την προλάβουν, δημιουργώντας χάσματα και κενά απ' την βιασύνη,
..χάσματα και κενά που έρχονται να συμπληρώσουν η κατ' επίφαση "ηθική" και η ψευτοτέχνη, η εφήμερη εκείνη "τέχνη" που τρέφει τα ίδια κατώτερα ένστικτα που υπηρετεί και η έξαλλη επιστήμη.

Όλα γίνονται γρήγορα και βεβιασμένα. Να προλάβουμε τί;
Να προλάβουν ορισμένοι μέσα στο πεπερασμένο όριο αυτής της ζωής να εξουσιάσουν, να συσσωρεύσουν πλούτο άχρηστο εν πολλοίς, να δημιουργήσουν οικονομικές και πολιτικές αυτοκρατορίες,
..που όπως θα στηρίζονται στην μιζέρια και στην δυστυχία των πολλών,
..η κατάρρευση αυτών των πολλών θα φέρει και την κατάρρευση αυτών των αυτοκρατοριών.
Και τί θα απομείνει; Ποιά θα είναι η κληρονομιά αυτής της "ανάπτυξης";
Μα αυτό που ήδη βλέπουμε:
Έκπτωση κάθε είδους ηθικής αξίας,
..αποδόμηση της όποιας δημοκρατίας έχει ώς τώρα επιτευχθεί με πολύ κόπο και αίμα ανά τους αιώνες,
..βία, πνευματική αλλαζονεία, θρησκευτική μισαλλοδοξία,
..υποχώρηση των ιδεών του ουμανισμού σε όλα τα πεδία,
Ένας κόσμος μπάχαλο, βεβιασμένος και βιασμένος, χωρίς ηθική πυξίδα, και χωρίς πνευματικό προσανατολισμό,
..που μιά αλλοπρόσαλλη και χωρίς έλεγχο τεχνολογική επιστήμη τον οδηγεί στην καταστροφή, στον πόλεμο και στον θάνατο.

Υπάρχει λύση και σωτηρία; Απ' ό,τι φαίνεται δυστυχώς όχι.
Η ανθρωπότητα βρίσκεται σε μιά κατηφορική πορεία χωρίς φρένα, χωρίς τιμόνι, χωρίς καν οδηγό,
..επιταχύνοντας συνεχώς, και ελπίζοντας μόνον (ορισμένοι) να είναι μακρύς ο κατήφορος πριν την τελική πρόσκρουση στα όρια φυσικής αντοχής του πλανήτη,
..ή στο δάχτυλο του τρελλού που θα πατήσει το κόκκινο κουμπί,
..στέλνοντας τούτη την εκδοχή της ανθρώπινης ιστορίας εκεί που ανήκει: στον διάολο.

Ίσως μετά από πολλές χιλιετηρίδες ένας καινούργιος homo sapiens, πολύ πιό "sapiens" απ' τον προκάτοχό του εμφανιστεί επί της γής,
..για να τα πάει καλύτερα!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Διεγράφησαν 11 εισπρακτικές εταιρείες για καταχρηστική συμπεριφορά



Έντεκα εισπρακτικές εταιρείες διεγράφησαν από το Μητρώο Εταιρειών Ενημέρωσης Οφειλετών μέσα στο 2016. Αυτό αποκαλύφθηκε σε έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή που κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννη Δέδε.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή ενημερώνει για την εφαρμογή του νόμου που θεσπίζει τις συναλλακτικές συμπεριφορές και τους κανόνες λειτουργίας και κρατικής εποπτείας των Εταιρειών Ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις. Γίνεται επίσης μνεία στις υπουργικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί και ορίζουν τους κανόνες τήρησης και λειτουργίας του Μητρώου των εγγεγραμμένων εταιρειών ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις, το οποίο τηρείται στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή. «Από την έναρξη λειτουργίας του Μητρώου έως σήμερα είχαν εγγραφεί 29 εταιρείες.

Στο πλαίσιο εφαρμογής της κείμενης νομοθεσίας, όπου διαπιστώνονται παραβάσεις, επιβάλλονται οι δέουσες κυρώσεις. Ως αποτέλεσμα αυτών των ελέγχων μόνο κατά το 2016 έχουν διαγραφεί με υπουργικές αποφάσεις από το Μητρώο 11 εταιρείες και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία διαγραφής μια επιπλέον εταιρείας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σήμερα 15 εταιρείες», αναφέρεται στο έγγραφο.

Υπογραμμίζεται επίσης ότι τα πιστωτικά ιδρύματα (δανειστές) όταν ενημερώνουν τους οφειλέτες για τις εκκρεμείς υποχρεώσεις τους και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, υποχρεούνται να εφαρμόζουν τις διατάξεις του ισχύοντος νόμου. Στην περίπτωση όμως που αναθέσουν την ενημέρωση σε εταιρεία, τότε, κατ΄ εφαρμογή του νόμου για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, οφείλουν να ενημερώσουν τον οφειλέτη για τη διαβίβαση των δεδομένων του στη συμβαλλόμενη εταιρεία.

Πηγή  www.enikonomia.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βόμβα Βέμπερ: Μέρκελ-Σόιμπλε να αφήσουν να φύγει το ΔΝΤ από την Ελλάδα


Σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung του Μονάχου διαφαίνεται μια μεταστροφή στον κυβερνητικό συνασπισμό CDU/CSU ως προς τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. «Η Ευρώπη μπορεί να σταθεί μόνη στα πόδια της» δηλώνει στην εφημερίδα ο Μ. Βέμπερ.

«Ο κυβερνητικός συνασπισμός αλλάζει στάση αναφορικά με τη διάσωση της Ελλάδας» είναι ο τίτλος άρθρου στο πρωτοσέλιδο της Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, όπου φιλοξενούνται αποκλειστικές δηλώσεις του επικεφαλής της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Ευρωβουλή και αντιπροέδρου τoυ CSU, Μάνφρεντ Βέμπερ.

«Στους κόλπους της γερμανικής κυβέρνησης αυξάνεται ολοφάνερα η διάθεση για μια σημαντική αλλαγή πορείες αναφορικά με την πολιτική διάσωσης της Ελλάδας» σημειώνει η SZ επικαλούμενη τον Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος προτείνει ότι τόσο η Ευρώπη όσο και η Γερμανία θα πρέπει να σταματήσουν να επιμένουν στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. «Από τη στιγμή που το ΔΝΤ εμμένει στο ενδεχόμενο κουρέματος, τότε θα πρέπει να το αφήσουμε να αποχωρήσει», αναφέρει ο Μ. Βέμπερ στην εφημερίδα του Μονάχου.

Βέμπερ: Δεν μπορεί να είσαι υπέρ του ΔΝΤ και κατά του κουρέματος

Όπως σημειώνει η SZ «η προσπάθεια του Βέμπερ, ο οποίος χαίρει της εμπιστοσύνης τόσο της καγκελαρίου Μέρκελ (CDU) όσο και του αρχηγού του CSU Χορστ Ζέεχοφερ, θα πρέπει να εκληφθεί ως ένα «σημαντικό μήνυμα. Κι αυτό επειδή ο ευρωπαίος πολιτικός, που είναι παράλληλα και αντιπρόεδρος του CSU, απομακρύνεται από την μέχρι πρότινος γερμανική θέση, ότι το ΔΝΤ θα πρέπει απαραίτητα να μετέχει στο τρέχον, τρίτο δανειακό πρόγραμμα.»

Αυτή τη θέση όμως πάντα εξέφραζαν τόσο η ‘Ανγκελα Μέρκελ όσο και ο υπ. Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, παρατηρηθεί η εφημερίδα.

Σύμφωνα με τον Μ. Βέμπερ η συμμετοχή του ΔΝΤ «υπό τις μέχρι σήμερα συνθήκες ήταν πολύ χρήσιμη λόγω της τεχνογνωσίας του πάνω στην εξυγίανση υπερχρεωμένων χωρών. Αλλά τώρα οι όροι έχουν αλλάξει. Το ΔΝΤ επιμένει να θέτει ως όρο για τη συμμετοχή του ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους».

Ωστόσο ο Βέμπερ θεωρεί ότι «κάτι τέτοιο θα ήταν εξαιρετικά άδικο για άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες υλοποίησαν τους όρους των δικών τους προγραμμάτων διάσωσης χωρίς ελάφρυνση χρέους», εννοώντας την Ισπανία, την Ιρλανδία, την Κύπρο και την Πορτογαλία.

Η γερμανική εφημερίδα σχολιάζει τα λεγόμενα Βέμπερ σαν μια «διαφαινόμενη αλλαγή στάσης εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας CDU/CSU».

Σε αυτό συνηγορούν επίσης και οι δηλώσεις του έτερου αντιπροέδρου τoυ CSU Ραλφ Μπρίκνχαους στην ίδια εφημερίδα. «Για μας είναι ουσιώδες η Ελλάδα να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της και να εφαρμόσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», αναφέρει ο βαυαρός πολιτικός.

Το 2015 οι γερμανοί βουλευτές επικύρωσαν το τρίτο δανειακό πακέτο προς την Ελλάδα με τον όρο της συμμετοχής του ΔΝΤ. Ωστόσο επ’ αυτού το άρθρο κλείνει με μια επισήμανση Μ. Βέμπερ ότι «Δεν μπορεί κάποιος συγχρόνως να είναι υπέρ του ΔΝΤ και κατά ενός κουρέματος του χρέους».

Πηγή  www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....