Διυλιστήριο: 07/19/16
ροη αναρτησεων

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Ανακοινώθηκαν οι τηλεοπτικές άδειες: Ποιοι περνάνε και ποιοι κόπηκαν



Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η φάση προεπιλογής των υποψηφίων για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Με την με Αρ.Πρωτ. 178/19-7-2016 απόφαση, που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, εγκρίθηκε το Πρακτικό της Επιτροπής Διενέργειας του Διαγωνισμού και προεπελέγησαν οι υποψήφιοι:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)

2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)

3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

4. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)

5. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)

6. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV)

7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)

Κατά τις επόμενες δέκα ημέρες και μέχρι τις 30 Ιουλίου όλοι οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα να κάνουν προδικαστική προσφυγή επί της απόφασης της προεπιλογής της Επιτροπής Διενέργειας του Διαγωνισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η περίπτωση του Mega είναι μη αναστρέψιμη και το μέλλον του πρώην μεγάλου καναλιού φαίνεται αρκετά δυσοίωνο.

Αυτό προκύπτει και από την απόφαση του Γενικού Γραμματέα, όπου σχεδόν το σύνολο της περιγράφει τους λόγους αποκλεισμούς της Τηλέτυπος Α.Ε.

Αντίθετα οι περιπτώσεις του Ιβάν Σαββίδη (Dimera Media Investments) και του Ανεξάρτητου Τηλεοπτικού Παρόχου από την Κύπρο ενδέχεται να έχουν περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας.

Σημειώνεται ότι η επιλογή έγινε μετά τον έλεγχο πληρότητας από την ελεγκτική εταιρεία Grant Thornton, η οποία επελέγη με πρόχειρο διαγωνισμό για μεγαλύτερη διαφάνεια.

Ο έλεγχος έγινε με βάση το Διεθνές Πρότυπο Εργασιών Διασφάλισης 3000: «Αναθέσεις Διασφάλισης εκτός από Ελέγχους και Επισκοπήσεις Ιστορικών Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών» όπως αυτό έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων.

Ο έλεγχος της πληρότητας, δεν υποκαθιστά το έργο των αρμόδιων επιτροπών διενέργειας του διαγωνισμού οι οποίες θα εκτελέσουν κανονικά τα καθήκοντά τους, αλλά το συμπληρώνει.

Εξετάστηκε η ορθότητα εφαρμογής των διατάξεων των άρθρων 3 έως και 12 του Ν. 4339/2015 καθώς και του αντίστοιχου περιεχομένου της σχετικής προκήρυξης του διαγωνισμού, σε ότι αφορά την πληρότητα των δικαιολογητικών.

Ειδικότερα η ελεγκτική εταιρεία έλεγξε:

*Τη νομική μορφή των υποψηφίων

*Το μετοχικό κεφάλαιο των υποψηφίων

*Την υποχρέωση ονομαστικοποίησης μετοχών

*Το πόθεν έσχες των υποψηφίων και τα ασυμβίβαστα που προβλέπονται για συγκεκριμένα πρόσωπα που εμπλέκονται στη διαγωνιστική διαδικασία, πιθανή επιρροή που ασκούν σε άλλα τηλεοπτικά μέσα, τις πηγές προέλευσης των κεφαλαίων που διαθέτουν και τυχόν νομικές καταδίκες τους.

*Τις προϋποθέσεις που τίθενται από τη σχετική διακήρυξη, αναφορικά με το προσωπικό που θα απασχολήσουν οι διαγωνιζόμενοι

*Ζητήματα φορολογικής, ασφαλιστικής και τραπεζικής ενημερότητας των προσώπων που αναφέρονται, ζητήματα πτώχευσης ή ανάλογων καταστάσεων, ζητήματα πρόσθετων ασυμβίβαστων και όσα άλλα θέματα ορίζει ο νόμος.

Την περασμένη Δευτέρα, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με τις υπ' αριθμ. 129-131/2016 αποφάσεις της απέρριψε τις αιτήσεις των σταθμών Αlpha, Star Channel και Έψιλον, μετά τη συζήτηση που είχε προηγηθεί στα τέλη Ιουνίου κεκλεισμένων των θυρών.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

''Πρωταθλήτρια'' Ευρώπης η Λέσχη Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Πατρών



Χρονιά διακρίσεων αποτέλεσε το ακαδ. Έτος 2015-16 για τη Λέσχη Ρομποτικής του Πανεπιστημίου μας. Η ομάδα εργάστηκε μεθοδικά και κατάφερε να αποσπάσει διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς ρομποτικής, μεταξύ των οποίων:

- η 1η θέση για το ρομπότ “Δρομέας 2S” στην κατηγορία Enhanced Line Following του διαγωνισμού Robotex ο οποίος διεξήχθη στην Εσθονία με 17 κατηγορίες και πάνω από 650 συμμετέχοντες και αναδείχθηκε ο μεγαλύτερος διαγωνισμός ρομποτικής στην Ευρώπη.

- η 1η και 3η θέση για τα ρομπότ “Δρομέας Max” και “Δρομέας Aero” μεταξύ μεγάλου συναγωνισμού με περισσότερα από 120 ρομπότ στην κατηγορία Line Following του διαγωνισμού ITURO ο οποίος διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη.

Άλλες επιτυχίες της ομάδας την φετινή χρονιά ήταν η 4η θέση με το ρομπότ “Ήφαιστος” στην κατηγορία Fire Fighting του ITURO16, η 6η θέση του “Δρομέα 2” στην κατηγορία Line Following του Robotex15 και η συμμετοχή στον τελικό της κατηγορίας Line Following του διαγωνισμού Robot Challenge 2016, ο οποίος διεξήχθη στην Βιέννη και αποτελεί έναν από τους πιο απαιτητικούς και αναγνωρισμένους διαγωνισμούς παγκοσμίως, όπου ο “Δρομέας Max” αποτέλεσε την πρώτη Ελληνική συμμετοχή.


Τα ρομπότ σχεδιάστηκαν, κατασκευάστηκαν και προγραμματιστήκαν εξ ολοκλήρου στο Πανεπιστήμιο με χρήση μεταξύ άλλων της τεχνολογίας Τρισδιάστατης Εκτύπωσης (3D-Printing) από τα μέλη της ομάδας, η οποία εδρεύει στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Αεροναυπηγών αποτελείται από 15 φοιτητές κυρίως της Πολυτεχνικής Σχολής αλλά και της Σχολής Θετικών επιστημών και λειτούργησε υπό την καθοδήγηση των Φώτη Δημέα (υποψ. Διδάκτορα Μηχανολόγων Μηχανικών) και Αλέξανδρου Κουρή (Διπλ/χου Μηχανικού Η/Υ) και την επιστημονική επίβλεψη του καθ. κ.Νίκου Ασπράγκαθου.

Η προετοιμασία για την επόμενη χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει στο εργαστήριο της Λέσχης Ρομποτικής, ενώ τα μέλη της εκφράζουν θερμές ευχαριστίες στην Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής και την Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου για την ουσιαστική υποστήριξη τους.


Για περισσότερες πληροφορίες 

https://www.facebook.com/Polymechanon/
http://robotics.mech.upatras.gr/club/


https://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βόμβες Πανταλάκη στη Βουλή για το “κούρεμα” στον ΟΣΕ επί Σαμαρά-Βενιζέλου.



Απίστευτοι “σκελετοί” βγαίνουν στην επιφάνεια από όσα “αποκαλύπτει” στην Εξεταστική της Βουλής για τα θαλασσοδάνεια, ο πρώην Διοικητής της ΑΤΕ! Όπως παραδέχτηκε ο Θοδ Πανταλάκης, η τράπεζα έκανε αύξηση της χρηματοδότησης της τράπεζας προς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μετά τις ανακοινώσεις του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου από το Καστελόριζο, για την είσοδο της ελληνική οικονομίας στην εποχή των μνημονίων. Οπως είπε, υπήρξαν δύο σχετικά αιτήματα από τους εκπροσώπους των κομμάτων, οι οποίοι διαβεβαίωναν ότι θα υπήρχε αύξηση των κρατικών επιχορηγήσεων και των κρατικών εσόδων.

Το πιο ενδιαφέρον ίσως σημείο της κατάθεσης του πρώην διοικητή της ΑΤΕ ήταν η αναφορά του στη ζημιά από το κούρεμα των ομολόγων: Συγκεκριμέναν ανέφερε πως η ζημιά της ΑΤΕ απο το περίφημο PSI έφτασε τα 4,5 δισ. ευρώ, όταν η τότε κυβέρνηση μετέτρεψε τα δάνεια των ΟΠΕΚΕΠΕ,ΟΣΕ κ.λ.π σε ομόλογα και μετά τα κούρεψε.

Πηγή

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Ρωσία διακόπτει οριστικά για φέτος τις πτήσεις τσάρτερ προς την Τουρκία


Την ώρα που η Τουρκία δοκιμάζεται ήδη με τεράστια πτώση στον τουρισμό μαι νέα είδηση από τη Ρωσία έρχεται να κάνει ακόμη πιο δυσοίωνο το μέλλον της. 

Ρωσίδα αξιωματούχος, αναφέροντας το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα ως τον αρνητικό παράγοντα για τη μείωση του αριθμού των Ρώσων επισκεπτών ανακοίνωσε πως η Ρωσία δεν θα επαναλάβει τις πτήσεις τσάρτερ στην Τουρκία φέτος. 

«Οι πτήσεις τσάρτερ μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας δεν θα επαναληφθούν το 2016 και είναι άγνωστο αν θα ξαναγίνουν το 2017», δήλωσε η Μάγια Λομίτζε, διευθύνουσα σύμβουλος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας, σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα Izvestiya. 

Σύμφωνα με ειδικούς, έχει σημειωθεί ήδη σημαντική μείωση των τουριστών στην Τουρκία φέτος. Οι τουριστικοί οργανισμοί ανέμεναν ότι περίπου 300.000 Ρώσοι τουρίστες θα ταξίδευαν στην Τουρκία για διακοπές. 

 «Η απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία είχε αρνητική επίδραση στην επιθυμία των Ρώσων να κάνουν τις διακοπές τους στη χώρα αυτή. Η ζήτηση μειώθηκε πάρα πολύ», δήλωσε η Λομίτζε.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Συναγερμός στο ΥΕΘΑ για 14 τουρκικά πολεμικά πλοία και 42 αεροσκάφη που αγνοούνται μετά το πραξικόπημα



Με τις διώξεις και τις μαζικές συλλήψεις στην Τουρκία να βρίσκονται σε εξέλιξη, στον απόηχο της απόπειρας πραξικοπήματος, στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις επικρατεί χάος, καθώς δεν είναι λίγοι οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η εικόνα χάους επεκτείνεται και στον τομέα των διαθέσιμων μέσων του τουρκικού στρατού, καθώς ουκ ολίγα εξ αυτών (ελικόπτερα, τεθωρακισμένα, μαχητικά αεροσκάφη κ.α) να χρησιμοποιήθηκαν από τους στασιαστές. Υπάρχουν αναφορές για 14 εξαφανισμένα πολεμικά πλοία 42 ελικόπτερα τα οποία φέρονται να… έχουν χαθεί!

Το τουρκικό ΥΕΘΑ υποπτεύεται ότι ελέγχονται από τους ασύλληπτους ακόμα υποκινητές του πραξικοπήματος. Ο Τούρκος διοικητής ναυτικού Αντμίραλ Βεϊδέλ Κοσελέ είναι επίσης «άφαντος» από την νύχτα τις 15 Ιουλίου.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν ο Κοσελέ ήταν συνεργός των συνωμοτών που ηγήθηκαν του πραξικοπήματος. Τοπικά μέσα αναφέρουν πως ο διοικητής του ναυτικού ξεγελάστηκε από τους πραξηκοπιματίες που, σύμφωνα με αναφορές, τον οδήγησαν στο πλοίο, λέγοντας του ότι συμβαίνει μια τρομοκρατική επίθεση στην χώρα.

Τα 14 πολεμικά πλοία αναφέρθηκε ότι ήταν σε ενεργό υπηρεσία την ημέρα του πραξικοπήματος. Ήταν ή στο Αιγαίο ή στη Μαύρη Θάλασσα και δεν έχουν ακόμα γυρίσει στο λιμάνι από όπου απέπλευσαν. Η υποψία ότι αυτά τα πλοία μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν από τους πραξικοπηματίες ενισχύεται από το γεγονός ότι δεν έχουν επιχειρήσει ακόμα να επικοινωνήσουν με το αρχηγείο του ναυτικού ή με το λιμάνι. Υποψιάζεται ότι τα πλοία, που μπορούν να ανιχνευτούν μέσω ραντάρ ή δορυφόρου, κατευθύνθηκαν προς ελληνικά λιμάνια, προκειμένου το προσωπικό που τα επανδρώνει να ζητήσει άσυλο από τις ελληνικές Αρχές.

Μάλιστα, εικάζεται ότι κάποια από αυτά ή και όλα ίσως κατευθυνθούν προς ελληνικά λιμάνια

Σε κάθε περίπτωση, ο Ερντογάν έχει δώσει εντολή για συνεχείς περιπολίες μαχητικών F-16 σε όλη την Τουρκία, μήπως και… εντοπιστούν!


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η διάσωση των τραπεζών της ΕΕ δεν προϋποθέτει κούρεμα επενδυτών



Τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) δεν είναι υποχρεωμένα να επιβάλουν ζημίες στους μετόχους και τους κατόχους ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης πριν παρέμβουν για τη διάσωση μιας τράπεζας, σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Οι κανόνες της ΕΕ για την επιβολή ζημιών στους πιστωτές μιας τράπεζας πριν τη διάσωση της θεωρήθηκαν νόμιμοι από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στην υπόθεση για τη διάσωση των τραπεζών στη Σλοβενία.

Ωστόσο, οι κανόνες δεν είναι δεσμευτικοί για τα κράτη-μέλη, ανέφερε το Δικαστήριο στην απόφασή του, η οποία περιορίζει κάπως τις αρμοδιότητες της Κομισιόν για τον ανταγωνισμό εν μέσω συνομιλιών για τη διάσωση των ιταλικών τραπεζών.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι η ανάληψη ζημιών τους μετόχους και τους κατόχους ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης δεν αποτελεί προϋπόθεση για την παροχή κρατικής βοήθειας σε μια προβληματική τράπεζα.

Οι δικαστές πρόσθεσαν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που επιβλέπει την εφαρμογή των κανόνων της ΕΕ στα κράτη-μέλη, μπορεί παρόλα αυτά να ανοίξει μια επίσημη έρευνα για να διαπιστώσει κατά πόσο ένα κράτος παραβίασε τους κανόνες της ΕΕ για τον ανταγωνισμό στην παροχή κρατικής βοήθειας σε μια τράπεζα χωρίς να επιβάλει ζημίες στους κατόχους ομολόγων μειωμένη εξασφάλισης.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ποιοι οδηγούνται στην Ελληνική δικαιοσύνη ; (Ονόματα)



Παρά τις αντιστάσεις της «Λερναίας Ύδρας» της διαπλοκής, τις αναβολές και τις καθυστερήσεις από την πολύμηνη απεργία των δικηγόρων, τις δυσλειτουργίες ή τις παρεμβάσεις στην απονομή της δικαιοσύνης, ήρθε η ώρα της κρίσεως. 
Για κακουργήματα που αφορούν πολλά δις ευρώ και επισύρουν μέχρι και ισόβια κάθειρξη. 
Για τον Λαυρεντιάδη και άλλους 43 της υπόθεσης PROTON BANK. 
Για τον Ρέστη και άλλους της τράπεζας FBB. Για τον Φιλιππίδη και άλλους 34 της υπόθεσης του Ταχ. Ταμιευτηρίου. 
Για τους ιδιοκτήτες της «ENERGA HELLAS» και άλλους 19, που υπεξαίρεσαν πολλά εκατ. ευρώ δημοσίου χρήματος. 
Για την υπόθεση των Γερμανικών υποβρυχίων (Κάντας και άλλοι 32) και των TOR-M1 (Γερμανός, Σμπώκος κ.α) για μίζες. 
Για τις ΜΚΟ της Εκκλησίας και του Ρόντου. 
Για την εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο και τα στημένα παιχνίδια (Μπέος κλπ). 
Για το Βατοπαίδι του Εφραίμ κλπ και τις «ιερές ανταλλαγές» ακινήτων. 
Για τον Τσοχατζόπουλο και τους φίλους του (κατ ‘έφεση) με το μεγάλο φαγοπότι των εξοπλιστικών. Για τη Siemens και την περιβόητη σύμβαση του ΟΤΕ, αλλά και τη δωροδοκία του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Μαντέλη, υπόθεση που προκάλεσε σάλο τις τελευταίες μέρες.


Σε εξέλιξη βρίσκονται σοβαρές υποθέσεις διαπλοκής (θαλασσοδάνεια ΜΜΕ, μεταξύ αυτών και του Κήρυκα Χανίων της οικογένειας Μητσοτάκη, Μαρτίνης και Ερρίκος Ντυνάν, Λιακουνάκος για μίζες, Βιομηχανία Ζάχαρης, ΚΕΕΛΠΝΟ και Νοσοκομεία, δάνεια Αγροτικής Τράπεζας κα). Αλλά και δεσμεύσεις λογαριασμών από τους Εισαγγελείς κατά της διαφθοράς, μεγαλόσχημων επιχειρηματιών για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.

Αλήθεια, πόσες από τις παραπάνω υποθέσεις είναι γνωστές στους πολίτες; Πόσοι γνωρίζουν ποιοί, πως και πόσα δις ευρώ ιδιοποιήθηκαν παράνομα, περνώντας ζωή χαρισάμενη σε βάρος της χρεοκοπημένης από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ χώρας και της φτωχοποιημένης κοινωνίας και λεηλατώντας το δημόσιο χρήμα; Όταν οι ίδιοι οι αετονύχηδες και οι πολιτικοί τους φίλοι κουνούσαν το δάχτυλο και με θράσος δήλωναν «μαζί τα φάγαμε».

Τα συστημικά ΜΜΕ, ιδιοκτήτες και φερέφωνα τους, κρύβουν εν ψυχρώ την αλήθεια και τους ενόχους.Αποσιωπούν κάθε τι που τους εκθέτει στα μάτια του κόσμου. Ποιός μίλησε για τις πρόσφατες δεσμεύσεις λογαριασμών, ή για τα θαλασσοδάνεια 1,3 δις που πήραν, χωρίς εγγυήσεις; Μαύρη προπαγάνδα κατά της κυβέρνησης κάνουν, άλλοτε με ανοησίες και ψέματα και άλλοτε με χυδαιότητες.

Η λυσσώδης επίθεση των διαπλεκόμενων και διεφθαρμένων αντιπάλων μας έχει εξήγηση και στόχευση: Να πέσει αυτή η κυβέρνηση για να έρθουν οι φίλοι της διαπλοκής. Να γλιτώσουν τη λογοδοσία ενώπιον του Νόμου και του κριτή λαού. Δεν πίστευαν πως κάποτε τα κραταιά κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα έχαναν και μαζί τους θα έχαναν προνόμια, χρήμα και ισχύ οι «εντιμότατοι φίλοι» τους. Αυτά προσπαθούν να διασώσουν. Μαζί και το σαρκίο τους από τη Νέμεση και τη φυλακή. Αναρωτιέμαι, μετά απ’ αυτά, τί δεν καταλαβαίνει η αριστερή αντιπολίτευση, που ζητά με εμμονή και αυτή, την πτώση της κυβέρνησης ;

Το καραβάνι προχωρά! Με δυσκολίες, με απειρίες, με λάθη αλλά κυρίως με θέληση και πολλή δουλειά. Για να βγει η χώρα από την κρίση με δίκαιη ανάπτυξη και κοινωνικό κράτος για όλους. Στηρίζοντας τις λαϊκές τάξεις και ιδίως τους αδύνατους πολίτες. Με ισοπολιτεία, διαφάνεια και δημοκρατία. 

Το στοίχημα είναι ανοιχτό και ο δρόμος δύσκολος. 


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έρευνα στο σπίτι πρώην στελέχους της UBS και πρώην προέδρου του ΤΧΣ, Χ. Σκλαβούνη



Έρευνα στην κατοικία πρώην στελέχους της τράπεζας UBS πραγματοποίησαν οι ελληνικές αρχές, πριν από λίγες μέρες, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times. Η έρευνα έγινε στο σπίτι του Χρήστου Σκλαβούνη, στις 4 Ιουλίου και οι αρχές κατάσχεσαν υπολογιστές, έγγραφα και ψηφιακούς δίσκους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η έρευνα εντάσσεται σε πανευρωπαϊκή προσπάθεια αποκάλυψης των μυστικών ελβετικών τραπεζών με στόχο τον εντοπισμό κεφαλαίων που δεν έχουν φορολογηθεί.

Ο Χρήστος Σκλαβούνης διετέλεσε για χρόνια στέλεχος της UBS στην Ελλάδα και το 2013 είχε τοποθετηθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά επικεφαλής του Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, θέση από την οποία παραιτήθηκε τον Μάρτιο του 2015, δύο μήνες αφότου ανέλαβε την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ. Τον Φεβρουάριο ορίστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως υπεύθυνος στην ενότητα Ανάπτυξης στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ.

Σύμφωνα με τους Financial Times στον Χρήστο Σκλαβούνη δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, ενώ ο ίδιος δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο για την έρευνα, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η ελληνική έρευνα βασίζεται σε πληροφορίες για λογαριασμούς της UBS οι οποίες περιέχονται σε ένα CD που αγόραζαν το 2012 οι γερμανικές αρχές και στη συνέχεια το έδωσαν και στην Αθήνα.

Διασταυρώνοντας αριθμούς λογαριασμών και ημερομηνίες γεννήσεων με τοπικά αρχεία μεταφορών χρημάτων στο εξωτερικό οι ελληνικές αρχές ετοίμασαν μια λίστα με 1.000 υπόπτους για φοροδιαφυγή αναφέρουν στους FT πηγές κοντά στις έρευνες. Ορισμένοι έχουν ήδη συμφωνήσει σε διακανονισμούς.

Οι ερευνητές εξετάζουν σχολαστικά και τον ρόλο της UBS και των τραπεζιτών της. Ελπίζουν να αποκτήσουν πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες από τα γραφεία της τράπεζας στη Ζυρίχη και το Λουγκάνο, αλλά και για τις δραστηριότητές της σε Λουξεμβούργο και Σιγκαπούρη.

Από την πλευρά της η UBS δηλώνει ότι οι ελληνικές αρχές δεν έχουν έλθει σε επαφή μαζί της αναφορικά με την έρευνα, αλλά δεν σχολιάζει περαιτέρω.
Μια μπίζνα δεκαετιών

Η UBS ανακοίνωσε στις αρχές Ιουλίου ότι είχε διαταχθεί από τις ελβετικές αρχές να παραδώσει πληροφορίες που σχετίζονται με λογαριασμούς Γάλλων φορολογουμένων έπειτα από αίτημα του Παρισίου. Η τράπεζα είχε αναφέρει ότι περιμένει και άλλες χώρες να προβούν σε ανάλογα αιτήματα.

Τα τελευταία δέκα χρόνια η τράπεζα έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές στο επίκεντρο για συμμετοχή σε προσπάθειες φοροαποφυγής.

Το 2009 η UBS έφτασε σε διακανονισμό με Αμερικανούς εισαγγελείς σύμφωνα με τον οποίο αντί για τον καταλογισμό κατηγοριών επειδή βοηθούσε Αμερικανούς να φοροδιαφεύγουν πλήρωσε πρόστιμο 780 εκατ. δολαρίων.

Η έρευνα είχε ξεκινήσει από πληροφορίες που ήλθαν μέσω του Μπράντλεϊ Μπίρκενφελντ, πρώην τραπεζίτης της UBS. Ο Μπίρκενφελντ πέρασε δυόμισι χρόνια σε αμερικανική φυλακή, αλλά μετά την απελευθέρωσή του, το 2012, έλαβε 104 εκατ. δολάρια ως αμοιβή επειδή έδωσε πληροφορίες.

Ο πρώην τραπεζίτης έκανε γνωστό πως ήταν πρόθουμος να βοηθήσει και άλλες κυβερνήσεις που υποπτεύονται την UBS και η Αθήνα, όπως αναφέρουν οι Financial Times, ήρθε σε επαφή μαζί του τον περασμένο μήνα.

Δήλωσε στους Financial Times ότι περιέγραψε στην κατάθεσή του πως η UBS δουλεύει για να «ενθαρρύνει» πελάτες της σε χώρες όπως η Ελλάδα να χρησιμοποιήσουν την εχεμύθεια που προσφέρει η τράπεζα για να αποφύγουν τη φορολόγηση. Η κλασική πρακτική είναι το στήσιμο εταιρειών «βιτρίνα», πολλοί λογαριασμοί και καταπιστεύματα.

Οι πληροφορίες του Μπίρκενφελντ φθάνουν μέχρι το 2005 όταν και έφυγε από την τράπεζα.

Ωστόσο, μετά από έφοδο που έκαναν οι ελληνικές αρχές στα γραφεία της UBS στην Αθήνα τον Δεκέμβριο, οι ερευνητές υποπτεύονται ότι η τράπεζα συνέχισε να στοχεύει σε πελάτες από την Ελλάδα μέχρι τα capital controls.

«Όλοι γνώριζαν, εάν αναφέρεστε σε πελάτες στην Ελβετία, δεν πήγαιναν για να αγοράσουν σοκολάτες» σχολιάζει σκωπτικά ο Μπίρκενφελντ. «Η Ελλάδα είναι σε οικονομικό χάος. Γιατί; Γιατί όλα τα λεφτά είναι στη Γενεύη και τη Ζυρίχη» προσθέτει με νόημα.

Για το δημοσίευμα των Financial Times έκανε δήλωση η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η Όλγα Γεροβασίλη σημειώνει τα εξής:
Η ελληνική κυβέρνηση έχει αναλάβει την ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό, να χτυπήσει αποφασιστικά τη διαφθορά και τη διαπλοκή σε αυτόν τον τόπο.

Η υπόθεση που αποκαλύπτουν σήμερα οι Financial Times, σχετικά με τις πρακτικές της τράπεζας UBS και των στελεχών της στην Ελλάδα, είναι ακόμα μία περίπτωση στην οποία οι ελληνικές αρχές κινήθηκαν με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα έχοντας ως γνώμονα την απόδοση δικαιοσύνης.

Είναι δεδομένο ότι η ελληνική πολιτεία θα αξιοποιήσει όλους τους διαύλους επικοινωνίας καθώς και την τεχνογνωσία άλλων χωρών που έχουν πετύχει απτά αποτελέσματα στη μάχη απέναντι στην αυθαιρεσία των τραπεζικών ιδρυμάτων καθώς και αυτήν των επιφανών πελατών τους που επιλέγουν να φοροδιαφεύγουν. Είναι επίσης σαφές ότι το ελληνικό Δημόσιο επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματος του, προς πάσα κατεύθυνση. Διότι η χώρα και οι πολίτες της δεν μπορούν να είναι διαρκώς όμηροι των κυκλωμάτων της διαφθοράς.

Όπως στις περιπτώσεις των ήδη γνωστών λιστών, Λαγκάρντ και Μπόργιανς, οι ελληνικές αρχές θα πράξουν τα δέοντα και με ταχύτατες διαδικασίες έτσι ώστε να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον.

Η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια της Δικαιοσύνης η οποία αμερόληπτα και ανεξάρτητα, θα εξετάσει το σύνολο των στοιχείων και των πιθανών παραβάσεων που προκύπτουν από αυτά.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Wikileaks: Αποκαλύψεις για το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία

Το Διυλιστήριο λέει : ... Γιατί δεν τα δίνουν απευθείας στην δημοσιότητα ; Ποιους θέλουν να καλύψουν ;  Τι είδους συναλλαγές θέλουν να κάνουν, και με ποιους ; .......

To Wikileaks ετοιμάζεται να δώσει στη δημοσιότητα περισσότερα από 100.000 αρχεία σχετικά με το πραξικόπημα στην Τουρκία, την πολιτική δύναμη και ιεραρχία

Οι διαχειριστές του ιστοτόπου Wikileaks ανακοίνωσαν μέσα απ' τον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter πως ετοιμάζονται να προχωρήσουν στη δημοσίευση περισσότερων από 100.000 απόρρητων αρχείων για το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία και την πολιτική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα.

Συγκεκριμένα, οι διαχειριστές του ιστοτόπου έγραψαν ότι πρόκειται να διαρρεύσουν σύντομα τα έγγραφα για την πολιτική εξουσία της Τουρκίας.



https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επιστημονικά πραξικοπήματα..

     Τί τουρκικό πραξικόπημα και τρίχες κατσαρές;
Οι άνθρωποι είναι amateurs, ερασιτέχνες, πώς το λένε;
Το πραγματικό know-how στα πραξικοπήματα τόχουμε εδώ.

Μετρήστε:
Αθωώθηκαν οι περισσότεροι
κατηγορούμενοι για την ηρωϊνη δύο τόννων του Noor 1 καθότι το πλοίο ήταν ασυνόδευτο, σαν δέμα του ΚΤΕΛ ένα πράμα.
Συνελήφθησαν όμως οι αλητήριοι που συνέλεγαν παράνομα ρίγανη, όχι για προσωπική χρήση αλλά για πούλημα. Σχεδίαζαν να ρίξουν στην αγορά είκοσι κιλά αγνής ρίγανης.
Η δίκη για τα στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο δεν θα γίνει ποτέ γιατί τα αδικήματα παραγράφηκαν.
Ο καστανάς εξ αιτίας του οποίου δεν πιάσαμε τους στόχους τού 2015 και η κυβέρνηση αναγκάστηκε να πάρει κι άλλα μέτρα, θα δικαστεί δυό-τρείς φορές ακόμη.
Τα "εκσυγχρονιστήρια" Μαντέλης και Τσουκάτος που παραδέχτηκαν πως πήραν μίζες από την Miesens, κυκλοφορούν ελεύθερα, προφανώς ως ανταμοιβή για την ειλικρίνειά τους, ώστε να γίνουν παράδειγμα και για τους νέους που θέλουν να σχοληθούν με την πολιτική.
Ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας "Πρώτο Φλέμα" επειδή δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την προέλευση 3,5 μυρίων ευρώ απαλλάχθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας.
Λίγο καιρό πριν ο Υπουργός οικονομικών επί Μεγάλου Ηλίθιου, αθωώθηκε για την κατηγορία παραποίησης της "λίστας Λαγκάρντ" που εκεί μέσα βρισκότανε το μισό του σόϊ, η Άρτα, τα Γιάννενα και το μισό πολιτικό σύστημα της χώρας.

Να συνεχίσουμε;
Πώς; Αυτά δεν είναι πραξικόπημα;
Τί είναι; Δικαστικές αποφάσεις;
Τί λέτε καλέ! ΑΥΤΑ είναι πραγματικό πραξικόπημα!
Αυτά κι άλλα τόσα παρόμοια και καθημερινά είναι που καταργούν την δημοκρατία σ' έναν τόπο,
..και βυθίζουν τους πολίτες στην πιό μαύρη απελπισία.

Γιατί δεν έχεις να κάνεις με μιά ορατή δικτατορία, με επίσημη κατάργηση του Συντάγματος που επιβάλλει ισονομία και ισοπολιτεία,
..παρά με μιά αόρατη,
..με ένα κέλυφος δημοκρατίας, ένα αυγό κλούβιο,
..που απ' έξω είναι άσπρο και ολάκερο, και από μέσα βρωμάει και ζέχνει και δηλητηριάζει όποιον το φάει.

Αυτά είναι λοιπόν τα επιστημονικά πραξικοπήματα, και όχι οι οπερέτες των μπουνταλάδων γειτόνων.
'Η μήπως δεν είναι πραξικόπημα που ο Μεγάλος Ηλίθιος, το Στουρνάρι, ο μάγκας της Καλαμάτας, ο Μπένι, ο Καρατζαφύρερ, ο σκατόγερας της ΡΗΜΑΔ, και οι υπόλοιποι πρωταίτιοι της ανήκουστης προδοσίας και τραγωδίας,
..μπορούν και κυκλοφορούν ακόμη;

Γατάκια τούρκοι!
Μα ούτε ένα πραξικόπημα της προκοπής;
Κρίμα τα μουστάκια σας!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εγκρίθηκαν από την ΕΚΤ τα μέτρα χαλάρωσης των capital controls - Τι αλλάζει



H Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενέκρινε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα την εισήγηση που είχε κάνει η Τράπεζα της Ελλάδος για τη χαλάρωση των capital controls.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΤτΕ, πρόκειται για το πακέτο που είχε προαναγγείλλει την προηγουμένη εβδομάδα στη Βουλή ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Παρουσιάζοντας στην Επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής την Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής, ο κ. Στουρνάρας είχε κάνει λόγο για:

- Άρση της απαγόρευσης ανάληψης μετρητών όταν προέρχονται από νέες καταθέσεις σε μετρητά (νέο χρήμα).

- Πλήρη άρση της απαγόρευσης αποπληρωμής δανείων.

- Αύξηση του ποσοστού ανάληψης μετρητών από 10% σε 30% των ελεύθερων κεφαλαίων που προέρχονται από το εξωτερικό.

- Δυνατότητα ανάληψης μετρητών έως 840 ευρώ ανά δύο εβδομάδες.

- Αύξηση στα όρια των υποεπιτροπών των τραπεζών (έως 250.000 ευρώ ανά πελάτη/ανά ημέρα σήμερα) καθώς και των ποσών που θα μπορούν να εκτελούνται απευθείας από τις τράπεζες χωρίς την προϋπόθεση προηγούμενης ιστορικότητας (έως 20.000 ευρώ ανά πελάτη/ανά ημέρα σήμερα). Στόχος είναι οι επιχειρήσεις να εξυπηρετούνται το αργότερο σε χρόνο Τ+1, ώστε να μην επηρεάζεται η συναλλακτική τους εικόνα με τους συνεργάτες τους στο εξωτερικό.

Αναμένεται η έκδοση ΦΕΚ με το οποίο θα τεθούν σε ισχύ τα παραπάνω μέτρα.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ανήσυχος ο Μαρινάκης ....για την έκβαση της δίκης


Φανερά ανήσυχος για την έκβαση της δίκης του Noor 1 ήταν χθες ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Εδώ τον βλέπουμε να γλεντάει στα γενέθλια του εκδότη των Παραπολιτικών Γιάννη Κουρτάκη, μαζί το Μάκη Βορίδη, τον Άδωνι Γεωργιάδη και τη Ντόρα Μπακογιάννη.

Να θυμίσουμε ότι ο βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση του ναρκόπλοιου, Μάκης Γιαννουσάκης είχε δηλώσει σε συνέντευξη του ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης γνώριζε τις κινήσεις του Αιμίλιου Κοτσώνη για το Noor1. (ΕΔΩ)

Το δικαστήριο καταδίκασε μόνο των Γιώργο Μπουρφούβαλη και τον Ευθύμη Γιαννουσάκη ως απλά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και τέσσερις κρατούμενους τουρκικής καταγωγής.

Ο Αιμίλιος Κοτσώνης αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών για ένταξη και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ κατηγορείται μόνο για απλή συνέργεια στην διαμετακόμιση της ηρωίνης όπως και οι Παναγιώτης Φάρος και Βασίλειος Κουρούβανης.

Αθωώθηκαν επίσης ο ιδιοκτήτης του Noor 1 Παντελής Καλαφάτης και οι υπόλοιποι 16 κατηγορούμενοι.

Έτσι, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δέχτηκε ότι υπάρχει εγκληματική οργάνωση αλλά δεν απάντησε στο ποιος ήταν ο αρχηγός και έφερε την ηρωίνη στην Ελλάδα.

Πριν την έναρξη της διαδικασίας, δεν επετράπη η είσοδος των δημοσιογράφων στην αίθουσα, κάτι που τελικά έγινε με 20 λεπτά καθυστέρηση.

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....