Διυλιστήριο: 10/04/13
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Πόσο ακόμη θα πληρώνεις Ελληνικέ λαέ τις συμμορίες και τις οικογένειες που κυβερνάνε αυτή την χώρα. ...

Εχθές αποφασίστηκε ξαφνικά, με πρωτοβουλία του Υπουργείου διοικητικής μεταρρύθμισης (υπ. Κυριάκος Μητσοτάκης) να καταργήσουν την “διαύγεια” με διαβούλευση 24 ωρών (περισσότερες λεπτομέρειες εδώ και εδώ).
Πολλά ερωτηματικά εγέρθηκαν για τους λόγους που ο “κύριος" Μητσοτάκης ήθελε να καταργήσει μία από τις λίγες σημαντικές μεταρρυθμίσεις της χώρας, και μάλιστα με μια διαβούλευση κοροϊδία 24 ωρών.

Ιδου οι απαντήσεις:

Αναρωτιέστε γιατί θέλει ο κύριος Μητσοτάκης την κατάργηση του ΔΙΑΥΓΕΙΑ;
Για να μην βλέπει ο Ελληνικός λαός τους διορισμούς της μισής Κρήτης στα γραφεία του


Αναρωτιέστε γιατί θέλει ο κύριος Μητσοτάκης την κατάργηση του ΔΙΑΥΓΕΙΑ;
Για να μην βλέπει ο Ελληνικός λαός τους διορισμούς που κάνει στα γραφεία του.


Αναρωτιέστε γιατί ο κύριος Μητσοτάκης καταργεί το Διαύγεια;
Για να μην βλέπει ο Ελληνικός λαός τα ρουσφέτια του


Αναρωτιέστε γιατί ο κύριος Μητσοτάκης θέλει την κατάργηση του ΔΙΑΥΓΕΙΑ;
Γιατί προφανώς δεν πρέπει να ξέρει ο Ελληνικός λαός πως δίνει από το αίμα του 400.000 στο ίδρυμα του πατέρα του για ψηφιοποίηση του αρχείου του

Πόσο ακόμη θα πληρώνεις Ελληνικέ λαέ τις συμμορίες και τις οικογένειες που κυβερνάνε αυτή την χώρα. Αφού λοιπόν η οικογένεια Μητσοτάκη εφάρμοσε πολιτική σωτηρίας της χώρας τώρα καλείσαι να πληρώσεις για την ψηφιοποίηση αυτής 400.000€.
  

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Απορρίφθηκε ο χαρακτηρισμός της Στρογγύλης ως αρχαιολογικού χώρου!

Να λοιπόν που είχαμε δίκιο όσοι γράφαμε για το θέμα της Στρογγύλης (βλέπε άρθρο μας: «Απίστευτοσκάνδαλο: Μίκρυναν την Ελληνική ΑΟΖ απόΚαστελόριζο προς Κύπρο!») και τις καταστροφικές επιπτώσεις που θα είχε στο θέμα της ΑΟΖ.

Μάλιστα το θέμα που αναδείχθηκε στον «Λόγιο Ερμή» έφτασε και στην βουλή με την μορφή ερώτησης απο τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο χωρίς να λάβουμε κάποια απάντηση.

Έτσι λοιπόν μετά απο απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και γνωρίζοντας άριστα το θέμα λόγω θητείας του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Πάνο Παναγιωτόπουλο ο χαρακτηρισμός της Στρογγύλης ως αρχαιολογικού χώρου απορρίφθηκε.

Η συγκεκριμένη απόφαση μάλιστα επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί ως “ασπίδα” για το νησί στο οποίο υπάρχει μία μικρή στρατιωτική δύναμη. Η οποία αν επικυρωνόταν η συγκεκριμένη γνωμοδότηση θα έπρεπε να αποχωρήσει! Και αυτό θα ήταν μέγα λάθος, γιατί η Στρογγύλη θα έμενε ακατοίκητη.

Η ζημιά θα ήταν τεραστίων διαστάσεων αφού αν ...σβήναμε τη Στρογγύλη από το χάρτη της ΑΟΖ δεν θα μπορούσαμε να “ενωθούμε” με την ΑΟΖ της Κύπρου.

Η γκάφα ευτυχώς έγινε αντιληπτή μετά απο το σάλο που ξέσπασε και η γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, δεν προχώρησε παραπέρα με τον υπουργό Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο να μην υπογράφει.


www.diulistirio.blogspot.gr



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΒΟΜΒΑ "ΚΑΙΕΙ" ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Α.Ρουπακιώτης: "Με υπόδειξη απο ΗΠΑ και Κομισιόν οι διώξεις κατά Χρυσής Αυγής"

Μια αποκάλυψη-βόμβα, που εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής έκανε σήμερα το πρωί ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτης. Υποστήριξε πώς οι διώξεις σε βάρος των βουλευτών της Χρυσής Αυγής υπαγορεύτηκαν από τις ΗΠΑ και την
Κομισιόν, ενώ εμμέσως πλην σαφώς μίλησε για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης, λέγοντας πώς «επιχειρήθηκε πολιτική διαχείριση σε δικαστικό πεδίο».

«Αμερικανοεβραικές και αμερικανοελληνικές οργανώσεις έρχονταν στην Ελλάδα και πίεζαν για τη Χρυσή Αυγή. Σαφώς έπαιξε ρόλο αυτό στις εξελίξεις. Σαφώς ο πρωθυπουργός έπρεπε να τους πει κάτι», επισήμανε ο κ. Ρουπακιώτης, μιλώντας στο «Σκάι». Θυμίζεται πώς ήταν υπουργός Δικαιοσύνης επι της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη και η Ν.Δ. είχε στρέψει τα βέλη εναντίον του λόγω του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

Ο κ. Ρουπακιώτης λέει επί της ουσίας πώς όλη η επιχείρηση κατά της Χρυσής Αυγής, με τις πολιτικές διώξεις σε βάρος των βουλευτών της, στήθηκε εν’ όψει του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Ο κ. Σαμαράς προφανώς είχε δώσει υποσχέσεις τις οποίες αν δεν τηρούσε θα έτρωγε «πόρτα» με ότι αυτό συνεπάγεται.

Και προκειμένου να την αποφύγει βρήκε αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα για να στήσει ένα διάτρητο κατηγορητήριο δήθεν ότι η Χρυσή Αυγή συνιστά «εγκληματική οργάνωση». Κάτι που δεν τεκμηριώθηκε στο Δικαστήριο παρά την προφυλάκιση της ηγετικής ομάδας του κόμματος.

«Από 1η Ιανουαρίου 2014 αναλαμβάνουμε και την προεδρία της Ε.Ε. και υπήρχαν πιέσεις και από την Κομισιόν για τη Χρυσή Αυγή. Οι επίτροποι Μούιζνιεκς και Μάλστρομ έλεγαν, ούτε ένα νομοσχέδιο δεν καταθέτετε;», συνέχισε τις αποκαλύψεις ο κ. Ρουπακιώτης.

Αναφέρθηκε και στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης λέγοντας πώς «από την 1η Ιανουαρίου 2014 θα πληρώνουμε ως χώρα πρόστιμο επειδή δεν κατατέθηκε».

Είναι το νομοσχέδιο που «τρέχει» τώρα να καταθέσει η κυβέρνηση προφανώς και αυτό με εντολή απ’ έξω.

Ο κ. Ρουπακιώτης όμως λέει πώς πάγωσε γιατί η κυβέρνηση δεν ήθελε να πολώσει το κλίμα με τη Χρυσή Αυγή. «Πίστευε η κυβέρνηση πώς έπρεπε να έχει διάδρομο ανοιχτό για να ξαναφέρει τους ψηφοφόρους πίσω».

Τι συνέβη λοιπόν και άλλαξε η τακτική της κυβέρνησης; Τα ολοένα και αυξανόμενα ποσοστά της Χρυσής Αυγής και οι έξωθεν παρεμβάσεις, όπως ομολόγησε και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, επιβεβαιώνοντας τη Χρυσή Αυγή που από την πρώτη στιγμή επεσήμανε πώς «οι συλλήψεις ήταν υπαγορευμένες από ξένα κέντρα και αντισυνταγματικές».

Τα λεγόμενα του κ. Ρουπακιώτη όχι μόνο εκθέτουν την κυβέρνηση, αλλά αποδεικνύουν πώς όλες τις οι πολιτικές είναι δοτές από ξένα κέντρα. Είτε αυτές αφορούν στην οικονομία (βλέπε τρόικα), είτε στην πολιτική.

Κατά τα άλλα θέλουνε να πιστέψουμε πώς είμαστε ένα ανεξάρτητο και ευνομούμενο κράτος.

www.diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα τρίτο πακέτο στήριξης εκφράζει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESΜ) Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.«Είναι αρκετά ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αναχρηματοδοτηθεί στις αγορές με την έκδοση δικών της ομολόγων», επισημαίνει ο κ. Ρέγκλινγκ, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η Αθήνα θα χρειαστεί ένα ακόμη πακέτο βοήθειας«Η Ελλάδα είχε την πιο δύσκολη αφετηρία από όλες τις χώρες της κρίσης και μέχρι τώρα έχει διευθετήσει τις περισσότερες πολιτικές προσαρμογής», διευκρινίζει ο επικεφαλής του ESM.

Στην ίδια συνέντευξη ο Κλάους Ρέγκλινγκ υποστηρίζει ότι τα δισεκατομμύρια που έχει διαθέσει για τη διάσωση των προβληματικών χωρών η Γερμανία είναι στην πραγματικότητα εγγυήσεις, μετοχές του ESM και δάνεια που τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να αποπληρωθούν.

Ο κ. Ρέγκλινγκ προθέτει ότι δεν προκύπτει κόστος για το γερμανικό προϋπολογισμό. Στην επισήμανση της εφημερίδας ότι πρόσφατα η γερμανική κυβέρνηση διέθεσε 599 εκατομμύρια ευρώ πρόσθετη βοήθεια προς την Ελλάδα και ότι αυτό είναι κόστος για τη Γερμανία, ο επικεφαλής του ESM απαντά:

«Πράγματι, αλλά αυτό το έμβασμα δεν θα κοστίσει, σε τελική ανάλυση, τίποτε στο γερμανό φορολογούμενο. Τα χρήματα αυτά προέρχονται από κέρδη από τόκους που άντλησε η ΕΚΤ αγοράζοντας ελληνικά ομόλογα. Και εδώ διαπιστώνουμε ότι οι εθνικές κεντρικές τράπεζες και η ΕΚΤ έβγαλαν κέρδος από την «ευρωκρίση» και δεν σημείωσαν απώλειες. Οι φόβοι περί υπερβολικά μεγάλου κόστους δεν συνάδουν με την πραγματική πρόοδο που σημειώθηκε».

Αιτιολογώντας την αισιοδοξία του για τη διαχείρισης της «ευρωκρίσης» ο Κλάους Ρέγκλινγκ σημειώνει ότι «έχει βελτιωθεί σαφώς η ανταγωνιστικότητα στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία, δηλαδή τις χώρες που χρηματοδοτούνται από τον προσωρινό μηχανισμό στήριξης, EFSF και τον μόνιμο μηχανισμό σταθερότητας, ESM». Σύμφωνα με τον 63χρονο γερμανό μάνατζερ, «οι χώρες αυτές έχουν διανύσει ήδη τα τρία τέταρτα του δρόμου. Οι εξαγωγές σημειώνουν αύξηση, η τουριστική βιομηχανία αναπτύσσεται, η βιομηχανική παραγωγή δεν συρρικνώνεται πλέον και η ανεργία δεν αυξάνεται περισσότερο. Και αυτή η πρόοδος γίνεται αντιληπτή από τους οικονομολόγους». Αισιόδοξος εμφανίζεται ο κ. Ρέγκλινγκ και για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία.

«Η ψήφος εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση Λέτα επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι η χώρα θα παραμείνει σταθερή και ότι θα εφαρμοσθούν οι μεταρρυθμίσεις». Αναφερόμενος στις γερμανικές πολιτικές εξελίξεις ο επικεφαλής του ESM σημειώνει: «Φυσικά και θα ήταν καλό για την Ευρώπη και τις αγορές να σχηματιστεί σύντομα στη Γερμανία η νέα κυβέρνηση. Αλλά στο παρελθόν μάθαμε ότι οι χρηματαγορές είναι πιο γρήγορες από τις δημοκρατίες. Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό», τονίζει ο Κλάους Ρέγκλινγκ.
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το επίδομα ενός παιδιού μέσω ΟΑΕΔ! Σε ποιους χορηγείται και ποια είναι τα δικαιολογητικά!

Το επίδομα παιδιού του ΟΑΕΔ είναι ένα επιπλέον επίδομα από του ΟΓΑ αλλά με διαφορετικά κριτήρια.

Σε ποιες περιπτώσεις χορηγείται στους γονείς;

- Στους ημερομίσθιους που παρέχουν εξαρτημένη εργασία με σχέση ιδιωτικού δικαίου σε οποιονδήποτε εργοδότη της χώρας, καθώς και στους αμειβόμενους με μηνιαίο μισθό που είτε δεν δικαιούνται οικογενειακό επίδομα από τον εργοδότη τους βάσει Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, Νόμου, Κανονισμού Επιχείρησης ή άλλων διατάξεων, είτε δικαιούνται από τον εργοδότη τους ποσό επιδόματος ίσο ή μικρότερο από εκείνο που χορηγεί ο ΔΛΟΕΜ για τον ίδιο αριθμό παιδιών

- Στους απασχολουμένους με σύμβαση μίσθωσης έργου, εφόσον εργάζονται με συνθήκες που απαντώνται στις συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας (αρθ. 1 παρ. 1 ν. 4075/2012).

- Στους απασχολούμενους σε εργοδότες με τους οποίους είναι σύζυγοι ή συγγενείς α' και β' βαθμού (αρθ. 1 παρ.2 4075/2012).

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά δικαιούχων επιδόματος παιδιού που κατατίθενται μέσω εργοδότη, ΚΕΠ ή ταχυδρομείου θα παραλαμβάνονται από τις Υπηρεσίες ανεξάρτητα από των αριθμό παιδιών. Οι Προϊστάμενοι των Υπηρεσιών, σε περιπτώσεις που αυτοί κρίνουν, δύνανται να παραλαμβάνουν δικαιολογητικά από δικαιούχους, ανεξάρτητα από τον αριθμό παιδιών, σε χρονική περίοδο εκτός της ορισθείσας. Ως ημερομηνία Λήξης της προθεσμίας κατάθεσης αίτησης για το επίδομα παιδιού ορίζεται η 31-01-2014.

Τα δικαιολογητικά για το επίδομα παιδιού του ΟΑΕΔ 2013 είναι:

1. Βεβαίωση του εργοδότη υπογεγραμμένη και σφραγισμένη από αυτόν

2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

3. Κοινή υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναφέρεται ποιος από τους δύο θα εισπράξει το επίδομα, αν είναι δικαιούχοι του επιδόματος και οι δύο σύζυγοι.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ

1. Ο Α.Μ.ΙΚΑ του δικαιούχου, με βάση τον οποίο αναζητούνται οι ημέρες ασφάλισής του εντός του έτους 2012

2. Το οικογενειακό Βιβλιάριο Ασθενείας των παιδιών, όπου φαίνεται η θεώρησή του από τον αρμόδιο ασφαλιστικό φορέα για το τρέχον έτος (Ι.Κ.Α., Δημόσιο, Ο.Α.Ε.Ε., Τ.Σ.Α. κ.λ.π.). ΠΡΟΣΟΧΗ.

3. Δελτίο Ταυτότητας

4. Βιβλιάριο ΕΤΕ με λογαριασμό ΙΒΑΝ, στο οποίο θα εμφανίζεται το ονοματεπώνυμο του ενδιαφερόμενου ως πρώτου δικαιούχου. Αντίγραφο της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου με υπογραφή του υπαλλήλου της Υπηρεσίας θα κρατείται απαραιτήτως στο φάκελο του δικαιούχου.
Πηγή: dikaiologitika.gr

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

O ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ 23 χρόνια πριν , μιλάει για την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.....

Ακούστε τον Μάνο Χατζιδάκι να μιλά για την σημερινή υποδούλωση... εν έτει 1990...


Πάντως μας διαβεβαιώνει: "ο τόπος πάντα θα προχωράει με τις εξαιρέσεις του"...

www.diulistirio.blogspot.gr  
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το Ιδρυμα Νιάρχος ξαναχτυπά: Διαθέτει 100 εκατομμύρια ευρώ για την απασχόληση των νέων στην Ελλάδα

Μετά την παρέμβαση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρεμβαίνει με νέα δωρεά μαμούθ που στόχο έχει να περιορίσει την ανεργία των νέων που μαστίζει τη χώρα μας και την αποστερεί από λαμπρούς νέους επιστήμονες που επιλέγουν να φύγουν στο εξωτερικό αναζητώντας εργασία. 

Την ανακοίνωση έκανε χθες στη Νέα Υόρκη ο πρόεδρος του του Δ.Σ. του  Ιδρύματος, Ανδρέας Δρακόπουλος παρουσία του Μπιλ Κλιντον και του Αντώνη Σαμαρά.

Ενώ ήδη τρέχει το πρόγραμμα ανακούφισης από την οικονομική κρίση ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε χθες το βράδυ που θα διαθέσει άλλα 100 εκατομμύρια ευρώ με στόχο να ενισχύσει την απασχόληση των νέων (18 ως 35 ετών) στην Ελλάδα.

Oπως δήλωσε ο Ανδρέας Δρακόπουλος: «Η κατάσταση είναι δυσχερής. Όπως έχουν επισημάνει επανειλημμένως οι οικονομολόγοι της αγοράς εργασίας, σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλη ηλικιακή ομάδα, η ανεργία σε νεαρή ηλικία συνεχίζει να επηρεάζει τους ανθρώπους καθ’ όλη, σχεδόν, τη διάρκεια της ενήλικης ζωής τους. Πρέπει να συμβάλουμε στην επανεκκίνηση των νέων και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες τώρα, πριν χαθεί μία ή και περισσότερες γενιές».

Με τη νέα του προσφορά το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος οργανώνει ένα νέο κύμα βοήθειας προς την Ελλάδα, που δεν αφορά πλέον μόνο στην ανακούφιση από τα δεινά, αλλά και στην πρόληψη και κυρίως στη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης. Προκειμένου να εφαρμοσθεί σωστά το συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλά και για να αποκτηθεί το απαραίτητο «know how» -που βέβαια δεν υπάρχει στην Ελλάδα- θα διοργανωθεί στις αρχές του 2014 ένα συνέδριο στην Νέα Υόρκη για την αναζήτηση των βέλτιστων λύσεων προς αυτή την κατεύθυνση.
Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος ειδικοί από κάθε κλάδο, μη κυβερνητικές οργανώσεις, δημόσιοι φορείς, προσωπικότητες, από ολόκληρο τον κόσμο και βέβαια την Ελλάδα. Θα πρόκειται για ένα μεγάλο εργαστήρι, ένα ιδιότυπο think tank της ελπίδας και της δημιουργίας απ' όπου θα προκύψουν και οι άξονες για την εφαρμογή του προγράμματος. Ετσι, οι νέοι δεν θα ονειρεύονται την έξοδό τους σε άλλες χώρες για να βρουν αξιοπρεπή απασχόληση, αλλά θα μπορέσει η ίδια η Ελλάδα να γίνει μια νέα Γη των Ευκαιριών για τα παιδιά της.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή του εργοταξίου που θα στεγάσει το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Φάληρο σε σχέδια Renzo Piano και με δωρεά 566 εκατομμυρίων ευρώ.

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το ''σύστημα'' δουλεύει..

Μην ξεγελιόμαστε, απορροφημένοι από την την ''χρυσαυγιάδα'', το έπος της κυβέρνησης των ανδρεικέλων..

Το σύστημα εξακολουθεί και δουλεύει..
Και καλύτερα ακόμα!
Γιατί δουλεύει υπόγεια, υποχθόνια, ακριβώς όπως ταιριάζει στο οργανωμένο έγκλημα, στις συμμορίες του υποκόσμου..

Ήδη προωθείται νομοθετική διάταξη με την οποία η εφορία θα δέχεται εξόφληση χρεών με την μεταβίβαση ακινήτου!
Αποκαλύπτοντας έτσι τα πραγματικά τους σχέδια και τον στόχο που είχε όλη αυτή η υπερχρέωση των πολιτών με πλασματικούς φόρους, χαράτσια, και τέλη.

Ήδη επιχειρήθηκε η κατάργηση του συστήματος διαφάνειας(;) και ανοιχτής(;;) διακυβέρνησης ''Δι@ύγεια''.
Προσπαθώντας έτσι οι μελλοντικές αποφάσεις της κυβέρνησης να κρατούνται κρυφές!
Επειδή όμως και πάλι τους πήραν είδηση, ο γουρλομάτης υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δεσμεύτηκε να επανέλθει με καλύτερη διατύπωση (για ποιόν άραγε;) του επίμαχου άρθρου που επί της ουσίας θα καταργούσε τον μηχανισμό δημοσιοποίησης και ελέγχου.

Επίσης και με όχημα τη ''αυτόματη λήψη μέτρων'' που έχουν υπογράψει τα ανδρείκελα της τρόϊκας, σε λίγους μήνες ξεκινάει δραματική μείωση των συντάξεων όλων των ελλήνων, για να καλυφθεί η νέα τρύπα 2,1 δισεκατομμυρίων των ασφαλιστικών ταμείων.
Των ταμείων που λεηλατήθηκαν από το επιλεκτικό ''κούρεμα'' ομολόγων που έγινε πριν ενάμιση χρόνο με συναίνεση του σημερινού ''πρωθυπουργού'' και με υπογραφή του σημερινού αντιπροέδρου της κυβέρνησης!

Ας μην ανησυχούμε λοιπόν.
Το σύστημα δουλεύει..
Και απεργάζεται τέλεια τον αφανισμό μας!

Αρκεί εμείς να έχουμε στραμμένη αλλού την προσοχή μας!
Στρογγυλοκαθισμένοι στους καναπέδες μας..

Υ.Γ. Η σημερινή φωτογραφία είναι από την περίφημη ελαιογραφία του Φρανθίσκο Γκόγια με τίτλο''Ο Κρόνος καταβροχθίζει τον γιό του''.
Απεικονίζει τον ελληνικό μύθο, σύμφωνα με τον οποίο ο Τιτάνας Κρόνος  φοβούμενος ότι τα παιδιά του θα τον ανέτρεπαν παίρνοντας αυτά την εξουσία, τα έτρωγε αμέσως μετά τη γέννησή τους!
Τελικά οι αρχαίοι μας πρόγονοι τα είχαν πεί όλα, τρείς χιλιάδες χρόνια πρίν!..  


www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΦΟΡΩΝ ΜΕ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!!!

Τη δυνατότητα να εκχωρούν στο δημόσιο ακίνητα προκειμένου να εξοφλούν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία θα έχουν οι φορολογούμενοι. Αυτό προβλέπει διάταξη του υπό κατάρτιση φορολογικού νομοσχεδίου η οποία στοχεύει στο να δώσει διέξοδο σε εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες του δημοσίου οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους ακίνητα αλλά δεν έχουν ρευστό για να εξοφλήσουν τα φορολογικά χρέη τους. Ειδικότερα οι φορολογούμενοι θα έχουν τις εξής δύο δυνατότητες:

- πρώτον, θα μπορούν να προχωρούν στην πώληση ακινήτου τους σε τρίτο ο οποίος όμως θα αναλαμβάνει και την εξυπηρέτηση του χρέους τους προς την εφορία. Με το σημερινό καθεστώς επιτρέπεται μόνο η εξόφληση του χρέους με παρακράτηση του τιμήματος ενώ με το νέο καθεστώς θα μπορεί το χρέος να ρυθμιστεί και να αναλάβει την εξυπηρέτηση του ο νέος ιδιοκτήτης του ακινήτου.

- δεύτερον, οι οφειλέτες του δημοσίου θα έχουν την δυνατότητα να εκχωρήσουν στο δημόσιο ακίνητά τους προκειμένου να εξοφλήσουν ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές. Η αξία των ακινήτων σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα προκύπτει με ειδικό υπολογισμό ενώ στις περιπτώσεις που η αξία του υπερβαίνει την οφειλή του φορολογούμενου η διαφορά δεν επιστρέφεται στον οφειλέτη αλλά θα διαγράφεται υπέρ του δημοσίου. Προϋπόθεση και για τις δύο παραπάνω δυνατότητες είναι να αποδείξει ο φορολογούμενος ότι δεν έχει άλλο τρόπο εξόφλησης των οφειλών του πέραν της εκχώρησης των ακινήτων του. Με άλλα λόγια θα πρέπει να μην διαθέτει μετρητά και επαρκή εισοδήματα για την εξόφληση των οφειλών του.

Με άλλη διάταξη του νομοσχεδίου καθίσταται υποχρεωτική η εξόφληση του ενιαίου φόρου ακινήτων που σχεδιάζεται για το 2014 προκειμένου να μεταβιβαστεί ένα ακίνητο. Μάλιστα υπεύθυνη για την τήρηση αυτής της υποχρέωσης καθίστανται οι συμβολαιογράφοι . Εφόσον διαπιστωθεί ότι δεν τηρήθηκε υποχρέωση οι συμβολαιογράφοι θα καλούνται να καταβάλουν πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώνουν ότι εξετάζονται η παραπάνω δυνατότητες προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι έχουν χρέη προς το δημόσιο και απειλούνται με ποινικές διώξεις για αυτά.

Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τέσσερις φόροι για το ίδιο ακίνητο μέσα στον Οκτώβριο

Μαύρος Οκτώβρης για εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες που, μέσα σε έναν μήνα, καλούνται να πληρώσουν δόσεις όχι για έναν, ούτε για δύο, αλλά έως και τέσσερα διαφορετικά χαράτσια, πάνω στο ίδιο ακίνητο. Μέσα στον Οκτώβριο τρέχουν οι πληρωμές για τρία εκκαθαριστικά ΦΑΠ (2011, 2012 και 2013), αλλά και για το Ενιαίο Εδικό Τέλος Ακινήτων – ΕΕΤΑ.

Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα όμως και γα όσους εχουν ένα εξοχικό ή μία τουλάχιστον δευτερεύουσα κατοικία. Εκτός από τους τρεις ΦΑΠ που επιβάλλονται φέτος για το σύνολο της περιουσίας (αν ξεπερνά συνολικά τα 200.000 ευρώ σε αντικειμενική αξία), «τιμωρεί» και κάθε ένα ακίνητο ξεχωριστά.

Με τα δεδομένα οικογένειες με ένα σπίτι στην πόλη και ένα εξοχικό, θα χάσουν το λογαριασμό για το τι πληρώνουν και γιατί κάθε εβδομάδα. Και αυτά που θα κληθούν σχεδόν ταυτόχρονα μέσα στη μήνα να πληρώσουν δεν είναι λίγα:

-ΦΑΠ του 2011 που εκκρεμεί

-ΦΑΠ του 2012 που άρχισε να πληρώνεται μαζί με του 2011

- ΦΑΠ του 2013, για το οποίο μόλις προχθές απεστάησαν τα εκκαθαριστικά μέσω ίντερντ

- ΕΕΤΑ για το σπίτι στην πόη

-ΕΕΤΑ για το εξοχικό.

Συγκεκριμένα:

ΦΑΠ-ες συνεχόμενες

Από την επόμενη εβδομάδα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων θα δώσει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να προχωρούν σε διορθώσεις λαθών στο Taxisnet υποβάλλοντας τροποποιητική δήλωση στοιχείων ακινήτων για τα οποία έχει εκδοθεί με λάθη ο ΦΑΠ του 2013, καθώς αρκετοί διαπιστώνουν ήδη πως υπάρχουν πολλά τέτοια.

Παράλληλα, θα δηλώνονται και τα αγροτεμάχια, για να πληρώνουν το2014 και όσοι δεν πλήρωναν φόρο ποτέ ως τώρα για τα ακίνητα αυτά.
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Θέλουν να έχουν σε διαρκή διαίρεση τους Έλληνες, δεν είμαστε ίδιοι

Του Μιχάλη Χαραλαμπίδη.

Πολλοί εκτός της χώρας με τα παλιά και νέα όργανα τους στο εσωτερικό της θέλουν να έχουν σε διαρκή διαίρεση τους Έλληνες. Το έκαναν το 22’, το πέτυχαν την δεκαετία του 40’. Σήμερα δεν θα περάσουν.

Σ’ αυτές τις ενέργειες συμμετέχει λόγω πολιτικής μικρότητας, εξάρτησης, αγωνίας για την επιβίωση και διατήρηση των απολαβών του, ένα αποτυχημένο δεξιό – κέντρο - αριστερό πολιτικό προσωπικό.
Οι πολίτες πρέπει να είναι προσεκτικοί. Να μην εγκλωβίζονται σε ψεύτικες επιβαλλόμενες από Εξωελλαδικούς και Εξωκοινωνικούς μηχανισμούς διαιρέσεις. Θέλουν επίσης να παρουσιάσουν τους Έλληνες ως φασίστες και ρατσιστές.

Η ιστορία και η επιστήμη λέει ότι αυτές είναι ιδεολογίες που δεν άγγιξαν και δεν  αγγίζουν τους Έλληνες. Είναι εκτός της παιδείας τους.

Οι Έλληνες τις υπέστησαν πολύ περισσότερο από άλλα Έθνη και τις υφίστανται σήμερα.

Επειδή ο φασισμός και ο ρατσισμός και πολλά άλλα, είναι έντονα στοιχεία της δικής τους ιστορικής ταυτότητας, αισθάνονται εκτεθειμένοι, μειονεκτικά, άσχημα. Θέλουν με πολλούς τρόπους να τα αποδώσουν, να τα φορτώσουν και σε εμάς. Η ιστορία και η επιστήμη λέει ότι δεν είμαστε ίδιοι, δεν μοιάζουμε.

www.diulistirio.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα.... »
....