Διυλιστήριο: 10/02/15
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Guardian: Δοκιμές δείχνουν μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας από τηλεοράσεις της Samsung από ό,τι σε επίσημα τεστ

Δοκιμές από ανεξάρτητα εργαστήρια έδειξαν ότι κάποιες τηλεοράσεις της Samsung στην Ευρώπη φαίνονται να χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια υπό συνθήκες επίσημων δοκιμών, σε σχέση με τα δεδομένα που προκύπτουν από την κανονική, καθημερινή τους χρήση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Κομισιόν δηλώνει πως θα διερευνήσει ισχυρισμούς περί «εξαπάτησης» στα τεστ και έχει δεσμευτεί πως θα αυστηροποιήσει τους κανονισμούς όσον αφορά στις επιδόσεις στην κατανάλωση ενέργειας, με σκοπό να καταστεί παράνομη η χρήση των αποκαλούμενων «defeat devices» (συσκευές που «απρεπώς» μειώνουν την αποτελεσματικότητα των συστημάτων ελέγχου) σε τηλεοράσεις και άλλες συσκευές.

Η όλη υπόθεση παραπέμπει στο συνεχιζόμενο σκάνδαλο Volkswagen, με τα παραποιημένα αποτελέσματα όσον αφορά στις εκπομπές καυσαερίων- και ως εκ τούτου, η Samsung έσπευσε να διαψεύσει τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς, αρνούμενη ότι το χαρακτηριστικό «motion lighting» που διαθέτουν τηλεοράσεις της είναι σχεδιασμένο να «ξεγελά» τα επίσημα τεστ επιδόσεων κατανάλωσης ενέργειας. Η θέση της είναι ότι πρόκειται για μια λειτουργία που μειώνει τη φωτεινότητα της οθόνης, ανταποκρινόμενη στα δεδομένα προβαλλομένου υλικού όπως ταινίες δράσης με γρήγορη κίνηση, αθλητικά events κ.α.

«Νωρίτερα σήμερα, η εφημερίδα Guardian στη Μ. Βρετανία υποστήριξε ότι ένα από τα power saving modes που χρησιμοποιούνται στις τηλεοράσεις μας είναι σχεδιασμένο για εργαστηριακά τεστ αντί για συνθήκες πραγματικού κόσμου. Απορρίπτουμε αυτό τον ισχυρισμό» αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, ενώ υπογραμμίζεται ότι το motion lighting δεν αποτελεί χαρακτηριστικό που ενεργοποιείται μόνο στα επίσημα τεστ. «Εισήχθη το 2011 σε όλες μας τις τηλεοράσεις ως τμήμα ενός εύρους χαρακτηριστικών που έχουμε αναπτύξει για να βοηθήσουμε στη μείωση της επιβάρυνσης που συνιστά για το περιβάλλον η τεχνολογία των τηλεοράσεών μας».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα πάντως, το ζήτημα προέκυψε χάρη σε μη δημοσιευθέντα εργαστηριακά τεστ από ερευνητικό φορέα ονόματι ComplianTV, με χρηματοδότηση της Ε.Ε. Όπως αναφέρεται, κατεγράφησαν σημαντικά υψηλότεροι βαθμοί κατανάλωσης ενέργειας υπό κανονικές (καθημερινής χρήσης) συνθήκες, σε σχέση με τα εργαστηριακά τεστ.

Ο Ρούντολφ Χάιντς, υπεύθυνος προγράμματος του εργαστηρίου προϊόντων της ComplianTV, δήλωσε στον Guardian ότι η εταιρεία τηρεί το γράμμα του νόμου, αλλά όχι το πνεύμα του. Σε κάθε περίπτωση, στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται πως δεν υπάρχει κάτι που να υποδεικνύει ότι η Samsung έχει προβεί σε παράνομες ενέργειες.


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Κωνσταντοπούλου πήρε στο σπίτι της το… φάκελο της Siemens


Όποιος νόμιζει ότι ξεμπέρδεψε με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου έτσι εύκολα είναι πολύ γελασμένος…

Μπορεί η κ. Κωνσταντοπούλου να μην είνια πια πρόεδρος της Βουλής, ωστόσο, όπως φαίνεται δεν είναι διαθετειμένη να αποσυρθεί τόσο εύκολα… Είναι χαρακτηριστικο -όπως αποκαλύπτει και ο Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του στα Νέα- ότι την τελευταία εβδομάδα η κ. Κωνσταντοπούλου απαίτησε από την αρμόδια υπηρεσία της Βουλής να της φωτοτυπήσει το σύνολο των εγγράφων για την υπόθεση Siemens. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κ. Κωνσταντοπούλου έχει σκοπό να περάσει από κόσκινο το φάκελο να βγάλει στο φως όλα τα ανεξερεύνητα σημεία, όπως οι offshore εταιρείες, προς τις οποίες έχει οδεύσει «μαύρο και αδήλωτο» χρήμα από τις ελβετικές τράπεζες.

Επισημαίνεται ότι από τις ελβετικές αρχές είχε ζητηθεί να παράσχουν στοιχεία σχετικά με τις κινήσεις ποσών προς τους λογαριασμούς των συγκεκριμένων offshore, αλλά εκείνες προέβαλαν διάφορα προσκόμματα και τελικά δεν παρείχαν στοιχεία στην ελληνική βουλή, προφανώς διότι το «μαύρο και αδήλωτο» χρήμα προερχόταν από τη Siemens, όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παραιτήθηκε ξαφνικά η πρόεδρος που θα δίκαζε την υπόθεση των 2 τόνων ηρωίνης

Έκπληξη προκαλεί σε δικαστικούς και νομικούς κύκλους η αιφνιδιαστική απόφαση της προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά που θα εκδίκαζε την περιβόητη υπόθεση της μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1» να δηλώσει «κώλυμα» και να αποσυρθεί λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της δίκης στις 6 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έμπειρη δικαστής που πριν από μερικούς μήνες προήδρευε στο δικαστήριο που εξέτασε την υπόθεση δράσης των «νονών της νύχτας» επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας και κυρίως «μυϊκούς πόνους». Ωστόσο η ξαφνική εξέλιξη της προκαλεί ερωτηματικά στον χώρο της Δικαιοσύνης λόγω του γεγονότος ότι θεωρείτο αυστηρή δικαστική λειτουργός αλλά και ότι στην εν λόγω υπόθεση εκτιμάται ότι εξελίσσεται «πόλεμος συμφερόντων» και ασκούνται πιέσεις μεταξύ επιχειρηματιών και άλλων ιδιωτών που κατηγορούνται ή μνημονεύονται στη δικογραφία της υπόθεσης.

Η μεταφορά δύο τόνων ηρωίνης από το Ντουμπάι και τον Περσικό Κόλπο, φορτίο το οποίο κατέληξε σε βίλα στη Φιλοθέη και σε αποθήκη στο Κορωπί, είχε αποκαλυφθεί το καλοκαίρι του 2014 και η αξία των ναρκωτικών είχε εκτιμηθεί άνω των 50 εκατ. ευρώ. Η υπόθεση της εισαγωγής της ηρωίνης απέκτησε νέα τροπή τους τελευταίους μήνες με την άσκηση ποινικών διώξεων σε επιχειρηματίες από τον ναυτιλιακό και αθλητικό τομέα και με την ανακάλυψη νέων στοιχείων και συναλλαγών.Ένας από αυτός είναι ο Αιμίλιος Κοτσώνης, επιχειρηματίας και πρώην στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Φήμες αναφέρουν ότι εμπλέκεται και πολιτικό κόμμα.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθούν 35 κατηγορούμενοι ενώ έχουν ορισθεί 12 μάρτυρες κατηγορίας. Οι δικαστικοί λειτουργοί επιζητούν τη γρήγορη εξέταση της υπόθεσης αφού τίθεται ζήτημα αποφυλάκισης πολλών από τους κατηγορουμένους -αυτοί που είχαν συλληφθεί τις πρώτες μέρες αποκάλυψης του φορτίου- στις αρχές Δεκεμβρίου.


http://diulistirio.blogspot.gr/





Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Υπάρχουν πολλοί τρόποι..

     ..για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο. Μπορείς να τον μαχαιρώσεις στην κοιλιά, να του αρπάξεις το ψωμί απ’το στόμα, να μην τον γιατρέψεις από την ασθένεια που πάσχει, να τον βάλεις σε μια άθλια κατοικία, να τον εξοντώσεις βάζοντάς τον να δουλεύει μέχρι θανάτου, να τον
οδηγήσεις στην αυτοκτονία, να τον στείλεις στον πόλεμο. Λίγοι μόνο απ’αυτούς τους τρόπους είναι απαγορευμένοι στο κράτος μας. Μπέρτολτ Μπρεχτ.

Υπάρχει κανείς άραγε που να πιστεύει πως είναι δυνατόν,
..αυτό το χρέος που μας το παρουσιάζουν ως πραγματικό,
..να αποπληρωθεί κόβοντας μισθούς και συντάξεις, και αυξάνοντας φόρους και χαράτσια;
Κι αν ακόμα αυτό ήταν εφικτό, θα ήταν και σωστό;

Το blog νομίζει ότι πολύ λίγοι θα βρεθούν να ισχυριστούν τέτοιο πράγμα, ακόμη και ανάμεσα σ' αυτούς που ψήφισαν τα κόμματα του μνημονιακού τόξου.
Αφού λοιπόν διαφωνούμε, ή έστω δεν πιστεύουμε στην ορθότητα της κεντρικής ιδέας των μνημονίων,
..όπως τουλάχιστον αυτή ερμηνεύεται και εφαρμόζεται απ' τις φιλομνημονιακές κυβερνήσεις,
..ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ;

Πού πήγε η έμφυτη επαναστατικότητα και η ατίθαση φύση της φυλής μας;
Άρκεσαν τριάντα κάτι χρόνια καταναλωτισμού της κακιάς ώρας, να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης ενός ολόκληρου λαού;
Τόσο πολύ φοβάμαστε μην πάθουμε αυτό που παθαίνουμε;
Τόσο πολύ αφηνόμαστε στις ορέξεις τριακοσίων ανθρώπων, οι μισοί και παραπάνω από τους οποίους είναι προδότες και κλέφτες, με την πιό απλή έννοια των όρων;

Αυτούς που μας κατέστρεψαν με άλλοθι την δική μας ψήφο,
..αυτούς του ίδιους επιτρέπουμε ακόμα να μας κυβερνούν και να ορίζουν τις τύχες μας;
Τέτοιος αυτοεξευτελισμός πιά;

Όχι! Τα μνημόνια και η αποπληρωμή των τάχα χρεών δεν είναι μονόδρομος.
Όχι! Η ευρωζώνη, ακόμη και η ψευδεπίγραφη ευρωπαϊκή ''Ένωση'', δεν είναι μονόδρομος.
Μας λένε ψέματα για να μας εκφοβίσουν και να πάμε πειθήνια προς την σφαγή μας.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επιβιώσουμε ως λαός και ως κράτος.
Και κανείς απ' αυτούς δεν είναι η υπακοή!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Π.Κουρουμπλής: «Φρένο» στην επιστροφή επίορκων στο Δημόσιο

«Φρένο» στο θέμα της επιστροφής των επίορκων υπαλλήλων στο Δημόσιο βάζει ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος προανήγγειλε ότι θα κατατεθεί στη Βουλή σχετική διάταξη, που θα ρυθμίζει το ζήτημα.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό για το ζήτημα, ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε χαρακτηριστικά: «Χωρίς να θέλω να χρεώσω ευθύνες, αναδεικνύει την αδυναμία της διοίκησης να λειτουργήσει έγκυρα και έγκαιρα. Υπήρχε ένα χρονικό όριο που έπρεπε να γίνουν αυτές οι πειθαρχικές πράξεις, να ολοκληρωθούν. Δεν μπορούμε εδώ να μείνουμε έτσι. Έχω συνεννοηθεί με τον κ. Βερναρδάκη και πρέπει αμέσως να περάσουμε μία διάταξη. Δεν πρέπει να επιστρέψουν οι άνθρωποι αυτοί στις δουλειές τους, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία των πειθαρχικών ποινών».

«Δεν μπορούμε να μείνουμε έτσι. Δεν το συζητάω. Χθες εγώ ήμουν σε μία τετράωρη συνεδρίαση με την ΚΕΔΕ και μου έθεσαν οι δήμαρχοι εκεί τέτοιες περιπτώσεις» πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών, «αδειάζοντας» ουσιαστικά τον προκάτοχό του, Γιώργο Κατρούγκαλο, που θέσπισε το σχετικό πειθαρχικό κώδια-«κερκόπορτα» για την επιστροφή των επίορκων.

Σε άλλη ερώτηση, αναφορικά με το πότε αναμένεται να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία, ο κ. Κουρουμπλής απάντησε: «Μόλις ξεκινήσουμε στη Βουλή, θα καταθέσουμε σχετική διάταξη».

Τέλος, ερωτηθείς εάν πρέπει να ανησυχούν οι πολίτες ότι οι επίορκοι θα επιστρέψουν στο Δημόσιο, σημείωσε ότι «δεν πρέπει να επιστρέψουν».

Από την πλευρά του, επιχειρώντας να αποποιηθεί τις ευθύνες του για τον πειθαρχικό κώδικα που ο ίδιος θέσπισε, ως υπουργός Εσωτερικών, επιτρέποντας την επιστροφή των επίορκων στο Δημόσιο, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, μίλησε για διαχωρισμό των κατηγορουμένων υπαλλήλων για πειθαρχικά και ποινικά παραπτώματα, σημειώνοντας πως, σύμφωνα με το νόμο, θα γίνεται διάκριση μεταξύ των ποινικών υποθέσεων και των καταγγελιών για άλλα θέματα.

«Αν κάποιος κριθεί ότι μπορεί να είναι ύποπτος, προφυλακίζεται. Ο νόμος λέει ότι, όταν υπάρχουν αυτές οι περιστάσεις, υπάρχει και το μέτρο της προφυλάκισης και στέλνεται σε αργία. Εδώ δεν μιλάμε για ανθρώπους που έχουν κριθεί, αλλά για ανθρώπους που κατηγορούνται» ανέφερε, μιλώντας σε εκπομπή.

Όπως εξήγησε, «λογική του νόμου είναι, από τη στιγμή που κάποιος κατηγορείται να τίθεται σε αργία από τον προϊστάμενό του, μόνο με την υπογραφή του κι όχι με πειθαρχικό συμβούλιο», το οποίο σημαίνει, όπως σημείωσε, αφενός ότι στις ποινικές περιπτώσεις αναλαμβάνει η Δικαιοσύνη και στις ελαφρότερες καταγγελίες κινεί τη διαδικασία το εκάστοτε πειθαρχικό συμβούλιο.

Το πρόβλημα προέκυψε, επισήμανε ο υπουργός Εργασίας, όταν με τη συνταξιοδότηση του επικεφαλής των πειθαρχικών υπηρεσιών διεκόπη η διεκπεραίωση των συμβουλίων, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν 900 περιπτώσεις.

«Ο χρόνος επαρκούσε, αν λειτουργούσε το σύστημα κανονικά, αλλά δεν λειτουργούσε» τόνισε, ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται για επαναφορά διάταξης, η οποία ίσχυε ανέκαθεν και καταργήθηκε το 2011.

«Οι "καραμπινάτες" περιπτώσεις, ο νόμος λέει ότι πρέπει να μένουν εκτός υπηρεσίας. Η αργία είναι αυτοδίκαιη. Αν κάποιος είναι παιδεραστής, δεν θα επιστρέψει στο σχολείο. Όλες οι άλλες περιπτώσεις πρέπει να κριθούν» προσέθεσε.

«Δεν είναι θέμα του νόμου. Παραβιάστηκε ο νόμος. Πάσχει το σύστημα, όχι η νομική σύλληψη» υπογράμμισε, αμυνόμενος, ο κ. Κατρούγκαλος και επανέλαβε ότι «αν η διοίκηση λειτουργούσε, οι περιπτώσεις θα είχαν κριθεί. Επαρκούσε ο χρόνος».

«Το ζήτημα είναι να λειτουργούν τα πειθαρχικά και όχι να σέρνονται οι υποθέσεις» συμπλήρωσε, για να διευκρινίσει πως γι' αυτό το λόγο «υπάρχει αλλαγή στο νόμο, ώστε να προχωρά πιο γρήγορα η Δικαιοσύνη».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έμμεση μείωση του ελληνικού χρέους κατά 100 δισ. ζητά το ΔΝΤ

Τη μείωση του ελληνικού χρέους κατά περίπου 100 δισ. ευρώ θέτει ως προϋπόθεση το ΔΝΤ για να συμμετάσχει στο νέο ελληνικό πρόγραμμα, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Rheinische Post, που επικαλείται κυβερνητικούς κύκλους από το Βερολίνο.

Το αίτημα του ΔΝΤ, όπως γράφει η εφημερίδα, μπορεί να ικανοποιηθεί μέσω της παράτασης του χρόνου λήξης των δανείων από τα 30 στα 50 χρόνια, αλλά και μέσω της μεταφοράς για μετά το 2030 του χρόνου αποπληρωμής του. Επιπλέον το Ταμείο φέρεται να ζητά μείωση των επιτοκίων.

«Πρόκειται για ένα κούρεμα χρέους», σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα, που σημειώνει πως το ΔΝΤ ασκεί πιέσεις στους Ευρωπαίους δανειστές της Ελλάδας. Υπενθυμίζεται, πως η Γερμανία έχει αποκλείσει κατηγορηματικά κάθε μείωση της ονομαστικής αξίας του χρέους, ωστόσο η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μετά τη συμφωνία με την Αθήνα είχε δηλώσει πως το ζήτημα του χρέους μπορεί να συζητηθεί το φθινόπωρο.

Η Rheinische Post σημειώνει, πως σε περίπτωση που ικανοποιηθεί το αίτημα του ΔΝΤ, τότε η απομείωση του ελληνικού χρέους θα πρέπει να περάσει από το γερμανικό κοινοβούλιο. Αυτό, όπως γράφει η εφημερίδα, αναμένεται να συμβεί στα μέσα Οκτωβρίου.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....