Διυλιστήριο: 09/05/13
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Ο περίεργος δρόμος του Guoliang

Το Guoliang είναι ένα μικρό χωριό στην επαρχία Huanan της Κίνας.

Μέχρι το 1972, το χωριό ήταν σχεδόν αποκλεισμένο από τον υπόλοιπο κόσμο, αφού....
ο μοναδικός δρόμος που έφτανε εκεί ήταν ένα στενό μονοπάτι στην πλαγιά ενός βουνού. Τότε, οι απελπισμένοι κάτοικοι του χωριού αποφάσισαν να κάνουν κάτι για αυτό.
 Έτσι ξεκίνησαν να κατασκευάσουν οι ίδιοι ένα δρόμο που να συνδέει το χωριό τους με την υπόλοιπη περιοχή. Και τα κατάφεραν.

Αρχηγός του χωριού εκείνη την περίοδο ήταν ο Shen Mingxin. Με δικές του εντολές, όλοι οι κάτοικοι συνέβαλαν με κάποιο τρόπο στο παράτολμο αυτό εγχείρημα. Άλλοι με το να πουλήσουν ότι μπορούσαν για να βρεθούν αρκετά χρήματα για τα εργαλεία που θα χρειαζόταν και άλλοι με το να ασχοληθούν με την ίδια την κατασκευή του δρόμου.

 Όταν συγκεντρώθηκαν τα απαραίτητα εργαλεία, μια ομάδα 13 χωρικών ξεκίνησαν να σκαλίζουν το βράχο του βουνού. Η ομάδα σύντομα μεγάλωσε και έπειτα από  προσπάθειες 5 ετών, μέσα στα οποία κάποιοι από τους εργάτες σκοτώθηκαν σε ατυχήματα, οι κόποι τους απέδωσαν.

Ο δρόμος που έφτιαξαν είναι ουσιαστικά ένα τούνελ στην πλαγιά του βουνού, με μήκος που ξεπερνάει τα 1.500 μέτρα. Το πλάτος του είναι περίπου 3,5 μέτρα και το ύψος του αγγίζει τα 4,5 μέτρα. Κατά μήκος της εξωτερικής πλευράς του τούνελ υπάρχουν 30 ανοίγματα που μοιάζουν με παράθυρα, τα οποία μάλλον χρησιμεύουν για την είσοδο φωτός -μιας και ο ηλεκτρισμός είναι ανύπαρκτος στο δρόμο- αν και υπάρχει η άποψη ότι ανοίχτηκαν ώστε οι χωρικοί να μπορούν να πετάνε από εκεί το χώμα και τις πέτρες που έβγαζαν από το βράχο.

Όταν αρκετά χρόνια μετά την ολοκλήρωση του δρόμου τα κινεζικά σύνορα άνοιξαν για τους τουρίστες, το χωριό εξελίχθηκε σε ένα πολύ δημοφιλή προορισμό. Πλέον, αρκετές χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο το άλλοτε άσημο Guoliang.

 Φυσικά σε αυτό συνέβαλε σε ένα τεράστιο ποσοστό και ο δρόμος που κατασκεύασαν οι χωρικοί. Εκτός του ότι αποτελεί από μόνος του ατραξιόν για τους τουρίστες κυρίως εξαιτίας της ιστορίας του, εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να είναι ο μοναδικός τρόπος να φτάσει κανείς στο απομακρυσμένο χωριό της κινεζικής επαρχίας.

 Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος δρόμος, ακόμα και αν δεν είναι πολυσύχναστος, θεωρείται από τους πιο επικίνδυνους του κόσμου λόγω του μικρού του πλάτους.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εθνικά σκανδαλώδης πώληση!

Δωρεά της Μονής Κύκκου στην  Έγκωμη της Λευκωσίας, ξεπουλιέται από το ΤΑΙΠΕΔ, παρά τη δικαστική απαγόρευση.

Της Κασσιανής Παττακού.*
Στον ταχέως αναπτυσσόμενο δήμο της Έγκωμης, προάστιο της Λευκωσίας, μετεγκαταστάθηκαν και στεγάζονται σε σύγχρονα και λειτουργικά κτήρια οι πρεσβείες των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Αιγύπτου, καθώς και πρεσβείες και προξενεία άλλων χωρών. Αντίθετα, οι ελληνικές διπλωματικές εγκαταστάσεις, στην οδό Βύρωνος της Λευκωσίας, δεν ανταποκρίνονται πλέον ούτε στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των διπλωματικών και προξενικών αρχών της Ελλάδας, ούτε στις ιδιαίτερες απαιτήσεις που επιβάλλουν οι αδελφικές σχέσεις που συνδέουν τη χώρα μας με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Επιπλέον το Ελληνικό Δημόσιο δεν είναι καν ιδιοκτήτης των διπλωματικών κτηρίων στη Λευκωσία, για τα οποία καταβάλλει ενοίκιο. Για τους παραπάνω λόγους, με την ευκαιρία της επίσημης επίσκεψής του στην Κύπρο, τον Ιούνιο 1998, ο τότε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, υπέβαλε στον Ηγούμενο της Μονής Κύκκου και σημερινό Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρο αίτημα για παραχώρηση έκτασης γης στο Ελληνικό Δημόσιο για την ανέγερση πρεσβείας, αίτημα στο οποίο ο Ηγούμενος ανταποκρίθηκε άμεσα.

Τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου η Μονή μεταβίβασε στο Ελληνικό Δημόσιο, υπό τη μορφή δωρεάς, τέσσερα στρέμματα γης απέναντι από το Μετόχι του Κύκκου στην Έγκωμη και μετέπειτα τέσσερα επιπλέον στρέμματα έναντι του ποσού των 500 χιλιάδων λιρών Κύπρου, συμβολικό τίμημα, κατά πολύ κατώτερο της αγοραίας αξίας του.

Κρίσιμο στοιχείο στη συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί η επιστολή που εστάλη από τον δικηγόρο της Μονής, κ. Κώστα Βελάρη, με ημερομηνία 3 Δεκεμβρίου 1998, προς τον πρέσβη της Ελλάδας στη Λευκωσία, σύμφωνα με την οποία η δωρεά των τεσσάρων στρεμμάτων και η χαριστική πώληση των άλλων τεσσάρων γίνονται υπό τον σαφή όρο ότι εάν εντός δέκα ετών δεν υλοποιούνταν ο επιδιωκόμενος στόχος, δηλαδή δεν ανεγειρόταν πρεσβεία ελληνική, ή εάν ο στόχος αυτός εγκαταλειπόταν, τότε αφενός το Ελληνικό Δημόσιο όφειλε να αναμεταβιβάσει τα οκτώ στρέμματα στη Μονή και αφετέρου η Μονή όφειλε να επιστρέψει τις 500 χιλιάδες λίρες συν τους τόκους στο Ελληνικό Δημόσιο για το μειωμένο τίμημα των τεσσάρων στρεμμάτων.

Χωρίς απάντηση

Ενώ οι αρμόδιες ελλαδικές αρχές πληροφορούσαν τη Μονή ότι η υλοποίηση του έργου καθυστερούσε εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που είχε ήδη αρχίσει να μαστίζει την Ελλάδα, η Μονή πληροφορήθηκε από τις εφημερίδες ότι η ελληνική Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου) είχε δημοσιεύσει στις 19 Δεκεμβρίου 2012 προκήρυξη για διεξαγωγή πλειοδοτικού διαγωνισμού σχετικά με την πώληση του οικοπέδου των οκτώ στρεμμάτων, με ελάχιστη τιμή τα πέντε εκατ. ευρώ!

Με αφορμή αυτή την ανεκδιήγητη εξέλιξη, η Ιερά Μονή Κύκκου αντέδρασε άμεσα αποστέλλοντας επανειλημμένως επιστολές όχι μόνο στην Ελληνική Πρεσβεία, αλλά και στον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, χωρίς, ωστόσο, ουδέποτε να λάβει απάντηση, με αποτέλεσμα να εξαναγκαστεί να προσφύγει στην κυπριακή δικαιοσύνη.

Στις 12 Μαρτίου 2013, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε προσωρινό διάταγμα που απαγορεύει τη διάθεση υπό οιαδήποτε μορφή του επίμαχου οικοπέδου, ενώ ταυτόχρονα η Μονή κατέθεσε αγωγή ζητώντας την επιστροφή του επικαλούμενη την παραβίαση από το Ελληνικό Δημόσιο του συμφωνηθέντος παραπάνω όρου.

Το προσωρινό αυτό διάταγμα αναφέρει ρητά ότι υποχρέωση συμμόρφωσης προς το περιεχόμενό του έχουν όχι μόνο όργανα και υπάλληλοι της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και το ελληνικό ΤΑΙΠΕΔ και οποιοσδήποτε αντιπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου. Το διάταγμα ισχύει έως την ανάκλησή του ή έως ότου τελεσιδικήσει η αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου. Επί του παρόντος, εκκρεμεί τόσο η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης του προσωρινού διατάγματος όσο και αυτή της κύριας αγωγής, κυρίως εξαιτίας της τακτικής που έχει υιοθετήσει το Ελληνικό Δημόσιο.

Προκλητική στρατηγική

Ωστόσο το ΤΑΙΠΕΔ όχι μόνο δεν ανέστειλε τη διαδικασία των προσφορών για την πώληση του όλου κτήματος, ως όφειλε, αλλά προχώρησε, στις 3 Απριλίου 2013, και στην ανακήρυξη του πλειοδότη – την κατασκευαστική εταιρεία Tofarco Ltd –, με το τίμημα να ανέρχεται στο ποσό των 8.300.000 ευρώ. Δικαιολόγησε δε τη στάση του προβάλλοντας το επιχείρημα ότι οποιαδήποτε αναστολή θα προκαλούσε δυσανάλογη και ανεπανόρθωτη βλάβη στο Ελληνικό Δημόσιο και ότι σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα απολαμβάνει εκ του διεθνούς δικαίου ασυλίας στην Κυπριακή Δημοκρατία!

Σημειωτέον ότι ενδιαφέρον για την αγορά του οικοπέδου εξέφρασαν Κύπριοι επιχειρηματίες, χώρες του Περσικού Κόλπου για ανέγερση πρεσβείας, αλλά και μουσουλμανική χώρα για την ανέγερση τεμένους. Είναι βέβαιο ότι υποκρύπτεται η Τουρκία, η οποία τείνει να εγκαταστήσει κέντρο που να εξυπηρετεί τα συμφέροντά της στο καλύτερο σημείο της Έγκωμης.

Εύλογα, λοιπόν, θεωρείται η μεταβίβαση από το Ελληνικό Δημόσιο της κυριότητας επί του συγκεκριμένου ακινήτου στο ΤΑΙΠΕΔ ως εθνικά επιζήμια. Το ΤΑΙΠΕΔ αγνοεί καίρια εθνικά ζητήματα και αναλαμβάνει το «ξεπούλημα» ακινήτων και κομβικών για τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας περιοχών και υπηρεσιών, συνεχίζοντας την προκλητική στρατηγική του.

Το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου αντικρούει συστηματικά την αδηφάγο τακτική αυτού του πρωτοφανούς θεσμού της Ανώνυμης Εταιρείας ΤΑΙΠΕΔ, που όλες οι άλλες οικονομικά αδύνατες ευρωπαϊκές χώρες αρνήθηκαν να υιοθετήσουν, συνάμα, δε, επιδεικνύει ουσιαστικό ενδιαφέρον για την προβολή και επίλυση του ζητήματος της Έγκωμης. Η κυβέρνηση θα πρέπει, λοιπόν, να λάβει σαφή θέση και να πάψει να «κρύβεται» πίσω από την Ανώνυμη Εταιρεία ΤΑΙΠΕΔ και τις αντισυνταγματικές αρμοδιότητές της, ωσάν η τελευταία να λειτουργούσε εν είδει «κράτους εν κράτει».

Το ζήτημα του οικοπέδου στην Έγκωμη είναι υψίστης σημασίας και ως τέτοιο απαιτεί μία μόνο λύση από την Ελλάδα: την ανάκληση της μεταβίβασης από την ελληνική κυβέρνηση της κυριότητας στο ΤΑΙΠΕΔ και, αντιθέτως, την εκπλήρωση του όρου που τέθηκε από την Ιερά Μονή Κύκκου, δηλαδή την ανέγερση σύγχρονων εγκαταστάσεων για την πρεσβεία και το προξενείο της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Κύπρο.

Επιπλέον, δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί ανέντιμο να χρησιμοποιήσει η Ελλάδα διά του ΤΑΙΠΕΔ μια δωρεά – που η κυπριακή Μονή έκανε προς ενίσχυση της αδελφής χώρας – για την εγκατάσταση ουσιαστικά κέντρου τουρκικών συμφερόντων, έναντι λίγων χρημάτων. Πλην των νομικών επιχειρημάτων, επιτέλους, πρέπει να υπάρχει και μια στοιχειώδης εθνική και ηθική συνείδηση.

* Η Κασσιανή Παττακού είναι επιστημονική συνεργάτις του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΙΜΔΑ)  

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι απόγονοι του Βυζαντίου κινδυνεύουν στη Συρία.

Η Ελληνορθόδοξη Μονή της Παναγίας της Σεντνάγια, στη Συρία.
Στη διάρκεια της Ελληνικής Επαναστάσεως ο Βορειοηπειρώτης οπλαρχηγός Χατζημιχάλης Νταλιάνης έφθασε μέχρι το Λίβανο και τη Συρία για να ξεσηκώσει την Ορθόδοξη Χριστιανική κοινότητα της περιοχής κατά των κατακτητών Οθωμανών.

Ο Χατζημιχάλης, ο οποίος τελικά φονεύθηκε μαχόμενος στο Φραγκοκάστελλο της Κρήτης, εστάλη από τους επαναστατημένους Έλληνες για να εντάξει στη μεγάλη Ελληνική Επανάσταση φιλικούς πληθυσμούς, οι οποίοι δεν μιλούν ελληνικά, αλλά θεωρούν εαυτούς απογόνους της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, της Ρωμανίας. Οι Έλληνες του 19ου αιώνος είχαν πλήρη συνείδηση ότι η βυζαντινή κληρονομιά τούς συνέδεε με το ποίμνιο του Πατριαρχείου Αντιοχείας, τους Ρουμ Ορτοντόξ (Ρωμηούς Ορθοδόξους) της Συρίας και του Λιβάνου.

Τώρα που δυσάρεστα γεγονότα ξαναφέρνουν τη Συρία στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι χρήσιμο να εστιάσουμε την προσοχή μας –και την προσευχή μας- στους ομοδόξους αδελφούς μας. Το Πατριαρχείο Αντιοχείας έχει το όνομα μιάς ιστορικής πόλεως των Ελληνιστικών και Βυζαντινών Χρόνων, αλλά εδρεύει στη Δαμασκό της Συρίας. Η Αντιόχεια είναι πλέον τουρκική πόλη, μετά από μία περίεργη συνεργασία Γάλλων και Τούρκων εις βάρος της Συρίας κατά τις παραμονές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Η περιοχή αυτή λέγεται στα αραβικά Χατάυ και στα τουρκικά Ισκεντερούν Σαντζάκ (νομός Αλεξανδρέττας). Θεωρείται από τη Συρία ως έδαφος παρανόμως κατεχόμενο υπό των Τούρκων.

Η Συρία και ο Λίβανος σήμερα είναι δύο διαφορετικά κράτη, αλλά επί αιώνες αποτελούσαν μία ενιαία γεωγραφική και πολιτιστική περιοχή. Σε παλαιότερα κείμενα αναφέρονται ως Κοίλη Συρία και ως «γόνιμη ημισέληνος», διότι διασχίζεται από ποτάμια και έχει σχήμα μισοφέγγαρου. Το ποίμνιο του Πατριαρχείου Αντιοχείας αποτελεί μειονότητα και στις δύο χώρες, αλλά διακρίνεται για το μορφωτικό του επίπεδο και την εμπορική του δραστηριότητα. Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί με την ονομασία Ρουμ Ορτοντόξ διαλαλούν ότι είναι απόγονοι του Βυζαντίου, της Ελληνορθόδοξης Αυτοκρατορίας. Η λέξη Ρουμ χρησιμοποιήθηκε από Άραβες και Τούρκους για να υποδηλώσει κάθε τι σχετικό με τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Προέρχεται από τη Νέα Ρώμη –Κωνσταντινούπολη και από τη λέξη Ρωμανία, που ήταν επί 11 αιώνες το επίσημο όνομα της Αυτοκρατορίας. Οι Ρουμ Ορτοντόξ της περιοχής ζουν από τον 7ο αιώνα μ.Χ. μέσα σε μία πλημμυρίδα μουσουλμάνων, Αράβων και Τούρκων. Παρά ταύτα διετήρησαν με πείσμα  την πίστη τους και τις παραδόσεις τους.
Σήμερα όλοι μιλούν την αραβική γλώσσα, αλλά στη Θεία Λειτουργία χρησιμοποιούν και τα ελληνικά.

Στο μοναστήρι της Παναγίας Σεντνάγια κοντά στη Δαμασκό άκουσα πριν από 30 χρόνια χορωδία μικρών παιδιών  που έψαλλε και στις δύο γλώσσες. Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας διοικεί το Ορθόδοξο Πανεπιστήμιο του Λιβάνου με την περίφημη Θεολογική Σχολή «Άγιος Ιωάννης Δαμασκηνός», η οποία εδρεύει στο όρος Μπαλαμάν (Μπελεμέντειος Σχολή). Στα τέσσερα χρόνια φοίτησης οι σπουδαστές μαθαίνουν καλά τα Αρχαία και τα Νέα Ελληνικά. Εξ άλλου βάσει του Συντάγματος του Λιβάνου οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ορίζουν πάντα τον Υπουργό Εξωτερικών και έναν ακόμη Υπουργό. Βάσει της κατανομής μεταξύ θρησκευτικών ομάδων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι Καθολικός Μαρωνίτης, ο Πρωθυπουργός Μουσουλμάνος Σουνίτης και ο Πρόεδρος της Βουλής Μουσουλμάνος Σιίτης. Το ποσοστό των Ελληνορθοδόξων ανέρχεται στο 5% του συριακού πληθυσμού και στο 12% του Λιβανικού πληθυσμού.

Οι περισσότεροι Μητροπολίτες του Πατριαρχείου Αντιοχείας έχουν σπουδάσει στην Ελλάδα και γνωρίζουν άριστα τη γλώσσα μας. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και ο Πατριάρχης Ιωάννης καθώς και ο απαχθείς αδελφός του, Μητροπολίτης Βεροίας (Χαλεπίου) Παύλος. Ο τίτλος του θυμίζει ότι το σημερινό αραβικό Χαλέπι ήταν στην ελληνιστική περίοδο η Βέροια της Μακεδονικής Δεκαπόλεως.

Πρώτιστη μέριμνα της Ελλάδος πρέπει να είναι η προστασία της Ελληνορθόδοξης μειονότητας από ενδεχόμενες αγριότητες των ισλαμιστών ή άλλων φανατικών. Να στηρίξουμε τους απογόνους του Αλεξάνδρου και του Βυζαντίου.

Εφημερίδα δημοκρατία, 3.9.2103
infognomonpolitics
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ελληνας γιατρός στην Συρία: 1200 δολάρια το μήνα παίρνουν οι "αντάρτες"

Το ραντεβού μέσω Skype με το Δημήτρη Μόγνιε που ειδικεύεται στην ιατρική εν καιρώ πολέμου ήταν για μετά τις 7 το βράδυ. Τις ώρες, δηλαδή, που κρατάει για κείνον. Εκτός απροόπτου, βεβαίως. Διότι στη Συρία που χειρουργεί κι εκπαιδεύει γιατρούς πάνω από ένα χρόνο τώρα, το απρόοπτο είναι ο κανόνας.

Στην περίπτωσή μας, ευτυχώς, ίσχυσε η εξαίρεση. Μικροπροβλήματα ήχου και εικόνας μόνο, που ελάχιστα επηρέασαν την επικοινωνία μας. Έτσι, για 50 ολόκληρα λεπτά είχα την ευκαιρία να μιλήσω μ' έναν παλιό, καλό φίλο από τους πολέμους, να "δω" με τα μάτια του και ν' ακούσω τις πάντα εύστοχες επισημάνσεις του.


Υπάρχει μεγάλος πανικός αυτή την ώρα. Όλοι φοβούνται το χτύπημα των Αμερικανών. Λένε πως θα γίνει κόλαση ολόκληρη η περιοχή. Είναι κρίσιμο το επόμενο 48ωρο. Σήμερα μοιράσαμε και μάσκες. Στον κόσμο, στους πολεμιστές, σε όλους. Εφοδιάσαμε και το πρόχειρο νοσοκομείο μας με Ατροπίνη, Υδροκορτιζόνη, Πραλιδοξίμη, αντίδοτα, δηλαδή, σε περίπτωση που υπάρξει μαζικό χτύπημα με χημικά. Από κάθε είδος έχουμε 20.000 φιαλίδια.

Αυτή τη στιγμή ο Δημήτρης Μόγνιε βρίσκεται στη νότια Συρία κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία. Σ΄ένα μικρό χωριό της επαρχίας Ντεράα, πολύ κοντά στην πόλη Μπόσρα αλ Χαρίρ που ελέγχεται από τους αντάρτες. Ασκεί την ειδικότητά του, δηλαδή χειρουργική πολέμου, σ' ένα πρόχειρο νοσοκομείο εκστρατείας μιας ευρωπαϊκής ανθρωπιστικής οργάνωσης ενώ ταυτοχρόνως εκπαιδεύει και συντονίζει την ομάδα των γιατρών και των νοσοκόμων που δουλεύουν μαζί του. Βλέπεις, οι καλοί γιατροί, οι γιατροί με ειδικότητα, έχουν εδώ και καιρό φύγει από τη Συρία. Αφενός διότι είχαν την οικονομική ευχέρεια να το κάνουν αφετέρου διότι δεν πιστεύουν σ' αυτήν την επανάσταση. Εξαρχής δεν την πίστεψαν. Εκείνοι που έμειναν πίσω είναι οι γενικοί γιατροί, οι άπειροι και οι φοιτητές. Το αντίθετο, δηλαδή, απ' ότι συνέβαινε στη Λιβύη. Εκεί, οι καλοί γιατροί του εξωτερικού γύριζαν μαζικά για να βοηθήσουν. Και μάλιστα δίχως αμοιβή. Σκέψου ότι εδώ οι άνθρωποι πεθαίνουν άδικα από μια αιμορραγία γιατί δεν υπάρχουν γνώστες να τη σταματήσουν. Στο νοσοκομείο μας, εκτός από εμένα, ειδικευμένοι είναι άλλοι δύο. Κι αυτοί ξένοι. Ένας ισπανός χειρούργος, κι ένας ινδονήσιος εντατικολόγος. Οι υπόλοιποι της ομάδας είναι σύροι. Δύο τελειόφοιτοι ιατρικής, δύο κτηνίατροι (!!) ένας φαρμακοποιός, ένας οδοντίατρος, ένας φοιτητής οδοντιατρικής και 20 τελείως άσχετοι με την ιατρική που τους έχουμε εκπαιδεύσει για να παρέχουν επί τόπου πρώτες βοήθειες. Για μένα είναι προδοσία η φυγή. Είσαι γιατρός. Πρέπει να κάτσεις να βοηθήσεις.

Η εκτίμησή του για το αμερικανικό χτύπημα που έρχεται είναι πως μόνο βλαξ θα επιχειρούσε σοβαρή εμπλοκή τύπου Ιράκ στη Συρία. Μην ξεχνάς ότι εδώ στη μάχη είναι η Χεζμπολά. Και Χεζμπολά σημαίνει 100.000 πύραυλοι έτοιμοι να φύγουν από το το νότιο Λίβανο προς το Ισραήλ. Και τότε το Ισραήλ θα χτυπήσει το Λίβανο. Και μετά θα γίνει το σώσε...

Και για το σώσε που γίνεται περίπου τρία χρόνια στη Συρία -τι λες;

Ο πιο βρώμικος πόλεμος που έχω ζήσει σ' όλη μου τη ζωή είναι αυτός εδώ. Αντάρτικες συμμορίες που δεν ακούν κανέναν. Από 50 μέχρι 150 μέλη. Αυτοαποκαλούνται κατίμπα που σημαίνει διμοιρία. Ανεξέλεγκτες. Σκοτώνουν κι αλληλοσκοτώνονται, συνήθως γιατί δεν τα βρίσκουν στη μοιρασιά της λείας από τα σπίτια που έχουν κλέψει. Πάρα πολλοί πρώην κατάδικοι. Αλ Κάιντα οι περισσότεροι. Η Νούσρα, η Νταουλάτ αλ Ισλάμ φι Μπιλάντ αλ Σαμ και κάποιες ομάδες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού είναι αυτές που πρωτοστατούν. Η Νούσρα έχει ήδη επιβάλλει ισλαμικό νόμο στις περιοχές που ελέγχει και απαγορεύει στις γυναίκες να κυκλοφορούν χωρίς μαντήλα. Κυρίως στη Ράκα και το Χαλέπι.'Επειτα, είναι οι βιασμοί. Πολλοί βιασμοί. Παιδιά, Γυναίκες. Στις αρχές του χρόνου εκπαίδευα γιατρούς στη Ράκα. Βόρεια Συρία. Γνωρίζω έναν καταπληκτικό άνθρωπο που προσπαθούσε να φυγαδεύσει τη γυναίκα και τις τρεις του κόρες στην Τουρκία. Κλαίγοντας και ουρλιάζοντας μου περιέγραφε πώς δεν τα κατάφερε, διότι ένας αντάρτης σ' ένα μπλόκο απαιτούσε για να τους αφήσει να προχωρήσουν να περάσει μία ώρα με μία από τις μικρές. Άκου κι αυτή την ιστορία. Μια κοπέλα μου φέρνει την τραυματισμένη αδελφή της στο νοσοκομείο. Και την επομένη μπαίνει κλαίγοντας στο γραφείο και μου λέει ότι ένας αντάρτης απέξω την απειλεί πως αν δεν πάει μαζί του θα κάνει κακό και στην τραυματία και σ' όποιον πετύχει από την οικογένειά τους. Έχουν θησαυρίσει αντάρτες. Με βαλίτσες περνάνε τα δολάρια στην Τουρκία για ν' αγοράσουν τάχα μου πετρέλαιο και είδη πρώτης ανάγκης. Κάθε καρυδιάς καρύδι είναι εδώ. Ιορδανοί, Υεμενίτες, Τσετσένοι, Τυνήσιοι, Λίβυοι. Μόνο οι Λίβυοι είναι 7000. Μαχητές που είχα γνωρίσει εκεί τους είδα κι εδώ. Ντοκτόρ Ντιμίτρις, ντοκτόρ Ντιμίτρις - μου φώναζε από μακριά ένας τις προάλλες.

Βρε Ιμάντ εσύ είσαι;

Εγώ, ντοκτόρ. Τι κάνεις εδώ;

Τη δουλειά μου.

Κι εγώ τη δικιά μου ντοκτόρ...

Ένας άλλος, σύρος αυτός, μου έλεγε -ήταν ωραία χώρα η Συρία. Την καταστρέψαμε.

Και γιατί πολεμάς τότε;

Ε, αφού παίρνω 1200 δολάρια το μήνα...

Και δεν είναι μόνο τα 1200, δηλαδή ο μισθός που τους κόβουν σαουδάραβες και καταριανοί που δεν θέλουν τον 'Ασαντ, είναι κι η λεία απ' το πλιάτσικο.Υπάρχουν άνθρωποι εδώ που παρακαλάνε να μην τελειώσει ο πόλεμος. Όχι ότι το καθεστώς είναι καλύτερο... Γι αυτό σου λέω -ο πιο βρώμικος πόλεμος που έχω ζήσει μέχρι σήμερα.

Να φύγεις πάντως δεν λες...

Όχι. Δηλαδή, ναι. Πρέπει να φύγω τώρα. Είμαι στο δεύτερο υπόγειο που έχω τον υπολογιστή. Το νοσοκομείο είναι από πάνω. Πρέπει να γυρίσω. Έχουν έρθει κάποιοι τραυματίες. Ο συριακός στρατός έχει ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση από το μεσημέρι . Συνέχεια έρχονται τραυματίες. Με φωνάζουν. Πάω πάνω να δω...



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γερμανικά ΜΜΕ: Kρατάμε την Ελλάδα στο ευρώ μόνο για το φυσικό αέριο

Με σκληρή γλώσσα μιλούν τα γερμανικά ΜΜΕ για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, με γνωστή οικονομική ιστοσελίδα να αναφέρει πως «είναι αναγκαία η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, για την ενεργειακή τροφοδοσία της Ευρώπης».

Σε δημοσίευμα της, η οικονομική ιστοσελίδα Deutsche Wirtschafts Nachrichten υποστηρίζει πως «η διάσωση της Ελλάδας δεν είναι πολιτικό πρότζεκτ» αλλά έχει να κάνει με το φυσικό αέριοπ και την επιθυμία της Ευρωπαϊκής Ενωσης να αποδεσμευτεί από την εξάρτηση της από την Ρωσία, μέσω του αγωγού TAP ο οποίος θα περνά από την Ελλάδα. «Προκειμένου να μην διακυβευθεί το έργο εξαιτίας μίας κατάρρευσης της Ελλάδας, η χώρα διατηρείται στο ευρώ. Η πικρή αλήθεια για τους Έλληνες είναι ότι το ζήτημα είναι η χώρα τους, όχι οι άνθρωποι», υποστηρίζει το δημοσίευμα.

«Ο TAP δεν θα φέρει αλλαγές στη ζωή των Ελλήνων- Θα συνεχίσουν να ασχολούνται με την λιτότητα»

Στη συνέχεια, η γερμανική ιστοσελίδα υποστηρίζει ότι μπορεί να υπόσχονται νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα οι εταιρείες που θα εκμεταλλευθούν τον TAP, η πραγματικότητα ωστόσο είναι «πως για τους περισσότερους Ελληνες δεν θα επιφέρει καμία πραγματική βελτίωση των συνθηκών ζωής. 
Αυτοί θα εξακολουθήσουν να απασχολούνται με προγράμματα λιτότητας», υποστηρίζει το δημοσίευμα.

«Μόνο οι πλούσιοι θα επωφεληθούν, όπως πάντα»

Αντιθέτως, οι μόνοι που θα επωφεληθούν στην Ελλάδα σύμφωνα με το Deutsche Wirtschafts Nachrichten είναι οι ελίτ, οι οποίοι «όπως κάνουν εδώ και 100 χρόνια, συσσωρεύοντας χρήματα από το εξωτερικό στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς χωρίς να φέρνουν την Ελλάδα πάνω από το επίπεδο μίας αναπτυσσόμενης χώρας».

Rheinische Post: Η Γερμανία είναι οικονομικός σούπερσταρ- Πως μπορεί να έχει το ίδιο νόμισμα με τους Ελληνες;

Το δεύτερο «χαστούκι» που δέχεται η Ελλάδα από τα Γερμανικά ΜΜΕ, είναι από την εφημερίδα του Ντίσελντορφ Rheinische Post, η οποία με αφορμή την έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για την ανταγωνιστικότητα στην οποία η Γερμανία καταλαμβάνει την 4η θέση και η Ελλάδα την 91η επισημαίνει: «Για κράτη με τόσο διαφορετική ανταγωνιστικότητα, όπως η Γερμανία που είναι οικονομικός σούπερσταρ και η Ελλάδα, δεν μπορεί να υπάρχει κοινό νόμισμα. Η πολιτική πρόθεση άλλοτε ήταν, ωστόσο, διαφορετική. Ο δρόμος της επιστροφής δεν αποτελεί εναλλακτική επιλογή. Όμως τώρα είναι και το κόστος ανάλογα υψηλό», μεταδίδει η Deutsche Welle.





Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έρχονται κατασχέσεις

Ελέγχους σε 25.000 φορολογούμενους που «ξέχασαν» να πληρώσουν τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) του έτους 2010 ξεκινά το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με την Ημερησία, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης έδωσε εντολή στην Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης να ελέγξει τους 25.000 ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι ενώ έλαβαν εκκαθαριστικό σημείωμα του ΦΑΠ για το έτος 2010 δεν εξόφλησαν το φόρο και στη συνέχεια να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου, δηλαδή να προχωρήσει σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και δέσμευση λογαριασμών.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του κ. Θεοχάρη, καλούνται όλες οι εφορίες της χώρας να καταχωρήσουν στο Τaxisnet όλες τις τροποποιητικές και ανακλητικές δηλώσεις Ε9 προκειμένου να εντοπιστούν όσοι πραγματικά δεν κατέβαλαν τον φόρο.
Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοχάρης ζητά από τις εφορίες να ελέγξουν αυθημερόν αν οι συγκεκριμένοι οφειλέτες έχουν υποβάλει ανακλητικές - τροποποιητικές δηλώσεις φόρου ακίνητης περιουσίας έτους 2010 και να προβούν άμεσα στην καταχώρηση – εκκαθάριση αυτών, ώστε η Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Σημειώνεται ότι υπόχρεοι στο Φόρο Ακίνητης Περιουσίας για το 2010 είναι περίπου 170.000 φορολογούμενοι οι οποίοι την 1η Ιανουαρίου 2010 είχαν στην κατοχή τους κτίσματα και εντός σχεδίου οικόπεδα αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ. Από τους 170.000 οι 25.000 εμφανίζονται να μην έχουν εξοφλήσει τον φόρο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών η εισπραξιμότητα για τον ΦΑΠ του 2010 ανέρχεται στο 74%.
Στο μεταξύ, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποίησε το 3ήμερο 30 Αυγούστου έως 1η Σεπτεμβρίου 2013 έβαλε λουκέτο για 48 ώρες σε ακόμη τέσσερις επιχειρήσεις για μη έκδοση φορολογικών στοιχείων. Οι επιχειρήσεις όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος και είχαν έδρα στις πόλεις Καλαμάτα, Βόλο, Τρίκαλα και Κομοτηνή. Πέραν του μέτρου της αναστολής λειτουργίας, ακολουθεί η διαδικασία για την επιβολή του διοικητικού προστίμου, τον καταλογισμό των φόρων, ως και η υποβολή μηνυτήριας αναφοράς.
Σημειώνεται ότι σε δύο περιπτώσεις εφαρμόσθηκε η αυτόφωρη διαδικασία και οι υπαίτιοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.


 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι Γερμανοί κρύβουν λεφτά σε...πάνες !!!

Τώρα που πέφτει και το τελευταίο οχυρό στο τραπεζικό απόρρητο, οι Γερμανοί που χρησιμοποιούσαν τις ελβετικές τράπεζες για να φοροδιαφεύγουν επαναπατρίζουν τα κεφάλαιά τους, αλλά τα κρύβουν στα πιο παράξενα σημεία.
Οι ελβετικές τράπεζες έχουν εδώ και καιρό μπει στο στόχαστρο των διεθνών φορολογικών αρχών και αναγκάζονται να συνεργαστούν δίνοντας ονόματα πελατών και αριθμούς λογαριασμών για να γλιτώσουν τα σκληρά πρόστιμα.
«Βρήκαμε έναν 71χρονο άνδρα που φορούσε γυναικείο κορσέ στον οποίο είχε κρύψει 150.000 ευρώ», δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg o Markus Ueckert, εκπρόσωπος των τελωνειακών αρχών της Loerrach, μιας εκ των τριών πόλεων στα σύνορα της Γερμανίας με την Ελβετία. «Σε μία άλλη περίσταση, ένας άνδρας είχε δύο πάνες ακράτειας με κρυμμένα 140.000 ευρώ». Το πρακτορείο αναφέρει και άλλες περιπτώσεις, όπου χρήματα είχαν κρυφτεί στην μπαταρία του αυτοκινήτου ή ακόμη και σε ένα κέικ. «Υπάρχουν τακτικά άνθρωποι που φορούν μία ζώνη με κρυμμένα χρήματα ή τα βάζουν ακόμη και στο εσώρουχό τους» εξηγεί ο Herald Gabele, εκπρόσωπος της περιφέρειας Singen.
Η φοροδιαφυγή στη Γερμανία είναι ένα από τα καυτά θέματα συζήτησης και στην προεκλογική μάχη της Γερμανίας, με τον Peer Steinbrueck να επικρίνει έντονα τη στάση της Ελβετίας. «Δεν έχω πρόβλημα να βάλω το ιππικό για να πολεμήσει τις φορολογικές απάτες και τη φοροδιαφυγή» δήλωσε.
Ο Frank Wehrheim, αξιωματούχος των φορολογικών αρχών για τη Handelszeitung, δηλώνει πως η φοροαποφυγή είναι «εθνικό σπορ» στη Γερμανία στο οποίο επιδίδονται τόσο οδοντίατροι όσο και ταξιτζήδες. Επισημαίνει ότι οι περισσότεροι ξένοι τουρίστες στην Ελβετία είναι Γερμανοί. Οι διακοπές τους, λοιπόν, συνεπάγονται εύκολη πρόσβαση στους «μαύρους» τραπεζικούς λογαριασμούς. Και όχι μόνο για εκατομμυριούχους, όπως ο Klaus Zumwinkel, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Post.
Σύμφωνα με εκτίμηση της Booz&Co, Γερμανοί και Βρετανοί το 2010 είχαν καταθέσεις αδήλωτων κεφαλαίων ύψους 164 δισ. ελβετικών φράγκων. Έκτοτε, στη Γερμανία έχουν υποβληθεί 36.000 αιτήσεις φορολογικής αμνηστίας. Όσοι δεν επιλέγουν τον μόνιμο δρόμο, προσπαθούν να περάσουν τα χρήματα από τα σύνορα, όπου όμως πρέπει να δηλωθεί κάθε ποσό που υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ.
Η Ελβετία προχώρησε σε φορολογικές συμφωνίες με τη Βρετανία και την Αυστρία, που δίνουν τη δυνατότητα στις χώρες να ανακτήσουν φορολογικά έσοδα, ενώ όμως, το τραπεζικό απόρρητο διατηρείται. Το κοινοβούλιο της Γερμανίας όμως έχει απορρίψει παρόμοια συμφωνία για τη Γερμανία.
Από το 2000, έχουν 11πλασιαστεί οι παράνομες αδήλωτες μεταφορές ποσών που ξεπερνούν τα 10.000 ευρώ. Το 2012 καταγράφηκαν 2.489 περιπτώσεις. Το πρόστιμο κυμαίνεται μεταξύ 10% και 25% των αδήλωτων κεφαλαίων.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επέμβαση στη Συρία: Αλλαγή στάσης από Πούτιν, «πράσινο φως» από Γερουσία


Πλέον οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για επίθεση που μπορεί να διαρκέσει έως και 90 ημέρες

Με τον αέρα του νικητή - αφού κατάφερε να αποσπάσει την συναίνεση κορυφαίων στελεχών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για πόλεμο στη Συρία- ο Μπαράκ Ομπάμα μεταβαίνει αύριο στη Ρωσία αφήνοντας μάλιστα ένα... παραθυράκι για μια όχι και τόσο περιορισμένης κλίμακας επιχείρηση κατά του καθεστώτος της Δαμασκού, πιθανότατα για να ευχαριστήσει τα γεράκια του Κογκρέσου για την υποστήριξή τους.

Από την πλευρά του, ο "οικοδεσπότης" της συνόδου των G20, Βλαντιμίρ Πούτιν, εμφανίζεται για πρώτη φορά διατεθειμένος να επιτρέψει μία επέμβαση κατά του συριακού καθεστώτος εάν, όπως είπε, αποδειχθεί η χρήση χημικών από την κυβέρνηση Ασαντ.

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος πρόεδρος δεν αποκλείει τη συγκατάθεση της Ρωσίας στην άσκηση στρατιωτικής βίας κατά της Συρίας, εάν αυτό συμβεί με την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, του μόνου αρμόδιου οργάνου για να αποφασίσει τη χρήση όπλων εναντίον κυρίαρχου κράτους, σύμφωνα με το ισχύον διεθνές δίκαιο, αλλά και εφόσον αποδειχθεί η χρήση χημικών όπλων από την κυβέρνηση Άσαντ. «Οποιεσδήποτε άλλες αφορμές και τρόποι, που θα δικαιολογούσαν την άσκηση βίας έναντι ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους, είναι ανεπίτρεπτοι και δεν μπορεί να θεωρηθούν παρά μόνον επιθετική ενέργεια», δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξή του προς το ρωσικό Πρώτο Κανάλι και το πρακτορείο Ασοσιέιτεντ Πρεσ.

Ο ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη στη Συρία, γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να ερευνηθούν λεπτομερώς όλα τα στοιχεία. «Θα μας πείσει μια βαθιά λεπτομερής έρευνα του ζητήματος και ειδικά η ύπαρξη αποδείξεων, οι οποίες θα είναι προφανείς και θα αποδεικνύουν σαφώς ποιος χρησιμοποίησε και τι είδους χημικά μέσα χρησιμοποιήθηκαν. Κατόπιν τούτου είμαστε έτοιμοι να δράσουμε με τον πλέον αποφασιστικό και σοβαρό τρόπο», είπε ο Ρώσος ηγέτης ενόψει της Συνόδου Κορυφής των G20, όπου το Συριακό αναδεικνύεται σε κεντρικό ζήτημα.

Αν και το συριακό ζήτημα δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα της συνόδου, σύμφωνα με το Reuters, οι σχέσεις Ουάσινγκτον και Μόσχας αναμένεται να δοκιμαστούν εκ νέου καθώς δεν αποκλείεται Ομπάμα και Πούτιν να έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση για το θέμα.

Πριν τη σύνοδο του G20, ο Ομπάμα θα συναντηθεί με ομοφυλόφιλους ακτιβιστές, σύμφωνα με το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Ο Αμερικανός πρέοδρος, δήλωσε προτού εγκαταλείψει το αμερικανικό έδαφος για να μεταβεί στην Σουηδία όπου θα έχει συνομιλίες με την ηγεσία της χώρας- και εν συνεχεία στη Ρωσία, πως οι επιθέσεις κατά της Δαμασκού εντάσσονται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικής που στόχο έχει να βοηθήσει τη Συρία να απελευθερωθεί.

Για πρωτη φορά ο πλανητάρχης υποστηρίζει εμμέσως πλην σαφώς ότι η στρατιωτική επέμβαση κατά της Δαμασκού θα έχει στόχο την ανατροπή του Μπασάρ Αλ ΑΣαντ, κι ότι θα έχει διάρκεια, γεγονός που επιβεβαιώνει σχετική ανακοίνωση της αμερικανικής Γερουσίας αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα του πολέμου (60 έως 90 ημέρες).

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Συρίας ακολουθεί τη "συνταγή" Ομπάμα για να πείσει τους συμπολίτες του ότι μπορούν να εξολοθρεύσουν τον εχθρό σε περίπτωση που η Δύση επιτεθεί. "Υes , we can", (Ναι, μπορούμε) ήταν το σύνθημα του Ομπάμα στην προεκλoγική εκστρατεία για την επανεκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ, το οποίο και υιοθετεί τις τελευταίες ημέρες ο ηγέτης της Συρίας.

Η συμμαχία του Ομπάμα για τον πόλεμο κατά της Συρίας είναι το...Κογκρέσο, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν τα αμερικανικά ΜΜΕ καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN , οι συμμαχικές δυνάμεις της Ουάσινγκτον αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη την ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον της Δαμασκού.

Ενας στους τρεις Γάλλους λέει "ναι" σε πόλεμο κατά της Συρίας, το αντίστοιχο ποσοστό στη Γερμανία είναι ένας στους πέντε ενώ στη Βρετανία , μόλις το 16% των Βρετανών τάσσονται υπέρ της στρατιωτικής επέμβασης.

Σε μία άλλη εξέλιξη που δείχνει ότι στενεύει ο κλοιός γύρω από τον Άσαντ, ένας στενός συνεργάτης φέρεται να αυτομόλησε στην Τουρκία, σύμφωνα με την συριακή αντιπολίτευση.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι για την Γαλλία, τον μοναδικό σύμμαχο στην Ευρώπη των ΗΠΑ για τον πόλεμο κατά της Συρίας, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη η σημερινή μέρα. Σήμερα διεξάγεται η κοινοβουλευτική συνεδρίαση για τη Συρία κατά την οποία ο Φρανσουά Ολάντ θα προσπαθήσει να πείσει την γαλλική εθνοσυνέλευση ότι το Παρίσι θα πρέπει να προχωρήσει σε στρατιωτική επέμβαση.Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, το γαλλικό κοινοβούλιο θα μετατραπεί σε πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης αν και, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζαν Μαρκ Ερό, δεν πρόκειται να υπάρξει ψηφοφορία καθώς το Παρίσι θα περιμένει την απόφαση του Κογκρέσου. Ωστόσο, το 74% των Γάλλων, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα Le Monde, επιθυμούν την διεξαγωγή ψηφοφορίας

Τεστάρουν οι Αμερικανοί το αμυντικό σύστημα της Συρίας;



Tο υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι εκτοξεύτηκαν δύο βαλιστικά αντικείμενα στη Μεσόγειο με κατεύθυνση την Ανατολική Μεσόγειο. Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε στις 10:16 (ώρα Μόσχας) και εντοπίστηκε από τους σταθμούς ραντάρ στο Αρμαβίρ (νότια Ρωσία). Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ενημέρωσε σχετικά τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Την ίδια στιγμή, πέντε αμερικανικά καταδρομικά και ένα αμφίβιο πλοίο βρίσκονται στη Μεσόγειο, έτοιμα για ενδεχόμενα πλήγματα με πυραύλους κρουζ εναντίον της Συρίας, ενώ το αεροπλανοφόρο Νίμιτς και τέσσερα άλλα πλοία της ομάδας κρούσης του κατέπλευσαν τη Δευτέρα στην Ερυθρά Θάλασσα.

Το γεγονός της εκτόξευσης διαψεύδουν (προς το παρόν) πηγές από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Ταυτόχρονα, ούτε τα συστήματα της ίδιας της Συρίας έπιασαν κάτι. Όμως, το ότι ενημερώθηκε επίσημα ο ίδιος ο πρόεδρος Πούτιν και δόθηκε από το ρωσικό υπουργείο άμυνας στη δημοσιότητα αυτή η πληροφορία, μάλλον υπήρξε εκτόξευσε βαλιστικών αντικειμένων.

Εφόσον ισχύει κάτι τέτοιο τότε σίγουρα οι πύραυλοι έπεσαν στη θάλασσα και πιθανότατα εκτοξεύτηκαν για να τεστάρουν οι Αμερικάνοι τα αμυντικά συστήματα της Συρίας, τα οποία συστήματα δυστυχώς δεν κατάλαβαν απολύτως τίποτα.

Πρώτο Θέμα με πληροφορίες απο hassapis-peter
Επιμέλεια: logiosermis.net

Διαβάστε περισσότερα.... »
....