Διυλιστήριο: 11/12/15
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Λαγκάρντ: Στηρίξτε την Ελλάδα στο προσφυγικό

«Στηρίξτε την Ελλάδα στο προσφυγικό» δήλωσε σήμερα η Κριστίν Λαγκάρντ, στέλνοντας το δικό της «μήνυμα» για το μείζον ζήτημα που απασχολεί την Ευρώπη και ιδίως την Ελλάδα.

Η διευθύντρια του ΔΝΤ προστέθηκε στη λίστα εκείνων που υποστηρίζουν πως η χώρα μας δέχεται μεγάλο βάρος εξαιτίας των προσφυγικών ροών και θα πρέπει να στηριχθεί.

Ταυτόχρονα η Κριστίν Λαγκάρντ άφησε ανοιχτό «παράθυρο» για χαλάρωση των στόχων του προγράμματος.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στο 24,6% υποχώρησε η ανεργία τον Αύγουστο του 2015 – Στα 1,18 εκατ. οι άνεργοι

Τον Ιούλιο ο δείκτης είχε διαμορφωθεί στο 24,9% ενώ τον Αύγουστο του 2014 στο 26,2%
Στο 24,6% υποχώρησε η ανεργία τον Αύγουστο του 2015 σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
Τον Ιούλιο ο δείκτης είχε διαμορφωθεί στο 24,9% ενώ τον Αύγουστο του 2014 στο 26,2%.

Το σύνολο των απασχολουµένων κατά το Αύγουστο του 2015 εκτιµάται ότι ανήλθε σε 3.614.192 άτοµα.
Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.180.001 άτοµα, ενώ ο οικονοµικά µη ενεργός πληθυσµός ανήλθε σε 3.286.686 άτοµα.
Οι απασχολούµενοι αυξήθηκαν κατά 67.426 άτοµα σε σχέση µε το Αύγουστο του 2014 (αύξηση 1,9%) και κατά 10.662 άτοµα σε σχέση µε τον Ιούλιο του 2015 (αύξηση 0,3).
Οι άνεργοι µειώθηκαν κατά 78.084 άτοµα σε σχέση µε το Αύγουστο του 2014 (µείωση 6,2%) και κατά 15.740 άτοµα σε σχέση µε τον Ιούλιο του 2015 (µείωση 1,3%).
Οι οικονοµικά µη ενεργοί, δηλαδή τα άτοµα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, µειώθηκαν κατά 36.476 άτοµα σε σχέση µε το Αύγουστο του 2014 (µείωση 1,1%) και κατά 1.535 άτοµα σε σχέση µε τον Ιούλιο του 2015 (µείωση 0,1%).
Η εποχική προσαρµογή είναι µια στατιστική τεχνική που «αποµακρύνει» την επίδραση της εποχικότητας από µια χρονολογική σειρά, καθιστώντας µε αυτό τον τρόπο περισσότερο ορατή την υποκείµενη τάση στη µεταβολή ενός µεγέθους.
Οι χρήστες πρέπει να λαµβάνουν υπόψη το γεγονός ότι η εποχική διόρθωση στηρίζει τις εκτιµήσεις της στα δεδοµένα πολλών µηνών για να µπορέσει να διακρίνει την επίδραση των εποχικών παραγόντων και να την αφαιρέσει από τα εκτιµώµενα µεγέθη, σημειώνει η ΕΛΣΤΑΤ.

Πηγή : www.bankingnews.gr

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Κρητικό Ίαμα»: Παγκόσμια ελληνική πατέντα που δρα ενάντια στο κρυολόγημα


Σηκωθήκατε το πρωί και αμέσως νιώσατε τα συμπτώματα. Πονόλαιμος, καταρροή, μάτια που κλαίνε. Μάλλον δεν την «γλιτώσατε» και όπως φαίνεται θα προστεθείτε στη μακριά λίστα των ανθρώπων που υποφέρουν από κρυολόγημα αυτό το φθινόπωρο. Μπορείτε όμως να δράσετε τάχιστα και να προλάβετε την ταλαιπωρία λαμβάνοντας την εξαιρετικά νέα, φυτική, δραστική και κυρίως ελληνική θεραπεία από βότανα και αιθέρια έλαια που φύονται στην Κρήτη, και πιο συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο. Ο λόγος για το «Κρητικό Ίαμα», τις κάψουλες με την ισχυρή αντιική δράση, το οποίο διατίθεται εδώ και λίγες μέρες στα φαρμακεία.

Η ιδέα ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια, όταν επιδημιολογικές παρατηρήσεις σε περιοχές της Κρήτης έδειχναν ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν αφεψήματα συγκεκριμένων βοτάνων είχαν πολύ χαμηλή νοσηρότητα και μικρότερες επιπτώσεις κρυολογήματος ή γρίπης. Η μελέτη των ερευνητών του Πανεπιστημίου Κρήτης δημοσιεύτηκε στο διεθνούς κύρους βιοϊατρικό περιοδικό Lancet. Η ευεργετική δράση επιλεγμένων αρωματικών βοτάνων στις λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού οδήγησε τους ερευνητές στο επόμενο βήμα. Μέσα από πολυετείς δοκιμές, η έρευνα ανέδειξε ένα συνδυασμό αιθέριων ελαίων από 3 αρωματικά βότανα, Coridοthymus Capitatus, Salvia Fruticosa και Origanum Dictamnus, σε συγκεκριμένες αναλογίες, μέσα σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο,που λειτουργεί συνεργικά. Ακολούθησε κλινική δοκιμή σε ασθενείς με συμπτώματα ιώσεων του αναπνευστικού, με ευεργετικά αποτελέσματα.
Ο καρπός της πολυετούς αυτής έρευνας των διακεκριμένων ερευνητών του Πανεπιστημίου της Κρήτης, κ. Χρήστου Λιονή, Καθηγητή Γενικής Ιατρικής κ ΠΦΥ, κ. Ηλία Καστανά, Καθηγητή Εργαστηριακής Ενδοκρινολογίας, κ. Στέργιου Πυρίντσου, Αναπληρωτή Καθηγητής Βιολογίας και κ. Γεώργιου Σουρβίνου, Καθηγητή Κλινικής Ιολογίας, που μετουσίωσαν την αυτόχθονη γνώση σε ουσιαστική γνώση, σε συνεργασία με την εταιρείαΟlvos Science, θυγατρική της ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας Galenica είναι τοCretan IAMA, το οποίο διατίθεται ήδη στα φαρμακεία


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εκατό κιλά αλητείας..

     Η απόφαση του κυβερνώντος κόμματος να συμμετέχει σήμερα στην μονοήμερη (άρα μάταιη) γενική απεργία,
..αποτελεί το επιστέγασμα, το άκρον άωτον της ως τώρα πολιτικής του αλητείας.

Έναν και μόνο σκοπό έχει:
Έμμεσα να λοιδωρήσει,
να αποδυναμώσει, και να ακυρώσει την όποια αξία της σημερινής κινητοποίησης.

Γιατί βέβαια είναι υπεράνω λογικής να πιστεύει κάποιος πως υπάρχει έστω και ένα κομμάτι του κυβερνώντος κόμματος που να αντιτίθεται στην κυβερνητική πολιτική (κακουργία).
Αν υπήρχε, και αν ήταν πράγματι αντίθετο, απλούστατα δεν θα ανήκε πιά σ' αυτό το κόμμα, και δεν θάχαμε την σημερινή γελοιότητα.
Διότι βεβαίως δεν είναι θέμα διαφωνίας με έναν κάποιον νόμο ή νομοσχέδιο, που μπορεί κανείς να προσπεράσει και να πεί: ''εν μικρόν λαθίδιον'', αλλά συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την κυβέρνηση!
Εδώ πρόκειται για κοινωνιοκτονία, και εθνική προδοσία, μέσω της παράδοσης της εξουσίας στους εκπρόσωπους-''αξιολογητές''-γκαουλάϊτερς των ''εταίρων'' δανειστών-τοκογλύφων.

Και είναι πρωτοφανής η μέθοδος αυτή της συμμετοχής σε μιά απεργία εναντίον του εαυτού της, που ανακάλυψε μία ''αριστερή'' μάλιστα κυβέρνηση,
..για να προβοκάρει και να ευτελίσει μία λαϊκή κινητοποίηση.

Αυτό και μόνο αρκεί για να αποδώσει στο σημερινό κυβερνητικό κόμμα το όσκαρ πολιτικής αγυρτείας.
Και είναι απόλυτη ανάγκη σε όποιες σημερινές εκδηλώσεις πραγματοποιηθούν, αυτά τα κυβερνητικά και οιονεί προβοκατόρικα στοιχεία να απομονωθούν,
..και να αφεθούν να ''διαμαρτύρονται'' μόνοι τους εναντίον του εαυτού τους,
..σαν τρελοί και σαν λεπροί μαζί!

Ήταν που ήταν η σημερινή απεργία προβληματική, ως μονοήμερη και οργανωμένη απ' τους ξεπουλημένους εργατοπατέρες,
..έρχονται τώρα και οι ''αριστεροί'' κυβερνητικοί ινστρούχτορες να την γελοιοποιήσουν διεθνώς και εντελώς.

Εκτός απ' τα σπίτια σου, λαέ,
..σου παίρνουν και την δυνατότητα,
..μιάς αξιοπρεπούς διαμαρτυρίας!
Ας πρόσεχες!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κρίση στο Mega μετά το επεισόδιο με την Ολγα Γεροβασίλη -Τι συμβαίνει με τον Μανώλη Καψή

Κρίση προκαλεί στο Mega το γεγονός ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη δεν μπόρεσε να παρέμβει στη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων για το θέμα του Γιάννη Πανούση.

Οπως ανέφερε η ίδια η κ. Γεροβασίλη, σε χθεσινή της ανακοίνωση:
«Στη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega παρουσιάστηκαν ως γεγονότα υποτιθέμενοι διάλογοι, τους οποίους σύμφωνα με τον διευθυντή ειδήσεων έδωσε ο κ. Πανούσης. Το Mega αρνήθηκε να δώσει το λόγο στην κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη, προκειμένου να παρέμβει στο δελτίο ειδήσεων για να διατυπώσει την άποψη της κυβέρνησης, με την προκλητική απάντηση "γιατί να σας βγάλουμε στο δελτίο, για να βγάλετε λόγο;"» αναφέρει σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

«Η συνέχεια σε άλλες αίθουσες όπου τον έλεγχο δεν έχει το Mega, αλλά μόνο εκείνοι που σύμφωνα με τον νόμο έχουν την εξουσία να αποφασίζουν» καταλήγει η κ. Γεροβασίλη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πιθανόν θα γίνουν αγωγές εναντίον του καναλιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, o διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του Mega Μανώλης Καψής φαίνεται πως είναι ο άνθρωπος που είπε την επίμαχη φράση στην κυβερνητική εκπρόσωπο.

Μετά τις διαστάσεις που έλαβε το θέμα, οι μέτοχοι του Mega κατά πληροφορίες ζήτησαν από τον Μανώλη Καψή να εξηγήσει γιατί έλαβε την απόφαση να μην επιτρέψει στην Όλγα Γεροβασίλη να εκθέσει την άποψη του Μεγάρου Μαξίμου στο δελτίο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Καψής υπέβαλε την παραίτησή του αλλά δεν είναι γνωστό αν θα γίνει δεκτή.

Tι δήλωσε εκ νέου η Ολγα Γεροβασίλη

Από την πλευρά της, η Ολγα Γεροβασίλη μιλώντας στη ΝΕΤ περιέγραψε τα γεγονότα ως εξής:

«Κοιτάξτε, παρακολουθούσα ένα δελτίο ειδήσεων και βλέπω έναν τρόπο παρουσίασης ενός θέματος της ιστορίας με τον κύριο Πανούση- με παρουσίαση διαλόγων, να εμπλέκονται πρόσωπα, φωτογραφία συν διάλογος δίπλα, σαν πραγματικό γεγονός. Ενδεχομένως, κάποιος του περιέγραψε ένα γεγονός. Ένα σοβαρό μέσο ενημέρωσης προφανώς το μεταδίδει ως τέτοιο και όχι ως έναν διάλογο ο οποίος έχει διεξαχθεί, βάζοντας φωτογραφία, βάζοντας τον διάλογο από κάτω. Είναι ένας τρόπος ο οποίος ξεφεύγει πια από τα όρια της ενημέρωσης και γίνεται προπαγάνδα. Επ’ αυτού, λοιπόν, ήθελα να διαμαρτυρηθώ. Δεν θα λογοκρίνω ένα μέσο. Του προκύπτει από το ρεπορτάζ του προφανώς και το κάνει, αλλά έχει μεγάλη σημασία πρώτον το πώς το παρουσιάζεις και δεύτερον δεν μπορεί να μην εκφραστεί και η διαφορετική άποψη απέναντι σ’ αυτό».

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Καταψηφίστηκε η λιτότητα, έπεσε η κυβέρνηση στην Πορτογαλία

Η χωρίς προηγούμενο συμμαχία των Σοσιαλιστών, Κομμουνιστών και του Αριστερού Μπλόκ καταψήφισε στην Βουλή της Πορτογαλίας το πρόγραμμα της κυβέρνησης μειοψηφίας του Πέντρο Πάσος Κοέλιο, η οποία χάνει την εξουσία πριν καλά-καλά προλάβει να την αναλάβει.

Η αναμενόμενη, μετά την συμφωνία των αριστερών κομμάτων, εξέλιξη έκανε την κεντροδεξιά κυβέρνηση την πλέον βραχύβια στην ιστορία της χώρας, με διάρκεια ζωής μόλις δυο εβδομάδων.

Οι τρεις εταίροι της νέας συμμαχίας της Αριστεράς έχουν υποσχεθεί να σχηματίσουν ένα μέτωπο αντι-λιτότητας και να διαπραγματευθούν σκληρά με τις Βρυξέλλες για την άρση του δημοσιονομικού πλαισίου λιτότητας, που έχει εφαρμοστεί στην Πορτογαλία με βαρύτατες κοινωνικές συνέπειες- μετά την υπογραφή του μνημονίου των 78 δισ. το 2011.

Ο ηγέτης των Σοσιαλιστών Αντόνιο Κόστα αναμένεται να αναλάβει την πρωθυπουργία τις επόμενες εβδομάδες, με την στήριξη των Κομμουνιστών και του Μπλόκο.

Την εντολή βέβαια πρέπει να δώσει ο δεξιός πρόεδρος της χώρας, Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα, που διανύει την δεύτερη θητεία του και η οποία λήγει τον Ιανουάριο. Ο Σίλβα έχει επίσης την εξουσία να ορίσει υπηρεσιακή κυβέρνηση αυτή του Κοέλιο μέχρι την διεξαγωγή νέων εκλογών, αλλά αυτό το σενάριο, όλοι σχεδόν συμφωνούν ότι θα είναι το χειρότερο για την χώρα.

Το Σύνταγμα δεν επιτρέπει στον Σίλβα να κηρύξει εκ νέου εκλογές, ενώ μια νέα αναμέτρηση στις κάλπες δεν μπορεί να γίνει νωρίτερα από έξι μήνες.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Πώς δρουν τα κυκλώματα απαγωγής παιδιών στα Βαλκάνια

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός είναι ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, μιλώντας στο CNN Greece για τον τρόπο δράσης των κυκλωμάτων απαγωγής παιδιών στα Βαλκάνια.


Ο κ. Γιαννόπουλος κάνει λόγο για έξαρση του φαινομένου αλλά και συνεργασία σε βαλκανικό επίπεδο. Συγκεκριμένα, ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρει: «Οργανωμένα κυκλώματα ζουν στα Βαλκάνια, τα οποία απαγάγουν τα παιδιά από περιοχές, τα οποία είναι στα αζήτητα, δεν ενδιαφέρεται κάποιος για αυτά. Τα κυκλώματα δρουν σε χώρες όπως η Αλβανία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία και άλλες σε συνεργασία με τους Έλληνες εδώ. Λέγαμε ότι δεν έχει ξαναγίνει, πρώτη φορά γίνεται, άρα πρέπει να υπάρχει κινητοποίηση και να λειτουργεί το δίκτυο προστασίας που έχουμε δημιουργήσει».

Ο κ. Γιαννόπουλος στη συνέχεια επισημαίνει ότι στο στόχαστρο αυτών των κυκλωμάτων βρίσκονται πλέον τα προσφυγόπουλα: «Είναι μία δεξαμενή, πλέον, για όλους αυτούς τους «κυρίους», για να τα εκμεταλλευτούν με διάφορους τρόπους. Για αυτό το λόγο πρέπει να τα υποστηρίξουμε και να μην θεωρούμε δεδομένο ότι κάποιος ξένος που έχει ένα παιδί κοντά του, είναι δικό του».

Οι αποκαλύψεις του Προέδρου της οργάνωσης «Χαμόγελο του Παιδιού» έρχονται στον απόηχο της απόπειρας αρπαγής τρίχρονου αγοριού από τη μητέρα του σε σούπερ μάρκετ στη Βάρη. Όπως δήλωσε στο CNN Greece ο κ. Γιαννόπουλος, το παιδί είναι σε κατάσταση σοκ απ' όσα έζησε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της οργάνωσης «Missing Children Europe», περίπου 250.000 παιδιά κάθε χρόνο καταγράφονται ως αγνοούμενα κάθε χρόνο στην Ευρώπη. Ένα παιδί, κάθε δύο λεπτά. Από αυτά, μόνο το 2014, 2.500 περιπτώσεις αφορούσαν περιπτώσεις απαγωγής από τρίτους και εγκληματικές ομάδες. Όπως υπέδειξε και ο κ. Γιαννόπουλος και σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, 23.000 ασυνόδευτα παιδιά πέρασαν τα σύνορα της Ευρώπης, ενώ τα 2.240 από αυτά είναι κάτω των 14 ετών.




Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....