Διυλιστήριο: 11/25/16
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Πολιτικός αρχηγός με 38.000.000 εκατ. ευρώ στην Ελβετία!

Ποιανού πολιτικού αρχηγού το όνομά του οποίου βρέθηκε στη Λίστα Μπόγιαρνς και τρέχει τώρα να δικαιολογήσει τα ποσά; Μου λένε πάντως ότι μπορεί να τα δικαιολογήσει.

Aυτό είναι το Κουίζ-φωτιά του σημερινού Βηματοδότη που προκαλεί ανατροπές στο κομματικό τοπίο. Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό για το οποίο μιλάμε αγγίζει τα38.000.000 εκατ. ευρώ και αφορά πρόσωπο που βρίσκεται σήμερα στην ηγεσία κόμματος του ελληνικού κοινοβουλίου. Το κουίζ του Βηματοδότη λοιπόν αφορά ένα από τα εντός της Βουλής κόμματα.

Σας θυμίζουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής θα έκανε την εξής αναφορά στην συγκεκριμένη λίστα:

«Θέλω να ενημερώσω το Σώμα ότι μόλις πριν από δέκα ημέρες οι ελληνικές αρχές παρέλαβαν νέα λίστα από τις αρχές της Ρηνανίας-Βεστφαλίας, από το Υπουργείο του κ. Μπόργιανς, με 475 μεγαλοκαταθέτες σε τράπεζα της κεντρικής Ευρώπης. Και ξέρετε ποιο είναι το ενδιαφέρον σε αυτή τη νέα λίστα; Πρόκειται για στοιχεία του 2010, δηλαδή για μια χρονιά που κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για παραγραφή αδικημάτων. Και η λίστα αυτή έχει ήδη παραδοθεί εκεί που πρέπει, όχι στα συρτάρια μας, αλλά στις εισαγγελικές αρχές για τις απαραίτητες ενέργειες. Πρόκειται για άλλη μια μεγάλη επιτυχία και θα δώσουμε κάθε δυνατή βοήθεια στις διωκτικές και ελεγκτικές αρχές για την πλήρη ταυτοποίηση και αξιοποίηση και αυτής της λίστας».

Με αυτό τον τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής ανακοίνωνε πανηγυρικά την απόκτηση της λίστας. Αυτό που δεν απεκάλυψε όμως ο πρωθυπουργός είναι το γεγονός ότι ανάμεσα στα ονόματα βρίσκεται και όνομα πολιτικού προσώπου η αποκάλυψη του οποίου θα προκαλέσει πάταγο. Μια “απρόσμενη και ανεξήγητη πολιτικά συμπεριφορά” που ακολούθησε της αποκάλυψης του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής για την λίστα Μπόργιανς αποδίδεται από συγκεκριμένους κύκλους σ΄αυτή ακριβώς την αποκάλυψη.

Η εμπλοκή του συγκεκριμένου ονόματος επιταχύνει, σύμφωνα με πληροφορίες, την παρουσίαση νέου κόμματος που βρίσκεται στα σκαριά.

Το συγκεκριμένο πολιτικό όνομα έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις στους ελεγκτικούς μηχανισμούς για τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που βρέθηκαν στον λογαριασμό της Ελβετίας.

Hδη η εμπλοκή του ονόματος έχει προκαλέσει αίσθηση στα δημοσιογραφικά γραφεία, γράφαμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας. Αν λοιπόν αφαιρέσουμε από το κάδρο το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα που έκανε την καταγγελία πολιτικοί αρχηγοί είναι: O Kυριάκος Μητσοτάκης, ο Νίκος Μιχαλολιάκος, η Φώφη Γεννηματά, ο Βασίλης Λεβέντης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Πάνος Καμμένος, ο Σταύρος Θεοδωράκης. Mαθαίνουμε ότι σε κυριακάτικη εφημερίδα θα υπάρξει αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για το θέμα. Για να κατανοήσετε τι σημαίνουν 38.000.000 εκατ. ευρώ δεν έχετε παρά να τα συγκρίνετε με τα 400 εκατ. ευρώ που πουλήθηκε ολόκληρη η Χερσόνησος του Αστέρα Βουλιαγμένης.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Λίστα με 68 μεγάλες υποθέσεις λαθρεμπορίας



Λίστα με ονόματα, επωνυμίες και άλλα στοιχεία παραβατών της τελωνειακής νομοθεσίας που εντοπίστηκαν από ελέγχους οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν το 2015 κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.

Η λίστα καταρτίστηκε από τη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών, Ε. Τσακαλώτο, μαζί με την εισηγητική έκθεση και τους αναλυτικούς πίνακες των εκτιμήσεων και των προβλέψεων του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2017.

Η λίστα περιλαμβάνει αναλυτικά στοιχεία (ΑΦΜ, ονοματεπώνυμα ή επωνυμίες και διευθύνσεις κατοικίας ή έδρας) φυσικών και νομικών προσώπων εμπλεκομένων σε 66 μεγάλες υποθέσεις λαθρεμπορίας, καθώς επίσης και στοιχεία για δύο ακόμη υποθέσεις μερικών αποκρατικοποιημένων δημοσίων επιχειρήσεων στις οποίες καταλογίστηκαν πρόστιμα για απλές τελωνειακές παραβάσεις.

Βάσει των όσων αναγράφονται στη συγκεκριμένη λίστα, το συνολικό ύψος των δασμών και φόρων που αναλογούν στα προϊόντα για τα οποία διαπράχθηκαν οι παραβάσεις ανέρχεται σε 63,18 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό των πολλαπλών τελών και των προστίμων που επιβλήθηκαν στους 68 παραβάτες υπερβαίνει τα 158 εκατ. ευρώ.

Στη λίστα δεσπόζει η περίπτωση μιας μεγάλης ΔΕΚΟ στην οποία καταλογίστηκαν στις 7 Ιουλίου 2015 διαφυγόντες δασμοί και φόροι συνολικού ύψους 9,789 εκατ. ευρώ, καθώς και πολλαπλό τέλος 30.000 ευρώ για απλή τελωνειακή παράβαση, η οποία δεν διευκρινίζεται τι ακριβώς αφορούσε. Η συγκεκριμένη ΔΕΚΟ προσέφυγε στο αρμόδιο διοικητικό δικαστήριο και έχει προκαταβάλει το 50% των καταλογισθέντων δασμών και φόρων και το 30% του επιβληθέντος πολλαπλού τέλους.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ο Τσίπρας «κόβει» την τουρκική τηλεόραση στη Θράκη – Νέο χαστούκι στο Προξενείο



Μήνυμα ισότητας και αλληλεγγύης μεταξύ όλων των Ελλήνων πολιτών εξέπεμψε από τον μειονοτικό οικισμό Φιλλύρας Ροδόπης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εξήγγειλε τη δωρεάν παροχή ψηφιακών δεκτών στους κατοίκους, για να ενημερώνονται από τα ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον οικισμό στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θράκη και μιλώντας στους κατοίκους τόνισε ότι έχει ένα όραμα για ανοιχτές και δημοκρατικές κοινωνίες, όπου η σχέση των πολιτών με το κράτος δεν επηρεάζεται από την καταγωγή ή το θρησκευτικό τους φρόνημα.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι στόχος του είναι μια σύγχρονη δημόσια μειονοτική εκπαίδευση για να σταματήσει το φαινόμενο της εκτεταμένης μαθητικής διαρροής στα σχολεία της Θράκης και να δημιουργούνται ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση και στην επαγγελματική αποκατάσταση για όλους τους Έλληνες πολίτες.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης τη δωρεάν παροχή ψηφιακών δεκτών προς όλους τους πολίτες των ορεινών οικισμών της Θράκης για να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην ενημέρωση από τα ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας προειδοποίησε αυστηρά το Τουρκικό Προξενείο και το καθεστώς της Άγκυρας δηλώνοντας ότι «καμία ξένη αρχή δεν θα παίζει στη Θράκη».



Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

“Ελληνικοποίηση των αμυντικών προμηθειών”! Το αυτονόητο που αγνοήσαμε


Το Διυλιστήριο λέει : '''...Επειδή δυστυχώς ξεχνάμε γρήγορα, σας παραθέτουμε την πιο πάνω ανάρτηση, η οποία μας θυμίζει ότι ''πήγαιναν'' να πουλήσουν όλες τις αμυντικές βιομηχανίες ως μη επικερδείς επιχειρήσεις. Ευτυχώς έγιναν οι ευρωεκλογές ....''

Υποθέτουμε ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του πλανήτη η βιομηχανία είναι αυτονόητα συνδεδεμένη με τις Ένοπλες Δυνάμεις της. Όχι μόνο η αμυντική. Το παράδειγμα της Τουρκίας που την έχουμε δίπλα μας και κατά καιρούς την θαυμάζουμε για τα “εθνικά προϊόντα” που παράγει για τις ΕΔ της είναι τρανταχτό. Στην Ελλάδα όμως όλα αυτά είναι πρωτόγνωρα!

Πρωτόγνωρη χαρακτήρισε τη συνάντηση εργασίας μεταξύ βιομηχάνων και εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), Αθανάσιος Σαββάκης, στο χαιρετισμό που απηύθυνε στην ημερίδα με θέμα τη «Συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων στις προμήθειες των ενόπλων δυνάμεων», η οποία πραγματοποιήθηκε απόψε στη Θεσσαλονίκη. Κι όμως έτσι είναι…

Η ημερίδα έγινε με πρωτοβουλία του ΥΠΕΘΑ και είναι η πρώτη που γίνεται για ένα θέμα που οι απλοί πολίτες θα θεωρούσαν δεδομένο…

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, σύμφωνα με το ΑΠΕ είπε στην ομιλία του ότι «επιδίωξή μας είναι η ανάθεση έργου στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία μέσω συνεργασιών, και γενικότερα η “ελληνικοποίηση” των προμηθειών». Ο κ. Καμμένος επισήμανε ότι στο πλαίσιο της νέας αμυντικής στρατηγικής που υλοποιείται από την κυβέρνηση, ένας από τους βασικούς στόχους είναι, στα ζητήματα προμηθειών οι ένοπλες δυνάμεις να συνεργάζονται με δημόσιες αμυντικές βιομηχανίες, αλλά και με ιδιωτικές.




Επίσης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ότι διανοίγονται προοπτικές και δίνονται κίνητρα για συνεργασίες ελληνικών επιχειρήσεων με το χώρο των ενόπλων δυνάμεων και αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην αξιοποίηση ακινήτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από ιδιώτες, με μακροχρόνια ενοικίαση και ελάχιστο τίμημα.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), Αθανάσιος Σαββάκης, στο χαιρετισμό που απηύθυνε, χαρακτήρισε «πρωτόγνωρη» τη συνάντηση εργασίας μεταξύ βιομηχάνων και εκπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων, επισήμανε ότι θα αποτελέσει μεγάλη τιμή για τις επιχειρήσεις του βορειολλαδικού χώρου να συμμετέχουν στις προμήθειες του ελληνικού στρατού, και σημείωσε ότι η αποψινή ημερίδα πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε ο κ. Καμμένος με τους εκπροσώπους των βιομηχάνων στην πρόσφατη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Ευελπιστούμε ότι οι επιχειρήσεις μας, που παράγουν προϊόντα σύμφωνα με το ευρωπαϊκά πρότυπα, διαθέτουν μεγάλη γκάμα προϊόντων από τρόφιμα μέχρι υψηλής τεχνολογίας προϊόντα, θα μπορέσουν μέσα από τη συνεργασία τους με τις ένοπλες δυνάμεις να αντικαταστήσουν ένα μέρος από την αγορά που έχασαν τα τελευταία χρόνια της κρίσης», είπε ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ.

Στο μεταξύ, για τις προμήθειες μη αμυντικού υλικού, τις διαδικασίες προμηθειών αμυντικού υλικού και το μητρώο κατασκευαστών αμυντικού υλικού, παρουσιάσεις έκαναν υψηλόβαθμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και ο πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής και Άμυνας, Γ. Τρουλινός και ο πρόεδρος του ΔΣ του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού, Τ. Ροζολής. Με παρεμβάσεις τους, τέλος, τις απόψεις τους για τις διαδικασίες προμηθειών, κατέθεσαν και εκπρόσωποι επιχειρηματικών φορέων.

Πηγή www.militaire.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αλουμίνιον της Ελλάδος: Κερδίζει το στοίχημα του ανταγωνισμού



Σε μια από τις πιο ανταγωνιστικές βιομηχανίες του κλάδου παγκοσμίως μετεξελίχθηκε η Αλουμίνιον της Ελλάδος κατά την τελευταία 10ετία σύμφωνα με τον Ευάγγελο Μυτιληναίο.

Γράφει ο: Κώστας Ψωμιάδης

Μιλώντας στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια του εργοστασίου και τα 10 χρόνια από την εξαγορά της ΑτΕ από τον όμιλο Μυτιληναίου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο επιχειρηματίας αναφέρθηκε στις τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλαν οι εργαζόμενοι και η διοίκηση, την τελευταία 10ετία για να κάνουν την επιχείρηση πιο ανταγωνιστική μεταξύ των 4-5 αντίστοιχων βιομηχανιών στην Ευρώπη.

Ο κ. Μυτιληναίος έκανε λόγο για τρεις κρίσιμες φάσης της τελευταίας 10ετίας, που σχετίζονται με τη διεθνή χρηματοοικονομική κρίση και την κατάρρευση των διεθνών τιμών των πρώτων υλών.

Ωστόσο, οι επενδύσεις ύψους 600 εκατ. ευρώ και οι προσπάθειες διοίκησης και εργαζομένων οδήγησαν την ΑτΕ στην κορυφή καθώς το λειτουργικό κόστος μειώθηκε κατά 50% και σήμερα είναι από τις πιο ανταγωνιστικές παγκοσμίως και παράδειγμα για την ελληνική βιομηχανία του μέλλοντος, σύμφωνα με τον κ. Μυτιληναίο.

Πηγή www.fmvoice.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σκάνδαλο με γερμανικά υποβρύχια και στο Ισραήλ



Όπου οι Γερμανοί πάνε να φτιάξουν υποβρύχια προκύπτει σκάνδαλο! Αυτή τη φορά στο Ισραήλ,το οποίο έχει συμφωνήσει με την Thyssen για τη ναυπήγηση τριών υποβρυχίων που θα κοστίσουν περίπου 1,5 δις δολάρια και θα παραδοθούν σε βάθος δεκαετίας.

Στο Ισραήλ ξέσπασε σκάνδαλο όταν αποκαλύφθηκε ότι ο προσωπικός δικηγόρος του Νετανιάχου έχει σχέση με την γερμανική εταιρεία!

Τόσο ο δικηγόρος,όσο και η Thyssen διαψεύδουν τη σχέση τους,αλλά η υπόθεση έχει πάρει ήδη μεγάλες διαστάσεις.

Πηγή www.militaire.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΙΝΤΙΑ - ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ» ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Του Κώστα Μπετινάκη

«Το κοινό στις ΗΠΑ είναι ΠΑΝΤΑ εντελώς αθώο. Πιστεύει ότι τουλάχιστον ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΦΟΡΑ η κυβέρνηση του λέει την αλήθεια, όπως τη μεταδίδουν τα ΜΜΕ» έλεγε ο Sydney Schanberg (*), πρώην πολεμικός ανταποκριτής των «New York Times».

Όταν το 1953, o Joseph Alsop, ένας από τους πλέον φημισμένους Αμερικάνους αρθρογράφους της εποχής, πήγε στις Φιλιππίνες να καλύψει τις εκλογές, δεν ήταν απεσταλμένος της εφημερίδας του, αλλά είχε εντολή από τη CIA.

«Είμαι υπερήφανος που μου το ζήτησαν και υπερήφανος που το έκανα» είχε δηλώσει ο Joseph Alsop, για να προσθέσει: «Αρμόζει σ’ έναν εφημεριδάνθρωπο να υπηρετεί την πατρίδα του».

O Alsop συγκαταλεγόταν (όπως και ο αδελφός του Stewart) ανάμεσα στους 400 και πλέον Αμερικάνους δημοσιογράφους που μυστικά συνεργάζονταν και εκτελούσαν αποστολές για την Κεντρική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

E.E.: Ρωσικά μίντια; Μακριά…

Αλλά πριν μιλήσουμε για τις κατασκευασμένες ειδήσεις στις ΗΠΑ, ας ρίξουμε μια ματιά στο κοντινό μας περιβάλλον.

Εδώ και δεκαετίες οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί της Ε.Ε., σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα αμερικανικά ειδησεογραφικά ΜΜΕ, καλλιεργούσαν την ατμόσφαιρα ότι η Ρωσία ήταν εκείνη που εμποδίζει την ελευθερία της έκφρασης, υπενθυμίζει η αρχισυντάκτρια του «Russia Today» Margarita Simonyan. 

Η Ρωσίδα δημοσιογράφος εκφράζει τον αποτροπιασμό της για την «αντιρωσική προπαγάνδα» που καλλιεργείται από τα ευρωπαϊκά Μέσα, αλλά και αντικατοπτρίζεται από την πρόσφατη απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, την οποία υπερψήφισαν 304 ευρωβουλευτές, καταψήφισαν 179, ενώ 208 απείχαν.

Η απόφαση που έχει συνταχθεί από την Πολωνή συντηρητική ευρωβουλευτή Anna Fotyga υποστηρίζει πως τα ρωσικά Μέσα «παραποιούν την αλήθεια προσπαθώντας να προκαλέσουν αμφιβολίες και διχασμό ανάμεσα στην Ευρώπη και τον υπερατλαντικό σύμμαχο, παραλύοντας την αποφασιστικότητα στα ιδρύματα της Ε.Ε.».

H Simonyan επίσης επέκρινε τους «Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα» (Reporters Without Borders - Reporters Sans Frontieres, or RSF), μη κυβερνητικό -υποτίθεται- οργανισμό που «επιλεκτικά προστατεύει δημοσιογράφους αποκλειστικά από τον μικρόκοσμό του», ενώ υποστηρίζει πως αγωνίζεται υπέρ της ελευθερίας του Τύπου.

Νωρίτερα ο επικεφαλής των γερμανικών υπηρεσιών του πρακτορείου Sputnik, Christoph Dreyer, απευθυνόμενος στους RSF, τους ρώτησε «αν συμμετέχουν κι αυτοί στον πόλεμο πληροφοριών εναντίον της Ρωσίας και δεν αντιδρούν στην απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου».

Το ρωσικό πρακτορείο Sputnik προσέφυγε εναντίον της απόφασης του Ευρωκοινοβουλίου, σε πολλούς διεθνείς οργανισμούς, όπως ο ΟΗΕ, ο Οργανισμός για την Ευρωπαϊκή Συνεργασία και Ασφάλεια (OSCE) και πολλούς διεθνώς αναγνωρισμένους δημοσιογραφικούς οργανισμούς και ΜΚΟ, «για προφανή ανάμειξη στην ελευθερία της πληροφόρησης στην Ε.Ε.».

Το αντιρωσικό αυτό ντοκουμέντο παρομοιάζει τα ρωσικά Μέσα με «τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Χαλιφάτο» κι έχει στόχο να σταματήσει τη λειτουργία ρωσικών Μέσων, όπως το Sputnik, στην Ευρώπη.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, η απόφαση αυτή «αποτελεί παρέκκλιση στην ιδέα της Δημοκρατίας».

«Πρόκειται για μονόπλευρη άδικη και μη αντικειμενική αντιμετώπιση» δήλωσε στο Russia Today ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς αναφερόμενος στην απόφαση, ενώ υποστήριξε ότι «το σύνολο των ευρωβουλευτών που καταψήφισαν ή απείχαν δείχνει πως η πλειοψηφία των μελών του Ευρωκοινοβουλίου δεν την αποδέχεται».

Χαρακτηριστικό είναι ότι η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών που υπερψήφισαν ανήκει σε πρώην ανατολικοευρωπαϊκά κράτη, ενώ όσοι καταψήφισαν ή απείχαν ανήκαν σε νοτιο-ευρωπαϊκά.

«Οι ρωσικές Αρχές πάντοτε δείχνουν σεβασμό στους εργαζομένους των ξένων Μέσων στη Ρωσία και ουδέποτε έχουν δείξει διακρίσεις εναντίον δημοσιογράφων από άλλες χώρες» δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε συνέντευξή της στο κανάλι «Rossiya 1 TV».

Κατασκευασμένες ειδήσεις «Made in USA»


Αλλά ας περάσουμε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Για να δούμε πως οι πλέον διάσημοι δημοσιογράφοι των ΗΠΑ ήταν «χέρι-γάντι» συνεργαζόμενοι με τη CIA.

Αυτό είχε αποκαλύψει με το άρθρο του («The CIA and the Media») 25.000 λέξεων που δημοσιεύτηκε στις 10 Οκτωβρίου 1977 στο περιοδικό «Rolling Stone» ο Carl Bernstein, ο δημοσιογράφος που μαζί με τον Bob Woodward είχε αποκαλύψει από τη «Washington Post» το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ, το οποίο είχε οδηγήσει σε παραίτηση τον τότε πρόεδρο Νίξον.


Την έρευνα τη δημοσίευσε αφού είχε εγκαταλείψει πια τη θέση του στη «Washington Post», υποστηρίζοντας πως τον Αύγουστο του 1964 οι μεγαλύτερες αμερικάνικες εφημερίδες -συμπεριλαμβανομένων των «Washington Post» και «ΝΥΤ»- είχαν υιοθετήσει τον προβοκατόρικο ισχυρισμό του τότε προέδρου Λύντον Μπ. Τζόνσον, ότι «το Βόρειο Βιετνάμ είχε εκτοξεύσει επίθεση εναντίον αμερικάνικων αντιτορπιλικών στον Κόλπο του Τονκίνο», παρόλο που γνώριζαν ότι παρόμοια επίθεση δεν είχε πραγματοποιηθεί. Κι έτσι είχε ξεκινήσει ο αιματηρός πόλεμος στο Βιετνάμ.

Στο άρθρο εκείνο, αναφέρεται πως «περισσότεροι από 400 Αμερικάνοι δημοσιογράφοι τα τελευταία 25 χρόνια είχαν αναλάβει μυστικές αποστολές της CIA. Σε πολλούς από αυτούς έχει απονεμηθεί το δημοσιογραφικό βραβείο Pulitzer, παρ΄όλο που είχαν παραδώσει το σημειωματάριό τους στις μυστικές υπηρεσίες». Και ο ρόλος του ήταν γνωστός στους μεγάλους αμερικάνικους οργανισμούς.

Όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος, στελέχη του CBS, των New York Times, του Associated Press, United Press International, Reuters, Hearst Newspapers, Scripps Howard, του περιοδικού Newsweek, του Mutual Broadcasting System, της Miami Herald της παλιάς Saturday Evening Post της New York Herald Tribuneκαι του περιοδικού Time συνεργάζονταν στενά με τη CIA.

Έρευνα που είχε διενεργηθεί στα 1976 για τις δραστηριότητες αυτές της CIA από επιτροπή της Γερουσίας (Senate Intelligence Committee), υπό την Προεδρία του γερουσιαστή Frank Church, και αφορούσε στις διαστάσεις της ανάμειξης της μυστικής υπηρεσίας με τον Τύπο, έγινε ολοφάνερο, πως υπήρξε έντονη παρέμβαση στα μέλη της επιτροπής και μάλιστα με υπόδειξη δύο πρώην διευθυντών της υπηρεσίας, των William Colby και George Bush, (μετέπειτα προέδρου ΗΠΑ), τελικά τα συμπεράσματα από τις δραστηριότητες εκείνες ουδέποτε έγιναν γνωστά. Γαργάρα που λένε χυδαία!

«H CIA έχει στην ιδιοκτησία της όποιον έχει σημασία στα ΜΕΓΑΛΑ MEDIA» είχε δηλώσει ο διατελέσας διευθυντής της υπηρεσίας William Colby.

Αν σπρώξουμε το χρόνο, αμέσως μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, παρά την παντελή έλλειψη αξιόπιστων αποδείξεων, τα αμερικάνικα αλλά και τα άλλα δυτικά Μέσα είχαν υιοθετήσει την άποψη της ύπαρξης «όπλων μαζικής καταστροφής» στο Ιράκ για να δικαιολογηθεί ο πόλεμος -στην πραγματικότητα- εναντίον του Σαντάμ Χουσεΐν.

Ο John Walcott (**) όταν ήταν επικεφαλής του γραφείου στην Ουάσινγκτον του Knight Ridder του μόνου ειδησεογραφικού οργανισμού που δεν είχε συνεργασθεί με την προβοκάτσια της διακυβέρνησης Μπους, είχε υποστηρίξει πως η πλειοψηφία των δημοσιογράφων είχαν παραδώσει την ανεξαρτησία τους προκειμένου να συνεργασθούν με την «άρχουσα τάξη».

Κι έτσι είχαμε και τους «παρακοιμώμενους δημοσιογράφους» (embeded) που μαζί με τα στρατεύματα εισβολής συμμετείχαν στην επιχείρηση εναντίον του Ιράκ. Οι «άλλοι» είχαν δεχθεί κατακέφαλα τις αμερικάνικες βόμβες στο ξενοδοχείο «Βαγδάτη».

---------------------------------------------------------
(*) Ο Sydney Hillel Schanberg (1934-2016), ήταν δημοσιογράφος που είχε γίνει γνωστός όταν κάλυπτε τον πόλεμο στην Καμπότζη. Βραβευμένος με Πούλιτζερ και δύο George Polk είχε γίνει γνωστός διεθνώς με την κινηματογραφική ταινία του 1984 film The Killing Fields όπου τον ρόλο του υποδυόταν ο Sam Waterston και το σενάριο ήταν βασισμένο στις εμπειρίες του ίδιου αλλά και του Καμποτζιανού δημοσιογράφου.






(**) Ο βετεράνος δημοσιογράφος John Walcott σήμερα εργάζεται ως αρχισυντάκτης ρεπορτάζ εθνικής ασφάλειας και διεθνών σχέσεων του Reuters, στην Ουάσιγκτον.





(***) O John Pilger (http://johnpilger.com/ ) Αυστραλιανής καταγωγής δημοσιογράφος (γεν. 1939) είναι σήμερα και παραγωγός ταινιών επικριτικών στην αμερικάνικη εξωτερική πολιτική.








Πηγή www.zougla.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Ερντογάν απειλεί την Ευρώπη: Βάλτε το καλά στο κεφάλι σας



Ο Ερντογάν απειλεί να ανοίξει τα σύνορα προς την Ευρώπη για τους πρόσφυγες, «εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση προχωρήσει περαιτέρω».

Η απειλή αυτή του Τούρκου Προέδρου έρχεται, την επομένη της ψηφοφορίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ΕΕ-Τουρκίας.

«Ακούστε καλά. Εάν προχωρήσετε περαιτέρω, αυτά τα σύνορα θα ανοίξουν, βάλτε το καλά στο κεφάλι σας», δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη.

«Όταν 50.000 μετανάστες συγκεντρώθηκαν στο συνοριακό πέρασμα του Καπίκουλε (στα τουρκο-βουλγαρικά σύνορα) φωνάξατε βοήθεια. Αρχίσατε να αναρωτιέστε: "Τι θα κάνουμε εάν η Τουρκία ανοίξει τα σύνορά της;". Ακούστε με καλά. Εάν προχωρήσετε περαιτέρω, αυτά τα σύνορα θα ανοίξουν. Βάλτε το καλά στο μυαλό σας» πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Οι σημερινές δηλώσεις του Ερντογάν επιβεβαιώνουν τις ευρωπαϊκές ανησυχίες για το ενδεχόμενο αναστολής της εφαρμογής της συμφωνίας εκ μέρους της Άγκυρας και της απελευθέρωσης της ροής προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη. Η Τουρκία «φιλοξενεί» στο έδαφός της 2,7 εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ προειδοποίησε τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι χωρίς την βοήθεια της Άγκυρας η Ευρώπη μπορεί να «πλημμυρίσει» με κύματα μεταναστών, σημειώνοντας ότι η διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στην ΕΕ θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ πιο επιβλαβής για την Γηραιά Ήπειρο από ότι στην Τουρκία.

«Είμαστε ένας από τους παράγοντες που προστατεύουν την Ευρώπη. Αν οι πρόσφυγες διασχίσουν τα σύνορα μας, θα πλημμυρίσουν και θα κατακλύσουν την Ευρώπη και η Τουρκία αποτρέπει αυτό να συμβεί», τόνισε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

Η Άγκυρα, η οποία ζητεί στο πλαίσιο της εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες την κατάργηση του καθεστώτος της βίζας για τους Τούρκους πολίτες στη ζώνη του Σένγκεν, έχει απειλήσει πολλές φορές με κατάρρευση της συμφωνίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Χρηματοδοτήθηκαν τα πρώτα έργα διαχείρισης στερεών αποβλήτων μέσω ΕΣΠΑ 2014-2020



Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ανακοινώνει τη χρηματοδότηση των δύο πρώτων έργων διαχείρισης στερεών αποβλήτων, συνολικής δημόσιας δαπάνης 21,1 εκατ. ευρώ, από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020 στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».

Τα δύο έργα που υπέγραψε η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και του Ταμείου Συνοχής (ΤΣ), Ευγενία Φωτονιάτα, είναι τα εξής:

- «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου» με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 20,7 εκατ. ευρώ.

- «Δράσεις για την ολοκληρωμένη διαχείριση αποβλήτων στο Δήμο Αιγάλεω», επιλέξιμου προϋπολογισμού 0,4 εκατ. ευρώ.

Η πρόσκληση με τίτλο "Δράσεις για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων", συνολικού προϋπολογισμού 270 εκατ. ευρώ, ενεργοποιήθηκε μέσω της προδημοσίευσής της στις 28 Απριλίου του 2016, ενώ οι υποψήφιοι δικαιούχοι μπορούσαν να υποβάλουν τις προτάσεις τους από τις 15 Ιουλίου του 2016.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, δήλωσε:

«Η πρόσκληση συνιστά τομή στον τομέα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ο σχεδιασμός της βασίστηκε στην αντίληψη της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων που αποτελεί και το κύριο χαρακτηριστικό του νέου Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) και των επιμέρους Περιφερειακών Σχεδίων Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ).

Στο πνεύμα αυτό δίνεται στους εμπλεκόμενους φορείς η δυνατότητα να έχουν ολοκληρωμένη ενημέρωση και πληροφόρηση για τις δράσεις που μπορούν να χρηματοδοτηθούν και οι οποίες εκτείνονται από την ανάπτυξη συστημάτων χωριστής συλλογής ανακυκλώσιμων και βιοαποβλήτων, κομποστοποίησης βιοαποβλήτων και δημιουργίας πράσινων σημείων και δικτύωσής τους έως και την κατασκευή και συμπλήρωση υποδομών ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων σε περιφερειακό επίπεδο.

Η πρόσκληση για τη χρηματοδότηση έργων ολοκληρωμένης διαχείρισης στερεών αποβλήτων αποτελεί καταλύτη για τη μετάβαση σε μια νέα περιβαλλοντολογική πολιτική, καθώς έχει κινητοποιήσει τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης να σχεδιάσουν και να υποβάλουν προτάσεις που δεν είναι πλέον αποσπασματικές, αλλά εντάσσονται στον εθνικό και περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων και κινούνται στο τρίπτυχο: μείωση, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση.

Η ανταπόκριση των φορέων αντανακλάται στον ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό προτάσεων που ήδη υποβλήθηκαν και συνεχίζουν να υποβάλλονται με αμείωτο ρυθμό, καθώς ως καταληκτική ημερομηνία υποβολών έχει οριστεί η 31η Δεκεμβρίου του 2016. Η διαδικασία των εντάξεων είναι δυναμική και στο αμέσως προσεχές διάστημα θα προχωρήσουμε στην ένταξη και νέων έργων που εξυπηρετούν τους στόχους που έχει θέσει το νέο ΕΣΔΑ».

Πηγή www.ypodomes.com

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Δημήτρης Καμμένος: Να «κόψουμε» τα 108,5 εκατ. ευρώ για ενοίκια δημόσιων υπηρεσιών αντι του ΕΚΑΣ

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ υποστήριξε πως οι Έλληνες φορολογημένοι επιβαρύνονται με 108,5 εκατ. ευρώ το χρόνο για μισθώματα ακινήτων που στεγάζουν υπηρεσίες των υπουργείων

Τις αλόγιστες σπατάλες για μισθώματα που προκαλούν «αιμορραγία» στα Δημόσια ταμεία έθιξε ο κ. Δημήτρης Καμμένος στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι οι Έλληνες φορολογημένοι επιβαρύνονται με 108,5 εκατ. ευρώ το χρόνο για μισθώματα ακινήτων που στεγάζουν υπηρεσίες των υπουργείων.

«Έχω πλήρη στοιχεία του spending και θα σας τα δώσω - και στον κ. Χουλιαράκη, δεν ήξερα ότι έχει γίνει αυτό το review - για όλα τα Υπουργεία. Είναι 108,5 εκατομμύρια τα ενοίκια που δίνουμε σε όλα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ για να παρουσιάσει ορισμένα ενδεικτικά παραδείγματα όπως την σχετική δαπάνη του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως που δίνει 22 εκατ. ευρώ για την στέγαση αστυνομικών τμημάτων.

Συγκεκριμένα δε για το υπουργείο Οικονομικών είπε ότι «για την στέγαση του ΚΕΦΟΜΕΠ δίνει τον μήνα 32.870 ευρώ, το ΚΕΜΕΕΠ δίνει 18.440 τον μήνα, η ΕΕΔΕ δίνει 15.360 τον μήνα, η ΕΜΕΙΣ 11.235, η ΔΕΔ 8.000 και –προσέξτε κύριοι- το ΣΔΟΕ δίνει 135.000 ευρώ τον μήνα για ενοίκια. Όλα αυτά, εάν τα μαζέψουμε, μας κάνουν γύρω στα 300.000 ευρώ ως ενοίκια τον μήνα για επτά υπηρεσίες. Επί δώδεκα μήνες μας κάνουν 3.600.000 ευρώ . Είναι μέρος των 24 εκατομμυρίων που δίνει το Υπουργείο Οικονομικών».

Ο ίδιος εξήγησε προς τον υπουργό πως απαιτείται μεταστέγαση των υπηρεσιών σε ακίνητα που διαθέτει το δημόσιο εξηγώντας ότι πρέπει «να αρχίσουμε από το Υπουργείο Οικονομικών να νοικοκυρεύουμε το σπίτι μας, διότι είναι και η εικόνα της οικονομίας. Δεν μπορεί να λέμε στον πολίτη να κόβει έξοδα ή να ψάχνουμε 24 εκατομμύρια για το ΕΚΑΣ, και να δίνουμε τρία και τέσσερα και πέντε εκατομμύρια σε ενοίκια σε ιδιώτες ενώ έχουμε κενά κτήρια του δημοσίου».

Σε άλλο σημείο δε σημείωσε ότι «δεν θέλω να λαϊκίζω, αλλά 220.000 ευρώ τον μήνα για να είναι άδειο το κτίριο Κεράνης δεν μπορεί να το κάνει afford ο Έλληνας πολίτης και παρακαλώ να το λύσουμε τουλάχιστον εμείς σε αυτήν την Κυβέρνηση και να δώσουμε το καλό παράδειγμα».



Πηγή www.protothema.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κρήτη: Ετοιμάζουν κάψουλα κατά του ζαχαροδιαβήτη με βάση το θαυματουργό σταμναγκάθι!

Θα κυκλοφορήσει με την επωνυμία GLUCOSPIN

Σημαντικά συμπεράσματα από έρευνα του Ινστιτούτου Κρητικής Διατροφής και του Πανεπιστήμιο του Sheffield.

Σημαντικά οφέλη για την λειτουργία του οργανισμού και κυρίως για την αντιμετώπιση του ζαχαροδιαβήτη, αποδείχθηκε, ότι έχει το σταμναγκάθι που φύεται στην Κρήτη.

Αυτό αποδείχθηκε μετά από έρευνα που ζήτησε το Ινστιτούτο Κρητικής Διατροφής και πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο του Sheffield (Department of Oncology, Human Nutrition Unit). Την έρευνα συντόνισαν οι Dr. Lauren Owen και Κωσταντίνος Μαντατζής με ερευνητές τους Sophia Joanne Blackler και Sakar Salih.

Οι ιδιότητες του άγριου αυτού χόρτου μελετήθηκαν σε 54 άτομα διαφορετικών εθνικοτήτων και ηλικιών, οι οποίοι κατά ένα μέρος ήταν ασταθείς διατροφικά.

Οι ερευνητές προσανατολίστηκαν στην αναγνώριση των πιθανών ευεργετικών ιδιοτήτων του φυτού στη ρύθμιση του γλυκαιμικού δείκτη και της γνωστικές λειτουργιές του ανθρώπου όπως η μνήμη, η προσοχή και άλλες.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην εφημερίδα Ρέθεμνος, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κρητικής Διατροφής κ. Μιχάλης Παναγιωτάκης, το εύρημα, το οποίο ήδη θεωρείται πολύ δυνατό και ενδιαφέρον, είναι, ότι το σταμναγκάθι οδηγεί σε χαμηλότερα επίπεδα γλυκόζης. Τα αποτελέσματα, δηλαδή, έδειξαν, ότι το σταμναγκάθι βοηθά στην εξισορρόπηση της γλυκόζης στο αίμα και βοηθά στην αντιμετώπιση του ζαχαροδιαβήτη σε ήδη πάσχοντες. Ταυτόχρονα λειτουργεί ευεργετικά σε ανθρώπους με καλό δείκτη γλυκόζης ενώ λειτουργεί προληπτικά αλλά και ως ασπίδα σε όσους έχουν προδιάθεση.

Η ΚΑΨΟΥΛΑ GLUCOSPIN

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη, το Ινστιτούτο Κρητικής Διατροφής έχει ήδη δημιουργήσει την κάψουλα GLUCOSPIN που περιέχει όλες τις ευργετικές ιδιότητες του σταμναγκαθιού.

Ωστόσο, το χάπι δεν έχει ακόμα κυκλοφορήσει στην αγορά καθώς βρίσκονται στην γραφειοκρατική διαδικασία ανάθεσης σε εταιρεία παραγωγής και διάθεσης του συγκεκριμένου σκευάσματος, για το οποίο θα πρέπει να ακολουθηθούν οι διεθνείς κανόνες για την υγεία.

Θεωρείται, όμως, ήδη ως μια σημαντική πρόοδο στον τομέα της αντιμετώπισης του ζαχαροδιαβήτη και βέβαια για άλλη μια φορά ένα άγριο είδος της τοπικής πανίδας, έρχεται να προστεθεί δυναμικά στον κατάλογο των Κρητικών φυτών που αποτελούν «ασπίδα» για την ανθρώπινη υγεία.

ΤΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ

Για το λαό της Κρήτης, το σταμναγκάθι δεν είναι ένα απλό άγριο χόρτο. Είναι ο «πρίγκιπας» των άγριων χόρτων και ενδημεί από τις κορυφές του Ψηλορείτη ως τις άκρες του γιαλού. Είναι χειμερινό χόρτο και ιδιαίτερα ανθεκτικό στις χαμηλές θερμοκρασίες και το χιόνι. Γνωστό από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές του ιδιότητες και ως τρόφιμο αλλά και ως ρόφημα, καταναλώνεται μέχρι σήμερα από όλους τους λαούς της λεκάνης της Μεσογείου, ωμό σε σαλάτα ή μαγειρεμένο. Στη φυτολογία αναφέρεται ως «κιχώριον το ακανθώδες» και πράγματι, αυτή η γοητευτική πρασινάδα με τα οδοντωτά φύλλα και την ελαφρώς πικρή γεύση, στην αρχή φυτρώνει σαν ένα άγριο αγκάθι. Μάλιστα, παλιά αυτά τα αγκάθια τα χρησιμοποιούσαν για να καλύπτουν το στόμιο στις στάμνες που μετέφεραν νερό, ώστε να μην μπαίνουν τα έντομα.

Πρόκειται για έναν πραγματικά νόστιμο χόρτο, που συγχρόνως διαθέτει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες και Ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι σύμμαχοι της καρδιάς, της καλής υγείας του οργανισμού, τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και δρουν κατά της οξείδωσης των κυττάρων και της αντιγήρανσης των ιστών. Διακρίνεται επίσης για τις αντισηπτικές, αντιρρευματικές και υπογλυκαιμικές του ιδιότητες, ενώ οι Μαλτέζοι το χρησιμοποιούν ως φάρμακο για τον σακχαρώδη διαβήτη, λόγω της υψηλής συγκέντρωσης ινσουλίνης. Περιέχει βιταμίνες C και Ε καθώς και ιχνοστοιχεία, όπως σίδηρο, κάλιο, νάτριο, φώσφορο και μαγνήσιο.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σκυφτούληδες..

      Κι ενώ μας είχανε γανώσει τον εγκέφαλο όλο τον χρόνο,
..για το ποιές και πόσες αποδείξεις έπρεπε να μαζεύουμε: το 20% του εισοδήματός μας; το 30%; μόνον αυτές που κάναμε με αγορά κάποιας κάρτας; όλες; από γιατρούς; απ' την λαϊκή; απ' το φροντιστήριο; ,
..ξαφνικά το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πως δεν
χρειάζεται να μαζεύουμε αποδείξεις για φέτος.
Έτσι απλά.
Και η φοροδιαφυγή που θα πατάξετε, θείο;

Το ίδιο και με τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.
Δώστου οι διαρροές: τόσο θα μειωθούν για τα οχήματα δεκαετίας, τόσο θα αυξηθούν για τα μεσαία κυβικά, τόσο τα χαμηλής ρύπανσης, τόσο τα χρέπια, και πάει λέγοντας.
Και βγαίναν βουλευτάδες και επαϊοντες στο γυαλί και εξηγούσαν επί των διαρροών το πόσο ευαίσθητη κοινωνική πολιτική εφαρμόζει η "πρώτη φορά τόσο σκ@τά" αριστερο-νεοφιλελεύθερη κυβέρνησή μας, πόσο θα ελαφρυνθούν οι λαϊκές μάζες,
..και πως δεν ήταν σύστημα αυτό, πωπωπω, των προηγούμενων δεξιών κυβερνήσεων, που ευνοούσε τους "εχοντες και κατέχοντες".
Και τσούπ! Μίαν ωραίαν πρωίαν (χθες, προχθές) με μία λιτή και απέριττη ανακοίνωση, το αρμόδιο υπουργείο εξαγγέλει πως τα τέλη δεν αλλάζουν και θα μείνουν τα ίδια με τα περσινά!
Και η κοινωνική πολιτική, θείο;

Τα δείγματα γραφής των τωρινών άχρηστων (γιατί υπήρξαν και οι προηγούμενοι, και θα υπάρξουν και οι επόμενοι) γεμίζουν πιά τόμους ολόκληρους.
Παντού οι εύκολες λύσεις, και οι ακόμη ευκολότερες δικαιολογίες: "δεν τα κάναμε εμείς. Οι προηγούμενοι τα έκαναν", "εδώ μας έφεραν οι άλλοι".
Ναι, χρυσέ μου, αλλά γι αυτό πετάξαμε τους άλλους στα σκουπίδια. Για νάρθετε εσείς να τα διορθώσετε.

Αν ήταν να διατηρήσετε και να επαυξήσετε τις πομπές τους, αφήναμε κι εκείνους που τέλος πάντων φασίστες τους ανεβάζαμε φασίστες τους κατεβάζαμε, πουλημένα τομάρια τους λέγαμε (και ήταν), προδότες τους φωνάζαμε.
Δεν ήταν ανάγκη να γίνετε κι εσείς φασίστες, τομάρια και προδότες!
Τί; Έτσι ήσασταν από παλιά αλλά δεν το δείχνατε;
Sorry. Δεν είχαμε πάρει είδηση. Δικό μας το λάθος.

Τόση δηθενιά και αχρηστία πού μαζεύτηκε όλη σε ένα 4%;
Μα τόσο τίποτα μαζεμένο όλο μαζί;
Και μιλάμε για τους ορίτζιναλ, χώρια οι πασοκίσιες μεταγραφές. Αυτοί μισθοφορικά καθάρματα είναι, σήμερα εδώ, αύριο αλλού. Όπου υπάρχει χρήμα και ρεμούλα, εκεί. Παρόντες. Πόρνες του χρήματος και π@υτάνες του συστήματος.

Είμαστε τελειωμένοι. Πάει και τελείωσε.
Λένε ό,τι θέλουν, κάνουν ό,τι θέλουν και δεν αντιδράει κανείς.
Άλλοι λαοί σκύβουν για να μαζέψουν πέτρες.
Εμείς σκύβουμε για να μας @@μήσουν.
Το φχαριστιόμαστε τουλάχιστον,
..ή ούτε και αυτό;..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....