Διυλιστήριο: 01/27/14
ροη αναρτησεων

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

Συνελήφθη η σύζυγος του Γιακουμάτου

Την σύζυγο του βουλευτή της Ν.Δ. Γεράσιμο Γιακουμάτο συνέλαβαν πριν από λίγο, καθώς διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις στον οίκο ευγηρίας που διατηρεί.

Η οικονομική αστυνομία σε έλεγχο που πραγματοποίησε στον οίκο ευγηρίας «Αγιος Χαράλαμπος» τον οποίο διατηρούν στον Ψυχικό, διαπίστωσε παραβάσεις φοροδιαφυγής. Εχουν προσαχθεί και άλλα άτομα που σχετίζονται με την επιχείρηση.

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος δεν συνελήφθη λόγω της βουλευτικής ασυλίας.

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δικαιώθηκε εργαζόμενος που είπε «όχι» σε μείωση των αποδοχών του

Άκυρη, παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε από το δικαστήριο καταγγελία της σύμβασης εργασίας εργαζομένου, ο οποίος δεν αποδέχθηκε την προτεινόμενη από τον εργοδότη του μείωση των αποδοχών του κατά ποσοστό 15%. Σύμφωνα με την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, η εταιρία θα πρέπει τώρα να καταβάλει στον εργαζόμενο το ποσό των 16.960 ευρώ, για μισθούς υπερημερίας, συν τους νόμιμους τόκους. Το Πρωτοδικείο έκρινε ότι η απόλυση ήταν καταχρηστική, καθώς υπερβαίνει τα όρια που επιβάλλουν «η καλή πιστή, τα χρηστά ήθη ή ο κοινωνικός ή οικονομικός σκοπός του δικαιώματος» (άρθρο 281 Αστικού Κώδικα). Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, η μείωση των αποδοχών τού εργαζόμενου όχι μόνο θα του προκαλούσε άμεση (υλική) ζημία, αλλά θα ανατρεπόταν και ο οικονομικός και οικογενειακός προγραμματισμός του, τη στιγμή μάλιστα που είχε πάρει και πλήρωνε στεγαστικό δάνειο. Ακόμη, το Πρωτοδικείο υπογραμμίζει ότι οι εργοδότες στο πλαίσιο του διευθυντικού δικαιώματός τους, μπορούν να πραγματοποιούν επουσιώδεις μεταβολές των όρων εργασίας, αλλά κάθε άλλη τροποποίηση του περιεχόμενου της συμβάσεως εργασίας προϋποθέτει κατά κανόνα την αποδοχή του εργαζομένου. Ο εργαζόμενος είχε προσληφθεί από επιχείρηση επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών στις 30.6.2009 με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας και με μηνιαίες αποδοχές που είχαν καθοριστεί στα 1.100 ευρώ. Στις 30.6.2012 η εταιρεία ζήτησε από τον εργαζόμενο να συναινέσει στη μείωση των μηνιαίων αποδοχών του κατά το ποσοστό του 15%. Όμως, ο εργαζόμενος δεν συμφώνησε με την εργοδοτική πρόταση για μείωση των αποδοχών του και η εταιρεία τον απέλυσε εξαιτίας αυτής της άρνησής του και του κατέβαλε τη νόμιμη αποζημίωση.

Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σόιμπλε: «Δεν θα εφάρμοζα ποτέ στη Γερμανία το πρόγραμμα της Ελλάδας»

Το Διυλιστήριο λέει .... Μεγαλύτερο ''άδειασμα'' σε αυτούς που ψήφισαν τα μνημόνια στην Ελλάδα, δεν θα μπορούσε να κάνει. Αρχίζω να πιστεύω ότι πια τους έχουν πάρει χαμπάρι πόσο δουλικοί είναι .......
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παραδέχτηκε από το Νταβός όπου γίνεται το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ότι δεν θα ήθελε να επιβάλει στη Γερμανία ένα τόσο σκληρό πρόγραμμα λιτότητας όσο αυτό της Ελλάδας. Παράλληλα, εξήρε τις ελληνικές προσπάθειες τονίζοντας όμως ότι δεν έχουν ξεπεραστεί ακόμη τα προβλήματα. Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ολοκληρώνεται σήμερα με τη συμμετοχή χιλιάδων προσωπικοτήτων

«Οσα χρειάστηκε να υπομείνει ο ελληνικός πληθυσμός ήταν απίστευτα», παραδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός. Μάλιστα, παρότι υποστήριξε ότι η συνταγή ήταν αναπόφευκτη, σημείωσε ότι δεν θα ήθελε με τίποτε να εφαρμόσει ένα τέτοιο πρόγραμμα στη Γερμανία...
Ο Σόιμπλε ανέφερε – όπως συνηθίζει τον τελευταίο καιρό – ότι τα τελευταία χρόνια η Αθήνα «έχει κάνει μεγαλύτερη πρόοδο από όσο θα περίμενε κανείς» αλλά προειδοποίησε ταυτόχρονα ότι οι προσπάθειες δεν έχουν τελειώσει, αφού «μένουν ακόμη πολλά να γίνουν» και ότι «η Ελλάδα χρειάζεται να καταβάλει τεράστια προσπάθεια» για να αφήσει πίσω της την κρίση.
Στην Ελλάδα υπάρχει «με διαφορά» μια από τις πιο δύσκολες και σύνθετες καταστάσεις, πιστεύει ο Σόιμπλε, ο οποίος υπερασπίστηκε την πολιτική του Βερολίνου τόσο απέναντι στην Αθήνα όσο και στις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης και ιδιαίτερα όσες διέρχονται σοβαρή κρίση. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης στο κούρεμα του ελληνικού χρέους, αφού όπως είπε οι ευρωπαίοι εταίροι έχουν ήδη μειώσει κατά 53% το χρέος της Ελλάδας προς τους ιδιώτες (PSI).
Μια χώρα μπορεί να δαπανά μόνο όσα βάζει στα ταμεία της, ήταν το μήνυμα που έστειλε από το Νταβός ο Σόιμπλε, γεγονός που δείχνει ότι το Βερολίνο εξακολουθεί να εμμένει στην εφαρμογή πολιτικών δημοσιονομικής εξυγίανσης στην ευρωζώνη. «Καταφέραμε να σώσουμε το ευρώ από την κρίση», η οποία είναι «κρίση εμπιστοσύνης που δεν δημιουργήθηκε στην Ευρώπη» αλλά άρχισε από τη χρηματοπιστωτική κρίση των τραπεζών το 2008, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.
Υπερασπίστηκε ακόμη την πολιτική εμπορικού πλεονάσματος της Γερμανίας για την οποία έχει κατηγορηθεί τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, λέγοντας ότι χωρίς αυτό οι ευρωπαίοι εταίροι θα βρίσκονταν σήμερα σε ακόμη πιο δύσκολη θέση και ότι η ύφεση θα ήταν χειρότερη.
Εξάλλου ο γερμανός υπουργός δήλωσε πως μια από τις αιτίες της πολιτικής αστάθειας στην Ελλάδα είναι το κύμα μεταναστών που καταφτάνει στη χώρα από την Αφρική. «Η Ελλάδα υποφέρει από τη μετανάστευση που προέρχεται από την Αφρική και χρειάζεται την υποστήριξή μας», σημείωσε.
Παραδέχτηκε δε ότι η εσωτερική πολιτική στήριξη στην ελληνική κυβέρνηση παραμένει «εύθραυστη» λόγω του μεταναστευτικού ζητήματος και των μέτρων λιτότητας και ότι η επιβάρυνση της χώρας από μεγάλο αριθμό μεταναστών έχει ως αποτέλεσμα την καλλιέργεια ξενοφοβίας από κόμματα της Δεξιάς.
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Συγκινητική χειρονομία χιμπατζή στη σωτήρα του!!! VIDEO

Η Wounda, ο θηλυκός χιμπατζής, έγινε ο 15ος του είδους του που επέστρεψε στο φυσικό του περιβάλλον, στο νησί Tchindzoulou. Η Wounda παραλίγο να χάσει τη ζωή της όταν αρρώστησε. Η Jane Goodall που έχει ιδρύσει ένα καταφύγιο προστασίας των ζώων, την περιέθαλψε. Όταν γύρισε μαζί της να την αφήσει στο νησί, η Wounda έκανε μια απίστευτα συγκινητική χειρονομία (δείτε περίπου στο 3.10′ του βίντεο) για να δείξει στη Jane την ευγνωμοσύνη της.

Το κέντρο που έχει ιδρύσει η Jane Goodall στο Κονγκό φιλοξενεί συνολικά 60 χιμπατζήδες με διάφορα προβλήματα τους οποίους προσπαθεί να επιστρέψει σιγά σιγά στο φυσικό τους περιβάλλον. Μέχρι στιγμής έχουν επιστρέψει 15. Η ίδια η Jane Goodall ζητά ως δώρο για τα φετινά, 80α γενέθλια της να μπορέσει να επιστρέψει όλους τους χιμπατζήδες στο περιβάλλον που ανήκουν.Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Υποψήφιος για Grammy ο Λεωνίδας Καβάκος - ΔΕΙΤΕ όλες τις υποψηφιότητες

Σήμερα θα γίνει στο Λος Άντζελες η απονομή των μουσικών βραβείων Grammy. Ο ράπερ Jay Z οδηγεί την κούρσα των υποψηφιοτήτων με εννέα συνολικά υποψηφιότητες, ενώ Grammy διεκδικεί και ο Λεωνίδας Καβάκος στην κατηγορία της Καλύτερης Ερμηνείας Μουσικής Δωματίου/Μικρού Συνόλου.

Ο Jay Z είναι υποψήφιος σε κάθε κατηγορία ραπ στα φετινά Grammy, με το άλμπουμ του «Magna Carta Holy Grail».

Για το άλμπουμ της χρονιάς, οι Μακλεμόρ και Ράιαν Λούις έχουν να ανταγωνιστούν τους Lamar, Daft Punk, Τέιλορ Σουίφτ και Σάρα Μπαϊρέγιες.

Υποψήφια για καλύτερο τραγούδι είναι τα: Same Love των Μακλεμόρ, Roar της Κέιτι Πέρι, Locked Out Of Heaven του Μπρούνο Μαρς, Just Give Me A Reason της Pink και Royals της Lorde.

Επτά υποψηφιότητες συγκεντρώνει ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, ο οποίος έμεινε, ωστόσο, έξω από τις βασικές κατηγορίες.

Υποψήφιοι για καλύτερο ροκ άλμπουμ είναι οι: Black Sabbath, Ντέιβι Μπάουι, Led Zeppelin και Νιλ Γιάνγκ, ενώ στην κατηγορία του καλύτερου ροκ τραγουδιού, οι Rolling Stones θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον Σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ.

Με τις Σονάτες για βιολί του Μπετόβεν, το άλμπουμ που αποτέλεσε το δισκογραφικό του ντεμπούτο με την εταιρεία Decca, ο Λεωνίδας Καβάκος είναι υποψήφιος για βραβείο Grammy στην κατηγορία της Καλύτερης Ερμηνείας Μουσικής Δωματίου/Μικρού Συνόλου.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ομαδικές απολύσεις χωρίς όριο! - Με νομική πανουργία παρέκαμψαν το Κοινοβούλιο

"Αναμένεται νέα εκτίναξη της ανεργίας", σύμφωνα με δήλωση του Αλ. Μητρόπουλου, Βουλευτή Αττικής και υπεύθυνου Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μητρόπουλος αναφέρει ότι:
"Με την ανεργία να ανέρχεται στο 28% (η πραγματική στο 34%, σύμφωνα με την Eurostat) και τον οικονομικό ιστό (δημόσιο και ιδιωτικό) σε προϊούσα καταστροφή και αλλοτρίωση, η κυβέρνηση ενέδωσε στο ψηφισμένο άλλωστε από το πρώτο Μνημόνιο αίτημα της Τριαρχίας των δανειστών, να απελευθερώσει τις ομαδικές απολύσεις από κάθε όριο, παρακάμπτοντας μάλιστα τη Βουλή!

Με μιαν αμφίβολης νομιμότητας απόφαση του συμβουλευτικού οργάνου «Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας» (ΑΣΕ) και δυστυχώς με ομοφωνία όλων των εκπροσώπων των λεγόμενων «κοινωνικών εταίρων» (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ αλλά και ΓΣΕΕ), επιχειρεί να τροποποιήσει μια πολιτική τριάντα και πλέον χρόνων, σύμφωνα με την οποία το ΑΣΕ ουδέποτε γνωμοδότησε θετικά και υπουργοί εργασίας ουδέποτε ενέκριναν ομαδικές απολύσεις πέραν των ισχυόντων εκάστοτε νομοθετημένων ορίων.

Με αιτιολογία ότι από τώρα και στο εξής το ΑΣΕ θα λαμβάνει υπόψη νέα κριτήρια ενόψει της κατάρτισης της γνωμοδότησής του (τα οποία πάντως ίσχυαν από την ψήφιση του ν.1387/1983, στη διαμόρφωση του οποίου είχαμε συμπράξει και με τη σύμφωνη γνώμη της Αριστεράς), το γνωμοδοτικό αυτό όργανο θα μπορεί εφεξής να εισηγείται -και ο Υπουργός Εργασίας να εγκρίνει- ποσοστό ομαδικών απολύσεων εκτός των νομίμων ορίων και προδιαγραφών!

Το ότι εξειδικεύτηκαν περισσότερο τα συνεκτιμώμενα στοιχεία (συνθήκες αγοράς εργασίας, κατάσταση εν γένει της επιχείρησης και το συμφέρον της εθνικής οικονομίας), δεν δημιουργεί νέα νομικά δεδομένα, αλλά αποτελεί μια περισσότερο συγκροτημένη αιτιολογία που θα καταφάσκει κάθε φορά στο αίτημα των μεγάλων επιχειρήσεων να απολύσουν με μια πράξη όσους εργατοϋπαλλήλους επιθυμούν, αντίθετα στη Νομολογία του Αρείου Πάγου (υπόθεση «Πρίνου») και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (υπόθεση «Good Year»).

Γιατί και σήμερα έχουν την δυνατότητα να απολύουν κάθε μήνα αριθμό εργαζομένων i)μέχρι 6 οι επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις που απασχολούν 20-150 εργαζομένους και ii)μέχρι 30 (ή ποσοστό 5%) οι επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις που απασχολούν πάνω από 150 εργαζόμενους (άρθρο 74 ν.3863/2010)!

Με το τέχνασμα αυτό, με το να δίνεται δηλαδή μεγαλύτερη βαρύτητα (οιονεί ουσιαστική αρμοδιότητα) στη Γνωμοδότηση του ΑΣΕ, η μνημονιακή κυβέρνηση παρακάμπτει την ψήφο των «εξαντλημένων» βουλευτών και την περαιτέρω έκθεση του καταρρέοντος ΠΑΣΟΚ, ενοχοποιεί τους κοινωνικούς εταίρους και προσφέρει προσχήματα στις μνημονιακές και παραμνημονιακές, εργοδοτικές Συνδικαλιστικές Οργανώσεις να ισχυριστούν ότι απλώς συναινούν σε …μια Γνωμοδότηση, αφού την αποφασιστική ευθύνη εξακολουθεί να έχει κατά νόμον ο Υπουργός.

Παράλληλα με αυτό το τέχνασμα, ο Υπουργός Εργασίας ήδη ισχυρίζεται (Δελτίο Τύπου 23-1-2014) ότι η ομόφωνη απόφαση του ΑΣΕ τον «δεσμεύει» και ότι δεν μπορεί εφεξής να αγνοεί την κρίση του.
Σημειωτέον ότι ο σημερινός Υπουργός με σχετικές του αποφάσεις απέρριψε στις 29-7-2013 και στις 13-9-2013 το αίτημα για επιπλέον του ισχύοντος ορίου απολύσεις της εταιρίας «Κοινοπραξία ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης»!!

Η μνημονιακή υποκρισία περισσεύει και από τις δύο πλευρές! Δεν παύει όμως η παραπλανητική αυτή επινόηση να εκθέτει ανεπανόρθωτα στα μάτια της κοινής γνώμης τούς κατά νόμον εκπροσώπους των δυνάμεων της μισθωτής εργασίας που δεν είδαν (αν δεν συνέπραξαν σκοπίμως) τη μνημονιακή αυτή μεθόδευση.
Έτσι το περίφημο «φως» προς την Τριαρχία των δανειστών δόθηκε…
Οι λεονταρισμοί δεν κράτησαν για πολύ. Η μνημονιακή συμμαχία διαλύει ό,τι απέμεινε από το προστατευτικό της Εργασίας νομοθετικό πλέγμα.

Η Γνωμοδότηση αυτή, που με κάθε πνεύμα αυθαιρεσίας, αναγορεύτηκε σε ισχύ νόμου, συνέπεσε με την εισήγηση των επιστημόνων του ΚΕΠΕ για τον ορισμό νέου νεανικού κατώτατου μισθού κάτω από τα 511 ευρώ μικτά, που είναι σήμερα (ν. 4093/2012)! Στο όνομα της …«ανεξάρτητης» επιστημονικής έρευνας, επιταχύνεται η «κατωτατοποίηση» όλων των μισθών του ιδιωτικού τομέα και αμέσως μετά η «βουλγαροποίησή» τους σύμφωνα με το Μνημόνιο (σελ. 673 ν. 4046/2012).

Αν αυτό επισυμβεί, οδηγούμαστε σε έναν μακάβριο συνδυασμό καλπάζουσας και ανεξέλεγκτης ανεργίας και γενικευμένης εργασιακής εξαθλίωσης, όπου κάθε «τυχερός» εργαζόμενος -όποια κι αν είναι η εργασία του- θα διαβιώνει κάτω από τα όρια της φτώχειας που διαρκώς ορίζονται σε σχέση με την πτώση του ΑΕΠ σε όλο και χαμηλότερα επίπεδα.

Το μνημονιακό αυτό τέχνασμα αιφνιδίασε τα Συνδικάτα αλλά και πολλά αρμόδια στελέχη της Αριστεράς, που όφειλαν να επαγρυπνούν και να προλαβαίνουν την εκδήλωση της συνήθους πλέον συστημικής πανουργίας, η οποία επινοεί όλο και πιο περίτεχνες μεθόδους για να επιβάλλει την τελειωτική απορρύθμιση στις Εργασιακές Σχέσεις.

Η αποκάλυψη αυτού του τεχνάσματος ελπίζουμε ότι θα οδηγήσει πολλούς από τους λεγόμενους «κοινωνικούς φορείς» να «ανακρούσουν πρύμναν», να μεταγνώσουν και να πάρουν επιτέλους τη θέση αυτών που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν".
http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το πείραμα..Κι ενώ οι φωνές των διεθνών Νόμπελ οικονομίας σμίγουν με αυτές των ντόπιων καθηγητών Συνταγματολόγων, καθώς και μ' αυτές μέσα στο ίδιο το ευρωκοινοβούλιο, εναντίον αυτού που συντελείται σήμερα στην χώρα μας,
..το ''κοινό μυστικό'' του πειράματος της νέας Παγκόσμιας Τάξης, που έχει σαν πειραματόζωο την πατρίδα μας, δεν φαίνεται ν' αποτελεί πιά μυστικό.

Το πείραμα αφορά την πλήρη υποδούλωση και υποταγή μιάς χώρας, χωρίς συνθήκες πολέμου (αλλά όχι και χωρίς αίμα), στα κατά τόπους οκονομικά κέντρα. Στην περίπτωση της Ευρώπης, στην Γερμανία..

Τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι τεράστια:
Πόσο καιρό πριν ξεκίνησε ο σχεδιασμός και η προετοιμασία του πειράματος; Από την εποχή του μεγάλου Τυχοδιώκτη το 1981, ή αργότερα το 1996 επί Γκόλουμ του ''εκσυγχρονιστού'';
Το πότε τέθηκε σε λειτουργία το ξέρουμε. Επί μεγάλου Ηλίθιου. Από εκεί μάλιστα έχουμε και τις περισσότερες ενδείξεις ότι πρόκειται για συγκεκριμένο πείραμα: Πρώτον, η τουλάχιστον έξη μήνες πριν την ανάληψη της εξουσίας συνεννόηση του ΔΝΤ με τον Ηλίθιο περί του πρακτέου, και δεύτερον η εξωντοτική υπονόμευση της προηγούμενης κυβέρνησης (άσχετα από την αξία της και την αποτελεσματικότητά της).
(Το ότι χαρακτηρίζουμε ηλίθιο τον Ηλίθιο δεν τον απαλλάσσει με κανέναν τρόπο απ' τις τερατώδεις εγκληματικές του ευθύνες, που επισείουν μέχρι και την ''εσχάτη των ποινών''!).

Με βάση ποιά κριτήρια και ποιές έρευνες ήξεραν εναντίον ποιού λαού έπρεπε να εφαρμόσουν το πείραμα;
Με άλλα λόγια, ένα τόσο κολοσσιαίο και κεφαλαιώδους σημασίας για την Νέα Τάξη πείραμα, δεν μπορεί να στηρίζεται στην τύχη, χωρίς μελέτη και χωρίς δεδομένα!
Πώς λοιπόν ήξεραν ότι αυτός ο συγκεκριμένος λαός, ο τάχα ρέμπελος και ανυπόταχτος, θα αποτελέσει το πιό υπάκουο, το πιό άνευρο πειραματόζωο;
Ή μήπως αντίθετα, διάλεξαν επίτηδες τούτον τον λαό ως ρέμπελο κι ανυπότακτο, για να δοκιμάσουν το πείραμα στις πιό ακραίες συνθήκες..
..και έπεσαν (ευχάριστα γι αυτούς) έξω στις προβλέψεις, βρίσκοντας εν τέλει έναν λαό μαλθακό και παραδομένο, έρμαιο των σειρήνων του ευδαιμονισμού;

Αναπάντητα, προς το παρόν, ερωτήματα αλλά και χωρίς νόημα πιά η απάντησή τους.
Το ερώτημα του οποίου η απάντηση έχει ζωτική σημασία είναι:
Γίνεται τώρα τίποτα; Μπορούμε να γλυτώσουμε απ' όλο αυτό;

Βεβαίως!
Ας ρίξουμε μιά ματιά αυτές τις μέρες προς την Ουκρανία..
Στον λαό της και την αντιπολίτευσή της..
Θα πάρουμε μιά ιδέα!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....