Διυλιστήριο: 04/01/19
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

ΘΛΙΨΗ! Αναπαράγει λέξη προς λέξη πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του Μαρινάκη



Αναπαράγει λέξη προς λέξη πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του Μαρινάκη

Με γραμμή από τα ΜΜΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη χαράζει αντιπολιτευτική τακτική και διαμορφώνει προεκλογικό αφήγημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στη «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα, αντέγραψε λέξη προς λέξη το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Τα Νέα» για να αντιστρέψει την κριτική Τσίπρα περί στήριξης των ελίτ και της διαπλοκής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι πολιτική είναι η διαχείριση των συμβόλων, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ως εμβληματική μορφή στο ευρωψηφοδέλτιό του τον Μανώλη Γλέζο. Σήμερα, το 2019, έχει στα ψηφοδέλτιά του το όνομα που ταυτίζεται με τη διαπλοκή. Συγγνώμη, δεν το είπα σωστά. Που είναι η διαπλοκή στην Ελλάδα σήμερα».

«Θα μας πει ο κ. Τσίπρας ότι είναι φίλος των αδυνάμων, λέγοντας πως εμείς είμαστε με τους λίγους, με το κεφάλαιο, με την ελίτ» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και αναρωτήθηκε: «Εγώ είμαι με την ελίτ και τη διαπλοκή, που προτείνω για υποψήφιο ευρωβουλευτή έναν άνθρωπο σαν τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, και όχι αυτός που θέλει στην Ευρωβουλή τον Κόκκαλη;»

Ο κ. Μητσοτάκης αντέκρουσε και την κριτική του Αλέξη Τσίπρα περί ακροδεξιάς Ν.Δ., σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε τέσσερα χρόνια με τον κ. Καμμένο και το 2014 έσυρε τη χώρα σε εκλογές μαζί με τη Χρυσή Αυγή.

«Μιλάει για ακραίους αυτός που δεν μπορεί να διασφαλίσει, εδώ και τέσσερα χρόνια, ότι θα ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., ενώ υπεραμύνθηκε της φιλίας του με τον Μάνφρεντ Βέμπερ και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ως «αριστερό Ορμπαν του Νότου».

«Τετραετία ντροπής»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντας «τετραετία ντροπής» τη διακυβέρνηση Τσίπρα έθεσε το τρίπτυχο των στόχων της Νέας Δημοκρατίας στις κάλπες του Μαΐου για να «σύρει» σε εθνικές εκλογές τον πρωθυπουργό. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε «καθαρή, ευρεία και μεγάλη νίκη» στις ευρωεκλογές. «Καμία περιφέρεια στον ΣΥΡΙΖΑ», όσο το δυνατόν περισσότερες περιφέρειες με «γαλάζιο» περιφερειάρχη και επικράτηση των «γαλάζιων» υποψήφιων δημάρχων στους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας, Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης είναι οι στόχοι της Νέας Δημοκρατίας στην αυτοδιοίκηση. «Στις 26 Μαΐου οι Ελληνες θα δείξουν τον δρόμο της εξόδου στον ΣΥΡΙΖΑ και θα ανοίξουν τον δρόμο για μια πολιτική αλλαγή» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. «Φερέφωνο» του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη χαρακτήρισε, απαντώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ τον κ. Μητσοτάκη.

Και επίθεση στην Κουμουνδούρου για «πολιτικές παράγκες»

Ως εντολοδόχους του Αλέξη Τσίπρα παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρώην υπουργούς της Ν.Δ., οι οποίοι επανεμφανίστηκαν στο προσκήνιο εν όψει των ευρωεκλογών.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., χωρίς να κατονομάσει κανέναν, φωτογράφισε τους Σάββα Τσιτουρίδη, Ευάγγελο Αντώναρο, Κατερίνα Παπακώστα και άλλα πρώην «γαλάζια» στελέχη, κατηγορώντας τους ότι «με τη χορηγία του ΣΥΡΙΖΑ και της κρατικής ΕΡΤ ανέλαβαν να εκτελέσουν μια αποστολή που στρέφεται μόνο κατά της Ν.Δ». Ο κ. Μητσοτάκης, χρησιμοποιώντας ιδιαιτέρως οξεία γλώσσα, μίλησε για πρακτικές παρακράτους του Μαξίμου, που «στήνει πολιτικές παράγκες της τελευταίας στιγμής» και συνέδεσε ευθέως με το κυβερνών κόμμα την κινητικότητα στην κεντροδεξιά πολυκατοικία.

Καταγγελία

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγγειλε αυτά τα στελέχη ότι του ζητούσαν -όσο ήταν στη Ν.Δ.- να κάνει «φιλοΣΥΡΙΖΑ αντιπολίτευση» που «θα αντιπολιτευόταν χαλαρά και πού και πού θα έβαζε και λίγο πλάτη στην κυβέρνηση».

Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε η αναφορά του κ. Μητσοτάκη στο αδιατάρακτο της ενότητας της Ν.Δ., στην προσπάθειά του να απαξιώσει αυτές τις πολιτικές κινήσεις. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης φρόντισε να αποσυνδέσει αυτή την κινητικότητα από το όνομα του Κώστα Καραμανλή. «Αν κάποιοι νομίζουν ότι θα κλονίσουν τη συνοχή μας με στήριξη σε γραφικά μορφώματα, που εκφράζουν μόνο, το επαναλαμβάνω μόνο, προσωπικές φιλοδοξίες, είναι βαθιά νυχτωμένοι. Ματαιοπονούν, λοιπόν, όσοι τα σχεδιάζουν όλα αυτά στα υπόγεια του Μαξίμου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Θαλασσοδάνεια: Κακουργηματικές διώξεις σε 115 ταμίες κομμάτων, υπεύθυνους οικονομικών και τραπεζικά στελέχη



Πώς στήθηκε το κόλπο με τα θαλασσοδάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Εάν ήταν ιδιωτικές επιχειρήσεις, το πιθανότερο είναι πως ουδέποτε θα είχαν πάρει τραπεζικό δάνειο θέτοντας ως ενέχυρο τα μελλοντικά κέρδη τους, εις το… διηνεκές. Εάν ήταν φυσικά πρόσωπα, μάλλον δεν θα τα διέσωζε ούτε ο πιο γενναιόδωρος «νόμος Κατσέλη» - εάν και εφόσον βέβαια είχαν καταφέρει να πάρουν δάνεια βάζοντας το ίδιο, άυλο ενέχυρο σε τέσσερα, πέντε ή και έξι διαφορετικά πιστωτικά ιδρύματα.

Για τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ όμως, οι νόμοι του κράτους και οι κανόνες της αγοράς ήταν μάλλον ασήμαντη λεπτομέρεια, τουλάχιστον στις εποχές της μεγάλης τραπεζικής φούσκας και της διαρκούς πολιτικής ασυλίας. Και κάπως έτσι βρέθηκαν με μη εξυπηρετούμενα δάνεια που σήμερα ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια ευρώ, προέρχονται από έξι διαφορετικές τράπεζες και στοιχειοθετούν πλέον – έστω και με καθυστέρηση μιας μνημνονιακής επταετίας – ποινικές διώξεις για τα αδικήματα της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας.

Πρόκειται για τις διώξεις που ζητήθηκαν χθες από τους οικονομικούς εισαγγελείς, αφορούν τα περίφημα «θαλασσοδάνεια» των κομμάτων στην περίοδο 2006-2012 και απειλούν να φέρουν στο εδώλιο τουλάχιστον 100 στελέχη έξι τραπεζών και περίπου 15 πολιτικά πρόσωπα, που είτε διετέλεσαν υπεύθυνοι Οικονομικών των κομμάτων, είτε είχαν βάλει την υπογραφή τους στα επίμαχα δάνεια.

Το αίτημα για διώξεις είναι το αποτέλεσμα της έρευνας που είχε παγώσει μετά το πόρισμα Καλούδη, την ανέσυρε από το αρχείο το 2017 η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και αναδείχθηκε μέσα από την παράλληλη περσινή έρευνα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων και των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από τα στοιχεία που περιλαμβάνουν, δε, αυτές οι παράλληλες έρευνες αποκαλύπτεται πλήρως το «κόλπο γκρόσο» με το οποίο Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ έπαιρναν αλλεπάλληλα δάνεια, που ουδέποτε εξόφλησαν και είχαν ως μοναδικό ενέχυρο τη… μελλοντική χρηματοδότηση των κομμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ειδικότερα, και με βάση τα στοιχεία που είχε συγκεντρώσει η Εξεταστική Επιτροπή, η ΝΔ είχε πάρει δάνεια 142 εκατομμυρίων ευρώ και από αυτά εξυπηρετούσε μόλις τα 5 εκατομμύρια. Το ΠΑΣΟΚ είχε τραπεζικό δανεισμό 127 εκατομμυρίων ευρώ, από τον οποίο εξυπηρετεί μόλις τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 118 εκατομμύρια δεν εξοφλούντο. Με τις ρυθμίσεις που ακολούθησαν – κυρίως μέσω της απόδοσης στις τράπεζες από τη ΝΔ της τρέχουσας κρατικής χρηματοδότησης – το σύνολο των ανεξόφλητων δανείων για το οποίο ελέγχονται πλέον τα δύο κόμματα φθάνει περίπου στα 200 εκατομμύρια.

Οι τράπεζες που έχουν χορηγήσει τα δάνεια στα κόμματα είναι οι τρεις συστημικές (Εθνική, Πειραιώς και Eurobank) και η Attica Bank. Τη μεγαλύτερη έκθεση στα θαλασσοδάνεια των κομμάτων όμως την έχει η Πειραιώς, δεδομένου ότι φορτώθηκε το δανειακό βάρος της πρώην Αγροτικής, που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για τη δανειοδότησή τους, την περίοδο που είχαν τη διακυβέρνηση της χώρας, αλλά και της Marfin.

Το πλέον σκανδαλώδες όμως είναι ο τρόπος με τον οποίο όχι μόνον εξασφάλιζαν αλλά και ανακύκλωναν τα δάνεια: Τα κόμματα έβαζαν ως ενέχυρο την κρατική χρηματοδότηση σε όλες τις τράπεζες προκειμένου να πάρουν δάνειο. Οι τράπεζες από την πλευρά τους, παρέκαμπταν το γεγονός ότι επρόκειτο για πολλαπλή χρήση του ενεχύρου και αποδέχονταν ως δεδομένα για το μέλλον τόσο το ποσό της χρηματοδότησης, όσο και το ποσοστό των κομμάτων, από το οποίο εξαρτάται το ύψος της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων. Όταν δηλαδή το ΠΑΣΟΚ το 2009, βγήκε πρώτο κόμμα με ποσοστό 44%, πήρε κρατική χρηματοδότηση 24,1 εκατ. ευρώ. Το 2015, όταν δεν έφθασε ούτε στο 5% η κρατική επιχορήγηση ήταν μόλις 1,2 εκατομμύρια ευρώ, όμως τα δάνεια είχαν δοθεί με βάση την υψηλή χρηματοδότηση, σαν να προεξοφλούσαν οι τράπεζες πως εσαεί θα έβγαινε από τις κάλπες ως… πρώτο κόμμα.

Αντίστοιχη ήταν η πρακτική και με τα δάνεια της ΝΔ, ενώ και τα δύο κόμματα πετύχαιναν συνεχώς είτε ανανεώσεις των δανειακών τους συμβάσεων χωρίς περαιτέρω εγγυήσεις είτε σε τροποποίηση των συμβάσεων που περιλάμβανε και νέο δανεισμό. Πρόκειται για μια πρακτική που καταγράφεται και στην έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων, και πέραν των άλλων εγείρει πλέον μείζονα ερωτήματα και για τον τρόπο με τον οποίο ασκούσε τα εποπτικά της καθήκοντα η αρμόδια θεσμικά αρχή, δηλαδή η Τράπεζα της Ελλάδος.

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν τους προλαβαίνουμε με τα δανεικά και αγύριστα

"Μετά το θαλασσοδάνειο του συνεργάτη του κ. Στουρνάρα, στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κατηγορούνται μαζί με τραπεζικούς για θαλασσοδάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων. Δεν τους προλαβαίνουμε με τα δανεικά και αγύριστα…" αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνει: "Ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν, αντί να αγχώνεται για τις δημοσκοπήσεις, μήπως και ξαναπιάσουν την κουτάλα με το ΠΑΣΟΚ, ας ζητήσει έστω μία συγγνώμη. Και μετά να εξηγήσει πώς και πότε θα επιστρέψει τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών".
ΝΔ: Η κυβέρνηση στήνει την τελευταία της παράσταση για τα δάνεια των κομμάτων

"Τώρα που η υπόθεση Νοvartis αποδείχτηκε η μεγαλύτερη σκευωρία από συστάσεως ελληνικού κράτους και όλα τα δήθεν σκάνδαλα του παρελθόντος κατέρρευσαν, η κυβέρνηση στήνει την τελευταία της παράσταση για τα δάνεια των κομμάτων που αποδείχθηκαν νόμιμα ακόμη και από την εξεταστική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ" σχολιάζει από την πλευρά της η ΝΔ και καταλήγει υπογραμμίζοντας: "Οι πολίτες όμως έχουν πια καταλάβει από τις πράξεις τους ότι το ανήθικο πλεονέκτημά τους είναι το μόνο που τους έχει απομείνει. Από την κλοπή της Λοΐζου στη διαπλοκή του Κόκκαλη, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθει πια κανέναν. Η ώρα της κάλπης έφτασε και το μήνυμα που θα λάβει η χειρότερη και πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης θα είναι εκκωφαντικό".
Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ

"Κάποια στιγμή πρέπει να το πάρουν απόφαση στη ΝΔ, ότι η καραμέλα της "σκευωρίας" έχει κουράσει" τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του κόμματος, επισημαίνεται ότι «ο αρχηγός του κόμματος των offshore, της Novartis, του Κήρυκα Χανίων, και των ατελείωτων σκανδάλων, κάνει αυτό που έχει μάθει. Όποτε φτάνει η ώρα του λογαριασμού, πετάει τη μπάλα στην εξέδρα και ανακαλύπτει συνωμοσίες και σκευωρίες".

"Στους Έλληνες πολίτες αξίζουν σοβαρές απαντήσεις, για τα εκατοντάδες εκατομμύρια δανεικά κι αγύριστα, καθώς και για το πώς και πότε θα αποπληρωθούν" συνεχίζει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Να είναι σίγουροι ότι ο ελληνικός λαός, που πλήρωσε ακριβά τα μνημόνιά τους και τα δανεικά τους, δεν έχει ξεχάσει τα έργα και τις μέρες τους. Οι εποχές που έβαζαν στο αρχείο τις σκοτεινές υποθέσεις τους, με μια τροπολογία, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.
ΠΑΣΟΚ: Οι αδίστακτες μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει εκλογών, δεν πρόκειται να τον σώσουν

Με μία παλαιότερη ανακοίνωσή του σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ:

Ο ΣΥΡΙΖΑ για μια ακόμη φορά χρησιμοποιεί την γκεμπελική τακτική της σπίλωσης των πολιτικών αντιπάλων, εργαλειοποιώντας το θέμα των δανείων των κομμάτων.

Και κατά περίεργο τρόπο εξαιρείται από την σχετική έρευνα ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πόσο μάλλον όταν ο κ. Τσίπρας ήταν ο μόνος πολιτικός αρχηγός που με επιστολή του στις 14/12/2010, ζητούσε από τις τράπεζες προνομιακές και χαριστικές δανειοδοτήσεις. Χαρακτηριστικά έγραφε «η αποδοχή των αιτημάτων μας απαιτεί ευρύτερη θεώρηση που δεν προσδιορίζεται αποκλειστικά με αυστηρά και μοναδικά χρηματοοικονομικά κριτήρια (sic)». Δηλαδή ζητούσε ευθέως να μην ισχύσουν τραπεζικά κριτήρια στην χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον μας αφορά, έχουμε ξεκαθαρίσει ότι το ΠΑΣΟΚ με δική του πρωτοβουλία έχει προχωρήσει σε έλεγχο και εξυγίανση των οικονομικών του και σε ρυθμίσεις δανείων.

Και έχουμε ζητήσει από όλα τα κόμματα να πράξουν το ίδιο, ως αυτονόητη υποχρέωση για την διαφάνεια του δημόσιου βίου.

Οι αδίστακτες μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελούν ως φαίνεται και την βασική του τακτική εν όψει εκλογών, δεν πρόκειται να τον σώσουν.

Έχουν ήδη τελειώσει……

Πηγή www.news247.gr και tvxs.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γερμανοί, φέρτε πίσω τα αρχαία!



Οφείλουμε στους προγόνους, στον εαυτό μας και στις επόμενες γενιές να δρομολογήσουμε τάχιστα μια συστηματική προσπάθεια επαναπατρισμού των αρχαιοτήτων που μας έκλεψαν

Από τον
Παναγιώτη Λιάκο

Oι απόγονοι του Αλάριχου ζητούν πίσω εντόκως όσα δανεικά μας έδωσαν, αλλά αρνούνται να επιστρέψουν τους δικούς μας θησαυρούς. Μερικοί εξ αυτών είναι οι ανεκτίμητης αξίας αρχαιότητες που ξηλώθηκαν από τον ναό της Αφαίας στην Αίγινα. Στο βιβλίο «Ο πυρετός των μαρμάρων 1800-1820. Μαρτυρίες για τη λεηλασία των ελληνικών μνημείων»* υπάρχει η αφήγηση του Τσαρλς Ρόμπερτ Κόκερελ (1788-1863), «Αφαία, το χρονικό της ανασκαφής». Ο Κόκερελ και ο Γερμανός βαρόνος Καρλ Χάλερ φον Χάλερσταϊν (1774-1817) είναι δύο από τους αρχαιοκαπήλους που ήλθαν στην τουρκοκρατούμενη Ελλάδα για πλιάτσικο και άρπαξαν αρχαιότητες ανεκτίμητης αξίας από τον ναό της Αφαίας στην Αίγινα.

Ο Κόκερελ στην αφήγησή του περιγράφει, μεταξύ άλλων, την αξία όσων έκλεψαν από την πατρίδα μας. Διαβάζουμε στις σελίδες 105-106 του βιβλίου «Ο πυρετός των μαρμάρων»: «Προς το παρόν δουλεύουμε σκληρά για να συναρμολογήσουμε τα σπασμένα κομμάτια, νοικιάσαμε μάλιστα ένα μεγάλο σπίτι για αυτό το σκοπό. Μερικά από τα αγάλματα έχουν ήδη αποκατασταθεί και είναι πολύ εντυπωσιακά. Οι καλλιτέχνες τους οποίους συμβουλευόμαστε δεν τα θεωρούν κατώτερα από τα λείψανα του Παρθενώνα και σίγουρα τα κατατάσσουν μόνο σε δεύτερη μοίρα μετά το torso του Βατικανού και άλλα αριστουργήματα. Διεξάγουμε με τη μεγαλύτερη μυστικότητα όλες τις εργασίες που έχουν σχέση με τα μάρμαρα, από φόβο μήπως οι Τούρκοι τα ζητήσουν πίσω ή παρεμβάλλουν εμπόδια στην εξαγωγή τους.

Η συλλογή δεν θα διασπαστεί. Πρόκειται για ένα σύνολο το οποίο κάθε βασιλιάς ή ηγεμόνας που τρέφει θερμό ενδιαφέρον για τις καλές τέχνες της πατρίδας του θα προσπαθούσε να αποκτήσει με κάθε δυνατό μέσον, αφού θα αποτελούσε υπόδειγμα τέχνης αλλά και στολίδι για οποιαδήποτε χώρα. Οι Γερμανοί έγραψαν σχετικά στους υπουργούς τους, και εγώ έγραψα στον Κάννινγκ. Ο Φωβέλ, που έχει σχετική εξουσιοδότηση από το υπουργείο του, θα μας κάνει μία προσφορά για λογαριασμό των Γάλλων».

Η ομάδα των αρχαιοκαπήλων αρχικά μετέφερε τα κλοπιμαία στην Αθήνα. Τα τοποθέτησαν σε ένα διαμέρισμα που είχαν νοικιάσει και από εκείνο το σημείο ξεκίνησε μια διελκυστίνδα διαπραγματεύσεων για την τελική τύχη των αρχαιοτήτων. Στο τέλος κατέληξαν να τα δημοπρατήσουν. Οι ελληνικοί πολιτισμικοί θησαυροί βγήκαν στο σφυρί στη Ζάκυνθο - τόπος πρόσφορος για τέτοιου είδους «δραστηριότητες», αφού βρισκόταν υπό βρετανική κατοχή. Στη δημοπρασία πλειοδότησε ο εκπρόσωπος των Βαυαρών που λειτουργούσε για λογαριασμό του Λουδοβίκου του Α΄. Τώρα εκτίθενται στη Γλυπτοθήκη του Μονάχου.


Η άποψη που σχημάτισαν τότε οι ξένοι συμμορίτες για τους Ελληνες δεν απέχει ιδιαίτερα από αυτή που έχουν σήμερα κύκλοι της ευρωγραφειοκρατίας και ελληνόφωνοι συνεργάτες τους. Ο Κόκερελ γράφει για τους Ζακυνθινούς (σελ. 115): «Οι Ζακυνθινοί, καθώς έχουν δεχτεί για μεγάλο διάστημα τη δυτική επιρροή -η Ζάκυνθος ανήκε τρεις περίπου αιώνες στη Βενετία-, είναι απαίσιοι. Είναι λιγότερο αμαθείς από τους υπόλοιπους Ελληνες αλλά η ημιμάθεια τους κάνει ακόμη περισσότερο απεχθείς».

Συνολικά για τους Ελληνες εκφράζεται κάτι ανάμεσα σε απέχθεια, περιφρόνηση και απορία (109): «Οι Ελληνες, αν και δουλοπρεπείς αγύρτες, συχνά έχουν ένα ιδιαίτερο είδος υπερηφάνειας. Μόλις παραιτήθηκε ένας από τους υπηρέτες μας που πληρωνόταν ένα πιάστρο την ημέρα: η εκλεκτή του, που έμενε κοντά μας, τον είδε να κουβαλάει νερό και να εκτελεί άλλες ταπεινές υπηρεσίες και τον κορόιδεψε. Αυτός είπε πως δεν μπορούσε να το ανεχτεί περισσότερο και παράτησε μία θέση όμοια της οποίας δεν πρόκειται να ξαναβρεί στην Αθήνα».

Πέρα, ωστόσο, από τις ύβρεις που εκτοξεύουν οι κλέφτες της Ιστορίας μας εναντίον μας αναφέρεται και κάτι εύστοχο σε αυτό το βιβλίο (σελ. 103): «Οσο κι αν παραμελούν οι άνθρωποι τα υπάρχοντά τους, αρχίζουν αμέσως να τα εκτιμούν μόλις πάρουν είδηση πως κάποιοι άλλοι τα εποφθαλμιούν».

Οι Ελληνες όντως εκτιμούν τα υπάρχοντά τους και γι' αυτό πρέπει να ξεκινήσει μια συστηματική προσπάθεια επαναπατρισμού και των αρχαιοτήτων που μας έκλεψαν οι Γερμανοί. Κι αν αμφιβάλλει κάποιος ότι η Ελλάδα μπορεί να υποδεχτεί τα τεκμήρια του υλικού πολιτισμού που μας έκλεψαν ξένοι, δεν έχει παρά να σκεφτεί ότι για να φτάσει η στιγμή της επιστροφής θα πρέπει να έχει προηγηθεί μια συλλογική προσπάθεια την οποία θα φέρει εις πέρας ένα κράτος που θα αξίζει να λέγεται ελληνικό...
Αρα, οφείλουμε στους προγόνους, στον εαυτό μας και στις επόμενες γενιές να δρομολογήσουμε τάχιστα τούτη την εξέλιξη.


Διαβάστε περισσότερα.... »
....