Διυλιστήριο: 11/10/15
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015

Δισεκατομμύρια ευρώ το μαύρο χρήμα… Εισαγγελείς ψάχνουν offshore… Μεγάλα ονόματα πίσω από αυτέςΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ…

Εισαγγελείς ψάχνουν τις 6.230 offshore

Δισεκατομμύρια ευρώ το μαύρο χρήμα – Τεράστια τα ποσά που χάνει από φόρους και πρόστιμα το Δημόσιο – Υπολογίζονται στα τέσσερα δισ. ευρώ! – Μόνο στο Κρανίδι (είναι απέναντι από την Ύδρα και τις Σπέτσες) έχουν έδρα 138 offshore, που κατέχουν επαύλεις και ανήκουν σε μεγαλονταβατζήδες και ολιγάρχες

Το νυστέρι της Δικαιοσύνης μπαίνει σε μια μεγάλη πληγή της ελληνικής οικονομίας, τις offshore εταιρείες, μέσω των οποίων διακινείται μαύρο χρήμα δισεκατομμυρίων και το Δημόσιο χάνει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από την τεράστια φοροδιαφυγή των γνωστών νταβατζήδων, μεγαλοεργολάβων και ολιγαρχών! Οι Οικονομικοί Εισαγγελείς άνοιξαν τον φάκελο και ήδη έχει προχωρήσει η προκαταρτική εξέταση που έχουν διατάξει, την οποία διενεργεί η 29η πταισματοδίκης, κυρία Βασιλική Λουκοπούλου.

Δυστυχώς, όλα αυτά τα χρόνια οι φορολογικές αρχές κλείνουν τα μάτια στο πάρτι που γίνεται. Και δεν φταίνε οι κάτω. Οι κυβερνήσεις, διά των υπουργών Οικονομικών και των γενικών γραμματέων, έβαζαν πλάτη σε όλους τους επωνύμους της οικονομικής ολιγαρχίας του τόπου μας. Με διάφορες νομιμοφανείς δικαιολογίες -η πιο συνηθισμένη ήταν η μεταφορά της αρμοδιότητας για τις offshore από τη μια υπηρεσία στην άλλη-, μπλόκαραν εσκεμμένα τους ελέγχους που διέταζαν οι ΔΟΥ και το ΣΔΟΕ. Και αυτό επιβεβαιώνεται από επίσημα έγγραφα, τα οποία το «ΠΑΡΟΝ» φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα, ενισχύοντας την έρευνα που έχουν ξεκινήσει οι Οικονομικοί Εισαγγελείς, με αφορμή και τα αποκαλυπτικά πρωτοσέλιδα της εφημερίδας μας. Στις 14 Σεπτεμβρίου 2014 το «ΠΑΡΟΝ» είχε κυκλοφορήσει με πρωτοσέλιδο τίτλο «Μπλόκαραν τον έλεγχο σε 6.230 offshore – Με προφορική εντολή» (φύλλο 1.141) και έναν μήνα αργότερα, στις 26 Οκτωβρίου 2014 (φύλλο 1.147), επανήλθαμε στο θέμα, μια και το προηγούμενο προσέκρουσε σε κλειστά αυτιά, με τίτλο «Καλύπτουν τα αφεντικά των 6.800 offshore».

Έναν χρόνο πριν είχε παρέμβει ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, ο οποίος είχε ζητήσει από το ΚΕΦΟΜΕΠ (Κέντρο Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου) στοιχεία για το αν είχαν ελεγχθεί οι offshore εταιρείες και ποια ήταν τα αποτελέσματα των ελέγχων. Συγκεκριμένα, σημείωνε ότι «η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων μάς απέστειλε πίνακα offshore εταιρειών οι οποίες ανήκουν στην αρμοδιότητά σας» και στη συνέχεια τόνιζε:

«Κατ’ ακολουθία των ανωτέρω και δεδομένης της επιτακτικής ανάγκης για διενέργεια αποτελεσματικών ελέγχων από τις Υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, καθώς και για βεβαίωση και είσπραξη των δημοσίων εσόδων, παρακαλούμε άμεσα να μας γνωρίσετε: 1) αν οι αναφερόμενες στις συνημμένες καταστάσεις εταιρείες έχουν υποβάλει από την ημερομηνία έναρξής τους μέχρι σήμερα όλες τις προβλεπόμενες από τις κείμενες διατάξεις δηλώσεις (ΦΕΝΠ, ΦΜΑΠ, ΕΦΑ, ΕΤΑΚ-ΦΑΠ κ.λπ., αρθ. 21 ν. 2459/1997, αρθ. 5 ν. 3634/2008, αρθ. 27 ν. 3842/2010, αρθ. 15 παρ. 1 ν. 3091/2002 & αρθ. 107 ν. 2238/94), 2) αν έχετε διενεργήσει σε βάρος τους φορολογικό έλεγχο (προσωρινό, τακτικό) για όλα τα ανέλεγκτα έτη και σε αρνητική περίπτωση να προβείτε στις εντός των αρμοδιοτήτων σας ενέργειες για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου, 3) αν οφείλουν βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές και σε θετική περίπτωση το ύψος αυτών και 4) αν στην αρμοδιότητά σας ανήκουν τυχόν άλλες offshore εταιρείες».

Φωνή βοώντος…

Απάντηση επί της ουσίας ο κ. Ρακιντζής δεν πήρε επί 18 μήνες, οπότε επανήλθε στις 9 Μαρτίου 2015 με το υπ’ αριθ. πρωτ. Φ. 1253/12/53Ρ5 έγγραφό του προς το ΚΕΦΟΜΕΠ, στο οποίο υπογραμμίζει: «Παρακαλούμε άμεσα να μας γνωρίσετε αν ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι που διενεργήσατε σε βάρος των offshore εταιρειών που περιγράφονται σε αυτό (επωνυμία, αριθμός εντολής) και, σε θετική περίπτωση, τα αποτελέσματα αυτών. Άλλως, τις ενέργειές σας για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου».

Μη μας ενοχλείτε…

Και εκεί που ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης περίμενε να μάθει τα αποτελέσματα των ελέγχων, ο προϊστάμενος του ΚΕΦΟΜΕΠ κ. Δημήτριος Μασίνας, ύστερα από 79 ημέρες, στις 27/5/2015, με το υπ’ αριθ. Πρωτ. ΕΜΠ 222 ΕΞ 2015 έγγραφό του είπε στον κ. Ρακιντζή, σε απλά ελληνικά, μη μας ενοχλείτε:

Στο ηλεκτρονικό αρχείο ELENXIS της Υπηρεσίας μας δεν έχουν στοχευθεί από τη Διοίκηση οι ως άνω υποθέσεις και επομένως δεν είναι υποθέσεις ελεγχόμενες από το ΚΕΦΟΜΕΠ». Και κατέληγε: «Σας ενημερώνουμε ότι οι ανωτέρω offshore εταιρείες δεν ανήκουν στη φορολογική αρμοδιότητα της Υπηρεσίας μας».

Τον διαψεύδει ο υφιστάμενός του

Φαίνεται, όμως, ότι δεν είχαν την ίδια άποψη με τον προϊστάμενό τους οι διευθυντές των Εφοριών (ΔΟΥ). Ο γενικός επιθεωρητής είχε αποστείλει επιστολές ανάλογες με αυτήν που είχε στείλει στον προϊστάμενο του ΚΕΦΟΜΕΠ σε όλες τις ΔΟΥ της χώρας και από τις απαντήσεις τους προκύπτει ότι η αλήθεια είναι άλλη από αυτήν που ισχυρίζεται στην απάντησή του προς τον κ. Ρακιντζή ο προϊστάμενος του ΚΕΦΟΜΕΠ. Ο διευθυντής της ΔΟΥ Αγρινίου κ. Βασίλης Τσώτας σε έγγραφό του προς τον γενικό επιθεωρητή επισημαίνει τα εξής:

«Σύμφωνα με το άρθρο 34 του Ν. 4141/2013 αρμόδιο όργανο για τον έλεγχο των αλλοδαπών εταιρειών εκμετάλλευσης ακινήτων για τις οποίες δεν προκύπτει το φυσικό πρόσωπο, ή των ημεδαπών εταιρειών εκμετάλλευσης ακινήτων στις οποίες συμμετέχει αλλοδαπή εταιρεία χωρίς να εμφανίζεται το φυσικό πρόσωπο, είναι το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ)».

Είναι πολλά τα λεφτά…

Τίποτε δεν γίνεται τυχαία… Ποιος, άραγε, ήταν ο λόγος που ο τότε γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης (βουλευτής του Ποταμιού σήμερα) έδωσε ξαφνικά προφορική εντολή στον γενικό διευθυντή του υπουργείου Οικονομικών να μεταφερθούν από τις ΔΟΥ στο ΚΕΦΟΜΕΠ όλες οι υποθέσεις που αφορούν offshore εταιρείες, ακόμη και αυτές στις οποίες είχε ξεκινήσει έλεγχος, επειδή δήθεν το ΚΕΦΟΜΕΠ έχει την καθ’ ύλην αρμοδιότητα; Και οι ΔΟΥ να δώσουν προτεραιότητα στον έλεγχο των εμβασμάτων και των μεγάλων λογαριασμών…

Και αυτό συνέβη τη στιγμή που η τσιμπίδα των ελέγχων είχε φθάσει σε κάποιους μεγαλόσχημους (νταβατζήδες κ.λπ.), όπως στη ΔΟΥ Κρανιδίου, με τις 138 (!) offshore εταιρείες που έχουν έδρα εκεί να διαθέτουν από βίλες και επαύλεις μέχρι ιδιόκτητο λιμάνι. Και τα πρόστιμα θα ήταν πολλά εκατομμύρια ευρώ, αλλά μέχρι τώρα τα έχουν γλιτώσει…

Για τα χρήματα που θα μπορούσε να είχε εισπράξει το Δημόσιο από τους ιδιοκτήτες των 138 offshore του Κρανιδίου αποκαλυπτικές είναι οι δηλώσεις που είχε κάνει το 2014 σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο τότε προϊστάμενος της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΣΔΟΕ Θόδωρος Φλωράτος. Είχε πει ότι μόνο σε 15 εταιρείες, μετά πολλών… βασάνων, ολοκληρώθηκε ο έλεγχος και σε αυτές επιβλήθηκαν πρόστιμα από 500.000 μέχρι 10.000.000 ευρώ!

27.000.000 ευρώ μόνο από 40 offshore

Και δεν πρόκειται για λόγια του αέρα. Μόνο η ΔΟΥ Πειραιά από τον έλεγχο 40 offshore εταιρειών εισέπραξε 27.000.000 ευρώ!

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, σε καθεμία από τις 40 εταιρείες επιβλήθηκε πρόστιμο 675.000 ευρώ. Και αν πολλαπλασιάσεις το πρόστιμο με τον αριθμό των offshore (6.230), βγαίνει ένα ποσό 4.205.250.000 ευρώ.

Απέφυγε τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών

Δύο φορές το 2014 ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση για το όργιο της φοροδιαφυγής μέσω των offshore εταιρειών. Και ενώ είχε προγραμματισθεί η συζήτηση της ερώτησης, ματαιώθηκε και τις δύο φορές.

Η πρώτη ήταν τον Ιούλιο του 2014, όταν ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης απέφυγε να πάει στη Βουλή με τη δικαιολογία: «Ο υπουργός είναι απασχολημένος»!

Στην επίκαιρη ερώτησή του, ο κ. Τσούκαλης επισήμαινε ότι από τις 6.280 offshore είχαν ελεγχθεί μόνο 32 και είχαν επιβληθεί πρόστιμα συνολικού ύψους 45 εκατ. ευρώ περίπου και καλούσε τον υπουργό Οικονομικών να απαντήσει: «Πόσες είναι οι καταγεγραμμένες εξωχώριες εταιρείες που διατηρούν ακίνητα, πολυτελή αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής και αεροσκάφη στην Ελλάδα, πόσες από αυτές έχουν ελεγχθεί, τι ποσά έχουν καταλογιστεί και πόσα έχει εισπράξει το Ελληνικό Δημόσιο;».

Και πάλι, όμως, φωνή βοώντος εν τη ερήμω… Απάντηση δεν έχει πάρει ο κ. Ν. Τσούκαλης μέχρι και σήμερα.
«ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το ''μεγαλείο'' του Έλληνα

Από μέσο κοινωνικής δικτύωσης
Petros Damianos Karagiannopoulos

Οσο χαζος ειναι τουτος εδω ο κοσμος, ο Ελληνας τοσο φροντιζει να επιδεικνυει την βαθια του ποιοτητα στις δυσκολες στιγμες, πραγμα που φαινεται ακομη περισσοτερο στη συγκριση με τους "πολιτισμενους" κεντρο-βορειοευρωπαιους.

Οταν η Γερμανια και η Σουηδια δεχοντουσαν οι μεν Τουρκους και οι δε Κοσοβαρους με το τσουβαλι διαφημιζοντας την "ανθρωπια" τους, αλλα στην πραγματικοτητα ηταν καθαρα πολιτικοι οι λογοι τους εμεις εδω ημασταν αξεστοι και αφιλοξενοι, και ας ειχαμε δωσει εκεινη την περιοδο φαγητο στη μιση Αλβανια που ειχε ερθει Ελλαδα.


Και τωρα, ακομη και εμεις που αντιλαμβανομαστε ακρως ρεαλιστικα τον κοσμο, που βλεπουμε τις σκοπιμοτητες της Τουρκιας στην προωθηση των μεταναστευτικων ροων προς τη χωρα μας χρονια τωρα, που στηριζουμε τον φραχτη στον Εβρο και βεβαια απ την αλλη παραδεχομαστε και τα δικα μας εγκληματα, αυτα που μας κυνηγανε ακομα στο ΕΔΔΑ, σημερα που η κατασταση στη Συρια και στο Ιρακ ειναι αφορητη και με την Τουρκια να συνεχιζει να μας στελνει κοσμο για να μας φερνει σε δυσκολη θεση, ιδιως τωρα που δεν παιζει φραγκο, το μονο που προσπαθουμε ειναι να μην πνιγεται ο κοσμος στο Αιγαιο και να καταγραφονται νορμαλ, να χουν τα χαρτια τους και να επιβιωνουν.

Την ωρα που κατι Σλοβενοι και Λουξεμβουργιοι, που διατεινονταν εναντιον του "Fortress Europe", δεχονται καμια κατοσταρια νοματεους και ζητανε τα ευσημα του πλανητη ολου και τα συνορα τους κλειστα, που στη Γερμανια γινονται διαδηλωσεις εναντιον των μεταναστων, ο γνωστος ο μαλακας ο Ελληνας, ο φοβικος, ο φτωχοποιημενος, ο απαιδευτος, ενδιαφερεται μονο να μην πνιγουν αλλα παιδακια, να μην μεινει αλλος κοσμος στο δρομο. Εστω και στη θεωρια, εστω και με το 6% του 55% που ψηφιζει και ειναι ναζι να βγαζει το σκασμο, χωρις να μας,νοιαζει το μελλον αν θα μεινουν εδω, αν θα μας φανε τις δουλειες (τις ποιες;), αν θα "αλλοιωθουμε σαν εθνος" (με τετοια δημογραφικα και μεταναστευση απο μερους μας αυτο δεν το γλιτωνουμε ετσι κι αλλιως).

Γιατι αν εχουμε κατι στο DNA μας, οπως και επιλεξαμε να μεγαλωσουμε, να συμπεριφερομαστε, οπως και να μας μεγαλωσε το μπουρδελο το κρατος και οι γονεις μας, αυτο που επικρατει στο τελος ειναι ο Ξενιος Ζευς και η Χριστιανικη Αγαπη

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Στα δέκα σημαντικότερα Μουσεία Τέχνης

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συγκαταλέγεται στις δέκα σημαντικότερες επιλογές Μουσείων τέχνης σύμφωνα με την ιστοσελίδα pinticles.com.

Στα Μουσεία που είναι «προσηλωμένα στην τελειότητα της τέχνης προσφέροντας μια πλούσια, αξιομνημόνευτη εμπειρία», τα οποία ο ιστότοπος θεωρεί «ιδανική πλατφόρμα για την έκθεση των εικαστικών τεχνών, είτε πρόκειται για τη ζωγραφική, τη γλυπτική είτε τη φωτογραφία».

Το σκεπτικό είναι πως οι σύγχρονες και οι παραδοσιακές τέχνες βρίσκουν στέγη σε ξεχωριστά Μουσεία που έχουν ιδρυθεί για να πάρουν υπό την προστασία τους μια ευρύτατη γκάμα τεχνών και πολιτισμών ανά τους αιώνες. Έτσι, τα Μουσεία αποτελούν φορείς πλούσιας γνώσης και προσφέρουν αξέχαστη εμπειρία στους επισκέπτες τους.

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, όγδοο στην κατάταξη, «με εκτεταμένη συλλογή αντικειμένων από τους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, που καλύπτουν από την προϊστορική τέχνη μέχρι την ύστερη αρχαιότητα, είναι ο ιδανικός τόπος για τους φοιτητές της Αρχαιολογίας. Στα εκθέματά του υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία προϊστορικών έργων τέχνης, γλυπτών, ευρημάτων από τη Σαντορίνη, από τις συλλογές Σταθάτου και Βλαστού αλλά και αρχαιότητες της αιγυπτιακής τέχνης και της Εγγύς Ανατολής», αναφέρει το pinticles.com.

Η λίστα με τις δέκα σημαντικότερες επιλογές Μουσείων τέχνης

Μουσείο του Λούβρου, Παρίσι

Εθνική Πινακοθήκη, Λονδίνο

Μουσείο Πράδο, Μαδρίτη

Το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης

Σάο Πάολο Μουσείο Τέχνης, Βραζιλία

Εθνική Πινακοθήκη της Βικτόρια, Μελβούρνη

Κρατική Πινακοθήκη Tretyakov, Μόσχα

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Αθήνα

Πινακοθήκη της Νέας Νότιας Ουαλίας, Σίδνεϊ

Μουσείο του Βατικανού, Ρώμη.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τέρμα στην εκμετάλλευση των παιδιών προσφύγων – Δημιουργείται μεταβατική δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στη Μυτιλήνη

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative – TΗΙ) ενέκρινε δωρεά ύψους 100.000 δολ. στην Οργάνωση της Κοινωνίας των Πολιτών ΜΕΤΑδραση, για τη δημιουργία στη Μυτιλήνη μιας πρότυπης Μεταβατικής Δομής Φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων αιτούντων άσυλο.Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η δομή αναμένεται να αποτελέσει υποστήριξη και για την τοπική κοινωνία του νησιού, που από την αρχή του έτους έως και τον Σεπτέμβριο έχει δεχτεί 186.700 πρόσφυγες και μετανάστες, αριθμό τριπλάσιο των μόνιμων κατοίκων του νησιού (73.179).

Η Μεταβατική Δομή θα ξεκινήσει την λειτουργία της στη Μυτιλήνη στις αρχές Δεκεμβρίου, και θα αποτελέσει πρότυπο Μεταβατικής Δομής που θα λειτουργεί στα σύνορα της χώρας μας. Θα εστιάζει στην υποστήριξη των μικρών παιδιών που αναγκάστηκαν να ταξιδέψουν μόνα τους, έχοντας χάσει τους γονείς τους ή έχοντας χωριστεί απ’ αυτούς. Μέσω της δωρεάς της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, η πρωτοποριακή αυτή Μεταβατική Δομή της Μυτιλήνης, θα υποδέχεται τα ασυνόδευτα παιδιά που φτάνουν στο νησί, θα τα φιλοξενεί για έως και 15 ημέρες στους χώρους της, διασφαλίζοντας πως δεv θα οδηγηθούν σε ακατάλληλους χώρους κράτησης όπως γίνεται μέχρι τώρα. Η Δομή θα προσφέρει στα παιδιά φιλοξενία, στήριξη για την επίσπευση των απαραίτητων ιατρικών εξετάσεων και ψυχοκοινωνική υποστήριξη, καθώς επίσης υπηρεσίες σίτισης και εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης. Επίσης, στη Δομή θα λειτουργεί και υπηρεσία αναζήτησης συγγενών, με στόχο την επανένωση των παιδιών με τους γονείς τους ή με άλλους συγγενείς σε άλλο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Μεταβατική Δομή της Μυτιλήνης θα φιλοξενεί αγόρια έως 15 ετών και κορίτσια έως 18 ετών, ενώ στόχος είναι να υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενείται και ένας ορισμένος αριθμός μητέρων με τα βρέφη τους, προκειμένου να τους δοθεί πρόσβαση σε ένα προστατευμένο περιβάλλον.

Μέσω της Μεταβατικής Δομής Φιλοξενίας, θα προσφέρεται στα παιδιά ασφαλής παραμονή στο νησί, έως ότου η ΜΕΤΑδραση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναλάβει τη μεταφορά τους σε κατάλληλες Δομές Φιλοξενίας ανά την Ελλάδα.

«Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις στην ιστορία όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρου του κόσμου. Η Ελλάδα και κυρίως τα ακριτικά νησιά μας σηκώνουν ένα βάρος που καθιστάται ακόμα μεγαλύτερο, αν αναλογιστούμε τις περιορισμένες δυνάμεις τους», αναφέρει ο Μιχάλης Πρίντζος, Διευθυντής Προγραμμάτων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας. «Αναγνωρίζοντας τις υπερπροσπάθειες των συμπολιτών μας και του σπουδαίου έργου που επιτελεί η ΜΕΤΑδραση, η Ελληνική Πρωτοβουλία με μεγάλη χαρά συμβάλλει στη δημιουργία της πρωτοποριακής αυτής Μεταβατικής Δομής Φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων στα ελληνικά σύνορα, και συγκεκριμένα στη Μυτιλήνη, η οποία αναμένεται να προσφέρει σε αυτά τα παιδιά μια ανθρώπινη υποδοχή και μια ζεστή αντιμετώπιση».

Η ΜΕΤΑδραση έχει παρουσία στη Μυτιλήνη τα τελευταία τρία χρόνια, με αποτέλεσμα να γνωρίζει τις πραγματικές ανάγκες και τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πρόσφυγες, οι κάτοικοι και οι τοπικές αρχές. Στο πλαίσιο αυτό, αφενός καλύπτει τις τεράστιες ανάγκες διερμηνείας για την διευκόλυνση της επικοινωνίας με τις αρμόδιες αρχές, φορείς, Νοσοκομεία κ.α, και αφετέρου διανέμει με τις ομάδες της και τους εθελοντές την ανθρωπιστική βοήθεια που στέλνει από την Αθήνα. Ειδικότερα για τους ασυνόδευτους ανηλίκους, η ΜΕΤΑδραση παρέχει ένα προστατευτικό πλαίσιο αναλαμβάνοντας υπεύθυνα και με ασφάλεια την άμεση συνοδεία τους από τα κρατητήρια των συνόρων σε μόνιμες Δομές Φιλοξενίας ανά την Ελλάδα, καθώς και την ανάπτυξη δικτύου Επιτρόπων και μητρώου αναδόχων οικογενειών.

Η Λώρα Παππά, Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της οργάνωσης ΜΕΤΑδραση, δήλωσε: «Η Μεταβατική Δομή στην Λέσβο έρχεται να συμπληρώσει αυτό το πλαίσιο προστασίας για τα ασυνόδευτα παιδιά, καλύπτοντας ένα μεγάλο κενό στα σύνορα. Η δράση αυτή, που θα επιτρέπει την άμεση μεταφορά των παιδιών στην ασφάλεια της Μεταβατικής Δομής μόλις φτάνουν στο νησί, θα κλείσει σε μεγάλο βαθμό την πόρτα στα διάφορα κυκλώματα εκμετάλλευσης παιδιών.»
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σαπέν: Είναι κάπως περίεργο που ζητάμε συνεχώς περισσότερα από την ΕλλάδαΗ ελληνική πλευρά σέβεται τη συμφωνία της 13ης Ιουλίου και γι' αυτό η Γαλλία θέλει συμφωνία στο σημερινό Eurogroup προκειμένου να "ξεκλειδώσει" η εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ, είπε νωρίτερα ο Μισέλ Σαπέν. Είναι σημαντικό πως λίγες ώρες μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με το Φρανσουά Ολάντ, ο γάλλος υπουργός Οικονομικών άφησε να εννοηθεί πως ορισμένοι στην ευρωζώνη κινούνται κακοπροαίρετα προς την Αθήνα.

«Πηγαίνω στις Βρυξέλλες με τη διάθεση ότι θα πρέπει να επιτευχθεί μια συμφωνία αυτό το απόγευμα. Αυτό θα επιτρέψει την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης και την καταβολή των κεφαλαίων στην Ελλάδα», ανέφερε ο Σαπέν σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι.

Ο γάλλος υπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα έχει κάνει αξιοσημείωτες προσπάθειες και δήλωσε ότι το σχέδιο της Αθήνας για την προστασία της πρώτης κατοικίας είναι στο ίδιο μήκος κύματος με ό, τι ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Πρόσθεσε μάλιστα με νόημα πως «είναι κάπως περίεργο που ζητάμε συνέχεια περισσότερα από την Ελλάδα».

Στις Βρυξέλλες θεωρούσαν, χθες το βράδυ, δύσκολη, αλλά όχι αδύνατη την επίτευξη συμφωνίας σήμερα, είτε σε τεχνικό επίπεδο είτε στη διάρκεια της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας είναι το βασικό «αγκάθι» στην επίτευξη συμφωνίας, δεδομένου ότι για τα υπόλοιπα θέματα φαίνεται ότι υπάρχει προσέγγιση.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δημόσιο: 1.069 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

Πράσινο φως για 1069 προσλήψεις στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ.

Πρόκειται για μόνιμες θέσεις σε διάφορες υπηρεσίες, οι οποίες πιο συγκεκριμένα είναι οι εξής:

226 θέσεις ανοίγουν στον χώρο της Υγείας με τους ενδιαφερόμενους να πρέπει να κάνουν τις αιτήσεις μέχρι και τις 16 Νοεμβρίου.

Ο εν λόγω διαγωνισμός αφορά πτυχιούχους ΑΕΙ και υποψήφιους υποχρεωτικής εκπαίδευσης, ενώ από τις 17 Νοεμβρίου και ως την 1 Δεκεμβρίου θα τρέξει άλλος διαγωνισμός για την πρόσληψη πτυχιούχων ΤΕΙ και απόφοιτους λυκείου.
112 θέσεις τεχνιτών και διοικητικών στη ΔΕΗ και τον ΔΕΔΔΗΕ. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων πρέπει να υποβληθούν έως τις 16 Νοεμβρίου.

Στις 20 Νοεμβρίου ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τον διαγωνισμό της ΥΠΑ για ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Από 12 Νοεμβρίου ξεκίνησε η διαδικασία καταγραφής των αδιόριστων επιτυχόντων του ΑΣΕΠ για την κάλυψη 2.000 κενών θέσεων.

318 εργάτες, γυμναστές, καθηγητές μουσικής θα κληθούν να καλύψουν 318 κενές θέσεις που υπάρχουν σε 47 δήμους της χώρας.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 16 Νοεμβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη 154 εποχικών υπαλλήλων στα ΕΛΤΑ.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εγκρίθηκε η σύμβαση για την διαχείριση των απορριμάτων στην Πελοπόννησο

Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο το έργο της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των Απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσω ΣΔΙΤ, και πλέον ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης μπορεί να υπογράψει τη σχετική πολυσυζητημένη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία (Τέρνα ενεργειακή).

Από νωρίς σήμερα, υπήρχε η πληροφορία στην Τρίπολη ότι εγκρίθηκε το σχέδιο της Περιφέρειας για τα σκουπίδια από το Ελεγκτικό Συνέδριο, όπου βρισκόταν για προσυμβατικό έλεγχο πολλούς μήνες, και πριν από λίγο το ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου.

«Υλοποιούμε ένα μεγάλο έργο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και παραμένουμε απόλυτα συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Το παράδειγμά μας συνιστά το καλό παράδειγμα για τη χώρα και καταδεικνύει το πρακτικό πολιτικό αποτέλεσμα των πολιτικών μας πρωτοβουλιών», ανέφερε ο κ. Τατούλης. Επισήμανε ότι «η σημερινή κατάκτηση δεν ανήκει μόνο στην πλειοψηφούσα παράταξη, αλλά σε όλους τους Πελοποννήσιους πολίτες και στη συνολική λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου», ενώ σημείωσε ότι «καταρρίπτονται πανηγυρικά όλες οι φωνές που μας κατηγορούσαν περί "αδιαφάνειας και στημένων διαγωνισμών"» και είπε ότι ο διεθνής διαγωνισμός ήταν απόλυτα διαφανής.

Ο περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του, γιατί «σε 10 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης οι δημοτικές αρχές θα απαλλαχθούν από το μεγάλο βάρος της διαχείρισης των απορριμμάτων, την οποία θα αναλάβει πλέον ο ανάδοχος». Τόνισε ότι το έργο είναι καινοτόμο, γιατί πρώτη φορά αδειοδοτείται περιβαλλοντικά χωροθέτηση από ιδιωτικούς φορείς στη χώρα και υπογράμμισε ότι «έχουμε πετύχει ευρωπαϊκά ρεκόρ με το έργο αυτό, αφού επιτύχαμε να ολοκληρώσουμε σε 1,5 χρόνο τον διεθνή διαγωνισμό και σε ένα χρόνο την περιβαλλοντική αδειοδότησή του, η οποία σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας υπερκαλύπτει κατά πολύ τις περιβαλλοντικές δεσμεύσεις της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας».

Ακόμη, είπε ότι έχει εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη οικονομία στους πολίτες, αφού «η τιμή που προέκυψε από τον διαγωνισμό είναι η μικρότερη τιμή για την ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών απορριμμάτων στην Ευρώπη» και προσέθεσε, ότι «σε συνδυασμό με το έργο της αποκατάστασης όλων των ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το έργο αυτό αποτελεί τον άξονα διόρθωσης όλων των περιβαλλοντικών ζητημάτων στην Πελοπόννησο».

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εγκρίθηκαν πιστώσεις 250 εκατ. ευρώ προς τα νοσοκομείαΣτο πλαίσιο της τακτικής επιχορήγησης για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών όλων των νοσοκομείων της χώρας, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός ενέκρινε πιστώσεις ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ.

Συγκεκριμένα στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια ενέκρινε 91.157.000, στην 2η 34.104.000, στην 3η 17.414.000, στην 4η 32.023.000, στην 5η 18.659.000, στην 6η 37.812.000 και στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια 18.831.000 ευρώ.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, εγκρίθηκε επιχορήγηση ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ για τον ΕΟΠΥΥ.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να επιτευχθεί σταδιακά η ομαλοποίηση των πληρωμών προς τα νοσοκομεία και τους εποπτευόμενους φορείς με στόχο την εύρυθμη λειτουργία τους και την προάσπιση της δημόσιας υγείας.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Καταλονία ενέκρινε την απόσχισή της από την Ισπανία! - Η λιτότητα του Βερολίνου διαλύει το ιβηρικό βασίλειο

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Το Κοινοβούλιο της Καταλονίας ενέκρινε σήμερα την έναρξη της διακοπής των σχέσεων με την Ισπανία και το ξεκίνημα δημιουργίας μιας ανεξάρτητης Καταλανικής Δημοκρατίας το αργότερο το 2017!


Εβδομήντα δύο βουλευτές που τάσσονται υπέρ της αυτονομίας (σε σύνολο 135) ενέκριναν το κείμενο με το οποίο ξεκινά αυτή η διαδικασία που αποσκοπεί στη δημιουργία ενός "ανεξάρτητου καταλανικού κράτους με τη μορφή μιας Δημοκρατίας".


Οι οπαδοί της παραμονής στην Ισπανία υποδέχθηκαν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας όρθιοι, ξετυλίγοντας τις σημαίες της Ισπανίας και της Καταλονίας.

"Έχω την τιμή και την ευθύνη να υπερασπίζομαι την πρόταση ψηφίσματος με την οποία ξεκινάμε επίσημα την οικοδόμηση ενός νέου κράτους, ενός καταλανικού κράτους, μιας καταλανικής Δημοκρατίας", είχε δηλώσει νωρίτερα ο Ραούλ Ρομέβα, επικεφαλής του ψηφοδελτίου του αυτονομιστικού συνασπισμού Junts pel Si (Μαζί για το ναι).

"Έπειτα από χρόνια στη διάρκεια των οποίων απαιτούσαμε το δικαίωμα να αποφασίζουμε, αποφασίσαμε να το ασκήσουμε", είπε ο βουλευτής σε αυτή τη συνεδρίαση που αναμεταδόθηκε ολόκληρη από το δημόσιο ενημερωτικό κανάλι TVE 24 hora

Το περιφερειακό Κοινοβούλιο της Καταλονίας των 7,5 εκατομμυρίων κατοίκων, που αντιπροσωπεύει το 20% του ΑΕΠ της Ισπανίας, προήλθε από τις εκλογέςε στις 27 Σεπτεμβρίου που είχαν επικεντρωθεί στο ζήτημα της απόσχισης.

Στις εκλογές επικράτησαν οι αυτονομιστές, που κέρδισαν την πλειοψηφία των εδρών (72 σε σύνολο 135) αλλά όχι την απόλυτη πλειοψηφία σε ψήφους (47,86%).

Κάτι που καταδεικνύει ότι ο καταλανικός λαός είναι διχασμένος και με το μισό να θεωρεί τον εαυτό του "Ισπανό" πολύ δύσκολα θα μπορέσει να δημιουργήσει ανεξάρτητο κράτος. Η υποστήριξη δεν έιναι καθολική

Οι αυτονομιστές εκτιμούν πως διαθέτουν πλειοψηφία επαρκή για να ξεκινήσουν τη διαδικασία της ανεξαρτησίας και υποστήριξαν το σημερινό ψήφισμα, ως "το πιο σημαντικό στοίχημα για τη δημοκρατία τα τελευταία 30 χρόνια", συνόψισε η βουλευτής του κόμματος Ciudadanos, που αντιτίθεται στην απόσχιση, Ινές Αριμάδας.
Η συντηρητική κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι δεσμεύθηκε εξάλλου να την αμφισβητήσει το ταχύτερο δυνατό στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Το κείμενο, σύμφωνα με την Άνα Γκαμπριέλ του αυτονομιστικού αριστερού κόμματος CUP (Υποψηφιότητα λαϊκής ενότητας) "είναι μια ρήξη", και ξεκινά έναν "οδικό χάρτη" προς τον χωρισμό.

Το "κυρίαρχο" περιφερειακό κοινοβούλιο δεν θεωρεί στο εξής πως "υπόκειται στις αποφάσεις των ισπανικών θεσμών και ιδιαίτερα εκείνων του Ανώτατου Δικαστηρίου", αναφέρεται στο κείμενο του ψηφίσματος.

Βέβαια κάτι τετοιο προϋποθέτει ότι οι Καταλανοί θα είναι πρόθυμοι ακόμα και για σύγκρουση με τις ισπανικές δυνάμεις Ασφαλέιας, κάτι πολύ δύσκολο όταν εγκρίνεται μόνο από τους μισούς κατοίκους της περιφέρειας.

Το ψήφισμα προβλέπει επίσης την έναρξη των κοινοβουλευτικών εργασιών προκειμένου να συσταθεί μια ανεξάρτητη φορολογική διοίκηση και ένα σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Πρόκειται για μια εξέλιξη εάν τελικώς πραγματοποιηθεί ο ηθικός αυτουργός θα είναι το Βερολίνο το οποίο με την οικονομική πολιτική που επιβάλλει έχει προκαλέσει διαλυτικές τάσεις στα ευρωπαϊκά κράτη.
Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

''Μαρκεζίνηδες'': τότε και τώρα..

    Σαράντα δύο χρόνια πριν, σε μιάν άλλη χούντα, ο τότε χουντάρχης διόριζε (1η Ιουνίου 1973) για ''μπροστινό'' τον Σπ. Μαρκεζίνη,
..έναν προσκυνημένο πολιτικούλη, που η μόνη του πιθανότητα να γίνει ποτέ
πρωθυπουργός ήταν αυτή.
Ακολούθησε μετά από πέντε μήνες το Πολυτεχνείο.

Σήμερα, σαράντα δύο χρόνια μετά, στην τωρινή χούντα της Ευρώπης των τοκογλύφων, ο αρχιχουντάρχης και αρχισακάτης στην ψυχή χερ Σόϊμπλε, διορίζει (εμπιστεύεται δηλαδή για ''μπροστινό'') περίπου τον ίδιο μήνα τον καινούργιο του ''μαρκεζίνη'',
..τέταρτο ή πέμπτο σε μιά σειρά ''μαρκεζίνων'' από το 2010 μέχρι τώρα.

Ο σημερινός μαρκεζίνης, εκμεταλλεύτηκε την κρίση ως την μοναδική γι αυτόν πιθανότητα να γίνει κάποτε πρωθυπουργός, και έγινε.
Πώς θα μπορούσε λοιπόν έτσι εύκολα να εγκατελείψει μιά τέτοια θέση που του δόθηκε χατιρικά, ελλείψει άλλου και λόγω της κρίσης,
..για να υπηρετήσει τις τάχα ιδέες που τον έφεραν εδώ, και τον λαό που τον εμπιστεύτηκε;
Γίνονται αυτά τα πράγματα;
Είπαμε: μαρκεζίνηδες είναι οι άνθρωποι, δεν είναι μ@λάκες!

Και ξανά-μανά ο νέος μας μαρκεζίνης ''διαπραγματεύσεις'' γι αυτά που έχει ήδη υπογράψει, ξανά μανά κροκοδείλια δάκρυα πάνω από τα ερείπια της κοινωνίας,
..ξανά-μανά κορώνες δημοκρατίας και αριστεροσύνης,
..απ' αυτήν που πουλάνε κάθε Πέμπτη στην λαϊκή της γειτονιάς,
..και παίρνεις λίγη για να μην χαλάσει μέχρι την άλλη Πέμπτη που θα ξαναπάρεις.

Ξανά-μανά success story, που δεν το λένε πιά success story, αλλά: '' βγάζω έρπη γιατί διαπραγματεύτηκα για σας 17 ώρες(!),
..και πάλι θα ξανα-μαναδιαπραγματευτώ άλλες εικοσιεφτά αν χρειαστεί, πριν δώσω το ''οκ'' να σας πάρουν τα σπίτια ''
Ξανά-μανά προαπαιτούμενα, ''αξιολογήσεις'', και όλα αυτά που δεν υπάρχουν αλλά καταργήθηκαν σε κάποιο παράλληλο σύμπαν μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου,
..ξανά-μανά ''grexit'' στον ορίζοντα, και απειλές και εκβιασμοί.

Φτάνει πιά!
Μαρκεζίνηδες υπήρξαν κάμποσοι και πριν τούτον εδώ,
..και θάθελαν να υπάρξουν πιθανόν και άλλοι τόσοι.

Νεολαία και λαός για ένα καινούργιο ''Πολυτεχνείο'',
..υπάρχει;..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κόβουν τα προνόμια πρώην Πρωθυπουργών και Προέδρων της Βουλής

Με περιστολή προνομίων πρώην πρωθυπουργών, προέδρων Βουλής και προέδρων κοινοβουλευτικών ομάδων, ξεκίνησε η διαδικασία αλλαγών στον Κανονισμό της Βουλής, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2016. 

 Σύμφωνα με την πρόταση του Νίκου Βούτση, η οποία και επικυρώθηκε από όλα τα κόμματα, πλήν του Λαικού Συνδέσμου, προβλέπεται: 

 • Οι πρώην πρόεδροι της Βουλής θα έχουν γραφείο σε κτίρια της Βουλής εκτός όμως κοινοβουλίου. Εξαιρούνται όσοι έχουν εκλεγεί βουλευτές. 

 • Απομακρύνονται περισσότεροι από 40 μετακλητοί υπάλληλοι που υπηρετούσαν στα γραφεία πρώην προέδρων της Βουλής και πρώην πρωθυπουργών. 

 • Πλέον θα έχουν μέχρι τρεις μετακλητούς υπαλλήλους. Επίσης, ορίζεται ρητά ότι με την πάροδο δύο βουλευτικών περιόδων μετά τη λήξη της θητείας των πρώην προέδρων ή πρωθυπουργών, μπορεί να διορίζεται μόνο ένας μετακλητός υπάλληλος στα γραφεία τους. 

• Μειώνεται η προσωπική τους ασφάλεια, καθώς από έξι θα έχουν τέσσερις αστυνομικούς, από τη φρουρά της Βουλής. 

 «Σήμερα, ξεκινά μια δυναμική συζήτηση για αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής, η οποία θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι και έχει στόχο, τόσο την περαιτέρω διαφάνεια του Κοινοβουλίου, όσο και τον εκσυγχρονισμό του», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. 

 Ακολουθούν: 

 • Μειώσεις στις αποδοχές των βουλευτών και των μελών της κυβέρνησης, κατά 10% 

• Από 1/1/2016 καταργείται το leasing στα βουλευτικά αυτοκίνητα και αλλάζουν τα κριτήρια. 

 • Προς κατάργηση μπαίνει και το αφορολόγητο των βουλευτών. 

 Μάλιστα, επιλύεται ένα ζήτημα που είχε απασχολήσει έντονα το προηγούμενο διάστημα και αφορούσε τις εργασιακές σχέσεις συμβασιούχων υπαλλήλων της Βουλής, τις οποίες δεν ανανέωνε η πρώην πρόεδρος Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

 Σύμφωνα με την πρόταση του Νίκου Βούτση θα δίνεται η δυνατότητα στον εκάστοτε πρόεδρο της Βουλής να ανανεώνει συμβάσεις συμβασιούχων υπαλλήλων της Βουλής, όπως οι δημοσιογράφοι που απασχολούνται στο κανάλι της Βουλής.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

“Der Spiegel”: “Οι γερμανική Μυστική Υπηρεσία BND κατασκόπευε συστηματικά κρατικές Υπηρεσίες και Διπλωματικές Αποστολές φιλικών τους χωρών αλλά και Διεθνείς Οργανισμούς”

-Και η ελληνική Πρεσβεία στο Βερολίνο βρισκόταν στην λίστα των παρακολουθήσεων της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού “Der Spiegel”, οι γερμανικές Μυστικές Υπηρεσίες κατασκόπευαν συστηματικά κρατικές Υπηρεσίες και Διπλωματικές Αποστολές φιλικών τους χωρών, μεταξύ των οποίων και την ελληνική Πρεσβεία στο Βερολίνο.

Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, η Bundesnachrichtendienst (BND-Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών),παρακολουθούσε συστηματικά τα Υπουργεία Εσωτερικών των ΗΠΑ, της Δανίας, της Κροατίας, της Αυστρίας και της Πολωνίας, όπως επίσης τηλεφωνικές συνδέσεις των ΗΠΑ στις Βρυξέλλες, στα Ηνωμένα Έθνη και στην Νέα Υόρκη αλλά και ακόμη το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών στην Ουάσιγκτον. Μέχρι και η γραμμή ασφαλείας του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών για ταξιδιωτικές οδηγίες βρισκόταν στην λίστα της BND, ενώ το ενδιαφέρον της Υπηρεσίας δεν περιοριζόταν σε κρατικούς φορείς, αλλά περιελάμβανε και Μη-Κυβερνητικές Οργανώσεις, όπως η “Care International”, η “Oxfam” και ο Ερυθρός Σταυρός στην Γενεύη.

“Η BND παρακολουθούσε Ευρωπαίους εταίρους, όχι μόνον κατ’ εντολή της αμερικανικής Υπηρεσίας NSA, αλλά και από μόνη της”

Επιπλέον, στην λίστα παρακολουθήσεων της BND βρίσκονται οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις, τηλέφωνα και φαξ Αντιπροσωπειών των ΗΠΑ, της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Σουηδίας, της Πορτογαλίας, της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Αυστρίας, της Ελβετίας, ακόμη και του Βατικανού, και μάλιστα νόμιμα, καθόσον οι Διπλωματικές Αντιπροσωπείες δεν εμπίπτουν στο Άρθρο 10 του γερμανικού Συντάγματος, το οποίο προστατεύει επικοινωνίες Γερμανών από την παρακολούθηση. Πριν από τρεις εβδομάδες έγινε γνωστό, ότι η BND παρακολουθούσε Ευρωπαίους εταίρους, όχι μόνον κατ’ εντολή της αμερικανικής Μυστικής Υπηρεσίας NSA, αλλά και από μόνη της.

Οι Γερμανοί, με τις παρακολουθήσεις ελληνικών “στόχων”, γνωρίζουν πλέον πολύ καλά και εκμεταλλεύονται τους “αδύναμους κρίκους” της Ελλάδας

Όπως αναφέρουν έγκυροι αναλυτές, όλες αυτές οι παρακολουθήσεις, που καταδεικνύουν το πλήθος αλλά κυρίως το επίπεδο συγκομιδήςπληροφοριών, που διαθέτουν, τόσο η Γερμανία, όσο και άλλα μεγάλα κράτη, δεν είναι
απλά αναμενόμενες, αλλά αποτελούν μια παλιά και πάγια τακτική. Άλλωστε σε όλες αυτές τις πληροφορίες στηρίζουν οι ηγεσίες των κρατών αυτών τις πολιτικές τους, εκμεταλλευόμενες τις αδυναμίες του καθενός, είτε
πρόκειται για αντίπαλο, είτε για φίλο τους. Οι ίδιοι αναλυτές εκτιμούν, ότι οι Γερμανοί, με τις παρακολουθήσεις
ελληνικών “στόχων”, γνωρίζουν πλέον πολύ καλά τους “αδύναμους κρίκους” της Ελλάδας, που τους εκμεταλλεύονται ανάλογα για να προωθούν τα άμεσα και τα μακροπρόθεσμα πολιτικοοικονομικά τους συμφέροντα στην χώρα μας και στην ευρύτερη περιοχή μας.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εντολή για διακοπή του ρεύματος σε 100.000 κακοπληρωτές έχει δώσει η ΔΕΗ

Εντολή για διακοπή του ρεύματος σε 100.000 κακοπληρωτές έχει δώσει η ΔΕΗ όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γιώργος Αδαμίδης. Σε δηλώσεις του στο MEGA υποστήριξε ότι πρόκειται για ανθρώπους που δεν είναι φτωχοί και θα μπορούσαν κάτω υπό προϋποθέσεις να πληρώσουν.


Το «σαφάρι» της ΔΕΗ για την εξεύρεση των κακοπληρωτών θα συνεχιστεί, με τους απλήρωτους λογαριασμούς να ανέρχονται σε 2.100.000. Οι λογαριασμοί εξοφλούνται με δυσκολία στις περισσότερες των περιπτώσεων.


Στα γραφεία της ΔΕΗ στην Πάτρα βλέπεις ανθρώπους να στέκονται στην ουρά στο ειδικό μηχάνημα, για να βάλουν έστω και λίγα χρήματα στον λογαριασμό, προκειμένου αυτός να "κινηθεί" και να μην μπουν στη λίστα με αυτούς που θα τους κόψουν το ρεύμα, ενώ με δυσκολία αποπληρώνεται και η δόση που έχει προκύψει στο πλαίσιο διακανονισμού.

ΠΗΓΗ: enikonomia

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....