Διυλιστήριο: 04/21/17
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

ΒΟΑΚ: Ξεκίνησε η κατασκευή του Ανισόπεδου Κόμβου Μουρνιών



Ένα σημαντικό οδικό έργο που θα δημιουργήσει με την ολοκλήρωση του καλύτερες κυκλοφοριακές συνθήκες και θα βελτιώσει σημαντικά την ασφάλεια οδηγών και οχημάτων ξεκίνησε στα Χανιά.

Πρόκειται για το έργο κατασκευής του Κόμβου Μουρνιών. «Σύνδεση κόμβου Μουρνιών του Β.Ο.Α.Κ. με την πόλη των Χανίων» (δρόμος Μουρνιές-Γογονή) προϋπολογισμού 8.165.104,18 ευρώ το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Τα συνεργεία έχουν ήδη πιάσει δουλειά στην συμβολή των οδών Ζυμβρακάκηδων και Αναγνώστου Γογονή, παρουσία των υπηρεσιακών στελεχών και του Διευθύνοντος Σύμβουλου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης που είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου, Φώτη Καζάση.

«Είναι ένα σημαντικό εργο που θα αλλάξει τον κυκλοφοριακό χάρτη της περιοχής», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Καζάζης επισημαίνοντας ότι «το έργο συμβασιοποιήθηκε το 2014 εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το 2016 με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2017. Για διάφορους λόγους δεν προχώρησε, πετύχαμε εγκεκριμένη παράταση ως τον Ιούνιο του 2019, ωστόσο η εκτίμηση είναι ότι δεν θα χρειαστεί όλος ο χρόνος».

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΚ στην αρχική μελέτη δεν υπήρχε πρόβλεψη για τα δίκτυα ομβρίων για πεζοδρόμια ΑμΕΑ και για τους αισθητήρες των φωτεινών σηματοδοτών ωστόσο τα ζητήματα αυτά αντιμετωπίστηκαν. Την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι αρχίζει το πρώτο έργο αναβάθμισης του Βόρειου Οδικού 'Αξονα στα Χανιά εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης αναφέροντας ότι «Επιτέλους ένα έργο του ΒΟΑΚ πραγματοποιείται στα Χανιά μετα από δεκάδες χρόνια. Ελπίζω σε συνεργασία με τον ΟΑΚ να ξεκινήσουμε σύντομα και το κομμάτι Καλύβες - 'Αγιοι Πάντες. Είναι και αυτό έτοιμο μπορεί να δημοπρατηθεί».

Στο χώρο έναρξης των εργασιών βρέθηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιωνάκη που χαρακτήρισε το έργο ως «έργο πνοής για τα Χανιά και αίτημα χρόνων». Ο γενικός διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Αντώνης Σχετάκης αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις της επιχείρησης επισημαίνοντας ότι, «ένα μεγάλο κομμάτι του έργου είναι οι υποδομές που καλείται να κάνει η ΔΕΥΑΧ».

Πηγή www.ypodomes.com

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μαλλιά κουβάρια Μπακογιάννη - Κουρουμπλής για το Μαρίκειο Ίδρυμα

 

«Μόνο ένας χυδαίος, ξεφτιλισμένος άνθρωπος όπως ο κ. Κουρουμπλής θίγει με αυτό τον τρόπο τη μνήμη της μάνας μου 5 χρόνια μετά το θάνατό της», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη στις αιχμές που άφησε ο υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής για τη Μαρίκα Μητσοτάκη.

«Η χυδαιότητα του κ. Κουρουμπλή ξεπερνάει κάθε όριο. Θυμήθηκε τη μητέρα μου που έδινε μάχη για τα άτομα με ειδικές ανάγκες στον πανικό του» ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη με ανάρτησή της στο Twitter. Kαι συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Μόνο ένας χυδαίος, ξεφτιλισμένος άνθρωπος όπως ο κ. Κουρουμπλής θίγει με αυτόν τον τρόπο τη μνήμη της μάνας μου 5 χρόνια μετά το θάνατό της».

«Η μητέρα μου προσπάθησε να στήσει ένα κρατικό κέντρο αποκατάστασης για όλους αυτούς που έχουν ανάγκη και δεν μπορούν να πάνε στα ιδιωτικά, και έπεσε τότε όλο το παλαιό ΠΑΣΟΚ επάνω της, με τον κ. Κουρουμπλή να πρωτοστατεί να σταματήσει αυτή η προσπάθεια», συνέχισε η κ. Μπακογιάννη.

«Μέσα στον πανικό του ο κ. Κουρουμπλής για την εξεταστική που έρχεται και για τις μέρες του στον χώρο της Υγείας, ρίχνει λάσπη χωρίς όριο. Εάν είχε κάτι μεμπτό ο κ. Κουρουμπλής, γιατί δεν το έφερνε στο φως 30 χρόνια τώρα, που ήταν εξουσία ως παλαιό ΠΑΣΟΚ και υπουργός ΣΥΡΙΖΑ;» δήλωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουρουμπλής στο αίτημα του προέδρου της ΝΔ να επεκταθεί η έρευνα της εξεταστικής και στο 1996 προκειμένου να ερευνηθεί η θητεία του στη γενική γραμματεία Υγείας απάντησε λέγοντας: «Βάλτε και την περίοδο αυτή γιατί θα πρέπει η οικογένεια Μητσοτάκη να πει πού πήγαν τα εκατομμύρια που συγκέντρωσε η αείμνηστη μητέρα τους για το Μαρίκειο». «Αν θέλουν ανταρτοπόλεμο, είμαι από μια περιοχή του Βάλτου που ξέρουν τι σημαίνει ανταρτοπόλεμος», συνέχισε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Σημειώνεται ότι ανάλογη απάντηση έδωσε χθες και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με σχετική ανάρτησή του στο Facebook.



Κουρουμπλής: Ο ελληνικός λαός γνωρίζει καλύτερα ποιοι είναι οι "χυδαίοι" και οι "ξεφτιλισμένοι"».

Συνέχεια δίνει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στους χαρακτηρισμούς της Ντόρας Μπακογιάννη.

«Θα περίμενα από την κα Μπακογιάννη επιτέλους, να απαντήσει για την ταμπακιέρα» ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής για το Μαρίκειο Ίδρυμα προσθέτοντας ότι «Επειδή η βουλευτής της ΝΔ ισχυρίστηκε σήμερα ότι το Μαρίκειο ήταν κρατικό ίδρυμα, μήπως δεν θυμάται καλά τι ήταν; Είτε έτσι όμως, είτε αλλιώς, υποχρεούνται να απαντήσουν στο απλό αλλά μέγα ερώτημα: Πού πήγαν τα πολλά εκατομμύρια που συγκεντρώθηκαν για το Μαρίκειο;».

Ο υπουργός αναφέρει ακόμα ότι «η κα Μπακογιάννη σήμερα έχασε την ψυχραιμία της και απευθύνθηκε στο πρόσωπό μου με οξείς χαρακτηρισμούς» και πως «ο ελληνικός λαός γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν μας, ποιοι είναι οι "χυδαίοι" και οι "ξεφτιλισμένοι"».


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κλείσαμε κι αυτή την επταετία. Προχωράμε στην επόμενη..

     Τα κυβερνητικά ζωντανά και τα παρελκόμενά τους,
..νομίζουν πως απευθύνονται πιά σε εντελώς ζώα.

Μία και μόνη ερώτηση για σήμερα:
Τί θα πει ρε

ζωντανά, "κανένα νέο μέτρο για το 2018"; Ο "ΚΟΦΤΗΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟ ΜΕΤΡΟ;
Ναι, ναι, ο "κόφτης" που ψηφίσατε και που θα ενεργοποιηθεί όταν δεν θα έχουμε πιάσει τους "στόχους", δεν θα είναι νέα μέτρα; Δεν θα απαιτεί κι άλλες περικοπές;
Δηλαδή έχετε βαφτίσει "νέα μέτρα" μόνον όσα μέτρα είναι καινούργια; Όταν αυξάνεις τα παλιά δεν λογίζονται ώς νέα μέτρα;
Επειδή δεν θα τα περάσετε απ' την Βουλή, επειδή ΗΔΗ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΨΗΦΙΣΕΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ "ΚΟΦΤΗ", πάει να πεί πως δεν θα ψηφίσετε νέα μέτρα;
Είπαμε. Ζώα είμαστε που σας αφήνουμε ακόμη ακυνήγητους, αλλά όχι και τόσο!

Και να μη ξεχάσουμε: μέρα που είναι σήμερα,
..κι επειδή λογίζεστε πιά σαν πνευματικοί απόγονοι του συνταγματάρχη Γιώργου, και του ταξίαρχου Στυλιανού,
..να σας ευχηθούμε να ζήσετε να τους θυμόσαστε.

Και αυτούς,
..και το τέλος τους!..




Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μακεδονία ψηφίζει για την άνοιξη η «Vogue»



Το περιοδικό προτείνει εξορμήσεις σε Καβάλα, Νυμφαίο και «την πατρίδα του Μεγαλέξανδρου, Θεσσαλονίκη»

Ρεπορτάζ
Μαρία Μαθιοπούλου

Ξεχάστε την Αθήνα και τα νησιά! Αυτή την άνοιξη πάμε... βόρεια Ελλάδα. Πρόκειται για την προτροπή του εμβληματικού διεθνούς περιοδικού μόδας «Vogue», που στη διαδικτυακή έκδοσή του προτείνει στους αναγνώστες και δυνητικούς ταξιδιώτες έναν εναλλακτικό τρόπο για να ζήσουν την Ελλάδα αυτή την άνοιξη.

Μάλιστα, επιλέγει τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα και το Νυμφαίο ως σημεία που θα άξιζε κανείς να επισκεφθεί. «Μακριά από την κίνηση της Αθήνας και τον νησιωτικό τουρισμό την περίοδο αιχμής, η βόρεια Ελλάδα είναι αξιοπρόσεκτη όλον τον χρόνο για τα διαφορετικά τοπία, την αρχαία Ιστορία, τις αναρίθμητες δραστηριότητές της» γράφει η δημοσιογράφος Alison Beckner, σημειώνοντας ότι η περιοχή είναι ένα χωνευτήρι πολιτισμών και γαστρονομιών, ενώ η φύση προσφέρει το δικό της θέαμα από την Ανατολή προς τη Δύση.

Πρώτος σταθμός στην προτεινόμενη τουριστική περιήγηση της «Vogue» είναι η Θεσσαλονίκη, γνωστή ως πατρίδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπως λέει το περιοδικό, μια ζωντανή παραλιακή πόλη, δραστήρια την ημέρα και τη νύχτα, που θεωρείται η πολιτιστική αλλά και γαστρονομική πρωτεύουσα της Ελλάδας, αφού έχει δεχθεί γαστρονομικές επιρροές από πολλούς λαούς και πολιτισμούς.

Η Θεσσαλονίκη είναι ένα τέλειο μέρος, σύμφωνα με τη «Vogue», για να επισκεφθεί κανείς για ένα Σαββατοκύριακο.
Πέρα από το Αρχαιολογικό Μουσείο, τον Λευκό Πύργο και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, αξίζει επίσης μια βόλτα στην αγορά Καπάνι για την ατμόσφαιρα και τις μυρωδιές των μπαχαρικών.

Σε αρχαίους Φιλίππους και «Αρκτούρο»

Συνεχίζοντας το οδοιπορικό της η «Vogue», χαρακτηρίζει την Καβάλα μια εξαιρετική βάση για εξορμήσεις στους Αρχαίους Φιλίππους, αλλά και για γευσιγνωσίες οίνου στη Ροδόπη. Μάλιστα, το περιοδικό προτείνει και σύντομες αποδράσεις από εκεί προς τη Δράμα για έναν καφέ, αλλά και προς την Ξάνθη, που είναι γνωστή για τα γλυκά της. Τέλος, αναφερόμενο στο Νυμφαίο, το περιοδικό στέκεται στα πετρόκτιστα αρχοντικά του, στους δρόμους του κρασιού, αλλά και στο καταφύγιο του «Αρκτούρου», το μοναδικό στην Ελλάδα.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Άδωνις:η χούντα είχε ανθηρή οικονομία που κατέστρεψε ο Καραμανλής


Όταν ο Άδωνις θεωρούσε την Ελλάδα επί χούντας "Δανία" και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή "σοσιαλιστή" (δείτε το βίντεο)


Ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει πιάσει στασίδι σε όλα τα κανάλια για να πείσει τον κόσμο ότι είναι παρεξηγημένος και ότι ποτέ δεν υπήρξε θιασώτης ακροδεξιών ιδεών, στην προσπάθειά του να κερδίσει την προεδρία της ΝΔ. Τον είδαμε στις αμέτρητες τηλεοπτικές συνεντεύξεις που έδωσε να διαβεβαιώνει ότι δεν υποστήριξε ποτέ τη χούντα και ότι σέβεται το έργο του Κωνσταντίνου Καρμανλή.

Επειδή, όμως, οι τηλεοπτικές εμφανίσεις όπως και τα γραπτά μένουν, καλό είναι να παρακολουθήσετε ένα βιντεάκι στο οποίο ο Άδωνις θεωρούσε την Ελλάδα επί χούντας "Δανία" και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή "σοσιαλιστή".

Δείτε το βίντεο που ανέβασε στο youtube ο χρήστης Blogger Netakias



https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επιδότηση έως 3.000 € για φυσ. αέριο



Ξεκίνησε το πρόγραμμα που χρηματοδοτεί μέρος του κόστους μετατροπής της εγκατάστασης θέρμανσης

Ξεκίνησε και επίσημα το πρόγραμμα επιδότησης εγκατάστασης θέρμανσης φυσικού αερίου από την ΕΔΑ Αττικής με όφελος έως 3.000 ευρώ για μία πολυκατοικία και 750 ευρώ για ένα διαμέρισμα.

Πρόκειται για πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 4.700.000 ευρώ, το οποίο καλύπτει κατά 30% με 50% το κόστος της αντικατάστασης των συστημάτων καύσης πετρελαίου θέρμανσης.
Ημερομηνία λήξης για το πρόγραμμα δεν υπάρχει και θα τρέχει... μέχρι να εξαντληθούν τα ποσά που δίνει η ΕΔΑ Αττικής, οπότε η σειρά προτεραιότητας είναι το κριτήριο επιλογής.

Από 750 ευρώ

Το εύρος των ποσών ενίσχυσης για κεντρική θέρμανση ξεκινά από τα 750 ευρώ (ισχύος έως 35.000 θερμίδες) και φτάνει τα 3.000 ευρώ (άνω των 200.000 θερμίδων). Πιο αναλυτικά, σε μια πολυκατοικία με μικρό αριθμό διαμερισμάτων, όπου η εγκατεστημένη ισχύς της κεντρικής θέρμανσης είναι μικρότερη ή ίση των 35.000 θερμίδων, το ποσόν της επιδότησης ανέρχεται στα 750 ευρώ. Στα 1.100 ευρώ διαμορφώνεται η ενίσχυση που δίνει η ΕΔΑ Αττικής για τους ιδιοκτήτες πολυκατοικίας που θερμαίνονται από κεντρικό λέβητα, ο οποίος έχει εγκατεστημένη ισχύ με θερμίδες από 35.001 έως 120.000.

Για εκείνους που ζουν σε κτίριο με κεντρική θέρμανση ισχύος από 120.001 έως 170.000 θερμίδες η επιδότηση ανέρχεται στα 1.500 ευρώ. Στα 2.250 ευρώ είναι η δαπάνη που καλύπτει η εταιρία για τους κατοίκους διαμερισμάτων πολυκατοικίας με κεντρική θέρμανση ισχύος από 170.000-200.000 και για όσους μένουν σε μεγαλύτερη πολυκατοικία με ενιαία θέρμανση ισχύος άνω των 200.000 θερμίδων η επιδότηση που δίνει η ΕΔΑ Αττικής είναι της τάξης των 3.000 ευρώ.

Αν ένα διαμέρισμα ή μία μονοκατοικία κάνει χρήση αυτόνομης θέρμανσης, τότε το ποσόν επιδότησης είναι στα 750 ευρώ. Το παράδειγμα αφορά εγκατεστημένη ισχύ κάτω ή ίση των 35.000 θερμίδων.
Ενα από τα πλεονεκτήματα του προγράμματος είναι ότι οι ιδιοκτήτες των κατοικιών δεν εμπλέκονται οι ίδιοι στην πληρωμή της ενίσχυσης αλλά οι τεχνίτες-εγκαταστάτες.

Το επιδοτούμενο ποσόν αποδίδεται από την ΕΔΑ Αττικής στον ανάδοχο εγκαταστάτη (ή/και προμηθευτή εξοπλισμού) για την κατασκευή εσωτερικής εγκατάστασης, μετά την παραλαβή των απαραίτητων δικαιολογητικών, τις διαδικασίες ελέγχου και την έκδοση άδειας χρήσης φυσικού αερίου.
Η επιδότηση ισχύει μόνο για συμβάσεις σύνδεσης φυσικού αερίου για κατηγορίες καταναλωτή «Κεντρική Θέρμανση» και «Αυτόνομη Θέρμανση».


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

1.500 Σουηδοί «φύτεψαν» μικροτσίπ στο δέρμα τους!



Περιέχουν προσωπικά δεδομένα της υγείας τους και τους δίνουν πρόσβαση σε e-συσκευές χωρίς κωδικούς!

Ρεπορτάζ
Ελενα Στάθου - Ελευθερόγλου

Ο «Μεγάλος αδερφός» συναντά τον Αντίχριστο; Ή απλά πρόκειται για μια εικόνα από το μέλλον που είναι πλέον εδώ; Ο λόγος για τη νέα «μόδα» στη Σουηδία, που θέλει τους πολίτες να αποκτούν ψηφιακά εμφυτεύματα, με τα οποία μπορούν να παρακολουθούν τα προσωπικά δεδομένα της υγείας τους, ενώ παράλληλα αποκτούν άμεση πρόσβαση στις ηλεκτρονικές συσκευές τους χωρίς την ανάγκη κωδικών.

Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 1.500 Σουηδοί έχουν τοποθετήσει εθελοντικά τα ειδικά μικροτσίπ κάτω από το δέρμα τους, που θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό τα αντίστοιχα που χρησιμοποιούνται για τους σκύλους και τις γάτες. Χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής, το μικροτσίπ -η τοποθέτηση του οποίου διαρκεί κλάσματα του δευτερολέπτου- μπορεί να «διαβαστεί» από απόσταση μερικών εκατοστών και το περιεχόμενό του να μεταβληθεί χρησιμοποιώντας ένα κινητό τηλέφωνο. Επιπλέον, το ψηφιακό μικροτσίπ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αρκετές κοινές εφαρμογές της Σκανδιναβίας, όπως ανοίγματα και ξεκλειδώματα θυρών, πληρωμή αγαθών και υπηρεσιών και αποθήκευση δεδομένων, παρακάμπτοντας τα κινητά και τα τάμπλετ.

Εμπνευστής της ιδέας ήταν ο Γιόβαν Εστερλουντ, ο οποίος από το κατάστημα piercing που διατηρούσε στην πόλη Λίνκεπινγκ έγινε ο μεγαλύτερος «βιοχάκερ» του κόσμου, μετατρέποντας τους απλούς ανθρώπους σε «υπερανθρώπους», χρησιμοποιώντας τα ψηφιακά εμφυτεύματα. Μάλιστα, η εταιρία του Biohax κέρδισε το προβάδισμα μέσω της απόκτησης ισχυρών πελατών.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στον Δήμο Αλεξανδρούπολης η πρώτη άδεια διανομής θερμικής ενέργειας


Την πρώτη άδεια στην χώρα μας διανομής θερμικής ενέργειας από το γεωθερμικό πεδίο χαμηλής ενθαλπίας ισχύος 9,8 MWth, η οποία φέρει την υπογραφή του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ.Σταθάκη, εξασφάλισε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης .(Δημοτική Ενότητα Άνθειας- Αρίστεινου). Η απόφαση αναρτήθηκε στην διαύγεια του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Πρόκειται για ένα τεράστιο περιουσιακό στοιχείο για τον δήμο Αλεξανδρούπολης καθώς το έργο που θα υλοποιηθεί θα χρησιμοποιηθεί για θερμοκηπιακές χρήσεις ενώ η ιδιαιτερότητα του είναι ότι, θα χρησιμοποιηθεί και σε δημοτικά κτίρια
Το επόμενο βήμα είναι η χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 6.700.000 ευρώ.

Συντάκτης:Όλγα Ορφανίδου

Πηγή www.ert.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το Bloomberg στην υπηρεσία του Σόιμπλε : Πλεόνασμα κοντά στο 4% το 2016, αλλά δεν πείθεται το ΔΝΤ

Το Διυλιστήριο λέει : ''... Να μην χαιρόμαστε για τα υψηλά πλεονάσματα του 2016. Είναι ένα παιχνίδι του Σόιμπλε, για να επιτύχει να υπάρχει χαμηλό κούρεμα χρέους. Να δείτε ότι το 2017,έαν δεν έχει γίνει κούρεμα ακόμα, όπου το πλεόνασμα να φτάσει στα 5%. Αν έχει γίνει αποφασιστεί κάτι για το χρέος, να δείτε ότι θα έχουμε μηδενικό πλεόνασμα για το 2017, και θα ζητήσει ο Σόιμπλε νέο μνημόνιο ...''

Για πρωτογενές πλεόνασμα κοντά στο 4% του ΑΕΠ το 2016, δηλαδή σχεδόν επτά φορές πάνω από τον μνημονιακό στόχο, κάνει λόγο αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg, κι ενώ τα επίσημα αποτελέσματα του προηγούμενου έτους θα ανακοινωθούν την Παρασκευή από την ΕΛΣΤΑΤ.

Ωστόσο, σύμφωνα με το πρακτορείο, η συγκεκριμένη επίδοση δεν φαίνεται πως «πείθει το ΔΝΤ» το οποίο εξακολουθεί να θέτει εν αμφιβόλω τη μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα των πλεονασμάτων.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται, οι επιφυλάξεις του Ταμείου αφορούν την περίοδο μετά το 2018, θεωρώντας ότι η Ελλάδα είναι αδύνατο να διατηρήσει το πρωτογενές πλεόνασμα σε επίπεδα άνω του 3%, κάτι το οποίο αντικατοπτρίστηκε και στη χθεσινή έκθεση του «Fiscal Monitor», αλλά και στις σχετικές δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Βασική «ένσταση» του Ταμείου αποτελεί η θέση ότι το πλεόνασμα του 2016 συνιστά απόρροια, ως επί το πλείστον, επιβολής έκτακτων μέτρων και λιγότερο, εφαρμογής των αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το ύψος του πλεονάσματος θα αποτελέσει και «κλειδί» για το θέμα του χρέους, καθορίζοντας τα μέτρα μιας ενδεχόμενης ελάφρυνσης, μιας και, όσο υψηλότερο καταγραφεί, τόσο μικρότερη θα είναι η αναγκαία παρέμβαση.

"Βολές" Σόιμπλε κατά Τόμσεν για τις προβλέψεις του ΔΝΤ


Την έκπληξη έκανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στο πλαίσιο της Συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον, καθώς στο στόχαστρό του βρέθηκε όχι η Ελλάδα όπως συμβαίνει συνήθως, αλλά το Ταμείο και ο Πόουλ Τόμσεν σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Θανάσης Τσίτσας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Όπως υποστήριξε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, "ατυχώς για το ΔΝΤ οι προβλέψεις της ελληνικής κυβέρνησης για την πορεία της οικονομίας είναι πιο ρεαλιστικές από εκείνες του Ταμείου".

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πρόσθεσε δε, ότι "οι οικονομολόγοι πρέπει κάποια στιγμή να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα".


https://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....