Διυλιστήριο: 03/02/16
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016

Τα sms ήταν αρχαιοελληνική εφεύρεση του στρατηγού Αινεία από την Αρκαδία. Δημιούργησε τον υδραυλικό τηλέγραφο και έστελνε έτοιμα μηνύματα, όπως «παύσατε πυρ», σε μεγάλες αποστάσεις και με ακρίβεια...
Η πρόοδος της τεχνολογίας έχει αλλάξει δραστικά τον τρόπο επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων. Αποτελεί το μέσο με το οποίο μπορούμε να συνεννοηθούμε, σε μεγάλες αποστάσεις και κάτω από αντίξοες συνθήκες. 

Αν ρίξουμε μια ματιά πίσω στην αρχαιότητα θα συναντήσουμε τη διορατική εφεύρεση του Αινεία του Τακτικού, ο οποίος ανακάλυψε την πρώτη μέθοδο υπεραστικής επικοινωνίας. Το 350 π.Χ. εφηύρε τον υδραυλικό τηλέγραφο, μια συσκευή που μπορούσε να μεταφέρει «έτοιμα μηνύματα», γρήγορα σε μεγάλες αποστάσεις. 
Ο Στυμφαλός στρατηγός ήταν ο πρώτος που ασχολήθηκε και έγραψε έναν οδηγό για τις στρατιωτικές επικοινωνίες, καθώς θεωρούσε ότι η οι δάδες δεν επαρκούσαν σε καιρό πολεμικών συγκρούσεων. Και αυτό γιατί δεν υπήρχαν λεπτομέρειες στο μήνυμα, καμία περιγραφή, και ο χρόνος που χανόταν ήταν πολύτιμος. 
Έτσι, ανέπτυξε τον αποκαλούμενο υδραυλικό τηλέγραφο, δηλαδή έναν μηχανισμό μετάδοσης προσυμφωνημένων μηνυμάτων σε μια προσπάθεια να προσπεράσει όλα τα εμπόδια. 

Πώς λειτουργούσε 


Επρόκειτο για μια συσκευή από την οποία μπορούσαν να σταλούν έτοιμα μηνύματα, όπως συμβαίνει σήμερα μέσα από τις συσκευές των κινητών, τα οποία έχουν την δυνατότητα να αποστείλουν «πρότυπα μηνύματα», όπως για παράδειγμα «είμαι σε σύσκεψη», «θα σας καλέσω αργότερα» κτλ. 

Ο υδραυλικός τηλέγραφος είχε τη δυνατότητα αποστολής 20 τέτοιων μηνυμάτων, προσαρμοσμένα φυσικά στις ανάγκες της εποχής, όπως «παύσατε πυρ», «οπισθοχώρηση», «ο εχθρός πλησιάζει», «τέλος συναγερμού», «επίθεση», «κυκλωτική κίνηση» και πολλά άλλα. 

Ήταν ένας χάλκινος κύλινδρος που είχε νερό στη βάση του. Εκεί επέπλεε ένας μεγάλος φελλός. Πάνω στον κύλινδρο ήταν στηριγμένα σε όρθια θέση τα «έτοιμα μηνύματα». Στο κάτω μέρος υπήρχε μια μικρή βρύση, ένας κρουνός όπως λεγόταν εκείνη την εποχή, ενώ γύρω γύρω υπήρχε μια λεκάνη. Μια ίδια συσκευή υπήρχε και στην απέναντι πλευρά όπου πήγαινε το μήνυμα.Έτσι, γινόταν εφικτή η επικοινωνία ανάμεσα στον πομπό και τον δέκτη. Αντίστοιχα, και στις δυο πλευρές υπήρχε από ένας χειριστής. 

Ο αποστολέας άναβε έναν πυρσό και περίμενε την ανταπόκριση. Μόλις ο δέκτης άναβε και τον δικό του πυρσό, οι δυο χειριστές άνοιγαν ταυτόχρονα τις βρύσες τους. Όταν η στάθμη του νερού έφτασε στο επιθυμητό μήνυμα, με την ίδια διαδικασία των πυρσών ο πομπός ενημέρωνε το δέκτη να κλείσει τον κρουνό του. Για να λειτουργήσει σωστά και να μην γίνει λάθος στο μήνυμα που θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο σε κάθε περίπτωση πολέμου, έπρεπε οι κινήσεις να γίνονται με μεγάλη ακρίβεια.
Όλα ξεκινούσαν από το ταυτόχρονο άνοιγμα και κλείσιμο της βρύσης. Μέσω του υδραυλικού τηλέγραφου, ο στρατός είχε πλέον τη δυνατότητα να επικοινωνεί συγκεκριμένα μηνύματα, μεταξύ στρατιωτικών ομάδων, τα οποία σε περίπτωση πιθανής εισβολής από ξηρά η θάλασσα θα μπορούσαν να μεταφερθούν εγκαίρως και στους πολίτες. 
Η ευφυέστατη μέθοδος αποστολής προσυμφωνημένων μηνυμάτων, που περιέγραψε ο Αινείας ο Τακτικός τον 4ο π.Χ. αιώνα, χρησιμοποιήθηκε κυρίως για την ταχεία μεταφορά μηνυμάτων στην αυτοκρατορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. ...

πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Elênica! Ερχεται το πρώτο ελληνικό supercar με παραμετρικό σασί

«Σάρκα και οστά» παίρνει το όραμα του μηχανολόγου – μηχανικού δρα Δημήτρη Χατζηκακίδη και των συνεργατών του, που έρχονται να αλλάξουν τα δεδομένα στον χάρτη της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, μέσω της τεχνολογίας του παραμετρικού σασί και του στοιχείου αναρτήσεως (Parametric Chassis and Suspension Module Technology). Ο πρώτος «καρπός» του πρωτοποριακού μοντέλου σχεδιασμού οχημάτων κάθε κατηγορίας που παρουσίασαν ο κ. Χατζηκακίδης και η ομάδα του, προκαλώντας «σεισμό» στην ευρωπαϊκή, αμερικανική και ασιατική αγορά, θα είναι το (υπερ)αυτοκίνητο με τη συμβολική ονομασία Elênica, που θα αποτελέσει τη «ναυαρχίδα» του τολμηρού εγχειρήματος, αναδεικνύοντας όλα τα πλεονεκτήματα της νέας μεθόδου και ανοίγοντας τον δρόμο για την κατασκευή ηλεκτρικών / υβριδικών οχημάτων, συμβατικών αυτοκινήτων χαμηλού κόστους, οχημάτων υψηλών επιδόσεων (ακριβών πρωτοτύπων) και στρατιωτικών τζιπ, με τη «συνταγή» του ελληνικού παραμετρικού σασί.

«Το Elênica εξελίσσεται στην Ελβετία και την Αγγλία, και θα παρουσιαστεί σε λίγους μήνες. Διαθέτει σειρά από στοιχεία που εμφανίζονται πρώτη φορά στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία και έχουν αφετηρία το παραμετρικό σασί, το στοιχείο αναρτήσεως και άλλες καινοτόμες τεχνολογίες» αναφέρει ο κ. Χατζηκακίδης. Το Elênica διαθέτει πατενταρισμένη αεροδυναμική τεχνολογία, το καινούργιο φλας στον καθρέφτη (μετεξέλιξη του πρώτου, που σχεδίασε ο κ. Χατζηκακίδης πριν από 30 χρόνια στη Mercedes) και άλλες καινοτόμες σχεδιαστικές λύσεις. «Το πλάνο μας στηρίζεται σε μια τεχνολογική και οικονομοτεχνική ανάλυση που καλύπτει απολύτως το φάσμα της κατασκευής και του σχεδιασμού ηλεκτρικών / υβριδικών, συμβατικών, σπορ και στρατιωτικών οχημάτων» σημειώνει ο ίδιος.

Θέσεις εργασίας

Εκτός όμως από τα (προφανή) τεχνολογικά πλεονεκτήματα, η νέα μέθοδος σχεδιασμού δίνει απαντήσεις στις μεγάλες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει τα επόμενα χρόνια η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς δημιουργεί μια νέα αγορά (του στοιχείου αναρτήσεως), στην οποία η χώρα μας θα μπορούσε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε επίπεδο έρευνας και εξέλιξης της τεχνολογίας, δίνοντας ευκαιρίες απασχόλησης σε νέους επιστήμονες, που «ξεκλειδώνει» χιλιάδες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη της ύφεσης και της υψηλής ανεργίας.
Η τεχνολογία του παραμετρικού σασί υπόσχεται την παραγωγή πλούτου τόσο για την Ελλάδα όσο και για τις υπόλοιπες χώρες που εμπλέκονται στις διαδικασίες σχεδιασμού και κατασκευής αυτοκινήτων, μειώνει κάθετα το κόστος παραγωγής και βοηθάει τις εταιρίες να ξεπεράσουν μια σειρά από γραφειοκρατικά και οικονομοτεχνικά εμπόδια. Δεν είναι τυχαίο ότι οι «κολοσσοί» της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας (πολυεθνικές, κατασκευαστές, οίκοι σχεδιασμού, διεθνείς φορείς έρευνας και βιομηχανικών εφαρμογών) παρακολουθούν πλέον κάθε… βήμα του κ. Χατζηκακίδη και των συνεργατών του, που κατάφεραν μέσα στο καλοκαίρι να κατοχυρώσουν νέες πατέντες και πρωτότυπα, παρά τις… τρικλοποδιές που επιχειρούν να τους βάλουν κάποιες μεγάλες εταιρίες (με «σπάσιμο» – αντιγραφή πατεντών), προκειμένου να καρπωθούν τα οφέλη από την ανάπτυξη της νέας τεχνολογίας.
Σημαίνοντα στελέχη του κλάδου παραδέχονται πάντως ότι τέτοιου είδους απόπειρες είναι «αντιπαραγωγικές και τελικά ασύμφορες», καθώς ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας του παραμετρικού σασί και του στοιχείου αναρτήσεως είναι ότι έχει τη δυνατότητα να εξελίσσεται συνεχώς προς πολλές κατευθύνσεις, δημιουργώντας νέους τεχνολογικούς τομείς και αγορές. Η συμπόρευση των μεγάλων εταιριών με την ομάδα του κ. Χατζηκακίδη μοιάζει λοιπόν μονόδρομος, προς όφελος της παγκόσμιας αγοράς αυτοκινήτου, που «στροβιλίζεται» τα τελευταία χρόνια στη δίνη της οικονομικής κρίσης.
«Εμείς μπορούμε να δημιουργούμε συνεχώς νέες εφαρμογές και δεκάδες νέες πατέντες της τεχνολογίας που δομήσαμε. Θα συνέφερε λοιπόν περισσότερο τις εταιρίες να συνεργαστούν μαζί μας, παρά να επιχειρούν να καρπωθούν τη δική μας τεχνολογία, χωρίς εμάς. Επιπλέον, έχουμε στα χέρια μας μια τεχνολογία που μας επιτρέπει να απλοποιήσουμε τη διαδικασία παραγωγής, κρατώντας κάποια τμήματα χαμηλών ανοχών και υψηλής ακρίβειας της κατασκευής στην Ευρώπη και παραχωρώντας τα υπόλοιπα σε άλλες χώρες, όπου το κόστος είναι χαμηλότερο. Για παράδειγμα, το στοιχείο αναρτήσεως θα μπορούσε να κατασκευάζεται στην Ευρώπη και να αποστέλλεται για τελική συναρμολόγηση στην Ασία ή την Αφρική. Η διατήρηση της βιομηχανικής παραγωγής στην Ευρώπη είναι κάτι που οι Ευρωπαίοι πολιτικοί και βιομήχανοι δεν είχαν τρόπο να υλοποιήσουν τις τελευταίες δεκαετίες, που η κατασκευή εξαρτημάτων σε ασιατικές χώρες αποτελεί τη μοναδική επιλογή, επειδή οι παγιωμένες τεχνολογίες έχουν φθάσει σε ολικές αποσβέσεις και το μόνο κριτήριο είναι το χαμηλότερο βιομηχανικό κόστος. Σε νέες τεχνολογίες, όπως αυτές που δημιουργούμε εμείς, τα τελικά οφέλη του πολύ χαμηλότερου βάρους, των καλύτερων επιδόσεων και της αναβάθμισης επιτυγχάνονται λόγω του νέου, καινοτόμου, πρωτογενούς σχεδιασμού προϊόντος και διαδικασιών» εξηγεί ο κ. Χατζηκακίδης.

Ανάρτηση και πλαίσιο χαρίζουν στο αυτοκίνητο τεράστια πλεονεκτήματα

Η τεχνολογία του παραμετρικού σασί και του στοιχείου αναρτήσεως, που εστιάζει στον πρωτογενή σχεδιασμό και απελευθερώνει τον εξωτερικό σχεδιασμό (styling), βασίζεται σε μια αρχικά απλή διάταξη αναρτήσεως και πλαισίου, που χαρίζει στο όχημα ευελιξία, άνεση και ποιοτικά χαρακτηριστικά πολύ ακριβότερων αυτοκινήτων. Αντί για τις τέσσερις διαφορετικές συμβατικές αναρτήσεις που χρησιμοποιούνται σήμερα, τοποθετείται τέσσερις φορές στις γωνίες του πλαισίου το ίδιο (απολύτως ρυθμιζόμενο) στοιχείο αναρτήσεως, δημιουργώντας το παραμετρικό σασί. Στην περίπτωση των ηλεκτρικών / υβριδικών οχημάτων, το στοιχείο αναρτήσεως είναι εφοδιασμένο και με έναν ηλεκτροκινητήρα, ενώ οι συνήθως βαριές και ογκώδεις μπαταρίες αποθηκεύονται στο κέντρο του πλαισίου. Με αυτόν τον τρόπο κατασκευάζεται ένα πρωτογενές πλαίσιο, που προσδίδει στο αυτοκίνητο μεγάλη στρεβλική ακαμψία και μειώνει σε εντυπωσιακό βαθμό το συνολικό βάρος του.
«Το πλαίσιο μπορεί να χτιστεί πολύ πιο ελαφρύ, με βέλτιστο διαχωρισμό υποσυστημάτων (π.χ. των ζωνών ελεγχόμενης παραμόρφωσης, control collapse zones). Η τεχνολογία του παραμετρικού σασί μάς εισάγει και στην καινοτομία του συμπληρωματικά αυτοφερόμενου αμαξώματος (complementary self carrying body), όπως κατοχυρώθηκε με την ιαπωνική πατέντα μας του 2015, γεγονός που μας επιτρέπει να φτιάξουμε ένα αυτοκίνητο 250 κιλά ελαφρύτερο» εξηγεί ο κ. Χατζηκακίδης.
Επτά οχήματα βρίσκονται στο στάδιο των δοκιμών

Το στοιχείο αναρτήσεως είναι ρυθμιζόμενο με δυνατότητα αναβάθμισης σε τρία επίπεδα. «Λειτουργεί στο βισκοελαστικό επίπεδο (visco-elastic), αναβαθμίζεται σε ηλεκτρομηχανικό σύστημα (electromechanical) και φθάνει ως την ηλεκτρομαγνητική ανάρτηση με ανάκτηση ενέργειας (electromagnetic suspension / harvesting), συγκριτικά πάντα με χαμηλότερο κόστος. Η αναβάθμιση επεκτείνεται και στο ενεργό / προσαρμοστικό (active / adaptive) επίπεδο. Εχουμε κατηγοριοποιήσει περισσότερες από 50 παραμέτρους σχεδιασμού, εξέλιξης και εκβιομηχάνισης, που έχουν μελετηθεί πλήρως τα τελευταία χρόνια» λέει ο κ. Χατζηκακίδης.
Η ομάδα του, με συνεργάτες σε διάφορες χώρες, μπορεί να καλύψει πλήρως μηχανολογικά και τεχνολογικά ζητήματα, να διαχειριστεί θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας και επιχειρηματικής διάρθρωσης και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του σύγχρονου μάρκετινγκ. «Εχουμε εκπονήσει εκτενή επιχειρηματικά σχέδια σε τέσσερα επίπεδα εφαρμογών: α) πνευματικής ιδιοκτησίας, όπου την εκβιομηχάνιση της τεχνολογίας μας αναλαμβάνουν άλλες εταιρίες, β) περιορισμένης βιομηχανικής εφαρμογής, με κατασκευή τμημάτων των στοιχείων αναρτήσεως, γ) βιομηχανικής εφαρμογής ολόκληρου του παραμετρικού σασί, δ) κατασκευής πλήρους οχήματος με τις τεχνολογίες μας. Υπάρχει ένα ευρύ πεδίο υλοποίησης από τα συμβατικά οχήματα και φθάνει ως τα ηλεκτρικά, ηλεκτρικά / υβριδικά και στρατιωτικά αυτοκίνητα. Συνολικά, επτά οχήματα βρίσκονται στο στάδιο των δοκιμών, ανάμεσά τους δύο οχήματα Modular Sports Car Concept, που θα μας οδηγήσουν ως το (υπερ)αυτοκίνητο Elênica».

Γεράσιμος Κόντος από dimokratianews

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Παραλήρημα Αδωνη Γεωργιαδη : "Η Αυστρία έχει δίκιο"


Ας δουμε λοιπόν το επιχείρημα "ο πολεμος υπήρχε απο το 2011" που είναι το θεμέλιο της συνωμοσιολογίας.
• Πράγματι ο εμφύλιος ξεκίνησε το 2011, απο την Συριακή αντιπολίτευση εναντίον του Ασαντ, η οποία ενισχύθηκε απο τις ΗΠΑ, κυριως απο την Χιλαρι Κλιντον, όπως έκανε και στην Λιβύη κατά του Καντάφι με τα γνωστά αποτελέσματα κι απο την Τουρκία που ήθελε να ξεφορτωθει τους Ασαντ απο την εποχή που έδιναν άσυλο στον Αμπντουλαχ Οτσαλαν.
• Πραγματι, σε κάθε εμφύλιο, υπάρχουν θυματα και προσφυγες, όπως και στον Ελληνικο εμφύλιο, αλλά η Συριακή αντιπολίτευση δεν ήταν εκδικητική απέναντι στο Συριακό λαο καθώς της ειναι απαρραίτητη η λαϊκη στήριξη και για την στρατολόγηση, αλλά και γιατι αυτοσκοπός ειναι να κυβερνήσει την Συρια.

Τι άλλαξε όμως το 2015.

Μετα την αποχώρηση των Αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιρακ δημιουργήθηκε το Ισλαμικό Κράτος του Ιρακ ISI καταλαμβάνοντας μεγαλες περιοχές που δεν μπορούσε να ελέγξει η Κυβέρνηση.
Στην αρχή του Συριακού Εμφυλίου το 2011, καθως οι περισσότεροι ήταν Ιρακινοί, πρωην αξιωματικοί του Σαντάμ, δεν ενδιέφερε το ISI η εμπλοκή στην Συρια. Αλλά μετά απο προτροπη της Αλ Καϊντα δημιούργησε τον πρωτο μικρό πυρήνα τη γνωστη Jabhat al-Nusra το 2012 και τελικά τον Απριλιο 2013 ανακήρυξε Ισλαμικό Κράτος Ιρακ και Συριας (ISIS) με διάσπαση απο την Αλ Καϊντα.
Αυτή λοιπόν η ομάδα, άλλαξε την ροη του πολέμου καθώς οι Τζιχαντιστές κάνουν ολοκληρωτικό πόλεμο δολοφονώντας αδιακρίτως, αποκεφαλίζοντας τους αντρες, εκπαραθυρωνουν τους ομοφιλοφίλους, παίρνοντας γυναικές και παιδια για σεξουαλική εκμετάλλευση.
Η μεγάλη αλλαγη στο προσφυγικό ηρθε όταν απο τον Ιούνιο του 2014 μέχρι την επέμβαση της Ρωσιας τον Σεπτέμβρη του 2015, το ISIS κατάφερε σπειρεί πτώματα σε μεγάλα αστικά κέντρα, με μεγάλο πληθυσμό, που έτρεχε να σώσει την ζωή του. Οι πιο γνωστες περιοχές είναι η Palmyra, Raqqa, Ramadi, Kobane, Aleppo, Homs που έγιναν πεδια σκληρων μαχών.
Φυσικά και η Τουρκία αδραξε την ευκαιρία να πουλήσει σωσίβια βαρύδια στους προσφυγες που βάζει δια της βιας στις βαρκες, και ταυτόχρονα να ξεκινήσει εθνοκάθαρση εδώ κι 40 μέρες στις περιοχες των Κούρδων κι αυτή την στιγμή ειναι σε εξέλιξη
Για το τέλος αφήσαμε την Ευρώπη που απο το 2008 έχει συμφωνήσει στην αντιμετώπιση του Προσφυγικού με την δημιουργία της Frontex, με πρωτοβουλια της Κυβερνησης Καραμανλή, με υπουργο τότε τον Π.Παυλόπουλο, με προοπτική να γίνει κάτι ανάλογο της Europol παρ'ολα αυτά μετά απο 8 χρονια απραξιας και αθέτησης όλων των συμφωνηθέντων απο την Ευρώπη οι ηγέτες της ΕΕ δινουν 3δις στην Τουρκια για να πνιγει γυναικόπαιδα και κουνάνε το δάκτυλο στην Ελλάδα και βάζουν σε εμας τελεσίγραφο!


Πηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κόντρα Εκκλησίας-κυβέρνησης για την επίσκεψη μητροπολιτών σε σχολεία


Αθήνα
«Ιερή» κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της Εκκλησίας και της κυβέρνησης με αφορμή τις επισκέψεις μητροπολιτών σε σχολεία.

Ενδεικτικό της αντιπαράθεσης είναι ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος «εξέφρασε ομόφωνα τη δυσφορία της για τις αντιδράσεις». Μάλιστα, η Σύνοδος, αντί να επιδιώξει επαφή με τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, επέλεξε να υπάρξει επικοινωνία του Αρχιεπισκόπου με τον Αλέξη Τσίπρα, «στον οποίο και θα επιδώσει σχετική επιστολή εκ μέρους της» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αφορμή για την «ιερή» σύγκρουση Εκκλησίας - κυβέρνησης αποτέλεσαν οι επισκέψεις του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ σε σχολεία της περιοχής, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Ο μητροπολίτης έχει επισκεφθεί δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια κατά τη διάρκεια του μαθήματος των Θρησκευτικών κάνοντας χρήση άδειας που έχει δοθεί στους μητροπολίτες από τον Ιανουάριο του 2015.

Το γαϊτανάκι των αντιδράσεων ξεκίνησε με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ. Σεφέρης που δραστηριοποιείται στις περιοχές Νέας Ιωνίας - Ηρακλείου - Μεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης. Ο σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση και καλούσε τους εκπαιδευτικούς, σε περίπτωση που τους ζητηθεί από τους διευθυντές τους, να μη συζητήσουν καν το θέμα της εισόδου μητροπολιτών.

Στη συνέχεια το υπουργείο Παιδείας με δελτίο Τύπου έριξε το μπαλάκι των ευθυνών για την άδεια εισόδου στους μητροπολίτες στην προηγούμενη κυβέρνηση.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Απόκριες!..

     Το blog πιστεύει ακράδαντα πως αν αντί για τρεις εβδομάδες απόκριες είχαμε στην Ελλάδα τρείς εβδομάδες σοβαρής πολιτικής τα πράγματα στην χώρα θα ήταν εντελώς διαφορετικά.
Και φυσικά προς το καλύτερο.

Φαίνεται όμως πως αντίθετα εδώ έχουμε όλο τον χρόνο απόκριες,
..με τους κλόουν, τις κολομπίνες, και τους
μασκαράδες κάθε είδους να έχουν κάνει κατάληψη στην πολιτική σκηνή,
..οπότε οι πραγματικές απόκριες φαίνονται γι αυτούς μία εντελώς φυσιολογική περίοδος, και εξακολουθούν την αποκριάτικη-σοβαρή πολιτική τους.

Ο ''Ναπολέων'' στο ύφος και στο μυαλό υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος ενός κόμματος-ορντινάτζα πιά του ΤΣΙΡΙΖΑ,
..πριν δυό-τρείς εβδομάδες (κανονικές για όλους τους άλλους, απόκριες για τον ίδιο) είχε υπογράψει στις Βρυξέλλες την -ουσιαστικά- παράδοση του Αιγαίου στην συνεποπτεία του ΝΑΤΟ, με το αιτιολογικό ότι αυτό θα ελέγξει και θα προστατέψει την Ελλάδα από τις ''μεταναστευτικές ροές''.
( Τί άσχημη, μέσα στην ουδετερότητά της λέξη, ''ροές'', για να περιγράψει κανείς την τραγωδία ενός ολόκληρου λαού που είχε την ατυχία να ''κάθεται'' πάνω στα πετρέλαια που εποφθαλμιά ο Δυτικός ''πολιτισμός'', και που αφού ο δικός τους ηγέτης αρνήθηκε να τα παραδώσει, τους κήρυξαν πόλεμο, στέλνοντας εναντίον τους ό,τι πιό βάρβαρο υπάρχει στην ανθρώπινη φύση: την θρησκευτική μισαλλοδοξία και τον θρησκευτικό φανατισμό )

Παρ' όλη όμως την ''προστασία'' του ΝΑΤΟ, μόνον προχθές έφθασαν στα ακριτικά νησιά μας πάνω από 2500 καινούργιοι πρόσφυγες.
Και κάθε μέρα εξακολουθούν να καταφθάνουν χιλιάδες άλλοι.
Αυτό κύριε υπουργέ δεν λέγεται προστασία. Λέγεται νταβατζηλίκι.
Νταβατζήδες μας έφερες αποκριάτικε υπουργέ, όχι για να μας προστατέψουν, παρά για να γκριζάρουν το Αιγαίο,
..και για να είναι έτοιμοι, κοντά, επί τόπου, να επέμβουν αν θεωρήσουν πως το αντίπαλο δέος του Δυτικού-αρπαχτικού πολιτισμού, η Ρωσία, κάνει κάτι που θα θίξει καίρια τα συμφέροντα των μεγάλων εταιρειών και των τοκογλύφων που λυμαίνονται μέσω των εξαγορασμένων πολιτικών, τις τύχες αυτού του πλανήτη.

Σ' αυτό το παιχνίδι πήγες κι έμπλεξες κι εσύ μασκαρά υπουργέ, ένα παιχνίδι που υπερβαίνει βέβαια τις δικές σου δυνάμεις, πολιτικές και νοητικές.
Το μόνο που μένει να αποδειχτεί είναι αν το έκανες έτσι, από αγνή βλακεία,
..''για την ψυχή της μάνας σου'' που λέει η λαϊκή ρήση,
..ή αν έβαλες κάτι στην ''από μέσα'' στην καβάτζα που λέει ο λαός,
..κάτι που μπορεί να μεταφράζεται ως παραμονή σου στην εξουσία,
..για όσο τουλάχιστον καιρό τους κάνεις τα χατήρια και είσαι πειθήνιος μασκαράς τους.

Το κακό είναι πως ενώ σε λίγες μέρες οι απόκριες του λαού τελειώνουν,
..εσείς, οι αιώνιοι κλόουν και μασκαράδες αυτού του τόπου θα μας μείνετε αμανάτι,
..να διαφεντεύετε και να καταστρέφετε αυτόν τον τόπο.

Ως πότε όμως, ως πότε;..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ.

Μετά από 200 χρόνια σχεδόν πορεία το βυθίσαμε το καράβι τα καταφέραμε. Ο αέρας μυρίζει σκουπίδια και άνθη αμυγδαλιάς. Η μπάντα παίζει το ίδιο μοιρολόι σε δύο διαφορετικές εκδόσεις..Η μία λέγεται «τούτο το μήνα, τον παραπάνω, τον αποπάνω θα ρθει η Επανάσταση», η άλλη λέγεται «σώπα που να ναι θα ρθουν οι προφητείες». Από Αύγουστο χειμώνα κι από Μάρτη καλοκαίρι..Περίμενες κι ακόμα περιμένεις. Βυθιζόμαστε άρχοντά μου κι εσύ πίνεις τη «μορφίνη» σου σαν καρκινοπαθής τελικού σταδίου. Ίσως κάποιοι φροντίζουν να σβήσουμε με όμορφα όνειρα, στο νερό όμως θα πέσουμε και οι δύο. Πολλοί θα πέσουμε, εκτός από τα βύσματα που έχουν κλείσει economy και business class στις μεγάλες βάρκες από καιρό..

Κι εγώ τι σου λέω τώρα? Σου λέω να πιαστούμε απ το χέρι και να πέσουμε. Κάνω το σώμα μου κρεάτινη σανίδα σωτηρίας για σένα. Αν έρθουν κι άλλοι κοντά μας ίσως να φτιάξουμε μια ανθρώπινη σχεδία και τα χέρια μας θα τα κάνουμε κουπιά. Πάνω στη σχεδία αυτή να βάλουμε τα παιδιά μας. Να κοιτούν τον ορίζοντα για μια στεριά. Άλμπουρο να βάλουμε την Πίστη μας. Την Αληθινή. Την Πίστη στην Αγάπη Του. Όχι αυτή τη μετάλλαξη που άλλοι βρώμισαν με τις πράξεις τους και την καπηλεία τους. Θρησκεία, Πατρίδα, Οικογένεια λες..

Τη λερώσαμε την Πίστη αδερφέ μαζί με την Ψυχή μας. Όταν αντικαθιστούσαμε τα Ευαγγέλια και την εκκλησία με τις ομάδες και τα γήπεδα. Μέτρα πόσες ώρες της

ημέρας μιλάς για Το Χριστό και πόσες για τις μεταγραφές του ποδοσφαίρου? Τώρα θες να τα συνδυάσεις? Να πας στην Αγία Σοφία να γράψεις με σπρέι συνθήματα? Θυμάσαι όταν πηγαίναμε στην Ανάσταση ντυμένοι στην πένα για ν ακούσουμε το «Χριστός Ανέστη» και μετά να φύγουμε να πάμε να προλάβουμε να φάμε, να προλάβουμε να πιούμε, να πάμε στα ξενυχτάδικα και να σκοτωθούμε γυρνώντας. Τα λεφτά βλέπεις..Για τα λεφτά πούλησαν Το Χριστό αδερφέ, εμείς θα γλυτώναμε? Ν αναλάβουμε τις ευθύνες μας σου ζητώ αδερφέ μου, όχι να τις κουκουλώσουμε με τη μαστούρα..

Για την Πατρίδα μας τι κάναμε? Την αφήσαμε το παραδέχεσαι στα χέρια των πολιτικών απατεώνων. Σωστά. Εμείς πού ήμασταν? Ο καθένας για το τομαράκι του. Ποιός τους έβαλε εκεί αυτούς τους απατεώνες? Μήπως αν δεν ήσουν εσύ κι εγώ τώρα θα ξέραμε για τον Άδωνι, τον Τσίπρα, τον Κούλη, τον Μπουτάρη και τον Καμίνη ακόμα? Εμείς τους δίνουμε αξία, εμείς τους εκλέγουμε, χαζοί δεν είμαστε, το ξέρουμε ότι μας δουλεύουν , ότι είναι ανήθικοι και απατεώνες, χωρίς Χριστό και πατρίδα αλλά εκλέγονται αδερφέ μου, γιατί έχουν ρουσφετολογική πελατεία στα μαγαζιά τους, να μην κοροϊδευόμαστε πριν βουτήξουμε να λέμε αλήθειες.

Οικογένεια, εδώ ήτανε τα «καλύτερά» μας συμπολίτη μου. Τη διασπάσαμε την πυρηνική μας οικογένεια φίλε μου, κι από την έκρηξη γεννήθηκε το τερατώδες εγώ μας. Αντί για μια δεμένη με ατσάλινα δεσμά ομάδα που όλοι προσφέρουν αγαπιούνται και συνεργάζονται, εμείς ψάχνουμε υπηρέτες. Η γυναίκα μας είναι όμορφη, έξυπνη και νοικοκυρά για να μας υπηρετεί κι εμείς να μπορούμε με καμάρι να ακολουθούμε τις επιθυμίες και τις ορέξεις του εγώ μας με κάθε ευκαιρία. Έξω να δείχνουμε «καλοί κι αγαθοί» και μέσα μας να κατοικοεδρεύει η πονηριά μας με την πρώτη ευκαιρία. Κατηγορούμε τώρα και όψιμα τους μουσουλμάνους για τη θέση που δίνουν στη γυναίκα εμείς οι χριστιανοί ποιά θέση της δώσαμε? Που βγαίνει έξω χωρίς μαντίλες και τσαντόρ? Πάλι αντικείμενο τη θεωρούμε, σκεύος ηδονής και υπηρεσίας κι όχι σύντροφο και συνοδοιπόρο όπως είναι στην πραγματικότητα που δε μας συμφέρει. Τα παιδιά μας τα κάναμε αυτόπτες μάρτυρες στους καυγάδες μας και τις κάθε είδους παραφορές μας. Μεγαλώνουν με καλύτερο φίλο τους το nickel Odeon και την πρωινή ζώνη των τηλεοπτικών σταθμών που βλέπει η γιαγιά ή η νταντά γιατί η μαμά δουλεύει για να τα βγάλουμε πέρα. Τι βλέπουν τα ματάκια τους? Ποιά μπορεί να είναι τα πρότυπά τους? Πρότυπα αντρικά ποιά τους δώσαμε? Πρότυπα γυναικεία? ..

Παρόλα αυτά, εσύ είσαι ο ηγέτης μου, εσύ και η ελπίδα μου. Στα γράφω για να κάνεις το πρώτο και πιο αποφασιστικό βήμα που κάνει ο αληθινός ηγέτης. Να κοιτάξει τον εαυτό του στα μάτια. Παραδέξου την αλήθεια. Ηρέμησε. Η αλήθεια θα σ ελευθερώσει. Βουτήξαμε ήδη, και στο σαπιοκάραβο που ήμασταν ελπίδα δεν είχε..Μόνο να φτιάξουμε την Ανθρώπινη σχεδία μας. Αυτό μας σώζει. Με Την Αγάπη Του Χριστού μας να δέσουμε τους αρμούς και μη φοβάσαι τα κύματα. Δες,

δίπλα σου είμαι, κι εγώ κουπί με το χέρι μου κάνω όπως εσύ. Είμαι παντού γύρω σου. Αν μαζευτούμε πολλοί θ αρματώσουμε φρεγάτα..Αν μαζευτούμε περισσότεροι, θα κάνουμε στόλο..

«ΣΟΚ!» ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ. ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ.
Καλή μας ΆΝΟΙΞΗ,

Σε φιλώ.

Γιώργος Παραθυράς.

www.diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πειθαρχική έρευνα για την κ. Τσατάνη από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου για τη δικογραφία Βγενόπουλου

Λίγες μέρες μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης Βγενόπουλου και τις δημόσιες αναφορές του ιδίου, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου διέταξε πειθαρχική έρευνα σε βάρος της εισαγγελέα Εφετών που έθεσε τη δικογραφία στο αρχείο.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος τους Αρείου Πάγου διατάσσει την έρευνα την οποία θα διενεργήσει αυτοπροσώπως, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης η ιδία και αφορά τον τρόπο που περιήλθε στην Εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη η δικογραφία για την υπόθεση με ελεγχόμενο τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο, την οποία μέχρι τότε χειριζόταν άλλος εισαγγελέας από το τμήμα διαφθοράς της εισαγγελίας Εφετών.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες η εισαγγελική λειτουργός ύστερα από πολύμηνη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν στοιχειοθετούνται αδικήματα και ως εκ τούτου έθεσε τη δικογραφία στο αρχείο.

Μετά την αρχειοθέτηση της επίμαχης δικογραφίας ακολούθησαν αναφορές του Γενικού Εισαγγελέα της Κύπρου και του Υπουργού Δικαιοσύνης της Κύπρου. Οι αναφορές αυτές προκάλεσαν την παρέμβαση της Προέδρου του Αρείου Πάγου, η οποία ζητά να ερευνηθεί γιατί η έρευνα για τον Ανδρέα Βγενόπουλο, λόγω της φύσης της, δεν ανατέθηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς ή στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος που είναι αρμόδιες για τη διερεύνηση συναφών αδικημάτων.

Που γνωρίζουμε τι κυρία Τσατάνη ;

5 Οκτωβρίου 2015

Ο Άρειος Πάγος παραπέμπει τους Ντογιάκο, Τσατάνη στο Συμβούλιο Επιθεώρησης μετά τις αποκαλύψεις του HOT DOC

Το περιοδικό είχε αποκαλύψει πως προκειμένου να έχει δικαίωμα εκλογής ο Εισαγγελέας Εφετών Ντογιάκος, ο αντιεισαγγελέας Εφετών Ασπρογέρακας, συνυπολογίστηκε κατά τις εκλογές ανάδειξης του προϊσταμένου της Εισαγγελίας, ψευδώς στο δυναμικό της Εισαγγελίας ενώ δεν είχε δικαίωμα, αφού δεν είχε υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα της προαγωγής του.

Μετά το δημοσίευμα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο και η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου (πριν αναλάβει Υπηρεσιακή Πρωθυπουργός) διερεύνησε το θέμα προκειμένου να απαντήσει επίσημα στο Υπυργείο Δικαιοσύνης. Όπως προκύπτει από το έγγραφο που απέστειλε προς τον Υπουργό στις 20 Αυγούστου 2015 (αριθμός εμπιστευτικού πρωτοκόλου 85), κατά τη διαδικασία εκλογής Προισταμένου υπήρξε και δεύτερη λαθροχειρία.

Και οι δύο παράτυπες ενέργειες που έγιναν προκειμένου να εκλεγεί ως Προιστάμεος της Εισαγγελίας ο Ντογιάκος, απαιτούσαν την συγκατάθεση της Εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη, η οποία ως αναπληρώτρια Προισταμένη και υπεύθυνη για τη διεξαγωγή της εκλογής, επέτρεψε εις γνώση της να συμβούν. Η Εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη είναι αυτή η οποία αφαίρεσε από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς Αντώνη Ελευθεριάνο και Γιάννη Δραγάτση τη δικογραφία για τον Αντρέα Βγενόπουλο στο στάδιο των διώξεων ενώ χειρίστηκε και υπόθεση δικογραφίας για εξοπλιστικά χωρίς να στείλει στη Βουλή τη δικογραφία παρά το γεγονός ότι συνάντησε το όνομα του Βαγγέλη Μειμαράκη ως εμπλεκόμενου. Η κόρη της Τσατάνη ήταν υποψήφια σε δυο εκλογικές μάχες με τη ΝΔ, την τελευταία από αυτές με τον Βαγγέλη Μειμαράκη.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Διπλασιασμό του προστίμου για αδήλωτη εργασία ζητούν οι δανειστέςΡεπορτάζ Αργυρώ Μαυρούλη

Καθολικές, σχεδόν, διαστάσεις προσλαμβάνει τις τελευταίες ημέρες η αδιάλλακτη στάση που επιδεικνύουν οι δανειστές για το σχέδιο Κατρούγκαλου, καθώς μετά την σωρεία αντιδράσεων που έχουν εκφράσει για το ασφαλιστικό, πλέον εμφανίζονται ανυποχώρητοι και στα μέτρα περιορισμού της αδήλωτης εργασίας.

Ενδεικτικό της στάσης τους είναι ότι κατά την διάρκεια των συναντήσεων των τεχνικών κλιμακίων με την διοίκηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, όχι μόνο απέρριψαν την πρόταση του υπουργείου Εργασίας για μείωση του προστίμου των 10.550 ευρώ για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο στα 3.500 ευρώ, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του «Enikonomia ζήτησαν τον διπλασιασμό του στα 20.000 ευρώ. Μάλιστα οι δανειστές αξίωσαν με επιτακτικό τρόπο την είσπραξη των ποσών που έχουν επιβληθεί στις επιχειρήσεις μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, όπως προβλέπεται στο 3ο Μνημόνιο, ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Γιάννης Σούκος πρότεινε μεταξύ άλλων την επιβολή κλιμακωτών προστίμων για την παράβαση της εργατικής νομοθεσίας, μειώνοντας το πρόστιμο για την αδήλωτη εργασία στα 3.500 ευρώ και υποχρεώνοντάς τους παραβάτες εργοδότες να προσλάβουν τον ανασφάλιστο εργαζόμενο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα .

Με αυτό τον τρόπο το υπουργείο Εργασίας θεωρεί ότι οι επιχειρηματίες θα συνετιστούν, ενώ τα «λογικά» πρόστιμα που θα επιβάλλονται θα μπορούν να εισπραχθούν από το Σώμα. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα το ποσοστό των προστίμων που εισπράττονται δεν ξεπερνά το 20%, καθώς η πλειοψηφία των επιχειρηματιών στρέφονται στην δικαστική οδό με αποτέλεσμα στην καλύτερη περίπτωση η δίκη να τελεσιδικήσει μετά από 15 χρόνια.

Από την πλευρά τους, οι δανειστές απορρίπτουν την επιχειρηματολογία του υπουργείου Εργασίας, ζητώντας την αύξηση του προστίμου στα 20.000 ευρώ. Πρόταση, η οποία απορρίφθηκε από την ελληνική πλευρά.

Οι συζητήσεις αναμένεται να συνεχιστούν κατά τη διάρκεια του μήνα, καθώς οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, με τη συμμετοχή και του ILO.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παραιτήθηκε ο Χάρης Θεοχάρης με αιχμές για το ΠοτάμιΠαραιτήθηκε ο Χάρης Θεοχάρης από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού. Ο κ. Θεοχάρης το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται σε ανοιχτή κόντρα με τον Σταύρο Θεοδωράκη για την πορεία του κόμματος.

Σημειώνεται…

ότι με την επανεκλογή του Σταύρου Θεοδωράκη στην ηγεσία του Ποταμιού ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες του τριήμερου συνεδρίου της παράταξης, ενώ μετά την εκλογή του, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι δεν υπάρχουν τρία Ποτάμια και δεν μπορεί κάποιος να απολαμβάνει τα προνόμια του «είσαι» και τη δημοσιότητα του «δεν είσαι», «φωτογραφίζοντας» τον κ. Θεοχάρη.

Πρόσθεσε ότι το κόμμα δεν είναι ούτε του ιδίου ούτε των βουλευτών, αλλά των εθελοντών και των μελών του.

Στις τοποθετήσεις τους οι περισσότεροι εθελοντές χρησιμοποίησαν σκληρές εκφράσεις για τους βουλευτές του Κινήματος. Τα περισσότερα πυρά δέχτηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χάρης Θεοχάρης ο οποίος, το βράδυ του Σαββάτου μίλησε για «τρία Ποτάμια», επιρρίπτοντας στον Σταύρο Θεοδωράκη τις ευθύνες για την πτώση των ποσοστών του κόμματος τον περασμένο Σεπτέμβριο και τις κακές επιδόσεις στις δημοσκοπήσεις.

Την παραίτησή του από τη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Ποταμιού γνωστοποίησε με επιστολή του ο βουλευτής, Χάρης Θεοχάρης, στον Επικεφαλής του Κινήματος.

Σε αυτή επισημαίνει ότι στο συνέδριο δεν πάρθηκαν αποφάσεις για την ουσιαστική αναγέννηση και επανίδρυση του Ποταμιού.

«Θεωρώ εντιμότερη στάση, να παραιτηθώ από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ώστε να σου επιτρέψω να επιλέξεις κάποιον με απόψεις που απηχούν τις δικές σου θέσεις», τονίζει.

Αναλυτικά η επιστολή:

Φίλε Σταύρο, Κατ’ αρχάς θα ήθελα να σε συγχαρώ για την επανεκλογή σου ως επικεφαλής του Ποταμιού.

Στο πρόσφατο συνέδριο εξέθεσα με καθαρότητα, ειλικρίνεια και εντιμότητα τις ενστάσεις μου για την στρατηγική αλλά και την πολιτική κατεύθυνση του κινήματος. Ένιωσα το βάρος της ευθύνης το βράδυ του Σαββάτου καθώς οι σύνεδροι επιδοκίμασαν τις θέσεις μου και πολλοί από αυτούς μοιράστηκαν μαζί μου τους προβληματισμούς τους.

Δεν είδα, δυστυχώς, στο συνέδριο να παίρνονται αποφάσεις για την ουσιαστική αναγέννηση και επανίδρυση του Ποταμιού. Με δεδομένες τις σημαντικές διαφοροποιήσεις μου, θεωρώ εντιμότερη στάση, να παραιτηθώ από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ώστε να σου επιτρέψω να επιλέξεις κάποιον με απόψεις που απηχούν τις δικές σου θέσεις.

Ελπίζω πάντα πως, με την ανανεωμένη σου εντολή, θα πάρεις τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να αλλάξεις την μοίρα του κινήματος πριν να είναι πολύ αργά. Με την ελπίδα αυτή, αλλά και την πίστη για την αναγκαιότητα του Ποταμιού παραμένω Βουλευτής του.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κατά του βέτο στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ο Κυρ.Μητσοτάκης


Αθήνα
Kατηγορηματικά αντίθετος στην προοπτική να θέσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βέτο στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ της 7ης Μαρτίου, εάν δεν υπάρξει συμφωνία για καταμερισμό των προσφύγων και στις άλλες χώρες, εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κινείται στη γραμμή, και θα το τονίσει και με έμφαση στην επικείμενη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ότι δεν χρειάζεται σε αυτή τη χρονική στιγμή να γίνουν βεβιασμένες και μονομερείς επιλογές που βαθαίνουν την απομόνωση της χώρας και τραυματίζουν περαιτέρω την αξιοπιστία της.

Το κλειδί για την ηγεσία της ΝΔ, πέρα από τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν και τις οποίες περιέγραψε με τη δήλωσή τη Δευτέρα ο κ. Μητσοτάκης, είναι να εξασφαλιστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι σύμμαχοι και να αναληφθούν ουσιαστικές πρωτοβουλίες.

Στην ηγετική ομάδα της ΝΔ επικρατεί προβληματισμός και ανησυχία για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα το τελευταίο διάστημα, λόγω της πρωτοφανούς πίεσης στο προσφυγικό-μεταναστευτικό. Αν και ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε, κατά διάρκεια της συνέντευξής του στο Star και στην εκπομπή «Ενικός», υπεύθυνη τη στάση του κ. Μητσοτάκη στο συγκεκριμένο θέμα, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέβασε τους τόνους, χωρίς όμως να αλλάζει τον πυρήνα της στρατηγικής του, ότι δηλαδή χρειάζεται εθνική στρατηγική.

Η ΝΔ είχε ζητήσει την άμεση σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών και στην επιτελική ομάδα του κ. Μητσοτάκη διατυπώνονται αρκετά ερωτήματα για το γεγονός ότι θα γίνει η σύσκεψη την προσεχή Παρασκευή, καθώς την ήθελαν νωρίτερα.

Παράλληλα, από τη ΝΔ μεταδίδεται ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης είναι αποσπασματικοί και ενδέχεται να δημιουργήσουν μεγαλύτερους κινδύνους, καθώς, όπως λένε, δεν αποτελούν τμήμα ενός συνολικού, συνεκτικού εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης του θέματος. Ακόμα στέκονται και στην συνέντευξη του πρωθυπουργού, ο οποίος είπε ότι, παρά την πίεση που δέχεται η Ελλάδα, η κυβέρνηση ήταν έτοιμη, ενώ δεν διστάζουν να αναφέρουν ότι «τα σύνορα δε φυλάσσονται επαρκώς».

Η αξιωματική αντιπολίτευση με κάθε ευκαιρία θέλει να εμφανίζεται ως υπεύθυνη δύναμη που έχει και λύσεις να προτείνει. Γι’ αυτό και τη Δευτέρα συνεδρίασε η ειδική ομάδα διαχείρισης κρίσεων που συγκροτήθηκε από τον κ. Μητσοτάκη και στη συνέχεια κατέθεσε δημόσια, μέσω της δήλωσής του, τα έξι σημεία-προτάσεις:

α) Nα αξιοποιηθεί το σύνολο του κρατικού μηχανισμού, συμπεριλαμβανομένων των Ενόπλων Δυνάμεων.
β) Να δημιουργηθούν εντός της εβδομάδας όλοι οι «φυλασσόμενων ανοικτοί αλλά και “κλειστοί” χώροι προσωρινής διαμονής».
γ) Να υπάρξει καλύτερος συντονισμός ανάμεσα στις κρατικές υπηρεσίες και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
δ) Εγγυήσεις ότι η ΝΑΤΟϊκή δύναμη θα συμβάλει αποφασιστικά, μαζί με τον FRONTEX, στην αποτροπή των μεταναστευτικών ροών
ε) Να αξιοποιηθεί κάθε διαθέσιμο κονδύλι και να υποβληθεί αίτημα για έκτακτη οικονομική επιχορήγηση από την ΕΕ.
στ) Να αναληφθούν παράλληλες πρωτοβουλίες με στόχο τη βελτίωση της διεθνούς εικόνας της χώρας.

Το συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο της ΝΔ, που όπως λένε συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη είναι επαρκώς κοστολογημένο, θα κατατεθεί και στο τραπέζι της σύσκεψης των αρχηγών, όπου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα προσέλθει χωρίς διάθεση να δοθεί λευκή εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ανάρπαστο το γάλα από το ΑΤΜ

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι καταναλωτές «αγκαλιάζουν» αμέσως ένα επιτυχημένο προϊόν, κάνοντάς το ένα από τα αγαπημένα τους.

Η Τζοάννα, εκπρόσωπος της εταιρείας, υποστηρίζει πως το ΑΤΜ γάλακτος είναι «μαγνήτης» ακόμη και για άτομα από μακρινές συνοικίες. «Εφόσον το γάλα είναι συνεταιριστικό και ελληνικό, πρέπει να το υποστηρίξουμε» τονίζει ο κ. Γιάννης Παπαϊωάννου

Ομως όταν αυτό συμβαίνει με ένα γάλα που δεν διαφημίζεται, δεν έχει εντυπωσιακή συσκευασία, δεν έχει καν ετικέτα και κυρίως δεν διατίθεται μέσω δικτύου καταστημάτων λιανικής, τότε μιλάμε για ένα success story.

Το γάλα του Συνεταιρισμού Ανατολικής Πελοποννήσου ωστόσο έχει ένα μυστικό. Διατίθεται μέσω ενός αυτόματου πωλητή, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τροίας και αποτελεί την απόλυτη ατραξιόν στην Κυψέλη. Περαστικοί σταματούν μπροστά του, το παρατηρούν, φωτογραφίζονται.

Πρόκειται για το πρώτο ΑΤΜ φρέσκου γάλακτος που λειτουργεί στην Αθήνα, ενώ μέχρι το καλοκαίρι θα δημιουργηθούν ακόμη δύο σημεία πώλησης σε άλλες γειτονιές της πρωτεύουσας. Στην Αθήνα όμως «κατεβαίνει» και ο συνεταιρισμός Αγελαδοτρόφων Θεσσαλίας - Πιερίας ΘΕΣγάλα ? Πιες, που διαθέτει ήδη 12 αυτόματους πωλητές στη Λάρισα και 10 στη Θεσσαλονίκη.

Στην Αλεξανδρούπολη εξάλλου έχει τεθεί σε πιλοτική λειτουργία ο πρώτος αυτόματος πωλητής κατσικίσιου γάλακτος, που εγκατέστησε ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Θρακών Αμνός.

«Είναι ποιοτικό και νόστιμο»


Ο πρώτος αυτόματος πωλητής φρέσκου γάλακτος λειτουργεί στην Κυψέλη στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τροίας

Το γάλα που πωλείται απευθείας από τον παραγωγό φαίνεται να κερδίζει τις προτιμήσεις των καταναλωτών. Ο κ. Θόδωρος Σιγάλας, κάτοικος της περιοχής, αγοράζει τακτικά γάλα από τον αυτόματο πωλητή της Κυψέλης, καθώς, όπως υποστηρίζει, είναι καλό τόσο από απόψεως ποιότητας όσο και από πλευράς τιμής. «Το παίρνω για εμάς αλλά και για τα παιδιά, γιατί είναι φρέσκο από τον συνεταιρισμό», τονίζει.

Πελάτισσα δηλώνει και η κυρία Ντόρα, που έρχεται από τη Νέα Φιλαδέλφεια για να προμηθευτεί το γάλα της εβδομάδας. «Ερχομαι για τέταρτη φορά εδώ, καθώς το γάλα τους είναι πολύ νόστιμο και το προτιμούμε οικογενειακώς». Βρίσκει πολύ πρωτότυπη την ιδέα του αυτόματου πωλητή, ενώ πολύ χρηστική είναι και η διάθεση γυάλινων και πλαστικών φιαλών για όσους έρχονται για πρώτη φορά.

Οι Αθηναίοι μπορούν να προμηθευτούν από εκεί 24 ώρες το 24ωρο φρέσκο γάλα σε ανταγωνιστική τιμή, καθώς το 1 λίτρο κοστίζει ένα ευρώ. Δίπλα στον αυτόματο πωλητή, μάλιστα, υπάρχει ένα δεύτερο μηχάνημα όπου μπορεί να αγοράσει κανείς πλαστικό ή γυάλινο μπουκάλι (έναντι 0,20 και 0,50 ευρώ αντίστοιχα) για να βάλει το γάλα.

Ο κ. Γιάννης Παπαϊωάννου μένει στην οδό Κεφαλληνίας, όμως επισκέπτεται πρώτη φορά τον αυτόματο πωλητή γάλακτος, καθώς δεν τον είχε ανακαλύψει νωρίτερα. «Εφόσον το γάλα είναι συνεταιριστικό και ελληνικό, θα το προτιμήσουμε και θα το υποστηρίξουμε. Δεν καταλαβαίνω γιατί να πίνουμε το εισαγόμενο γάλα, ενώ έχουμε δίπλα μας το φρέσκο ντόπιο». Η τιμή του ήταν ακόμη ένα στοιχείο που τον έκανε να το δοκιμάσει, όμως φαίνεται πως η «καταγωγή» του γάλακτος παίζει καθοριστικό ρόλο. «Αν δεν στηρίξουμε την πατρίδα μας, τον Ελληνα αγρότη και κτηνοτρόφο, τότε χαθήκαμε» τονίζει.

Τακτικός πελάτης του αυτόματου πωλητή γάλακτος δηλώνει ο κ. Θόδωρος Σιγάλας, κάτοικος Κυψέλης.

Το πελατολόγιο

Αγοράζουν γάλα μέχρι και πρόσφυγες από την πλατεία Βικτωρίας

Η Τζοάννα είναι ο άνθρωπος της εταιρείας. Ευγενική και χαμογελαστή, εξυπηρετεί τον κόσμο και δίνει πληροφορίες σε όσους τη ρωτούν για την προέλευση του γάλακτος. «Πολύς κόσμος ενθουσιάζεται με την ιδέα πως μπορεί να προμηθευτεί φρέσκο γάλα όποτε θέλει, είτε είναι πρωί είτε βράδυ, ακόμη και Κυριακή.

Συνήθως τις απογευματινές και βραδινές ώρες έχει περισσότερη κίνηση, καθώς οι άνθρωποι σχολάνε από τις δουλειές τους και περνούν να ψωνίσουν γάλα για την επόμενη ημέρα. Επίσης αρέσει η πλούσια γεύση του γάλακτος, καθώς το φρέσκο ξεχωρίζει από το τυποποιημένο», υποστηρίζει.

Οσο για την προέλευση των πελατών, η ίδια τονίζει πως «έρχονται κι από άλλες μακρινές συνοικίες». «Σήμερα ήρθε ένας κύριος από το Μαρούσι, ενώ χθες ένας άλλος κύριος ανέβηκε από το Φάληρο και περίμενε κιόλας μέχρι να εφοδιάσουμε το μηχάνημα».

Αρκετός κόσμος έχει ενημερωθεί για το σημείο πώλησης στην Πατησίων, όμως οι περισσότεροι το βλέπουν από τον δρόμο και «μαγνητίζονται» από το πρωτόγνωρο ΑΤΜ.

«Γιατί όχι και τυρί;»

Το μηχάνημα προσφέρει 24 ώρες το 24ωρο φρέσκο γάλα έναντι 1 ευρώ το λίτρο. Δίπλα υπάρχει ένα δεύτερο μηχάνημα όπου μπορεί να αγοράσει κανείς πλαστικό ή γυάλινο μπουκάλι

Η κυρία Ευαγγελία με τη φίλη της μένουν στην περιοχή της Φυλής, όμως περνώντας από την Κυψέλη πρόσεξαν το ΑΤΜ γάλακτος. «Είμαστε περαστικές από εδώ και είπαμε να σταματήσουμε και να αγοράσουμε. Θα το δοκιμάσουμε φτιάχνοντας γλυκά, σήμερα κιόλας». Το ΑΤΜ γάλακτος έχει ηλεκτρονικό πίνακα, ώστε ο καταναλωτής να μπορεί να δει την ημερομηνία παστερίωσης και λήξης. «Γιατί όχι τυρί και γιαούρτι μέσω ΑΤΜ; Ο κόσμος που αγοράζει το γάλα, θα προτιμήσει και τα συναφή προϊόντα. Πιστεύω ότι σύντομα θα υπάρξει μεγαλύτερη γκάμα», αναφέρει ο κ. Θανάσης, κάτοικος Ανω Κυψέλης, που όμως επισκέπτεται συχνά τη γωνία Πατησίων και Τροίας, καθώς η δουλειά του είναι πολύ κοντά.

Στο πελατολόγιο προστέθηκαν τις τελευταίες ημέρες και πρόσφυγες από την πλατεία Βικτωρίας. «Χθες ήρθαν πολλές γυναίκες με τα παιδιά τους και αγόρασαν πάνω από 20 μπουκάλια γάλα», αναφέρει η Τζοάννα. «Επίσης πολλές κυρίες από την ευρύτερη περιοχή έρχονται και αγοράζουν γάλα και το προσφέρουν στις οικογένειες των προσφύγων που μένουν στην πλατεία».

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΑΡΙΝΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΘΑΛΕΙΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....