Διυλιστήριο: 09/08/15
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015

VIDEO - Πέφτουν οι μάσκες .... τα επιχειρήματα Μειμαράκη - πρωτοσέλιδο στην Handelsblatt

Μας έκανε μεγάλη εντύπωση και για αυτό σας το δημοσιοποιούμε πως το γερμανικό σύστημα λειτούργησε τόσο άμεσα. Χθες στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον ενικό, ο υπηρεσιακός αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μειμαράκης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι από το 2009 έως σήμερα έχουμε αλλάξει επτά κυβερνήσεις. Την επόμενη μέρα, έκπληκτοι διαβάζουμε στο πρωτοσέλιδο άρθρο της Handelsblatt, ότι η Ελλάδα σε έξι χρόνια έχει κάνει πέντε εκλογές και έχει αλλάξει επτά πρωθυπουργούς

Και εμείς αναρωτιόμαστε, άραγε πως λειτούργησαν οι Γερμανοί όταν φώναζε ο Μειμαράκης, η Φώφη και ο Ποτάμης, φέρτε μια συμφωνία και όποια να είναι ;;; Αλήθεια πόσο προδοτική και εθνική μειοδοτική ήταν οι συμπεριφορές τους ;;;
Πόσο σωστό είναι για μια γερμανική  εφημερίδα να υποστηρίζει ανοιχτά πια, κάποια κόμματα στην Ελλάδα ;
Ή μήπως είναι απλά τυχαίο ; Σας αφήνουμε να βγάλετε τα συμπεράσματά σαςhttp://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο «πατέρας» του ευρώ προειδοποιεί: Επικίνδυνη η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού ΥΠΟΙΚΆκρως επικίνδυνη θεωρεί την πρόταση για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού υπουργείου Οικονομικών, η οποία ακούγεται όλο και περισσότερο στα ευρωπαϊκά «σαλόνια» το τελευταίο διάστημα ο «αρχιτέκτονας» του ευρώ, Ότμαρ Ίσινγκ.

Ο καθηγητής τονίζει ότι είναι μια επικίνδυνη προσπάθεια που αντίκειται στις βασικές αρχές της σύγχρονης δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την Telegraph, ο δρ. Ίσινγκ υποστηρίζει πως ένα τέτοιο άλμα για τη συνταγματική δομή της Ευρώπης είναι αδιανόητο μέσα στην τρέχουσα πολιτική ατμόσφαιρα.

Θα απαιτούσε δημοψηφίσματα σε όλη τη Γηραιά Ήπειρο και τα 2/3 της πλειοψηφίας στα δύο σώματα του γερμανικού κοινοβουλίου. «Οι πιθανότητες μιας πολιτικής ένωσης είναι κοντά στο μηδέν» είπε μιλώντας σε forum στη Λίμνη Κόμο.

Αν η Ευρώπη θα έπρεπε να «τρέξει» και να «εξαναγκάσει» την ταχύτητα ολοκλήρωσης, αυτό θα οδηγούσε στην προσπάθεια ανάδειξης εκπροσώπων με αχαλίνωτες εξουσίες επί ευαίσθητων θεμάτων της εθνικής ζωής.

«Η πολιτική ένωση δεν μπορεί να γίνει στην Ε.Ε. από την… πίσω πόρτα» τόνισε ο καθηγητής Ίσινγκ, ενώ πρόσθεσε πως «πρόκειται για παραβίαση της αρχής της μη φορολόγησης χωρίς αντιπροσώπευση, και συνιστά μια λανθασμένη και επικίνδυνη προσέγγιση».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ελληνική καινοτομία στις κυψέλες


Ο καθηγητής ΤΕΙ που μαζί με δύο φοιτητές του ανέπτυξαν το σύστημα που εκσυγχρονίζει τη δουλειά του μελισσουργού και τώρα αναζητούν χρηματοδότηση ώστε να το βγάλουν στην παραγωγή

Πριν από έναν περίπου χρόνο, ο Δρ. Σωτήριος Κοντογιάννης, ηλεκτρολόγος μηχανικός και έκτακτος καθηγητής του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Γρεβενών, βρέθηκε αντιμέτωπος για πρώτη φορά με το πρόβλημα των αυτοματοποιημένων διαδικασιών στη μελισσοκομία. Το ζήτημα τέθηκε αρχικά από δύο φοιτητές του τμήματος, τον Νικόλαο Κοτζαρή και τον Αλέξανδρο Τηλαβερίδη, οι οποίοι έχουν οικογενειακή παράδοση στον χώρο. «Αναρωτηθήκαμε εάν μπορούμε να φτιάξουμε ένα σύστημα που θα μετρά το βάρος, τη γεωγραφική θέση μέσω GPS, τη θερμοκρασία και την υγρασία σε μία κυψέλη, και εν συνεχεία θα αποστέλλει τα δεδομένα αυτά σε ένα πληροφοριακό σύστημα», εξηγεί ο καθηγητής.

Για να λάβουν απάντηση στο ερώτημά τους, ξεκίνησαν να εργάζονται σκληρά και έξι μήνες αργότερα είχαν στα χέρια τους μία πρώτη υλοποίηση του σχεδίου τους μέσα σε μία συμβατική ξύλινη κυψέλη. «Κάπου εκεί σκεφτήκαμε», συνεχίζει, «μήπως ξεκινήσαμε κάπως ανορθόδοξά. Μήπως οι μελισσοκόμοι έχουν λύσει τα προβλήματα ασφάλειας ή κατάστασης των κυψελών τους με άλλες μεθόδους και συστήματα και βρισκόμαστε σε λάθος κατεύθυνση».

Έτσι τον Μάρτιο του 2015 παρουσιάστηκε το πρώτο πρωτότυπο της μελισσοκομικής κυψέλης καταγραφής θέσης βάρους μελιού και συνθηκών θερμοκρασίας-υγρασίας στο κινητό τηλέφωνο του μελισσοκόμου. Στην επίδειξη, που πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στα Γρεβενά, μετείχαν φορείς της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας καθώς και οι εκπρόσωποι των μελισσοκομικών συλλόγων Γρεβενών και Κοζάνης.

Η παρουσίαση εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι ζήτησαν εκ νέου συνάντηση για να προτείνουν βελτιώσεις όπως την αυτόματη ρύθμιση θερμοκρασίας-υγρασίας ανάλογα με τις εξωτερικές συνθήκες, την προσθήκη νέων συστημάτων ασφάλειας πέραν του GPS, καθώς και την ειδοποίηση σε περίπτωση εισβολής ξένου εντόμου στην κυψέλη. Οι προτάσεις συλλέχθηκαν, καταγράφηκαν και εν συνεχεία υλοποιήθηκαν με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός πρωτοτύπου υπό τον τίτλο Αυτοματοποιημένη Μελισσοκομική Κυψέλη Ελέγχου Κατάστασης και Απόκρισης (ΑΜΚΕΚΑ).

Παράλληλα, ο ίδιος ο κ. Κοντογιάννης υλοποίησε ένα νέο πρωτότυπο και ξεκίνησε τη διαδικασία κατοχύρωσης της όλης εφεύρεσης με Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας μέσω του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. «Αυτή τη στιγμή έχουμε στα χέρια μας το πρωτότυπο και πρέπει να περάσουμε στη φάση των δοκιμών. Για να το καταφέρουμε χρειαζόμαστε τη χρηματοδότηση που θα μας δώσει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε και στις απαραίτητες πιστοποιήσεις», υποστηρίζει.

Το εύρος των χρημάτων που απαιτούνται υπολογίζεται μεταξύ 120.000 και 150.000 ευρώ και θα επιτρέψει στην ομάδα να δημιουργήσει 30 κυψέλες και να τις δοκιμάσει μαζί με έναν παραγωγό για έξι μήνες. «Έχουμε έρθει σε ανοιχτό διάλογο, μέσω του ΤΕΙ και του Κέντρου Τεχνολογικής Έρευνας Δυτικής Μακεδονίας, με την αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για εύρεση χρηματοδότησης μέσα από το νέο ΕΣΠΑ». Εναλλακτικά, υπάρχει πάντα και η λύση της αναζήτησης κεφαλαίων από ιδιώτες, αν και αυτή τη στιγμή δεν αποτελεί προτεραιότητα. Οπως εξάλλου υποστηρίζουν, «η προσπάθεια συνεχίζεται».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Υπογράφουμε εδώ: Το νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα


Την Τρίτη 8/9/2015 θα γίνει η τελική ψηφοφορία στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για να αναγνωριστεί το Νερό ως Ανθρώπινο Δικαίωμα.
Συμπληρώστε και υποβάλετε την Φόρμα Επιστολής σε Ευρωβουλευτή από το blog των εργαζομένων της ΕΥΑΘ.
seeyath.blogspot.gr
Αυτομάτως η επιστολή θα παραληφθεί από όλους τους Έλληνες Ευρωβουλευτές ώστε να υπερψηφίσουν στην ολομέλεια της Ευρωβουλής της 8ης Σεπτέμβρη την αναγνώριση του Νερού ως Ανθρώπινο Δικαίωμα σύμφωνα με το ψήφισμα του ΟΗΕ.
Το περιεχόμενο της επιστολής είναι το ακόλουθο:


"Υποστηρίξτε την έκθεση της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών (ECI) για το Ανθρώπινο Δικαίωμα στο Νερό και στην Υγιεινή.
Αγαπητό Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Στην πρώτη ολομέλεια του Σεπτεμβρίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ψηφίσει για μια έκθεση σχετικά με την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών (ECI) για το Ανθρώπινο Δικαίωμα στο Νερό και στην Υγιεινή.
Αυτή είναι η πρώτη επιτυχημένη-Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών (ECI), ένα εργαλείο που ξεκίνησε για να βοηθήσει τους Ευρωπαίους πολίτες να συμμετάσχουν στην Ευρωπαϊκή συζήτηση. Και τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχουν τεράστια ευθύνη ώστε να μην διευρυνθεί το χάσμα μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και των πολιτών, αγνοώντας τις απαιτήσεις τους.
Σας ζητάμε να υποστηρίξετε την έκθεση, όπως ψηφίστηκε από την Επιτροπή Περιβάλλοντος τον περασμένο Ιούνιο, καθώς αντανακλά τις βασικές απαιτήσεις των σχεδόν δύο εκατομμύρια Ευρωπαίων πολιτών που υποστήριξαν την ΕΠΠ.
Η συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαίων πολιτών θεωρούν ότι το νερό δεν είναι ένα εμπορεύσιμο είδος ,αλλά ένα κοινό αγαθό. Περιμένουμε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να υποστηρίξει αυτές τις απαιτήσεις και να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή."


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Λέσβος: Θετικά τα πρώτα μηνύματα από τα μέτρα για το προσφυγικό

Η πρώτη ουσιαστική παρέμβαση στο προσφυγικό γίνεται από χθες το βράδυ στη Μυτιλήνη με τη λειτουργία κέντρου απογραφής στο γήπεδο πάνω από τα υφαντήρια στην περιοχή της Καλιθέας. Από χθες το βράδυ απογράφησαν πάνω από 5,5 χιλιάδες άτομα ενώ πλοία έρχονται και φεύγουν από το λιμάνι της Μυτιλήνης μεταφέροντας πρόσφυγες στον Πειραιά. Χθες το βράδυ υπήρχε συνωστισμός στην περιοχή με χιλιάδες πρόσφυγες να συρρέουν στο κέντρο απογραφής, σήμερα όμως επικρατεί ηρεμία στην περιοχή και ο μηχανισμός δουλεύει ασταμάτητα για να ολοκληρώσει μέσα στις δύο επόμενες ημέρες την καταγραφή όσων ανθρώπων βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην πόλη της Μυτιλήνης.

Εν τω μεταξύ όπως ανακοινώθηκε στο έκτακτο διευρυμένο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο επιμελητήριο Λέσβου, δύο κέντρα καταγραφής θα στηθούν σε Πέτρα και Κλειού για να ολοκληρώνεται γρηγορότερα η διαδικασία καταγραφής στα σημεία αποβίβασης.

Δυο τρεις μέρες υπομονή ζήτησε ο Δήμαρχος Λέσβου καθώς από χθες έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζονται τα μέτρα και γρήγορα θα έχουμε αποτελέσματα.

Χιλιάδες πρόσφυγες θα αναχωρήσουν σήμερα από τη Μυτιλήνη για τον Πειραιά με πλοία που καταφθάνουν για το σκοπό αυτό στο λιμάνι του νησιού. Χθες το βράδυ αναχώρησε το «Ελ. Βενιζέλος» με 2.234 επιβάτες το οποίο θα επιστρέψει σήμερα το βράδυ για την παραλαβή άλλων 2.500, στις 12:00 το μεσημέρι αναχωρεί το Τέρρα Τζετ με άλλους 1750 πρόσφυγες ενώ 200 άτομα θα πάρει το βράδυ το «Αριάδνη».

Το Blue Star Patmos φτάνει επίσης σήμερα στη Μυτιλήνη για να μεταφέρει άλλα 2.000 άτομα.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ενέργειες του Βαρουφάκη για διαγραφή του χρέουςΣυνεχίζει να διεκδικεί χώρο στα πρωτοσέλιδα σε όλο τον πλανήτη ο Γιάνης Βαρουφάκης αξιοποιώντας την επικοινωνιακή ισχύ των συναδέλφων του οικονομολόγων που τον στήριξαν και σε όλη την πορεία της θητείας του ως Υπουργού Οικονομικών.

Με ανοιχτή τους επιστολή 19 οικονομολόγοι αναφέρουν πως η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θα διεξαχθεί στις 10 Σεπτεμβρίου και πρόκειται να ψηφίσει εννέα βασικές αρχές για την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους.

«Αν είχαν τηρηθεί αυτές οι αρχές θα είχαμε αποφύγει τις παγίδες της ελληνικής κρίσης, στην οποία οι πολιτικοί εκπρόσωποι ενέδωσαν στις απαιτήσεις των πιστωτών παρά την έλλειψη οικονομικής λογικής και τις καταστροφικές κοινωνικές επιπτώσεις τους. Αυτό το ψήφισμα είναι προς το δημόσιο συμφέρον και θα πρέπει να υποστηριχθεί από όλα τα ευρωπαϊκά κράτη και να γίνει ένα θέμα που θα μπει σε δημόσια διαβούλευση», αναφέρει συγκεκριμένα η επιστολή.

Ακολούθως, σημειώνουν πως η ελληνική κρίση κατέστησε σαφές πως ένα κράτος, από μόνο του, δεν μπορεί να διαπραγματευτεί με λογικούς όρους για την αναδιάρθρωση του χρέους του μέσα στο τρέχον πολιτικό πλαίσιο. Ακόμη και αν αυτά τα χρέη είναι συχνά μη βιώσιμα μακροπρόθεσμα. «Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, η Ελλάδα αντιμετώπισε από τους πιστωτές μια πεισματική άρνηση και εξετάσουμε οποιαδήποτε αναδιάρθρωση του χρέους, ακόμη και αν η άρνηση αυτή στάθηκε σε αντίφαση με τις συστάσεις του ΔΝΤ», εξηγεί η επιστολή.

Αναφερόμενοι στο παράδειγμα της Αργεντινής και τις αρχές που πρέπει να τηρούνται κατά την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους, οι 17 οικονομολόγοι αναφέρουν πως αυτές είναι: η διαφάνεια, η αμεροληψία, η ισότιμη μεταχείριση, η ασυλία, η νομιμότητα, η αειφορία και η πλειοψηφική αναδιάρθρωση.


Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, δε, σημειώνοντας: «Χθες ήταν η Αργεντινή, σήμερα είναι η Ελλάδα και αύριο, ίσως, η Γαλλία. Κάθε χρεωμένη χώρα μπορεί να αποκλειστεί από την αναδιάρθρωση του χρέους της κόντρα στην κοινή λογική. Η δημιουργία ενός νομικού πλαισίου για την αναδιάρθρωση του χρέους, επιτρέπει σε κάθε κράτος να λύσει τα προβλήματα χρέους της, χωρίς τον κίνδυνο της οικονομικής κατάρρευσης ή την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας της. Είναι ένα θέμα που επείγει για την προώθηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας».

Η επιστολή καταλήγει ως εξής: «Το ελληνικό δράμα που εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθιστά σαφές ότι δεν υπάρχει χρόνος για δισταγμούς. Η απάτη των διαπραγματεύσεων του καλοκαιριού έχουν προκαλέσει πολλούς Ευρωπαίους να υποχωρήσουν στον εθνικισμό και να εκφράσουν την περιφρόνησή τους στους διεθνείς οργανισμούς. Ωστόσο, οι Ευρωπαίοι πρέπει να επαναβεβαιώσουν ότι τα δημοκρατικά δικαιώματα, παρά τις επιταγές της αγοράς που βρίσκονται στο επίκεντρο της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Καλούμε, λοιπόν, όλα τα ευρωπαϊκά κράτη να ψηφίσουν υπέρ αυτου του ψηφίσματος».

Την επιστολή υπογράφουν οι:

Yanis Varoufakis Former Greek minister of finance
James Galbraith University of Texas Austin
Heiner Flassbeck Former chief economist, Unctad
Martin Guzman Columbia University
Jacques Généreux Sciences Po
Steve Keen Kingston University
Gabriel Colletis Toulouse 1 University
Michel Husson IRES
Benjamin Lemoine Paris-Dauphine University
Mariana Mazzucato University of Sussex
Robert Salais IDHE, Marc Bloch
Bruno Théret Paris-Dauphine University
Xavier Timbeau Principal director, OFCE
Gennaro Zezza Levy Economics Institute
Giovanni Dosi Scuola Superiore Sant’Anna
Engelbert Stockhammer Kingston University
Ozlem Onaran University of Greenwich


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Χριστίνα Τρεμόντι: Από τις ΗΠΑ πρώτη στο Επικρατείας των ΑΝΕΛ

Έκπληξη χαρακτηρίζεται από τα μέσα ενημέρωσης η επιλογή της Ελληνοαμερικανίδας, Χριστίνα Τρεμόντι, να ηγηθεί ως πρώτη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Πρόκειται για την 25χρονη ιδρύτρια και πρόεδρο της ιστοσελίδας «edosafakelaki.org», όπου οι πολίτες μπορούν να καταγγείλουν ανώνυμα πράξεις διαφθοράς.

Στο site της κ. Τρεμόντι επισημαίνεται ότι η ιστοσελίδα έχει συγκεντρώσει 1.854 ανώνυμες ιστορίες διαφθοράς με ποσά που αγγίζουν τα 5 εκατομμύρια ευρώ. «Είναι σοκαριστικά τα ποσά», είχε δηλώσει η πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής ψηφιακής πλατφόρμας σε παλιότερη συνέντευξή της στην «Καθημερινή».

Στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου είναι ο αντιστράτηγος Γιώργιος Κλειδέρης. Τρίτος είναι ο Χριστόφορος Σοφιαννίδης, μέλος της ποντιακής ομογένειας και αντιδήμαρχος στο δήμο Καλλιθέας.

Στην τέταρτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας βρίσκεται ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης Νίκος Κατσαρός, ο οποίος έχει διατελέσει Διευθυντής Ερευνών και Διευθυντής Μεταπτυχιακών Σπουδών του Ινστιτούτου Φυσικοχημείας του «Δημόκριτου», Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας και πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας συμπληρώνεται από την Ευγενία Αρβανίτη – Πρεβεζάνου (μέλος της γενικής γραμματείας Ισότητας), τον Νεκτάριο Μεταξάκη (πρώην αξιωματικός του πολεμικού ναυτικού), τον Μιχάλη Βάρδα (μηχανολόγος μηχανικός), τον Ζήση Παπανικολάου (αναπληρωτή καθηγητή στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), τον Γιάννη Στεφανουδάκη (επιχειρηματίας στον κλάδο του τουρισμού), τον Κωνσταντίνο Μπούμπαρη (συνδικαλιστής και στέλεχος της Ένωσης Νοσηλευτών) και τέλος, τον Γαβριήλ Αβραμίδη (βουλευτής των ΑΝΕΛ από το 2012).
Πηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αλεξιάδης: Τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ, την επιστροφή φόρου, το επίδομα θέρμανσης


«Δεν υπάρχει εντολή να παγώσουν οι επιστροφές φόρου, απλώς πολλές φορές καθυστερούν λόγω έλλειψης προσωπικού» δήλωσε ο υπηρεσιακός αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών.


Εξήγησε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι «υπάρχει διαδικασία που πρέπει να τηρείται στις επιστροφές» και τόνισε ότι «το σύστημα πρέπει να γίνει πιο αυτοματοποιημένο» διευκρινίζοντας ότι υπάρχει ο σχετικός σχεδιασμός, όμως «αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».

Ερωτηθείς για την καταβολή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, για τον περασμένο χρόνο, δεν απάντησε, καθώς όπως είπε, αυτή θα είναι δουλειά του επόμενου Υπουργού Οικονομικών. «Σε προεκλογική περίοδο δεν μπορούν να δοθούν απαντήσεις για τις πληρωμές» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τη διαδικασία των φορολογικών δηλώσεων, ο κ.Αλεξιάδης είπε ότι έχει ολοκληρωθεί και ξεκινά τώρα η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, ο οποίος «θα έχει πολύ μικρές αλλαγές από το 2014». Οι εκκαθαρίσεις θα σταλούν στους φορολογούμενους, ώστε μέχρι το τέλος Οκτωβρίου να μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τις δόσεις τους, είπε.

Ο υπηρεσιακός υπουργός, τόνισε την αναγκαιότητα «οργάνωσης των υπηρεσιών μας, να γίνουμε ένα σοβαρό κράτος», επισημαίνοντας ότι «αυτή πρέπει να είναι η προτεραιότητα του νέου Υπουργού».

Αναφερόμενος στο ζήτημα του Περιουσιολογίου, είπε ότι «πρέπει να κάνουμε αυτά που ορίζει ο νόμος και πάνω σε αυτά δουλεύουμε» και δήλωσε ότι «μέσα στο 2016, χωρίς να ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο, θα κάνουμε μία καταγραφή του Περουσιολογίου».

Πηγή


http://www.diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το πετρέλαιο θέρμανσης επιστρέφει σε τιμές 2009Όπως όλα δείχνουν στη μισή τιμή αναμένεται να αγοράζουμε φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης. Το κόστος πρόκειται να διαμορφωθεί στα 65 λεπτά ανά λίτρο, δηλαδή στη μισή τιμή έναρξης της περσινής περιόδου (1,25 ευρώ/λίτρο). Την ίδια ώρα η τιμή της βενζίνης υποχώρησε στα επίπεδα του 2009 και διαμορφώθηκε πανελλαδικά στο 1,42 ευρώ ανά λίτρο και στην Αττική στο 1,35 ευρώ/λίτρο.

Η θετική αυτή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της νέας αποκλιμάκωσης της τιμής του αργού στη διεθνή αγορά, που προκάλεσαν οι ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας ζήτησης, μετά το ξέσπασμα της χρηματιστηριακής κρίσης στην Κίνα. Παράλληλα, η ενίσχυση της ισοτιμίας του ευρώ έναντι του δολαρίου αποτελεί πρόσθετο θετικό παράγοντα διαμόρφωσης των τιμών στην εγχώρια αγορά σε χαμηλά επίπεδα.

Μάλιστα, στην περίπτωση που προχωρήσει η κατάργηση της εξομοίωσης των ΕΦΚ, όπως η απερχόμενη κυβέρνηση είχε δεσμευθεί, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται με την έναρξη της περιόδου στις 15 Οκτωβρίου να διαμορφωθεί κάτω και από τα 65 λεπτά/λίτρο. Πάντως, ένα μεγάλο ποσοστό της μείωσης από τη διεθνή τιμή της βενζίνης έχει εξανεμιστεί από τους φόρους που αντιπροσωπεύουν το 64% της λιανικής τιμής της βενζίνης και το οποίο μένει αμετάβλητο από τις διακυμάνσεις των διεθνών τιμών.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΒΟΜΒΑ! Η Αθήνα είπε ΟΧΙ σε αμερικανικό αίτημα να κλείσει τον εναέριο χώρο της στους Ρώσους!

Η Ρωσία ζήτησε και έλαβε την άδεια διέλευσης αεροσκαφών της που μετέφεραν και θα μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στην Συρία από τον ελληνικό εναέριο χώρο, για το διάστημα 1-24 Σεπτεμβρίου, ανέφερε διπλωματική πηγή, σύμφωνα με τον ρωσικό ενημερωτικό ιστότοπο «Sputnik».

Η Ελλάδα αρνήθηκε αμερικανικό αίτημα να κλείσει τον εναέριο χώρο της στα ρωσικά αεροσκάφη. «Το Σάββατο η αμερικανική πρεσβεία υπέβαλε αίτημα στην ελληνική κυβέρνηση ζητώντας της να απαγορεύσει τις πτήσεις ρωσικών αεροσκαφών που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στην Συρία, μέσω του FIR Αθηνών. Η ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκε να αποδεχτεί το αίτημα των Αμερικανών για να μη διαταράξει τις σχέσεις της με τη Ρωσία», ανέφερε η πηγή στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti.

Η Αθήνα, πάντως, δεν έχει επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές, οι οποίες, εάν ισχύουν, σε συνδυασμό με τις πληροφορίες περί αποστολής ρωσικών δυνάμεων στη Συρία, θα έχει σοβαρές επιπτώσεις.

Αν και η παρουσία ρωσικών στρατευμάτων στην Συρία δεν μπορεί, για την ώρα να επιβεβαιωθεί, οι Αμερικανοί θεωρούν πως αυτό είναι δεδομένο. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, για το ζήτημα αυτό.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η μαστίχα Χίου αναγνωρίστηκε επισήμως ως φυσικό φάρμακοΣτη συνεδρίαση της Επιτροπής για τα Φυτικά Φαρμακευτικά Προϊόντα (HPMC) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), που έλαβε χώρα στο Λονδίνο αποφασίστηκε ομόφωνα και έγινε αποδεκτή στην κατηγορία των παραδοσιακών φαρμάκων φυτικής προέλευσης, η φαρμακευτική «μονογραφία» της Μαστίχας Χίου, με δύο θεραπευτικές ενδείξεις: 1.δυσπεπτικά προβλήματα 2. δερματικές φλεγμονές και επούλωση δερματικών πληγών.

Στην ομάδα της Διεύθυνσης Έρευνας & Ανάπτυξης της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, με υπεύθυνο τον ο Δρ. Ηλία Σμυρνιούδη, για τη σύνταξη, κατάθεση και υποστήριξη του φακέλου έγκρισης της «μονογραφίας», πολύτιμη βοήθεια προσέφεραν η Καθηγήτρια του Τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων της Φαρμακευτικής Σχολής Αθηνών, κα. Ιωάννα Χήνου, και ο Δρ. Κώστας Παχής, Πρόεδρος της IASIS Pharma.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης, η Μαστίχα Χίου αναγνωρίζεται ως φαρμακευτικό προϊόν εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και σε χώρες εκτός αυτής που ακολουθούν τις ευρωπαϊκές φαρμακευτικές «μονογραφίες». Αποτέλεσμα της καταχώρησης είναι η δυνατότητα κυκλοφορίας σκευασμάτων μαστίχας σε όλη την Ευρώπη με ισχυρισμούς υγείας εγκεκριμένους από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Η έγκριση από τον ΕΜΑ (European Medicines Agency) ήταν η πρώτη από μία σειρά εγκρίσεων που στόχευε να αποκτήσει η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου από ευρωπαϊκούς και μη φορείς, προκειμένου η Μαστίχα να γίνει αποδεκτή και να καθιερωθεί στην παγκόσμια φαρμακευτική κοινότητα. Στο προσεχές μέλλον θα ακολουθήσουν και άλλες. Η «μονογραφία» της Μαστίχας έχει δημοσιοποιηθεί στο site του ΕΜΑ.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Με γειά τη δημοκρατία σας!..

     Καινούργια είναι;
Γιατί φαίνεται αμεταχείριστη!

Ώστε θα κάνετε ντιμπέϊτ μεταξύ σας; Όσοι γουστάρεστε. Όλοι οι δημοκράταροι!
Και ζεν θα παίξετε με το άλλο το παιζάκι, το ακροδεξιούλι.
Γιατί μωλέ; Είσαστε
καλύτεροι εσείς από κείνο;
Με κάτι τέτοιες αποφάσεις χειρότεροι δείχνετε.

Περί δημοκρατίας μάθημα πρώτο: στην δημοκρατία δεν υπάρχει ''γιατί έτσι θέλω'', ή ''γιατί έτσι δε θέλω''.
Εκτός αν πρόκειται για δημοκρατία άλλης ράτσας. Άλλη μάρκα, να πούμε.
Απ' αυτές που όσο τις ποδοπατάς, τις τεντώνεις, τους κάνεις άγριο σεξ, έρχονται στα μέτρα σου. Στρώνουν!

Για πείτε μας τώρα με κάπως πειστικό τρόπο: γιατί αποκλείσατε απ' το ντιμπέϊτ το παιδάκι το ακροδεξιούλι;
Πώς; Γιατί είναι φασιστάκι;
Εσείς που αποκλείετε μ' αυτόν τον τρόπο την εκπροσώπηση εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας, δεν είστε φασιστάκια; Περιφρουρείτε την δημοκρατία. Μάλιστα.
Από σάς ρε αριστεροδεξιο-φασιστούληδες πώς θα περιφρουρηθεί η δημοκρατία;

Να σας πούμε εμείς τί πιστεύουμε;
Ότι φοβόσαστε τον ανταγωνισμό. Και το ξεβράκωμα.
Φοβάσαστε μη φανούν εκείνοι -στα λόγια τουλάχιστον- καλύτεροι δημοκράτες από σάς!
Ή τουλάχιστον μη φανούν ίδιοι με σάς.
Γιατί στο ντιμπέϊτ όπως και στην υπόλοιπη προεκλογική περίοδο θα ακουστούν μόνον λόγια. Λόγια και τίποτε άλλο!
Και υποσχέσεις. Και ψέματα.
Όταν θάρθει η ώρα για πράξεις,
..θα τα κάνετε σκ@τά. Όπως τάχετε κάνει ως τώρα.

Και ξέρετε;
Για τον λαό που πεινάει και χειμάζεται, αριστερά σκ@τά, δεξιά σκ@τά το ίδιο μυρίζουν!
Και στην μυρωδιά δεν ξεχωρίζουν ούτε τα φασιστικά σκ@τά!

Αφήστε λοιπόν οι συμμετέχοντες τις εξυπναδομ@λακίες.
Έχετε ξεσκίσει κάθε έννοια δημοκρατίας, Συντάγματος και ανθρωπισμού,
..και σας μάρανε τώρα η συμμετοχή του ακροδεξιου κόμματος στο ντιμπέϊτ.

Τόχουμε ξαναπεί, αλλά δεν εννοείτε να το καταλάβετε:
Ο κόσμος καταλαβαίνει πολλά περισσότερα,
..απ' αυτά,
..που εσείς θέλετε!..

Υ.Γ. Κι επειδή ο καλός μ@λάκας είναι παντού, όπως κι ο καλός ''καλοθελητής'', ας μην ακουστούν σχόλια ότι το blog υπερασπίζεται τους ακροδεξιούς, τους φασίστες, τους ναζιστές, ή άλλα τέτοια εμπριμέ.
Το blog υπερασπίζεται την δημοκρατία, τις διαδικασίες και την σφαιρική ενημέρωση του λαού.
Αυτό.


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....