Διυλιστήριο: 12/14/17
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Μπράβο Alexis!..

     Μπράβο Alexis.
Κατάφερες μέσα σε χρόνο-ρεκόρ,
..να γίνεις το δεύτερο πιό μισητό πρόσωπο μετά την συνονόματή σου του Ντάλλας.

Οι δεξιοί σε σιχαίνονται γιατί νομίζουν πως είσαι αριστερός,
..ή κάνουν πως το νομίζουν, γιατί έτσι τους συμφέρει,
..αφού μόλις ξανάρθουν στην εξουσία (φροντίζεις εσύ γι αυτό. Και πάλι μπράβο) θα κάνουν τα μύρια αίσχη με την
δικαιολογία: "κοιτάξτε τί έκαναν και οι αριστεροί".
Οι αριστεροί (οι πραγματικοί, πλην τσυριζαίων) επίσης σε σιχαίνονται γιατί βρώμισες ανεξίτηλα την έννοια και τα πιστεύω τής αριστεράς.
Οι υπόλοιποι που σε ψήφισαν συγκυριακά τον Ιανουάριο του 2015 προκειμένου να φύγουν τα προηγούμενα μνημονιακά σκύβαλα, μπορεί να μη σε σιχαίνονται ακριβώς (τουλάχιστον όχι περισσότερο απ' τον προηγούμενο κατοχικό πρωθυπουργό),
..είναι όμως πελαγωμένοι, μετανοημένοι, αλλά προπαντός απελπισμένοι,
..αφού η αριστερά υπήρξε γι αυτούς η ρεζέρβα, η καβάτζα, η λύση ανάγκης για μιά πολύ έκτακτη ανάγκη, όπως αυτή που διανύουμε εφτά χρόνια τώρα. Αισθάνονται πιά πως δεν τους έμεινε καμία ελπίδα και τους απομένει μόνον ο δρόμος της υποταγής.

Η ζημιά που έκανες στην δημοκρατία και στην αριστερά, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στον διεθνή χώρο, είναι ανυπολόγιστη.
Ο νεοφιλελευθερισμός (στην Ευρώπη κυρίως) κάνει πάρτι στο όνομά σου.
Η προπαγάνδα των καθεστωτικών-συστημικών ΜΜΕ προβάλλει την "κομμουνιστοσύνη" του παπάρα με το μαντηλάκι, και την "αριστεροσύνη" του τσαλακωτού με την τσαλακωμένη ηθική και την ανύπαρκτη συνείδηση για να καταδείξουν πως ναι, πράγματι, αυτή είναι η αριστερά κι αυτά είναι τα πεπραγμένα της.

Ξέρουν όμως πως δεν είσαι αριστερός.
Ξέρουν πως είσαι πιό δεξιός και νεοφιλελεύθερος απ' αυτούς, και ακόμα πιό ανήθικος απ' αυτούς,
..αφού κρύβεσαι πίσω από μία έννοια που υποδηλώνει κοινωνική και ανθρωπιστική ευαισθησία, πίστη στις αρχές του ουμανισμού, σεβασμό στην φύση και στο περιβάλλον, αγώνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα ανθρωπιστικά ιδεώδη, προστασία του πνεύματος και του πολιτισμού.
Όλα αυτά δηλαδή που δεν είσαι.

Και τί είσαι; Ένα ακόμα μνημονιακό ανδρείκελο, ένα ανθρωπάκι της σειράς, ένα βαθιά ανήθικο και ασυνείδητο άτομο.
Ό,τι πρέπει δηλαδή για μιά πετυχημένη πολιτική καριέρα στην νεοναζιστική "Ενωμένη" Ευρώπη, και ακόμη περισσότερο στην χώρα μας.

Μπράβο Alexis!
Τα κατάφερες.
Έφτασες στην κορυφή.
Για να δούμε την κατηφόρα τώρα!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - «Σπόνσορας της τρομοκρατίας» η Τουρκία κατά τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου!



Την ώρα που ο Ταγίπ Ερντογάν επιχειρεί να αναδειχθεί ως η ηγέτιδα δύναμη του μουσουλμανικού κόσμου, διαμαρτυρόμενος μάλιστα γιατί το τζαμί στην Αθήνα δεν έχει μιναρέ(!), ο σύμβουλος ασφαλείας του προέδρου Τραμπ McMaster σε ομιλία του στο think tank “Policy Exchange”ανέφερε πως η Τουρκία και το Κατάρ συγκαταλέγονται στις χώρες που είναι σπόνσορες ριζοσπαστικών (μουσουλμανικών) ιδεολογιών και κατ΄ επέκταση της τρομοκρατίας εννοώντας βέβαια την ισλαμική τρομοκρατία.

Παράλληλα χαρακτήρισε το κόμμα του Ερντογάν AKP ως πολιτικό σχηματισμό που είναι ταυτισμένος με τους "Αδελφούς Μουσουλμάνους", της Αιγύπτου κάτι βέβαια που δεν το αρνείται ούτε ο ίδιος ο Ερντογάν.

Ας θυμηθούμε μόνο πως χαιρέτησε τους μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης.

Ο κ. McMaster τη Δευτέρα που μας έρχεται αναμένεται κατά τους σχεδιασμούς να παρουσιάσει στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ τις νέες προτεραιότητες, τον προγραμματισμό και τον γενικότερο σχεδιασμό της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής ως προς τα βασικά θέματα ασφαλείας που απασχολούν την Ουάσινγκτον.

Η είδηση έφτασε μέχρι την Άγκυρα και την ισλαμική διάσκεψη κορυφής στην Κωνσταντινούπολη.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε με αμηχανία λέγοντας «είναι να απορεί κανείς με τέτοιες θέσεις και αθεμελίωτα συμπεράσματα».

Οι δηλώσεις του κ. McMaster οι οποίες ασφαλώς απηχούν τον βασικό πυρήνα πολιτικής με τον οποίο η διοίκηση Τραμπ αντιμετωπίζει τα βασικά ζητήματα στρατηγικής και ασφαλείας στον πλανήτη έρχονται μερικά μόλις 24ωρα πριν την ελάχιστα διαφημισμένη επίσκεψη στην Άγκυρα του αρχηγού του αμερικανικού ΓΕΕΘΑ ο οποίος θα συνοδεύεται από τον αρχηγό των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη.

Η επίσκεψη αυτή είχε ανακοινωθεί πως θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τις συνομιλίες Ερντογάν - Πούτιν στην Άγκυρα οι οποίες ως γνωστών διεξήχθησαν πριν από δύο ημέρες και πάντως μετά την περιοδεία-αστραπή του προέδρου της Ρωσίας στη Συρία και την Αίγυπτο.




Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αγρίνιο: Σε πλειστηριασμό η πρώτη κατοικία ανέργου για χρέος 1.319 ευρώ



Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι η εφορία του Αγρινίου προέβη σε κατάσχεση της πρώτης και μοναδικής κατοικίας ενός άνδρα για οφειλή 1.319 ευρώ. Πρόκειται για έναν άνεργο, οικογενειάρχη χωρίς κανένα άλλο περιουσιακό στοιχείο.

Ο άνδρας είδε σοκαρισμένος στην πόρτα του την δικαστική επιμελήτρια να του επιδίδει την έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας, να του δεσμεύει ουσιαστικά το διαμέρισμα.

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πυρετός για τη «γραμμή Αξιού»



Προχωρά το κινεζικό έργο που θα συνδέει με εμπορικά ποταμόπλοια τη Θεσσαλονίκη με Σκόπια, Σερβία και κεντρική Ευρώπη

Ρεπορτάζ
Φανή Χαρίση

Πυρετωδώς ετοιμάζονται οι Κινέζοι για την εκμετάλλευση με πλοία των ποταμών Δούναβη, Μοράβα και Αξιού, δημιουργώντας έναν νέο «διάδρομο» μεταφοράς εμπορευμάτων και με έξοδο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Το project προχωρά κανονικά με τους Σέρβους και τους Σκοπιανούς, καθώς στο πρόσφατο ταξίδι του στην ΠΓΔΜ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ενημερώθηκε για το όλο σχέδιο και τις εξελίξεις από τον πρόεδρο της γείτονος Γκιόργκε Ιβάνοφ.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Ιβάνοφ, οι Κινέζοι έχουν μελετήσει το έργο, τα σημεία που είναι αβαθή, το σύστημα μετατόπισης των πλοίων, όπως συμβαίνει και στη Διώρυγα του Σουέζ, ακόμα και το μήκος που πρέπει να έχουν τα πλοία για να μπορούν να πλέουν στους ποταμούς. Μάλιστα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει ενημερώσει για το θέμα και τις εξελίξεις τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα καθώς και τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Είναι τεράστιας σημασίας έργο, από το οποίο πρέπει να επωφεληθεί η χώρα και φυσικά η Θεσσαλονίκη» είπε χαρακτηριστικά στη «δημοκρατία» ο κ. Μπουτάρης. Το έργο υπολογίζεται ότι θα κοστίσει περίπου 15 δισ. δολάρια και θα έχει συνολικό μήκος 650 χιλιόμετρα που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το Βελιγράδι και την κεντρική Ευρώπη μέσω των ποταμών Αξιού, Μοράβα και Δούναβη, δημιουργώντας νέα δεδομένα στη μεταφορά εμπορευμάτων και ανθρώπων.

Το έργο υπολογίζεται ότι θα κατασκευαστεί σε δέκα χρόνια και το μεγαλύτερο μέρος του είναι στη Σερβία (346 χιλιόμετρα) και στην ΠΓΔΜ (275 χιλιόμετρα). Στο ελληνικό έδαφος βρίσκονται περίπου 73 χιλιόμετρα, καταλήγοντας φυσικά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Υπ. Εργασίας: Ενοικιαστήριο σε 29 ακίνητα!



Είναι ιδιοκτησίας ασφαλιστικών ταμείων και του ΟΑΕΔ και παρέμεναν αναξιοποίητα. Εντονο ενδιαφέρον από φορείς του Δημοσίου

Ρεπορτάζ
Αγγελική Μαρίνου

Στην «αγκαλιά» του επόμενου εκμισθωτή τους θα βρεθούν σύντομα 29 ακίνητα ιδιοκτησίας ασφαλιστικών ταμείων και ΟΑΕΔ, τα οποία παρέμεναν αναξιοποίητα επί δεκαετίες.

Το σχέδιο αξιοποίησης των ακινήτων του υπουργείου Εργασίας στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς, καθώς με τη λήξη της προθεσμίας υποβολής προτάσεων από ενδιαφερόμενους φορείς του Δημοσίου την περασμένη Δευτέρα εμφανίστηκαν ήδη 32 υποψήφιοι ενοικιαστές, μεταξύ των οποίων υπουργεία, Ανεξάρτητες Αρχές, ΜΚΟ, ιδρύματα, επιμελητήρια και δήμοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Τμήμα Περιβάλλοντος του ΟΗΕ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ενοικίαση του κτιρίου της παλιάς Ταινιοθήκης της Ελλάδος (Μέγαρο Δεληγιώργη - Κανάρη 1), ενώ το ακριβώς διπλανό κτίριο της οδού Πινδάρου 2 (επίσης διατηρητέο) είναι στον κατάλογο για άμεση αναβίωση και λειτουργία.

Το «Esperia», στην οδό Σταδίου 22, ξαναγίνεται ξενοδοχείο, ενώ το σπίτι της Μαρίας Κάλλας στην οδό Πατησίων 61 θα δοθεί για μακροχρόνια μίσθωση -30 χρόνια- στην Ακαδημία Λυρικής Τέχνης.
Τέλος, στην οδό Πειραιώς 64 και πλατεία Κουμουνδούρου, όπου βρισκόταν το τεράστιο κτίριο «φάντασμα» του ΙΚΑ (εμβαδόν 17.200 τ.μ.) θα στεγαστούν η διοίκηση και όλες οι κεντρικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.

Αξιολόγηση
Το ενδιαφέρον των εκμισθωτών αφορά αυτοτελή κτίρια, ορόφους, διαμερίσματα και καταστήματα (που περιλαμβάνονται στην πρόσκληση), ενώ υπάρχει ποικιλία προτεινόμενων χρήσεων τόσο για κεντρικές κυβερνητικές υπηρεσίες όσο και για χρήσεις κοινής ωφέλειας, πρόνοιας, υγείας, παιδείας, έρευνας και πολιτισμού.

Η ομάδα εργασίας του υπουργείου και του ΕΜΠ θα προχωρήσουν στην αξιολόγηση και την επιλογή των χρηστών του Προγράμματος «Ανάκτηση των Ακινήτων του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας - Αξιοποίηση με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης» και μέχρι το τέλος του μήνα θα ανακοινώσουν τους νέους εκμισθωτές.

Σε πρώτη φάση τα κτίρια αυτά θα περάσουν στα χέρια φορέων του Δημοσίου ή ΝΠΔΔ, ενώ θα ακολουθήσει στις αρχές του 2018 νέα προκήρυξη για μακροχρόνια παραχώρησή τους σε ιδιώτες επιχειρηματίες. Οι ιδιώτες θα κληθούν μέσα σε διάστημα δύο μηνών να καταθέσουν προτάσεις για τα διαθέσιμα κτίρια, ενώ παράλληλα θα εκπονηθεί διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός προκειμένου να επιλεγούν οι καλύτερες προτάσεις για τα 24 εμβληματικά κτίρια του κέντρου.
Με τα χρήματα που θα εισπράξει από τα μισθώματα των κτιρίων (οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 2.100.000 ευρώ) ο ΕΦΚΑ επιδιώκει να βελτιώσει τα έσοδά του.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Χειροπέδες στον πρώην Πρόεδρο του ΟΑΣΘ



Συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης για απλήρωτες εισφορές στο ΙΚΑ

Ρεπορτάζ
Φανή Χαρίση

Για χρέη στο ΙΚΑ, ύψους 2.349.409 ευρώ, συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης, ο οποίος μετά την απολογία του στον εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος και πήρε τακτική δικάσιμο για τις 25 Ιουνίου 2018. Ο κ. Στεφανίδης διαβεβαίωσε ότι έχει ήδη πληρώσει το 50% των χρεών του, τονίζοντας όμως ότι δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί η ημερομηνία που έχει ζητήσει από το ΙΚΑ για την υποβολή ένστασης.

«Οι εισφορές προς το ΙΚΑ αφορούσαν τον Φεβρουάριο του 2017. Σύμφωνα με τον νόμο, πλήρωσα το 50% και εκκρεμούσε ημερομηνία ένστασης προς το ΙΚΑ. Παρ' όλα αυτά οδηγήθηκα στον εισαγγελέα. Είχα ζητήσει να συζητηθεί η ημερομηνία για την ένσταση, για να εξηγήσω γιατί δεν μπορώ να πληρώσω το ποσό» είπε ο κ. Στεφανίδης, ο οποίος συνελήφθη τη Δευτέρα από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας ότι η αδυναμία καταβολής των εισφορών οφείλεται στο ότι το Δημόσιο δεν κατέβαλε τα οφειλόμενα προς τον ΟΑΣΘ.

Σύμφωνα με κύκλους της νέας διοίκησης του ΟΑΣΘ, οι μέτοχοι για τα έτη 2015, 2016 και 2017 έλαβαν μερίσματα 14.775.734 ευρώ, 13.716.091 ευρώ και 7.605.990 ευρώ, αντίστοιχα. Μάλιστα, οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι προκειμένου να καταβληθούν τα παραπάνω ποσά, δεν πληρώθηκαν ασφαλιστικές εισφορές προς το ΙΚΑ και υποχρεώσεις προς την Εφορία και προσθέτουν ότι οι οφειλές της προηγούμενης διοίκησης προς ασφαλιστικά ταμεία και Δημόσιο φτάνουν τα 47.000.000 ευρώ.

Πάντως, επισήμως, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς αναφέρει ότι η σημερινή διοίκηση του οργανισμού είναι διοίκηση εκκαθάρισης. «Η διαδικασία της εκκαθάρισης έχει ήδη ξεκινήσει. Τα αποτελέσματά της θα φανούν μετά την ολοκλήρωσή της. Οι όποιες απαιτήσεις είτε υποχρεώσεις προς τρίτους του οργανισμού που αφορούν το προηγούμενο διάστημα θα ξεκαθαριστούν στη διαδικασία της εκκαθάρισης. Για το διάστημα μετά την ανάληψη της νέας διοίκησης μέχρι σήμερα, ο οργανισμός καταβάλλει κανονικά τις υποχρεώσεις του προς ΙΚΑ, Δημόσιο και εργαζομένους, και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το σύνολο των προμηθευτών, έχοντας ήδη αποκαταστήσει τις σχέσεις που είχαν διακοπεί από την προηγούμενη διοίκηση» είπε ο κ. Παππάς.

Τέλος, να σημειωθεί ότι την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων του ΟΑΣΘ στη γενική απεργία, τα δρομολόγια θα γίνουν με προσωπικό ασφαλείας.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....