Διυλιστήριο: 08/01/17
ροη αναρτησεων

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Ο ζοφερός μήνας Αύγουστος..

     Τα μηνύματα που μπορεί κανείς να αφουγκραστεί από την κοινωνία είναι από απογοητευτικά μέχρι καταθλιπτικά.
Οι τάχα ελεύθεροι πολίτες, στην ουσία όμωςεθελοντές σκλάβοι, δείχνουν να έχουν υιοθετήσει μία νέα "κανονικότητα" η οποία εκπηγάζει από τηνπροπαγάνδα και τηνπλύση εγκεφάλου επτά χρόνων μνημονίων και
προδοσίας,
..και στηρίζεται σε μίαδιεστραμμένη άποψη επιβίωσης και αυτοσυντήρησης ενός λαού μαθημένου εδώ και 35 χρόνια στην εύκολη απόκτηση μιάς "καλής ζωής", μιάς fake ευημερίας.

Η εξόφθαλμη και τυμπανοκρουόμενη δικτατορία του γείτονα Ταγίπ, ωχριά μπροστά στην συγκαλυμμένη, ανομολόγητη δικτατορία του διευθυντηρίου της Ευρωπαϊκής "Ένωσης", που εκτελεί εντολές της νεοναζιστικής Γερμανίας.

Οι πολίτες δείχνουν να έχουν αποδεχτεί το πλαίσιο της σκλαβιάς τους που αποτελείται από μνημόνια και οιονεί δωσιλογικές προς τους νέους (παλαιούς) κατακτητές κυβερνήσεις.
Δείχνουν να έχουν πέσει στην παγίδα της τάχα αντιπαράθεσης κυβέρνησης-αντιπολίτευσης,
..που είναι πρόθυμες μέσα απ' την ξεδιάντροπη υποκρισία τους να αντιπαρατεθούν για τα πάντα εκτός απ' την προοπτική μιάς οποιασδήποτε άλλης λύσης πλην μνημονίων-λιτότητας-ξεπουλήματος της κρατικής (λαϊκής) περιουσίας.
Δείχνουν να ξεχνούν πως οι δυνατοί δεν είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν τίποτα αν δεν τους απαιτηθεί, και πως ο αγώνας για την απαίτηση αυτή, η εξέγερση κι ο πόλεμος, μπορεί να διεξαχθεί σε ηθικό ή και φυσικό επίπεδο.

Έτσι η διάθεση και η πρόθεση οποιασδήποτε αντίδρασης και απαίτησης συνεχώς στερεύουν,
..οι φωνές που καλούν σε διαμαρτυρία και εξέγερση αποδυναμώνονται και εκλείπουν σταδιακά,
..και δεν είναι μακριά ο καιρός που πιστεύουμε (κάτι σαν προφητεία) πως θα κηρυχθούν παράνομες, αφού πρώτα λοιδορηθούν και εξευτελιστούν ως "γραφικές", και θα κυνηγηθούν μέχρι τελικής εξάλειψής τους.

Υπάρχουν ακόμη φωνές ελεύθερες στο διαδίκτυο.
Από ανώνυμους bloggers μέχρι επώνυμους οικονομολόγους, συνταγματολόγους, ελάχιστους δημοσιογράφους, και κάποιους -δραπέτες του συστήματος- πολιτικούς.
Είναι τα τελευταία φωτεινά αστέρια στο έρεβος που έχουμε εισέλθει,
..μα κι αυτών το κατάκοπο φως τρεμοπαίζει και κάποια στιγμή, αφού κανείς πιά δεν θα τα κοιτά, θα σβήσει.

Κάτω απ' αυτές τις συνθήκες ο χαρωπός μήνας Αύγουστος στην ουσία θα είναι τοπροπέτασμα μιάς μικρής λαϊκής "ευτυχίας", ενός διαλείμματος πριν το "Νταχάου" που μας έχουν καταδικάσει φίλοι και "εταίροι", προδότες πολιτικοί, και απατεώνες διαπλεκόμενοι καναλάρχες.

Ως εκ τούτου για όσους νοιώθουν τα μελλούμενα ο Αύγουστος αυτός, όπως και κάθε Αύγουστος πιά μετά από αυτόν του 2015 θα είναι ζοφερός και μαύρος,
..όπως ζοφερή και μαύρη είναι η άγνοια και η αμέλεια αντίδρασης των πολιτών, του λαού, για όσα έπονται.

Καλό διάλειμμα!..



Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Γκάφα Μητσοτάκη: Άσκησε κριτική σε διάταξη του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ που έχει αφαιρεθεί



Την γκάφα επεσήμανε αμέσως ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου προκαλώντας τον εκνευρισμό του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Κικίλια...

Αδιάβαστος και απροετοίμαστος πιάστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς άσκησε κριτική σε διάταξη του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ η οποία έχει αφαιρεθεί! Την γκάφα επεσήμανε αμέσως ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου προκαλώντας τον εκνευρισμό του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Κικίλια. Το λάθος του προέδρου της ΝΔ ήταν η αναφορά του σε διάταξη σύμφωνα με την οποία για την μετάκληση ενός καθηγητή από το εξωτερικό χρειάζεται απόφαση του υπουργού. Όμως αυτή η διάταξη έχει αλλάξει!

Ο Κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε ότι «το νομοσχέδιο σύντομα θα ανήκει στο παρελθόν. Από το παρελθόν εξάλλου έρχονται και οι αντιλήψεις που πάει να επιβάλλει. Δεσμεύομαι ενώπιον της Βουλής και της κοινωνίας ότι η ΝΔ θα το καταργήσει. Στο μέλλον θα αποτελεί απόδειξη πως μία κυβέρνηση χωρίς μέθοδο, σχέδιο, γνώση και δυστυχώς φραγμούς επιχείρησε να γυρίσει πίσω, δεκαετίες τη χώρα μας».

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε προσωπικά στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. «Η νομοθετική παρακμή του κοινοβουλίου έχει ξεπεράσει κάθε όριο δυστυχώς με την ανοχή του προεδρείου και του προέδρου προσωπικά ο οποίος είναι συνένοχος», είπε και πρόσθεσε: «το προαύλιο της Βουλής δεν μπορεί να μετατραπεί σε χώρα για διαμαρτυρία και όταν η Αστυνομία κάνει τη δουλειά της να παρατηρείται από τον πρόεδρο της Βουλής. Αν στη θέση του Ρουβίκωνα ήταν άλλη ομάδα διαμαρτυρόμενων πολιτών θα έδειχνε την ίδια ανοχή;».



Πηγή left.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση στην αθώωση των Σαββαίδου – Χαρδούβελη


Αναίρεση κατά της ομόφωνης πρόσφατης απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με την οποία αθωώθηκε για την μη υποβολή δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης αλλά και κατά του απαλλακτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για την πρώην γενική γραμματέα εσόδων, Αικατερίνη Σαββαίδου, άσκησε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Ο Γκίκας Χαρδούβελης ήταν κατηγορούμενος για παράλειψη υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης και το δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε ότι πρέπει να παραμείνει ατιμώρητος.

Η υπόθεση αφορά τη μη υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες την περίοδο 2011-2012, όταν δηλαδή ήταν σύμβουλος επί οικονομικών θεμάτων του πρώην Πρωθυπουργού. Τώρα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έκρινε ότι η επίμαχη απόφαση στερείται πλήρους και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσίας και ως εκ τούτου πρέπει να κριθεί εκ νέου από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου για το εάν θα παραπεμφθεί ή όχι σε νέα δίκη ο κ. Χαρδούβελης.

Η Αικατερίνη Σαββαίδου πρόσφατα απηλλάγη με βούλευμα (1190/2017) από την κακουργηματική κατηγορία της απόπειρας απιστίας, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε την αναίρεση στην απόφαση λόγω νομικών σφαλμάτων που εντόπισε στο απαλλακτικό βούλευμα, δηλαδή δεν είχε την απαιτούμενη από το Σύνταγμα και την ποινική νομοθεσία πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Συγκεκριμένα, η κατηγορία αφορούσε στην απόφαση που εξέδωσε η πρώην γενική γραμματέας Εσόδων με την οποία φέρεται ότι «πάγωσε», μέσω επανελέγχου, πρόστιμο 78.000.000 ευρώ, το οποίο επιβλήθηκε σε εταιρεία.

Επίσης, με το ίδιο βούλευμα είχε απαλλαγεί από την κατηγορία που αντιμετώπιζε ο κύριος μέτοχος της εταιρίας Κωνσταντίνος Τσουκαλίδης. Κατόπιν αυτού, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου θα αποφανθεί εάν θα παραπεμφθεί ή όχι σε νέα δίκη η κυρία Σαββαίδου.

Πηγή www.reader.gr
https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

O Στουρνάρας ήθελε περισσότερη μείωση μισθών - συντάξεων

Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας έδωσε συνέντευξη όχι σε ΜΜΕ αλλά στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο μιας εταιρίας συμβούλων. Αυτή η επιλογή είναι αναμφίβολα παράδοξη (αφού οι συνεντεύξεις είθισται να παραχωρούνται σε δημοσιογράφους και όχι σε στελέχη επιχειρήσεων).

Ωστόσο, με αυτήν τη συνέντευξη ο κ. Στουρνάρας αποκάλυψε για επιπλέον μία φορά τις αληθινές απόψεις του για την κοινωνία και τις προτεραιότητές της. Υπό αυτή την άποψη προσέφερε υπηρεσία στο κοινωνικό σύνολο. Εδειξε σε όλους τι είδους νοοτροπίες είχε και έχει η «ελίτ» που χρεοκόπησε την Ελλάδα.

Σε ένα σημείο της συνέντευξης ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε στο ζήτημα της εξεύρεσης πόρων για την Παιδεία και είπε τα ακόλουθα: «Χρειαζόμαστε επιδόματα για να σπουδάσουν τα παιδιά. Χρειαζόμαστε επιδόματα για να γίνει η μετάβαση από ένα εργασιακό πρότυπο σε ένα άλλο. Αυτό θέλει επιμόρφωση. Χρειάζονται πόροι. Αν τους πόρους όλους τους πηγαίνεις μόνο σε συντάξεις, δεν μένουν πόροι για την αγορά εργασίας».

Δηλαδή, οι συνταξιούχοι όχι μόνο δεν χρειάζονται στην Ελλάδα αλλά αποτελούν βάρος, μια και ο κ. Στουρνάρας, με μια σοφιστεία κατωτάτης υποστάθμης, τους αναθέτει τον ρόλο των «καταστροφέων» του μέλλοντος των νέων γενεών. Αφού παίρνουν λεφτά για τις συντάξεις τους, εξασθενούν τα δημόσια ταμεία και αυτά με τη σειρά τους δεν θα είναι σε θέση να δίνουν χρήματα, ενισχύσεις και επιδόματα για την Παιδεία. Η μια γενιά ζει σε βάρος της άλλης (κατά τον κ. Στουρνάρα).

Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδας, που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο ως στέλεχος του σκληρού πυρήνα του περιβάλλοντος του Κώστα Σημίτη, μάλλον λησμονά το γεγονός ότι οι συνταξιούχοι εργάστηκαν μια ζωή, έφτυσαν αίμα για να πληρώνουν εισφορές και τώρα λαμβάνουν πετσοκομμένες συντάξεις-φιλοδωρήματα.

Αυτοί που έζησαν σε βάρος των πολλών ήταν οι κλέφτες και οι απατεώνες του ΠΑΣΟΚ, οι ποινικοί των υπουργικών συμβουλίων που απολάμβαναν την εμπιστοσύνη του Σημίτη και των ομοίων του. Αυτοί χαντάκωσαν το μέλλον της Ελλάδας, όχι οι απόμαχοι της ζωής.

Πηγή www.dimokratianews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Άρχισε το «κούρεμα» δανείων σε ελβετικό φράγκο!



Σημαντικός εξωδικαστικός συμβιβασμός από τράπεζα: έκοψε τις συναλλαγματικές διαφορές και ρύθμισε το κεφάλαιο σε 384 δόσεις με επιτόκιο 0,5%.

Το δρόμο του συμβιβασμού με τους δανειολήπτες παίρνουν πλέον οι τράπεζες για δάνεια σε ελβετικό φράγκο, τα οποία «φούσκωσαν» πέρα από κάθε όριο ανοχής από συναλλαγματικές διαφορές, και αποδέχονται πλέον να «κουρέψουν» εν μέρει τις απαιτήσεις τους, χωρίς να φθάνουν στις δικαστικές αίθουσες, όπου οι πιθανότητες να χάσουν είναι συντριπτικές.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο Αριάδνη Νούκα, τράπεζα προχώρησε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με δανειολήπτη, ο οποίος είχε υποβάλει αγωγή εναντίον της, και αποδέχθηκε ρύθμιση του δανείου χωρίς να πληρώνει ο πελάτης δόσεις για το μέρος του κεφαλαίου που έχει προέλθει από την ανοδική κούρσα του ελβετικού φράγκου έναντι του ευρώ.

Ο συμβιβασμός προβλέπει «σπάσιμο» του δανείου συνολικού ύψους 451.789,67 ευρώ σε δύο κομμάτια:

1. Το πρώτο κομμάτι, ύψους 291.000 ευρώ, θα εξυπηρετηθεί από το δανειολήπτη σε 384 δόσεις των 820 ευρώ, με επιτόκιο 0,5%.
2. Το δεύτερο κομμάτι (161.789,67 ευρώ), που προέρχεται από τις συναλλαγματικές διαφορές, μένει «στην άκρη» για να διαγραφεί από την τράπεζα, όταν ολοκληρωθεί η εξόφληση του πρώτου κομματιού. Σε περίπτωση, βέβαια, που υπάρξει και πάλι πρόβλημα με την εξυπηρέτηση του δανείου και αυτό το ποσό θα «αναβιώσει» και θα γίνει απαιτητό από την τράπεζα.

Με άλλα λόγια, αν ο δανειολήπτης αποδειχθεί συνεπής, εξασφαλίζει στη λήξη του νέου δανείου ένα «κούρεμα» της τάξεως του 35%, ενώ για τα επόμενα χρόνια θα μπορεί να πληρώνει ένα δάνειο με σταθερή δόση και χωρίς να επηρεάζεται από τις διακυμάνσεις της συναλλαγματικής ισοτιμίας.

Σημειώνεται ότι την παραπάνω λύση έχει προτείνει από καιρό και ο Συνήγορος του Καταναλωτή, ενώ τα δικαστήρια εκδίδουν συνεχώς αποφάσεις εις βάρος των τραπεζών και τον Σεπτέμβριο έχει προγραμματισθεί η «μητέρα των δικών» για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο, καθώς θα συζητηθεί σε δεύτερο βαθμό συλλογική αγωγή και, εάν το δικαστήριο επιβεβαιώσει το αρνητικό για τις τράπεζες αποτέλεσμα του πρώτου δικαστηρίου, το υπουργείο Οικονομίας θα εκδώσει υπουργική απόφαση που θα είναι δεσμευτική για όλες τις περιπτώσεις.

Τα δικαστήρια έχουν κρίνει ότι οι τράπεζες αμέλησαν να ενημερώσουν επαρκώς τους δανειολήπτες για τους κινδύνους από τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο και τις υποχρεώνουν να δέχονται την εξυπηρέτηση των δανείων με βάση την αρχική ισοτιμία φράγκου-ευρώ κατά το χρόνο χορήγησης του δανείου.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί, σύμφωνα με νομικούς, το γεγονός ότι μια τράπεζα προχώρησε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό για «κούρεμα» δανείου σε ελβετικό δεν σημαίνει ότι όλοι οι δανειολήπτες θα έχουν την ίδια μεταχείριση. Προς το παρόν, η προθυμία για συμβιβασμό των τραπεζών φαίνεται ότι θα εξαντληθεί σε περιπτώσεις δανειοληπτών που έχουν υποβάλει αγωγές, φέρνοντας τις τράπεζες μπροστά σε σχεδόν βέβαιη δικαστική ήττα.


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ένοχος ο Ανδρέας Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ


Της Άννας Κανδύλη

Την ανώτερη προβλεπόμενη ποινή των δυο ετών με τριετή αναστολή, για το ένα από τα 3 σκέλη του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος που αντιμετώπιζε ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου, του επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων.

Το δικαστήριο συγκεκριμένα τον καταδίκασε, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, επειδή δεν ενημέρωσε τα μελή της Αρχής για την αποστολή το 2020, των στατιστικών στοιχείων που αφορούσαν το έλλειμμα του 2009 στη EUROSTAT.

Αντίθετα οι δικαστές τον αθώωσαν για τα αλλά δυο σκέλη της κατηγορίας που αντιμετώπιζε και συγκεκριμένα για την παράλληλη εργασία του επί 6 μήνες τόσο στην ΕΛΣΤΑΤ όσο και στο Δ.Ν.Τ καθώς και για τη μη σύγκλιση του Συμβουλίου της Αρχής.

"Στον Ανδρέα Γεωργίου επιβλήθηκε η ανώτερη προβλεπόμενη ποινή των 2 ετών με τριετή αναστολή, λόγω της απαξίας της πράξης του" όπως είπε ο εισαγγελέας της έδρας Λαμπρός Πατσαβέλλας.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μπήκαν οι υπογραφές για τη λειτουργία 239 τοπικών μονάδων υγείας



Πράσινο φως για τα πρώτα 73.500.000 € (από τα συνολικά 300.000.000 €)


Με την υπογραφή του ειδικού γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου Γιώργου Ιωαννίδη αρχίζει η «Λειτουργία Τοπικών Μονάδων Υγείας για την αναδιάρθρωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας» σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, μέσω του νέου ΕΣΠΑ.

Τη χρηματοδότηση της λειτουργίας 239 Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) με καταρχήν δημόσια δαπάνη 73.500.000 ευρώ ανακοίνωσαν την περασμένη Παρασκευή το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, και το υπουργείο Υγείας. Με την απόφαση για τη λειτουργία των 239 ΤΟΜΥ προχωρά η μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), που δίνει έμφαση στην πρόληψη, στην αγωγή και την προαγωγή της υγείας του πληθυσμού ολόκληρης της χώρας.

Οι ΤΟΜΥ, που προβλέπεται βάσει του σχεδιασμού να τριπλασιαστούν τα επόμενα χρόνια, θα στελεχωθούν από περίπου 3.000 οικογενειακούς γιατρούς (γενικοί γιατροί, παθολόγοι, παιδίατροι), καθώς και από άλλους επαγγελματίες υγείας (νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, επισκέπτες υγείας). Η δαπάνη για τη λειτουργία των νέων δομών θα ξεπεράσει συνολικά τα 300.000.000 ευρώ και θα καλυφθεί από το νέο ΕΣΠΑ και από εθνικούς πόρους.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός δήλωσε: «Παράλληλα με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, είναι έτοιμη η προκήρυξη για τη στελέχωση των ΤΟΜΥ, έχουν προσδιοριστεί τα κριτήρια επιλογής και οι αμοιβές του προσωπικού, και κυρίως έχει διασφαλιστεί η βιώσιμη χρηματοδότηση των νέων δομών».


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έχετε εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη ;



Μην είστε λαϊκιστές. Υπάρχουν θεσμοί στην Ελλάδα και κάνουν τη δουλειά τους, και οι καλοί είναι έξω κι οι κακοί στη φυλακή ...


Aυτοί που βλέπουμε στις φωτογραφίες έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Εχουν εμπιστοσύνη στο σύνολο των θεσμών της πατρίδας μας. Η διάκριση των εξουσιών, όπως διασφαλίστηκε, ασφαλίστηκε και εξασφαλίστηκε μία και καλή με την αποκατάσταση της δημοκρατίας, αποτελεί εγγύηση αλλά και ασπίδα προστασίας για όλους μας - και για αυτούς τους κυρίους. Ο λαϊκισμός, η μοχθηρία του κόσμου, η ζήλια, η ψώρα και η φτώχεια που γεννούν δυσάρεστα συναισθήματα θα μείνουν τόσο μακριά από τα κατώφλια των οικιών τους όσο και εκείνοι θα μείνουν μακριά από τις φυλακές.

Εδώ που τα λέμε, οι υποθέσεις τους κρίθηκαν ή δεν θεωρήθηκαν ακόμα αρκετά σημαντικές για να κριθούν. Είναι ελεύθεροι (αν και όχι τόσο ωραίοι). Αλλοι έχουν πρότερο έντιμο βίο (σαν τον Μαντέλη καλή ώρα) και οι καμπάνες των καταδικών ήχησαν αλλά με το χαρμόσυνο γκλιν γκλον ντινγκ ντονγκ της αναστολής. Αλλος, κάλλιστη ώρα ο Ακης μας, βγήκε διότι κλονίστηκε η υγεία του στο γκιζντάνι και βγήκε να την αποκαταστήσει στις χαμοπισίνες με τον λαουτζίκο.

Ο παράλλος, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δεν μπήκε καν στη φυλακή διότι εισέπραξε ένα χρονάκι (για το μαϊμούδισμα της «λίστας Λαγκάρντ») με αναστολή. Κι αυτός είχε πρότερο έντιμο βίο. Κοίτα να δεις, ρε παιδάκι μου. Στιγμιαία τα αδικήματά τους. Προσωρινά ξαστοχήματα της κρίσης. Είναι να καίγεται η καρδιά σου από συμπόνια για τούτες τις μουτσούνες. Κι ο Τσουκάτος έξω κι ο Χριστοφοράκος στο παγωμένο Μόναχο κι ο Καραβέλας λείπει και μας λείπει. Ευτυχώς, οι κακοί είναι στη φυλακή. Σύμφωνα με την ελληνική Δικαιοσύνη, που όλοι της έχουμε εμπιστοσύνη, άπαντες οι έγκλειστοι στα σωφρονιστικά ιδρύματα είναι πιο επικίνδυνοι για την κοινωνία από τους εικονιζόμενους στις φωτογραφίες.

Αυτή είναι η ελληνική Δικαιοσύνη. Αυτή είναι η νομοθετική εξουσία. Αυτή και η εκτελεστική. Η διάκριση των εξουσιών στην Ελλάδα είναι η εξουσία των διακρίσεων σε βάρος των φτωχών και των ανήμπορων.

Παναγιώτης Λιάκος


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ο Σκρέκας διόρισε την νύφη του και τον πατέρα της με υπέρογκους μισθούς στην ΛΑΡΚΟ



Φωτιές στην οικογένεια Σκρέκα άναψε την Περασμένη Παρασκευή ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής αναφερόμενος στους διορισμούς της νύφης Ειρήνης Καραγκούνη-Σκρέκα και του πατέρα της Βασίλειου Καραγκούνη, που έκανε ο τότε πρόεδρος της ΛΑΡΚΟ Θεόδωρος Σκρέκας

Αναλυτικά ο κ. Σταθάκης είπε: ««Ο κύριος Σκρέκας, τοποθετείται πρόεδρος του ΔΣ της ΛΑΡΚΟ στις 22/2/2008 με αμοιβή 7.000 ευρώ μηνιαίως η οποία αναπροσαρμόστηκε αμέσως μετά στα 9.000 ευρώ με αναδρομική ισχύ».

«Ένα μήνα αργότερα στις 2/6/2008, προσλαμβάνει τη νύφη του- δηλαδή τη γυναίκα του κυρίου Σκρέκα, η κυρία Ειρήνη Kαραγκούνη-Σκρέκα. Η κυρία Σκρέκα προσλήφθηκε αμέσως ως υποδιευθύντρια παρακάμπτοντας την ιεραρχία με τακτικές υποδοχές ύψους 4.219,35 ευρώ, ξεπερνώντας τους παλαιότερους διπλωματούχους μηχανικούς.

Επιπλέον ο κύριος Σκρέκας, στις 13/3/2008 προσέλαβε και τον συμπέθερο του, τον πατέρα της κυρίας Καραγκούνη-Σκρέκα ως διευθυντή ασφαλείας στο εργοστάσιο της Λάρυμνας με μισθό 2.700 ευρώ, ο οποίος ήταν απόστρατος ταξίαρχος της Χωροφυλακής.

Την ίδια περίοδο προσλαμβάνεται και η κόρη του υφυπουργού Τουρισμού κυρίου Λιάσκου Βουλευτή Ευβοίας, με σκοπό τη συγγραφή της ιστορίας της ΛΑΡΚΟ η οποία και δεν γράφτηκε ποτέ. Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η εταιρεία επαναλαμβάνω καταγράφει μεγάλες ζημιές της τάξης των 100.000.000 το χρόνο», όπως κατήγγειλε ο υπουργός.

Δείτε το βίντεο από το 18΄- 19,20


Πηγή energospolitis.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....