Διυλιστήριο: 10/15/16
ροη αναρτησεων

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Δις ισόβια σε στέλεχος της ΝΔ για «πάρτι» με δημοτικά κονδύλια


Κόλαφος ήταν η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης για τον Θεολόγο Καλαϊτζή αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση της εταιρίας ΕΑΠΑΞ, με το δικαστήριο να μην αναγνωρίζει κανένα ελαφρυντικό και να καταδικάζει σε δισ. ισόβια το γαλάζιο στέλεχος του Δήμου.

Το δικαστήριο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Xanthi2.gr, έκρινε ένοχο τον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της υπό εκκαθάριση Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Ξάνθης, για τα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης, ποσού που σύμφωνα με τον έλεγχο των Οικονομικών Επιθεωρητών υπολογίζεται σε ύψος που υπερβαίνει το ένα εκατ. ευρώ.

Η ποινή ήταν σύμφωνη με την πρόταση του Εισαγγελέα της Έδρας κ Σκιαδαρέση για την ενοχή σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της πλαστογραφίας ενώ δεν του αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.
Κάθειρξη 12 ετών στο Διευθυντή της Επιχείρησης

Με κάθειρξη 12 ετών τιμωρήθηκε ο συγκατηγορούμενός του Γιώργος Δερές, διευθυντής της Επιχείρησης, στον οποίο αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. Η έφεση που κατέθεσε θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και θα αφεθεί ελεύθερος με καταβολή εγγύησης 10.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του xanthi2.gr, η δικογραφία για την υπόθεση της «αμαρτωλής» εταιρίας έχει διαβιβαστεί αρμοδίως προκειμένου να διερευνηθεί η εμπλοκή και άλλων προσώπων στην υπόθεση.

Ποιος είναι ο Θεολόγος Καλαϊτζής

Έντονο πολιτικό ενδιαφέρον αποκτά ωστόσο την ίδια ώρα η υπόθεση που έσκασε σαν βόμβα στην Ξάνθη, δεδομένου ότι ο καταδικασθείς σε δις ισόβια αποτελεί υψηλόβαθμο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει σε πολλά πόστα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Καλαϊτζής μάλιστα το 2009 είχε ταχθεί στο πλευρό της Ντόρας Μπακογιάννη στην εσωκομματική μάχη για την προεδρία της ΝΔ, όταν τελικά την ηγεσία είχε κερδίσει ο Αντώνης Σαμαράς.

Ήδη το γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία του κ. Καλαϊτζή με την αδερφή του σημερινού προέδρου της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.



Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αιφνιδίως το βιογραφικό του κ. Καλαϊτζή έγινε δυσπρόσιτο στο διαδίκτυο…
Ωστόσο ως γνωστόν scripta manent. Ακολουθεί το πλούσιο βιογραφικό του κ. Καλαϊτζή, από το οποίο όπως είχε στο παρελθόν αναρτηθεί στο διαδίκτυο προκύπτει η πλούσια δράση του μέσα από τις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Θεολόγος Καλαϊτζής γεννήθηκε το 1962 και είναι ο γιος του Κωνσταντίνου Καλαϊτζή, πρώην συμβολαιογράφου της Ξάνθης, και Ευαγγελία Σκούφου.

Ολοκλήρωσε τη βασική και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Ξάνθη το 1980 και εισήλθε στο Τμήμα της Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή και αφού αποφοίτησε έκανε την πρακτική του στην Ξάνθη.

Από το 1987 μέχρι σήμερα, εκλέγεται συνεχώς Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ξάνθης. Κατά την περίοδο 1987-1990 εξελέγη Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ 2003 – 2004 ήταν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, και Αντιπρόεδρος του Δήμου Ξάνθης κατά τα έτη 1991, 1993 και 2006.

Επίσης, εξελέγη Αντιπρόεδρος της Στέγης Γραμμάτων και Καλών Τεχνών του Δήμου Ξάνθης από το 1987 έως το 1994 και από το 1999 μέχρι το 2002.

Υπήρξε μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο των Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης στο Στρασβούργο Συμβουλίου από το 1992 έως το 1994.

Είχε επίσης εκλεγεί ως μέλος διαφόρων εκπροσώπων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων της Ελλάδα, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της ΤΕΔΚ του Νομού Ξάνθης από το 1991 έως το 2002.

Ήταν επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΤΑΑ HM (1993-1994) (επιχείρηση υποστήριξης της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης). Επιπλέον, διακρίνεται για την αδιάλειπτη παρουσία του σε όλα τα Συνέδρια της ΚΕΔΚΕ από το 1991 μέχρι και σήμερα, σε πολλά από τα οποία ήταν η κύρια ζητών πελατεία πολλών Αυτοδιοίκησης θέματα.

Επίσης, ήταν μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής κατά τη διάρκεια της περιόδου 2001-2002. Σήμερα είναι ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του 1ου Λυκείου Σχολικής Επιτροπής, στο 1ο Γυμνάσιο Ξάνθης και η Δημοτική Επιχείρηση Πληροφόρησης του Δήμου Ξάνθης (Δημοτικό Ραδιόφωνο) και Διευθύνων Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανώνυμης Εταιρείας για την αναβάθμιση της Παλιάς Ξάνθης.

Ο Θεολόγος Καλαϊτζής διακρίνεται επίσης για την πολιτική του δραστηριότητα. Είναι μέλος της Ν.Δ. από το 1977, ενώ ήταν επίσης ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ O.N.NE.D. της Ξάνθης, και ο πρόεδρος του κόμβου της Ξάνθης από το 2004, καθώς επίσης και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος ΝΔ.

Συμμετέχει ενεργά στην Ξάνθη Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου για την πρόληψη και τον έλεγχο των ναρκωτικών.

Είναι μέλος των Νέων Ευρωπαίων Fenteralists (JEF) οργάνωση, Αντιπρόεδρος της Φιλοτελικής Εταιρείας, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Θάμυρις» και μέλος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης και του Συνδέσμου Δωρητών μέρη του σώματος.

Όσον αφορά την προσωπική του ζωή, έχει τρία παιδιά και ζει και εργάζεται στην Παλιά Ξάνθη.

Πηγή www.tribune.gr

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....