Διυλιστήριο: 05/27/16
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Ίδρυση επιχειρήσεων σε μια μέρα προανήγγειλε ο Γ. Σταθάκης



Ίδρυση επιχειρήσεων σε μία μέρα και αδειοδότησή τους σε τρεις μέρες προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος μιλώντας στη Βουλή τόνισε ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος δίνει έμφαση στην παραγωγή και την καινοτομία και είναι προσανατολισμένος στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όχι στις μεγάλες επιχειρήσεις του τουρισμού και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Παράλληλα επεσήμανε ότι το φορολογικό σύστημα της Αλβανίας και της Βουλγαρίας με τους χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές δεν είναι το πρότυπο για την Ελλάδα, η οποία στη φορολόγηση των επιχειρήσεων είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι «θα συνεχίσουμε να απλοποιούμε τη διαδικασία. Για ένα πολύ μεγάλο μέρος επιχειρήσεων θα αρκεί μία μέρα για την ίδρυση και τρεις μέρες για την αδειοδότησή τους. Είμαστε στο τελικό στάδιο να ισχύσει αυτό για τους εξής τομείς: μεταποίησης, τροφίμων και ποτών, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τουριστικής και εξορυκτικής δραστηριότητας».

«Αναπτυξιακός νόμος προσανατολισμένος στις μικρές επιχειρήσεις»

Αναφερόμενος στον αναπτυξιακό νόμο ο υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι «θέλουμε μία ελληνική οικονομία που αξιοποιεί στο έπακρο τα παραδοσιακά της πλεονεκτήματα (αγροτικά, τουρισμό, ναυτιλία) και οι αιχμές του δόρατος είναι παραγωγή και καινοτομία. Αυτήν την δουλειά κάνει ο αναπτυξιακός νόμος που δεν έχει καμία σχέση με τους προηγούμενους. Είναι προσανατολισμένος στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όχι στις μεγάλες». Υποστήριξε μάλιστα ότι στον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο του 2004 το 4% των μεγάλων επενδύσεων είχε πάρει το 60% των κονδυλίων.

«Η κυβέρνηση θα κριθεί στην κινητοποίηση του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στις επενδύσεις με ένα τρόπο που θα είναι συμβατός με τις ιδιομορφίες της οικονομίας και χωρίς να επαναλάβει τις κακοδαιμονίες του παρελθόντος», πρόσθεσε ο Γ. Σταθάκης.

«Παραπλανητική η εικόνα ότι οι επενδυτές προτιμούν Αλβανία, Βουλγαρία»

Για το φορολογικό καθεστώς ο υπουργός υπογράμμισε ότι «είναι παραπλανητική η εικόνα» ότι οι επενδύσεις προτιμούν να πηγαίνουν σε Αλβανία, Βουλγαρία που έχουν χαμηλότερη φορολόγηση. «Θα έχουμε τον τύπο των επενδύσεων που πάνε στη Βουλγαρία και αυτές δεν τις θέλουμε. Θέλουμε άλλο μοντέλο επιχειρήσεων, υψηλής προστιθέμενης αξίας, δεν έχουμε χαμηλό μισθολογικό κόστος και δεν θα αποκτήσουμε γιατί έχουμε αξιόλογο επιστημονικό δυναμικό», επεσήμανε και τόνισε ότι «το 90% των επενδύσεων δεν πάνε εκεί, αλλά σε χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Δανία) που έχουν υψηλότερη φορολόγηση. Στην Ελλάδα είμαστε κάτω από τον μέσο όρο στην φορολόγηση επιχειρήσεων».


Ο κ. Σταθάκης υπενθύμισε ότι παρέλαβε τον αναπτυξιακό νόμο του 2004 με 5.000 επενδυτικά σχέδια, εκ των οποίων ενεργητικά ήταν τα 1.400 με κόστος 800 εκατ. ενώ το συνολικό ανεκπλήρωτο των έργων έφτανε τα 5,5 δισ. ευρώ. Παράλληλα, όπως είπε, η προγραμματισμένη χρηματοδότηση ήταν μόλις 50 εκατ. ενώ «όλοι οι πόροι ήταν παγωμένοι από την Κομισιόν για λόγους διαφθοράς.

Ο υπουργός Οικονομίας αναφέρθηκε σε συγεκριμένα προγράμματα:

-παλαιό ΕΣΠΑ: «η ύφεση συγκρατήθηκε επειδή πήγαμε πάρα πολύ καλά στα ΕΣΠΑ. Όλα τα προγράμματα της προηγούμενης περιόδου είναι κατοστάρια (στο 100%) όσον αφορά την απορροφητικότητα», τόνισε και πρόσθεσε εμφατικά: «τα κάναμε όλα σωστά, τα πετύχαμε, αυτή την επιτυχία δεν μπορεί να την πάρει κανείς από την κυβέρνηση».

-νέο ΕΣΠΑ: έχει ξεκινήσει το 25% των προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ και τέλος του χρόνου ο απολογισμός θα είναι 50% ως προς την έναρξη των προγραμμάτων, είπε και υπενθύμισε ότι «η έναρξη του νέου ΕΣΠΑ ακολουθεί συντεταγμένη διαδικασία. Είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη»

-ΣΔΙΤ απορριμμάτων: «προχωράμε σε πιο ισχυρά μέτρα προκειμένου η διαχείριση των απορριμμάτων έως το 2020 να γίνεται με ανακύκλωση στην πηγή κατά 50% και το 50% να επεξεργάζεται στα ΣΔΙΤ απορριμμάτων, σύμφωνα με τα νέα ευρωπαϊκά δεδομένα και τις επιταγές της Κομισιόν».

-εξοικονομώ κατ’ οίκον: αλλάζει το πρόγραμμα και λύνετε το πρόβλημα που υπήρξε και αφορά 20.000 ανθρώπους για τους οποίους δεν υπάρχουν λεφτά.


Πηγή naftemporiki.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΔΗΛΩΣΗ-ΒΟΜΒΑ από το Κρεμλίνο: «Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε στρατιωτικά την Ελλάδα απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας»!



O Yuri Ushakov σύμβουλος του Ρώσου προέδρου, Β.Πούτιν, τόνισε ότι τα ζητήματα στρατιωτικής- τεχνικής συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας είναι πάντα πολύ σημαντικά γιατί η Ελλάδα αντιμετωπίζει διαρκώς το πρόβλημα ανάσχεσης της Τουρκίας και παραδέχτηκε ότι αυτά θα συζητηθούν κατά την επίσκεψη του Β.Πούτιν. Άλλωστε παραμένει πάντα το αίτημα για ρωσική βάση στο Αιγαίο αν υπάρξουν γεωπολιτικές μετατοπίσεις…

Ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι η μεγαλύτερη παραγωγός πετρελαίου της Ρωσίας Rosneft και τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) θα υπογράψουν συμφωνία για την προμήθεια αργού πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων ενώ αποκάλυψε ότι η Μόσχα συζητά αναβίωση του «South Stream» με υποθαλάσσιο αγωγό από τη Μαύρη Θάλασσα που θα συνεχίζει στο έδαφος της Βουλγαρίας και θα περνά στην Ελλάδα.

«Η Ρωσία μπορεί να βοηθήσει στον εξορθολογισμό των Ελληνικών μεταφορικών υποδομών. Αναφερόμαστε στη συμμετοχή ρωσικών εταιρειών στην επικείμενη προσφορά για την αγορά σιδηροδρομικών εταιρειών και του λιμανιού της Θεσ/κης. Επίσης στην ατζέντα είναι μεγάλος αριθμός έργων που μπορούν να βελτιώσουν τη δυναμική της διεθνούς συνεργασίας» είπε ο Β.Πούτιν.

«Η Ελλάδα υποστηρίζει τις ρωσικές δράσεις στη Συρία γιατί βοηθούν στην εξαφάνιση μιας σημαντικής αιτίας παράνομης μετανάστευσης από τη Μέση Ανατολή προς την Ευρώπη από την οποία η Ελλάδα υποφέρει σημαντικά» δήλωσε ο Γιούρι Ουσακώφ, υποδιευθυντής του γραφείου του Ρώσου Προέδρου.

«Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Α.Τσίπρας, συμφωνούν ότι είναι απαραίτητο να μειωθούν οι εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και ΕΕ» ανέφερε ο Γιούρι Ουσακώφ.

«Και οι δύο πλευρές ελπίζουν ότι οι δεσμοί στις κύριες σφαίρες συνεργασίας θα ενεργοποιηθούν με τη βοήθεια των επερχόμενων συζητήσεων και επαφών».

«Η Ελλάδα, η Ιταλία και άλλες χώρες συμφωνούν με την αποκατάσταση του πολιτικού διαλόγου μεταξύ Μόσχας και Βρυξελλών».

«Η Ελλάδα είναι εναντίον των δυτικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία αλλά είναι αναγκασμένη να συμφωνήσει με την πολιτική θέση της ΕΕ».

Οι δηλώσεις αυτές δεν είναι τυχαίες καθώς 24 ώρες πριν η Ρωσία εξοργισμένη παρέδωσε αναφορά στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δίνοντας ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις τουρκικών εταιρειών που εξοπλίζουν το ISIS!

O μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στο Σ.Α του ΟΗΕ, Vitaliy Churkin, με επίσημο γράμμα που έστειλε στον Γ.Γ. του οργανισμού παρέδωσε αναλυτική λίστα.

Η λίστα περιλαμβάνει τις εξής τουρκικές εταιρείες:

Gültaş Kimya, Marikem Kimyevi Ve Endüstriyel Ürünler, Metkim, EKM Gübre και Diversey Kimya.

Οι εταιρείες αυτές παρέχουν στο ISIS εκρηκτικές ύλες όπως σκόνη αλουμινίου,νιτρικό αμμώνιο καρβαμίδιο σε κόκκους και υπεροξείδιο του υδρογόνου.

«Ανάλυση των κύριων χημικών στοιχείων των εκρηκτικών συστατικών πάρθηκαν από τους ισλαμιστές κοντά στις πόλεις Tikrit του Iράκ και Κομπάνι της Συρίας. Περαιτέρω έρευνα στις εταιρείες παραγωγής έδειξε ότι ή φτιάχτηκαν στην Τουρκία ή τους προμήθευσαν χωρίς δικαίωμα εξαγωγής» είπε ο Β.Τσούρκιν.

Εκτός από αυτό ηλεκτρονικά στοιχεία των συσκευών ανήκουν στην Αμερικανική εταιρεία Microchip Technology ενώ ανιχνεύτηκαν τρανζίστορς από τη σουηδική εταιρεία STMicroelectronics και κινητά τηλέφωνα Nokia 105 RM-908.

Το επίσημο πρόγραμμα του B.Πούτιν!

Παρασκευή 27 Μαΐου

15.30-15.45

Άφιξη της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin και της συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» (Πύλη 9, Αίθουσα Επισήμων Α΄) με ειδική πτήση.

Ανεπίσημη Τελετή Υποδοχής.

Την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας υποδέχεται εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτης Καμμένος.

16.30-16.55

Συνάντηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin με την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο

16.55 – 17.00

Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin και της συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας για το Μέγαρο Μαξίμου.

Άφιξη

17.05-17.35

Κατ’ιδίαν συνάντηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin με την Α.Ε. τον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αλέξη Τσίπρα.

Γεύμα Εργασίας – Διευρυμένες συνομιλίες.

19.35

Υπογραφή Συμφωνιών.

Δηλώσεις στον Τύπο.

Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin και της συνοδεύουσας Aντιπροσωπείας για το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

Άφιξη.

19.35-20.05

Εκδήλωση στο Βυζαντινό Μουσείο υπό την παρουσία και της Α.Ε. του Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αλέξη Τσίπρα.

Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin και της συνοδεύουσας Aντιπροσωπείας για το ξενοδοχείο “Divani Apollon”.

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

20.45

Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin και της συνοδεύουσας Aντιπροσωπείας για τη Θεσσαλονίκη με ειδική πτήση.

Άφιξη στον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» (Αίθουσα VIP).

Τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας υποδέχεται εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νικόλαος Κοτζιάς.

Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin και της συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας για το Λιμάνι της Τρυπητής.

Άφιξη.

Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin και της συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας με σκάφος για Καρυές.

Άφιξη. Επίσημη υποδοχή.

Την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας υποδέχεται η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος.

Προσκυνηματική μετάβαση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin στο Άγιο Όρος.

Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin και συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας από Αρσανά Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος για το λιμάνι της Τρυπητής.

Άφιξη.

Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin και συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας για τον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία».

Άφιξη.

Ανεπίσημη Τελετή Προπομπής.

Την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin
προπέμπει εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Αμανατίδης.

Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας με ειδική πτήση.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μνημόνιο συνεργασίας υπογράφουν τα ΕΛΠΕ με την ρωσική Rosneft



Η εισηγμένη Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) και η ρωσική κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Rosfnet αναμένεται να υπογράψουν την Παρασκευή το απόγευμα Μνημόνιο Συναντίληψης για συνεργασία στα πλαίσια της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα.

Το Μνημόνιο Βασικών Ορων Συναντίληψης προβλέπει την σύσταση κοινής ομάδας εργασίας που θα εξετάσει τις δυνατότητες συνεργασίας των δυο εταιρειών στη προμήθεια πετρελαίου και προϊόντων του. Θα πρέπει όμως να σημειωθεί ότι δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι οι δυο πλευρές θα καταλήξουν τελικά σε συμφωνία.

Πάντως, ο Γιοϋρι Ουσάκοφ, σύμβουλος του προέδρου Πούτιν, μίλησε στο ρωσικό πρακτορείο Τάς για συμφωνία προμήθειας αργού και προϊόντων.


https://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Αποκάλυψη του αρχαιολόγου Σισμανίδη: Ο Βενιζέλος εμπόδιζε τις ανασκαφές για τον τάφο του Αριστοτέλη



H σχετική ανακοίνωση για τον χώρο που στέγασε την τέφρα του φιλοσόφου, έγινε στη Θεσσαλονίκη, με την συμπλήρωση 2400 χρόνων από την γέννησή του και ενώπιον 250 αριστοτελιστών από όλο τον κόσμο.

Περισσότερα από 25 χρόνια αφιέρωσε στις ανασκαφές και την έρευνα ο αρχαιολόγος Κώστας Σισμανίδης για να φέρει στο φως τεκμήρια, να τα συναρτήσει με τις αρχαίες πηγές, για να καταλήξει στο συμπέρασμα το οποίο σεμνά είχε ψελλίσει από το 1996.

Όπως αναφέρει ο Ρ/Σ Στο Κόκκινο, ο κ. Σισμανίδης ήταν από τους πιο ακριβοθώρητους αρχαιολόγους στη Βόρεια Ελλάδα, από αυτούς που δεν μιλούσαν ποτέ αν αυτό που είχαν να πουν δεν έφερε την σφραγίδα της απόδειξης.

Το σπουδαιότερο εύρημα της εικοσαετούς ανασκαφικής έρευνας στα αρχαία Στάγειρα ανακοινώνεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη, σε εκατοντάδες κορυφαίους αριστοτελιστές της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας. Πρόκειται για τον τάφο του Αριστοτέλη, που διασώζεται εδώ και 2.400 χρόνια στη γενέτειρά του, καθώς και το ηρώο που είχε δημιουργηθεί προς τιμήν του από τους συμπολίτες του.

Πολυετείς έρευνες αφήνουν ελάχιστες αμφιβολίες για το εξαιρετικής σημασίας ταφικό μνημείο που ταυτίζεται πλέον με τον Σταγειρίτη φιλόσοφο.

Η επίσημη ανακοίνωση για το ταφικό μνημείο του Αριστοτέλη γίνεται το μεσημέρι από τον διδάκτορα κλασσικής αρχαιολογίας Κώστα Σισμανίδη, ο οποίος έχει κάνει τις ανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο των Σταγείρων και ήταν επικεφαλής της ΙΣΤ΄ Εφορείας Προιστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων. Η ανακοίνωση εντάσσεται στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Συνεδρίου για τον Αριστοτέλη, το οποίο διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Θεσσαλονίκη με αφορμή τα 2.400 χρόνια από την γέννησή του. Το συνέδριο «Αριστοτέλης 2.400 χρόνια» τελεί υπό την αιγίδα της Unesco και σε αυτό μετέχουν εκατοντάδες επιστήμονες από 41 χώρες.

Tα ανασκαφικά δεδομένα και παλιές γραμματειακές πηγές συγκλίνουν στην άποψη ότι το αψιδωτό οικοδόμημα και ο βωμός σε μαρμαροθετημένο δάπεδο των ελληνιστικών χρόνων, που αποκάλυψαν οι ανασκαφές στην αρχαία πόλη το 1996, δεν μπορεί παρά να ήταν ο τάφος και το ηρώο του Αριστοτέλη. Ένα ταφικό ηρώο όπου οι Σταγειρίτες μετέφεραν και εναπόθεσαν την τέφρα του φιλοσόφου αμέσως μετά τον θάνατό του στη Χαλκίδα, τον τίμησαν ως ήρωα, σωτήρα, νομοθέτη και δεύτερο «οικιστή» της πόλης τους, εφόσον με δική του μεσολάβηση στον Φίλιππο επανιδρύθηκαν (340 π.Χ) τα Στάγειρα, που είχαν καταστραφεί από τον ίδιο Μακεδόνα βασιλιά το 349 π.Χ.

«Δεν έχουμε αποδείξεις αλλά ισχυρότατες ενδείξεις – φθάνουν σχεδόν στη βεβαιότητα. Η θέση στην οποία κτίστηκε το πεταλωτό οικοδόμημα, μέσα στην πόλη και κοντά στην Αγορά (κατά παρέκκλιση των νενομισμένων), με πανοραμική θέα προς όλες τις κατευθύνσεις. Η εποχή της κατασκευής του στην αρχή – αρχή ακόμη της ελληνιστικής περιόδου. Το ασύμβατο για άλλες χρήσεις σχήμα του. Ο δημόσιος χαρακτήρας του και η μεγάλη βιασύνη που διακρίνεται στην κατασκευή του, με ποιοτικό, άλλα ετερόκλητο οικοδομικό υλικό σε δεύτερη χρήση. Η ύπαρξη βωμού σε τετραγωνισμένο δάπεδο. Όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το σωζόμενο αψιδωτό κτίσμα ήταν ο τάφος – ηρώο του Αριστοτέλη», επισημαίνει ο ανασκαφέας, μελετητής των αρχαίων Σταγείρων, αρχαιολόγος Κώστας Σισμανίδης στην πρώτη επιστημονική ανακοίνωση που κάνει σήμερα για τον «τάφο του Αριστοτέλη» στο παγκόσμιο συνέδριο.

Το ταφικό οικοδόμημα εντοπίστηκε ανάμεσα στη στοά του 5ου αιώνα και στον αρχαϊκό ναό του Διός Σωτήρος και της Αθηνάς Σώτειρας (6ος αιώνας π.Χ.), μεταξύ της αρχαϊκής και της κλασικής πόλης, στη χερσόνησο «Λιοτόπι». Η αψιδωτή του κάτοψη (10 περίπου μέτρα), το σχήμα του, η ύπαρξη ορθογώνιου μαρμαροθετημένου δαπέδου με κενή επιφάνεια-βωμό (1,30×1,70 μ.) είχαν προβληματίσει πολύ τον αρχαιολόγο ερευνητή, καθώς περιβάλλει επακριβώς έναν τετράγωνο βυζαντινό πύργο. Το οικοδόμημα έφερε στέγη με κεραμίδια από το βασιλικό κεραμοποιείο, επιβεβαιώνοντας τον δημόσιο χαρακτήρα του.

Κινητά ευρήματα, κεραμική, περισσότερα από πενήντα νομίσματα χρονολογούν τάφο και βωμό στους χρόνους περίπου του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ποιος όμως ήταν ο ένοικός του; Γραμματειακές πηγές δίνουν τη ζητούμενη απάντηση, με κυριότερες το χειρόγραφο αρ. 257 της Μαρκιανής Βιβλιοθήκης και μία αραβική βιογραφία του Αριστοτέλη. Σύμφωνα με αυτές, μετά τον θάνατό του στη Χαλκίδα (322 π.Χ), οι Σταγειρίτες μετέφεραν την τέφρα του με χάλκινη υδρία, την έθαψαν σε μεγάλο υπέργειο τάφο μέσα στην πόλη τους, δίπλα στον οποίο έστησαν και βωμό, σε έναν τόπο που τον ονόμασαν «Αριστοτέλειον» και στον οποίο συνεδρίαζε στο εξής η Βουλή. Προς τιμήν του καθιέρωσαν μεγάλες ετήσιες γιορτές και αγώνες, τα «Αριστοτέλεια».



Πηγή

https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΠαΣοΚ-ΣΥΡΙΖΑ, μιά ρόμπα δρόμος..

     Το έχουμε πεί τόσες φορές που κινδυνεύουμε να θεωρηθούμε είτε γραφικοί είτε μονομανείς:
Το ΠαΣοΚ και ο πασοκισμός είναι καρκίνος.
Όσο υπάρχει έστω και ένα καρκινικό κύτταρο, θα μεταναστεύσει σε άλλο όργανο, θα διηθήσει, θα δώσει μεταστάσεις.

Ό,τι ακριβώς έγινε με το κόμμα που κυβερνάει.
Η πιό βρωμερή πλευρά της εγκληματικής πολιτικής οργάνωσης ΠαΣοΚ, αυτή του ''εκσυγχρονισμού'', έχει σήμερα διηθήσει όλον τον ΣΥΡΙΖΑ,
..είτε σαν φυσική παρουσία, είτε σαν νοοτροπία,
..και κυβερνάει αντ' αυτού.

Οι άνθρωποι που υπήρξαν με τις μίζες, με
την διαπλοκή, με την ''δημιουργική λογιστική'', με την ρεμούλα, με την γενικευμένη διαφθορά οι σκαπανείς και οι αρχιτέκτονες της Εθνικής καταστροφής,
..σήμερα έχουν παρεισφρήσει στο κυβερνών κόμμα, αλλά προπαντός στην κυβέρνηση (με ''κερασάκι στην τούρτα'' το επικίνδυνο ρετάλι της Τράπεζας της Ελλάδος) και έχουν διδάξει το know-how της απατεωνιάς, της λέρας και της δυσωδίας.

Και όχι μόνον το know-how της απατεωνιάς και του ψεύδους,
..αλλά και του απύθμενου θράσους, της ζωώδους έπαρσης και αλαζονείας,
..της απόλυτης ψευδαίσθησης της παντοδυναμίας, της απαξίωσης της λογικής,
..της κουτοπονηριάς, του χλευασμού της αλήθειας,
..του εμπαιγμού του λαού.

Σήμερα οι γάλλοι ορμάνε κατά του δικού τους καθεστώτος φωνάζοντας: ''Εμείς δεν είμαστε έλληνες''!
Αν είναι αλήθεια, είναι ντροπή και αίσχος.
Αν είχαμε απάνω μας μιάς πεντάρας τσίπα,
..όλα αυτά τα ανθρώπινα ρετάλια, μαζί με τους ''αριστούχους'' μαθητές τους του ΣΥΡΙΖΑ,
..θα τους είχαμε πάρει χουγιάζοντας στο κυνήγι μέχρι να εξαφανιστούν από προσώπου ελληνικής τουλάχιστον γής.

Αφήνουμε να μας κυβερνούν απατεώνες και ρεμάλια.
Ως πότε πιά;..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ρωσική "απόβαση" Υπουργών κι επιχειρηματιών στην Αθήνα– Μεγάλες προσδοκίες από την επίσκεψη Πούτιν– Οι συμφωνίες που κλείνουν

Αθήνα
Στις 3.30 το απόγευμα φτάνει στην Αθήνα ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, συνοδευόμενος από τους υπουργούς Εξωτερικών, Ενέργειας, Μεταφορών, Πολιτισμού, Οικονομικής Ανάπτυξης, Γεωργίας και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου. Επιπλέον, στην αποστολή θα συμμετέχουν οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Gazprom και της Rosneft και δεκάδες άλλοι επιχειρηματίες. Στο αεροδρόμιο θα τον υποδεχτεί ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Εν συνεχεία θα κατευθυνθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Οι συνομιλίες των δύο προέδρων θα διαρκέσουν περίπου μισή ώρα.

Αμέσως μετά ο ρώσος πρόεδρος θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και για διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.

Στις 6.30 το απόγευμα θα του παρατεθεί γεύμα εργασίας (στο Μέγαρο Μαξίμου) και αφού υπογραφούν οι συμφωνίες για την ενέργεια και τις επενδύσεις (πιθανότητα για τα τρένα) θα ακολουθήσουν δηλώσεις των κκ. Πούτιν και Τσίπρα.

Στις 19:25 ο ρώσος πρόεδρος θα μεταβεί στο Βυζαντινό Μουσείο συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό. Το βράδυ θα παραμείνει στην Αθήνα και συγκεκριμένα σε ξενοδοχείο στο Καβούρι, όπου από το πρωί της Πέμπτης έχουν αποκλειστεί ολόκληρες περιοχές από την Αστυνομία και απο δυνάμεις ασφαλείας.

Το Σάββατο θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη και από εκεί στο Αγιο Ορος. Στην Ιερά Κοινότητα (η οποία έχει γίνει φρούριο από τα μέτρα ασφαλείας) θα παραμείνει περί τις πέντε ώρες.

Η επίσκεψη στο Αγιο Ορος θα αρχίσει με δοξολογία στις Καρυές και εν συνεχεία ο κ. Πούτιν θα επισκεφθεί τη Μονή του Αγίου Παντελεήμονος (ρωσικό μοναστήρι).

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Μαξίμου, η ατζέντα των συνομιλιών θα επικεντρωθεί α) στην ενίσχυση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων (προσέλκυση ρωσικών επενδύσεων, προώθηση ελληνικών εξαγωγών κυρίως στον αγροδιατροφικό τομέα, ενέργεια, τουρισμός), β) στην αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου για διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και για τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και ΝΑΤΟ-Ρωσίας γ) και τη συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού, της παιδείας, της επιστήμης και της τεχνολογίας στο πλαίσιο, επίσης, του Αφιερωματικού Έτους 2016.

Μετά το πέρας της κατ' ιδίαν συνάντησης πρωθυπουργού και ρώσου προέδρου και των διευρυμένων συνομιλιών των δύο αντιπροσωπιών, οι δύο πλευρές αναμένεται να υπογράψουν σειρά διακηρύξεων και συμφωνιών:

Πολιτική Διακήρυξη για ελληνο-ρωσικό διάλογο επί διεθνών και περιφερειακών θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος
Διακήρυξη Εταιρικής Σχέσης για Εκσυγχρονισμό (σχετικά με οικονομική συνεργασία)
Συμφωνίες συνεργασίας (μεταξύ υπουργείων) για Επιστήμη και Τεχνολογία, Τουρισμό και Μετεωρολογία,
Συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ φορέων Enterprise Greece - Invest in Russia, ΕΛΠΕ - Rosneft, Πανεπιστήμιο Πειραιά - Πανεπιστήμιο Ουραλίων, Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας - Ρωσικό Ινστιτούτο Ενέργειας.

Οι συμφωνίες

Μετά το πέρας της κατ’ ιδίαν συνάντησης πρωθυπουργού και Ρώσου προέδρου και των διευρυμένων συνομιλιών των δύο αντιπροσωπιών, οι δύο πλευρές αναμένεται να υπογράψουν σειρά διακηρύξεων και συμφωνιών:

• Πολιτική Διακήρυξη για ελληνο-ρωσικό διάλογο επί διεθνών και περιφερειακών θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος

• Διακήρυξη Εταιρικής Σχέσης για Εκσυγχρονισμό (σχετικά με οικονομική συνεργασία)

• Συμφωνίες συνεργασίας (μεταξύ Υπουργείων) για

o Επιστήμη και τεχνολογία

o Τουρισμό

o Μετεωρολογία

• Συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ φορέων

o Enterprise Greece – Invest in Russia

o ΕΛΠΕ – Rosneft

o Πανεπιστήμιο Πειραιά – Πανεπιστήμιο Ουραλίων

o Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας – Ρωσικό Ινστιτούτο Ενέργειας

Εμείς απλά να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας, την τελευταία συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ρωσία, στην οποία καθόντουσαν σε πλαστικές καρέκλες παραλίας


Διαβάστε περισσότερα.... »
....