Διυλιστήριο: 07/23/19
ροη αναρτησεων

Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

ΤΟ ΕΜΠ στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και 3ο στην Ευρώπη στον τομέα των Πολιτικών Μηχανικών



Στη λίστα με τα κορυφαία Πανεπιστήμια παγκοσμίως στις επιστημονικές περιοχές που «θεραπεύει», κατατάσσεται και εφέτος το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, σύμφωνα με τις νέες ανακοινώσεις των Shanghai Rankings 2019.

Στις κατατάξεις των επιμέρους γνωστικών αντικειμένων, το ΕΜΠ κατατάσσεται στην 7η θέση παγκοσμίως και στην 3η στην Ευρώπη στο πεδίο Πολιτικών Μηχανικών (Civil Engineering), το μοναδικό ίδρυμα μέχρι σήμερα με Σχολή που κατατάσσεται σε αξιολόγηση στις πρώτες 10 παγκοσμίως.

Στους Ναυπηγούς Μηχανικούς κατατάσσεται στην 29η θέση παγκοσμίως, και στην 12η θέση στην Ευρώπη. Παράλληλα κατατάσσεται στις θέσεις 151-200 στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς, στις θέσεις 201-300 στους Μηχανολόγους Μηχανικούς και στις θέσεις 301-400 στους Χημικούς Μηχανικούς παγκοσμίως.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι το ΕΜΠ διακρίνεται παγκοσμίως και σε επί μέρους θέματα Μηχανικών, αφού κατατάσσεται στις θέσεις 76-100 στα Συγκοινωνιακά, στις θέσεις 101-150 στο αντικείμενο των Τηλεπικοινωνιών και στις θέσεις 151-200 στο αντικείμενο της Ατμόσφαιρας καθώς και στο αντικείμενο των Υδατικών Πόρων.

Σε σχέση με τα παραπάνω αποτελέσματα, ο Πρύτανης του ΕΜΠ, Καθηγητής κ. Ιωάννης Γκόλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το ΕΜΠ παρά τα προβλήματα της μειωμένης χρηματοδότησης και της μείωσης του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού, εξακολουθεί να κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις διεθνώς, στον τομέα των Μηχανικών, χάρη στην υπερπροσπάθεια του προσωπικού του και στο υψηλό φοιτητικό του δυναμικό. Τα αποτελέσματα αυτά, γεμίζουν με ικανοποίηση το Πολυτεχνείο, που δεν σταματά την προσπάθεια για συνεχή βελτίωση σε όλα τα επίπεδα των ακαδημαϊκών και ερευνητικών δραστηριοτήτων».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πηγή www.ntua.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....