Διυλιστήριο: 08/28/15
ροη αναρτησεων

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015

Monsanto τέλος για την Ελλάδα!

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Monsanto ανακοίνωσε ότι θα συμμορφωθεί με τις επιθυμίες της Ελλάδας και της Λετονίας που ζήτησαν βάσει του νέου νόμου της ΕΕ να εξαιρεθούν από την ανάπτυξη γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η εταιρία αν και αναγκάστηκε να αποδεχθεί τις αιτήσεις των δύο χωρών τις κατηγόρησε ότι «αγνοούν την επιστήμη».

Σύμφωνα με την νομοθεσία που υπογράφηκε τον Μάρτιο μεμονωμένες χώρες της ΕΕ μπορούν να ζητήσουν τον αποκλεισμό τους από κάθεαίτηση έγκρισης καλλιεργειών ΓΤ λόγω της επιλογής του opt-out. Αν και αρμόδια για την έγκριση των αιτήσεων είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι αιτήσεις θα υποβάλλονται και στην εταιρεία. 

Οι ΓΤ καλλιέργειες είναι ευρέως διαδεδομένες στην Αμερική και την Ασία, αλλά στην Ευρώπη, όπου η αντίσταση είναι ιδιαίτερα έντονη, η μόνη ποικιλία που έχει εγκριθεί είναι η MON810 που είναι ανθεκτική στα παράσιτα. 

Γαλλία και Γερμανία έχουν δηλώσει ότι είναι και αυτές αντίθετες με την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων προϊόντων όπως και η κυβέρνηση της Σκωτίας, παρότι η Βρετανία τάσσεται υπέρ. Μεταξύ των επικρίσεων που διατυπώνονται από τους ακτιβιστές κατά των μεταλλαγμένων είναι ότι η καλλιέργεια ΓΤ απειλεί τη βιοποικιλότητα, κάτι που η βιομηχανία δεν αποδέχεται.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ακούστε τις νέες θέσεις της χρυσής αυγής - ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ - ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ

Σας παρουσιάζουμε την πλήρη ''μεταμόρφωση'' του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής στην συνέντευξή του ''επί του πιεστηρίου'' με τον Μάκη Κουρή στο Kontra channel  στις 25/8/2015.

Η προσπάθεια μας είναι να αναδείξουμε στον κόσμο όπου ψήφισε την χρυσή αυγή το πραγματικό πρόσωπό της, όπως ήταν άλλωστε πάντα φανερό όταν συνομιλούσε με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Αφού υφάρπαξε την ψήφο των πολιτών που είχαν αγανακτήσει από την λαθρομετανάστευση στην Ελλάδα, αφού εκμεταλλεύτηκε την ανασφάλεια του μέσου Έλληνα από την παράνομη δραστηριότητα των λαθρομεταναστών και αφού χρησιμοποιήθηκε ως το κατάλληλο μαξιλαράκι του συστήματος ώστε οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας να μην οδηγηθούν σε άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις,όπως έγινε με το ΠΑΣΟΚ, έρχεται τώρα ο γραμματέας μας, να μας παρουσιάσει μια νέα χρυσή αυγή, όπου λέει :
1. Ναι στην Ευρώπη γιατί δεν γίνεται διαφορετικά
2. Ναι στο Ευρώ
3. Για να πάμε στην δραχμή πρέπει πρώτα η Ελληνική οικονομία να είναι ανθηρή
4. Για τις γερμανικές αποζημιώσεις λέει τα επιχειρήματα των Γερμανών
5. Μαλακώνει τις θέσεις του για το μεταναστευτικόΕπειδή κάποιοι είπαν δεν εννοούσε αυτά ο Μιχαλολιάκος και επειδή κάποιοι δεν μπορούν να φιμώσουν την αλήθεια επειδή δεν μπορούν να την αντιμετωπίσουν, σαν παρουσιάζουμε όλη την συνέντευξη να βγάλε τε τα συμπεράσματά σας. Εμείς δεν θα λυγίσουμε, στις απειλές που μας εκτοξεύουν κατακάθια τους συστήματος, όπως δεν το κάναμε σε όλη την περίοδο της επιβολής των μνημονίων από την Γερμανική Ευρώπη, και θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε και να ξεσκεπάζουμε στους πολίτες για τις θέσεις των πολιτικών κομμάτων  


http://www.diulistirio.blogspot.gr/  
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σύνορα η απάτη δεν γνωρίζει..

    Σήμερα αποκαλύπτουμε την ιστορική φωτογραφία μετά την ιστορική συνάντηση Τσάκαλου-Στουρναριού,
..κατά την οποία οι δύο ογκόλιθοι της οικονομικής σκέψης συμφώνησαν ότι το χρέος είναι πολύ μεγαλύτερο και πως το κρύβουν για να πιάσουν κορόϊδο τους κουτόφραγκους,
..και πως η όποια αλλοίωση στοιχείων έγινε προς όφελος της Ελλάδας και ζημιά των συν-''εταίρων'' τοκογλύφων.

Κατόπιν τούτων, ο ξελιγωμένος από
χαρά αντιπρόεδρος της απερχόμενης κυβέρνησης πρότεινε και τους δύο για το βραβείο Νόμπελ της παρα-οικονομίας,
..σιχτίρντισε δε για αλλη μία φορά την παράφρονα απερχόμενη Πρόεδρο της Βουλής που έχει βάλει στο μάτι το εθνικό κεφάλαιο που ακούει στο όνομα Στουρνάρι.

Ο δε Τσάκαλος απ' την χαρά του βγήκε άλλη μιά φορά στα χρεοκοπημένα και παράνομα κανάλια,
..για να προτρέψει (άλλη μία φορά) τους πολίτες να επιστρέψουν τα χρήματα που έχουν στα σπίτια τους, στις τράπεζες,
..ώστε να μπορούν να τα παίρνουν εξήντα-εξήντα κάθε μέρα!
( Ρε συ Τσάκαλε έχει κι άλλους τέτοιους έξυπνους εκεί έξω που μεγάλωσες;)

Εδώ να υπενθυμίσουμε ότι ο πρωθυπουργός στην προχθεσινή του συνέντευξη αποκάλυψε πως τρίτο μνημόνιο δεν υπάρχει,
..και πως όλο αυτό είναι μιά εικονική πραγματικότητα (ελληνικά: virtual reality),
..ένα τάχαμ δήθεμ να πούμε,
..διότι αμέσως μετά τις εκλογές και την συντριπτική αυτοδυναμία που θα αποσπάσει απ' τον χαχόλο λαό,
..αλλά ΑΜΕΣΩΣ μετά τις εκλογές,
..μ' έναν νόμο κι ένα άρθρο,
..θα ψηφίσει τέτοια αντίμετρα, που θα τρώμε με χρυσά κουτάλια και θα παρακαλάμε και για τέταρτο μνημόνιο, ώστε να ψηφιστούν κι άλλα αντίμετρα.

Κατόπιν όλων αυτών οι εκλογές μπορούν να χαρακτηριστούν και ως περίπατος (στον δρόμο με τις λεύκες),
..μιά υγιεινή άσκηση (μ@λακίας) του λαού,
..ένα τεστ IQ των πολιτών.

Προσδεθείτε και ρίξτε το στα χάπια!
Η προεκλογική περίοδος,
..αρχίζει!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ουκρανία: Πέτυχε διαγραφή χρέους… τα βρήκε με το ΔΝΤ

Η Ουκρανία και οι πιστωτές της κατέληξαν έπειτα από διαπραγματεύσεις πέντε μηνών, σε συμφωνία σχετικά με το κρίσιμο θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους της. H συμφωνία προβλέπει τη διαγραφή του ουκρανικού χρέους κατά 20%.

Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε ποσό 3,6 δισ. δολαρίων, περίπου. Η συμφωνία προβλέπει επίσης μείωση του επιτοκίου δανεισμού της χώρας και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, σύμφωνα με πηγή του ουκρανικού υπουργείο Οικονομικών.

Η ελάφρυνση του χρέους, που διαπραγματευόταν η ουκρανική κυβέρνηση από τον Μάρτιο, θα επιτρέψει στην Ουκρανία, να αποφύγει την στάση πληρωμών και να ανταποκριθεί στις προϋποθέσεις που έχει θέσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προκειμένου να συνεχίσει να της χορηγεί οικονομική βοήθεια.

«Η συμφωνία θα μειώσει σημαντικά το βάρος εξυπηρέτησης του ουκρανικού χρέους», ανέφερε το ουκρανικό υπουργείο Οικονομικών.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, πάντως, Άντον Σιλουάνοφ δήλωσε ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην αναδιάρθρωση του ουκρανικού χρέους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Μόσχα θα καταστήσει άμεσα απαιτητά τα χρήματα που οφείλει το Κίεβο.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....