Διυλιστήριο: 01/31/14
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Άρωμα δικαιοσύνης;;

 Σήμερα κατέθεσαν και οι εικονιζόμενοι καθηγητές συνταγματολόγοι Κασιμάτης καί Χρυσόγονος σχετικά με την μήνυση του κύριου Αντωνίου... για την Εσχάτη Προδοσία.

Πολύ ενδιαφέρουσα τροπή δείχει να παίρνει η μήνυση του Αντωνίου, μιας και ο Κασιμάτης έχει δηλώσει επανειλημμένως, σε πολλά κανάλια,για την αντισυνταγματικότητα των μνημονίων. Μένει να δούμε αν έδειξε και την ίδια θέρμη στον τακτικό εισαγγελέα.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πρώτη νίκη των πολιτών στον πόλεμο ενάντια στον έλεγχο της τροφής από τις πολυεθνικές

Υπερψηφίστηκε σήμερα από την Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η τροπολογία που κατέθεσε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης, για την απόρριψη της πρότασης ευρωπαϊκής νομοθεσίας που θα υποχρέωνε τους έλληνες και ευρωπαίους αγρότες να χρησιμοποιούν αποκλειστικά σπόρους των πολυεθνικών. Σχεδόν ομόφωνα η Επιτροπή Περιβάλλοντος – που είναι η μεγαλύτερη νομοθετική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - είπε ένα ηχηρό «όχι» στον κερδοσκοπικό έλεγχο της τροφής από τις πολυεθνικές. Παράλληλα, οι Ευρωβουλευτές που υπερψήφισαν την τροπολογία, αντιτάχθηκαν στην επιβολή γραφειοκρατικών εμποδίων σε όσους αγρότες επιλέγουν να μην αγοράζουν σπόρους από το εμπόριο, ενώ υπερασπίστηκαν το δικαίωμα στην ελεύθερη πρόσβαση σε τροφή αλλά και τη διατροφική ασφάλεια.

Με αφορμή τη θετική αυτή εξέλιξη, ο Κρίτων Αρσένης δήλωσε:

«Δώσαμε μια μάχη απέναντι σε μια πρωτόγνωρη για τα ευρωπαϊκά δεδομένα πρόταση που υποχρέωνε τους έλληνες και όλους τους ευρωπαίους αγρότες να αγοράζουν σπόρους αποκλειστικά από τις πολυεθνικές. Αν χάναμε θα ήταν πρακτικά αδύνατο για τους αγρότες να διατηρούν και να αναπαράγουν σπόρους όπως έκαναν από την εφεύρεση της γεωργίας έως σήμερα. Κερδίσαμε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και τώρα θα συνεχίσουμε τη μάχη για να ‘μπλοκάρουμε’ τη νομοθεσία και στην Επιτροπή Γεωργίας. Όταν το Δεκέμβριο κατέθεσα την τροπολογία απόρριψης δεν περίμενα ότι αυτή θα υπερψηφιζόταν από όλους τους Ευρωβουλευτές της Επιτροπής. Η πρώτη αυτή νίκη είναι το προϊόν εντατικής δουλειάς αλλά και μαζικής κινητοποίησης της κοινωνίας των πολιτών, που μέσω της αλληλογραφίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατέκλεισαν με το αίτημα της απόρριψης το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η νίκη αυτή δείχνει πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αντιδρά θετικά στο δημοκρατικό έλεγχο και πως η ευκαιρία για κάθε πολίτη να επηρεάσει την ευρωπαϊκή νομοθεσία, είναι καθημερινή και δεν εξαντλείται την ημέρα των ευρωεκλογών. Απομένει τον ερχόμενο Φεβρουάριο η κρίσιμη ψήφος της Επιτροπής Γεωργίας, στην οποία επίσης έχω καταθέσει πρόταση απόρριψης. Είμαι αισιόδοξος ότι σε λίγες ημέρες θα ‘μπλοκάρουμε’ οριστικά τη νομοθετική αυτή πρόταση, που έθετε σε κίνδυνο το ανθρώπινο δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στους παραδοσιακούς σπόρους, επιβάλλοντας τον έλεγχο της τροφής από τις πολυεθνικές».

INFO

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τη συγκεκριμένη πρόταση έχει προτείνει τη μεταρρύθμιση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την εμπορία των σπόρων. Οι νέοι κανόνες θα είναι ένα από τα τελευταία θέματα που θα συζητηθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πριν τις ευρωεκλογές.

Στόχος των πολυεθνικών είναι η επιβολή μονοπωλίου στην εμπορία των σπόρων στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά -η εμπορική αξία της οποίας υπολογίζεται στα 45 δισ. δολάρια και της ευρωπαϊκής στα 9 δισ. δολάρια ετησίως. Παράπλευρος στόχος, η απαλλαγή δια παντός από τους «ανταγωνιστές» της (αγρότες, βιολογικούς κτηνοτρόφους, παραγωγούς παραδοσιακών σπόρων - ελεύθεροι από δικαιώματα ιδιοκτησίας).

Σήμερα, οι τέσσερις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου ελέγχουν το 58% της παγκόσμιας αγοράς, οι 10 μεγαλύτερες το 73% και τα ποσοστά αυτά αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Ωστόσο οι πολυεθνικές ισχυρίζονται πως χάνουν το 40% των εν δυνάμει αγορών, λόγω ‘παράνομης αναπαραγωγής’, αλλά και καλλιέργειας μη καταχωρισμένων ποικιλιών σπόρων».
    Διαβάστε περισσότερα.... »
    ....

    Ο Φεβρουάριος ξανάρχεται. Ο Καρνάβαλος δεν έφυγε ποτέ!..



    Εδώ και 18-19 μήνες ο Καρνάβαλος έχει εγκατασταθεί μόνιμα στην χώρα μας.

    Δεν είναι όμως ένας καρνάβαλος χαρούμενος..
    Είναι ένας Καρνάβαλος πραγματικός καρνάβαλος:
    Απειλεί, ικετεύει, φωνάζει, κάνει τον μάγκα, εκβιάζει, πέφτει στα τέσσερα, ΔΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ (!),
    ..ψεύδεται, ψεύδεται και ξαναψεύδεται,
    ..και πρόσφατα μέσα στον πανικό του ως απερχόμενος καρνάβαλος, ως καρνάβαλος που θα καεί απ' τον λαό την τελευταία Κυριακή όχι της Αποκριάς, αλλά των εκλογών..
    ..τάζει και υπόσχεται!

    Προαναγγέλλει και τάζει χιλιάδες επί χιλιάδων θέσεις εργασίας(;).
    Θέσεις εργασίας που δεν είναι θέσεις εργασίας, αλλά θέσεις τετράμηνης ή πεντάμηνης απασχόλησης, ΧΩΡΙΣ ΕΝΣΗΜΑ, και με ανώτατες αποδοχές μέχρι 450 ευρώ!

    Παίζει ο Καρνάβαλος!
    Παίζει με την ψυχή και την ανάγκη εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων, εκατοντάδων χιλιάδων νέων,
    ..που δεν μπορούν να κάνουν πιά όνειρα μέσα στην ίδια τους την πατρίδα, γιατί ο ίδιος ο Καρνάβαλος που τους τάζει, είναι αυτός ο ίδιος που φρόντισε να μην έχουν μέλλον!

    Και δεν παίζει μόνον μ' αυτούς..
    Παίζει και με όλους τους ασφαλισμένους πολίτες, καταργώντας λίγο-λίγο το κοινωνικό κράτος.
    Χθες μόλις, και μόνον με τους 151 βουλευτές της κυβέρνησής του, κατήργησε τον ΕΟΠΥΥ. Το πρωτοβάθμιο αυτό σύστημα παροχής υπηρεσιών Υγείας, που μόλις πριν δύο χρόνια είχε δημιουργηθεί με την κατάργηση τότε των παροχών Υγείας του ΙΚΑ (και με τον προφανή στόχο της λεηλάτησης των αποθεμάτων του ταμείου του, καθώς και των ταμείων τον υπόλοιπων ασφαλιστικών φορέων που συνενώθηκαν τότε ''εις σάρκαν μίαν''!).

    Πού είναι άραγε τώρα τα λεφτά όλων εκείνων των ταμείων; Όλων αυτών των ασφαλισμένων;
    Γιατί μας λέει ο Καρνάβαλος, δια χειλέων μπουμπούκου καρνάβαλου, ότι χρεοκώπησε ο ΕΟΠΥΥ; (Μα μέσα σε δύο χρόνια; Τόση πιά μελέτη, και τόσος κεντρικός σχεδιασμός;)
    Και ποιά ιδιωτικά συμφέροντα θα ωφεληθούν από την χθεσινή κατάργηση;
    Πες μας ω Καρνάβαλε, μη μας κρατας σε αγωνία!

    Ή μήπως θέλεις να σου πούμε εμείς για να πολλαπλασιάσουμε την δική σου αγωνία;
    Λοιπόν, σου λέμε:
    Οι εκλογές έρχονται!..

    Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
    Διαβάστε περισσότερα.... »
    ....

    Δεν ξεχνούμε το ευχαριστώ τους Αμερικάνους .... 18 χρόνια από τη θυσία των αξιωματικών στα Ίμια.

    Το χρονικό της κρίσης και τα αναπάντητα ερωτήματα της μοιραίας νύχτας.

    Ιανουάριος του 1996. Ελλάδα και Τουρκία φτάνουν κοντά στην ένοπλη σύρραξη. Τρεις Έλληνες αξιωματικοί είναι νεκροί. Τι πραγματικά συνέβη όμως το μοιραίο εκείνο βράδυ που ξημέρωσε την 31η Ιανουαρίου;

    Μετά τη λήξη του επεισοδίου ειπώθηκαν πολλά. Συνέβησαν πολλά περισσότερα στο Μέγαρο Μαξίμου, στο υπουργείο Εξωτερικών, σε διαβαθμισμένης προσπελάσεως υπόγεια του ελληνικού Πενταγώνου και σε άλλα κρίσιμα σημεία.

    Πολλοί έκαναν λόγο για πολιτική ατολμία της τότε κυβέρνησης υπό την ηγεσία του κ. Κώστα Σημίτη ενώ κάποιοι απέδωσαν δειλία στον τότε πρωθυπουργό ο οποίος ευχαρίστησε και τους Αμερικανούς από το βήμα της Βουλής.


    Πηγή
    http://diulistirio.blogspot.gr/
    Διαβάστε περισσότερα.... »
    ....

    Τροπολογίες για άρση ασυλίας της τρόικας ψηφίστηκαν στο Ευρωκοινοβούλιο

    Σημαντικό βήμα στη διαδικασία άρσης της ασυλίας της τρόικας για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες έγινε πριν λίγο στο Στρασβούργο καθώς η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου τους Ευρώπης ψήφισε υπέρ και έκανε δεκτές δύο από τις επτά τροπολογίες που κατέθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και μέλος του Προεδρείου των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών - Δημοκρατών Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς.


    Τις εν λόγω τροπολογίες είχαν συνυπογράψει άλλοι τέσσερις βουλευτές μέλη της Πολιτικής Ομάδας των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κ.Σ.Σ.Ε. κ. J. Clappison.


    Επισημαίνεται ότι από ελλαδικής πλευράς στην παραπάνω κρίσιμη ψηφοφορία συμμετείχαν και ψήφισαν ο Νότης Μαριάς (ΑΝΕΛ) και ο Κύπριος βουλευτής Νίκος Νικολαΐδης (ΕΔΕΚ).


    Η μάχη όμως κατά της τρόικας δεν έχει κριθεί οριστικά, αφού οι εν λόγω τροπολογίες πρέπει να γίνουν δεκτές και από την ολομέλεια της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου τους Ευρώπης στην αυριανή ψηφοφορία.

    http://diulistirio.blogspot.gr/
    Διαβάστε περισσότερα.... »
    ....

    ΒΙΝΤΕΟ-Ένταση στο Θριάσιο με τον Άδωνι

    Οι εργαζόμενοι του Θριάσιου νοσοκομείου υποδέχθηκαν με φωνές και διαμαρτυρίες τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

    Ο υπουργός Υγείας, έφθασε στο νοσοκομείο λίγο πριν τις 9 και κατά την είσοδό του στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείο, εργαζόμενοι άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τα νοσοκομεία».

    Δείτε τα βίντεο που μας έστειλε, αναγνώστης του enikos.gr:











    Πηγή
    http://diulistirio.blogspot.gr/

    Διαβάστε περισσότερα.... »
    ....