Διυλιστήριο: 04/22/15
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

Γενναία αύξηση του ορίου χρηματοδότησης από την ΕΚΤ κατά 1,5 δισ. ευρώ


Έμμεση ένεση ρευστότητας στο Δημόσιο: Η Φρανκφούρτη καλύπτει τις καταθέσεις φορέων που θα φύγουν από τις εμπορικές τράπεζες για να πληρωθούν υποχρεώσεις του κράτους

Σε μεγάλη αύξηση του ορίου έκτακτης παροχής χρηματοδότησης (ELA) προχώρησε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ στη σημερινή του συνεδρίαση, προσφέροντας έμμεσα μια χρηματοδοτική ένεση στο Δημόσιο.

Ειδικότερα, το όριο του ELA αυξήθηκε κατά 1,5 δισ. ευρώ και ανέρχεται συνολικά στα 75,5 δισ. ευρώ.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η ΕΚΤ ήταν και πάλι «γενναιόδωρη», καθώς είχε αυξήσει το όριο κατά 1,2 δισ. ευρώ, με τον Μάριο Ντράγκι να δηλώνει, στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης του διοικητικού συμβουλίου, ότι έπρεπε να ικανοποιηθεί πλήρως το αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος, για να αποφευχθεί «οξύ πρόβλημα ρευστότητας» στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, όπως είχε μεταδώσει το “Bloomberg”.

Η αύξηση του ορίου χρηματοδότησης διευκολύνει το Γενικό Λογιστήριο στην προσπάθεια να συγκεντρώσει ρευστότητα από φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, για να καλύψει τις άμεσες υποχρεώσεις του Δημοσίου.

Οι φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα αποσύρουν τις καταθέσεις τουςαπό τις εμπορικές τράπεζες και τις μεταφέρουν στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος. Τα ελλείμματα που δημιουργούνται στις καταθέσεις των τραπεζών καλύπτονται με την έκτακτη χρηματοδότηση από το Ευρωσύστημα.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Independent: Η Γερμανία παίζει με τη φωτιά


Το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ σχολιάζει σήμερα η βρετανική Independent: αναφέροντας χαρακτηριστικά σε δημοσίευμά της πως:

«Παρά τη συμφωνία του Φεβρουαρίου, η ομάδα των δανειστών της Ελλάδας υπό την ηγεσία της Γερμανίας δεν έχει εγκρίνει ακόμη την εκταμίευση των 7,2 δις ευρώ.

Το παιχνίδι της Γερμανίας με τη φωτιά στηρίζεται σε εικασίες. Ως αντάλλαγμα για τα χρήματα το Βερολίνο ζητά από την Αθήνα βασικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και ιδιωτικοποιήσεις.

Προφανώς η κυβέρνηση στο Βερολίνο πιστεύει ότι η επαπειλούμενη χρεοκοπία είναι ο μοναδικός τρόπος προκειμένου να πειστεί η Αθήνα.

Σε περίπτωση που η Ελλάδα εγκαταλείψει την ευρωζώνη, θα μπορούσε να πέσει στην αγκαλιά του Πούτιν. Ο Τσίπρας μίλησε με τον επικεφαλής του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom.

Τη στιγμή που η Ευρώπη προσπαθεί να συγκροτήσει ένα κοινό μέτωπο έναντι της ρωσικής επιθετικότητας στην Ουκρανία, μια ενδεχόμενη ελληνορωσική συμμαχία θα συνιστούσε ένα ισχυρό πλήγμα για την Ευρώπη».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Συνελήφθη σήμερα το πρωί (22/04/2015) ο γνωστός επιχειρηματίας Λεωνίδας Μπόμπολας, διευθύνων σύμβουλος της «ΕΛΛΑΚΤΩΡ», για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.


Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές ο κ. Μπόμπολας συνελήφθη καθώς προέκυψε φοροδιαφυγή ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ με βάση τα στοιχεία από τις καταθέσεις στην HSBC και τη διασταύρωση των στοιχείων που ακολούθησε από τις αρμόδιες αρχές. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως ο κ. Μπόμπολας κλήθηκε να πληρώσει το συγκεκριμένο ποσό πριν ασκηθεί η ποινική δίωξη, κάτι που δεν έκανε.

Ακολούθησε μηνυτήρια αναφορά από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και με εντολή του εισαγγελέα ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.

Ο κ. Μπόμπολας συνελήφθη στα όρια του αυτόφωρου και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες τα αδικήματα που περιγράφονται στη μηνυτήρια αναφορά είναι φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Τελικά αφέθηκε ελεύθερος με την πληρωμή 1,8 εκατομμυρίων ευρώ.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Φτάνουν πιά οι αηδίες!..

     Εμείς γ@@@όμασταν κι αυτοί παίζανε και χαριεντιζόντουσαν με τα μνημόνια και τα βοϊδοκέφαλά τους.

Κι έχει το θράσος ακόμη ο πολιτικός εγκληματίας του PSI, αυτός που με την υπογραφή του (υπουργός οικονομικών τότε και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Τραπεζίτη), καταλήστευε τα ασφαλιστικά ταμεία και τους δημόσιους οργανισμούς,
..να αποφαίνεται τώρα, σαν κατήγορος, πως οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου είναι, λέει, αντισυνταγματικές!

Και πότε έγιναν ''αντισυνταγματικές'' , ώ συνταγματολόγε της πεντάρας;
Μετά τις 25 Ιανουαρίου; Πριν δεν ήταν;

Και είναι άλλο πράγμα να χρησιμοποιείς τέτοια ακραία μέσα ώστε να κάνεις μια προσπάθεια να ξεπεράσεις για κάποιον καιρό την ασφυξία που σου επιβάλλουν οι ''δανειστές'' ώστε να ξεπεράσεις τον σκόπελο και να είσαι συνεπής στους μισθούς και τις συντάξεις,
..και άλλο να τα χρησιμοποιείς κατά κόρον ΓΙΑ ΝΑ ΡΗΜΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, και την κοινωνία ολόκληρη!

Άντε βλάκα,
..που θες να κάνεις και τον βλάκα,
..για να σε περάσουν για έξυπνο!

Κατά τ' άλλα, το καλαμπουράκι με τους δανειστές-απατεώνες έχει καταντήσει αηδία.
Εκβιασμοί και απειλές και τελεσίγραφα. Αυτό είναι το νέο τους μοτίβο ''διαπραγμάτευσης''.
Θέλουν να στραγγαλίσουν την οικονομία για να εξαναγκάσουν την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις προεκλογικές της υποσχέσεις.
Αν υποχωρήσουμε τώρα στους εκβιασμούς, έχουμε τελειώσει για πάντα.

Θέλουν εκβιασμούς; Ας τους έχουν:
Δημοψήφισμα, ή εκλογές ΤΩΡΑ με αίτημα την ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΡΗΞΗ!
Απόφαση λαού και τα σκυλιά δεμένα!

Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση και να μην υποχωρήσει σε εκβιασμούς,
..και να τολμήσει ένα βήμα μπροστά!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....