Διυλιστήριο: 11/02/13
ροη αναρτησεων

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Νέα από τον κόσμο..... με μια ματιά

ΕΥΡΩΠΗ
Ελβετοί βουλευτές ετοιμάζονται να επισκεφθούν τον Σνόουντεν στη ΜόσχαΕλβετοί βουλευτές ετοιμάζονται να μεταβούν στη Μόσχα για να διευκρινίσουν, με τη βοήθεια του πρώην υπάλληλου της CIA, 'Εντουαρντ Σνόουντεν, σε ποιο βαθμό η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ δραστηριοποιήθηκε στη Γενεύη.
Η φωνή της Ρωσίας



Η Ευρώπη επέλεξε το Νότιο Ρεύμα (South Stream)
Στη Βουλγαρία άρχισε η κατασκευή του τοπικού τμήματος του αγωγού Νότιο Ρεύμα μέσω του οποίου το ρωσικό φυσικό αέριο θα δοχετεύεται στις χώρες της Νότιας και της Κεντρικής Ευρώπης. Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα ξεκινήσει η κατασκευή της αναγκαίας υποδομής στη Σερβία και στη συνέχεια και στην Ουγγαρία. Εκτός απ’ αυτές τις χώρες συμφωνίες για την κατασκε+υή του αγωγού υπογράφτηκαν με την Ελλάδα, τη Σλοβακία, την Κροατία και την Αυστρία.
Η φωνή της Ρωσίας


ΑΜΕΡΙΚΗ
Ένοπλη επίθεση στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες-Νεκρός ομοσπονδιακός πράκτορας

Τη φωτογραφία του φερόμενου ως δράστη της ένοπλης επίθεσης στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες έδωσε στη δημοσιότητα το FBI.
Πρόκειται για τον Πολ Άντονι Σιάνσια. Ο 23χρονος εισέβαλε στον τερματικό σταθμό 3 και άνοιξε πυρ αδιακρίτως.
Ο 39χρονος Γκεράρντο Χερνάντες πράκτορας της Υπηρεσίας Ασφάλειας Μεταφορών (ΤSA) έπεσε νεκρός.
Τουλάχιστον επτά άτομα τραυματίστηκαν, έξι εκ των οποίων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν ή προσγειώθηκαν σε άλλους προορισμούς.
euronews
ΑΣΙΑ
Διαμαρτυρία στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία για την κατασκευή τείχους
Η τουρκική αστυνομία διέλυσε διαμαρτυρία κατοίκων που αντιτίθενται στην κατασκευή ενός τείχους στα σύνορα με τη Συρία.
Το περιστατικό συνέβη στη νοτιοανατολική Τουρκία, στον πόλη Nusaybin (αρχαία Νίσιβις) στην περιφέρεια Μαρντίν, όπως αναφέρει η ρωσική gazeta.
Οι διαδηλωτές αντιδρούν στην κατασκευή του τείχους που ανυψώνει η Τουρκία στα σύνορα με τη Συρία και αποκόβει την πρόσβαση των κατοίκων με το χωριό Καμισλί της Συρίας.
Οι πλειοψηφία των διαδηλωτών είναι Κούρδοι που ζουν και στις δύο πλευρές των συνόρων και έχουν συγγενικούς δεσμούς.
Άρθρα και σκέψεις



Πακιστάν: Οργή και αβεβαιότητα μετά τον θάνατο του ηγέτη των ΤαλιμπάνΑβεβαιότητα στο Ισλαμαμπάντ για την εξέλιξη των ειρηνευτικών συνομιλιών έφερε ο θάνατος του ηγέτη των Πακιστανών Ταλιμπάν.
Ο Χακιμουλάχ Μεχσούντ σκοτώθηκε, την Παρασκευή, από την επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο βόρειο Ουαζιριστάν. Ο δεύτερος στην ιεραρχία των Πακιστανών Ταλιμπάν Χαν Σαΐντ, αναλαμβάνει την ηγεσία.
Η κυβέρνηση του Πακιστάν καταδίκασε το αμερικανικό χτύπημα και έκανε λόγο για παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, η επίθεση επιχειρεί να τορπιλίσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Πακιστανούς Ταλιμπάν.
euronews



Τα χημικά όπλα της Συρίας θα ταξιδέψουν στην Αλβανία;

Στη Συρία τελείωσε η πρώτη φάση του χημικού αφοπλισμού. Έχουν καταστραφεί εκεί εγκαταστάσεις παραγωγής τοξικών ουσιών.Τώρα μπροστά στη διεθνή κοινότητα τίθεται το κύριο ερώτημα - πού να καταστραφούν τα συσσωρευμένα από τη Δαμασκό αποθέματα; Το πιο πιθανό είναι ότι οι δηλητηριώδεις ουσίες θα καταστρέφονται στην Αλβανία υπό την διεύθυνση του Βελγίου ή της Γαλλίας. Δεν μένει μακριά και η Ρωσία. Η Μόσχα μπορεί να διαθέσει για τους σκοπούς αυτούς περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια
Η Φωνή της Ρωσίας 

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Χοντρό δούλεμα !....

ΠΡΩΤΟΝ:

Κατ’ αρχήν, να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα: Ο νέος Φόρος Ακινήτων (όπως και το χαράτσι της ΔΕΗ, όπως και το παλιότερο ΕΤΑΚ, όπως και ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας, που τελειώνει, όλοι με λίγα λόγια οι φόροι επί της ακίνητης Ιδιοκτησίας) είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ.
"Άμα, πρώτα βάζεις τον ΣΤΟΧΟ και μετά τον ΦΟΡΟ, δεν είσαι ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ, είσαι ΛΗΣΤΑΡΧΟΣ. Έτσι για να θυμόμαστε πού και πού, με ΠΟΙΟΥΣ έχουμε να κάνουμε…"
Σύμφωνα με το Σύνταγμα, ‘κάθε Έλληνας επιβαρύνεται με φόρους ΑΝΑΛΟΓΑ με την ΦΟΡΟΔΟΤΙΚΗ του ικανότητα’ και άρα, αφού η φοροδοτική ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ καθόλου δεν μπορεί να σχετισθεί με την ιδιοκτησία ή όχι, μεγάλης ή μεγαλύτερης ακίνητης περιουσίας (καθώς αυτή δεν αποτελεί, ντε και καλά ΕΙΣΟΔΗΜΑ), επομένως, πάλι σε ΛΑΘΟΣ ΠΑΡΑΛΗΠΤΗ τον στέλνει το Υπουργείο τον λογαριασμό.
Ο κ. Παυλόπουλος (και νομικός και κυβερνητικός), μάλιστα, προσφάτως απ’ το βήμα της Βουλής, έθεσε και ζήτημα ΔΗΜΕΥΤΙΚΟΥ χαρακτήρα στον νέο αυτό φόρο, επομένως θίγεται και άλλο σημείο του Συντάγματος, αυτό που ΕΓΓΥΑΤΑΙ την ΑΤΟΜΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ, κλπ.
Πέραν, βέβαια, της τυπικής αντισυνταγματικότητας. Ακόμη, δηλαδή, κι αν παραδεχόμασταν πως ΟΛΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ στην Ελλάδα, έχουν αγοραστεί με ΜΑΥΡΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ χρήμα, επομένως, πρέπει τώρα να το φορολογήσεις, είναι τουλάχιστον ΑΝΗΘΙΚΟ, να το επιχειρείς ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ, επειδή ΕΣΥ (Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ), ΗΣΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΠΙΟΡΚΟΣ, ΚΑΙ …ΕΛΕΙΠΕΣ, όταν όφειλες ΤΟΤΕ να κάνεις απλά την δουλειά σου!



ΔΕΥΤΕΡΟΝ:

Άκουσα τις διάφορες ΒΛΑΚΕΙΕΣ που ειπώθηκαν για τον καημένο τον ‘τεχνοκράτη’, (Καραβίτης νομίζω), τον ‘σχεδιαστή’ του νόμου. Κατ’ αρχήν, οΕυαγγελάτος όταν του πήρε συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, δεν ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙΠΟΤΕ απ’ όσα έλεγε ο χριστιανός. Διότι, πράγματι απ’ την στιγμή που δεν υφίσταται ΚΑΝΕΝΑ αφορολόγητο όριο, ο νέος φόρος ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ τελικά απ’ τις ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ αξίες. Του ανθρώπου του είπαν μοίρασε τον λογαριασμό σε όλους, αυτό προσπάθησε να κάνει, όταν φτιάχνει τρείς δεκάδες συντελεστές, θεωρώ πως προσπάθησε να το κάνει καλά. Τώρα οι ΜΠΟΥΡΔΕΣ των διάφορων άσχετων δημοσιοκάφρων ‘ένας τεχνοκράτης θα αποφασίζει’, ή των ‘εκπροσώπων’ μας βουλευτών της ΝΔ, ‘αυτός θα μας ενημερώσει’ κλπ, είναι ανάξιες σχολιασμού.




ΤΡΙΤΟΝ:

Το ΚΚΕ (ανάλογη είναι και η θέση του ΣΥΡΙΖΑ), που προτείνει, στην πρώτη σελίδα, σήμερα, στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, να είναι ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΗ η ακίνητη περιουσία μέχρι ενός ποσού ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ (40.000 ευρώ), αλλά, βέβαια να φορολογηθεί η ΜΕΓΑΛΗ ΑΚΙΝΗΤΗ περιουσία, κλπ, λέει επίσης ΜΠΟΥΡΔΕΣ,καθώς δεν μπορεί η όποια ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, η όποια ΑΔΙΚΙΑ, να ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ από ..πλαφόν. Έχουμε φτάσει στην γελοιότητα το ΚΚΕ να υπεραμύνεται της ..ιδιοκτησίας και οι νεοδημοκράτες να κατηγορούν τον Στουρνάρα για ..κομμουνιστικό φόρο! Άμα οι κύριοι της Αριστεράς, έχουν τέτοια ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΗ ΛΟΓΙΚΗ από τώρα, καλύτερα να μείνουν ΕΚΕΙ που είναι, μέχρι να ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ και να αποφασίσουν πως άμα δεν ΞΕΚΟΛΛΗΣΕΙ το μυαλό τους, να πάρει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ στροφές, ομελέτα δεν γίνεται. Παρένθεσις, ο κ. Γλέζος, (που όλοι οφείλουμε να τον σεβόμαστε και να προσέχουμε αυτά που λέει) καλύτερα, πιστεύω εγώ, να ΑΝΗΣΥΧΗΣΕΙ άμα γίνουν ΠΕΙΣΤΙΚΕΣ οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο μένουν ανεδαφικές, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ακόμη).




ΤΕΤΑΡΤΟΝ:

Είναι ηλίου φαεινότερο πως ο νέος φόρος είναι ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟΣ. Κατ’ αρχήν, ακόμη κι απ’ το χαράτσι της ΔΕΗ, εάν ένα ακίνητο έμενε ξενοίκιαστο, μπορούσες να κόψεις την παροχή και να απαλλαγείς. Τώρα ο νέος φόρος, είναι και ΜΟΝΙΜΟΣ αλλά κυρίως φορολογεί και τα ΚΛΕΙΣΤΑ, τα ΞΕΝΟΙΚΙΑΣΤΑ, κλπ. (Ξέρουμε όλοι τι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ θα είναι αυτά). Δεύτερον, παίρνει ένα μικρό κομμάτι (ποσοστό) απ’ τα ‘αστικά’ ακίνητα, και χαρατσώνει μια τεράστια νέα ομάδα, τους ιδιοκτήτες ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ. Αγρότες και μη. Αυτό, φυσικά έγινε τάχα μου, για την ‘διεύρυνση της φορολογικής βάσης’, αλλά εκεί, ίσα-ίσα παίχτηκε η μεγάλη ΑΠΑΤΗ: Τα καναλάκια (ιδιωτικά δεν τα θέλατε;;), έδειχναν πχ, τους πίνακες με την επιβάρυνση για τα σπίτια και τα διαμερίσματα, όπου φαινόταν πως εκεί, πχ που πλήρωνες 100 ευρώ, τώρα (με τον νέο φόρο) θα πληρώνεις 95 (ουάου), αλλά όταν έλεγε για τα χωραφάκια ΔΕΝ ΕΓΡΑΦΕ ΠΟΥΘΕΝΑ πως ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΣ ΤΙΠΟΤΕ! Εκεί δεν υπήρχε πίνακας πριν-μετά. Στα πλαίσια, (φυσικά) της ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ μας ενημέρωσης, με την ΕΡΤ στο ..μαύρο (εντελώς τυχαία)….




ΠΕΜΠΤΟΝ:

Και μόνο που το Υπουργείο βγαίνει και λέει πως ‘ΣΤΟΧΟΣ’ του νέου νόμου είναι να εισπραχτούν τόσα δις, μπορεί να έχουμε κουφαθεί εσχάτως, πλην όμως, παραδέχεται ήδη πως ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΜΙΑ ΑΝΗΘΙΚΗ πολιτική. Άμα, πρώτα βάζεις τον ΣΤΟΧΟ και μετά τον ΦΟΡΟ, δεν είσαι ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ, είσαι ΛΗΣΤΑΡΧΟΣ. Έτσι για να θυμόμαστε πού και πού, με ΠΟΙΟΥΣ έχουμε να κάνουμε…




ΕΚΤΟΝ (και τελευταίον):

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ μάλλον, μας δουλεύει η κυβέρνηση, μας δουλεύει ηΕΥΡΩΠΗ, μας δουλεύει ακόμη κι η ΤΡΟΙΚΑ. Μας δουλεύουν πολύ χοντρά, καθώς αυτός ο παραπάνω ΣΤΟΧΟΣ απ’ τον νέο νόμο είναι 2,85 δις ευρώ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ (κρατηθείτε) ΟΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΑ 60 (!!!!) δις. Και, ταυτόχρονα την ώρα που η ΤΡΟΙΚΑ έχει θέσει ως στόχο, απ’ τα 60 αυτά δις, να εισπραχτούν κατ’ έτος μόλις τα 1,5 απ’ αυτά (???). Και, που απ’ τα 60 αυτά δις, τα 26 περίπου (πάνω κάτω τα μισά), αφορούν ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ, δεν είναι πάει να πει, γνήσιοι ΦΟΡΟΙ, αλλά ΚΑΠΕΛΟ και κρατική ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ! Και που απ’ τα 60 αυτά δις, μόλις τα 20 περίπου τα χρωστούν ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ενώ τα υπόλοιπα 40, τα χρωστούν ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ !!! Και που, πρωταθλήτρια Δ.Ο.Υ. στο έλλειμμα βεβαιωμένων-εισπραγμένων εσόδων είναι η Δ.Ο.Υ. ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (τυχαίο??). Και που τα 60 αυτά δις, ήταν μόλις πριν από ένα χρόνο 54, και αυγάτισαν σε δώδεκα μήνες κατά 6 ολόκληρα δις, πάει να πει, πως ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ να τα δώσει, ΠΑΡΑ τις ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ, και τις εσχάτως κατάπτυστες ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ακόμη και σε τραπεζικούς λογαριασμούς…


ΥΓ: Θέλω πάντως, να δω τις μούρες των ΑΝΤΑΡΤΩΝ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, όταν θα το ΨΗΦΙΖΟΥΝ μεθαύριο!.....


www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σκληρή απάντηση Αναστασιάδη στο «τελεσίγραφο» ΟΗΕ για το Κυπριακό

"Τη οργισμένη αντίδραση του κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, προκάλεσε η δήλωση του γ.γ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, ο οποίος έστειλε νωρίτερα ξεκάθαρο μήνυμα προς τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο, δίνοντάς τους προθεσμία τεσσάρων ημερών ώστε να καθορίσουν ημερομηνία για την πρώτη συνάντησή τους και να επαρχίσουν τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση. «Εκβιασμοί και χρονοδιαγράμματα δεν γίνονται αποδεκτά απ' όπου κι αν προέρχονται» απάντησε ο κ. Αναστασιάδης."
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του εκπροσώπου του Μπαν Κι Μουν, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ υπογραμμίζει την ανησυχία του για το γεγονός ότι το αδιέξοδο για την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος εμποδίζει την επανέναρξη των συνομιλιών και κάνει λόγο για «περιορισμένο παράθυρο ευκαιρίας», εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι ηγέτες των δυο κοινοτήτων θα ξεπεράσουν το αδιέξοδο και θα επιλύσουν τα όποια άλλα εκκρεμούντα θέματα στο διάστημα, μεταξύ 4 έως 8 Νοεμβρίου, που θα βρίσκεται στην Κύπρο ο Αλεξάντερ Ντάουνερ.
Η ανακοίνωση εκδόθηκε μετά την ημίωρη συνάντηση που είχαν στην έδρα του ΟΗΕ ο Μπαν Κι Μουν με τον κ. Ντάουνερ, για τον οποίον ο γ.γ. επαναλαμβάνει την πλήρη στήριξή του.

Σκληρή απάντηση Αναστασιάδη


«Εκβιασμοί και χρονοδιαγράμματα δεν γίνονται αποδεκτά απ' όπου κι αν προέρχονται» απάντησε ο κύπριος πρόεδρος. Πρέπει, να γίνει συνείδηση ότι «η εμπιστοσύνη σε κάποιους δίδεται ή αναιρείται μέσα από τις πράξεις και τη συμπεριφορά τους», τόνισε.

Σχολιάζοντας τη δήλωση της γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών, μετά τη συνάντηση του Μπαν Κι Μουν με τον ειδικό σύμβουλό του, Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι τις προσεχείς ημέρες θα συνέλθει το Εθνικό Συμβούλιο για να δοθούν απαντήσεις σε όσα ανακοινώθηκαν.

Ο κ. Ανασταδιάδης, επίσης, υπέδειξε ότι οι συνομιλίες πρέπει να ξεκινήσουν με τις κατάλληλες προϋποθέσεις, διαβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται να ξεφύγει από τις θέσεις αρχών της ελληνοκυπριακής πλευράς. Δεν θα ζούμε στην Αυστραλία, αλλά στην Κύπρο, σημείωσε ο πρόεδρος και τόνισε ότι ουδείς πρέπει να προωθεί τις θέσεις της μιας πλευράς για να εκθέτει την άλλη.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι προσωπική επιθυμία του, αλλά και της κυβέρνησης, είναι να εργαστούν άοκνα για την επίτευξη λύσης, η οποία να διασφαλίζει την επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού, χωρίς να παραγνωρίζονται τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.

Αντιδράσεις των κομμάτων


Το ΑΚΕΛ δια του γγ 'Άντρου Κυπριανου διαμήνυσε ότι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά τελεσίγραφα, ούτε από τα Ηνωμένα Έθνη, ούτε από την τουρκική πλευρά. Υποστήριξε ότι σημασία δεν έχουν τα χρονοδιαγράμματα, αλλά το περιεχόμενο της κοινής δήλωσης γι' να αρχίσουν οι συνομιλίες. Ωστόσο, το ΑΚΕΛ καλεί τον πρόεδρο Αναστασιάδη να αντιληφθεί ότι οι χειρισμοί του στο Κυπριακό «δεν πρέπει να καθοδηγούνται από τις εσωτερικές ή επικοινωνιακές του ανάγκες».

Ο Αλεξάντερ Ντάουνερ έχει χρεοκοπήσει ως απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών και έχει απωλέσει κάθε ίχνος αντικειμενικότητας, αμεροληψίας και αξιοπιστίας, δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν και κάλεσε τον Μπαν Κι Μουν να αντιληφθεί ότι ο Αλεξάντερ Ντάουνερ φέρει σοβαρή ευθύνη για το σημερινό αδιέξοδο και να τον παροπλίσει αμέσως.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, δήλωσε ότι ξενίζει η υιοθέτηση χρονοδιαγραμμάτων από τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για έναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό και είναι προφανώς απαράδεκτη και απορριπτέα. Ο γενικός γραμματέας, είπε ο κ. Ομήρου, έπρεπε να γνωρίζει ότι, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν το 2004, χρονοδιαγράμματα δεν γίνονται αποδεκτά από την Κυπριακή Δημοκρατία και την ελληνοκυπριακή πλευρά. Έπρεπε επίσης να γνωρίζει, πρόσθεσε, ότι χωρίς επαρκή διαπραγματευτική βάση, που να περιλαμβάνει τις αρχές του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου, δεν είναι νοητή η επανάληψη των συνομιλιών.

Οι Οικολόγοι αναφέρουν ότι το τελεσίγραφο του γενικού γραμματέα εκδόθηκε μετά από ενημέρωσή του από τον ειδικό σύμβουλο του, Αλεξάντερ Ντάουνερ, «ο οποίος για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται αρνητικός και μεροληπτικός και επιχειρεί έκδηλα να κατευθύνει καταστάσεις, γεγονότα, τις θέσεις και τη θέληση των Ελληνοκυπρίων, σε ατραπούς που αυτός επιθυμεί, και σε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα».
πηγή

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Όταν οι ''γκοτζαμάνηδες'' ξαναχτυπούν..

Το παρακράτος ξαναχτυπά, και προσδοκά πολλαπλά οφέλη για το καθεστώς.

Πρώτο και οφθαλμοφανές όφελος ο καινούργιος αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης.
Θα πλημμυρίσουν πάλι τα κανάλια με μονοθεματικές ειδήσεις κι ''έκτακτα δελτία'', αποσιωπώντας τα αίσχη που θα συμβούν τις επόμενες μέρες με τις τάχα διαπραγματεύσεις με την τρόϊκα, και με την καινούργια προδοσία που εξυφαίνεται με νέα οικονομικά και άλλα μέτρα εναντίον του ελληνικού λαού!

Δεύτερο όφελος προσδοκούν από την αναμενόμενη σκληρή (ελπίζουν ανεξέλεγκτη) αντιπαράθεση μεταξύ των θερμοκέφαλων οπαδών του ακροδεξιού κόμματος με τα υπόλοιπα κόμματα.
Ελπίζει το παρακράτος ότι με πιθανά σοβαρά επεισόδια θα εκτεθεί στην κοινή γνώμη ο ακροδεξιός σχηματισμός ως επικίνδυνος (που έτσι κι αλλοιώς είναι), κάμπτοντας έτσι την δημοσκοπική σταθερότητα που δείχνει.
Ελπίζει επίσης το καθοδηγούμενο παρακράτος ότι στην αντιπαράθεση που ελπίζουν να προκαλέσουν θα εμπλακεί κυρίως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα εκτεθεί ως ''αντίπαλο δέος'' του ενός άκρου και άρα θα αναγνωριστεί ως το άλλο ''άκρο'', επιβεβαιώνοντας έτσι τάχα την φασιστική πρωθυπουργική θεωρία των ''δύο άκρων''..

Ήδη ο αποπροσανατολισμός από τα κανάλια άρχισε:
Μιλάνε για επανεμφάνιση κάποιας ''τρομοκρατικής οργάνωσης''.
Άραγε τί απαγορεύει κάποια λεγόμενη ''τρομοκρατική οργάνωση'' να αποτελεί μέρος του παρακράτους;

Ας είμαστε σε επαγρύπνιση..
Κυρίως δεν πρέπει να πιστεύουμε και να εμπιστευόμαστε τις εκτιμήσεις και αναλύσεις των μνημονιακών καναλιών..
Το ίδιο πρέπει να ισχύει και για τις κυβερνητικές ερμηνείες, ανακοινώσεις και λογής-λογής διαβεβαιώσεις..


Το παιχνίδι που παίζουν είναι σκληρό και άτιμο.
Ο λαός θα νικήσει μόνον αν είναι υποψιασμένος, ανήσυχος και σωστά πληροφορημένος..

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κυνική ομολογία Γεωργιάδη για το τέλος του κράτους πρόνοιας - «Δεν μπορούμε να παρέχουμε Υγεία σε όλους»!

«Δεν είναι ώρα το κράτος να αυξάνει τις κρατικές δομές αλλά να τις μειώνει»! Αυτή την ψυχρή, ωμή και κυνική απάντηση έδωσε χθες ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, σε δημοσιογράφο ο οποίος τον ρώτησε για την έναρξη λειτουργίας των τεσσάρων φαρμακείων του
ΕΟΠΥΥ, τα οποία αναμένεται να χορηγούν δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους.

Με άλλα λόγια, ο υπουργός έκανε σαφές στους Ελληνες πολίτες ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κράτος πρόνοιας και ειδικότερα ξεκαθάρισε στους ασθενείς ότι «δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε την πρόσβαση όλων των πολιτών στην Υγεία, δεδομένων των συνθηκών»!

Ετσι απλά αλλά και τόσο παγερά μίλησε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας της Ελλάδας, τη στιγμή που οι πιεσμένοι και ταλαιπωρημένοι από φτώχεια, ανέχεια και ανεργία πολίτες της αναζητούν απεγνωσμένα, τρία χρόνια τώρα, μια μικρή ελπίδα από υπεύθυνα κυβερνητικά χείλη για να αντέξουν.

Ο κ. Γεωργιάδης απέφυγε να απαντήσει και στην ερώτηση ποια νοσοκομεία, εκτός από το «Ελπίς», δίνουν δωρεάν φάρμακα στους ανασφάλιστους, αφού παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στον διοικητή του συγκεκριμένου θεραπευτηρίου.

Δωρεά Pfizer

Μάλιστα, οι παραπάνω δηλώσεις, που πάγωσαν το ακροατήριο, έγιναν από τον υπουργό σε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή τη γενναία δωρεά φαρμάκων αξίας 1.000.000 ευρώ από τη φαρμακευτική εταιρία Pfizer στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Το ιατρείο θα ενισχυθεί με 80.000 φαρμακευτικά σκευάσματα που θα καλύψουν περισσότερους από 50.000 ανασφάλιστους και άπορους ασθενείς. Πρόκειται για φάρμακα και θεραπείες για την υπέρταση και την υπερχοληστερολαιμία, αντικαρκινικά, της νόσου Αλτσχάιμερ, του νευροπαθητικού πόνου, της καρδιακής ανεπάρκειας, καθώς και εμβόλια, αντιβιοτικά και βιολογικές θεραπείες για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την ελπίδα ότι το παράδειγμα της Pfizer θα το μιμηθούν και άλλες εταιρίες από τον ιδιωτικό τομέα, τονίζοντας, για ακόμη μία φορά, την αδυναμία του κράτους να παρέχει πρόσβαση στην Υγεία για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δύο νεκροί από πυροβολισμούς στη Λ. Ηρακλείου έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Δύο νεκροί και ένας πολύ σοβαρά τραυματισμένος από πυροβολισμούς στη λεωφόρο Ηρακλείου έξω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Βορείων Προαστίων της Χρυσής Αυγής το βράδυ της Παρασκευής. Λίγα μέτρα μακρύτερα είναι τα γραφεία της Εφορίας και το Αστυνομικό Τμήμα.

Κλειστή παραμένει το σάββατο το πρωί η λεωφόρος Ηρακλείου στο ύψος των γραφείων της Χρυσής Αυγής καθώς συνεχίζονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Οι αστυνομικοί εξετάσουν σπιθαμή προς σπιθαμή το χώρο αναζητώντας στοιχεία που μπορεί να τους οδηγήσουν στα ίχνη των δραστών.
Την ίδια ώρα οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που χειρίζονται την υπόθεση έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» βίντεο από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που βρίσκεται στο κτίριο των γραφείων και δείχνει το «χτύπημα».
 Σύμφωνα με πληροφορίες στο βίντεο φαίνονται οι δράστες που έχουν καλυμμένα τα πρόσωπα τους με κράνη και το μόνο που διακρίνεται είναι ο σωματότυπος τους και εκτιμάται πως είναι ηλικίας 25 – 30 ετών. Όπως διαπιστώθηκε ένας εκ των δυο πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής τα μέλη της Χρυσής Αυγής και τους πυροβολεί. Στη συνέχεια με τον συνεργό του επιστρέφουν στη μοτοσικλέτα και εξαφανίζονται. Αστυνομικοί που εξέτασαν το βίντεο κάνουν λόγο για «ψυχρό εκτελεστή» βλέποντας τις κινήσεις του.
 Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της μοτοσικλέτας. Εκτιμάται πως οι δράστες την εγκατέλειψαν σε κοντινή περιοχή και στη συνέχεια διέφυγαν με την «ομάδα υποστήριξης» που είχαν είτε με άλλο δίκυκλο είτε με αυτοκίνητο. 
Η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου μέσα από τα μεγάλα διεθνή δίκτυα.

Η ώρα της δολοφονίας

Οι δράστες που φορούσαν κράνη επέβαιναν σε μοτοσικλέτα την οποία σταμάτησαν πλησίον των γραφείων της Χρυσής Αυγής. Κατευθύνθηκαν με τα πόδια στο κάθετο στενό, Μεγάλου Κωνσταντίνου, που βρίσκεται η είσοδος του κτιρίου στο οποίο στεγάζονται, στον πρώτο όροφο, τα γραφεία της οργάνωσης ενώ στο ισόγειο λειτουργεί καφετέρια. Έξω από το κτίριο βρίσκονταν τέσσερα άτομα. Ένας από τους δράστες πυροβόλησε και δολοφόνησε τα δύο άτομα ενώ τραυμάτισε σοβαρά το τρίτο –άλλος ένας πρόλαβε να κρυφτεί στα γραφεία– και στη συνέχεια διέφυγε με τον συνεργό του με τη μοτοσικλέτα στους δρόμους του Νέου Ηρακλείου.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Υπόθεση υποκλοπών σε Καραμανλή: Κλήθηκε σε απολογία ο Μ. Καρχιμάκης

Για ηθική αυτουργία στο κακούργημα της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας, κατηγορείται ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης.
Προηγήθηκε αιφνιδιαστικός έλεγχος στο σπίτι και στο γραφείο του, όπου και βρέθηκαν διαβαθμισμένα έγγραφα, τα οποία φέρεται να του τα έδωσε πρώην υπάλληλος της ΕΥΠ.
Ο κ. Καρχιμάκης καλείται να απολογηθεί την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, στον 3ο τακτικό ανακριτή Δημήτρη Φούκα, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση των υποκλοπών και του σχεδίου δολοφονίας κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες,  ο κ. Καρχιμάκης κατηγορείται με βάση στοιχεία που προέκυψαν από τη δικογραφία για τις δύο παραπάνω υποθέσεις.
Η κλήση του ανακριτή προς τον κ. Καρχιμάκη, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά σκέλος της υπόθεσης και όχι τη βασική δικογραφία και σχετίζεται με το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση απορρήτου, που αφορά μυστικά της Πολιτείας.
Ως φυσικός αυτουργός της πράξης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται μία υπάλληλος της ΕΥΠ η οποία έχει ήδη απολογηθεί και με τη σύμφωνο γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα έχει αφεθεί ελεύθερη (η κατηγορούμενη φέρεται να έχει αρνηθεί τις κατηγορίες που της αποδίδονται).
Η υπόθεση της κλήσης του κ. Καρχιμάκη αφορά ποινική δίωξη που ασκήθηκε βάσει αναφοράς υπαλλήλου της ΕΥΠ που περιέχεται στη δικογραφία, από την οποία φαίνεται να προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι η κατηγορουμένη τροφοδοτούσε με απόρρητα έγγραφα τον πρώην υπουργό.
Το μυστήριο με τον αλλοδαπό πράκτορα
Εξάλλου, ο ανακριτής της υπόθεσης, η οποία πλέον έχει συνενωθεί με τη δικογραφία που αφορά καταγγελίες για σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, φαίνεται να έχει στα χέρια του σημαντική κατάθεση όσον αφορά το σκέλος των υποκλοπών.
Ο μάρτυρας φέρεται να έχει κατονομάσει αλλοδαπό στον οποίο αποδίδει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση, η οποία ως γνωστό διαδραματίστηκε το 2004 και δημοσιοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2005. Ο κατονομαζόμενος αλλοδαπός, σύμφωνα με τη μαρτυρία, βρέθηκε στην Ελλάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα και, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται προσπάθεια να εντοπιστεί η ταυτότητά του καθώς και το κατά πόσο παραμένει στην χώρα.
Παράλληλα, με εντολή του ανακριτή έχει διαταχθεί άρση τηλεφωνικού απορρήτου και, σύμφωνα με πληροφορίες, από τα στοιχεία που διαβιβάζονται στο ανακριτικό γραφείο και τα οποία θα αξιολογηθούν ώστε να κριθεί αν αποτελούν επαρκές υλικό για ποινική χρήση, φαίνεται ότι πρόσωπα που ελέγχονται για τις επίμαχες τηλεφωνικές καταγραφές συνομιλούν ακόμα και τώρα για το "θέμα των υποκλοπών του 2005".
Τέλος ο κ. Φούκας προτίθεται να αποστείλει δεύτερο αίτημα δικαστικής συνδρομής στις ΗΠΑ όσον αφορά την παροχή στοιχείων για τα περίφημα "καρτοκινητά-σκιές" με τα οποία φέρεται να επικοινώνησαν τηλέφωνα από το Μέριλαντ των ΗΠΑ.
Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα των υποκλοπών η δίωξη που έχει ασκηθεί, αφορά το αδίκημα της απόπειρας διακεκριμένης κατασκοπίας, ενώ οι κατηγορίες της δικογραφίας που σχετίζεται με το θέμα του πρώην πρωθυπουργού, αφορούν τα αδικήματα των "προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας", της "διατάραξης ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος" και της "αποστέρησης του πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας που του παρέχει το Σύνταγμα".

Διαβάστε περισσότερα.... »
....