Διυλιστήριο: 07/04/13
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2013

Συνεχίζουν το θεάρεστο έργο οι υιοί Σιουφα

Με το «ένδυμα» της εμπορικής ή της νομικής εταιρείας, δικηγόροι ασκούν πρακτικές εισπρακτικών εταιρειών και πιέζουν τους οφειλέτες να αποπληρώσουν τα χρέη προς τις τράπεζες υπό την απειλή δικαστικών κινήσεων.
Στην περίπτωση της δανειολήπτριας- των οποίων τα στοιχεία έχει στη διάθεσή του το newpost  η «όχληση» έγινε για την υπέρογκη οφειλή... των 109 ευρώ.Η συγκεκριμένη δανειολήπτρια δέχτηκε τηλεφώνημα από μια νεαρή υπάλληλο που συστήθηκε ως ιδιαιτέρα δικηγόρου των Αθηνών να προβεί σε εξόφληση ή διακανονισμό του ποσού.Το newpost κάλεσε σε όλα τα τηλέφωνα από τα οποία δέχτηκε την «όχληση» η συγκεκριμένη δανειολήπτρια με το... δυσθεώρητο χρέος.Μετά από πολλές περιπέτειες  και πολλούς υπαλλήλους που έκλειναν το τηλέφωνο όταν ζητούσαμε να μιλήσουμε προσωπικά με τη δικηγόρο, καταφέραμε να μιλήσουμε μαζί της.Όπως μας διευκρίνισε η κυρία Όλγα Ευτυχίδου, εκ μέρους της οποίας οι υπάλληλοι τηλεφωνούσαν στην οφειλέτρια, «δεν είναι δική μου η δικηγορική εταιρεία. Εργάζομαι στην εταιρεία των αδελφών Γιώργου και Μάριου Σιούφα. Εφόσον μου ανατίθενται κάποιες υποθέσεις, κάνουμε κάποιες επικοινωνίες να δούμε τι θα κάνει ο οφειλέτης, προτείνουμε διευκολύνσεις.
Στο ερώτημα  «Πώς είναι δυνατόν οι υιοί ενός επιφανούς πολιτικού, επί σειρά ετών στέλεχος κυβερνήσεων που θήτευσε και ως Πρόεδρος της Βουλής, να επιδίδονται σε εισπρακτικές μεθόδους έστω και για 109 ευρώ»;
Η αμηχανία της δικηγόρου ήταν εμφανής: «Ε, τώρα, τι να σας πω. Δεν κάνουν κάτι παράνομο».

Στο ερώτημα σε τι διαφέρει μια νομική εταιρεία που προσπαθεί να πιέσει τους οφειλέτες από μια εισπρακτική εταιρεία η κ. Ευτυχίδου απαντά: «Μια εισπρακτική έχει δικηγόρους; Κάνει νομικά έγγραφα; Παρίσταται σε δικαστήρια; Μην κάνετε αυτή τη σύγκριση. Στόχος μας είναι η εξωδικαστική ή και δικαστική ρύθμιση». Όμως οι δικηγόροι που αναλαμβάνουν ληξιπρόθεσμα τραπεζών, δεν μπορούν να τηλεφωνούν με επιμονή στους οφειλέτες, γιατί έτσι μετατρέπονται σε εισπράκτορες και απαγορεύεται από τον δικηγορικό κώδικα. Οφείλουν απλά να ενημερώνουν τους οφειλέτες για το χρέος και για τις νομικές κινήσεις που πρόκειται να γίνουν.


ΜΠΡΑΒΟ κε ΣΙΟΥΦΑ και εισπρακτικές τα τέκνα μας?
Αξιζει να σημειωθεί οτί οι υοί Σιούφα έχουν εισοδήμα 634.000 Ευρώ ετησίως
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η σιωπή μας για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Συρία

Ο...ΚΥΝΙΚΟΣ
του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου


Δε μπορώ να σιωπώ άλλο και να κάνω ότι δεν βλέπω. Αυτό που συμβαίνει στη Συρία, θα έπρεπε να
μας προβληματίζει έντονα. Αλλά, θα μου πείτε, εδώ δε νοιαζόμαστε για τη δική μας γενοκτονία, θα νοιαστούμε για την καταστροφή των Σύριων;;


Και όμως, θα έπρεπε να υψώσουμε τη φωνή μας, για να υποχρεώσουμε την κυβέρνηση των πρόθυμων νενέκων, να αναθεωρήσει τη στάση της στο θέμα της Συρίας και να αποχωρήσει από τη σπείρα των κακοποιών της Νέας Τάξης, που έχει πέσει σαν ακρίδα πάνω στο συριακό λαό, για να του επιβάλλει το ισλαμιστικό σκοτάδι!! Δεν πρόκειται για εμφύλιο, όπως σκόπιμα λένε. Πρόκειται για πανισλαμική σουνιτική επίθεση μισθοφόρων κατσαπλιάδων από όπου γης.

Ο Άσαντ, μουσουλμάνος αλεβίτης στο θρήσκευμα, όσο δικτάτορας και αν ήταν, είχε ωστόσο εφαρμόσει μια πολιτική ανεκτικότητας των θρησκειών, ειρηνικής συνύπαρξης των ανθρώπων, σε μια Συρία με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, όπου οι μουσουλμάνες γυναίκες χαίρονταν τη ζωή και τον έρωτα. Το γεγονός, ότι ο Άσαντ αντέχει ακόμη και νικά, δείχνει, πως τον στηρίζει μεγάλο μέρος του συριακού λαού.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία, η δια παντός σιωπούσα, να μιλήσει επιτέλους για την ευρείας κλίμακας χριστιανοκτονία που επιχειρούν οι ισλαμοφασίστες της Άλ Κάϊντα, που είναι ότι πιο σκοτεινό, φανατικό και βίαιο υπάρχει αυτή τη στιγμή!! Νεκροί και οι δύο απαχθέντες Σύριοι μητροπολίτες, αποκεφαλισμένοι και άλλοι ιερωμένοι, εκτελεσμένοι ή εκτοπισμένοι χιλιάδες χριστιανοί!
Τι περιμένετε, λοιπόν, άγιοι πατέρες;;

Τι θα κάνουμε; Ως πότε θα σιωπούμε για αυτά τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, που υποστηρίζει και η κυβέρνηση μας; Μήπως, όταν θα πηδήξει η φλόγα από τη Συρία και στη δική μας πλευρά;;Διαβάστε περισσότερα.... »
....