Διυλιστήριο: 11/03/14
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Αφήσου.....

Δεν έχουμε αποδοχή στον εαυτό μας και στους άλλους. Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στον Θεό και την ζωή. Χτυπιόμαστε αυτομαστιγωνόμασε για να εξιλεώσουμε ενοχές που έθεσαν άλλοι στην ζωή μας και όχι ο Θεός και η ύπαρξη. Ο Θεός δεν μας έδωσε ενοχές, μα εκείνοι που θέλουν να εξουσιάζουν την ύπαρξη μας.

Λέει ο όσιος Πορφύριος «Έτσι ν' αγωνίζεσθε στην πνευματική ζωή, απλά, απαλά, χωρίς βία… Μη πολεμάτε να διώξετε το σκοτάδι απ' το δωμάτιο της ψυχής σας. Ανοίξτε μια τρυπίτσα, για να έλθει φως, και το σκοτάδι θα φύγει… Τις αδυναμίες αφήστε τις όλες, για να μην παίρνει είδηση το αντίθετο πνεύμα και σας βουτάει και σας καθηλώνει και σας βάζει στη στενοχώρια. Να μη κάνετε καμιά προσπάθεια ν' απαλλαγείτε απ' αυτές. Ν' αγωνίζεσθε με απαλότητα και απλότητα, χωρίς σφίξιμο και άγχος.»

Ας σταματήσουμε να πηγαίνουμε αντίθετα σε αυτό που είμαστε, σε αυτό που νιώθουμε, όλα μπορούν να γίνουν δρόμος, έστω και δύσβατος, έστω και λασπωμένος, θα φτάσουμε όμως στο προορισμό μας.
Γιατί πνίγεται κάποιος;
Γιατί παλεύει να σωθεί.
Πότε δεν πνίγεται;
Όταν πεθάνει. Ο νεκρός στην θάλασσα επιπλέει.
Μα γιατί; Γιατί έπαψε να αντιστέκεται και έμαθε να αφήνεται…

π. Χαράλαμπος λύβιος Παπαδόπουλος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βελτιωνόμαστε..

    Απορία:
Θα περίμενε κανείς πως μετά από πέντε χρόνια μνημονίων και, αναγκαστικής έστω, ''μεταρρύθμισης'' του κράτους, διοικητικής ''ανασυγκρότησης'', και ''βελτίωσης'' των δημόσιων υπηρεσιών,
ο πολίτης θα είχε ωφεληθεί τουλάχιστον σε επίπεδο Υγείας, Παιδείας, Κοινωνικής Ασφάλισης, ασφάλειας, κοινωνικής ειρήνης, αστικού περιβάλλοντος.

Θα περίμενε κανείς πως η δημόσια διοίκηση θα γινόταν πιό ευέλικτη,
..πως η εξυπηρέτηση των πολιτών θα γινόταν με λιγότερη γραφειοκρατία,
..θα είχαν οι συνταξιούχοι κυρίως, αλλά και όλοι οι πολίτες πλήρη και άμεση ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,
..πως τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα βελτιώνονταν από άποψη υποδομής και μάθησης,
..ότι θα μπορούσε να κυκλοφορήσει το βράδυ στην γειτονιά με ασφάλεια,
..ότι η ζωή στην πόλη θα γίνοταν πιό ανθρώπινη και ανεκτή,

..ότι τέλος πάντων κάποιο θετικό αντιστάθμισμα θα εισέπρατε η κοινωνία σαν αντίδωρο για την φτωχοποίηση, την ανεργία, τις ατέλειωτες αναγκαστικές θυσίες που υφίσταται ''για το καλό της''.

Πού είναι όλα αυτά;
Είδε κανείς κάποια βελτίωση στον παραμικρό κλάδο της κοινωνικής και προσωπικής του ζωής;
Τίποτα.
Τα πράγματα βαδίζουν ακριβώς όπως και πριν πέντε χρόνια,
..με την ατέλειωτη γραφειοκρατία, πολυνομία, ανομία και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος προς όφελος των ''ημετέρων'',
..με τις ατέλειωτες ουρές στα πολυϊατρεία και στα ''επείγοντα'' των νοσοκομείων που απέμειναν ανοιχτά,
..με τα φροντιστήρια μαθητών και σπουδαστών να απορροφούν σημαντικά κονδύλια του καταπιεσμένου ήδη οικογενειακού προϋπολογισμού,
..με την διαβίωση στα μεγάλα αστικά κέντρα να παραμένει προβληματική,
..με τον τιμάριθμο να παραμένει στα πρό κρίσης επίπεδα αδιαφορώντας για την δραματική μείωση του εισοδήματος του λαού.

Μπορεί να μας πεί λοιπόν κάποιος από τους υπερασπιστές των μνημονίων, για ποιό λόγο γίνονται όλα αυτά, όλη αυτή η λαίλαπα που σαρώνει οικογένειες και κοινωνικό ιστό,
..παρά μόνο για την ικανοποίηση των οικονομικών απαιτήσεων των τοκογλύφων-δανειστών, και των συμφερόντων μερικών εταιρειών και ιδιωτών του εξωτερικού κυρίως, αλλά και του εσωτερικού;

Και σε τί χρειάζονται οι κυβερνητικοί πολιτικοί παρά μόνον για να παίζουν τον ρόλο της μαριονέτας, των εκτελεστών των διαταγών τρόϊκας και τραπεζών,
..και των πραγματικών εκτελεστών-δολοφόνων του λαού και της χώρας;

ΟΛΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΔΟΛΙΟΤΗΤΕΣ, ΚΑΙ ΦΥΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ, ΚΑΙ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΧΑΝΤΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ!

Και όλα πρέπει να σταματήσουν.
Δηλαδή, να τα σταματήσουμε εμείς..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τελικά ποιοι καθορίζουν και πως το μέλλον της χώρας;

Πριν από ένα μήνα  ο Θωμαϊδης στη Δίκη είχε βγάλει διαλόγους που έρχονται μέσα από τη δικογραφία του εισαγγελικού λειτουργού, αθλητικού εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα για τα στημένα παιχνίδια.

Oι διάλογοι προκύπτουν από απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που κατεγράφησαν από τον υπερκοριό και πια αποτελούν ΝΟΜΙΜΟ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ.

Ο Θωμαϊδης είχε μιλήσει τότε για δυο ανθρώπους που εμπλέκονται στην υπόθεση:
Για τον πρόεδρο μιας μεγάλης ΠΑΕ, τον Β και για δημοσιογράφο-εκδότη,τον Ν.

Όλοι μπορούσαμε να φανταστούμε ποιοι ήταν, όμως πριν από λίγες μέρες "Το Μακελειό" αποκάλυψε επίσημα τα ονόματά τους.

Στις συνομιλίες, φέρεται να συμμετέχουν ο εκδότης και δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου και ο επιχειρηματίας, Βαγγέλης Μαρινάκης.
Σας παρουσιάζουμε αυτούσιες τις συνομιλίες και ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του.
Πρόκειται για συζητήσεις που έγιναν παραμονές των επαναληπτικών εκλογών του Ιουνίου 2012(και 14 μέρες μετά το ατυχές εκλογικό αποτέλεσμα της ΝΔ που την έφερε στο ποσοστό του 18,85% στις πρώτες εκλογές της 6ης Μαίου) και αφορούν το πως θα “πείσει” και πως θα “προειδοποιήσει” ο δημοσιογράφος την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη να σταματήσει να ζητάει πολλά από τον Αντώνη Σαμαρά και να προσχωρήσει στη ΝΔ. Και βέβαια πως ο μεγαλοδημοσιογράφος θα το πετύχει για λογαριασμό του επιχειρηματία αλλά και για το καλό του τόπου. Πάντα για το καλό του τόπου.
Όταν η δουλειά πετυχαίνει και με την παρέμβαση του Κώστα Μπακογιάννη, όλοι αισθάνονται..ανακουφισμένοι. “The deal is done”, λέει ο επιχειρηματίας. “ΩΡΑΙΑ!” αναφωνίζει ο δημοσιογράφος.



O Χατζηνικολάου από την πλευρά του ισχυρίζεται ότι ναι μεν έχει συνομιλήσει με τα παραπάνω πρόσωπα, αλλά οι συνομιλίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι αλλοιωμένες .


*

Λίγα λόγια για τα όσα αποκαλύφθηκαν αναφορικά με τους διαλόγους Μαρινάκη-Χατζηνικολάου:
1. Το υλικό φέρεται ως νόμιμο προανακριτικό. Επειδή η διαδικασία είναι μυστική απαγορεύεται σε όποιον λάβει γνώση (εν προκειμένω ο Σ. Χίος) να το δημοσιοποιήσει. Ο Σ. Χίος οφείλει να αποκαλύψει από πού πληροφορήθηκε για τις συνομιλίες. Αν επικαλεστεί το δημοσιογραφικό απόρρητο και δεν αποκαλύψει τους πληροφοριοδότες του τότε αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη και ενδέχεται να έχει ευθύνες για τη διαρροή του προανακριτικού υλικού.
2. Στην περίπτωση που δεν είναι αληθές το φερόμενο ως προανακριτικό υλικό τότε μπορεί να κατηγορηθεί για συκοφαντική δυσφήμηση.
3. Στην περίπτωση που είναι αληθές το φερόμενο ως προανακριτικό υλικό η Εισαγγελία έπρεπε ήδη να έχει ασκήσει διώξεις κατά Σαμαρά, Μπακογιάννη, Χατζηνικολάου, Μαρινάκη και των άλλων 3 συνομιλητών του Μαρινάκη με κατηγορίες για διάπραξη πολιτειακών εγκλημάτων.

Πληροφορίες από εδώ και εδώ
Επιμέλεια www.diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αυτούς ετοιμάζουν να μας κυβερνήσουν!! (βίντεο)

 Στο πρώτο βίνεο εμφανίζονται φοιτήτες Νομικής ΑΠΘ που πρόσκεινται στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Κάποιοι από αυτούς και οι υποστηρικτές - ψηφοφόροι τους είναι γνώριμες φυσιογνωμίες. Σήμερα στελεχώνουν τα κατώτερα δικαστήρια, αύριο τα ανώτερα, φορείς του Δημοσίου και άλλους σημαντικούς παράγοντες της κοινωνικής και οικονομικής ζωής.

Στο δεύτερο Οι φοιτητές της ΔΑΠ πανηγυρίζουν με σεξιστικά υπονοούμενα και γηπεδικές βρισιές τη νίκη τους στις φοιτητικές εκλογές του 2011 στο ΤΕΙ Πειραιά. Κοτόπουλα βαμμένα πράσινα, φουσκωμένα μπλε προφυλακτικά και φουσκωτές κούκλες. Μετά τις φοιτητικές εκλογές ο Αντώνης Σαμαράς, επισκέφθηκε τα γραφεία της ΔΑΠ για να τους συγχαρεί για τη νίκη και είπε “Αποδείξατε ότι η νεολαία είναι σκεπτόμενη”.
Ο κομματισμός της εξουσίας στα πανεπιστήμια τα κατέστησε οικογενειοκρατικά κέντρα πλουτισμού και μέσα χειραγώγησης της κοινωνίας με την αναξιοκρατία και την αμορφωσιά. Τα ΜΜΕ λένε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με τους νόμους της Γιαννάκου και της Διαμαντοπούλου διέλυσαν τον κομματισμό στα πανεπιστήμια.



πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....