Διυλιστήριο: 11/18/14
ροη αναρτησεων

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Μητρόπουλος: Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκτήσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, είναι ενδεχόμενο να συνεχίσει τη μνημονιακή πολιτική


«Μια κυβέρνηση με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και έναν ενημερωμένο λαό, θα μιλήσει όχι για μονομερείς κινήσεις, γιατί δεν υπάρχουν, όχι για plan B, γιατί δεν υπάρχει, όχι για μονομερή διαγραφή χρέους, αλλά για επιθετική διαπραγμάτευση...»

«Με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, δεν θα έχει ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ από μνημονιακές ή παραμνημονιακές, φιλομνημονιακές δυνάμεις που μόνο τέτοιες υπάρχουν από δεξιά στην πλειοψηφία τους. Εάν δεν υπάρξει, επαναλαμβάνω, ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να μπορεί να τεθεί άμεσα το θέμα διαγραφής του χρέους» είπε σε συνέντευξή του στο «Βήμα Fm» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος για την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους δανειστές.

Και συνέχισε: «Δεν είμαστε σε πλήρες αδιέξοδο; Μπορεί να πάει έτσι η πατρίδα; Μπορούμε να λέμε στους Έλληνες ότι έχουμε success story; Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρει να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, είναι ενδεχόμενο να συνεχίσει τη μνημονιακή πολιτική. Είναι πολύ πιθανό. Δεν το λέω σίγουρο, γιατί είμαι μετρημένος. Μια κυβέρνηση με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και έναν ενημερωμένο λαό, θα μιλήσει όχι για μονομερείς κινήσεις, γιατί δεν υπάρχουν, όχι για plan B, γιατί δεν υπάρχει, όχι για μονομερή διαγραφή χρέους, αλλά για επιθετική διαπραγμάτευση, επειδή το πρόγραμμα των δύο μνημονίων συν ένα μισό δεν οδηγεί πουθενά, αλλά σ’ αυτό που λέμε φτωχογόνα ανάπτυξη, όπως λέμε στο χωριό μου. Πρέπει μια ισχυρή κυβέρνηση να το θέσει αυτό».

Εμείς απλά να θυμίσουμε ότι ο Σαμαράς το Ιούνιο του 2012 ζητούσε προεκλογικά κοινοβουλευτική πλειοψηφία, για να μην αναγκαστεί να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ. Τώρα για τα 18 σημεία που δεν έχει κάνει, φταίει το ΠΑΣΟΚ, και ο Βενιζέλος για όλα τα σφάλματα της κυβέρνησης λέει ότι φταίει η ΝΔ. Κατά τα άλλα βέβαια συνεχίζουν να συγκυβερνούν.

Δείτε το video  



Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον Φώτη Κουβέλη, που κάτι αντίστοιχο έλεγε και αυτός





http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πρόταση μομφής εναντίον του Γιούνκερ για τα «LuxLeaks»


Συγκεντρώθηκε ο αριθμός των 76 ευρωβουλευτών που ζητούν να κινηθούν διαδικασίες για τον έλεγχο του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - Από ακροδεξιά και ευρωσκεπτικιστές οι 76 που ζητούν παραίτηση Γιούνκερ για τη φοροδιαφυγή στο Λουξεμβούργο

Η υπόθεση «LuxLeaks» που αφορά τις προκλητικές φοροαπαλλαγές των εταιρειών που έχουν ως έδρα το Λουξεμβούργο κλονίζει τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τέως πρωθυπουργό του Μεγάλου Δουκάτου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Συνολικά 76 ευρωβουλευτές από την πολιτκή ομάδα «Ευρώπη της Ελευθερίας και της Άμεσης Δημοκρατίας» την ομάδα του Νάιτζελ Φάρατζ που λίγες ημέρες πριν βρισκόταν στο όριο της διάλυσης και που περιλαμβάνει βουλευτές του Μπέπε Γκρίλο κατάφεραν να συγκεντρώσουν μαζί με μη εγγεγραμένους ευρωβουλευτές του Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λε Πεν το 10% των μελών του Σώματος που απαιτούνται για την πρόταση μομφής.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαΐκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς επιβεβαίωσε πως έλαβε την πρόταση η οποία θα συζητηθεί στην προσεχή ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα συγκληθεί την επόμενη εβδομάδα στο Στρασβούργο.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βίντεο: Άντρες των ΜΑΤ κλέβουν νερά από περίπτερο και δέρνουν τον υπάλληλο!

Ο άτυχος νέος την ώρα που ξυλοκοπείται ρωτά τους αστυνομικούς «Θα κλέψετε τα νερά με τη βία», με τον επικεφαλής των ΜΑΤ να μην απαντά και να τον σπρώχνει λέγοντας του να κάνει πίσω - Δύο παράλληλες έρευνες για το περιστατικό διεξάγει η ΕΛΑΣ

Σοκάρει το βίντεο που έχει ανέβει τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και δείχνει άνδρες των ΜΑΤ να χτυπούν ανελέητα εργαζόμενο σε περίπτερο και να παίρνουν με το «έτσι θέλω» νερά από τα ψυγεία χωρίς να τα πληρώσουν.

Ενώ μάλιστα ο άτυχος νέος ξυλοκοπείται φωνάζει «Εδώ δουλεύω. Είμαι του περιπτέρου». Αφού γλιτώνει από το ξύλο ρωτά τους αστυνομικούς «Θα κλέψετε τα νερά με τη βία;», με τον επικεφαλής των ΜΑΤ να μην απαντά και να τον σπρώχνει λέγοντας του να κάνει πίσω.

Ο ίδιος επιμένει δείχνοντας και εκείνους που πήραν τα νερά και επιμένοντας ότι δουλεύει στο περίπτερο, αλλά οι συνάδελφοι των δραστών τον κρατούν περιορισμένο και του λένε να σταματήσει.

Δείτε το βίντεο από το 1.50'

Δύο ταυτόχρονες έρευνες για το περιστατικό

Για το εν λόγω περιστατικό βρίσκονται ήφη σε εξέλιξη δύο ταυτόχρονες έρευνες, με διαταγή του αρχηγού της Αστυνομίας.

Η πρώτη για διαδικαστικά τυπικούς λόγους, με τη μορφή της διοικητικής έρευνας, η οποία διακόπηκε αυτόματα, καθώς υπερισχύει η δεύτερη, αυτή που ανατέθηκε στις Εσωτερικές Υποθέσεις και θα διερευνήσει ρόλους, ενέργειες και πρόσωπα, προκειμένου ν' αποδοθούν και ποινικές ευθύνες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από μια εσωτερική έρευνα έχει βρεθεί και η διμοιρία, αλλά και ο αστυνομικός που φέρεται να πρωτοστατεί σε επεισόδιο βίας και αυθαιρεσίας, ο οποίος ωστόσο φέρεται να παραθέτει μια εντελώς διαφορετική εκδοχή.




Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εκλογολογούμε, εκλογολογείτε, εκλογολογούνε..

     Απέραντα, και χωρίς καμιά ουσία.

Ήδη, πολύ πριν τις ευρωεκλογές του Μαϊου, όπου πάλι είχαν ξαναφουντώσει σενάρια τριπλών εκλογών και τριχών κατσαρών,
..το blog είχε εκφράσει την σθεναρή του πεποίθηση πως πρόωρες εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν παρά μόνον:
..αν παραιτηθεί σύσσωμη η αντιπολίτευση,
..ή αν ρίξει την κυβέρνηση ο ίδιος ο λαός, με καθολική απεργία διαρκείας (δεν θα χρειαζόντουσαν πάνω από 7-8 μέρες),
..ή αν δεν θα μπορούσαν οι κυβερνώντες να τις αποφύγουν θεσμικά με κανέναν τρόπο.

Η πεποίθηση αυτή παραμένει καθ' όσον:
Πρώτον, η κυβέρνηση αυτή των παρανόμων, γνωρίζοντας πως για τους περισσότερους από αυτούς, το Ειδικό Δικαστήριο είναι η πιό ήπια αντιμετώπιση που τους πρέπει,
..όχι μόνον δεν θα έκαναν πρόωρες εκλογές φέτος, ή το 2015, ή το 2016,
..αλλά θα προτιμούσαν να μην ξαναγίνουν εκλογές ποτέ!
Και δεύτερον, δεν τους το επιτρέπουν κατά κανέναν τρόπο οι νταβατζήδες τους, τρόϊκα, τράπεζες, τοκογλύφοι, και λοιποί,
..τουλάχιστον ωσότου ξεπουλήσουν και δεσμεύσουν τα πάντα στα δικά τους συμφέροντα.

Το blog είναι τόσο επιφυλακτικό και υποψιασμένο απέναντι τους,
..που ακόμα κι αν ακούσει με τ' αυτιά του το μεσημέρι τον ''πρωθυπουργό'' να προκηρύσσει πρόωρες εκλογές,
..θα περιμένει ότι μέχρι το βράδυ θα έχουν στήσει με προβοκάτσια θερμό επεισόδιο με κάποιον γείτονα, ανατολικό, βόρειο, ή δυτικό δεν έχει σημασία,
..ώστε να τις αναβάλλουν επ' αόριστο για ''Εθνικούς λόγους''!

Οπότε, το blog φρονεί αταλάντευτα, πως αφού η αντιπολίτευση δεν δείχνει καμία διάθεση σύμπνοιας προς τον κοινό στόχο απαλλαγής από την συγκαλυμμένη, κρυφοφανερή χούντα της συγκυβέρνησης, όπως δεν δείχνει και καμία δυναμική και κινητικότητα,
..η μόνη λύση εξόδου απ' το οικονομικό και προπαντός πολιτικό αυτό αδιέξοδο, είναι η κινητοποίηση του ίδιου του λαού.

Όσο αυτό δεν γίνεται, ας μην περιμένουμε ελεημοσύνες υπό μορφήν εκλογών.
Δεν μας λυπούνται.
Ίσα-ίσα χαίρονται, και απεργάζονται τα ακόμα χειρότερα για μας, για την ελληνική κοινωνία,
..μέχρι τελικής εξουθένωσής μας.

Ας το έχουμε υπ' όψη μας,
..και ας μην περιμένουμε το ''μάννα εξ ουρανού''!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....