Διυλιστήριο: 12/02/13
ροη αναρτησεων

Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

Financial Times : '' Σε τέσσερα χρόνια η Ελλάδα θα χρεωκοπήσει ....''

«Η Ελλάδα αναμένεται μέσα στην επόμενη τετραετία, είτε να επιστρέψει στη δραχμή, είτε να χρεωκοπήσει» ενώ ως πιθανό κρίνεται και το σενάριο να πραγματοποιηθούν και τα δύο ενδεχόμενα, όπως γράφουν οι Financial Times.

Η οικονομική εφημερίδα, προβαίνει σε αυτή την εκτίμηση, αναλύοντας το πλάνο της βιωσιμότητας της γερμανικής κυβέρνησης συνασπισμού της Άνγκελα Μέρκελ με τους Σοσιαλδημοκράτες.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα αναφέρει ότι «δεν θα υλοποιηθούν όλες οι υποσχέσεις προς τους (Γερμανούς) ψηφοφόρους» χαρακτηρίζοντας ως αιτία το γεγονός ότι «η πολιτική τάξη είναι απροετοίμαστη για όσα θα συμβούν στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Η μεγάλη απειλή για την Γερμανία στα επόμενα τέσσερα χρόνια δεν θα είναι το δημογραφικό, αλλά η εξελισσόμενη κρίση χρεών στην ευρωζώνη».

Στη συνέχεια, οι Financial Times φέρνουν ως χαρακτηριστικό παράδειγμα των όσων θα ακολουθήσουν στα επόμενα τέσσερα χρόνια την ελληνική κρίση χρέους και τονίζουν χαρακτηριστικά:

«Ο ΟΟΣΑ προβλέπει ότι το ελληνικό χρέος θα σταθεροποιηθεί στο 160% του ΑΕΠ το 2020. Η ΕΕ και το ΔΝΤ στηρίζουν όλα τα δεδομένα του προγράμματος διάσωσης στο στόχο να είναι 124% του ΑΕΠ. Μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, η Ελλάδα ή θα χρεωκοπήσει ή θα εξέλθει από το ευρώ ή και τα δύο. Η τακτική της ΕΕ να εθελοτυφλεί και να δίνει παρατάσεις στα δάνεια με μεγαλύτερες διάρκειες και χαμηλότερα επιτόκια, φτάνει στο φυσικό της τέλος».
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μητροπολίτης Σεραφείμ: Δικαίωμα του καθένα να ψηφίζει ότι θέλει...αλλά και η εκκλησία πρέπει να προστατεύει το ποίμνιό της

Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ μιλάει στον Σπύρο Χαριτάτο για το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομοφυλοφίλων ζευγαριών. Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που αξίζει να την ακούσετε.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έχουμε πόλεμο! Και ήδη γνωρίζουμε τους υπεύθυνους για το αίμα που θα χυθεί! Δυστυχώς η "δικαιοσύνη" έχει στρατευτεί κι αυτή με το Δ' Ράιχ... Τρόικα: «Αμα θέλετε κοινωνική πολιτική, βρείτε καταλύματα για τους αστέγους!»

το Διυλιστήριο λέει: τελικά, δεν θα τους λυπηθεί κανείς..

Στα άκρα έχει οδηγηθεί η σύγκρουση της κυβέρνησης με την τρόικα στο θέμα των πλειστηριασμών

Οι εκπρόσωποι των δανειστών, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», σοκάρουν με την απαίτησή τους για την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών της κύριας κατοικίας και αδιαφορούν για τις επιπτώσεις σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις τους λόγω της οικονομικής ύφεσης: «Αμα θέλετε να κάνετε κοινωνική πολιτική, βρείτε καταλύματα σε όσους χάνουν τα σπίτια τους», φέρονται κατά τις πληροφορίες να είπαν οι... Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ στους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, υφυπουργό Θανάση Σκορδά και γενικό γραμματέα Καταναλωτή Γιώργο Στεργίου.

«Οι τράπεζες είναι υπό κρατικό έλεγχο και το Δημόσιο έχει το δικαίωμα να προστατεύσει αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη» αντέτεινε η ελληνική πλευρά, στη διάρκεια μίας από τις τελευταίες συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν πριν από περίπου δέκα μέρες.

Η στιχομυθία αυτή, την οποία μετέφερε στο «ΕτΚ» αξιωματούχος που μετέχει στις διαπραγματεύσεις, δείχνει την ένταση των διαπραγματεύσεων αλλά και την τακτική που ακολουθούν οι δύο πλευρές σε μία προσπάθεια να υπερασπίσουν τις θέσεις τους. Ταυτόχρονα, αποκαλύπτει και την προκλητική στάση των εκπροσώπων των δανειστών αλλά και την περίεργη επιμονή τους να τορπιλίζουν... το κλίμα των συζητήσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διάλογος αυτός επιβεβαιώνεται και από πηγές της Κομισιόν.

Πριν από την ανταλλαγή αυτών των βαριών εκφράσεων είχε προηγηθεί η παράθεση επιχειρημάτων από τη μεριά της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με την αναγκαιότητα της διατήρησης των διατάξεων περί προστασίας της κύριας κατοικίας με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια, στα οποία η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης προχώρησε σε προσαρμογή τους προς τα κάτω. Σήμερα είναι μέχρι 450.000 ευρώ.

Το «Εθνος της Κυριακής» αποκαλύπτει ορισμένα από αυτά τα στοιχεία. Ενα στα 10 νοικοκυριά κατέχει στεγαστικό δάνειο για την κύρια κατοικία. Δηλαδή πρόκειται για 351.309 οικογένειες. Από αυτές εκτιμάται ότι περισσότερες από 84.000 (24%) αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στην πληρωμή, δηλαδή καθυστερούν τις δόσεις.

Εβαλαν όριο τα 100.000 ευρώ

Επίσης μόλις το 25% των 351.309 νοικοκυριών έχει κατοικία άνω των 111 τετραγωνικών και οι μισές οικογένειες απέκτησαν με δάνειο σπίτι αντικειμενικής αξίας κάτω των 140.000 ευρώ. Τρεις στους τέσσερις δεν έχουν δεύτερη κατοικία.

Ηταν ορισμένα από τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν τα δύο υπουργεία προκειμένου να αποδείξουν την αναγκαιότητα της μεταβατικής περιόδου μέχρι την πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών. Με άλλα λόγια υπάρχει μεγάλη ανάγκη της προστασίας της κύριας κατοικίας των φτωχών και μεσαίων νοικοκυριών, καθώς η ύφεση και η ανεργία έχει μειώσει τη δυνατότητά τους να ανταποκριθούν εγκαίρως στις υποχρεώσεις τους.

Η ελληνική πλευρά επιμένει στη θέση της για τριετή διατήρηση της προστασίας της κύριας κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. Βάζει ως προϋποθέσεις την αντικειμενική αξία στα 150.000 ευρώ καθώς και τη δυνατότητα πληρωμής έστω ενός μέρους από τη δόση του στεγαστικού δανείου.

Επίσης η κυβέρνηση δέχεται ότι με την κατάργηση της δεύτερης διάταξης που απαγορεύει τους πλειστηριασμούς οποιουδήποτε ακινήτου για οφειλές έως 200.000 ευρώ αποκαλύπτονται δανειολήπτες που ενώ έχουν τη δυνατότητα να είναι συνεπείς δεν το κάνουν.

Η τρόικα αν κι έδειξε στην αρχή, όταν ήλθε πριν δέκα μέρες στην Αθήνα, ότι δέχεται να συζητήσει μεταβατική περίοδο για την προστασία της κύριας κατοικίας, γνωστοποίησε, την περασμένη εβδομάδα τη θέση της που προκάλεσε σοκ: Μόνο για ένα εξάμηνο να προστατεύεται η κύρια κατοικία με αξία μόλις 100.000 ευρώ κι εφόσον το εισόδημα δεν ξεπερνά τις 13.000 ευρώ.

Ο κ. Χατζηδάκης όταν ενημερώθηκε, λένε οι πληροφορίες, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά κι έδωσε εντολή στον κ. Στεργίου να απορρίψει την πρόταση και να στείλει εκ νέου τη θέση της ελληνικής πλευράς. Η τρόικα διατείνεται ότι ουδέποτε έθεσε ζήτημα της οριζόντιας άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών. Μιλά, λένε οι πληροφορίες, για την αλλαγή του σημερινού καθεστώτος που δεν ξεχωρίζει τους κακοπληρωτές από τους πραγματικά ευάλωτους.

Υποστηρίζει ότι ο νόμος Κατσέλη από μόνος του αρκεί για την προστασία της κύριας κατοικίας των οικονομικά αδύναμων. Και μάλιστα μετά τις τελευταίες τροποποιήσεις του καλοκαιριού όσοι υποβάλουν αίτηση στο ειρηνοδικείο κερδίζουν μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους την παύση οποιουδήποτε καταδιωκτικού μέσου σε βάρος τους. Περίπου 80.000 έχουν υποβάλει αίτηση στον νόμο.

Ξορκίζουν και οι ελληνικές τράπεζες το «σφυρί»

Αν καταργούνταν η προστασία των ακινήτων από τους πλειστηριασμούς, οι τράπεζες δεν θα έβγαζαν στο... σφυρί κατοικίες ή ακίνητα.

Με την άρση της απαγόρευσης, λένε τραπεζικά στελέχη, θα ασκηθεί πίεση στους δανειολήπτες που έχουν περιορισμένα εισοδήματα, έτσι ώστε να ζητούν ρυθμίσεις. Με τον τρόπο αυτό θα εξυπηρετείται έστω και ένα ελάχιστο μέρος της μηνιαίας δόσης του στεγαστικού ή του καταναλωτικού τους δανείου.

Στην περίπτωση των επιχειρηματιών και των ιδιωτών που έχουν καταθέσεις ή/και υψηλά εισοδήματα και δεν πληρώνουν εκμεταλλευόμενοι τον νόμο της απαγόρευσης κατάσχεσης ακινήτων, θα εφαρμοστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, σκληρή στάση από τις τράπεζες. Δηλαδή, οι τραπεζίτες σε αυτήν την περίπτωση θα είναι αμείλικτοι και θα προχωρούν σε κατασχέσεις, εφόσον τελικά αρθεί η απαγόρευση των πλειστηριασμών.

Οι μαζικές κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί θα ήταν καταστροφικοί για την αγορά ακινήτων, αλλά κυρίως για τους ισολογισμούς των τραπεζών, αναφέρουν πηγές, αφού θα έπρεπε να εγγράψουν σημαντικές ζημίες, οι οποίες θα επηρέαζαν σε μεγάλο βαθμό την κεφαλαιακή τους επάρκεια. Η αναπλήρωση των κεφαλαίων αυτών θα ήταν μία πολύ δύσκολη υπόθεση, δεδομένου ότι οι αγορές είναι κλειστές.

Ο «χάρτης»
Οι αριθμοί και το «άνοιγμα» από το 2009 έως σήμερα

Χρήσιμα συμπεράσματα για την αναγκαιότητα της προστασίας της κύριας κατοικίας των νοικοκυριών που έχουν πάρει στεγαστικό δάνειο κι έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση λόγω της οικονομικής ύφεσης, βγαίνουν από τα στοιχεία που διαθέτουν τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης αλλά και οι τράπεζες.

Σύμφωνα με αυτά, το πρώτο εξάμηνο του έτους τα καθυστερούμενα δάνεια είχαν ανέλθει στο 29,3% του συνόλου από μόλις 7,7% που ήταν το 2009. Περίπου 65 δισ. ευρώ είναι το συνολικό ποσό που αντιστοιχεί στα καθυστερούμενα δάνεια.


Οι καθυστερήσεις

Η έκρηξη των καθυστερήσεων σημειώθηκε από το 2010, οπότε άρχισαν οι επιπτώσεις της ύφεσης, με το ποσοστό να ανέρχεται στο 10,4%, να ανεβαίνει το 2012 στο 24,5% και σήμερα, όπως προαναφέρθηκε, να έχει εκτιναχθεί στο 29,3%. Το ποσοστό στα στεγαστικά εκείνων που δεν πληρώνουν είναι στο 24%, στα καταναλωτικά δάνεια πιο ψηλό, στα 43,8%, και στα επιχειρηματικά δάνεια στο 29,2%.

Η ακτινογραφία των δανειοληπτών έχει ως εξής:

Ενα στα 10 νοικοκυριά, με βάση τα στοιχεία του ΥΠΟΙΚ, κατέχει στεγαστικό δάνειο για την κύρια κατοικία του (351.309 νοικοκυριά).
Περισσότεροι από το 50% των δανειοληπτών έχουν κατοικία αντικειμενικής αξίας μικρότερης των 140.000 ευρώ.
Το 75% των δανειοληπτών έχουν κατοικία μικρότερη των 111 τ.μ.
Το 7% των δανειοληπτών έλαβε το δάνειο πριν από το 1995, το 55% την περίοδο 1995-2004, ενώ στην επόμενη 4ετία (2005-2008) έλαβε δάνειο το 35%. Μόνο 3% των δανείων έχουν ληφθεί μετά το 2008.
Τρεις στους τέσσερις δανειολήπτες δεν έχουν δεύτερη κατοικία.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ από το ΕΘΝΟΣ, μέσω "Το Γρέκι"
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

To 2014 θα είναι χειρότερο από τη χρεοκοπία του 1932


του Νίκου Μπογιόπουλου.
“Το 1932, όταν η Ελλάδα κήρυξε και επισήμως «χρεοστάσιο» (σ.σ. χρεοκοπία, δηλαδή…) τα πράγματα είχαν φτάσει σε ένα σημείο που το 43% του προϋπολογισμού πήγαινε σε τόκους και χρεολύσια. Αυτό ήταν και το καθοριστικό στοιχείο για την κήρυξη του «χρεοστασίου».
Με τους τόκους και τα χρεολύσια να έχουν φτάσει τότε σε δυσθεώρητα ύψη, η χώρα ήταν αδύνατον πλέον να αντεπεξέλθει σε ένα τέτοιο αβάσταχτο φορτίο. Η χρεοκοπία ήταν, πλέον, γεγονός. Μια χρεοκοπία που η πλουτοκρατία φρόντισε, φυσικά, τα βάρη της να τα φορτωθεί ο καθημαγμένος λαός. Και το φρόντισε διά των κομμάτων της, του Κόμματος των Φιλελευθέρων και του Λαϊκού Κόμματος. Τα οποία λίγο αργότερα έφεραν στην εξουσία τον Μεταξά…
Από το όχι και τόσο…
μακρινό 1932 ας έρθουμε στο τώρα. Ας έρθουμε στο 2014: Με τον προϋπολογισμό για το 2014 που κατατέθηκε χτες στη Βουλή (και θα δούμε αναλυτικότερα στη συνέχεια), το ποσοστό των ετήσιων συνολικών δαπανών του τακτικού προϋπολογισμού που προορίζεται να πάει την ερχόμενη χρονιά στους τοκογλύφους ανέρχεται στο 64%!!! Επαναλαμβάνουμε: Το 64% των συνολικών δαπανών του προϋπολογισμού για το 2014 πηγαίνει σε τόκους και χρεολύσια!

Στον πίνακα 3.10 της εισηγητικής έκθεσης του προϋπολογισμού (σελίδα 89) καταγράφονται οι κωδικοί «Δαπανών Εξυπηρέτησης Δημόσιας Πίστης», δηλαδή οι τόκοι και τα χρεολύσια που καλείται να πληρώσει το ελληνικό κράτος μέσα στο 2014. Το ποσό ανέρχεται αθροιστικά στα 74,2 δισ. ευρώ! Μόνο για τα χρεολύσια μεσομακροπρόθεσμου και βραχυπρόθεσμου δανεισμού (κωδικοί 14 – 15) το ποσό αγγίζει τα 65 δισ. ευρώ!
Τα στοιχεία (όπως φαίνεται και στο σχετικό πίνακα 3.10 της εισηγητικής έκθεσης του προϋπολογισμού, σελίδα 89) είναι αμείλικτα και παραδεδεγμένα, τόσο από τους συντάκτες του προϋπολογισμού, όσο και από τα κόμματα της συγκυβέρνησης του «μαύρου μετώπου» που θα τον καταστήσουν νόμο του κράτους. Τι προκύπτει: Σύμφωνα με τα – δικά τους – στοιχεία, στα τέσσερα χρόνια εφαρμογής της πολιτικής της «σωτηρίας» το αποτέλεσμα είναι η Ελλάδα να γυρίζει σε καταστάσεις χειρότερες κι από εκείνες που επικρατούσαν προπολεμικά!Στο πλαίσιο, δηλαδή, αυτής της πολιτικής – με την απροσδιόριστη μάλιστα διάρκεια – κατά το έτος του κυβερνητικού «success story», το 2014, η Ελλάδα επιστρέφει σε καταστάσεις χειρότερες κι από εκείνες που είχαν ως αποτέλεσμα να επέλθει στη χώρα η χρεοκοπία του 1932!
Πιο συγκεκριμένα:
Κατέθεσαν έναν τακτικό προϋπολογισμό στον οποίο ομολογείται ότι από τα περίπου 116,524 δισ. ευρώ που θα είναι οι συνολικές δαπάνες για το 2014, τα 74,199 δισ. ευρώ (ποσοστό 64% !!!) θα πάνε στους τοκογλύφους! Να, επομένως, γιατί «δεν υπάρχουν» λεφτά για μισθούς, συντάξεις, για Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια.
Κατέθεσαν έναν προϋπολογισμό που προβλέπει ότι ενώ το σύνολο των εσόδων του κράτους θα είναι 54,695 δισ. ευρώ (εισηγητική έκθεση, πίνακας 3.5, Έσοδα Κρατικού Προϋπολογισμού, σελ. 81), οι τοκογλύφοι έχουν καπαρώσει 74,199 δισ. ευρώ, δηλαδή ένα ποσό μεγαλύτερο κατά… 136% από όλα τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού! Να, επομένως, γιατί συνεχίζεται εσαεί ο φαύλος κύκλος των νέων δανείων, με τους νέους τόκους, με τα νέα χρεολύσια, που θα φέρουν νέα δάνεια, νέους τόκους κ.ο.κ.
Κατέθεσαν έναν προϋπολογισμό που προβλέπει ένα ΑΕΠ, δηλαδή συνολικό πλούτο που θα παραχθεί στη χώρα, της τάξης των 183 δισ. ευρώ που από αυτά πάνω από το 40% πηγαίνει σε τόκους και χρεολύσια!
Ιδού λοιπόν τι κρύβεται πίσω από τις θεωρίες περί «πλεονασμάτων». Να γιατί τα «λεονάσματα», όπως και τα ελλείμματα, έχουν το ίδιο αποτέλεσμα για το λαό: Φτώχεια, πείνα και δυστυχία. Ιδού γιατί ο ελληνικός λαός θα συνεχίσει να ζει με ανύπαρκτους μισθούς και λεηλατημένες συντάξεις, με χαράτσια, με φόρους και χωρίς εργασιακά δικαιώματα. Να γιατί το μόνο «success story» που του επιφυλάσσουν είναι η ανεργία και η καταστροφή. Να γιατί δεν υπάρχουν λεφτά για το λαό: Γιατί ό,τι παράγεται (τώρα και στο μέλλον!) σε αυτόν τον τόπο «θα πρέπει» να πηγαίνει σε εγχώριους και ξένους «δανειστές»! Σε εγχώριους και ξένους τοκογλύφους. Στις τράπεζες και στους εντός και εκτός Ελλάδας «τζογαδόρους» που «παίζουν» με το ελληνικό δημόσιο χρέος.
Αυτή είναι η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και αυτή είναι η αποστολή που έχει αναλάβει. Η αποστολή της δεν είναι τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από εκείνο που στη γλώσσα τους, χρόνια τώρα, το έχουν βαφτίσει «ελεγχόμενη χρεοκοπία». Στο πλαίσιο αυτής της «ελεγχόμενης χρεοκοπίας» κατέθεσαν έναν ακόμα προϋπολογισμό που οδηγεί τον ελληνικό λαό πέρα κι από τη χρεοκοπία! Πέρα κι από την πτώχευση! Μας οδηγούν στον αφανισμό! Στο πλαίσιο αυτής της «ελεγχόμενης χρεοκοπίας» (σ.σ.: «ελεγχόμενη» μόνο για τους κεφαλαιοκράτες), όπου ο μισός και πλέον προϋπολογισμός πηγαίνει σε τοκογλύφους, κερδοσκόπους, δανειστές και κάθε λογής «σωτήρες», ο ελληνικός λαός οδηγείται σε καταστάσεις πιο οδυνηρές κι από εκείνες του 1932!”
Πηγή : enikos.gr, μέσω "eleutheriellada"
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γιέ μου πού πας; -Μάνα θα πάω για εργολάβος..

το Διυλιστήριο λέει: οι μαυραγορίτες τώρα δικαιώνονται!..

''Ξεπαγώνουν'' τα δημόσια έργα οδοποιίας!
Με κοντά 2 δις ευρώ χρηματοδοτούνται εκ νέου οι εργολαβικές εταιρείες για να προχωρήσουν τα σταματημένα έργα!

Κατασκευάζονται επίσης κάμποσοινέοι σταθμοί διοδίων..
Από κοντά, αυξάνονται κατά 60%περίπου τα διόδια, για να σιγουρευτούν ότι πάλι ο κοσμάκης θα την πληρώσει, και για να σιγουρευτούν επίσης ότι οι''εθνικοί'' και άλλοι εργολάβοι δεν θα χάσουν στα σίγουρα, ώστε..
..να μπορούν να συντηρούν τα κανάλια τους, για να συνεχίσουν να στηρίζουν τις μνημονιακές κυβερνήσεις!

''Ξεπαγώνουν'' λοιπόν τα έργα, ζεσταίνοντας τις τσέπες και τις καρδιές των κορακιών, πουσε συμπαιγνία με το πολιτικό σκουπιδαριό κατέκλεψαν το κράτος και δημιούργησαν το συντριπτικό ποσοστό του χρέους που μας οδηγεί τώρα στην χρεοκοπία!

''Λεφτά υπάρχουν''! Αλλά μόνο γι αυτούς!
Αυτοί μόνον πρέπει να συντηρηθούν! Αυτοί να ''ξεπαγώσουν''!
Τί κι αν η υπόλοιπη χώρα και ο λαός έχει μπεί στην κατάψυξη; Μεταφορικά, αλλά κυριολεκτικά λόγω του χειμώνα που έρχεται.
Τί κι αν δεν υπάρχουν λεφτά για πετρέλαιο στα σπίτια;
Τί κι αν ο φόρος για το πετρέλαιο θέρμανσης παραμένει εμμονικά, υστερικά κολλημένος ψηλά εκεί, μαζί με το πετρέλαιο κίνησης;

Τί κι αν μόλις χθες ένα κοριτσάκι δεκατριών ετών ξεψύχησε από αναθυμιάσεις μαγκαλιού, σ' ένα σπίτι με μία άνεργη μητέρα, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς θέρμανση; (και μάλιστα συνελήφθη η άνεργη μητέρα!!!)

Τ΄ΑΚΟΥΤΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ;;

Όχι δεν το ακούτε. Ούτε σας ενδιαφέρει να το ακούσετε!
Αρκεί οι μπουλντόζες του ''εθνικού εργολάβου'' να είναι γεμάτες (αφορολόγητο) πετρέλαιο..
..και αρκεί τα κανάλια κι οι εφημερίδες του να σας λιβανίζουν και να σας στηρίζουν για να υπάρχετε!

Ακούστε όμως εγκληματίες, πολιτικοί και εργολάβοι..
Ακούστε, αφουγκραστείτε..
..τον λαό,
..το πλήθος,
..την οργή..

''Ξεπαγώνουν'' κι αυτά..


Υ.Γ. Το κοριτσάκι που πέθανε και η μητέρα του ήταν λέει απ΄την Σερβία και κατοικούσαν παράνομα.. Ε, καί; Τα παλικαράκια που έσβησαν πέρσι στην Λάρισα, ήταν κι αυτά ξένοι, παράνομοι;..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Το ξυπνητήρι του Πλάτωνα - Πραγματικά εκλπηκτικό !!!
 Εφαρμογή του αξονικού σιφωνίου βρίσκουμε σε ένα αρχαίο ελληνικό υδραυλικό ωρολόγιο που λειτουργούσε σαν ξυπνητήρι. Ο Αριστόξενος, μαθητής του Αριστοτέλη, δηλώνει, κατά τα γραφόμενα του Αριστοκλή, μουσικολόγου του 2ου αιώνα π.Χ., ότι «ο Πλάτων εφηύρε το νυκτερινόν ωρολόγιον και το κατασκεύασε με τη μορφή μιας μεγάλης κλεψύδρας».
Η λειτουργία αυτού του νυκτερινού ωρολογίου ήταν ως εξής (βλ. Η. Diels, Antike Technik, Berlin 1914, σελ. 199-200):
Από μια μεγάλη κλεψύδρα ΑΑ διάρκειας μεγαλύτερης των 6 ωρών ρέει μέσω λεπτού ακροφύσιου Δ νερό πολύ χαμηλής ροής μέσα σε μικρότερο δοχείο ΒΒ που περιέχει αξονικό σιφώνιο Σ.
Η στάθμη του νερού στο δοχείο Β ανεβαίνει αργά μέχρι να φθάσει το ανώτατο ύψος του σιφωνίου, μέσα σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα π.χ. 6 ωρών. Όταν πληρωθεί το σιφώνιο, το δοχείο ΒΒ αδειάζει απότομα το νερό του μέσω του σωλήνα Π στο υποκείμενο στεγανό δοχείο ΓΓ. Τότε ο εγκλωβισμένος στο δοχείο αυτό αέρας συμπιέζεται και διαφεύγει από τη σύριγγα Ρ, μια σωληνοειδή σφυρίχτρα που παράγει οξύ ήχο.
Σε 6 ώρες λοιπόν, ή σε οποιοδήποτε άλλο εκ των προτέρων προκαθορισμένο χρονικό διάστημα από τη στιγμή της ενεργοποίησης του μηχανισμού, το νυκτερινό ωρολόγιο σφυρίζει. Ο μηχανισμός ελέγχου της στάθμης του υγρού στο δοχείο ΒΒ είναι και εδώ ένα κλειστό σύστημα ελέγχου.


Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τραγωδία στη Θεσ/νίκη: Νεκρή 13χρονη εξαιτίας αναθυμιάσεων από μαγκάλι

Μια 13χρονη έχασε τη ζωή της στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με πληροφορίες ο θάνατός της προήλθε από αναθυμιάσεις που "έβγαζε" μαγκάλι.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης χθες το βράδυ, όταν μάνα και κόρη προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν το τσουχτερό κρύο με ένα μαγκάλι το οποίο είχαν στο σπίτι τους.

Η 13χρονη και η 54χρονη μητέρα της ήταν από τη Σερβία και όπως έγινε γνωστό δεν είχαν εδώ και καιρό στο σπίτι τους ρεύμα με αποτέλεσμα να βρουν εναλλακτικές λύσεις για να ζεσταθούν. Έτσι κατέφυγαν σε ένα μαγκάλι, το οποίο έμελε να κοστίσει τη ζωή του κοριτσιού.

Στις 23:10 της Κυριακής η Άμεση Δράση ενημερώθηκε από το ΕΚΑΒ για έκτακτο περιστατικό σε διαμέρισμα στην Ξηροκρήνη.

Όταν έφτασαν βρήκαν το κορίτσι χωρίς τις αισθήσεις του και απλά διαπίστωσαν το θάνατό του.

Όπως κατέθεσε η 54χρονη μητέρα, η ίδια λιποθύμησε από τις αναθυμιάσεις στις 10 το βράδυ και όταν συνήλθε είδε πεσμένη δίπλα της την κόρη της. Προσπάθησε να την συνεφέρει αλλά δεν ανταποκρινόταν στην ανάνηψη.

Στο σημείο έσπευσε ιατροδικαστής, που εκ πρώτης όψεως διαπίστωσε ότι ο θάνατος της 13χρονης οφείλεται σε δηλητηρίαση από αέρια. Η μητέρα συνελήφθη.

Η τραγωδία στη Θεσσαλονίκη ξυπνά μνήμες από την αντίστοιχη στη Λάρισα στις 28 Φεβρουαρίου 2013 όταν δύο φοιτητές έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν.

Οι νεαροί βρισκόταν σε σπίτι σε κεντρικό σημείο της Λάρισας και είχαν ανάψει μία αυτοσχέδια εστία -«σαν ψησταριά» ή μαγκάλι προκειμένου να ζεσταθούν.
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δεν βγαίνω βρε μάνα μου!

Τι κόσμο θα φτιάξουμε για τα παιδιά μας ;
32.000€ είναι το δημόσιο χρέος που αντιστοιχεί σε κάθε πολίτη αυτής της χώρας. Βάλε και άλλα τόσα από ιδιωτικό χρέος (στεγαστικά, καταναλωτικά, κάρτες κλπ). Μια 70άρα στο νερό.

Και 2.000 € δόση να βάζαμε το χρόνο (ας πούμε ότι αυτά θα περίσσευαν εάν είχαμε δουλειές όλοι μας) θα θέλαμε 35 χρόνια για την περίπτωση που σήμερα κάναμε “άτοκο” διακανονισμό και δεν θα ξαναδανειζόμασταν!

Συνυπολογίζοντας την ανεργία, τον μηδενισμό της ανάπτυξης, την αργοπορία επανεκκίνησης λόγω του κακού οικονομικού περιβάλλοντος, τους εξαντλητικούς φόρους και τόσους άλλους παράγοντες ακόμα, το πρόβλημα είναι όχι απλά άλυτο (πρόβλημα που δεν έχει βρει λύση ακόμα) αλλά αποδεδειγμένα αδύνατο να επιλυθεί.

Εγώ δεν είμαι οικονομολόγος. “Απλή αριθμητική με ΦΠΑ και τόκους” έμαθα στο πεζοδρόμια και στην πιάτσα. Όποιος με πείσει ότι μπορεί να υπάρξει λύση με σταδιακή αποπληρωμή, χωρίς να μου μιλήσει για 5 γενιές μετά, θα είναι μάγκας.

Ένα λάθος κάνουμε απλά. Βάζουμε τα λεφτά πάνω από τον άνθρωπο. Ενώ θα έπρεπε να κάνουμε το ανάποδο. Έννοιες όπως “αγορές”, “τράπεζες”, “νομισματικό σύστημα” είναι πιο σημαντικές από τις λέξεις, “άνθρωπος”, “λαός”, “χώρα”, “κοινωνία”, “δημοκρατία”, “ειρήνη”.

Τα έχουμε φέρει όλα τούμπα. Έχουμε χάσει το μέτρο και την σύνεση. Κρίνουμε τον άλλον μόνο από τα χρήματα που έχει και ουχί από το τι γνωρίζει και τι ποιεί. Κρίνουμε τον άλλον από το πόσα βγάζει και όχι από τον τρόπο που τα ξοδεύει.

Το παρών σύστημα δεν μπορεί να δώσει την λύση στο πρόβλημα που αυτό δημιούργησε. Πρέπει να πάμε σε ένα άλλο. Ποιο; δεν ξέρω σήμερα. Αλλά η ιστορία θα το δείξει. Σύντομα. Ο κόσμος δεν θα αντέξει και όταν αρχίσει να κοιμάται νηστικός (ακόμα οι πολλοί κάτι έχουν να τσιμπήσουν) θα βγει στους δρόμους. Όχι για να τα σπάσει απαραίτητα. Αλλά απλά για να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Αναρωτηθήκαμε ποτέ οι περισσότεροι, τι θα κάναμε πραγματικά, εάν το παιδί μας μας ζητήσει γάλα και εμείς όχι απλά δεν έχουμε διαθέσιμο στο ψυγείο, αλλά δεν έχουμε ούτε μισό ευρώ να το αγοράσουμε ;

Μην περιμένετε να κοιμίσετε τα παιδιά σας νηστικά για να ξυπνήσετε ! Αλλά ακόμα και εάν γίνει έτσι, ας σκεφτούμε ότι αυτό που θα διεκδικήσουμε θα είναι ένας νέος κόσμος με κέντρο των άνθρωπο και όχι το χρήμα.

Λοιπόν εσείς πως ονειρεύεστε τον κόσμο που θα θέλατε να φτιάξετε αύριο ;
Διαβάστε περισσότερα.... »
....