Διυλιστήριο: 06/03/17
ροη αναρτησεων

Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Επιστολή - σοκ από τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ στον Τόμσεν για να φουσκώσει το έλλειμμα το 2010


Σε μία μεγάλη αποκάλυψη προχωράει σήμερα η εφημερίδα Δημοκρατία, όπου φέρνει στο φως της δημοσιότητας επιστολή - σοκ του Ανδρέα Γεωργίου, επικεφαλή της ''ανεξάρτητης αρχής'' ΕΛΣΤΑΤ, στον Πολ Τόμσεν, επικεφαλή του ΔΝΤ, όπου ζητούσε να παρέμβει στην ελληνική κυβέρνηση για να μπορεί να κάνει ότι θέλει στο Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ.

Η φίμωση του Δ.Σ. ήταν βασικής προτεραιότητας ζήτημα, αφού ως γνωστόν - κυρίως αλλά, όχι μόνο -, τόσο ο αντιπρόεδρος Νικ. Λογοθέτης , όσο και το μέλος Ζωή Γεωργαντά εξέφραζαν σφοδρές αντιρρήσεις για ''φουσκωμα'' του ελλείμματος, το οποίο ξεκίνησε από το 6%, για να καταλήξει χωρίς καμιά συναίνεση του Δ.Σ. στην Eurostat στο 15,6%.

Ο κύριος Γεωργίου μάλιστα, που μέχρι εκείνη την περίοδο παρατύπως είχε ακόμα υπαλληλική σχέση με το ΔΝΤ, απευθύνεται εγκάρδια στις 16/10/2010 στον Τόμσεν, ενω κοινοποιεί και σε δύο ανώτερα στελέχη της Eurostat, κάτοι που - κατά τους καταγγέλλοντες, αποδεικνύει την άμεση συμμετοχή της Eurostat, στην προσπάθειά του να αλλάξει τον ιδρυτικό νόμο 3832/2010 και να φιμώσει το υπόλοιπο Δ.Σ..

Στο τέλος της επιστολής αναφέρει χαρακτηριστικά ''θα σε πάρω τηλέφωνο προκειμένου να λύσουμε το θέμα''.

Υ.Γ. Για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας δεν δημοσιεύουμε σήμερα την επιστολή, αλλά μπορείτε να την διαβάσετε από την εφημερίδα που κυκλοφορεί. Η επιστολή από εμάς θα δημοσιευθεί  στις 6/6/2017

Πηγή  www.dimokratianews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εκδόθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τον Παπαντωνίου - Εντοπίστηκαν 46 τραπεζικοί λογαριασμοί σε όλη την Ελλάδα

Προχωρά η έρευνα της προανακριτικής. Ο πρώην υπουργός φέρεται να μην μπορεί να δικαιολογήσει περιουσιακά στοιχεία, δικά του και της συζύγου του, ύψους 1,9 εκ. ευρώ

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

Η ύπαρξη 46 τραπεζικών λογαριασμών του Γιάννου Παπαντωνίου σε δεκάδες υποκαταστήματα 5 τραπεζών ανά την Ελλάδα ήρθε στο φως κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά την εμπλοκή του πρώην υπουργού Άμυνας στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών.
Η ύπαρξη των λογαριασμών ήρθε σε γνώση της Προανακριτικής Επιτροπής ύστερα από έρευνες που διενήργησε το ΣΔΟΕ. Οι λογαριασμοί αυτοί εξετάζονται πλέον από την Προανακριτική η οποία διερευνά αν αφορούν την επίμαχη περίοδο 2001- 2004 κατά την οποία ο κ. Παπαντωνίου ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας της κυβέρνησης Σημίτη.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες μελών της Προανακριτικής ο κ. Παπαντωνίου δεν έχει κατορθώσει ακόμη να δικαιολογήσει ένα τεράστια ποσό των περιουσιακών στοιχείων, τόσο δικών του όσο και της συζύγου του, το οποίο προσεγγίζει το 1,9 εκ. ευρώ.
Ενδεχόμενη πρόταση για συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής

Στη σημερινή κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση έπεσε, εντωμεταξύ, στο τραπέζι πρόταση να συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή για τα εξοπλιστικά η οποία θα πιάσει από την αρχή το νήμα του σκανδάλου. Θετικοί απέναντι στην πρόταση εμφανίζονται βουλευτές από διάφορες πτέρυγες της Βουλής. Πάντως ενδεχόμενη απόφαση για τη συγκρότηση ή όχι της Εξεταστικής μπορεί να ληφθεί μόνον από την Ολομέλεια της Βουλής και όχι από τον Προανακριτική.

Εντωμεταξύ έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος έδωσε ήδη εντολή για τη σύνταξη του προσχεδίου του πορίσματος της Προανακριτικής που θα κατατεθεί στην Ολομέλεια. Κεντρικό ζήτημα παραμένει το θέμα της αρμοδιότητας ή όχι της Προανακριτικής για τις κατηγορίες που αποδίδονται στον κ. Παπαντωνίου. Η Προανακριτική αναμένεται, πάντως, να ολοκληρώσει εμπρόθεσμα το έργο της δηλαδή πριν από την 28η Ιουνίου, βάσει της σχετικής προθεσμίας που της έχει δοθεί από την Ολομέλεια.



Πηγή news247.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μυτιληναίος: Επένδυση 400 εκατ. για νέο εργοστάσιο αλουμίνας στα Άσπρα Σπίτια



Του Κώστα Δεληγιάννη

Το σχέδιο του Ομίλου Μυτιληναίου, για νέα επένδυση ύψους 400 εκατ. ευρώ στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας, έγινε γνωστό την Πέμτπη στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του Ομίλου. Με τα εν λόγω κεφάλαια, θα κατασκευασθεί μία δεύτερη μονάδα παραγωγής αλουμίνας, η οποία θα προσθέσει επιπλέον 1 εκατομμύριο τόνους στους 820.000 που παράγονται ήδη.

Στα Άσπρα Σπίτια βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της «Αλουμίνιον της Ελλάδος», η οποία σήμερα συγχωνεύθηκε στον Όμιλο, έπειτα από σχετική έγκριση της γενικής συνέλευσης. Σύμφωνα με πηγές του Ομίλου, απομένουν μόνο μερικές διαδικαστικές λεπτομέρειες για να προχωρήσει η επένδυση, η οποία αναμένεται να δημιουργήσει 300 καινούριες θέσεις εργασίας. Η μονάδα προβλέπεται να είναι έτοιμη σε 18 μήνες.

Παράλληλα, στα σκαριά βρίσκεται και μία επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ, και πάλι στα Άσπρα Σπίτια, για την αναβάθμιση της παραγωγής αλουμινίου. Στόχος είναι η ετήσια δυναμικότητα να αυξηθεί στους 250.000 τόνους, από 190.000 που είναι σήμερα.


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....