Διυλιστήριο: 06/13/16
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Λίγη ποίηση στην σκλάβα ζωή μας..

     Κατά τύχη το blog ξαναβρήκε σ' ένα παλιό βιβλίο το πασίγνωστο ποίημα του Ι. Πολέμη ''Το κρυφό Σχολειό''.
Ανεξάρτητα αν περιγράφει ή όχι μιά πραγματικότητα, οι τελευταίοι δύο στίχοι της πρώτης στροφής οδήγησαν
σε πολλές σκέψεις.
''..τρεμάμενο τα ονείρατα αναδεύει,
και γύρω τα σκλαβόπουλα μαζεύει
..''

Εκείνα τα σκλαβόπουλα της τουρκοκρατίας, γεννημένα στην σκλαβιά, προσπαθούσαν να πάρουν μία ιδέα του τί είναι η ελευθερία μέσα από βιβλία, και από τα λόγια των (κι αυτών γεννημένων σκλάβων) δασκάλων τους.
Πάσχιζαν να αγαπήσουν και να λαχταρήσουν κάτι που ποτέ δεν γνώρισαν, μήπως και μιά μέρα ανακατεύοντας τα όνειρα ξεπεταχτεί από ΄κει η ελευθερία, σαν Φοίνικας, αναστημένος όχι μέσα από τις στάχτες του αλλά από το αίμα το δικό τους, το αίμα των σκλάβων.

Οι σημερινοί νέοι, όσοι γεννήθηκαν την τελευταία 35ετία, είναι κι αυτοί σκλάβοι. Σκλάβοι εκ γενετής.
Σκλάβοι ενός τρόπου ζωής και μιάς νοοτροπίας αφύσικης.
Σκλάβοι της ηθικής (της ανηθικότητας) της αρπαχτής, της λαμογιάς, του εύκολου και ύποπτου πλουτισμού,
..σκλάβοι της υπερκατανάλωσης, του life-style, του δήθεν, της μπαρούφας, της ημιμάθειας που είναι απότοκος της απόλυτης εξειδίκευσης,
..σκλάβοι της κομματοκρατίας και της κομματοκρατορίας.

Έτσι γεννήθηκαν, αυτά έμαθαν, έτσι έζησαν: ''..πικρής σκλαβιάς χειροπιαστό σκοτάδι..''
Πώς να επιθυμήσουν έναν άλλον τρόπο ζωής, πιό απλό, πιό φυσικό, πιό ανθρώπινο, πιό κοντά στην ελληνική φύση και φιλοσοφία;
Πώς να παλέψουν για κάτι που δεν ξέρουν πώς είναι;

Κι εδώ πέφτει το βάρος βαρύ σε όσους γνώρισαν την ελευθερία της απλής, της με ανθρώπινα μέτρα ζωής και καριέρας,
..του λογικού και με την δουλειά βγαλμένου πλούτου,
..της μετρημένης, αλλά όχι μίζερης καθημερινότητας,
..την ελευθερία τής πέρα από εξεζητημένες ειδικεύσεις, εγκυκλοπαιδικής και κοινωνικής μόρφωσης,
..του ανοιχτού μυαλού, της ουμανιστικής σκέψης.

Σαν άλλο ''κρυφό σχολειό'' (ίσως υπερβολική η σύγκριση, αλλά πάντως ταιριαστή) μέσα από τον ακόμη ελεύθερο αέρα του διαδίκτυου (υπάρχουν ''αριστερές'' σκέψεις τρόπων ελέγχου του),
..όσοι τυχεροί γνωρίσαμε εκείνον τον άλλο τρόπο ζωής, ή όσοι μάθαμε και ενστερνιστήκαμε τον τρόπο της ελευθερίας,
..οφείλουμε να τον δείξουμε, να τον διδάξουμε στους γεννημένους σκλάβους ενός ανήθικου κι απάνθρωπου συστήματος.
Αν τον καταλάβουν κι αν τον λαχταρήσουν υπάρχει περίπτωση να ξεσηκωθούν για να τον κερδίσουν.
''..εκεί η ψυχή πικρότερο αγροικά
τον πόνο της σκλαβιάς της, εκεί βλέπει
τί έχασε, τί έχει, τί της πρέπει
..''

Πρώτα η αφύπνιση, μετά ο αγώνας.
Βήμα-βήμα και θάρθει από μόνος του.
''..σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι
της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει
.''
Ας προχωρήσουμε!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο κρητικός γιατρός που σόκαρε το Ευρωκοινοβούλιο με τα λόγια και τις φωτογραφίες του



Συγκέντρωσε όλα εκείνα τα στοιχεία που δείχνουν πως η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει σήμερα η υγεία στη χώρα μας έχει πάρει διαστάσεις προβλήματος ανθρωπιστικής φύσεως (ανάμεσα τους και δημοσίευμα του εγκυρότερου ξένου ιατρικού περιοδικού Lancet που μιλάει για την Ελληνική κρίση στην υγεία) και μετέβη στις Βρυξέλλες όπου τα παρέθεσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενημερώνοντας σχετικά και τον ίδιο τον Επίτροπο Υγείας.

Ο κ Νικολαράκης μιλώντας σήμερα στο Ράδιο Κρήτη και το Νίκο Ψιλάκη τόνισε ότι η επίσκεψη του στις Βρυξέλλες επιβεβαίωσε εκείνο που φοβόταν, ότι δηλαδή εκεί γνωρίζουν τα τεχνοκρατικά στοιχεία της δήθεν μεταρρύθμισης στο χώρο της υγείας αλλά δεν έχουν ιδέα για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στον άνθρωπο.

Όπως χαρακτηριστικά τους εξήγησε, «Εδώ χτυπά η καρδιά της Ευρώπης, 3000 χιλιόμετρα όμως από εδώ σπαράζει και ραγίζει η καρδιά του Έλληνα πολίτη. Εμείς οι Έλληνες γιατροί δεν ήρθαμε εδώ για να ζητήσουμε ελεημοσύνη…Ήρθαμε να σας ενημερώσουμε ότι όπως κάθε οικονομική κρίση αυτού του μεγέθους, σαν αυτή που πλήττει την πατρίδα μας σήμερα, συνοδεύτηκε από κρίση ανθρωπιστικής φύσεως. Τα ίδια έχουν γίνει στο παρελθόν, έτσι γίνεται και σ εμάς σήμερα. Το ζήτημα της υγείας στην Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μείζον πρόβλημα ανθρωπιστικής φύσεως".

Για να στηρίξει τις απόψεις του ο κ Νικολαράκης πήγε κρατώντας στα χέρια του συγκεκριμένα στοιχεία, που ουδείς στο Ευρωκοινοβούλιο αμφισβήτησε.

Μίλησε για τα 4 εκ Ελλήνων που βρίσκονται σήμερα κάτω από το όριο της φτώχειας με ετήσια έσοδα λιγότερα των 4.000 ευρώ, για το 1,5 εκατομμύριο των ανέργων , για τους 750.000 πολίτες που είναι ανασφάλιστοι χωρίς καμία πρόσβαση στο ΕΣΥ, (ανάμεσα τους και χιλιάδες παιδιά που δεν έχουν καν εμβολιαστεί), για την αύξηση των κρουσμάτων AIDS , για την αύξηση κατά 30% των ασθενών που προσέρχονται στα κρατικά θεραπευτικά ιδρύματα τα τελευταία 4 χρόνια και πολλά άλλα.

Ο ίδιος παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία για το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου όπου εργάζεται με τους 68 γιατρούς πριν το 2009 και τους 48 σήμερα, επίσης παρέθεσε στοιχεία του μεγαλύτερου Μαιευτηρίου της Αθήνας όπου μητέρες εγκαταλείπουν κρυφά τα βράδια τα παιδιά τους, μετά την αποθεραπεία τους, επειδή δεν έχουν να πληρώσουν το κόστος νοσηλείας τους.

Δεν αρκέστηκε όμως μόνο εκεί. Έκανε κι ένα βήμα παραπέρα και έδειξε σειρά φωτογραφιών με ανήμπορους κατάκοιτους ανθρώπους , ανθρώπους με παραπληγία 100% που η αρμόδια υγειονομική επιτροπή τους στερεί το σχετικό επίδομα χαρακτηρίζοντας τους ως μη παραπληγικούς.

Όπως τους εξήγησε ο κ Νικολαράκης ,80.000 άνθρωποι είναι σήμερα στην Ελλάδα στο κρεβάτι περιμένοντας τις ανύπαρκτες επιτροπές να αποφανθούν για την αδυναμία τους να λειτουργήσουν όπως όλοι εμείς ώστε να πάρουν το επίδομα που δικαιούνται .

Τα λεγόμενα του ψυχιάτρου στην ειδικότητα, από τον Άγιο Νικόλαο , φαίνεται να έγιναν κατανοητά από τους τεχνοκράτες των Βρυξελλών και όπως ο ίδιος είπε διαπίστωσε πως σε δύο σημεία, τουλάχιστον, μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε την παρέμβαση τους. Το ένα έχει να κάνει με τα μη εμβολιασμένα παιδιά και το άλλο με τους κατάκοιτους ασθενείς που περιμένουν να περάσουν από επιτροπές.

Ο κ Νικολαράκης φέρεται αποφασισμένος να φτάσει το θέμα μέχρι και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας καθώς όπως είπε «ως γιατροί δεν θεραπεύουμε νούμερα αλλά ανθρώπους»

Εξάλλου ο ίδιος θεωρεί υποχρέωση της ΕΕ να παρέμβει και να δώσει λύση «Όταν με υποκριτικό τρόπο η Ευρώπη στηρίζει ανθρώπους στην υποσαχάρια Αφρική καλό είναι να βλέπει και τι γίνεται στην αυλή της» σημειώνει χαρακτηριστικά.

https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ρύθμιση "ανάσα" για τις οφειλές στην εφορία! Πάνω από 24 δόσεις για ληξιπρόθεσμα χρέη επιχειρήσεων στο Δημόσιο!


- Ο στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να μην... πεθάνουν οι υγιείς επιχειρήσεις
- Σε αυτή την κατεύθυνση προωθούνται ευνοϊκές ρυθμίσεις που προβλέπουν πολλές δόσεις για τα χρέη, με βασικό κριτήριο την βιωσιμότητα της επιχείρησης
- Αυτό σημαίνει πως η νέα ρύθμιση θα αφορά αποκλειστικά στις "υγιείς" επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως νομικής μορφής
- Ακόμη στο... σβήσε - γράψε το κείμενο, ωστόσο η συζήτηση κινείται στο να υπάρξουν περισσότερες από 24 δόσεις
- Αναλυτικά όσα προβλέπει ο σχεδιασμός που θα φέρει... οξυγόνο στον πολύπαθο κλάδο της επιχειρηματικότητας

Με βασικό κριτήριο την εκτίμηση για την βιωσιμότητα μιας επιχείρησης και με στόχο να μην "πεθάνουν" οι υγιείς εταιρείες λόγω της κρίσης, το οικονομικό επιτελείο προχωρεί σε μία νέου τύπου ρύθμιση για τις οφειλές τους προς το Δημόσιο, οι οποίες αποτελούν το περίπου 69% των συνολικών ληξιπρόθεσμων χρεών προς τις εφορίες και τα τελωνεία.

Τι προβλέπει το σχέδιο

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του οικονομικού επιτελείου, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Αγορά, η νέα ρύθμιση θα αφορά αποκλειστικά στις υγιείς επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως της νομικής μορφής τους.

Οι δόσεις προτείνεται να υπερβαίνουν τις 24 σε αριθμό, ο οποίος θα βρίσκεται σε άμεση συσχέτιση τόσο με το ύψος των οφειλών της επιχείρησης όσο και με την "υγεία" των οικονομικών μεγεθών της.

Στελέχη του οικονομικού επιτελείου ανέφεραν ότι οι αρμόδιες επιτροπές έχουν ξεκινήσει το έργο τους για τον καθορισμό των κριτηρίων "μέτρησης βιωσιμότητας", με βάση τα οποία θα μπορεί μια επιχείρηση να ενταχθεί στη νέα ρύθμιση.

Για τα συγκεκριμένα κριτήρια, προσέθεσαν, θα λαμβάνονται υπόψη και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των κλάδων δραστηριοποίησης των εταιρειών. Στη συνέχεια, το τελικό κείμενο θα τεθεί σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, με τους παράγοντες του οικονομικού επιτελείου να ευελπιστούν πως η σχετική νομοθετική διάταξη θα μπορεί να είναι έτοιμη στις αρχές του φθινοπώρου.

Τα δεδομένα για τα ληξιπρόθεσμα χρέη

Τα χρέη προς το Δημόσιο "πνίγουν" σήμερα κάθε υγιή επιχειρηματική δραστηριότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), στο τέλος του Ιανουαρίου φέτος οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νομικών προσώπων στην εφορία ανέρχονταν σε 58,5 δισ. ευρώ και στα τελωνεία σε 3,7 δισ. ευρώ. Αποτελούσαν δε το περίπου 69%των συβνολικών ληξιπρόθεσμων χρεών, από ιδιώτες και επιχειρήσεις, στο Δημόσιο.

Παρά τις υφιστάμενες συθμίσεις, η κατάσταση παρέμεινε ίδια και στο τέλος Απριλίου, όταν οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές ανήλθαν σε 88,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 4,3 δισ. ευρώ αποτελούν τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη που δημιουργήθηκαν το α' τετράμηνο φέτος.

Σήμερα, για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών και επιχειρήσεων προς το Δημόσιο (αλλά και προς τα ασφαλιστικά ταμεία) υπάρχει η πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων, με τον αριθμό να αυξάνεται -από τον προϊστάμενο της εφορίας- σε 24 δόσεις για πολύ έκτακτες περιπτώσεις.

Για τον λόγο αυτό, τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου κάνουν αναφορά για πάνω από 24 δόσεις με την προωθούμενη νέα ρύθμιση, επισημαίνοντας ότι "δεν πρέπει να βάλουμε τις επιχειρήσεις στην "προκρούστεια κλίνη", αλλά πρέπει να βοηθηθούν για να ξεπεράσουν τα προβλήματα της κρίσης και να σωθούν".

Πηγή: Εφημερίδα Αγορά

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

“Βόμβα”: Ποιοι (δημοσιογράφοι) και πόσα πήραν από το ΚΕΕΛΠΝΟ και τις Τράπεζες το 2015 και α’ τρίμηνο του ’16!



Από την ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ & ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ λάβαμε και δημοσιεύουμε:

Ενώσεις Συντακτών ή Ενώσεις Παραγοντίσκων και Επιχειρηματιών;

Μετά την δημοσιοποίηση της διαφημιστικής δαπάνης των τραπεζών (2015 και α’ τρίμηνο 2016) και του ΚΕΕΛΠΝΟ περιμέναμε να ασχοληθούν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες μας, τουλάχιστον με τα ποσά που έλαβαν οι εκδότες – δημοσιογράφοι, αλλά και όσοι «παραδοσιακοί» εκδότες και καναλάρχες χρωστούν σε απολυμένους και εργαζόμενους, απασχολούν «μαύρους» κ.λπ.
Επειδή αυτό δεν έγινε, προχωρήσαμε σε μια πρώτη συγκέντρωση και επεξεργασία των συγκεντρωτικών στοιχείων (δειτε πιο κάτω πίνακες με ονόματα, εταιρείες και ποσά)*, τα οποία δημοσιοποιούμε και τα θέτουμε στην κρίση όλων, μαζί με ορισμένες «απορίες» μας, που ζητούν απάντηση. Συγκεκριμένα:
1. Παραμένουν μέλη της ΕΣΗΕΑ απολαμβάνοντας τις παροχές τού προς χρεοκοπία ΕΔΟΕΑΠ, οι δημοσιογράφοι κ.κ. Γ. Κουρτάκης (2.466.626 ευρώ), Ν. Ευαγγελάτος (625.442 ευρώ), Α. Δελατόλας (477.825 ευρώ), Μ. Τριανταφυλλόπουλος (456.118 ευρώ), Χρ. Ράπτης (452.124 ευρώ), Α. Πίκουλας (414.462 ευρώ), Γρ. Νικολόπουλος (341.397 ευρώ), Π. Δημητριάδης (290.957 ευρώ), Π. Λεωτσάκος (283.215 ευρώ), Ν. Φελέκης (269.600 ευρώ), Γ. Κύρτσος (239.915 ευρώ), Τ. Χατζής (228.131 ευρώ), Γ. Μακρυγιάννης (108.839 ευρώ) κ.ά.; Θεωρούμε αυτονόητο φυσικά πως όσοι εξ αυτών είναι εγγεγραμμένοι στις Ενώσεις – μέλη της ΠΟΕΣΥ υποβάλλουν κανονικά κάθε χρόνο δήλωση «Πόθεν Έσχες», όπως έχουμε όλοι μας υποχρέωση.
2. Τα γνωστά «σενάρια» για έναν υγιή ΕΔΟΕΑΠ (πέρα από τη διεκδίκηση του όποιου «νέου πόρου» αποκλειστικά προς νομή για το συγκεκριμένο ΝΠΙΔ) περιλαμβάνουν όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και το διαδίκτυο ή εξαντλούνται στην απαλλαγή των επιχειρηματιών των ΜΜΕ (παραδοσιακών και νέων) από την υποχρέωσή τους να πληρώνουν εισφορές;
3. Απασχολούνται στις έντυπες και διαδικτυακές δραστηριότητες των κατ’ ευφημισμό «συναδέλφων» μας μέλη Ενώσεων με ΔΠΥ, ανασφάλιστοι με αποδείξεις δαπάνης, με «μαύρα» ή (και πόσοι) ασφαλισμένοι ως μισθωτοί, στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ ή στο ΙΚΑ; Έχουν ζητήσει οι Ενώσεις μας σχετικούς ελέγχους από την Επιθεώρηση Εργασίας ή στοιχεία για τους μισθωτούς, από το πρόγραμμα «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας;
4. Αναρωτήθηκε κανείς αν οι ΔΠΥ, οι «μαύροι», αλλά και όσοι απόμειναν μισθωτοί είναι/μπορούν να είναι «συνάδελφοι» με όλους τους πρώην δημοσιογράφους, νυν ιδιοκτήτες ΜΜΕ, στα «επαγγελματικά» σωματεία τους;
5. Ακόμα αναρωτήθηκε κανείς για τη σκοπιμότητα που εξυπηρετεί η λογική ότι ο μόνος τρόπος για να προστατευθεί ο πλουραλισμός στα ΜΜΕ είναι να απαλλάσσονται από τις εισφορές οι εργοδότες μας και να ελέγχουν τον (όποιο) νέο πόρο, οι (ολίγον) συνδικαλιστές – (πολύ) νταραβεριτζήδες, με την ίδια λογική που αυτό γινόταν έως τώρα και οδήγησε σε κατάρρευση τον ΕΔΟΕΑΠ;
Ζητάμε αμέσως απαντήσεις και συγκεκριμένες ενέργειες, ώστε να αποκλειστεί κάθε πιθανότητα δουλεμπορίου των ΔΠΥ και των «μαύρων» απελπισμένων και απολυμένων συναδέλφων, προς συγκεκριμένες επιχειρήσεις, με «συνδικαλιστικές» συστάσεις, πολλών κλαδικών «λαοπρόβλητων παραγόντων και προέδρων», με ποικίλα ψηφοθηρικά ανταλλάγματα.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ:

1. Το άθροισμα των εσόδων από ΚΕΕΛΠΝΟ (2014) και τράπεζες (2015 & Α’ τρίμηνο 2016) για το σύνολο των ΜΜΕ (με ελάχιστο ποσό τα 20.000 ευρώ)

2. Το άθροισμα των εσόδων από ΚΕΕΛΠΝΟ και τράπεζες (2015 & Α’ τρίμηνο 2016) ΜΟΝΟ για τους αμιγώς internet-ικούς εκδότες

3. Τα έσοδα από το ΚΕΕΛΠΝΟ που εισέπραξαν τα ΜΜΕ


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ & ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βήματα ενεργειακής αυτονομίας των ελληνικών νησιών



Άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τον πρώτο Υβριδικό Σταθμό με τη συμμετοχή συσσωρευτών στην Ελλάδα έδωσε πρόσφατα η ΡΑΕ.

Η άδεια παραγωγής αφορά σε ΥΒΣ που πρόκειται να εγκατασταθεί στο νησί της Τήλου, στα πλαίσια υλοποίησης του πρωτοποριακού Ευρωπαϊκού έργου "TILOS" (Technology Innovation for the Local Scale Optimum Integration of Battery Energy Storage).

Το καινοτόμο υβριδικό σύστημα, το οποίο σχεδιάστηκε με γνώμονα την επίτευξη υψηλής ενεργειακής αυτονομίας για το νησί της Τήλου (στα επίπεδα του 85%), αλλά και την ελαχιστοποίηση του σχετικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος, θα αποτελείται από αιολικό και Φ/Β σταθμό συνολικής ισχύος περίπου 1MW και από σύγχρονους συσσωρευτές τεχνολογίας NaNiCl2 με αποθηκευτική ικανότητα 2.4MWh.

Η εν λόγω απόφαση είναι εναρμονισμένη με τις προσπάθειες της πολιτείας για προώθηση υβριδικών λύσεων ΑΠΕ στο δίκτυο των Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών (ΜΔΝ), και πιο συγκεκριμένα με την πρόσφατη Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β' 2832/23-12-2015), βάσει της οποίας αφενός καθορίστηκαν ο τύπος και το περιεχόμενο των συμβάσεων πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας από ΥΒΣ στο δίκτυο των ΜΔΝ, αφετέρου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά διάκριση μεταξύ των δύο βασικότερων τεχνολογικών λύσεων αποθήκευσης ενέργειας, της ώριμης δηλαδή τεχνολογίας της αντλησιοταμίευσης και των πιο σύγχρονων τεχνολογιών συσσωρευτών ενέργειας.

Ο συνδυασμός των δύο ανωτέρω αποφάσεων αναμένεται να ενεργοποιήσει το επενδυτικό ενδιαφέρον αναφορικά με την υλοποίηση ΥΒΣ στη νησιωτική Ελλάδα, καθώς και να ενθαρρύνει την εγχώρια επιχειρηματικότητα στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα της αποθήκευσης ενέργειας και ιδιαίτερα των συσσωρευτών ενέργειας, αλλά και σε συναφείς υποστηρικτικές δραστηριότητες.

Η απόφαση της ΡΑΕ είναι βεβαίως καθοριστικής σημασίας και για την ολοκλήρωση του έργου "TILOS", βασικός στόχος του οποίου είναι η εγκατάσταση και λειτουργία του ανωτέρω ΥΒΣ που σε συνδυασμό με την εφαρμογή σύγχρονων εργαλείων και μεθοδολογιών θα οδηγήσει στην ανάπτυξη ενός έξυπνου μικροδικτύου στο νησί της Τήλου.

Το έργο "TILOS" διεξάγεται υπό το συντονισμό του Εργαστηρίου Ήπιων Μορφών Ενέργειας & Προστασίας Περιβάλλοντος του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. (πρώην Τ.Ε.Ι. Πειραιά), με τη συμβολή κοινοπραξίας 15 εταίρων από επτά ευρωπαϊκές χώρες και με συμμετοχή εγχώριων φορέων ιδιωτικής πρωτοβουλίας, όπως ο επενδυτικός όμιλος Eunice Energy Group με πολύχρονη εμπειρία στις ΑΠΕ και με επενδύσεις εντός και εκτός Ελλάδος, φορέων δημοσίου συμφέροντος όπως ο ΔΕΔΔΗΕ, περιβαλλοντικών ΜΚΟ όπως η WWF Ελλάς, αλλά και με την αμέριστη συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου Τήλου.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Απαλλαγή από ΦΠΑ για 700.000 επιχειρήσεις με τζίρο ως 25.000 ευρώ



Την βάση για την απαλλαγή από το καθεστώς ΦΠΑ για περίπου 700 .000 επιχειρήσεις και επιτηδευματίες με τζίρο μέχρι και 25000 ευρώ από 10.000 ευρώ που ισχύει σήμερα βάζει τον αναθεωρημένο μνημόνιο.

Η συγκεκριμένη πρόταση, έχει γίνει από το ΔΝΤ το 2013 και έχει την βάση της στο ότι η αποδίδουν περίπου 15 εκ ευρώ περίπου το 0,1% των συνολικών εισπράξεων του ΦΠΑ που αναμένεται να φτάσουν για φέτος τα 14,85 δις ευρώ ενώ παράλληλα εγκλωβίζουν πόρους και προσωπικό για το έλεγχο των δηλώσεων.

Το 2014 αποφασίστηκε η προαιρετική απαλλαγή από το καθεστώς ΦΠΑ σε επιχειρήσεις και επιτηδευματίες με τζίρο μέχρι και 10.000 ευρώ Τώρα το αναθεωρημένο μνημόνιο ζητά να γίνει μελέτη σκοπιμότητας με στόχο να διαπιστωθούν τα αποτελέσματα μιας αύξησης του ορίου στα 25.000 όπως ισχύσει στα περισσότερα κράτη μέλη της ΕΕ.

Απώτερος στόχος της αλλαγής είναι οι ελεγκτικές και διωκτικές αρχές του ΥΠΟΙΚ να επικεντρωθούν σε μεγαλύτερες επιχειρήσεις και να κυνηγήσουν την φοροδιαφυγή του ΦΠΑ που φτάνει σε ετήσια βάση (το 33% του συνόλου των εσόδων ) σε μεγαλύτερες επιχειρήσεις.

Από την άλλη η απαλλαγή από τον ΦΠΑ μεταφράζεται σε σαφή μείωση του κόστους εξυπηρέτησης των φορολογικών υποχρεώσεων για τις μικρές επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες και όσους αμείβονται με «μπλοκάκι», αλλά και σε απώλεια επιστροφών ΦΠΑ για τη συντριπτική τους πλειονότητα, αν επιλέξουν να μπουν στο νέο σύστημα.

Ολοι αυτοί μέχρι τώρα έπρεπε να υποβάλλουν ανά τρίμηνο περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ, υποχρέωση η οποία για εννιά στους δέκα απαιτεί λογιστή, χαρτομάνι και εν τέλει διοικητικό κόστος, τόσο για τους φορολογουμένους όσο και για τη Φορολογική Διοίκηση. Οσοι επιλέξουν να ενταχθούν στο νέο σύστημα, θα μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους ή να πωλούν τα αγαθά τους χωρίς ΦΠΑ.

Την ίδια ώρα όμως οι επιτηδευματίες που θα ενταχθούν στο νέο αυτό γενικευμένο καθεστώς απαλλαγής από τον ΦΠΑ δεν δικαιούνται πλέον καμία έκπτωση του ΦΠΑ που πληρώνουν για τις δαπάνες τους και ως εκ τούτου χάνουν το δικαίωμα να εισπράξουν επιστροφή ΦΠΑ Μάλιστα; Πηγές του υπουργείου οικονομικών οι επιχειρήσεις με έσοδα μέχρι και 25.000 ευρώ συμψηφίζουν θετικά για αυτές το ΦΠΑ τους εξασφαλίζοντας έτσι επιστροφή παρά αποδίδοντας φόρο σε καθαρή βάση.

Η υπαγωγή στο νέο σύστημα είναι προαιρετική. Αν κάποιος κρίνει ότι τον συμφέρει να χρεώνει ΦΠΑ και να υποβάλλει ανά τρίμηνο περιοδικές δηλώσεις, μπορεί να παραμείνει στο κανονικό καθεστώς.

Αν όμως επιλέξει το απαλλασσόμενο καθεστώς, θα πρέπει να παραμείνει σε αυτό τουλάχιστον δύο χρόνια. Στην περίπτωση όπου στη διάρκεια μιας χρήσης τα ακαθάριστα έσοδα ξεπεράσουν το όριο των 25.000 ευρώ, αυτομάτως στην επόμενη χρήση ο φορολογούμενος θα επανενταχθεί στο κανονικό σύστημα υποβολής περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Καταγγελία – σοκ από τον έντιμο Τζαβάρα για παρέμβαση Τρέμη στα εσωτερικά της Ν.Δ.


Στην καταγγελία ότι με αφορμή το σκάνδαλο της Siemens, δέχθηκε ιταμή επίθεση από το Mega και μάλιστα για αυτό το λόγο, και κατ΄ απαίτηση της Όλγας Τρέμη, ο Αντώνης Σαμαράς τον έκοψε από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε ο Κώστας Τζαβάρας.

Μιλώντας την Κυριακή στην τηλεοπτική εκπομπή του Alpha, «Checkpoint», ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος αποκάλυψε ότι «αρκετοί βουλευτές της ΝΔ έχουν δοκιμάσει τις δυσμενείς επιπτώσεις της αντίθεσής τους με τα συστήματα της διαπλοκής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωσή μου, όπου, υπερασπιζόμενος το πόρισμα της κοινοβουλευτικής επιτροπής του σκανδάλου της Siemens, στο κανάλι Mega δέχθηκα ιταμή επίθεση εκφράσεις ανοίκειες και αμυνόμενος κατήγγειλα από το 2009 τους δεσμούς μιντιακής, οικονομικής και πολιτικής εξουσίας.

Έκτοτε, βέβαια, έχω αποκλειστεί από κάθε συμμετοχή και πολιτικές συζητήσεις στο κανάλι αυτό, αλλά χαρακτηριστικά θυμάμαι ότι κατ΄απαίτηση της κυρίας Τρέμη επαύθην από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, χωρίς βέβαια μέχρι σήμερα για το θέμα αυτό να έχει γίνει οποιαδήποτε αναφορά».



Πηγή εφημερίδα "Δημοκρατία"



Πρετεντέρης+Τρέμη vs Τζαβάρας από Lalakis666

Η καταγγελία του κύριου Τζαβάρα από το 39.20 έως το 41.00



Πηγή www.enikos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....