Διυλιστήριο: 03/19/15
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Τύμπανα πολέμου..

     Ακούγονται εκατέρωθεν. Κι όσο πάει και πιό δυνατά.

Έχουμε πει τόσες και τόσες φορές ότι η κρίση τούτη είναι κατ' εξοχήν κρίση θεσμών, ηθικής και πολιτικής.
Και θα έπρεπε να έχουμε σκεφτεί και συνειδητοποιήσει πως σε μιά πολιτική κρίση η λύση μπορεί να είναι μόνον πολιτική.
Η αποστροφή στην χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού: ''Οι εκλεγμένοι θα συνομιλούν με τους εκλεγμένους και οι τεχνοκράτες με τους τεχνοκράτες'' (εννοώντας τους πολιτικούς ως εκλεγμένους), είναι από μόνη της διάγγελμα.

Όπως και οι στρατιωτικοί έτσι και οι τεχνοκράτες όταν αναλαμβάνουν έστω και άτυπα την εξουσία, γίνονται επικίνδυνοι.
Άλλωστε οι τεχνοκράτες δεν είναι παρά οι στρατιωτικοί των αριθμών!
Καταλαβαίνουν μόνον από αριθμούς και αντιλαμβάνονται μόνον με ''ισοδύναμα''.
Η ανθρώπινη ζωή όμως δεν έχει ισοδύναμα!
Ούτε η ευτυχία του ανθρώπου!
Ούτε το χρήμα είναι το ισοδύναμο της ευτυχίας!
Αυτά όμως είναι πράγματα που οι τεχνοκράτες δεν είναι εκπαιδευμένοι για να καταλάβουν.
Μόνον οι πολιτικοί (οι πολιτικοί είπαμε, όχι οι δωσίλογοι) που έχουν την ευθύνη ανθρώπινων ζωών και κοινωνίας ανθρώπων,
..μπορούν (ή θα έπρεπε να μπορούν) να κάνουν τον διαχωρισμό μεταξύ Ανθρώπων και Αριθμών.
Και ας μην μπερδευόμαστε με την διατύπωση ''πολιτική λύση''.
Πολιτική λύση ήταν και το κόψιμο του Γόρδιου Δεσμού από τον Αλέξανδρο! Οι τεχνοκράτες θα προσπαθούσαν ακόμη, 22 αιώνες μετά, να τον λύσουν!

Σε μιά Ευρώπη όμως που έχει ήδη περάσει στα χέρια τεχνοκρατών και μάλιστα του χειρότερου είδους, των οικονομικών τεχνοκρατών,
..σε μιά Ευρώπη του άκρατου φεντεραλισμού και του έρποντος νεοναζισμού,
..η όποια, κι αυτή με το ζόρι, πολιτική λύση υπάρξει θα είναι επώδυνη και ίσως και ''αιματηρή'' σαν γέννα.
Κάθε γέννα όμως όσο επώδυνη κι αν είναι, φέρνει στον κόσμο ένα καινούργιο παιδί, έναν καινούργιο άνθρωπο, μία καινούργια ελπίδα.

Ας μην είμαστε ρομαντικοί, αλλά ούτε και έμφοβοι.
Από 'δώ και πέρα για να ξαναγεννηθούμε ως κράτος θα πρέπει να περάσουμε δια πυρός και σιδήρου.
Αυτό σημαίνει πολιτική λύση.
Αυτό όμως σημαίνει και ενηλικίωση και ευθύνη ενός λαού!..


Σημ. Φεντεραλισμός: η πολιτική θεωρία που υποστηρίζει την ομοσπονδιοποίηση της πολιτικής και κοινωνικής οργάνωσης μιας χώρας.
Ο φεντεραλισμός αποτελεί μία ακραία εκδοχή της ευρωπαϊκής ενοποιήσης. Προτείνει την κατάργηση των εθνικών κρατών ή την ελαχιστοποίηση της κυριαρχίας τους ώστε π.χ. η Ελλάδα, η Γαλλία κ.λπ. να καταστούν Νομαρχίες μιας υπερκυβέρνησης των Βρυξελλών.

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Με ψηφοφορίες επί των παρόντων στην Ολομέλεια βουλευτών, και μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση που κράτησε μέχρι τις 2.30 το πρωί, υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων, το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που αφορά την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την πάταξη της διαφθοράς.

Τα τέσσερα πρώτα άρθρα που αφορούν την παροχή δωρεάν ρεύματος, επίδομα σίτισης και στέγασης σε νοικοκυριά που ζουν σε καθεστώς ακραίας φτώχειας, υπερψηφίστηκαν ομόφωνα από την Ολομέλεια - όχι ωστόσο και το πέμπτο άρθρο, που εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση να καθορίσει επακριβέστερα μέσω κοινής υπουργικής απόφασης, τις εισοδηματικές και άλλες παραμέτρους για τον προσδιορισμό των δικαιούχων, το οποίο καταψηφίστηκε από τη Χρυσή Αυγή, το Ποτάμι και το ΚΚΕ.

Ομόφωνα υπερψηφίστηκε επίσης το άρθρο 31 του νομοσχεδίου, που αφορά την παράταση προθεσμιών για την υποβολή αιτήσεων αναγνώρισης χρόνου απασχόλησης των σχολικών φυλάκων, και για τα επικουρικά και τα ταμεία των ένστολων. Αντίθετα, το άρθρο 30 που προβλέπει παροχές ασθενείας σε είδος για ανέργους και υποαπασχολούμενους, καταψηφίστηκε από το ΚΚΕ, το οποίο αξίωσε να καταργηθεί η προαπαίτηση των πενήντα ενσήμων που υπάρχει για τις παροχές ασθενείας που χορηγούνται στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ (κάτι για το οποίο η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί πως θα φέρει προς ψήφιση στο μέλλον).

Γενικότερα, εκτός από τις διατάξεις για την ανθρωπιστική κρίση, η ΝΔ υπερψήφισε και το τρίτο μέρος του νομοσχεδίου που αφορά ζητήματα επείγοντος χαρακτήρα (όπως τις παροχές ασθενείας και ρυθμίσεις για τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία) - ενώ καταψήφισε όλα τα άρθρα που αφορούν την πάταξη της διαφθοράς και τις αλλαγές στην οργάνωση της κυβέρνησης (αναπληρωτές γενικοί γραμματείς, εθελοντές σύμβουλοι, γενική γραμματεία για την υποβοήθηση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής-ΚΥΣΟΙΠ κ.ά.).

Αντίστοιχα, το Ποτάμι καταψήφισε τις διατάξεις για την συγκρότηση γενικών γραμματειών για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και για την υποβοήθηση του ΚΥΣΟΙΠ, αν και ενέκρινε το άρθρο που προβλέπει τη συνεργασία της γενικής γραμματείας κατά της Διαφθοράς με τον Συνήγορο του Πολίτη. Το ΠΑΣΟΚ ενέκρινε τη συγκρότηση γενικής γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς υπό αρμόδιο υπουργό Επικρατείας, αλλά καταψήφισε άλλες διατάξεις που αφορούν την οργάνωση της κυβέρνησης, και ιδίως το άρθρο 24 που προβλέπει την αμισθί δραστηριοποίηση ειδικών συμβούλων σε υπουργικά γραφεία. Τις διατάξεις για την πάταξη της διαφθοράς καταψήφισαν το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή, ενώ εκείνες που αφορούν την οργάνωση της κυβέρνησης, καταψήφισε η Χρυσή Αυγή με το ΚΚΕ να ψηφίζει "παρών".

Σε ό,τι αφορά τις τροπολογίες, η Ολομέλεια υπερψήφισε οκτώ υπουργικές τροπολογίες, την μία από τις οποίες ομόφωνα (κάλυψη από τον ΕΟΠΥΥ παροχών ασθενείας στους εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Σκαραμαγκά και των ναυπηγείων Ελευσίνας), ενώ το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην επισύναψη στο νομοσχέδιο, της τροπολογίας για την κατάργηση του εποπτικού συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, θεωρώντας την άσχετη με το περιεχόμενό του.

Σε σχετική ψηφοφορία, η αντίρρηση των δύο κομμάτων απορρίφθηκε, και η τροπολογία υπερψηφίστηκε μονάχα από τους βουλευτές της πλειοψηφίας, καθώς αρνητική ψήφο έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της Χρυσής Αυγής, ενώ το Ποτάμι και το ΚΚΕ ψήφισαν "παρών".

Ενδιαφέρον παρουσίασε και η διάταξη τροπολογίας που δίνει την δυνατότητα ευνοϊκών αποπληρωμών παλαιότερων οφειλών προς την Εφορία μέχρι τις 27 Μαρτίου. Η συγκεκριμένη ρύθμιση καταψηφίστηκε από την Νέα Δημοκρατία, ενώ ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή και Ποτάμι δήλωσαν "παρών".

Τέλος, η Ολομέλεια ενέκρινε πέντε ακόμα βουλευτικές τροπολογίες, καθώς και (κατά πλειοψηφία) ψήφισμα διαμαρτυρίας που πρότεινε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, 'Αννα Βαγενά, κατά των δηλώσεων του εκπροσώπου της Κομισιόν στους «Θεσμούς», Ντέκλαν Κοστέλο. Το ψήφισμα καταψηφίστηκε από το ΚΚΕ ενώ τη δυσφορία του για την υπερψήφισή του χωρίς προηγούμενη συζήτηση, εξέφρασε και ο εισηγητής της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Fake - Τρολ το video με τον Βαρουφάκη να σηκώνει το δάχτυλο !!!

Προϊόν μοντάζ που οδήγησε πολλά ΜΜΕ (και όχι μόνο) να την πατήσουν σε όλο τον κόσμο είναι το βίντεο με τη χειρονομία Βαρουφάκη, υποστηρίζει με βίντεο η ομάδα των γερμανών κωμικών που έκανε το σατυρικό τραγούδι, "V for Varoufakis".

Οι συντελεστές του γερμανικού σατιρικού σόου του ZDF, Neο Magazin Royale, έφτιαξανα αυτό το βίντεο για να αποδείξουν όπως λένε την αλήθεια. Οι αγγλικοί υπότιτλοι στο βίντεο που ακολουθεί παρακάτω ξεκινούν από το 03:00 και μετά.

Οι συντελεστές του σατιρικού τηλεοπτικού σόου, λένε, ότι αλλοίωσαν τα πλάνα της επίμαχης σκηνής, ώστε ο Γιάνης Βαρουφάκης να εμφανίζεται ότι κάνει την πολυσυζητημένη χειρονομία προς τη Γερμανία, χρησιμοποιώντας μάλιστα ένα σωσία που εμφανίζεται και στο βίντεοκλιπ.

Εξηγούν ότι το έκαναν χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, πειράζοντας ακόμα και τις σκιές, με σκοπό να παγιδεύσουν τον παρουσιαστή του ARD και να διακωμωδήσουν το πατριδοκάπηλο πάθος ορισμένων Γερμανών στα ΜΜΕ -και όχι μόνο- απέναντι σε όσους έρχονται σε κόντρα με τη Γερμανία.



http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Καταγγελία ΣΟΚ του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής


Καταγγελία σοκ έκανε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής για τον πρώην υπουργό Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Κωστή Χατζηδάκη. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, ο κ. Τσίπρας με αφορμή το ταξίδι του στο Παρίσι και τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία για τις μεταρρυθμίσεις που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση, τόνισε ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση εμπνεύστηκε την αποκαλούμενη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ για να περάσει συγκεκριμένες αλλαγές».

«Η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ ήταν η εργαλειοθήκη του κ. Χατζηδάκη. Ήταν εφεύρημα του Χατζηδάκη, που υπέκλεψε την υπογραφή του ΟΟΣΑ, για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα», τόνισε ο πρωθυπουργός, καταγγέλοντας ευθέως τον Κωστή Χατζηδάκη μπροστά στο ολόκληρη τη Βουλή αλλά και το πανελλήνιο.

Η καταγγελία αυτή είχε γίνει και στο παρελθόν αλλά είχε κυκλοφορήσει στα δημοσιογραφικά γραφεία και σε καμία περίπτωση δεν είχε «σηκωθεί» τόσο ψηλά. Η ιδιαίτερη μνεία του πρωθυπουργού να κάνει λόγο για εξυπηρέτηση συμφερόντων μέσα από την «υιοθέτηση» του όρου «εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ» μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί και σίγουρα θα αποτελέσει θρυαλλίδα εξελίξεων γύρω από το εν λόγω ζήτημα.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία ωστόσο, είναι ποια ακριβώς θα είναι η απάντηση του κ. Χατζηδάκη, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Τσίπρα από όλη την ΚΟ της ΝΔ. Και φυσικά, δεν αναμένει κανείς μία ανακοίνωση για το ποιόν του πολιτικού ανδρός και πόσο επιτακτικά ο ΟΟΣΑ ζητούσε τις επίμαχες μεταρρυθμίσεις, αλλά απτά στοιχεία που να αποδεικνύουν περίτρανα ότι ο πρωθυπουργός έσφαλε στην καταγγελία του. Ειδάλλως ο κ. Χατζηδάκης έχει πρόβλημα…

Για την ιστορία υπενθυμίζεται ότι στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με τα όσα διεμήνυε τότε ο κ. Χατζηδάκης, συγκαταλέγονταν το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, τις μεταρρυθμίσεις για το γάλα, το ψωμί, τα φάρμακα και πολλά άλλα.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ρεπορτάζ που είχε αναρτήσει το Euro2day, σύμφωνα με το οποίο:

Η «εργαλειοθήκη», η οποία τιμολογήθηκε 900.000 ευρώ συν ΦΠΑ, κι αυτό κατόπιν διαπραγματεύσεων αφού η αρχική απαίτηση του ΟΟΣΑ έφθανε το 1,5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, συντάχθηκε από Έλληνες.
Συγκεκριμένα, η σύμβαση που σύναψε ο ΟΟΣΑ με το Δημόσιο ανέλαβε να πληρώσει 600.000 ευρώ στο ΙΟΒΕ το οποίο θα λειτουργούσε ως υπεργολάβος του.

Με άλλα λόγια, οι αναλυτές του ΙΟΒΕ και πιθανόν κάποιοι εξωτερικοί συνεργάτες του θα έβγαζαν το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς. Διαφορετικά δεν θα μπορούσε να εξηγηθεί γιατί το ΙΟΒΕ θα λάμβανε τα δύο τρίτα του τιμήματος.

Όμως, υπάρχει και συνέχεια.

Ασφαλείς πηγές αναφέρουν ότι ο ΟΟΣΑ ανέθεσε το υπόλοιπο μέρος της μελέτης σε πέντε Έλληνες εμπειρογνώμονες στην Ελλάδα. Πρόκειται για τρεις δικηγόρους, για την ακρίβεια τρεις κυρίες, και δύο οικονομολόγους. Οι τελευταίοι δεν εργάζονται σε τράπεζες.

Η αμοιβή των πέντε εμπειρογνωμόνων ανέρχεται σε 300.000 ευρώ, σύμφωνα με πηγή.

Φυσικά, οι υπεύθυνοι του ΟΟΣΑ έλαβαν γνώση και ενέκριναν τα κείμενα που στάλθηκαν από την Αθήνα, ενώ πιθανόν έκαναν κάποιες παρεμβάσεις πριν καταλήξουν στο τελικό, εκτιμούν οι γνωρίζοντες.

Όλα αυτά πιθανόν εξηγούν κάποιες περιπτώσεις που υπάρχουν στις 600 και πλέον σελίδες της αποκαλούμενης έκθεσης του ΟΟΣΑ. Οι τελευταίες δεν είναι δυνατόν να είχαν υποπέσει στην αντίληψη ξένων αναλυτών χωρίς ελληνική καθοδήγηση.

Ίσως όλα αυτά εξηγούν και κάτι ακόμη: τις επανειλημμένες αναφορές κυβερνητικών αξιωματούχων σε πιθανές σκοπιμότητες που μπορεί να κρύβουν κάποιες απαιτήσεις των δανειστών. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση της «εργαλειοθήκης», οι απαιτήσεις στηρίζονται σε έργο Ελλήνων.

Δείτε το επίμαχο βίντεο



Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....