Διυλιστήριο: 09/27/19
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Reuters : Ερευνούν την Deutsche Bank για ξέπλυμα μαύρου χρήματος - Νεκρός ο βασικός μάρτυρας


Το Διυλιστήριο λέει : ''...Κανονικά θα έπρεπε να είναι πρώτη είδηση ... αλλά ποιος εθελόδουλος θα αντιμιλήσει σε αυτούς που μας κουνάνε το δάχτυλο και μας μιλούν για νομιμότητα ; Αργά ή γρήγορα θα σκάσει η φούσκα της Deutsche Bank και θα μας πάρει όλους στην Ευρώπη. Δυστυχώς δεν έχουμε πολιτικούς, όπου θα δημιουργήσουν αυτό το περιβάλλον προστασίας για ένα τέτοιο ενδεχόμενο   ''

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας έχει καταφέρει να κρατηθεί ένα μέγιστο σκάνδαλο που εμπλέκει πάλι την γερμανική τράπεζα. Μιλάμε για σκάνδαλο διακίνησης μαύρου χρήματος σε διάφορες χώρες, στην Δανία, την Βρετανία την Εσθονία αλλά και τις Ηνωμένες Πολιτείες, που ανέρχεται στα 200 δις ευρώ! Αυτό για να καταλάβετε το μέγεθος της διαφθοράς σε γερμανικό επίπεδο και πως οι Γερμανοί κατάφερναν τόσες δεκαετίες να παρουσιάζουν μία αναπτυξιακή πορεία, που όμως βασίζεται στην διαφθορά και την ρεμούλα.

Σύμφωνα με το Reuters, Γερμανοί εισαγγελείς ερευνούν το τελευταίο διάστημα κατά πόσον η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας εμπλέκεται σε σκάνδαλο νομιμοποίησης παράνομου χρήματος, που έχει ως πυρήνα την Danske Bank με έδρα την Εσθονία.

Αυτό που όμως προκαλεί αποτροπιασμό είναι πως ο πρώην επικεφαλής της συγκεκριμένης τράπεζας στην Εσθονία, που ήταν και ο βασικός μάρτυρας για τις μαύρες πληρωμές, Άιβαρ Ρέχε, Βρέθηκε νεκρός λίγες ημέρες αφότου είχε μυστηριωδώς εξαφανιστεί.

Ο Ρέχε ήταν μάρτυρας στην εν εξελίξει έρευνα για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες ενέργειες μέσω της τράπεζας και οι Aρχές φοβούνταν για τη ζωή του. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως το πτώμα του Ράχε βρέθηκε κοντά στο σπίτι του.

Όλη η περιοχή όμως γύρω από το αυτό είχε εξεταστεί διεξοδικά από την ημέρα της εξαφάνισής του. Ο Ρέχε ήταν επικεφαλής της εσθονικής μονάδας της Danske Bank από το 2007 έως το 2015.

Πηγή www.reuters.com

Διαβάστε περισσότερα.... »
....