Διυλιστήριο: 09/03/17
ροη αναρτησεων

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

Π.Μοσκοβισί: «Σκάνδαλο για την ΕΕ τα Μνημόνια της Ελλάδας - Δεν είχαμε δικαίωμα να αποφασίσουμε για την μοίρα ενός λαού»



Με μια δήλωση που πρώτοι απ'όλους θα πρέπει να την διαβάσουν οι ηγέτες και οι ηγεσίες των ελληνικών κυβερνήσεων που οδήγησαν την χώρα σε αυτό το σημείο από το 2010 και μετά, υπερασπιζόμενες τον εκχώρηση δημοσιονομικού ελέγχου της χώρας σε ξένους, ο Πιέρ Μοσκοβισί, ο πλέον αρμόδιος όλων ως Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για νομισματικές και οικονομικές υποθέσεις, χαρακτήρισε "Σκάνδαλο για την ΕΕ" τα Μνημόνια που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα!

Ο Πιερ Μοσκοβισί από το διεθνές οικονομικό φόρουμ του Κόμο, στην απάντησή του σε σχετική ερώτηση εφημερίδας του Μιλάνου είπε: "Είναι ένα σκάνδαλο σε ότι αφορά τις δημοκρατικές διαδικασίες, όχι μόνο γιατί οι αποφάσεις της ΕΕ για την Ελλάδα ήταν σκανδαλώδεις, αλλά διότι το να αποφασίζεις με αυτό τον τρόπο την μοίρα ενός λαού, το να επιβάλεις λεπτομερειακά αποφάσεις για τις συντάξεις, την αγορά εργασίας είναι σκανδαλώδες…

Μιλώ για τις βασικές λεπτομέρειες της ζωής μιας χώρας που αποφασίστηκαν σε έναν οργανισμό, κεκλεισμένων των θυρών, οι εργασίες του οποίου ετοιμάζονται από τεχνοκράτες, χωρίς τον ελάχιστο έλεγχο ενός κοινοβουλίου.

Χωρίς τα μέσα ενημέρωσης να γνωρίζουν πραγματικά τι λέγεται, χωρίς σταθερά κριτήρια ή μια κοινή κατευθυντήρια γραμμή".

Τι έχουν αν πουν οι του μνημονιακού τόξου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι), που δηλώνουν ακόμα μέχρι σήμερα ότι "Και αν δεν υπήρχε Μνημόνιο θα έπρεπε να το εφεύρουμε;".

Και τι έχει να πει η νυν κυβέρνηση που ανέβηκε στην εξουσία με την υπόσχεση κατάργησης των Μνημονίων για να υπογράψει ένα τρίτο, ακόμα επαχθέστερο με την δικαιολογία ότι πρόκειται για έξοδο από τα Μνημόνια;

Για τους λοιπούς "εταίρους" και ειδικά την Γερμανία, τα λόγια περισσεύουν: Οτι έκανε στον Β'ΠΠ με τα όπλα, το κάνει σήμερα με το ευρώ...

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τους τα' ψαλε στα ελληνικά



Σκληρές αλήθειες από τον Λαζόπουλο, που μίλησε σε γαλλογερμανικό κανάλι

Από τη Μαρία Ανδρέου

Ελληνας μέχρι το κόκαλο! Ο Λάκης Λαζόπουλος έκανε τη διαφορά και στο γαλλογερμανικό κανάλι ΑRΤΕ, όπου βρέθηκε πρόσφατα προσκεκλημένος, προτιμώντας να μιλήσει στα ελληνικά με θέμα το μέλλον της Ευρώπης. Ο δημοφιλής ηθοποιός, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να τοποθετηθεί στα αγγλικά ή στα γαλλικά, όπως έκαναν οι άλλοι σημαντικοί καλεσμένοι στο πάνελ, επέλεξε να μιλήσει στη μητρική του γλώσσα, αποδεικνύοντας ότι είναι ένα γνήσιος πατριώτης αλλά και ένας αληθινός Ευρωπαίος και αιφνιδιάζοντας την όμορφη παρουσιάστρια.

Ο δημοφιλής δημιουργός αποδέχτηκε την πρόσκληση να βρεθεί στο πάνελ της γνωστής εκπομπής «Square Salon 2» του γαλλογερμανικού καναλιού ΑRTE, έπειτα από αλλεπάλληλες προσκλήσεις του σταθμού και της διάσημης παρουσιάστριας Gerlach Annette, ως ένας από τους πιο αγαπητούς ηθοποιούς της χώρας του, με μεγάλη απήχηση στο κοινό. Μάλιστα, απόψε τα μεσάνυχτα η φωνή του Λάκη θα ακουστεί από τη Γερμανία και τη Γαλλία μέχρι τη Φινλανδία, την Ιταλία, την Ιρλανδία, την Πολωνία και πολλοί Ελληνες θα ταυτιστούν μαζί του.

Ο ίδιος είπε για τους Ελληνες και την Ευρώπη: «Οταν είσαι μέσα σε ένα εστιατόριο και τρως, δεν μπορείς να πεις σε έναν άνθρωπο που στέκεται απέξω να είναι ευτυχής. Πρέπει να τον καλέσεις μέσα. Και οι νέοι σήμερα δεν τρώνε. Είναι έξω από το εστιατόριο και θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι να κοιτάζουν αυτούς που είναι μέσα να τρώνε. Κι από πάνω έχουν και αυτούς που τους ρωτούν: "Μα, γιατί δεν σου αρέσει το εστιατόριο;" "Αφού δεν τρώω, πώς να μου αρέσει;" Δεν είμαστε μέλη της ίδιας Ευρώπης. Κάποιοι στέκονται στην ουρά βλέποντας το όχημα της Ευρώπης να προχωρά. Και, πέρα από την πολιτική, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στην άκρη του δρόμου της Ευρώπης...» και συμπλήρωσε με νόημα ο καλλιτέχνης: «Οι Ελληνες συνταξιούχοι, που δούλεψαν από παιδιά για να μπορούν να ζήσουν στα γεράματά τους, τώρα τους αρνούνται τη σύνταξη, γιατί πρέπει να εξυπηρετηθεί η αποπληρωμή του χρέους. Και όταν ρωτούν γιατί, η απάντηση που τους δίνεται από την κυβέρνηση είναι πως "δεν είμαστε εμείς που δεν θέλουμε να σου δώσουμε τη σύνταξη, αλλά οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν". Eτσι, εγώ ο Eλληνας βρίσκομαι να δουλεύω για τους Ευρωπαίους, που δεν γνωρίζω, που παίρνουν τα χρήματά μου, ενώ οι Ελληνες πολιτικοί που με διοικούν έχω την αίσθηση ότι δεν έχουν ευθύνη και αυτό είναι μεγάλο ψέμα».

Να σημειωθεί ότι ο Λάκης πέρασε τη μεγάλη πόρτα του ARTE στο Στρασβούργο ενώ ο γαλλογερμανικός σταθμός γιορτάζει τα 25 χρόνια λειτουργίας του και έχει ως στόχο του να στείλει στους τηλεθεατές του το μήνυμα ότι το παν δεν είναι η γαλλογερμανική συνεννόηση, αλλά η αλληλεγγύη σε όλη την Ευρώπη.

Με το θάρρος της γνώμης του

Στο τέλος ο Λάκης προβλημάτισε το πάνελ λέγοντας: «Αν μου ζητούσαν στο καρναβάλι να ντυθώ Ευρωπαίος, δεν θα ήξερα τι κοστούμι να φτιάξω. Με τι να μοιάζει; Πώς είναι να είσαι Ευρωπαίος; Ναι, μιλάμε για αλληλεγγύη και είμαι σύμφωνος σ' αυτό. Αλλά πώς να αισθανθώ Ευρωπαίος και αλληλέγγυος, όταν μου λένε ότι πρέπει να κάνεις αυτό, πρέπει να κάνεις εκείνο; Πιστεύω ότι κάθε ηγέτης της Ευρώπης, στο επίπεδο της Ευρώπης, θα πρέπει μεν να υπερασπίζεται τη χώρα του, αλλά και όλους τους πολίτες της Ε.Ε. Ναι, να υπερασπιστώ τον Γερμανό ή τον Γάλλο, αλλά θέλω να κάνουν το ίδιο και για μένα τον Ελληνα». Ο Λάκης, ο οποίος κλήθηκε να πάρει θέση στο θέμα της εκπομπής «Comment rendre l' Europe aux peuples? (Πώς μπορεί να αποκατασταθεί η έννοια της Ενωμένης Ευρώπης στους πολίτες της;) στο τέλος δέχτηκε τα συγχαρητήρια της αρχισυντάκτριας Bommers Lara για το θάρρος της γνώμης του και έκλεψε τις εντυπώσεις.

Τέλος σε ερώτηση που δέχθηκε ο Λάκης Λαζόπουλος για το τι πρέπει να γίνει ούτως ώστε οι Έλληνες που υποφέρουν να ξαναποκτήσουν τοευρωπαϊκό όνειρο, απάντησε:

«Οι Έλληνες είναι μέρος της Ευρωπαϊκής μελωδίας που έχει όλες τις νότες αλλά δυστυχώς είμαστε τη θέση να ακούμε μόνο τη νότα των Γερμανών. Ντο, ντο, ντο με αυστηρό τόνο».

To video μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ


diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....