Διυλιστήριο: 06/23/14
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Παναγιώτης Βουρλούμης , πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ. Ξεμπροστιάζει το σύστημα που εξυπηρέτησε και εξυπηρετήθηκε !!!

Γράφει
ο Παναγής Βουρλούμης

Όταν ήμουν στην Εμπορική Τράπεζα, τέλος δεκαετίας του 1970, κάναμε κάποιον διαγωνισμό για να προσλάβουμε προσωπικό.
Ένας υπουργός με πίεζε να του δώσω τα θέματα, προφανώς για να τα περάσει στους δικούς του. Όταν το πήρε απόφαση πως δεν γινόταν τίποτε άλλαξε τροπάριο. Ζητούσε να καθυστερήσω την ανακοίνωση των επιτυχόντων και να δώσω τα ονόματα πρώτα σ’ εκείνον για να τους πει ότι πέτυχαν «κατόπιν ενεργειών του». Όταν ξανά αρνήθηκα μου είπε -ήταν κι άλλοι μπροστά- «για κάτι σαν κι εσένα θα χάσουμε τις εκλογές», δεν χρειάζονται σχόλια.

Υπήρξα κι εγώ στην πιο πρόσφατη μετεμψύχωσή μου προϊόν του πελατειακού συστήματος.
Εκεί όμως ίσως κάποιοι ελαφρώς την πάτησαν.
Στο ΟΤΕ, την περίοδο 2004 - 2010 καταφέραμε να απαλλαγούμε από τρεις πληγές του πελατειακού συστήματος, οι οποίες είναι οι εξής:
- Έλεγχος διορισμών - προαγωγών - θέσεων «κλειδιών».
- Έλεγχος προμηθειών.
- Έλεγχος διαφημιστικών κονδυλίων.
Αποτύχαμε στην αξιολόγηση που είναι ανάθεμα για τον συνδικαλισμό.
Όπου επικρατεί απόλυτη μονιμότητα και όσο η Δικαιοσύνη λειτουργεί όπως ξέρουμε, πειθαρχία στον χώρο εργασίας δεν μπορεί να παγιωθεί.

Η αντίσταση στο πελατειακό κράτος έχει κόστος.
Το πελατειακό κράτος εκδικείται με όπλα τα φιλικά του ΜΜΕ και ελεγχόμενους δικαστικούς. Στοχεύουν να εξουδετερώσουν όσους το μπλοκάρουν γιατί θέλουν να κάνουν σωστά τη δουλειά και παράπλευρη απώλεια είναι βέβαια ο Οργανισμός ή άλλη μονάδα που διευθύνουν.
Πάντως στην περίπτωση του ΟΤΕ αποδείχτηκε για ακόμη μία φορά ότι όταν εφαρμόζονται οι κανόνες που ισχύουν στην ιδιωτική οικονομία, τα αποτελέσματα είναι θετικά και άμεσα.
Το πελατειακό σύστημα οδηγεί σε ηθική πώρωση και τα δύο κύρια χαρακτηριστικά του είναι:
- Η παγίωση και αναπαραγωγή της αναξιοκρατίας.
- Η απαξίωση των θεσμών.

Στις δημοκρατίες σαν την δική μας η ψήφος είναι εμπορεύσιμη με αντίκρισμα προνομιακής μεταχείρισης. Οι στόχοι και σκοπιμότητες που κατευθύνουν τις αποφάσεις των κέντρων εξουσίας είναι οι στενές κομματικές και ατομικές επιδιώξεις. Ξένες και συχνά αντίθετες προς το γενικό συμφέρον.
Η κατάσταση δεν περιορίζεται στην κεντρική κυβέρνηση, αλλά διαχέεται παντού, όπου ασκείται εξουσία – Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκπαίδευση, δικαιοσύνη, συνδικαλισμός.
Είναι εύκολα κατανοητό ότι διακυβέρνηση που στηρίζεται σε τέτοιες αρχές όπως π.χ. επιλογή στελεχών σε όλα τα επίπεδα με κριτήρια άσχετα με ικανότητα και ακεραιότητα, οδηγεί αργά ή γρηγορότερα σε αποτυχία. Δεν κάνει διαφορά αν πρόκειται για Οργανισμό, επιχείρηση, ή όπως στην περίπτωσή μας, το κράτος.
Είναι επίσης αυτονόητο ότι σε πελατειακό σύστημα δεν λειτουργεί ισονομία, η λέξη κλειδί είναι «εξαίρεση», εξαίρεση από τους γενικούς κανόνες.
Έτσι υπονομεύεται η εμπιστοσύνη του πολίτη στους θεσμούς. Είναι κατ’ εξοχήν διαβρωτικό, εκτρέφει τη διαφθορά και κάμπτει την ηθική αντίσταση των πιο πολλών.
Η προσαρμογή σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον είναι συχνά θέμα επιβίωσης για τον πολίτη, άσχετα αν το σιχαίνεται. Όταν ζεις σε ζούγκλα ή θα τους φας ή θα σε φάνε.

Ο στρεβλός αυτός τρόπος διακυβέρνησης έπαιξε πάντα σημαντικό ρόλο στη χώρα μας, αλλά μεταπολιτευτικά επικράτησε εντελώς και θεσμοθετήθηκε κιόλας όπως π.χ. με την κατάργηση των υπηρεσιακών γενικών διευθυντών στα υπουργεία.
Παραμερίστηκε εκείνο που οι αφελείς ιδεολόγοι αποκαλούν γενικό συμφέρον και χρηστή διοίκηση. Το πελατειακό σύστημα και το ανεξέλεγκτο μεγάλωμα του δημόσιου τομέα, χέρι χέρι έφτιαξαν το κράτος που έχουμε. Έχει το σύστημα απόλυτη ανάγκη από το μεγάλο κράτος για να ελέγχει τους πόρους.
Με εξαίρεση τα δημογραφικά, οι υπόλοιπες πληγές που εξετάζουμε εδώ σήμερα εκεί έχουν τη ρίζα τους, είναι παράγωγά του.
Το πελατειακό σύστημα είναι η γενεσιουργός αιτία, η μαμά των άλλων κακών.

Δεν είναι καθόλου παράξενο ότι η Ελλάδα χρεοκόπησε. Θα είχε γίνει πολύ νωρίτερα αν το σύστημα για να συντηρηθεί δεν δανειζόταν.
Δάνεια στην πλάτη αυτής και των επόμενων γενεών που οδήγησαν στην υποδούλωση.
Πρέπει να ασχοληθούμε κάποτε με το πού τελειώνει η βλακεία, η επιπολαιότητα, η ανικανότητα και πού αρχίζει η ιδιοτέλεια, ο δόλος και η εγκληματική αμέλεια.
Αν η χώρα ήταν μια οποιαδήποτε επιχείρηση, η διοίκησή της θα είχε εκπαραθυρωθεί προ πολλού.
Το σύστημα όμως δεν το προβλέπει.
Οι επιλογές που μας προσφέρει είναι να διαλέξουμε ανάμεσα στην πελατοκρατία Α ή Β ή Γ κ.λπ.

Με τη διάγνωση ότι το πελατειακό σύστημα είναι στη ρίζα του προβλήματός μας προφανώς πολύ λίγοι συμφωνούν. Αλλιώς δεν εξηγείται γιατί το υπομένουμε ενώ ξέρουμε – είναι γνωστοί και δοκιμασμένοι οι τρόποι, τα μέτρα που θα μας απάλλασσαν από αυτό;
Να αναφέρω μερικά:
- Αξιολόγηση προσωπικού στο Δημόσιο.
- Υπηρεσιακή ιεραρχία στα υπουργεία.
- Ηλεκτρονική οργάνωση της φορολογίας ώστε να μην έρχεται σε επαφή ο φορολογούμενος με τον εφοριακό.
- Ηλεκτρονικές προμήθειες.
Και άλλες φαινομενικά απλές αλλαγές που όμως και όταν ακόμη νομοθετούνται καταργούνται στην πράξη.
Και πάνω απ’ όλα η αναθεώρηση ενός παρωχημένου Συντάγματος που έχει γίνει ο κύριος στυλοβάτης του πελατειακού συστήματος, που δημιουργεί πολίτες διαφορετικών ταχυτήτων και εξασφαλίζει το απυρόβλητο – την ασυδοσία των λειτουργών του συστήματος, γιατί τελικά με άτομα έχουμε να κάνουμε και όχι με αφηρημένες έννοιες.

Άτομα όπως εσείς κι εγώ, που αποζούν από το σύστημα – είτε ως πελάτες του είτε ως νονοί ή και τα δύο κατά περίπτωση. Ένα απέραντο μωσαϊκό από μικροσυμφέροντα και αλληλεξαρτήσεις που μπλοκάρει κάθε μεταρρύθμιση.
Πρόσφατο παράδειγμα οι 300 αγκυλώσεις που εντοπίζει ο ΟΟΣΑ και η αντίδραση των συμφερόντων. Και δεν μιλάμε εδώ για μεγάλες μεταρρυθμίσεις αλλά για τα σχετικά εύκολα.

Θα έλεγε κανείς ότι το σοκ της κρίσης, το ενάμισι εκατομμύριο άνεργοι, τα «κουρέματα», η εθνική ταπείνωση, θα οδηγούσαν την πολιτική τάξη σε αυτοκριτική, σε αναθεώρηση του τρόπου που κυβερνήθηκε η χώρα τις πρόσφατες δεκαετίες. Τίποτε απ’ όλα αυτά.
Αντίθετα, η φροντίδα των περισσοτέρων είναι πώς θα σωθεί το πελατειακό κεφάλαιο που έχουν μαζέψει κι επειδή δεν υπάρχουν τώρα δανεικά να μοιράσουν το έχουν στρέψει στην προστασία.
Πώς δεν θα θιγούν οι μεγάλες ομάδες πελατείας τους – δηλαδή κυρίως το Δημόσιο και αν πρέπει να θιγούν να μην πειραχτεί το υπόβαθρο, η νομοθεσία, τα κεκτημένα και προνόμια που συντηρούν το πελατειακό κράτος.
Να διατηρηθεί με κάθε τρόπο το κομματικό κράτος.
Τα μονοπώλια στην Παιδεία και αλλού.
Εκεί είναι η δεξαμενή της πελατείας. Η πηγή της δύναμης και όλα αυτά με τον ιδεολογικό μανδύα του αριστερισμού από τη μία και του λαϊκισμού και από τις δύο μεριές.
Και φοβούμαι πως αν δεν γίνουν οι θεσμικές και διαρθρωτικές αλλαγές, που όλοι ξέρουμε ποιες είναι, οι θυσίες που περνά ο λαός μας θα πάνε χαμένες.
Αν η χώρα μας ήταν σε απομόνωση, ο τρόπος διακυβέρνησής της θα είχε λίγη σημασία.
Όμως είναι αδύνατο να αποφύγουμε τον παγκόσμιο ανταγωνισμό και η φόρμουλα που ακολουθήσαμε ως τώρα μάς έχει περιθωριοποιήσει και τη φτώχεια και μιζέρια θα ακολουθήσουν εθνικοί κίνδυνοι.
Ζητούμε από τους πρωταγωνιστές του πελατειακού συστήματος να το καταργήσουν, περίπου να αυτοκτονήσουν.
Όμως δεν υπάρχει άλλος δρόμος μέσα στο πλαίσιο της δημοκρατίας.
Και ας βιαστούμε.
Όταν η πίεση ανέβει πολύ, συχνά το καπάκι του τέντζερη πετάγεται και ας θυμηθούμε ότι κανένα από τα Συντάγματά μας δεν είναι αποτέλεσμα αναθεώρησης με τις διαδικασίες που προέβλεπε το προηγούμενο.

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το πρόσωπο της εξουσίας..

    ..στην χώρα μας, είναι παραμορφωμένο, απεχθές, διεστραμμένο,
..σαν εκείνα τα πρόστυχα πρόσωπα στους πίνακες του Ιερώνυμου Μπος, που απεικόνιζαν απάνω τους όλη την βδελυρότητα της βρώμικης και άτιμης ψυχής τους!

Η εξουσία στην χώρα μας, προσωποποιημένη στους κυβερνώντες, στους διορισμένους δορυφόρους τους, και στα δημοσιογραφικά τους φερέφωνα,
..είναι αποκρουστική, αποπνέει μπόχα και σαπίλα, κακία, απληστία, και παλιανθρωπιά.

Η εξουσία στην χώρα μας, υπόσχεται και ψεύδεται, απειλεί, δέρνει, φυλακίζει, ρημάζει,
..και συγκαλύπτει, συγκαλύπτει, όλο συγκαλύπτει τις βρωμιές της, τις απάτες της, τις κλεψιές και τις αγυρτείες της.

Κατά συρροή οικονομικοί, ηθικοί, πνευματικοί δολοφόνοι, με σκούρα κοστούμια και γραβάτες, με ύφος σοβαρό και περισπούδαστο, αναλύουν με μιά απέραντη μπουρδολογία γιατί πρέπει να είναι αυτοί και όχι άλλοι οι φορείς της εξουσίας, γιατί πρέπει να έχουν το ακαταλόγιστο και το ακαταδίωκτο, το ''λύειν και δεσμείν'' επί των πολιτών-υπηκόων-δουλοπάροικων.

Η εξουσία στην χώρα μας πετσοκόβει την Δημοκρατία, εκμαυλίζει την Δικαιοσύνη, περιθωριοποιεί τους υγιώς σκεπτόμενους και τους ''αντιρρησίες'', ποινικοποιεί το δικαίωμα της άποψης, καταργεί το τεκμήριο της αθωότητας.

Η εξουσία στην χώρα μας έχει ίσως το πιό απεχθές πρόσωπο του φασισμού στον πλανήτη, χειρότερο ακόμα και από τις τρίτο-τέταρτο κοσμικές χώρες της Ασίας, της Μαύρης Ηπείρου και της Λατινικής Αμερικής!
Ακριβώς επειδή εκείνες είναι τρίτο-τέταρτο κοσμικές χώρες, από κεί ξεκίνησαν και από αυτή την μοίρα τους πολεμούν να γλυτώσουν.
Ενώ εμείς ξεκινήσαμε σαν αναπτυγμένη ή έστω υπό ανάπτυξη χώρα και με τις συντονισμένες ''προσπάθειες'' της εγκληματικής αυτής κλίκας που εδώ λέγεται ''εξουσία'', οπισθοχωρούμε συνεχώς προς τον πάτο της αξιολόγησης σύμφωνα με πολιτισμικά, οικονομικά, πολιτικά και πολιτιστικά κριτήρια!

Περιθώρια και ελπίδες δεν υπάρχουν.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!
Εκτός του λαού, και του ακροτελεύτιου άρθρου του Συντάγματος,
..για όσο τουλάχιστον δεν το έχουν και αυτό καταργήσει και τυπικά.
Γιατί ουσιαστικά, ήδη Σύνταγμα δεν υπάρχει!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γιάννης Ζουγανέλης έξω από τα δόντια :''Είστε πανστρατιά γουρουνοποιημένων''.Ένα άρθρο που πρέπει να διαβάσετε !!!

Μας ψεκάζουνε;

Ακόμα και αν δεν μας ψεκάζουνε, αντιδρούμε σαν να είμαστε ψεκασμένοι. Πάντως σίγουρα τρώμε κουτόχορτο.

Ντροπή αισθάνομαι αίσχος, μέσα μου, έξω μου δεξιά και αριστερά μου,που συνεχίζουμε να πληρώνουμε τις μαλακίες τους, την ανημποριά τους.

Είμαστε χάπατα που ακούμε και εφαρμόζουμε και πληρώνουμε με αίμα, με ανθρώπινες απώλειες, με την αξιοπρέπεια μας, με το μέλλον μας.

Πολεμάνε την ανθρωπιά, την αξιοπρέπειά μας, την τιμή μας, τις σχέσεις μας, την πίστη μας για την ζωή, αφόπλισαν την έκφρασή μας, την γοητεία μας και κυρίως τον έρωτά μας.

Η έλλειψη κυβερνητικότητάς τους χρεοκόπησε ένα Κράτος που δεν φρόντισε ούτως ή άλλως ποτέ τον πολίτη. Και σαν δε ντρεπόμαστε, είμαστε ακόμα έρμαια των πρωτοβουλιών τους, της ψευτοδημοκρατίας τους. Μας έχουν βάλει στα σχοινιά και μας βαράνε αλύπητα, οι παλιοσκατοχαμούρες.

Και εμείς στριμωχνόμαστε στις ουρές των εφοριών, των τραπεζών, των νοσοκομείων και πληρώνουμε, πληρώνουμε χωρίς ποτέ να μας ανταποδίδεται τίποτα απολύτως.

ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ, είμαστε χάφτες - κότες λιράτες - ζώα που δεν θέλουν να αρθρώσουν λόγο, δεν έχουν μπόι, ανθρώπινη υπόσταση,ιδεολογία, αντιλήψεις, δημιουργία.

Ακούμε και εφαρμόζουμε - Αποφασίζουν και πληρώνουμε.

Γράφουμε το μέλλον και τα παιδιά μας στα παλιά μας τα παπούτσια

Πληρώνουμε όταν τρώμε, όταν πίνουμε, όταν καπνίζουμε, όταν περπατάμε και αυτοί μας πουλάνε και δεν μας αγοράζει κανείς !!!

Γιατί είμαστε άχρηστα τομάρια, μικροί σε όλα, ανήμποροι.

Μας πέρασαν το παραμύθι της Δημοκρατίας με την έκφραση των εκλογών, ενώ στήσανε εκλογικούς νόμους που μας κατευθύνουν σαν ερίφια στην σφαγή.

Βέβαια εδώ ξεχωρίζω τους πολίτες που για να εκτονωθούν και να εκτονώσουν τα συναισθήματά τους και και καταπιεσμένες τραμπούκικες λογικές μέσα τους, ψήφισαν φασιστοναζί ανθρωπόμορφα. Ακόμα και το γέλιο τους έχει υπονοούμενο δηλητηριώδες.

Θρέψτε και άλλο τα φίδια χαμερπείς, αφού εσείς δεν κουνιέστε. Και αν κουνιέται κάτι, είναι ο κώλος σας.

Δώστε και άλλα στους μαλάκες, μας αξίζει. Μέτρα, μνημόνια από τα ξένα, με πληρωμένους αγγλοσάξωνες Γερμανοθρεμένους, που τους καλέσατε να κάνουν κουμάντο στα οικονομικά μας,γιατι δεν μπορείτε να διαχειριστείτε αυτά που φάγατε.

Εκτός από το να προδίδετε, να ξεπουλάτε, να παραδίδεστε, να στήνεστε για να σας φοράνε ότι γουστάρουνε και εσείς να τους καυλώνετε και άλλο.

Άνεργε φίλε, που δεν κρύβω ότι σε σκέφτομαι, που είσαι κρυμμένος ;

Ποια μιζέρια δεν σε αφήνει να αντιδράσεις ; Ποιο βόλεμα σε κρατάει στην ανυπαρξία σου; Ποια παιδεία σε έπλασε γιγάντιο, ανήμπορο ; Που είναι αυτοί που σε υπερασπίζονται;

Δεν αντέχουμε άλλο ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

Καταλάβετέ το ! Όπως βλέπετε, δεν υπάρχει θεία δίκη, για αυτό πιστεύετε στο Θεό.

Πέστε, ηλίθιοι, σε ποιον Θεό πιστεύετε και είστε τόσο υποτακτικοί, τόσο ξενόδουλοι ;

Ποια μάνα σας έτρεφε και τι γάλα σας βύζαξε ;

Τι σκατά τρώτε και γέμισε ο τόπος βοθρίλα, γουρούνια χοντρόπετσα που το λίπος σας, σας κάνει να γλιστράτε;

Οχετοί, βρώμοι και φαγάδες, ψεύτες, αφήστε μας επιτέλους, απαλλάξτε μας. Θα βρούμε την άκρη. Καλύτερα θα ισορροπήσουμε μόνοι μας,

Είστε πανστρατιά γουρουνοποιημένων

Να φύγετε, να πάτε στις χώρες που υπερασπίζεστε. Εδώ ρε καθάρματα, γεννήθηκε η Δημοκρατία, ο Περικλής, ο Πυθαγόρας, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας, ο Όμηρος όλη η σοφία στην οποία ο δυτικός πολιτισμός συστήθηκε.

Τι σχέση έχετε εσείς με την ελληνική κουλτούρα ; Με τα γράμματα, με τις τέχνες, με την δημιουργία, με την αγάπη;

Τα μέτρα σας είναι η εκμετάλλευση των πραγματικών ανθρώπων που σας πληρώνουνε, των εργαζομένων που σας πληρώνουνε, των εργατών που σας πληρώνουνε, των συνταξιούχων που σας πληρώνουνε και εσείς τρώτε τις σάρκες μας χωρίς να σας καίγεται καρφί.

Τέρμα στην εφαρμογή των αποφάσεών τους. Επιτέλους, αν δεν μπορούμε να επαναστατήσουμε, να αντιδράσουμε και έτσι να ισορροπήσουμε στο υπόλοιπο της ζωής μας, για να υπάρξει μέλλον.


Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «Καλώ Το ΧΩΝΙ να πάρει πρωτοβουλία διαλόγου για ένα αντιμνημονιακό μέτωπο»!‏ Η ισχύς εν τη ενώσει !!!

Με μια κίνηση που μπορεί να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝ.ΕΛ.), Πάνος Καμμένος, πρότεινε στην αντιμνημονιακή εφημερίδα Το ΧΩΝΙ να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία διαλόγου για τη δημιουργία ενός πατριωτικού, δημοκρατικού, αντιμνημονιακού μετώπου.


Ο Πάνος Καμμένος απευθύνει προσκλητήριο συστράτευσης όλων των δυνάμεων, που -διατηρώντας την αυτονομία τους- θα ενώσουν τις δυνάμεις τους σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Το προσκλητήριο στοχεύει να συγκεντρώσει τις ευρύτερες δυνατές δυνάμεις -και όχι, αποκλειστικά, του κεντροδεξιού χώρου- ώστε να εκλεγούν οι βουλευτές που θα δώσουν την επόμενη κυβερνητική λύση, αποκαθιστώντας τις δημοκρατικές αρχές και ορθώνοντας το ανάστημα απέναντι στους δανειστές και τα μέτρα εξαθλίωσης του ελληνικού λαού.

Το μέτωπο πρέπει να προκύψει άμεσα, διότι οι εκλογές μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή.
Το μέτωπο πρέπει να προκύψει μέσα από έναν ανοιχτό διάλογο.
«Ο διάλογος αυτός δεν μπορούν να είναι ούτε κρυφοί, ούτε κάτω από το τραπέζι, ούτε εν αγνοία του ελληνικού λαού. Γιʼ αυτό απευθύνω το προσκλητήριο μέσα από Το ΧΩΝΙ.
»Και ζητώ από Το ΧΩΝΙ, την εφημερίδα που έχει κρατήσει μια σταθερή και δίκαιη αντιμνημονιακή στάση απέναντι σε όλα αυτά τα κινήματα, να πάρει την πρωτοβουλία για έναν ανοιχτό πολιτικό διάλογο που θα οδηγήσει σε μια μεγάλη δημοκρατική συμφωνία για τη δημιουργία αυτού του μεγάλου μετώπου», τονίζει ο Π. Καμμένος σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται αυτή την Κυριακή Στο ΧΩΝΙ.

ΑΣΦΑΛΩΣ Το ΧΩΝΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ Π. ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ, ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ, ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΕΙΡΑ ΕΠΑΦΩΝ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ.

http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....