Διυλιστήριο: 09/22/17
ροη αναρτησεων

Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017

Βήμα πίσω των Σκοπιανών για την ονομασία!Πιθανότατα θα «κατεβάσουν» μνημεία και αγάλματα του Μ. Αλεξάνδρου

Στροφή 180 μοιρών για το ζήτημα της ονομασίας πραγματοποιούν τα Σκόπια, που, μεταξύ άλλων, δεν αποκλείεται να μετονομάσουν το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» σε... «Μητέρα Τερέζα», υποστηρίζει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Frankfurter Allgemeine Zeitung» (FΑΖ). Ετσι, ενώ μέχρι πρόσφατα οι Σκοπιανοί δεν έχαναν την ευκαιρία να αυτοαποκαλούνται «απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου», δίνοντας το όνομά του σε δρόμους και πλατείες και ορθώνοντας μνημεία και αγάλματα με τη μορφή του, σήμερα αναδιπλώνονται εξετάζοντας ακόμη και το ενδεχόμενο να τα «κατεβάσουν».

Στόχος της νέας κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ είναι η ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε., την οποία μπλοκάρει από το 2008 η Αθήχνα. Επειδή όμως το συμφέρον είναι πάνω απ' όλα, η νέα κυβέρνηση απεμπολεί με περισσή ευκολία το εθνικιστικό όραμα του Γκρούεφσκι και τείνει χείρα... συμφιλίωσης προς την Αθήνα.

«Η ΠΓΔΜ χρειάζεται φίλους και συμπάθειες για να επιτύχει μια σημαντική αλλαγή» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της νέας κυβέρνησης Νικολά Ντιμιτρόφ σε συνέντευξή του στη «FΑΖ». Αν και δεν επιβεβαίωσε ανοιχτά την αλλαγή ονόματος του αεροδρομίου, επέκρινε την κατασκευαστική αρχαιολατρία της κυβέρνησης Γκρούεφσκι.

«Δεν χρειαζόμαστε εκατοντάδες μνημεία για να νιώσουμε περήφανοι σαν Μακεδόνες. Θέλουμε να ξεπεράσουμε τον κενό εθνικισμό, που στηρίζεται μόνο στην ανέγερση μνημείων ή στην ονομασία δρόμων, σταδίων και αεροδρομίων ως “Μέγας Αλέξανδρος”» τόνισε, ενώ σε σχέση με το θέμα της ονομασίας δήλωσε ότι υπάρχει πρόθεση, από κοινού με τον Ελληνα ομόλογό του, για επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων στα Ηνωμένα Εθνη. Πολύ μακριά από την αμετακίνητη στάση του Γκρούεφσκι, που δεν διαπραγματευόταν την αφαίρεση της «Μακεδονίας» από την επίσημη ονομασία και το Σύνταγμα της χώρας, ο Ντιμιτρόφ δήλωσε: «Είμαστε Μακεδόνες, ως συνέπεια μιας ιστορικής διαδικασίας, η οποία δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Δεν ισχυριζόμαστε ότι είμαστε οι αποκλειστικοί Μακεδόνες.
Αισθάνομαι Μακεδόνας, αλλά δεν έχω τίποτε αντίθετο και με έναν Ελληνα από τη Θεσσαλονίκη που αισθάνεται το ίδιο Μακεδόνας, είτε με τη γεωγραφική είτε με την πολιτισμική σημασία».


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γεμίσαμε ανηψιές..

    Να άλλος ένας λόγος για τον οποίο οι βουλευτές πρέπει να σταματήσουν να διορίζουν όλο τους το σόι,
..είτε σαν υπαλλήλους της Βουλής, είτε σαν υπουργικούς συμβούλους, είτε σαν μετακλητούς, είτε σαν γενικούς παρατρεχάμενους των
υπουργείων:
Οι ανηψιές!

Μάλιστα. Οι ανηψιές.
Διότι καλά όταν διορίσεις τον γιό ή την γυναίκα σου. Λες: "ο γιός μου" ή "η γυναίκα μου".
Όταν όμως διορίσεις και την ανηψούλα και πεις: "η ανηψιά μου", ε αυτό ακούγεται κάπως.
Χρόνια τώρα η έννοια της "ανηψιάς" είναι επιβαρυμένη.
Και όχι χωρίς αιτία.
Διότι κάθε καλός οικογενειάρχης, κάθε εσχατόγερος, κάθε τσιλιμπουρδίζων τέλος πάντων που πιαστεί συνοδευόμενος από "αιθέρια ύπαρξη", ή λιγότερο αιθέρια αλλά πάντως αρκετά μικρότερή του, την συστήνει ως "ανηψιά",
..και καθαρίζει με το τυπικό της υπόθεσης.

Το ουσιαστικό όμως είναι άλλο.
Τα κουδούνια της ανηθικότητας που του κρεμάει η κοινωνία, και κρυφογελάει η πλάση πίσω απ' την πλάτη του, είναι αυτό που πρέπει να αποφεύγει κάθε ανηψιός του Καίσαρα,
..διότι όπως και η γυναίκα αυτού πρέπει όχι μόνον να είναι (που συνήθως δεν είναι), αλλά και να φαίνεται τίμιος.

Τώρα, όσο αφορά το τελευταίο κρούσμα "ανηψιάς" που παρουσιάστηκε (τί περίεργο) στον πασόκο υπουργό της κυβέρνησης (μιά φορά πασόκος πάντα πασόκος, ή: καλός πασόκος είναι μόνο ο νεκρός πασόκος),
..έχουμε να πούμε τα εξής:
Ο συγκεκριμένος πρέπει να προσέχει δύο φορές όταν πρόκειται για ανηψιές, διότι αν και πράγματι τούτη τη φορά πρόκειται για πραγματική ανηψιά (αλήθεια και χωρίς πλάκα),
..επειδή στην πολιτική πιάτσα έχει την φήμη του "υπερδραστήριου", και τέλος πάντων έχει θεαθεί και άλλες φορές με ανηψιές,
..τα κουδούνια που θα του κρεμάσουν θα είναι τρογκάνια, απ' τα μεγάλα, τα δεκάκιλα.

Θα πείτε και με το δίκιο σας: άνθρωπος που ψήφισε μνημόνια έχει τσίπα για να τον νοιάξουν τα κουδούνια,
..που έμμεσα κιόλας θα "διαφημίζουν" την υπερδραστηριότητά του;

Άλλωστε όπως λέει κι ο λαός: "οι γύφτοι (κι οι πασόκοι) τα μαλώματα (και τα ξεφτιλίκια) τα έχουν πανηγύρια"

Ψέματα;..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΕΦΚΑ: Έρχονται επιστροφές χρημάτων σε 300.000 ελεύθερους επαγγελματίες


Το αργότερο έως τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει ο υπολογισμός των εισφορών για 1,4 εκατ. ασφαλισμένους, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολουμένους και αγρότες, με βάση τα εισοδήματα του 2016, ενώ έως το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία του συμψηφισμού, σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι συμψηφισμοί στη σχετική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ, με τη δραματική μείωση των φορολογικών εσόδων να προκαλεί πονοκέφαλο τόσο στη διοίκηση του υπερφορέα όσο και στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Οι πρώτοι υπολογισμοί δείχνουν, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», ότι αυξομειώσεις στις ήδη καταβαλλόμενες εισφορές λόγω αλλαγής του εισοδήματος από το ένα έτος (2015) στο άλλο (2016) θα υπάρχουν για περίπου 300.000 ασφαλισμένους, μη μισθωτούς.

Οι περισσότεροι από αυτούς βάσει και των δειγμάτων από την ΑΑΔΕ θα πρέπει να λάβουν επιστροφές οι οποίες αναμένεται να «ροκανίσουν» τα πλεονάσματα του Ταμείου καθώς τα έσοδα από τη φορολογία εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών το 2016 ήταν μειωμένα κατά 20% ή 900 εκατ. ευρώ σε σχέση με έναν χρόνο πριν.

Βέβαια στον ΕΦΚΑ εκτιμούν ότι οι όποιες επιστροφές δεν είναι ικανές να μηδενίσουν το πλεόνασμα του Ταμείου, τοοποίο στο 8μηνο εκτιμάται ότι ανήλθε σε περίπου 470 εκατ. ευρώ.

Επισημαίνουν δε ότι περίπου το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών του πρώην ΟΑΕΕ και σχεδόν το 90% των αγροτών καταβάλλουν την κατώτατη εισφορά, η οποία δεν πρόκειται να αλλάξει ακόμη και αν οι συγκεκριμένοι εμφάνισαν χαμηλότερο εισόδημα.

Σύμφωνα με λογιστές οι επιστροφές έστω και για το υπόλοιπο 20% των μη μισθωτών ξεκινούν από κάποιες δεκάδες ευρώ και σε ορισμένες ακραίες περιπτώσεις φτάνουν και τις 10.000 ευρώ.

Στις περιπτώσεις που αποδειχθεί ότι πρέπει να επιστραφούν χρήματα στους ασφαλισμένους,βάσει του πρόσφατου νόμου για την αδήλωτη εργασία, η επιστροφή θα είναι άτοκη, αφού προηγηθεί συμψηφισμός με πάσης φύσεως οφειλές που έχουν δημιουργηθεί προς τα Ταμεία. Εάν οι οφειλές έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση, ο νόμος ορίζει ότι μπορεί επίσης να γίνει συμψηφισμός όπως συμβαίνει και με την φορολογική διοίκηση.
Μάλιστα δίνει τη δυνατότητα το υπερβάλλον ποσό να παραμείνει στον ΕΦΚΑ εφόσον ο ασφαλισμένος το επιθυμεί.

Πηγή: Καθημερινή

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

162 εκατ. ευρώ για τις αποζημιώσεις φορέων που πλήττονται εξαιτίας της ρύπανσης


Μεγάλη υπολογίζεται πως θα είναι και η οικονομική καταστροφή, μετά βεβαίως την οικολογική, από τη ρύπανση στην ευρύτερη περιοχή του Σαρωνικού και τις ακτές της Αττικής από την πετρελαιοκηλίδα.

Την ώρα που ακόμη δεν έχει αποτιμηθεί η ζημιά και κοστολογηθεί το μέγεθος της καταστροφής, εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αρκετές δεκάδες εκ. ευρώ καθώς γεγονότα και εικόνες αποτελούν πλήγμα για την τουριστική και εμπορική κίνηση σε όλο το παραλιακό μέτωπο. Είναι γεγονός ότι έχουν δημιουργηθεί σοβαρές παράπλευρες απώλειες για τους επαγγελματίες αλιείς της Ιχθυόσκαλας και όλης της περιοχής του Αργοσαρωνικού, τους καταστηματάρχες της Πειραϊκής, Αλίμου, Γλυφάδας, Βούλας μέχρι και Λαγονήσι, στον κλάδο του γιώτιγκ, τον ελλιμενισμό των γιώτ στις μαρίνες της περιοχής και βεβαίως στους ξενοδόχους της αποκαλούμενης "Αθηναϊκής Ριβιέρα" που δηλώνουν πρόωρες αποχωρήσεις και πως έχασαν τουλάχιστον έναν επιπλέον τουριστικά, παραγωγικό μήνα.

Το ερώτημα είναι εάν μπορούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι να αποζημιωθούν για διαφυγόντα κέρδη, μπροστά σε μία δεδομένη αδυναμία των ασφαλιστικών εταιρειών να καλύψουν το μέγεθος της ζημιάς τουλάχιστον στο σύνολό της αρκετοί επιχειρηματίες της περιοχής εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους ακόμη και για την οικονομική τους επιβίωση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχει η επιλογή του IOPC του Διεθνούς Κεφαλαίου Αποζημίωσης Ζημιών Ρύπανσης από Πετρέλαιο, το οποίο καλύπτει ιδιώτες αλλά και δήμους που θα προσκομίσουν συγκεκριμένα παραστατικά. Tο Διεθνές Κεφαλαίο Αποζημίωσης Ζημιών Ρύπανσης από Πετρέλαιο (International Oil Pollution Compensation Funds - IOPC) είναι ένας οργανισμός που δρα υπό την εποπτεία της Διεθνής Οργάνωσης Ναυτιλίας και παρέχει οικονομική αποζημίωση σε περιπτώσεις μόλυνσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος από πετρελαιοκηλίδες στα συμβεβλημένα κράτη. Η ανάγκη για την δημιουργία του ως άνω οργανισμού διαπιστώθηκε το 1967 με την πετρελαιοκηλίδα που διέφυγε από το "Torrey Canyon" ρυπαίνοντας τις ακτογραμμές των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γαλλίας, όπου και το συμβάν αποκάλυψε μια σειρά από σοβαρές ελλείψεις και ειδικά την απουσία μιας διεθνής συμφωνίας και ενός οργανισμού ως προς την διαχείριση και αποζημίωση τέτοιων συμβάντων. Από τη δημιουργία του τo 1969 ο οργανισμός ψήφισε μια σειρά από συμβάσεις για την διαδικασία και το ύψος αποζημίωσης και έχει αναμιχθεί σε πάνω από 140 περιστατικά παγκοσμίως, μικρότερης η μεγαλύτερης σπουδαιότητας, τα δε κονδύλια για την λειτουργία του ως άνω οργανισμού αντλούνται από εισφορές από νομικές οντότητες που προμηθεύονται πετρέλαιο διά της θαλάσσιας οδού. Ο κυριαρχικός ρόλος και η αποστολή του ως άνω οργανισμού είναι να καταβάλλει αποζημίωση σε αυτούς που έχουν υποστεί περιβαλλοντολογική μόλυνση από πετρέλαιο σε ένα κράτος μέλος και δεν μπορούν να διεκδικήσουν πλήρη αποζημίωση από τον πλοιοκτήτη υπό την ισχύ της Διεθνούς Συμβάσης για την Αστική Ευθύνη για ζημιές ρύπανσης από πετρέλαιο. Οι απαιτήσεις μπορεί να είναι ατομικές, εταιρικές, ιδιωτικών οργανισμών ή και να εκτείνονται ακόμα και σε απαιτήσεις πολιτειών ή τοπικών αρχών. 

Ένα τέτοιο συμβάν περιβαλλοντικής μόλυνσης μπορεί κατά τον ως άνω οργανισμό να στοιχειοθετήσει κυρίως ενδεικτικά, όχι περιοριστικά, 5 ειδών απαιτήσεις:
1) Φθορά ιδιοκτησίας,
2) Κόστος επιχειρήσεων απορρύπανσης στην ακτή και στην θάλασσα,
3) Διαφυγόντα κέρδη από την αλιεία,
4) Διαφυγόντα κέρδη από τον τουρισμό
5) Κόστος για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος.

Το σύνολο του ποσού που έχει συγκεντρωθεί στο ταμείο του IOPC για την Ελλάδα είναι 900 εκ. ευρώ. Τα θύματα των πετρελαιοκηλίδων μπορούν να υποβάλουν τις αξιώσεις τους απευθείας στο Ταμείο IOPC. Να σημειωθεί ότι εφόσον τα αιτήματα αποζημίωσης υποβληθούν νομότυπα και ακολουθηθεί η προσήκουσα διαδικασία, οι απαιτήσεις στην συντριπτική πλειοψηφία τους διευθετούνται εξωδικαστικά. Εάν το σύνολο των εγκεκριμένων αξιώσεων υπερβαίνει το μέγιστο όριο του Ταμείου IOPC, όλες οι αξιώσεις μειώνονται κατ' αναλογία, ενώ η μέγιστη αποζημίωση από το Ταμείο IOPC είναι περίπου 162 εκ. ευρώ.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Γιώργος Παπανδρέου δίνει βήμα προβολής στον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί

Ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου ως πρόεδρος της ανύπαρκτης Σοσιαλιστικής Διεθνούς υποδέχθηκε τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. 

Το Διυλιστήριο λέει : '' ... Ο συγκυβερνήτης του Άδωνι και του Βορίδη ...''

Οργάνωσε ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς εκδήλωση για τα παγκόσμια προβλήματα και φρόντισε με προσωπική πρόσκληση να βρεθεί στο πάνελ και ο Ακιντζί

Βήμα προβολής στο πλαίσιο μάλιστα των Ηνωμένων Εθνών και στις παράλληλες εκδηλώσεις που είναι σε εξέλιξή με την Γενική Συνέλευση του Διεθνούς Οργανισμού, προσέφερε στον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ο πρόεδρος της ανύπαρκτης πλέον Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο εξοχότατος κ. Γεώργιος Παπανδρέου.

Όπως μεταδίδει ο ιστότοπος mignatiou.com, ο Γιώργος Παπανδρέου που προτιμά φυσικά την Νέα Υόρκη από την Αθήνα και τις διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη και στην Κεντροαριστερά, ως πρόεδρος της ανύπαρκτης Σοσιαλιστικής Διεθνούς οργάνωσε εκδήλωση για τα παγκόσμια προβλήματα και φρόντισε με προσωπική πρόσκληση να βρεθεί στο πάνελ και ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζι.

Την πρόσκληση και την συμμετοχή του στην εκδήλωση δημοσιοποίησε ο ίδιος ο κ. Ακιντζι με tweet από τον λογαριασμό της παράνομης «Προεδρίας της Τουρκικής Δημοκρατιας Βορείας Κυπρου» κάνοντας ειδική αναφορά στην προσωπική πρόσκληση από τον κ. Γεώργιο Παπανδρέου.
Σύμφωνα μάλιστα με τουρκοκυπριακές πηγές ο κ. Ακιντζι μίλησε για το Κυπριακό και τα …παγκόσμια προβλήματα. Είναι τραγικό ότι ένας Έλληνας πρωην πρωθυπουργός και πρώην υπουργός Εξωτερικών το παίζει …Ελβετός προσφέροντας βήμα προβολής στον κατοχικό ηγέτη ο οποίος επιχειρεί με παρεμβάσεις της Τουρκίας να εμφανισθεί και να γίνει αποδεκτός στην Νέα Υόρκη την περίοδο της Γενικής Συνέλευσης που συγκεντρώνονται όλοι οι ηγέτες του κόσμου, ως «πρόεδρος» της παράνομης «ΤΔΒΚ».

Σύμφωνα με τουρκικές ιστοσελίδες, στο πάνελ του δόθηκε η ευκαιρία, μπροστά σε ξένους παράγοντες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και άλλες προσωπικότητες να αραδιάσει την δική του επιχειρηματολογία για το Κυπριακό και να μείνουν έτσι αναπάντητες οι απόπειρες για να φορτωθεί η Αθήνα και η Λευκωσία την ευθύνη για το αδιέξοδο στο Κραν Μοντανα.


Φωτογραφία της παράνομης «προεδρίας» του ψευδοκράτους Ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου ως πρόεδρος της ανύπαρκτης Σοσιαλιστικής Διεθνούς υποδέχθηκε τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Πηγή mignatiou.com

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τη Δευτέρα επισήμως η έξοδος από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματοςΤην έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος ενέκριναν σε συνεδρίασή τους στις Βρυξέλλες την Τετάρτη οι πρέσβεις των κρατών - μελών στην Ε.Ε. (Coreper).

Η απόφαση αυτή, η οποία έρχεται σε συνέχεια σχετικής πρότασης της Επιτροπής προς το Συμβούλιο της Ε.Ε., ελήφθη μέσω γραπτής διαδικασίας, χωρίς να προηγηθεί συζήτηση.

Στην τυπική επικύρωση της εξόδου της Ελλάδας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, στην οποία εισήλθε τον Απρίλιο του 2009, αναμένεται προχωρήσει το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε. την ερχόμενη Δευτέρα.

Πηγή: www.naftemporiki.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....