Διυλιστήριο: 10/20/14
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

3η πιο μισητή κυβέρνηση στον κόσμο η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου



Σε έρευνα της Gallup (εδώ)παρουσιάζονται οι δώδεκα κυβερνήσεις με τη μικρότερη δημοτικότητα στον πλανήτη. Οι περισσότερες κυβερνήσεις, βρίσκονται στην Ευρώπη.

Το ινστιτούτο, το οποίο λειτουργεί περισσότερα από 40 γραφεία σε 27 χώρες, έχει έδρα στην Ουάσιγκτον, ενώ το ερευνητικό κέντρο του βρίσκεται στην Ομάχα και στην Νεμπράσκα. Ιδρύθηκε από τον Αμερικανό Georges Gallup.

Πρόσφατα είχε δημοσιεύσει έρευνα για λογαριασμό της πλατφόρμας «Debating Europe» σύμφωνα με την οποία το 51% των Ευρωπαίων εκτιμούσε ότι οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται από την αρχή της κρίσης απέτυχαν.

Στην έρευνα όλες οι χώρες που βρίσκονται στις 12 πρώτες θέσεις έχουν υψηλά έως πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας, με την Ελλάδα να έχει το υψηλότερο (27,3%), ενώ το ποσοστό των πολιτών που θεωρεί τις κυβερνήσεις αυτών των χωρών «διεφθαρμένες» είναι στην κυριολεξία συντριπτικό, με τη χώρα μας να έχει και εδώ την πρωτιά (91%) μαζί με την Κυβέρνηση της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Ποιες είναι οι 12 κυβερνήσεις του κόσμου με την μικρότερη δημοτικότητα:

12η θέση: Ισπανία

Το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης ανέρχεται στο 20%

Το ποσοστό του κόσμου που θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη ανέρχεται στο 89%

Ποσοστό ανεργίας: 26,1%


11η θέση: Πορτογαλία

Το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης ανέρχεται στο 20%

Το ποσοστό του κόσμου που θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη ανέρχεται στο 86%

Ποσοστό ανεργίας: 16,2%


10η θέση: Τζαμάικα

Το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης ανέρχεται στο 20%

Το ποσοστό του κόσμου που θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη ανέρχεται στο 86%

Ποσοστό ανεργίας: 15,3%


9η Θέση: Κόστα Ρίκα

Το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης ανέρχεται στο 20%

Το ποσοστό του κόσμου που θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη ανέρχεται στο 84%

Ποσοστό ανεργίας: 8,1%


8η Θέση: Ρουμανία

Το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης ανέρχεται στο 18%

Το ποσοστό του κόσμου που θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη ανέρχεται στο 77%

Ποσοστό ανεργίας: 7,3%


7η Θέση: Περού

Το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης ανέρχεται στο 18%

Το ποσοστό του κόσμου που θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη ανέρχεται στο 86%

Ποσοστό ανεργίας: 7,5%


6η θέση: Πακιστάν

Το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης ανέρχεται στο 18%

Το ποσοστό του κόσμου που θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη ανέρχεται στο 81%

Ποσοστό ανεργίας: 6,2%


5η θέση: Μολδαβία

Το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης ανέρχεται στο 18%

Το ποσοστό του κόσμου που θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη ανέρχεται στο 86%

Ποσοστό ανεργίας: 5,1%


4η Θέση: Τσεχία

Το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης ανέρχεται στο 15%

Το ποσοστό του κόσμου που θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη ανέρχεται στο 87%

Ποσοστό ανεργίας: 7%


3η Θέση: Ελλάδα

Το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης ανέρχεται στο 14%

Το ποσοστό του κόσμου που θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη ανέρχεται στο 91%

Ποσοστό ανεργίας: 27,3%


2η Θέση Βουλγαρία

Το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης ανέρχεται στο 13%

Το ποσοστό του κόσμου που θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη ανέρχεται στο 79%

Ποσοστό ανεργίας: 13%


1η Θέση: Βοσνία- Ερζεγοβίνη

Το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης ανέρχεται στο 8%

Το ποσοστό του κόσμου που θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη ανέρχεται στο 91%

Ποσοστό ανεργίας: 27%


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δικαστικό πόρισμα-φωτιά: Πώς διέλυσαν το Μετοχικό Ταμείο Στρατού. Χάθηκαν 450 εκ. ευρώ

Η γενναιόδωρη πολιτική διανομής μερισμάτων χωρίς όμως να λαμβάνονται υπ'όψιν οι αντοχές του Ταμείου, είχαν σαν αποτέλεσμα από το 2000 μέχρι το 2011 να δημιουργηθεί "μαύρη τρύπα" 450 εκ. ευρώ.

Όπως γράφει το "Έθνος της Κυριακής" και η Μαίρη Μπενέα, το πόρισμα βόμβα της Εισαγγελίας Διαφθοράς θα κάνει πάρα πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους. Μετά από μακρόχρονη έρευνα που στηρίχθηκε σε οικονομικούς ελέγχους, εκθέσεις και μαρτυρίες η Εισαγγελία Διαφθοράς βάζει στο στόχαστρο τις διοικήσεις του Μετοχικού Ταμείου Στρατού από το 2000 μέχρι και το 2011.


Το πόρισμα που αποκαλύπτει καταλήγει ότι "επί σειρά ετών ,διοικήσεις του Μετοχικού Ταμείου Στρατού μοίραζαν στους δικαιούχους κάθε χρόνο χρηματικά ποσά ως "μέρισμα", που τα υπολόγιζαν αυθαίρετα χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους την πραγματική οικονομική κατάσταση του ΜΤΣ που παρουσίαζε "ζημιές".

Οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς Αντώνης Ελευθεριάνος και Γιάννης Σέβης που συνέταξαν το πόρισμα μετά από παραγγελία της εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Ράϊκου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ,για το αδίκημα της απιστίας σχετικής με την υπηρεσία,που στρέφεται σε βάρος νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου κατ΄εξακολούθηση.

Κατηγορούμενοι είναι όλοι όσοι διετέλεσαν πρόεδροι και γενικοί διευθυντές του ΜΤΣ από το 2000 μέχρι και το 2011. Η ευθύνη του καθενός θα επιμεριστεί στην συνέχεια από τον ανακριτή Διαφθοράς.

Τα πυρά των δύο εισαγγελέων κατά των προέδρων και γενικών διευθυντών είναι μαζικά .Η ζημιά του ΜΤΣ υπολογίζεται σε 450 εκατομμύρια .

Μεταξύ άλλων οι δύο εισαγγελείς επισημαίνουν ότι οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι χορηγούσαν τα μερίσματα χωρίς να έχουν αφαιρέσει προηγουμένων από τα έσοδα των χρήσεων 2008,2009 και 2010 τις μη ικανοποιηθείσες αιτήσεις ,για την χορήγηση ΒΟΕΑ,οι οποίες είχαν υποβληθεί παρά το γεγονός ότι "ο σχηματισμός των προβλέψεων είναι υποχρεωτικός,ανεξάρτητα αν η χρήση κλείνει με θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα και το ποσό αυτό θα έπρεπε να βαραίνει τα αποτελέσματα της χρήσης,ανεξάρτητα με το εάν έχει καταβληθεί ή όχι στους δικαιούχους".

Επίσης οι κατηγορούμενοι σύμφωνα με τους εισαγγελείς "για να καλύπτουν το άνοιγμα έλλειμμα,που προέκυπτε από την διανομή του μερίσματος κατά τον παραπάνω τρόπο, χρησιμοποιούσαν το αποθεματικό κεφάλαιο του ταμείου".


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Καλά βαφτίσια!..

    Κυβέρνηση νονών!
Όχι, παρεξηγήσατε..
Δεν εννοούμε αυτό που εννοείτε!
Κανονικών νονών, όχι των μαφιόζων.
Για τα βαφτίσια. Του νέου μνημονίου!

Νέο μνημόνιο λοιπόν, νούμερο 4, να μας ζήσει, σαν πολύτεκνοι γίναμε,
..αλλά εκεί στην κυβέρνηση προβληματίζονται για το όνομα!
Να το πούνε ''προληπτική γραμμή στήριξης''; Να το πούνε ''γραμμή προληπτικής πίστωσης''; Να το πούνε Αφροξυλάνθη; Μεγάλος προβληματισμός και μπέρδεμα!

Να το αφήσουνε όπως είναι, Μνημόνιο 4, δεν γίνεται!
Τί θα πεί πιά ο κόσμος; Ότι δεν έχουνε φαντασία; Ότι τους τελείωσαν οι απατεωνιές;
Απαράδεκτο!
Τέτοιοι απατεώνες και να ξεμείνουν από απατεωνιές, πού ακούστηκε;

Απευθύνθηκαν και στον αντιπρόεδρο, σαν ειδικό σε τέτοιου είδους κόλπα, αλλά κι αυτός έχει τα δικά του προβλήματα: πρέπει να ξαναβαφτίσει το δικό του κόμμα!
Φτύσε, φτύσε ο κόσμος, του το ξεβάφτισαν!

Απευθύνθηκαν στους ακριβοπληρωμένους χρύσανθους, αλλά εκείνοι τους πρότειναν για όνομα το ''Χρυσό Ξημέρωμα'', και καλά ότι με το νέο μνημόνιο θα ξημερώσουν χρυσές εποχές!
Επειδή όμως αυτό θύμιζε κάτι άλλο, το απορρίψανε. Μη μας πούνε και χουντικούς!

'Ετσι, με τα πολλά, αποφάσισαν να προκυρήξουν διαγωνισμό για το καλύτερο όνομα.
Απαραίτητη προϋπόθεση το νέο όνομα να μην περιέχει τις λέξεις: μνημόνιο, μέρκελ, σόϊμπλε, δωσίλογος, προδοσία, πολιτικοί εγκληματίες, αποικία, και Γουδή!
Ο διαγωνισμός θα είναι κανονικός κι όχι ντεμέκ, απ' αυτούς που τους κερδίζουν μόνον οι ''εθνικοί εργολάβοι'', κι οι ''πρωθυπουργικοί φίλοι''!

Άντε καλή επιτυχία, και καλά...βαφτίσια!
Να γίνετε νονοί σαν κι αυτούς!
Νονοί είπαμε, όχι νάνοι!
Βαριακούσατε!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νέα Τάξη Πραγμάτων : ''Πάγωμα ωαρίων προσφέρουν Apple και Facebook''

Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε το επόμενο άρθρο της εφημερίδας καθημερινής. Στο βωμό του χρήματος,ακόμα και η μητρότητα. Με αυτό τον τρόπο οι γυναίκες που θέλουν να κάνουν καριέρα μπορούν να παγώσουν τα ωάρια τους,και όταν πια οι πολυεθνικές εταιρίες δεν τις χρειάζονται άλλο (σε ηλικία 50 χρονών (;)) θα τις απολύουν, και τότε άνετα θα μπορούν να γεννήσουν. Οπότε δεν θα πρέπει να κάνουν παιδί όσο δουλεύουν γιατί θα απολυθούν και έτσι δεν θα χρειαστεί να παρέχουν άδεια μητρότητας. Αν συνδυάσουμε και ότι υπάρχουν εταιρίες (και στην Ελλάδα) που για να προσλάβουν γυναίκες πρέπει να υπογράψουν ότι δεν θα μείνουν έγκυος, καταλαβαίνουμε που πηγαίνει ....
Αλλά ας διαβάσουμε το άρθρο και ο τρόπος που παρουσιάζεται.

    
Τη δυνατότητα κρυοσυντήρησης των ωαρίων των υπαλλήλων τους πρόκειται να προσφέρουν η Apple και το Facebook, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να προσελκύσουν περισσότερες γυναίκες οι οποίες δεν θα ήθελαν να απολέσουν τη χαρά της μητρότητας.

Ειδικότερα η Apple κατέστησε γνωστό ότι θα αρχίσει να προσφέρει αυτό το προνόμιο στο προσωπικό της που βρίσκεται επί αμερικανικού εδάφους από τον ερχόμενο Ιανουάριο. «Η Apple νοιάζεται πραγματικά για τους υπαλλήλους και τις οικογένειές τους και πάντα αναζητούμε νέους τρόπους ώστε τα προγράμματα υγείας που προσφέρουμε να καλύπτουν τις ανάγκες τους», αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Αλλες παροχές

«Εξακολουθούμε να επεκτείνουμε τις διάφορες παροχές που προσφέρουμε στις γυναίκες όπως η μακρύτερη άδεια μητρότητας, αλλά και η κρυοσυντήρηση και η αποθήκευση των ωαρίων ως μέρος της στήριξή μας στις τεχνικές και θεραπείες υποβοηθούμενης γονιμότητας. Θέλουμε να ενδυναμώσουμε τις γυναίκες που εργάζονται στην Apple ώστε να κάνουν την καλύτερη δουλειά καθώς φροντίζουν για τους αγαπημένους τους και ανατρέφουν τις οικογένειές τους» καταλήγει η ανακοίνωση. H κίνηση της εταιρείας γίνεται λίγο καιρό μετά τον διορισμό της Ντενίζ Γιανγκ Σμιθ ως επικεφαλής ανθρωπίνων πόρων, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η προσφορά για την κρυοσυντήρηση των ωαρίων είναι μία από τις πολλές πρωτοβουλίες της εταιρείας όπως η μεγαλύτερης διάρκειας γονεϊκή άδεια, η καταβολή των διδάκτρων για όλα τα μαθήματα που παρακολουθούν οι υπάλληλοι και η επιδοτούμενη αναχρηματοδότηση των φοιτητικών δανείων.

Η Γιανγκ Σμιθ προσπαθώντας να προσελκύσει αλλά και να διατηρήσει τα ταλέντα που ήδη εργάζονται στην εταιρεία ζήτησε από τους 98 χιλιάδες εργαζομένους της Apple να αποκαλύψουν για ποιες ασφαλιστικές παροχές ενδιαφέρονταν περισσότερο.

Το Facebook προσφέρει περίπου 20 χιλιάδες δολάρια για την κρυοσυντήρηση των ωαρίων των γυναικών που εργάζονται στην εταιρεία, αλλά ταυτόχρονα προσφέρει και βοήθεια στην περίπτωση υιοθεσίας ή την απόκτηση παιδιού από παρένθετη μητέρα αλλά και άλλες υπηρεσίες υποβοηθούμενης γονιμότητας για άνδρες και γυναίκες.

Ο κάθε «κύκλος» κρυοσυντήρησης ωαρίου έχει κόστος το οποίο ανέρχεται στις δέκα χιλιάδες δολάρια, ενώ ετησίως καταβάλλονται πεντακόσια δολάρια ως «φύλαχτρα» για την αποθήκευση και συντήρηση του γεννητικού κυττάρου. Συνήθως για τη συγκέντρωση περίπου είκοσι ωαρίων, που θεωρείται ιδανικός αριθμός, απαιτούνται δύο τέτοιοι κύκλοι.

Αυτές οι καινούργιες κινήσεις της Apple και του Facebook είναι σύμφωνες με την τελευταία τάση στη Σίλικον Βάλεϊ να προσφέρει περισσότερες παροχές στους εργαζομένους προσπαθώντας να προσελκύσει με τον τρόπο αυτό νέο αίμα.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....