Διυλιστήριο: 10/30/19
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

VIDEO - Τα αποτελέσματα της εκπαίδευσής μας (οικογένεια, σχολείο, ΜΜΕ)



Σχόλια οργής από χρήστες στα social media που διαφωνούν με αυτή την άθλια και γελοία πράξη. Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Δήμος Νέας Χαλκηδόνας-Νέας Φιλαδέλφειας.

Χωρίς καμία ένδειξη σεβασμού στην εθνική μας εορτή, στους πεσόντες προγόνους τους αλλά και στους συμμαθητές, τους καθηγητές και τους συμπολίτες τους, μια παρέα μαθητριών που παρέλασαν την 28η Οκτωβρίου, στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας έκριναν «έξυπνη» την ενέργεια να κουνιούνται με βηματισμό αλά… Monty Python.

Σχόλια οργής από χρήστες στα social media που διαφωνούν με αυτή την άθλια και γελοία πράξη. Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Δήμος Νέας Χαλκηδόνας-Νέας Φιλαδέλφειας.

«Δυστυχώς τη χθεσινή μεγαλειώδη επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο μας, της Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας στιγμάτισε μια μικρή μερίδα γελοίων υποκειμένων χλευάζοντας και προσβάλλοντας τη μνήμη των πεσόντων στο έπος του ’40 και μάλιστα υπό τη σκέπη της ελληνικής σημαίας. Τα άτομα αυτά φορώντας στολή παρέλασης παρεισέφρησαν από κάποιο στενό της Λεωφόρου Δεκελείας ανάμεσα στα σχολεία της πόλης που παρήλαυναν κανονικά. Η ταυτοποίηση αυτών των αξιολύπητων νεαρών κοριτσιών έχει ξεκινήσει καθώς ο Δήμος υποχρεούται να υπερασπιστεί στο ακέραιο την αξιοπρέπειά του».

Δείτε το βίντεο από το fx-news


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γκίκας Χαρδούβελης: Δέκα οικογένειες κυβερνούν την Ελλάδα



Ποιος, μόλις μια μέρα πριν το διάγγελμα Παπανδρέου στο Καστελόριζο, σχολίαζε την αναθεώρηση του ελληνικού χρέους με την φράση «Θα κάνουν πάρτι οι Financial Times»; Ποιος υποστήριξε ότι 10 μεγάλες οικογένειες κυβερνούν την Ελλάδα και χρηματοδοτούν πολιτικούς και ΜΜΕ; Ένας συνωμοσιολόγος, ένας αντι-ελιτιστής ακτιβιστής ή ένας Υπουργός μνημονιακής κυβέρνησης της τελευταίας πενταετίας; Η απάντηση είναι η ίδια: ο Γκίκας Χαρδούβελης.

Το αρχείο του Ιδρύματος Κωνσταντίνου Σημίτη προσφέρει ελεύθερη πρόσβαση σε πρωτογενείς πηγές που αναδεικνύουν την πολιτική πορεία του πρώην πρωθυπουργού αλλά μπορούν επίσης να φωτίσουν το θεωρητικό και πολιτικό υπόβαθρο του εκσυγχρονιστικού εγχειρήματος.

Μέσα στο πολύ χρήσιμο και πλούσιο υλικό για τις πολιτικές και θεωρητικές διαστάσεις του εκσυγχρονισμού, όμως, όπως είναι αυτονόητο μπορεί κανείς να βρει επίσης και υλικό σχετικά με διάφορες πτυχές της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας. Υλικό από τα βουλευτικά χρόνια του Κώστα Σημίτη, τα χρόνια της πρωθυπουργίας του αλλά ακόμα και από την τελευταία δεκαετία της κρίσης.

Εκεί, στο αρχειακό υλικό της τελευταίας δεκαετίας, εντοπίστηκαν δυο τεκμήρια με δημιουργό τον Γκίκα Χαρδούβελη. Αν το πρώτο μπορεί να ξενίσει ορισμένους και να αφήσει αδιάφορους κάποιους άλλους, το δεύτερο σχεδόν σοκάρει.

Στις 22 Απριλίου 2010, ο κ. Χαρδούβελης, τότε επικεφαλής του τμήματος οικονομικών μελετών της Eurobank, στέλνει ένα email στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη με θέμα «Eurostat revises upward Greek 2009 deficit & debt data».

Στο email, όπου επισυνάπτεται το τελευταίο τότε newsletter της Eurostat, ο κ. Χαρδούβελης ενημερώνει τον κ. Σημίτη ότι το χρέος του 2009 μπορεί να αναθεωρηθεί προς τα πάνω κατά 5-7 μονάδες ακόμη και να φτάσει το 115,1% του ΑΕΠ και κλείνει το μήνυμά του με τη φράση «Θα κάνουν πάρτι οι Financial Times».

Μια μέρα μετά ξεκινά η μνημονιακή περιπέτεια της χώρας, με τρία διαδοχικά μνημόνια που εφάρμοσαν κυβερνήσεις από το 2010 έως και το 2018. Μια οκταετία που σε τίποτα δεν θύμιζε πάρτι.


Ακολούθως, στις 11 Οκτωβρίου 2011, ο κ. Χαρδούβελης συγγράφει ένα κείμενο με τίτλο «Προτεραιότητες εξόδου από την κρίση». Αξίζει να αναφερθεί σε αυτό το σημείο ότι ένα μήνα αργότερα, στις 11 Νοεμβρίου 2011, την διακυβέρνηση της χώρας θα αναλάβει ο Λουκάς Παπαδήμος και ο Γκίκας Χαρδούβελης θα γίνει διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού (θέση που κατείχε και στην δεύτερη πρωθυπουργική θητεία του κ. Σημίτη).

Λίγο διάστημα, λοιπόν, πριν τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, ο κ. Χαρδούβελης παρουσιάζει τις θέσεις του για την έξοδο από την κρίση σε ένα εξασέλιδο κείμενο, το οποίο έρχεται σε γνώση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Δεν διευκρινίζεται ποιος είναι ο σκοπός του κειμένου κι αν απευθύνεται στον πρώην πρωθυπουργό ή απλώς κοινοποιείται αργότερα στον ίδιον. Το μόνο βέβαιο είναι πως χρησιμοποιήθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη κατά την συγγραφή του βιβλίου του «Ο εκτροχιασμός» (εκδόσεις Πόλις) και φέρει χειρόγραφες σημειώσεις.

Στην πρώτη κιόλας σελίδα του κειμένου, ο κ. Χαρδούβελης ισχυρίζεται πως το σχέδιο της αντιπολίτευσης (Ζάππειο ΙΙ) βαφτίστηκε σε συζητήσεις με το ΔΝΤ «ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ». Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειωθεί ότι τον Ιούνιο του 2014 ο Γκίκας Χαρδούβελης θα γίνει Υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, του πολιτικού που ανέπτυξε το σχέδιο Ζάππειο ΙΙ.

Στη συνέχεια του κειμένου, ο κ. Χαρδούβελης ισχυρίζεται πως χρειάζεται «ένα πραγματικό BIG BANG στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» και περιγράφει μια σειρά από μέτρα-σοκ που θα βοηθούσαν ιδιαίτερα.


Το 2011, λοιπόν, ο κ. Χαρδούβελης προτείνει κάποια τρανταχτή ιδιωτικοποίηση, όπως αυτή του ΟΠΑΠ -«όπου διαπλέκονται τα συμφέροντα των κομμάτων»- και κάποιο τρανταχτό κλείσιμο ελλειμματικής δημόσιας επιχείρησης, όπως για παράδειγμα το κλείσιμο του ΟΣΕ. Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, βέβαια, όπως όλοι ξέρουμε, επέλεξε τελικά το τρανταχτό κλείσιμο της ΕΡΤ στις 11 Ιουνίου του 2013. Ο περιορισμός του δημοσίου και των δαπανών του με κατάργηση υπηρεσιών, πώληση υποδομών και δημόσιων υπηρεσιών καθώς και outsourcing υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα είναι βασικά στοιχεία του πλάνου Χαρδούβελη.

Τέλος, προτείνει μια σειρά συγκεκριμένων μέτρων που χαρακτηρίζει ο ίδιος «μέτρα-σοκ», στα οποία περιλαμβάνονται: η μη συνταξιοδότηση των στρατιωτικών με την αποστράτευσή τους αλλά η μεταφορά τους ως υπαλλήλων στο δημόσιο, η παύση μισθοδοσίας των κληρικών από τον κρατικό προϋπολογισμό, η μείωση στα 2/3 των δαπανών του κοινοβουλίου (περιλαμβανομένων των μισθών των βουλευτών) και το κλείσιμο του καναλιού της Βουλής.

Μέγιστο πολιτικό ζήτημα προκύπτει, όμως, από μια φράση του κ. Χαρδούβελη στη δεύτερη σελίδα του σημειώματός του. Ο κ. Χαρδούβελης ζητά «να τεθούν οι ιδιώτες μεγαλοεπιχειρηματίες (κρατικοδίαιτοι οι περισσότεροι) προ των ευθυνών τους». Λίγες σειρές παρακάτω γράφει την φράση: «Οι 10 μεγάλες οικογένειες που κυβερνούν την Ελλάδα και χρηματοδοτούν πολλούς πολιτικούς και MME, αλλά και οι εφοπλιστές, αντί να περιμένουν ουδέτερα για τη μελλοντική κατάλληλη ευκαιρία, να δείξουν με σαφή τρόπο την ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα τους με έργα και όχι απλά λόγια κριτικής του πολιτικού κατεστημένου».


Ο Γκίκας Χαρδούβελης, Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, συνεργάτης δυο Πρωθυπουργών, καθηγητής πανεπιστημίου και στέλεχος μεγάλων τραπεζών δηλώνει χωρίς περιστροφές ότι 10 οικογένειες κυβερνούν -όχι απλώς επηρεάζουν τις εξελίξεις- τη χώρα και μάλιστα ομολογεί πως γνωρίζει ότι αυτές οι οικογένειες χρηματοδοτούν πολιτικούς.

Πως ένιωσε άραγε ο επί 8 χρόνια (1996-2004) πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κώστας Σημίτης, όταν διάβασε τον στενό συνεργάτη του να γράφει πως 10 οικογένειες κυβερνούν τη χώρα;

Η φράση είναι ιδιαιτέρως κυνική καθώς ο κ. Χαρδούβελης δεν στέκεται στην διαπλοκή που περιγράφει και τις συνέπειες της για την Ελληνική οικονομία και κοινωνία αλλά απλώς ζητά από αυτές τις 10 οικογένειες «ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα τους».

Τουλάχιστον στο παρόν κείμενο, δεν ασκεί κριτική, δεν καυτηριάζει το φαινόμενο, δεν προβληματίζεται και δεν εξετάζει τρόπους για την αντιμετώπισή του. Επιλέγει να είναι ένας πολιτικός που παθητικά αποδέχεται και παραδέχεται ότι η πραγματική δύναμη δεν βρίσκεται στις εκλεγμένες κυβερνήσεις αλλά στα χέρια 10 οικογενειών.

Ποιες είναι αυτές οι 10 οικογένειες; Τι ακριβώς γνωρίζει όταν λέει πως «κυβερνούν τη χώρα»;
Ποιους πολιτικούς χρηματίζουν; Τι αποδείξεις έχει;
Τι έκανε ο ίδιος ο κ. Χαρδούβελης και οι τρεις κυβερνήσεις στις οποίες συμμετείχε από διάφορες θέσεις για να αντιμετωπίσουν αυτό το φαινόμενο;

Αναρωτιέμαι αν, έστω και τώρα, θα θέσει κάποιος αρμόδιος αυτά τα ερωτήματα στον κ. Χαρδούβελη.

* Υποψήφιος διδάκτορας του ΑΠΘ

Πηγή www.efsyn.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΗΠΑ: Ιστορική απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων - Με συντριπτική πλειοψηφία αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων


Η απόφαση της Βουλής, με 405 ψήφους υπέρ έναντι 11 κατά, είναι βέβαιο ότι θα υποδαυλίσει νέες εντάσεις με την Τουρκία

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία το ψήφισμα με το οποίο αναγνωρίζεται από τις ΗΠΑ η γενοκτονία των Αρμενίων, πριν από έναν αιώνα, μια συμβολική αλλά ιστορική ενέργεια που είναι βέβαιο ότι θα υποδαυλίσει νέες εντάσεις με την Τουρκία.

Η Βουλή, που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, ενέκρινε με ψήφους 405 υπέρ έναντι 11 κατά το ψήφισμα αυτό που αναφέρει ότι είναι πολιτική των ΗΠΑ να μνημονεύουν ως γενοκτονία τη σφαγή 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία μεταξύ 1915-1923.

Η συνέχεια αναμένεται να δοθεί στη Γερουσία, όπου έχει κατατεθεί ένα σχεδόν πανομοιότυπο ψήφισμα (S. Res. 150). Τη στήριξη του στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων είχε εκφράσει ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ λίγο πριν την προγραμματισμένη ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής. «Καλώ τους συναδέλφους μου στη Γερουσία να εξετάσουν αμέσως και να υποστηρίξουν ένα ψήφισμα που παρουσίασα με τον Γερουσιαστή Μενεντέζ για να αναγνωρίσουμε επίσημα την Αρμενική Γενοκτονία και να απορρίψουμε όλες τις μορφές άρνησης», είχε επισημάνει χαρακτηριστικά.

Εκτός από την αρμενική διασπορά, για το συγκεκριμένο ψήφισμα είχαν ενεργοποιηθεί και οι ελληνικές, εβραϊκές και χριστιανικές οργανώσεις. Αντιθέτως, η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, οι τουρκοαμερικανικές οργανώσεις και οι εταιρείες λόμπι, που εργάζονται για την Άγκυρα, είχαν προσπαθήσει χωρίς αποτέλεσμα να μπλοκάρουν το ψήφισμα πριν κατατεθεί προς έγκριση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Έλιοτ Ένγκελ, είχε δηλώσει ότι «μεταξύ 1915 και 1923 δολοφονήθηκαν 1.5 εκατομμύρια Αρμένιοι. Αυτή ήταν μια γενοκτονία-και είναι σημαντικό να ονομάσουμε αυτό το έγκλημα με το όνομα του».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Άνταμ Σιφ, ο οποίος μαζί με τον Ρεπουμπλικάνο Γκας Μπιλιράκη εισήγαγε το δικομματικό ψήφισμα, είχε τονίσει ότι «αυτή είναι μια στιγμή που έχει προετοιμαστεί εδώ και πολλά χρόνια. Είμαι ευγνώμων για την ακούραστη υπεράσπιση πολλών που επέμειναν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρέπει ποτέ να είναι μέρος της άρνησης της Αρμενικής Γενοκτονίας».

Στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί και η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής, Νάνσι Πελόσι, η οποία είχε δηλώσει ότι «η βαρβαρότητα που διαπράχθηκε εναντίον του λαού της Αρμενίας ήταν γενοκτονία. Πρέπει να την αναγνωρίσουμε».

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Απειλές ( ; ) σε μάρτυρες και εισαγγελείς!



Οι περσινές καταθέσεις για Στουρνάρα από τον (κατηγορούμενο) Μανιαδάκη και η παρωδία των αλληλοδιαψεύσεών τους

Από τη
Μαρία Παναγιώτου

Αλαλούμ επικρατεί πλέον στην προσπάθεια αναζήτησης... πολιτικών σκευωρών γύρω από την υπόθεση Novartis μετά τις νέες αποκαλύψεις, που στο κεντρικό κάδρο έχουν τον καθηγητή της Σχολής Δημόσιας Υγείας, άτυπο σύμβουλο φαρμάκων τριών πρώην υπουργών, πρώην προστατευόμενο μάρτυρα και στη συνέχεια κατηγορούμενο Νίκο Μανιαδάκη και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. Σύμφωνα με έγγραφο που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς Στυλιανός Μανώλης και Χρήστος Ντζούρας απέστειλαν στις 30 Σεπτεμβρίου κοινή αναφορά στους αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη, με την οποία τους ενημέρωναν ότι ο Νίκος Μανιαδάκης στη διάρκεια των συναντήσεων - καταθέσεων που έδωσε σε αυτούς τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2018 τους είχε κάνει μία σοβαρή καταγγελία.

Συγκεκριμένα, τους γνωστοποίησε πως «τον κάλεσε σε γεύμα στην Τράπεζα της Ελλάδος ο κύριος Στουρνάρας και, όπως μας ανέφερε, του είπε ότι γνωρίζει ότι είναι αυτός ένας εκ των προστατευόμενων μαρτύρων. Τότε του είπε επί λέξει, σύμφωνα με όσα μας μετέφερε, ότι όταν αλλάξει η κυβέρνηση, ο ίδιος από κοινού με άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα είχαν αποφασίσει να τσακίσουν τους εισαγγελείς και τους μάρτυρες. Εμείς σε αυτό το άκουσμα τον προτρέψαμε να πράξει τα νόμιμα, εφόσον έκρινε ότι απειλείται».

Εν ολίγοις, ο Νίκος Μανιαδάκης υποστήριξε στους εισαγγελείς Διαφθοράς πως ο κ. Στουρνάρας τον απείλησε. Σχετικά δημοσιεύματα έθεταν, μάλιστα, το ερώτημα εάν όντως φοβήθηκε ο κ. Μανιαδάκης και έκανε τη συγκεκριμένη αναφορά στους εισαγγελείς ή εάν όλο αυτό «στήθηκε» για να φοβηθούν οι ίδιοι εισαγγελείς. Ο Γιάννης Στουρνάρας, όμως, είχε δώσει και αυτός κατάθεση στους αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου τον περασμένο μήνα, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται μετά τις καταγγελίες του αντιεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή περί πολιτικών παρεμβάσεων στην υπόθεση Novartis.

«Τον πιέζουν»

Σε αυτήν είχε αναφέρει πράγματι ότι ο Μανιαδάκης τον επισκέφθηκε μεν στο γραφείο του, αλλά για να του πει πως «τον πιέζουν οι τρεις εισαγγελείς για να δώσει στοιχεία για Σαμαρά, Βενιζέλο, Γεωργιάδη, για να ικανοποιηθούν οι “από πάνω”».

Οσα ακολούθησαν έχουν περίπου τη μορφή κακογραμμένης παρωδίας. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε πολλές ώρες μετά τη δημοσίευση της σχετικής αποκάλυψης ο κ. Στουρνάρας, προσπάθησε να μπλέξει τις υποθέσεις. Υποστήριξε, δηλαδή, πως είναι ανακόλουθο οι εισαγγελείς Διαφθοράς, ενώ γνώριζαν περίπου έναν χρόνο την υποτιθέμενη εκβίασή του, να τον απάλλαξαν από την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis «σαν να μη συμβαίνει τίποτε!». Το επιχείρημα δεν στέκει ούτε λογικά ούτε νομικά. Πρόκειται για δύο διαφορετικές υποθέσεις. Εφόσον οι εισαγγελείς έκριναν ότι δεν στοιχειοθετείται κατηγορία χρηματισμού του για την υπόθεση Novartis, τότε καλώς την αρχειοθέτησαν.

Η πιθανότητα εκβιασμού μάρτυρα είναι μια διαφορετική υπόθεση, που σωστά δεν εμπόδισε την αρχειοθέτηση της πρώτης. Το επόμενο επεισόδιο της παρωδίας διαδραματίστηκε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του ANT1 και περιέπλεξε ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Εκεί ο κ. Μανιαδάκης υποστήριξε πως πήγε βέβαια στο γραφείο του κ. Στουρνάρα, αλλά όταν ο διοικητής της ΤτΕ τον ρώτησε εάν είναι προστατευόμενος μάρτυρας, εκείνος το αρνήθηκε και, άρα, δεν έγινε κανένας περαιτέρω διάλογος.

Ο κ. καθηγητής με αυτόν τον τρόπο θέλησε προφανώς να διαψεύσει τους εισαγγελείς Διαφθοράς. Το πρόβλημα είναι ότι στην πραγματικότητα διέψευσε τον κ. Στουρνάρα, ο οποίος στην κατάθεσή του είχε υποστηρίξει πως ο κ. Μανιαδάκης του είχε πει ότι τον πιέζουν οι εισαγγελείς να δώσει στοιχεία για τρία πολιτικά πρόσωπα. Τελικά, γνώριζε ή δεν γνώριζε ο κ. Στουρνάρας ότι ο κ. Μανιαδάκης ήταν προστατευόμενος μάρτυρας; Γιατί πήγε στο γραφείο του και τι είπαν; Ο κ. Μανιαδάκης λέει αλήθεια ή ο κ. Στουρνάρας; Και οι δύο μαζί δεν γίνεται!

Και το ακόμη πιο σημαντικό: Είναι δυνατόν ο κ. Μανιαδάκης να είναι ένας εκ των βασικών μαρτύρων στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής; Μιλάμε πάντα για τον ίδιο άνθρωπο, που όταν ενημερώθηκε ότι βγαίνει από το καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα, προσπάθησε να διαφύγει στο εξωτερικό, στοιβάζοντας σε φορτηγά την οικοσκευή του!

Παπαγγελόπουλος: Η αλήθεια έρχεται στο φως

Στην αντεπίθεση περνά ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, καταγγέλλοντας «παρακρατικές, μαφιόζικες μεθόδους που χρησιμοποιούν οι πραγματικοί σκευωροί και ένοχοι», με αφορμή το παρασκήνιο που αποκαλύπτεται σε αναφορά των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς για την υπόθεση της Novartis.

Στην επίμαχη αναφορά που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τους αντιεισαγγελείς Ε. Ζαχαρή και Λ. Σοφουλάκη, η Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροί της υποστηρίζουν ότι ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος Νίκος Μανιαδάκης το φθινόπωρο του 2018 (όταν ακόμη ήταν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων) τούς ενημέρωσε ότι δέχθηκε απειλές από τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος γνώριζε την ιδιότητά του ως προστατευόμενου μάρτυρα. Σχολιάζοντας το περιεχόμενο της αναφοράς για το οποίο διενεργείται ήδη προκαταρκτική έρευνα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι «η αλήθεια για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους έρχεται στο φως».

«Οι εκκωφαντικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών κορυφώθηκαν με τους ισχυρισμούς του κ. Μανιαδάκη ότι ο κ. Στουρνάρας τού είπε πως όταν αλλάξει η κυβέρνηση, ο ίδιος, ο κύριος Στουρνάρας δηλαδή, με άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα είχαν αποφασίσει να τσακίσουν τους εισαγγελείς και τους μάρτυρες» τονίζει ο κ. Παπαγγελόπουλος, επισημαίνοντας ότι «το πρόβλημα, πλέον, δεν είναι θέμα μόνο της Δικαιοσύνης, αλλά έχει μετατραπεί σε πρόβλημα της δημοκρατίας».


Διαβάστε περισσότερα.... »
....