Διυλιστήριο: 04/05/17
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Ετσι οι Τούρκοι δεν θα τολμούν να μας αγγίξουν: Η νέα τεχνολογία πολέμου που συζητά η Ελλάδα και κάνει τους γείτονες να τρέμουν!



Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι οι μάχες δίνονταν με τις στρατηγικές προσαρμοσμένες στο έδαφος, τη θάλασσα και τον αέρα.

Από τον Σταύρο Ζαγκανά

Μία νέα εφαρμογή όμως, ένα νέο War Simulation, αλλάζει άρδην τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει πλέον να σκεφτόμαστε το πώς διεξάγονται οι πόλεμοι.

Όπως λένε οι αποκλειστικές πληροφορίες του BriefingNews, ο νέος προσομοιωτής, είναι πλέον γεγονός.

Πρόκειται για μία εφαρμογή που δεν έχει καμία σχέση με τα μέχρι σήμερα προγράμματα που χρησιμοποιούν χώρες της Ευρώπης -κυρίως αυτές- πάνω στα οποία βασίζουν τους πολεμικούς τους σχεδιασμούς και στρατηγικές.

Το νέο αυτό project, έχει κατασκευάσει ελληνική εταιρεία, κορυφαία στο είδος της παγκοσμίως, η οποία έχει σαν κύριο πελάτη της τον γαλλικό στρατό!

Απαρτίζεται από Ελληνες, «διασκορπισμένους» σε όλο τον κόσμο και υπόσχεται ότι με το νέο αυτό στρατηγικό υπερ-όπλο, ένας πόλεμος θα μπορεί να τελειώσει μέσα σε 24 ώρες!

Ανθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, τονίζουν στο BriefingNews πως το σύστημα JTLS (Joint Theater Level Simulation), το σύστημα δηλαδή, που χρησιμοποιείται εδώ και περίπου 20 χρόνια από τον ελληνικό στρατό, μπορεί να χαρακτηριστεί και ως… απολύτως ξεπερασμένο μπροστά στη νέα αυτή εφαρμογή!

Γι' αυτό και η εταιρεία αυτή βρίσκεται σε συζητήσεις με την Ελλάδα για την αναβάθμιση του συστήματος κάτι που τρέμουν οι Τούρκοι, αφού πλέον οι πολεμικές διαδικασίες θα είναι συνοπτικές...

Είναι δεδομένο ότι οι ψηφιακές τεχνολογίες, έχουν δώσει μία άλλη διάσταση στη λέξη πόλεμος. Και αυτό ακριβώς προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το νέο πρόγραμμα.

Πως λειτουργεί το πρόγραμμα

Σύμφωνα λοιπόν με το νέο project, η εικονική πραγματικότητα και οι real time πληροφορίες, θα δίνουν πλέον τη δυνατότητα στον στρατιώτη να επιλέξει την καλύτερη γι’ αυτόν επιλογή μία δεδομένη χρονική στιγμή κατά τη διάρκεια ενός πολέμου.

Όλα θα λαμβάνουν χώρα σε ένα ψηφιακό πεδίο μάχης, το οποίο θα χειρίζονται εξειδικευμένοι και άρτια καταρτισμένοι άνθρωποι συγκεντρωμένοι σε ένα κέντρο πληροφοριών, όπου όμως όλα τα δεδομένα θα αντιστοιχούν στις πραγματικές συνθήκες πολέμου.

Οι υπολογιστές θα επεξεργάζονται τα δεδομένα τα οποία θα εμπλουτίζονται ανά πάσα στιγμή και αναλόγως την πορεία της μάχης, θα απομονώνουν τις λανθασμένες επιλογές που μπορεί να προκαλέσουν σημαντικά πλήγματα στον επιτιθέμενο και ακολούθως θα στέλνουν σε real time τις καλύτερες δυνατές επιλογές, είτε στα αεροσκάφη, είτε στα επίγεια μέσα πολέμου.

Με αυτόν τον τρόπο θα αποκλείεται κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό το ενδεχόμενο του ανθρώπινου λάθους στην απόφαση που πρέπει να παρθεί κατά τη διάρκεια μίας μάχης, αφού το γενικό κουμάντο θα το έχει πλέον ο ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Πρόκειται για ένα σχέδιο που ανατρέπει όλα τα μέχρι στιγμής δεδομένα που γνωρίζαμε στον τομέα της στρατηγικής, ωστόσο είναι άγνωστο το πότε θα αποφασίσει η εταιρεία να το διαθέσει στις ενδιαφερόμενες χώρες.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δίκη Siemens: "Ζημιά για Δημόσιο και ΟΤΕ" έκρινε το δικαστήριο


Ναι" είπε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στην παράσταση πολιτικής αγωγής του ελληνικού Δημοσίου και του ΟΤΕ στη μεγάλη δίκη για το σκάνδαλο της Siemens που αφορά την προμήθεια ψηφιακών κέντρων του ΟΤΕ.

Το Δικαστήριο απέρριψε τις ενστάσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων στην υπόθεση οι οποίοι ζητούσαν την αποβολή τους από τη δίκη.

Ειδικότερα, έκρινε ότι τόσο το Δημόσιο όσο και ο ΟΤΕ υπέστησαν βλάβη και συγκεκριμένα από τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Σύμφωνα με το δικαστήριο ο ΟΤΕ υπέστη ζημία ως φορέας της επιχειρήσης που εργάζονταν οι υπάλληλοι-κατηγορούμενοι ενώ το ελληνικό Δημόσιο λόγω της εμπλοκής στην υπόθεση της σύναψης σύμβασης του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη ( για την εμπλοκή του οποίου έχει διαχωριστεί η δικογραφία).

Παράλληλα, η Ιωάννα Μανέτα, συνήγορος του Εμμ. Σταυριανού, κατηγορούμενος ο οποίος έχει αποβιώσει, ζήτησε την άρση της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών εντός της Ελλάδας με δικαιούχο τον εντολέα της προκειμένου να αποδοθούν στους κληρονόμους του.

Πηγή www.newsit.gr

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αποφυλακίζεται μετά από πέντε αιτήσεις ο Άκης Τσοχατζόπουλος!

Με οριακή πλειοψηφία 3-2 το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής των 20 ετών κάθειρξης του Άκη Τσοχατζόπουλου. Έτσι, μετά από 5 χρόνια και 5 αιτήσεις αποφυλάκισης ο Ακης Τσοχατζόπουλος θα αποφυλακισθεί με περιοριστικούς όρους.

Νωρίτερα, η εισαγγελεας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων είχε προτείνει να γίνει δεκτή η αίτηση αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου και να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς ορους.

Η εισαγγελική λειτουργός θεμελίωσε την πρόταση της επισημαίνοντας πως σε περίπτωση περαιτέρω παραμονής του Άκη Τσοχατζόπουλου στις φυλακές, προκύπτουν ενδείξεις πως η βλάβη που θα υποστεί θα ειναι υπέρμετρη.

Όπως υποστήριξε η εισαγγελέας ,"ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ενώ η μετεγχειρητική του πορεία ειναι αργή λόγω των πολλαπλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει".

Σε κάθε περίπτωση πάντως η εισαγγελέας τόνισε πως τα μέχρι σήμερα προβλήματα υγείας του Άκη Τσοχατζόπουλου (καρδιά, πόδια) αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά αν και ειναι κρατούμενος. "Δεν θα αντιμετωπιζόταν καλύτερα αν ηταν ελεύθερος" τόνισε.

Με την εισήγηση της συμφώνησε και ο αναπληρωτής εισαγγελεας Σταμάτης Δασκαλόπουλος ο οποιος επισήμανε οτι συντρέχουν οι λόγοι για την αποφυλάκιση του πρώην υπουργού λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

7.296 ΑΦΜ χρωστούν τα 74 από τα 93 δις προς την εφορία !!!



ΑΑΔΕ: 7.296 ΑΦΜ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΤΑ 74 ΑΠΟ ΤΑ 93 ΔΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ !!!

1.125 ΑΦΜ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΤΟ 60% ΤΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Ενώ το 67% του συνόλου των οφειλετών χρωστάει ποσά το πολύ έως 500 ευρώ !!!

Περισσότεροι από τους μισούς οφειλέτες του Δημοσίου, περίπου 2,4 εκατομμύρια φορολογούμενοι, χρωστούν λιγότερα από 500 ευρώ ο καθένας!

Μάλιστα, ο ένας στους πέντε οφειλέτες χρωστά στο κράτος το πολύ μέχρι 50 ευρώ και ο ένας στους τρεις από 50,01 μέχρι 500 ευρώ. Στον αντίποδα, μόλις 69 φυσικά και νομικά πρόσωπα χρωστούν πάνω από 100.000.000 ευρώ έκαστος και συνολικά 28,7 δισ. ευρώ ή το 31% περίπου του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.

Ακόμη, 7.296 οφειλέτες έχουν οφειλές ύψους άνω του 1 εκατ. ευρώ και συνολικά οφείλουν 74 δισ. ευρώ, επί συνόλου οφειλών 92,9 δισ. ευρώ.

Η διάρθρωση των οφειλών καταδεικνύει ότι οι μεγάλες οφειλές είναι συγκεντρωμένες σε λίγα πρόσωπα και αφορούν μεταξύ άλλων υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, ΔΕΚΟ αλλά και ιδιωτικές και εάν δεν υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία, είναι αδύνατη η είσπραξή τους. Περίπου το 1/3 του συνολικού ποσού των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο είναι απλήρωτα πρόστιμα του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, ενώ το 1/5 είναι χρέη από απλήρωτο ΦΠΑ.

Τα αποκαλυπτικά αυτά στοιχεία περιλαμβάνονται στην αναλυτική έκθεση απολογισμού δράσης των υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για το έτος 2016 και είναι δε τα πλέον ενδεικτικά για την ανισοκατανομή των φορολογικών βαρών και την αδυναμία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού να εισπράξει τεράστια ποσά οφειλών από φόρους και λοιπές επιβαρύνσεις υπέρ του Δημοσίου, οι οποίες συσσωρεύτηκαν τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, με αποκορύφωμα την τελευταία εξαετία όπου δημιουργήθηκε το μεγαλύτερο μέρος του σημερινού τεράστιου ποσού των απλήρωτων οφειλών προς το Δημόσιο.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ που αφορούν το υπόλοιπο των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο την 1η-12-2016:
* Το συνολικό ποσό των οφειλών διαμορφώθηκε την 1η-12-2016 σε 92,882 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 8,6% έναντι του ποσού των ληξιπρόθεσμων οφειλών που είχαν συσσωρευτεί την 1η-12-2015 (85,5 δισ. ευρώ).
* Μόλις 69 φυσικά και νομικά πρόσωπα που αντιστοιχούν στο… 0,0016% του συνόλου των οφειλετών του Δημοσίου χρωστούν το 30,8% του συνολικού ποσού των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις ΔΟΥ. Οφείλουν δηλαδή ένα ποσό-μαμούθ της τάξεως των 28,65 δισ. ευρώ! Καθένας από τους φορολογούμενους αυτούς οφείλει στο Δημόσιο ποσό αρχικού χρέους μεγαλύτερο των 100.000.000 ευρώ.
* Οι οφειλέτες με αρχικό ποσό χρέους μεγαλύτερο των 300.000 ευρώ είναι μόλις 16.290, αντιπροσωπεύουν το 0,4% του συνόλου των φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, αλλά χρωστούν συνολικά 78,79 δισ. ευρώ ή το 84,8% του συνολικού ποσού ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο.
* Την ίδια ώρα 2.388.899 φυσικά και νομικά πρόσωπα, τα οποία αντιστοιχούν στο 55,4% του συνόλου των οφειλετών του Δημοσίου, χρωστούν έως και 500 ευρώ ο καθένας και συνολικά μόλις 340,38 εκατ. ευρώ ή το 0,4% του συνολικού ληξιπρόθεσμου υπόλοιπου οφειλών. Από αυτούς, 903.206 που αντιπροσωπεύουν το 20,9% του συνόλου χρωστούν το πολύ μέχρι 50 ευρώ ο καθένας και συνολικά μόλις 12 εκατ. ευρώ, ενώ 1.485.693, οι οποίοι αντιστοιχούν στο 34,5% του συνόλου, οφείλουν από 50,01 έως και 500 ευρώ και συνολικά μόλις 327,8 εκατ. ευρώ. Αξιοσημείωτο είναι ότι από όσους χρωστούν μέχρι 50 ευρώ, οι περισσότεροι -505.202 ή 11,7% του συνόλου όλων των οφειλετών- χρωστούν το πολύ μέχρι 10 ευρώ ο καθένας!
* Το 83,8% του συνόλου των οφειλετών του Δημοσίου -που αντιστοιχεί σε ένα πλήθος 3.614.047 φυσικών και νομικών προσώπων- χρωστά ποσά βασικής οφειλής μέχρι 3.000 ευρώ. Το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων χρεών αυτού του τεράστιου αριθμού οφειλετών ανέρχεται μόλις σε 1,82 δισ. ευρώ και αντιστοιχεί στο 2% του συνόλου των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο.
* Το 2016 αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης που ελήφθησαν σε βάρος οφειλετών του Δημοσίου. Συγκεκριμένα, οι κατασχέσεις απαιτήσεων οφειλετών του Δημοσίου εις χείρας τρίτων (οι κατασχέσεις καταθέσεων, μισθών, συντάξεων, ενοικίων και λοιπών εσόδων και εισοδημάτων των οφειλετών) ανήλθαν το 2016 σε 1.533.451, σημειώνοντας αύξηση 128,6% έναντι του 2015 (670.728). Επίσης, τα προγράμματα πλειστηριασμού περιουσιακών στοιχείων αυξήθηκαν κατά 10%, από 16.379 το 2015 σε 18.005 το 2016.
* Από τα 92,88 δισ. ευρώ του συνολικού ληξιπρόθεσμου υπόλοιπου των χρεών προς το Δημόσιο της 1ης/12/2016, τα 31,582 δισ. ευρώ (34%) είναι καταλογισθέντα πρόστιμα του ΚΒΣ, τα 19,97 δισ. ευρώ (21,5%) είναι καταλογισμοί ΦΠΑ, τα 17,21 δισ. ευρώ (18,5%) αφορούν φόρο εισοδήματος (Φ.Ε.), τα 9,03 δισ. ευρώ (9,7%) αφορούν δάνεια εγγυημένα από το Δημόσιο που οι εγγυήσεις τους έχουν καταπέσει και τα υπόλοιπα 15,08 δισ. ευρώ (16,2%) αφορούν λοιπές κατηγορίες οφειλών που έχουν βεβαιωθεί στις ΔΟΥ (φόρους περιουσίας, φόρους κατανάλωσης, πρόστιμα έμμεσων φόρων, δικαστικά έξοδα κ.λπ.).

Φεβρουάριος: Κακοπληρωτής κατά επιπλέον 193 εκατ. το Δημόσιο

Νέα αύξηση καταγράφηκε τον Φεβρουάριο στις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, με τα χρέη των φορέων της γενικής κυβέρνησης να αυξάνουν κατά 193 εκατ. ευρώ φτάνοντας στα 3,792 δισ. ευρώ. Ανοδικά κινήθηκαν και οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων, με αποτέλεσμα να διαμορφωθούν σε 1,256 δισ. ευρώ έναντι 1,206 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο.

Έτσι, το άθροισμα των υποχρεώσεων του Δημοσίου ξεπέρασε και πάλι τα 5 δισ. ευρώ (συγκεκριμένα έφτασαν στα 5,048 δισ. ευρώ). Μόνο από τις αρχές του χρόνου, οι οφειλές του Δημοσίου έχουν αυξηθεί κατά περίπου 500 εκατ. ευρώ. Έτσι, οι επιπτώσεις από την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, η οποία και έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερεί και η δόση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, γίνονται εμφανείς. Η αυξητική πορεία αναμένεται να συνεχιστεί και τον Μάρτιο, καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων.

Αν προστεθούν οι εκκρεμείς επιστροφές φόρου και οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου, η κατάσταση στο τέλος Φεβρουαρίου έγινε χειρότερη από ό,τι ήταν τον Δεκέμβριο του 2013 (σ.σ.: τότε το άθροισμα των οικονομικών εκκρεμοτήτων του Δημοσίου ήταν στα 4,77 δισ. ευρώ), αλλά και τον Δεκέμβριο του 2014 (3,831 δισ. ευρώ). Και αυτό παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει δύο εκταμιεύσεις από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, συνολικού ύψους άνω των 3 δισ. ευρώ μέσα στο 2016.

Έτσι, όπως εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, οι έχοντες λαμβάνειν από το Δημόσιο θα πρέπει να κάνουν υπομονή για να δουν το χρώμα του χρήματος τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο, καθώς έχει αποσαφηνιστεί ότι η εκταμίευση της επόμενης δόσης πολύ δύσκολα θα γίνει πριν από το Eurogroup της 22ας Μαΐου.

Από το ποσό των 3,792 δισ. ευρώ που ήταν και το σύνολο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των φορέων της γενικής κυβέρνησης, οι μεγαλύτερες εκκρεμότητες αφορούσαν:

1. Χρέη του ΕΟΠΥΥ, τα οποία τον Φεβρουάριο παρουσίασαν μικρή αύξηση για να διαμορφωθούν σε 1,334 δισ. ευρώ έναντι 1,33 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο.
2. Χρέη των νοσοκομείων, τα οποία αυξήθηκαν αισθητά για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, φτάνοντας στα 574 εκατ. ευρώ έναντι 517 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2017.
3. Οφειλές των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, που ανήλθαν συνολικά σε 2,361 δισ. ευρώ έναντι 2,238 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο.

Πηγή: Ναυτεμπορική, του Γιώργου Παλαιτσάκη

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παραπέμπονται σε δίκη 9 άτομα για προμήθεια των ρωσικών αντιαεροπορικών

Της Άννας Κανδύλη

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται με το υπ΄αριθμό 621/2017 βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου, συνολικά εννέα άτομα για την προμήθεια των ρωσικών αντιαεροπορικών μικρού βεληνεκούς OSA AMK.

Με το ίδιο βούλευμα οι δικαστές αποφαίνονται να μην γίνει κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε δύο άτομα ενώ παύει την ποινική δίωξη για επιμέρους πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα λόγω παραγραφής, για όλους τους κατηγορούμενους.Μεταξύ αυτών που παραπέμπονται κατά περίπτωση για τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα είναι: ο Αντώνης Κάντας, ο αντιπρόσωπος της ρωσικής προμηθεύτριας εταιρείας ROSOVOORUZEHNIA Λάμπρος Μπαρτζώκας, ο Γαλλοελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Οσβαλντ, ο Γιάννης Σμπώκος, οι χρηματιστές Πέτρος και Γιώργος Χριστοδουλίδης, ο Γιώργος Καμάρης και οι επίσης τραπεζίτες Σπύρος Μεταξάς και Φάνης Λυγινός. Για τον τελευταίο, διατηρεί σε ισχύ το ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί εναντίον του.

Η σύμβαση

Η σύμβαση για την προμήθεια των ρώσικων αντιαεροπορικών συστημάτων OSA-AKM , ύψους 93.671.610 δολαρίων, υπεγράφη το 1998 επί υπουργείας Ακη Τσοχατζόπουλου, με επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών το Γιάννη Σμπώκο και αναπληρωτή του τον Αντώνη Κάντα. Πρόκειται για άλλη μία υπόθεση που είχε αποκαλύψει ο Α.Κάντας στην απολογία-ποταμό ενώπιον των τότε ανακριτών κατά της Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή και Ιωάννη Σταυρόπουλο τον Δεκέμβριο του 2013.

Τότε ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών υποστήριξε ότι για την προμήθεια των αντιαεροπορικών OSA έλαβε μίζα 1,7 εκατ. δολάρια, ως «δώρο» το οποίο του είχε υποσχεθεί ο Λάμπρος Μπαρτζώκας.

Από την ανάκριση που ακολούθησε, προέκυψε ότι τις παράνομες πληρωμές , έκαναν διευθυντικά στελέχη της ρωσικής κρατικής εταιρίας ROSVOOROUZHENIE με την οποία υπεγράφη η σύμβαση, και ως μεσολαβητής αυτής φέρεται ο Λάμπρος Μπαρτζώκας.

Ο ίδιος πάντως απολογούμενος, είχε αρνηθεί τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Όπως είχε υποστηρίξει όλα είχαν γίνει με νόμιμο τρόπο και ουδέποτε προσέφερε «δώρο» στον οποιονδήποτε.

Πηγή www.enikos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Guardian: Να μπει στη συμφωνία για το Brexit και η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα


Να μπει στη συμφωνία για το Brexit η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα προτείνει σε άρθρο του στον Guardian ο Τζέφρι Ρόμπερτσον.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει ο ίδιος, από την επιστροφή των Γλυπτών θα βγουν κερδισμένες και οι δύο πλευρές καθώς η μεν Βρετανία «θα κέρδιζε καλή θέληση» από την μεριά της ΕΕ και η δε Ευρώπη θα κέρδισε τα Γλυπτά της και θα ενίσχυε την πολιτιστική της κληρονομιά.

«Ούτε μια βδομάδα μετά την ενεργοποίηση του άρθρου 50 και ήδη η ελπίδα για εγκάρδιες διαπραγματεύσεις μοιάζει αισιόδοξη. Το Σαββατοκύριακο, ανάμεσα σε διαξιφισμούς για το μέλλον του Γιβραλτάρ μετά το Brexit, ο πρώην ηγέτης των Εργατικών Μάικλ Χάουαρντ υπαινίχθη πως ένας τρόπος να διευθετηθεί το θέμα θα ήταν ένας πόλεμος με την Ισπανία», αναφέρει στο άρθρο του ο Τζέφρι Ρόμπερτσον, προτείνοντας στη Βρετανία να κάνει «μία συμφωνία για το Brexit επιστρέφοντας τα Γλυπτά του Παρθενώνα».

«Τα πιο σημαντικά σύμβολα της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης είναι τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Τα μισά είναι στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης, ενώ τα άλλα μισά, που άρπαξε από τον Παρθενώνα ένας Σκωτσέζος διπλωμάτης, κάθονται σε μια γκαλερί του Βρετανικού Μουσείου. Το να τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων του Brexity η επιστροφή των Ελγινείων θα μπορούσε να αποτελέσει ευλογία για τη Βρετανία και θρίαμβο για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής κληρονομιάς» υπογραμμίζει ο αρθρογράφος και προσθέτει:

Η επανένωση των Μαρμάρων είναι μια πολιτιστική επιτακτική ανάγκη, όχι τόσο για την Ελλάδα (οι πολίτες της είναι αμφίβολο αν έχουν καταγωγή από τον Περικλή), όσο για την Ευρώπη. Ενωμένα, θα συμβολίζουν μοναδικά το ξεκίνημα της πολιτισμένης ζωής στην Ευρώπη, 2.500 χρόνια πριν. Θα 'ναι σαν να ξαναφτιάχνουμε μια σκισμένη φωτογραφία, που δείχνει ανθρώπους να περπατούν και να μιλούν, να παίζουν και (κυρίως) να πίνουν. Ενωμένα στο μουσείο υπό τον Παρθενώνα, τα Μάρμαρα θα αποτελούν τον υψηλότερο καλλιτεχνικό αρχιτεκτονικό θησαυρό της ηπείρου.«Είναι ώρα να τα επιστρέψουμε, ως μέρος της διαπραγμάτευσης για το Brexit. Θα μπορούσε να είναι μια υπόθεση όπου όλοι κερδίζουν. Οι ευρωπαίοι διαπραγματευτές θα επαινεθούν για ένα πολιτιστικό επίτευγμα, η Βρετανία θα λάβει όχι μόνο γενναίες εκπτώσεις, αλλά και ευγνωμοσύνη για μια πράξη με την οποία όλοι συμφωνούν, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις», επεσημαίνει και καταλήγει:

«Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και οι γραφειοκράτες του, καθώς και οι κυβερνήσεις ιδίως της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας, συχνά κάνουν λόγο στη σημασία της ευρωπαϊκής κουλτούρας. Και δεν πρέπει να χασουν την ευκαιρία να την ενισχύσουν. Η ίδια η συνθήκη της ΕΕ, κατά τη γνώμη μου, τους υποχρεώνει να βάλουν την επανένωση των Μαρμάρων στο διαπραγματευτικό τραπέζι, και να κάνουν ό,τι μπορούν για να επιστρέψουν στην Αθήνα.

Όσο για τη Βρετανία, αν προθυμοποιούνταν να δώσει πίσω τα κλεμμένα του Ελγιν θα κέρδιζε καλή θέληση από τη μεριά της ΕΕ καθώς και άλλες παραχωρήσεις. Η Βρετανία αφήνει την Ευρώπη, οπότε πρέπει να επιστρέψει στην Ευρώπη τα γλυπτά της».

Πηγή www.cnn.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Βαρβιτσιώτης : ''Η Ελλάδα δημιουργεί πολεμικό κλίμα στο Αιγαίο'' - Ακούστε για το δράμα του στην Μύκονο

Οι πολιτικοί των Ιμίων ξαναχτύπησαν. Το ακούσαμε και αυτό. Η Ελλάδα δημιουργεί πολεμικό κλίμα στο Αιγαίο κάνοντας στρατιωτικές ασκήσεις, λέγοντας ουσιαστικά ότι προκαλεί τον Ερντογάν. Με αυτό το τρόπο, μιας και όπως λέει ο Πορτοσάλτε και ο Μπάμπης, οι ξένοι τα παρακολουθούν όλα, δίνει ένα πάτημα στην ανεξέλεγκτη φρασεολογία του Ερντογάν όπου έρχεται να αμφισβητήσει την συνθήκη της Λωζάνης, όπου θεωρεί ότι τρία ελληνικά νησιά , Σάμος Χίος, Καστελόριζο ανήκουν στην Τουρκία κτλ.
Απολαύστε τον

Η τραγωδία “χτύπησε” τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη: Δεν μπορεί να πάει στη Μύκονο 

Για το προσωπικό του “δράμα” μίλησε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης καλεσμένος στη φιλόξενη εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη.

Με το καλημέρα, η Δούκισσα Νομικού έκανε το λάθος να του πει ότι δεν τον βλέπει πολύ στη Μύκονο, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου…Ο Μιλτιάδης εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ προς “κάποιους” του του έκοψαν το νησί και δεν μπορεί να απολαύσει πια το στολίδι του ελληνικού τουρισμού και γιατί θεωρούμε ότι είναι κακό οι Έλληνες να πηγαίνουν στη Μύκονο και άλλα τέτοια τραγικά…

Πόσα χτυπήματα πια να αντέξει ένας άνθρωπος σε αυτή τη ζωή;

Δείτε το βίντεο: (αρκούν τα πρώτα 40 δευτερόλεπτα, δεν χρειάζονται να “υποστείτε” όλο το απόσπασμα)



Τελικά δεν μάθαμε ποιος είναι ο βουλευτής της Β'Αθηνών και πρώην υπουργός, ο οποίος φέρονταν να συμμετέχει στο σκάνδαλο της Μυκόνου με τα εκδιδόμενα μοντέλα και το εμπόριο κοκαΐνης; 


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Με τη φανέλα του ΔΝΤ ξανά οι ευρωβουλευτές της ΝΔ

Μαζί τους και η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή


Στη φράση «το ΔΝΤ και ο Σόιμπλε είναι φίλοι μας», θα μπορούσε κάλλιστα να συμπυκνωθεί η στάση ορισμένων ελλήνων ευρωβουλευτών κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Ευρωκοινοβούλιο το απόγευμα της Τρίτης.

Ο λόγος για τους Μανώλη Κεφαλογιάννη, Γιώργο Κύρτσο, Μαρία Σπυράκη και Εύα Καϊλή, οι οποίοι όχι μόνο δεν στήριξαν τις προσπάθειες της Ελλάδας να βάλει «φρένο» στις εξωφρενικές απαιτήσεις των «σκληρών» της Ε.Ε και του ΔΝΤ, αλλά αντιθέτως τάχθηκαν δημοσίως με το μέρος τους.

Οι προαναφερθέντες ευρωβουλευτές των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έφτασαν μάλιστα στο σημείο να εξαπολύσουν τα πυρά τους κατά του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, αμφισβητώντας ακόμα και τα στοιχεία της Κομισιόν για την Ελλάδα.

Και πώς να έκαναν διαφορετικά, αφού οι δηλώσεις Μοσκοβισί επί της ουσίας «γκρέμισαν» τους πυλώνες στους οποίους στηρίζεται η επικοινωνιακή ατζέντα των κομμάτων τους.

Αναλυτικότερα, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος, αφιέρωσε εξ’ ολοκλήρου τη σύντομή του παρέμβαση επιτιθέμενος στην ελληνική κυβέρνηση για την καθυστέρηση της αξιολόγησης και φυσικά όχι στους ακραίους κύκλους των δανειστών για τις παράλογες απαιτήσεις τους.

Τη «σκυτάλη» στο αντεθνικό παραλήρημα πήρε η Μαρία Σπυράκη, η οποία κατάφερε να ξεπεράσει τον κ. Κύρτσο, καθώς εξαπέλυσε ευθεία επίθεση κατά του Μοσκοβισί, ίσως γιατί έκανε το «λάθος» να διαψεύσει τη καταστροφολογική ρητορική της ΝΔ.

Τον ίδιο «δρόμο» ακολούθησε και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης στην παρέμβασή του, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ακολουθεί την πολιτική του καλοκαιριού του 2015, συστήνοντάς της να «μην παίζει με τη φωτιά».

Τη «δόξα» των 3 «γαλάζιων» ευρωβουλευτών φαίνεται πως ζήλεψε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή, η οποία «ένωσε τη φωνή» της με τους προαναφερθέντες, κατηγορώντας και η ίδια με τη σειρά της την Κομισιόν για τα όσα λέει υπέρ της Ελλάδας.

Απόσπασμα από τις τοποθετήσεις Κεφαλογιάννη, Κύρτσου, Σπυράκη, Καϊλή:








Πηγή www.altsantiri.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Όλοι στο μπαλαούρο!..*

     Μιά και η επικαιρότητα εδώ έχει ξεπέσει σε επίπεδο μπαλαούρου που εισπράττει σαν χαμηλοσυνταξιούχος τα 300 ευρώ-ελεημοσύνη-σας κοροϊδεύω-ελάτε ξαναψηφίστε με, της κυβέρνησης,
..και σε επίπεδο υπουργού Ενέργειας που τον φτύνουν τον ξεφωνίζουν, αλλά αυτός έχει μονίμως το χαμόγελο τού: "Σας γράφω
στα φρύδια μου. Εγώ είμαι πάμπλουτος και έχω και καρέκλα, εσείς είσαστε φτωχοί και λιμάρηδες και ξεφωνείστε όσο θέλετε. ",
..ας ασχοληθούμε με ανώτερα κλιμάκια απάτης, κοροϊδίας, συμμορίας.
Ας ασχοληθούμε με την Ευρωπαϊκή "Ένωση".

Τα τελευταία χρόνια είναι φανερό πως το ιερατείο της "ένωσης" πιέζει όχι μόνον τις χώρες του Νότου, όχι μόνον την Ελλάδα που έτσι κι αλλιώς αποτελεί επιπλέον και ένα πειραματικό εργαστήριο για το πού μπορεί να φτάσει η καταλήστευση και διάλυση μιάς χώρας χωρίς ν' αντιδράσουν οι ιθαγενείς της,
..αλλά πιέζει όλες τις χώρες-μέλη για "μεταρρυθμίσεις".
Στην ουσία πιέζει όχι τις κυβερνήσεις, που έτσι κι αλλιώς αποτελούνται από πολιτικούς δευτεροκλασάτους και ελλειμματικούς,
..αλλά τους ίδιους τους λαούς, είτε του πλούσιου Βορρά είτε του φτωχού Νότου, να αποδεχτούν την κυριαρχία όχι της πολιτικής αλλά του κεφαλαίου, της τραπεζοκρατίας, της διασύνδεσης κράτους με επιχειρηματικά συμφέροντα,
..αυτό που -πάντα πρωτοπόροι σε κάτι τέτοια- εμείς εδώ και είκοσι και βάλε χρόνια, ονομάζουμε διαπλοκή.
Εδώ (στην Ε.Ε) απλώς πρόκειται για διαπλοκή μεγαλύτερης κλίμακας, ευρωπαϊκού επιπέδου.

Αυτό γίνεται αμέσως αντιληπτό αν δούμε τί ακριβώς είναι και τί ευαγγελίζονται αυτές οι "μεταρρυθμίσεις".
Πρώτα απ' όλα πρόκειται για μιά διαστρέβλωση εννοιών. Για άλλη μία γλωσσική απάτη.
Όλες οι "μεταρρυθμίσεις" αφορούν την απογύμνωση των λαών από κάθε δικαίωμα εργασιακό και κοινωνικό,
..καθώς και -κυρίως- την μεταφορά της λήψης των αποφάσεων σε ένα υπερεθνικό επίπεδο σε κάποια όργανα -άτυπα και τυπικά- εκτός συνόρων,
..επίπεδο όπου ο έλεγχος και η κρίση εκ μέρους του λαού που τον αφορούν καθίσταται αδύνατη.
Με αυτόν τον τρόπο η εξουσία του λαού είτε μέσω εκλογών, είτε μέσω δημοψηφισμάτων, καταντάει απλώς διεκπαιρεωτική. (Ειδικά για τα δημοψηφίσματα ψάχνουν τρόπους να καταργηθούν οριστικά, αφού τα αποτελέσματά του ως τώρα ήταν εκκωφαντικά, και προβλέπεται να γίνουν εκρηκτικά στο μέλλον, αν βεβαίως δεν καταργηθούν)
Δηλαδή με απλά λόγια καταργείται στην ουσία και στην πράξη η δημοκρατία.
Καταργείται η δυνατότητα των λαών να ελέγχουν,
..καταργείται η δυνατότητά τους να διαλέξουν αυτοί το μέλλον τους,
..και επιστρέφουμε στο μεσαιωνικό, αλλά τόσο βολικό για το σύστημα εξουσίας-χρήματος, φεουδαρχικό σύστημα,
..το οποίο "επιστημονικά" ονομάζουν ομοσπονδία, ή και φεντεραλισμό.

Αυτή είναι όλη κι όλη η κεντρική ιδέα των "μεταρρυθμίσεων" όπως αυτές προωθούνται και εννοούνται και εκπονούνται απ' τους αξιωματούχους της συμμορίας που ονομάζεται Ευρωπαϊκή "Ένωση".
Τίποτα λιγότερο, αλλά ίσως πολύ περισσότερα στο μέλλον:
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στην ουσία και στην πράξη.
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ λαών και εγαζομένων.

Μας έχουν όλους για το αμπάρι.
Ή, στην καλύτερη περίπτωση,
..για το μπαλαούρο!..


* μπαλαούρο: αποθήκη υλικών καταστρώματος και εξαρτισμού πλοίου που βρίσκεται στο πρόστεγο ή κάτω απ' την πλώρη. Χρησιμοποήθηκε παλαιότερα και σαν δεσμωτήριο, φυλακή, μπουντρούμι για τους απείθαρχους και τιμωρημένους ναύτες.


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εκκίνηση για τη Γραμμή 4 του μετρό



Ξεκολλάει μετά από οκτώ χρόνια η επέκταση του μετρό με την προκήρυξη του διαγωνισμού για το πρώτο τμήμα της Γραμμής 4, η οποία θα ξεκινά από τον Περισσό, θα συνεχίζει στο κέντρο της πρωτεύουσας και θα καταλήγει στο Μαρούσι.

Ο διαγωνισμός προκηρύσσεται την Τετάρτη (05/04) και αφορά το πρώτο τμήμα που θα καλύπτει τη διαδρομή από το άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι έως την περιοχή Γουδή.

Η Γραμμή 4 θα περιλαμβάνει 14 σταθμούς (άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, Κυψέλη, Δικαστήρια, λ. Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Νήαρ Ηστ, Ιλίσια, Ζωγράφου, Γουδή).

Κλειστός ο σταθμός «Δουκίσσης Πλακεντίας»

Στο μεταξύ, κλειστός θα παραμείνει την Τετάρτη από τις 21:00 και έως τη λήξη των δρομολογίων, ο σταθμός του μετρό «Δουκίσσης Πλακεντίας» για την εκτέλεση τεχνικών εργασιών που αφορούν την εγκατάσταση του νέου αυτόματου συστήματος συλλογής κομίστρου.

Οι συρμοί, από και προς το αεροδρόμιο, θα διέρχονται από τον σταθμό χωρίς στάση.

Οι συρμοί που δεν θα έχουν προορισμό το αεροδρόμιο, θα τερματίζουν τα δρομολόγιά τους στον σταθμό «Χαλάνδρι».

Πηγή www.efsyn.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

" Φρένο" στην ασυδοσία των εισπρακτικών εταιρειών


Αυστηρότερο πλαίσιο, με τέσσερις τομές στη νομοθεσία (3758/2009) για τις «Εταιρίες Ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις», τις λεγόμενες εισπρακτικές εταιρίες, έχει στα σκαριά το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Για την οριστικοποίησή του, ωστόσο, πετάει το… μπαλάκι στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.
Στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή και Αγοράς (ΕΣΚΑ), στις 19 Δεκεμβρίου 2016, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή (ΓΓΕ & Π.Κ.) ανακοίνωσε στις Ενώσεις Καταναλωτών την πρόθεση να αυστηροποιηθεί το παραπάνω πλαίσιο, ώστε να θωρακιστεί ο καταναλωτής από τις αθέμιτες πρακτικές των εισπρακτικών εταιριών.

Πηγές από τη ΓΓΕ & Π.Κ. υποστηρίζουν πως γι’ αυτόν το σκοπό αυτό που εκκρεμεί, ουσιαστικά, είναι η συνάντηση με το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, στον οποίο -όπως επισήμαναν στον «Ελεύθερο Τύπο»- έχουν γίνει κρούσεις επανειλημμένως. Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν πως η αναδιαμόρφωση του πλαισίου θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το πότε θα ανταποκριθεί, τελικά, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών στη σχετική διαβούλευση με την ΓΓΕ & Π.Κ. και πως έχει ζητηθεί ακόμη και η παρέμβαση του υπουργείου Δικαιοσύνης για να οριστεί η συνάντηση των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, οι αλλαγές που προωθούνται από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης στη νομοθεσία για τις εισπρακτικές εταιρίες, με σκοπό τη βελτίωσή της, «πατούν» στους εξής τέσσερις πυλώνες:

1. Πλαίσιο λειτουργίας των δικηγορικών εταιριών. Βάσει του υφιστάμενου καθεστώτος (ν. 3758/2009) η ΓΓΕ & Π.Κ. μπορεί να επιβάλει κυρώσεις για παραβιάσεις που προέρχονται από εταιρίες ενημέρωσης οφειλετών, όχι όμως και από δικηγόρους-δικηγορικές εταιρίες. Αυτό το σκέλος εμπίπτει στον Κώδικα Δεοντολογίας των δικηγόρων και στα πειθαρχικά τους. «Γι’ αυτό και το σημαντικό είναι να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο από κοινού με τους δικηγόρους για να αντιμετωπιστεί συγκροτημένα και ολοκληρωμένα αυτό το θέμα», σύμφωνα με τον ΓΓΕ & Π.Κ., Αντώνη Παπαδεράκη.

Για τη διετία 2015-2016 η ΓΓΕ & Π.Κ. επέβαλε πρόστιμα, ύψους 500.000 ευρώ, για παραβάσεις εισπρακτικών εταιριών. Σημειώνεται πως οι πολίτες μπορούν να καλούν στην τηλεφωνική της γραμμή (1520) για τις καταγγελίες τους. Από εκεί και πέρα, από την 1η.1.2015 έως και σήμερα έχουν υποβληθεί 422 επιπλέον καταγγελίες καταναλωτών στη ΓΓΕ & Π.Κ. που αφορούν σε δικηγορικές εταιρίες ενημέρωσης οφειλετών για τις οποίες -βάσει νόμου- δεν μπορεί να κάνει κάτι. Για τέτοιες περιπτώσεις η διέξοδος που έχουν οι καταναλωτές είναι να υποβάλουν τις καταγγελίες τους στο Δικηγορικό Σύλλογο, πληρώνοντας ένα παράβολο.

Σήμερα λειτουργούν 14 εισπρακτικές εταιρίες (από 29 πέρυσι). Από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης υποψιάζονται πως σε υποκατάσταση αυτών υπάρχουν δικηγορικές εταιρίες-δικηγόροι που κάνουν αυτή τη δουλειά. Μάλιστα, σύμφωνα με στέλεχός του, συχνά παρατηρείται να μην καλούν οι ίδιοι οι δικηγόροι παρά να έχουν στήσει εταιρίες γι’ αυτόν το σκοπό.

2. Ταυτοποίηση αυτού που καλεί στο τηλέφωνο, αλλά και του οφειλέτη. Θα πρέπει η εταιρία που καλεί τον οφειλέτη να αναφέρει τα στοιχεία της και παράλληλα να γίνεται ταυτοποίηση του προσώπου με το οποίο συνομιλεί. Κι αυτό, διότι πολλές φορές στην τηλεφωνική συνομιλία δεν συμμετέχει ο οφειλέτης, αλλά κάποιο συγγενικό πρόσωπο ή τρίτος και παρέχονται στοιχεία που οδηγούν σε παραβίαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

3. Συχνότητα επικοινωνίας. Σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς, κάθε δεύτερη ημέρα επιτρέπεται στις εταιρίες ενημέρωσης οφειλετών να ενοχλούν τους οφειλέτες για ληξιπρόθεσμες οφειλές. Κάτι που, παρ’ όλα αυτά, παραβιάζεται συστηματικά. Σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου, υπάρχει πρόθεση για διεύρυνση αυτού του χρονικού πλαισίου. Ωστόσο, δεν επιβεβαίωσε τη φημολογία περί αύξησής του σε μία εβδομάδα, εξηγώντας πως οι διαβουλεύσεις μεταξύ υπουργείου-αρμόδιων φορέων βρίσκονται σε εξέλιξη.

4. Προσδιορισμός τρόπου διαβίβασης των στοιχείων των οφειλετών στις εταιρίες.


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....