Διυλιστήριο: 01/26/14
ροη αναρτησεων

Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014

''Πολιτική παρέμβαση'' της χρυσής αυγής .......

Την στιγμή που η Πατρίδα μας φλέγεται, την στιγμή που ο ελληνικός λαός χάνει τα σπίτια του , τις δουλειές, δύο και τρεις γενιές Ελλήνων χάνονται ή φεύγουν στο εξωτερικό, την στιγμή αυτή η Χρυσή Αυγή αποφάσισε να διαδηλώσει στην περιοχή που δολοφονήθηκε ο Φύσσας. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε οι Έλληνες πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Δυστυχώς κάποιοι είτε από την πλευρά του Ξηρού είτε από την πλευρά της Χρυσής Αυγής δείχνουν ότι δεν το θέλουν αυτό. Απευθύνομαι στους απλους ψηφοφόρους (τους 500.000) που ψήφισαν Χρυσή Αυγή. Εσείς για αυτό ψηφίσατε χρυσή αυγή ;;; Για να τα βάλει με τους ακροαριστερούς και κατά τα άλλα να χαριεντίζεται, μέσα στην βουλή, με την Μπακογιάννη, τον Γιωργάκη, τον Βενιζέλο κτλ.... Μήπως σας θεωρούν τόσο πρόβατα, που μια βδομάδα πριν τις εκλογές, ''σπρώξουν'' τον Βενιζέλο και πάτε όλοι να τους ξαναψηφίσετε ;;; Αλήθεια ποιος θα ωφεληθεί από μια αναταραχή στην Πατρίδα μας ;;;;; Δείτε το παρακάτω videohttp://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σε βιβλίο του 1952 είχε προβλεφτεί ότι έγινε σήμερα!

Διαβάσαμε ένα άρθρο και μας έκανε τεράστια εντύπωση. Το τελευταίο καιρό πολλοί ανακαλύπτουν τη διαχρονική γραφή ποιημάτων και άρθρων,όμως όταν έπεσε το συγκεκριμένο στην αντίληψή μας δε το πιστεύαμε το πόσο «μέσα» έπεσε στις προβλέψεις του ένας άνθρωπος ΤΟ 1952.

Ήταν Γενάρης του 1952, όταν ο Ισίδωρος Πόσδαγλης ολοκλήρωνε το πόνημά του «Πατριωτική Οικονομική Πολιτική», ένα μικρό βιβλιαράκι που «κάποιοι» φρόντισαν να εξαφανιστεί.

Αντίτυπά του μοιράζονταν από χέρι σε χέρι μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 1980, περίπου τρεις δεκαετίες μετά την πρώτη του έκδοση από τις οικονομικές εκδόσεις «Μπιστιρλή», το γνωστό στους μυημένους εξειδικευμένο εκδοτικό οίκο που από τις αρχές του αιώνα εξέδιδε τα πλέον προχωρημένα επιστημονικά συγγράμματα για λίγους και εκλεκτούς.

Ποιος ήταν ο Ισίδωρος Πόσδαγλης;

Γεννήθηκε στη Λαμία το 1907. Εντάχθηκε από πολύ νωρίς, ήδη από το 1922 στην ηλικία των 15 χρονών, στον «Όμιλο Ελεύθερης Σκέψης» κι άρχισε να διαμορφώνει την πατριωτική του οικονομική θεωρία.

Μετά, έφυγε για τη Σοβιετική Ένωση όπου σπούδασε οικονομικά στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας - το γνωστό μετονομασθέν σε Λομονόσοφ - και στη συνέχεια εργάστηκε μαζί με μερικά από τα πιο κορυφαία μυαλά της εποχής του σε ορισμένα από τα πιο προχωρημένα και άκρως απόρρητα οικονομικά προγράμματα της τότε Σοβιετίας.

Το 1940 επιστρέφει στην Ελλάδα, εντάσσεται στην Αντίσταση και με το τέλος του πολέμου συλλαμβάνεται από τους Άγγλους και παραδίδεται στη Χωροφυλακή. Μένει φυλακισμένος, «ξεχασμένος» για χρόνια.

Στο κρατητήριο ολοκληρώνει το βιβλίο «Πατριωτική Οικονομική Πολιτική» που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον εκδοτικό οίκο «Μπιστιρλή», ο οποίος και το εκδίδει. Το βιβλίο είναι δυναμίτης, αφού περιέχει μερικά από τα πιο πρωτοποριακά μοντέλα οικονομικής πρόβλεψης που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.

Επιπλέον, προβάλλει το πατριωτικό μοντέλο της οικονομίας και προκαλεί πάταγο στους τότε διεθνείς οικονομικούς κύκλους και σε πρόσωπα που διαμόρφωναν τη διεθνή οικονομική πολιτική.

Αυτά για την ιστορία. Απλά να προσθέσουμε ότι αρκετοί Έλληνες που εργάζονται σε μεγάλους διεθνείς Οίκους - που σήμερα κάποιοι εξ΄αυτών των Οίκων μας ταλανίζουν - έχουν δει στις βιβλιοθήκες Διευθυνόντων Συμβούλων και άλλων κορυφαίων στελεχών το βιβλιαράκι του Ισίδωρου Πόσδαγλη.

Του μεγάλου Αγωνιστή και Οικονομολόγου. Ίσως κάποια στιγμή αξίζει να ασχοληθούμε και να αναφέρουμε πολύ περισσότερα για ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά μυαλά που γέννησε αυτός ο τόπος.

Τι έγραφε στο βιβλίο του ο Πόσδαγλης και γιατί δεν θέλουν να το ξέρουμε;

Μερικές μόνο αναφορές από το βιβλίο του Πόσδαγλη - το οποίο θυμίζουμε γράφτηκε στα 1952 - είναι ικανές να ανατρέψουν, κυριολεκτικά να τινάξουν στον αέρα το σάπιο οικοδόμημα της αδιέξοδης οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται. Διαβάστε:

Στο δεύτερο κεφάλαιο με τίτλο «Εθνικό Χρέος και Εθνικό Έλλειμμα» σημειώνει ο Πόσδαγλης, στις σελίδα 17:

«Όταν τα δανεισμένα κεφάλαια του διεθνούς καπιταλισμού βρεθούν στο όριο της απόδοσής τους τότε ακολουθεί μια απομείωση του Εθνικού Χρέους, που επιβάλλουν δια της βίας. Τότε θα επικαλεστούν την ανάγκη πλέριας συμμετοχής όλων των δανειστών, εννοώντας μ΄ αυτά τα λόγια ότι πρέπει να πληρώσουν οι αποταμιεύσεις των εργατών, των αγροτών και του λαού. Κυλάνε έτσι το χρέος τους από το Κράτος που στέρεψε από απόδοση στο γόνιμο χωράφι του αγρότη για να πάρουν κι από εκεί κέρδη.»
Και συνεχίζει ο Πόσδαγλης πιο κάτω, στη σελίδα 22 στο ίδιο κεφάλαιο:

«Όταν η Ευρώπη μετά τον Πόλεμο θα φτιάσει το Νόμισμα για να απορροφήσει τα λαϊκά κεφάλαια, τότες θα στραφούν προς την Ελλάδα να της κόψουν το Χρέος που θα της έχουν φορτώσει, με σκοπό να τραβήξουν από τους εργαζόμενους και τους αγρότες ό,τι θα έχουν μαζέψει από το τέλος του Πολέμου και μετά».
Αν βρίσκετε εντυπωσιακό να προβλέψει κανείς το κοινό νόμισμα από ένα κρατητήριο στα 1952 περιμένετε να δείτε παρακάτω:

«Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία και Ιταλία θα γίνουν στόχος του διεθνούς κεφαλαίου μόλις φτιάσουνε το Νόμισμα. Το άθροισμα των δικών τους χρεών - που με τέχνη και κόπο θα τους έχουν φορτώσει - θα ισορροπεί, θα αντιπροσωπεύει το Χρέος μιας ψευτο-ένωσης, ώστε να ισοφαρίζει τα κέρδη των Γερμανο-Γάλλων και των ιμπεριαλιστών συμμάχων τους»

Σελίδα 24!

Αυτά γράφει ο Πόσδαγλης, με στοιχεία, αριθμούς και διαγράμματα, είπαμε από το 1952!
Στο τέταρτο κεφάλαιο «Τα Κόμματα» γράφει ο Πόσδαγλης στη σελίδα 121:
«Όταν ο λαός πρέπει να καθοδηγηθεί προς την απομείωση του Χρέους τότε χρειάζεται μια γενικής φύσης Κυβέρνηση (Σ.Σ.: Ο Πόσδαγλης μάλλον εννοεί μια Κυβέρνηση συνεργασίας), που θα αντιπαλεύει τα λαϊκά συμφέροντα σ' όλο το πλάτος της ιδεολογικής αντιπάλης. Ο διεθνής παράγοντας του καπιταλισμού θα φροντίσει ώστε να μην υπάρχουν δυνατότητες άλλες απ΄αυτές που θα λέει η γενικής φύσης Κυβέρνηση»

Μήπως σας θυμίζει κάτι;

Γιατί όμως στην Ελλάδα; Τα εξηγεί όλα ο Πόσδαγλης:

«Αμερικανοί και Γερμανοί δεν μπορούν να ζήσουν πιο πέρα απ΄ το τέλος του αιώνα γιατί θα 'ναι τόση η ανάγκη τους για κεφάλαια, όπως βλέπουμε ακριβώς στον πίνακα πιο πάνω, που θα πρέπει να βγάλουν τα πετρέλαια για τα οποία οι ίδιοι οι Γερμανοί ήρθαν να κάνουν Κατοχή στην Πατρίδα μας. Θα δείτε να ξαναβρίσκονται Σύμμαχοι, να συγκεντρώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους και να ασχολούνται με το χάρτη που ξέρουν όλοι τους και τον έχουν κλεισμένο στα συρτάρια τους. Και οι ξένοι και οι ντόπιοι συνεργάτες τους»

Σε ποιο χάρτη αναφέρεται αυτός ο μεγάλος και ξεχασμένος αγωνιστής;

Γεώργιος Ν. Πετρακης, Αρχιτέκτων Μηχανικός

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ:«ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΖΟΥΡΛΟΜΑΝΔΥΑΣ!»

του Γιώργου Δελαστίκ

Καταπέλτης ήταν ο Αμερικανός οικονομολόγος Πολ Κρουγκμαν, τιμημένος με βραβείο Νόμπελ Οικονομίας, μιλώντας την περασμένη εβδομάδα στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα «Καλημέρα, Ιρλανδία» του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου RΤΕ: «Το ευρώ είναι ζουρλομανδύας!» τόνισε χωρίς περιστροφές. Και δεν σταμάτησε εκεί: «Μια κατάσταση στην οποία το ευρώ χρησιμοποιείται μόνο προς το συμφέρον της Γερμανίας είναι μια κατάσταση που θα γίνει πολύ χειρότερη», υπογράμμισε.

Η συνολική του εκτίμηση για τις επιπτώσεις του ευρώ είναι καταλυτική: «Το ευρώ, που υποτίθεται ότι θα ήταν ο δρόμος προς την ευρωπαϊκή ενότητα, θα γίνει δρόμος προς μια πολύ διηρημένη ήπειρο, η οποία αισθάνεται ότι κακοποιείται από τον πυρήνα της» δήλωσε. Ο Πολ Κρουγκμαν εξέφρασε με σαφήνεια την άποψη ότι, όταν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις «κάνουν τον κόσμο να υποφέρει, αυτό δεν βοηθά την υπόθεση της ανάκαμψης». «Το να έχουμε λιτότητα που καταστρέφει τις κοινωνίες στην Ιρλανδία, την Ισπανία και την Ελλάδα και σφίξιμο της ζώνης στη Γερμανία και υπερβολικά επι-φυλακτική πολιτική μέχρι πολύ πρόσφατα εκ μέρους της ΕΚΤ είναι ο χειρότερος από όλους τους κόσμους», πρόσθεσε.

«Δούλοι» οι οφειλέτες

Ο Αμερικανός οικονομολόγος δεν τρέφει αυταπάτες γύρω από τις δυνατότητες που έχουν οι κυβερνήσεις των κρατών που ανήκουν στην Ευρωζώνη να ασκήσουν αναπτυξιακή, πόσω μάλλον φιλολαϊκή πολιτική, αν το επιθυμούν. «Είναι πολύ δύσκολο για την κυβέρνηση μιας χώρας της Ευρωζώνης να χαλαρώσει τη λιτότητα, εκτός αν συμφωνούν οι Βρυξέλλες και η Φρανκφούρτη… Υπάρχει περιορισμένος μόνο χώρος για ελιγμούς», επισήμανε.

Με άλλα λόγια, ό,τι και να διακηρύσσει μια κυβέρνηση ή ένα πολιτικό κόμμα πριν πάρει την εξουσία περί της πολιτικής που θέλει να ακολουθήσει, αν αποδεχτεί την παραμονή της χώρας του στον κατά Κρουγκμαν «ζουρλομανδύα» του ευρώ, αποκλείεται να μπορέσει να το υλοποιήσει, στο βαθμό που το πλαίσιο της Ευρωζώνης είναι ασφυκτικό.

Ο Πολ Κρουγκμαν δεν κρύβει την κατάπληξη του και για τη δουλικότητα προς τη Γερμανία που επιδεικνύουν τα κράτη της Ευρωζώνης που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική θέση. «Αυτό που προκαλεί σοκ με την απουσία του είναι ένας συνασπισμός των οφειλετών που να πει «κοιτάξτε, κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, αλλά πρέπει κι εσείς να μας κόψετε ένα μεγάλο μέρος του χρέους»», δήλωσε.

Είναι προφανές ότι δεν χωράει το μυαλό του η έλλειψη κάθε αντίστασης των κυβερνήσεων των μνημονιακων κρατών προς τις απαιτήσεις του Βερολίνου – και ο Πολ Κρουγκμαν είναι κορυφαίος οικονομολόγος του κατεστημένου, δεν πρόκειται για κανέναν επαναστάτη φυσικά!

Περιφρόνηση προς Σαμαρά

Αυτό ακριβώς το κλίμα απαξίωσης της υποτελούς πολιτικής των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων αντανακλούσε και ο άκρως περιφρονητικός τρόπος με τον οποίο απευθύνθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου προς τον Αντώνη Σαμαρά ο ηγέτης του βρετανικού Κόμματος Ανεξαρτησίας, Νάιτζελ Φάρατζ – ενός κόμματος που στις ευρωεκλογές του 2009 πήρε 17% και αναμένεται να υπερβεί το 20% στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου.

«Δεν κυβερνάτε εσείς την Ελλάδα. Η τρόικα κυβερνά! Το κόμμα σας ονομάζεται «Νέα Δημοκρατία», αλλά νομίζω ότι θα έπρεπε να το μετονομάσετε σε… «Μη Δημοκρατία» διότι η Ελλάδα βρίσκεται πλέον κατοχή!» είπε ο Φάρατζ στον Σαμαρά ευτελίζοντάς τον σε πολιτικό επίπεδο.

«Η κυβέρνηση δουλεύει με την τρόικα δεκαοκτώ μήνες και η Ελλάδα έχει πολλούς στόχους του προγράμματος», είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο για να λάβει πληρωμένη απάντηση ακόμη και από τον Χάνες Σβόμποντα, τον επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Ευρωομάδας: «Η τρόικα πρέπει επιτέλους να καταργηθεί… Στην περίπτωση της Ελλάδας, πολλές από τις απαιτήσεις της τρόικας είναι απαράδεκτες και καταστρέφουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας»!

Πλήρης ο πολιτικός διασυρμός του Αντώνη Σαμαρά – να του λέει ο Αυστριακός ότι με την πολιτική του καταστρέφει τον κοινωνικό ιστό της Ελλάδας και να καταργηθεί η τροίκα, την οποία επαινεί με έμμεσο τρόπο ο Ελληνας πρωθυπουργός! Τι να πει κανείς…

Ευρώ απειλεί Δημοκρατία

Η Ελλάδα ξεπερνά την κρίση της», είπε στο Ευρωκοινοβούλιο ο Σαμαράς και γέλασε και το παρδαλό κατσίκι. «Η Ελλάδα θα είναι όρθια και περήφανη σε μια πορεία ανάκαμψης», συνέχισε ακάθεκτος ο πρωθυπουργός προκαλώντας γενική θυμηδία.

Ούτε τους… Financial Times δεν συγκινούν τέτοια φληναφήματα, καθώς η βρετανική εφημερίδα εκφράζει μεν τα συμφέροντα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να ασχολείται με πολύ σοβαρά προβλήματα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Δεν διστάζει αρθρογράφος της να κατηγορήσει την ΕΕ και την Ευρωζώνη ακόμη περισσότερο ότι… υπονομεύουν ουσιαστικά τη Δημοκρατία στα κράτη-μέλη τους!

«Στην Ευρωζώνη η εξουσία συγκεντρώνεται σήμερα στα χέρια των κυβερνήσεων των χωρών που δανείζουν τις άλλες, κυρίως της Γερμανίας, και σε ένα τρίο από μη εκλεγμένους γραφειοκράτες – την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Οι λαοί των χωρών που θίγονται δεν έχουν καμιά επιρροή πάνω τους. Οι πολιτικοί, οι οποίοι είναι υπόλογοι στους λαούς, είναι ανίσχυροι. Αυτό είναι διαζύγιο με την υποχρέωση λογοδοσίας, η οποία χτυπά δυνατά στην καρδιά κάθε είδος δημοκρατικής διακυβέρνησης. Η κρίση της Ευρωζώνης δεν είναι μόνο οικονομική, είναι και συνταγματική», καταλήγουν στο συμπέρασμα τους οι Financial Time, κάνοντας λόγο για «συνταγματική διαταραχή της Ευρωζώνης».

Φιλο-ΕΕ «καλλιστεία»!

Την ώρα που η ΕΕ κατηγορείται ακόμη και ως υπονομευτής της Δημοκρατίας στην Ευρώπη, ο εκπρόσωπος του γραφειοκρατικού μηχανισμού της, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, διαπιστώνει περισπούδαστα «άνοδο του εξτρεμισμού από την Άκρα Δεξιά και την Ακρα Αριστερά» στην Ευρώπη και την Ελλάδα και διακηρύσσει με πολεμοχαρή διάθεση ότι «η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει την πρόκληση του λαϊκισμού».

Όσο για τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, αποδίδονται σε έναν αγώνα τύπου… καλλιστείων σε πολιτικό επίπεδο προκειμένου αφενός να αποδείξουν ότι το δικό τους κόμμα είναι πιο φιλο-ΕΕ απ’όλα τα υπόλοιπα και, αφετέρου, ότι ο αντίπαλος τους είναι «αντιευρωπαϊστής».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, π.χ., κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι είναι… «υποψήφιος των αντιευρωπαϊστών», ότι «απέδειξε και πάλι την προκλητική άγνοια του για τη λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών» και ότι «προσέβαλε ακόμη και τη χώρα του στην τελετή ανάληψης της Ευρωπαϊκής Προεδρίας»!
Πρέπει σίγουρα να βρίσκεται κάποιος σε κατάσταση πολιτικής «τρικυμίας εν κρανίω» για να νομίζει ότι λέγοντας τέτοιες ανοησίες κερδίζει ψήφους στις σημερινές συνθήκες.

Ο Αλέξης Τσίπρας όμως του απάντησε ουσιαστικά κινούμενος στο ίδιο πνεύμα, σε συνέντευξη που έδωσε στην ιταλική εφημερίδα La Stampa : «Είμαστε πιο ευρωπαϊστές από τα συντηρητικά κόμματα που κατέστρεψαν την ιδέα της αλληλεγγύης και δίχασαν τους λαούς», δήλωσε. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίστηκε μάλιστα και το… «ζουρλομανδύα» της Ευρωζώνης, προειδοποιώντας τους Ευρωπαίους ότι, αν διώξουν την Ελλάδα από το ευρώ, θα μείνουν όλοι τους χωρίς ζουρλομανδύα! «Η Ευρωζώνη είναι μια αλυσίδα με δεκαοκτώ κρίκους. Αν σπάσει ένας, σπάει η αλυσίδα και κανείς δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο!» τόνισε με έμφαση.

Αυτό που κατάλαβε ο Τσίπρας είναι ότι κανένας Έλληνας και κανένας Ευρωπαίος δεν θέλει να πάθει τίποτα το ευρώ, τρέμει στην ιδέα μη τυχόν και σπάσει η αλυσίδα του ευρώ που τον κρατάει δεμένο χειροπόδαρα!

Μούδιασμα

Το χειρότερο είναι ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το πιστεύει κιόλας αυτό. Δεν το λέει, δηλαδή, για να καθησυχάσει το ελληνικό και ευρωπαϊκό κατεστημένο προκειμένου να περιορίσουν τα εμπόδια που βάζουν στην ανάδειξη του Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργού.

Φοβόμαστε επίσης ότι, κρίνοντας από το πολιτικό του περιβάλλον, αδιαφορεί για το μούδιασμα που προκαλεί η θέση του υπέρ του ευρώ στον πυρήνα των πιο μαχητικών ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ας ελπίσουμε ότι οι συνθήκες που θα επικρατούν όταν γίνει πρωθυπουργός θα τον υποχρεώσουν να αλλάξει θέση και πολιτική. Ίδωμεν…

http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....