Διυλιστήριο: 09/19/19
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019

VIDEO - Ο Άδωνις Γεωργιάδης «έχει χάσει πάσα ιδέα για το FBI» και δεν βλέπει σκάνδαλο NovartisΕκεί στο FBI, μάθετε μπαλίτσα από τον Άδωνη


Η υπερασπιστική γραμμή της Ν.Δ. σε σχέση με την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο Novartis ήταν πάντα ότι ναι μεν σκάνδαλο υπάρχει, αλλά δεν υπάρχει σχέση πολιτικών προσώπων με αυτό.

Κάτι τέτοιο δήλωσε άλλωστε και πρόσφατα στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Φαίνεται ότι ο Άδωνις λανσάρει νέα γραμμή, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis, φτάνοντας στο σημείο να αμφισβητήσει ακόμα και την επάρκεια του FBI που ξεκίνησε τις έρευνες στην Αμερική.

Μιλώντας στον Αντέννα και στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη δήλωσε διάφορα απίθανα μεταξύ των οποίων και τα εξής:

“…Για να πούμε για σκάνδαλο Novartis θα πρέπει να υπάρξει μια καταδικαστική απόφαση. Μέχρι σήμερα η μόνη δίκη που έχει γίνει για τη Novartis σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό, δηλαδή σε Εφετείο, σε βάρος του κ. Φρουζή και δύο γιατρών από τις Σέρρες οδήγησε στην πανηγυρική και ομόφωνη αθώωσή τους…”.

“…Εγώ ως υπουργός Υγείας δεν γνωρίζω η Novartis να έκανε κάτι διαφορετικό από τις άλλες εταιρείες. Όσο ήταν σκάνδαλο ο τρόπος που οι άλλες εταιρείες μέσω των ιατρικών επισκεπτών, των συνεδρίων και των διαφημίσεων, κατάφεραν να πετύχουν μεγαλύτερη συνταγογράφηση των προϊόντων τους, κατά τον ίδιο τρόπο το έκανε η Novartis. Μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει κάτι που να έκανε η Novartis περισσότερο από τις άλλες εταιρείες…”

“…Από την ποιότητα των ερευνών που διαβάζω για τη Novartis και το FBI έχω χάσει πάσα ιδέα για το FBI. Μάλλον πρέπει να μάθουν από την ελληνική αστυνομία πώς γίνονται οι δουλειές, γιατί δεν τους βλέπω καλά…”

Από το 23.15 λεπτό μεχρι το 24.20

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Μπάμπης Παπαδημητρίου: Το νερό είναι, δυστυχώς, απαράδεκτα φθηνόΑίσθηση προκαλεί η δήλωση του πρώην σχολιαστή και διοικητικού στελέχους του ΣΚΑΪ, Μπάμπη Παπαδημητρίου, στη συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Υδάτινων Πόρων της Βουλής την Τετάρτη.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Υποεπιτροπής, ο βουλευτής της ΝΔ είπε επί λέξει: «Οι Δήμοι ακόμη δεν κατόρθωσαν να βρουν μια πολιτική στο βασικό θέμα που είναι η τιμολόγηση. Το νερό είναι, δυστυχώς, απαράδεκτα φθηνό, η σπατάλη του είναι εξωφρενική. Η δε επεξεργασία του είναι σχεδόν σπάνια ακόμη και σε μικρές πόλεις, όπου εκεί θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικά τα πράγματα».

Κι αν για την αλόγιστη σπατάλη του νερού ο Μπ. Παπαδημητρίου έχει δίκιο, γιατί η «τιμωρητική» πρακτική αύξησης της τιμής του θα αποτελέσει «αντίδοτο» σε μια χώρα που τα παρεπόμενα της μνημονιακής επιτροπείας είναι ακόμα ορατά; Η έννοια της ευαισθητοποίησης μετριέται με όρους κόστους, φτάνοντας μόνο έως την τσέπη των πολιτών;Πηγή www.documentonews.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Όχι» από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ σε ψήφισμα κατά του Μπολσονάρου

Το Διυλιστήριο λέει : ''... Μας λυπεί το γεγονός ότι ανάμεσα στους Ευρωβουλευτές της ΝΔ που ψήφισαν όχι, είναι και η ψήφος του μέχρι πρότεινος με τους Οικολόγους - Πράσινους, Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Καταλαβαίνουμε την κομματική πειθαρχία, και πως λειτουργεί, αλλά τον ψήφισαν και μισό εκατομμύριο ψηφοφόροι και αν μην τι άλλο θα έπρεπε να τους σεβαστεί και αυτούς και τα πιστεύω του. Αλλά δυστυχώς στην συγχρονη κοινωνία επικρατεί το χρήμα ...'''

Το «όχι» των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, και ευρύτερα της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς, στο Ευρωκοινοβούλιο, σε ψήφισμα κατά του Μπολσονάρου, έκανε γνωστό ο Δ. Παπαδημούλης με αναρτήσεις του στο Twitter, τις οποίες κοινοποίησε, εν συνεχεία, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Χαρίτσης.

Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ότι ανάμεσα σε όσους και όσες καταψήφισαν ένα ψήφισμα για την οικολογική καταστροφή και τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο, έτσι ώστε να ασκηθούν πιέσεις στον ακροδεξιό Μπολσονάρου, ήταν και οι ευρωβουλευτές της ΝΔ. «Το ΟΧΙ της συμμαχίας Δεξιάς-Ακροδεξιάς ευνοεί την ασυδοσία που καταστρέφει τον μεγαλύτερο πνεύμονα του πλανήτη», ανέφερε σχετικά.


«Η κλιματική αλλαγή μας αφορά όλους. Όλους; Μάλλον όχι», είναι το σχόλιο του Αλέξη Χαρίτση. Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «η επιλογή των ευρωβουλευτών της ΝΔ είναι μια σκιά για την ελληνική πολιτική ζωή. Αναμένουμε με ενδιαφέρον την επίσημη τοποθέτηση της Πειραιώς επί του ζητήματος».Για το ίδιο ζήτημα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία έχει ως εξής:

Μπλόκο της Ευρωδεξιάς (και όχι μόνο) σε ψήφισμα για την καταστροφή στον Αμαζόνιο

Έχει περάσει ένας αιώνας από το περίφημο «οι καπιταλιστές είναι ικανοί να μας πουλήσουν ακόμα και το σκοινί που θα τους κρεμάσουμε», που αποδόθηκε (μάλλον εσφαλμένα) στον Λένιν. Και τα πράγματα έχουν, όντως αλλάξει.

Η καταστροφή της Αμαζονίας, το ξεκλήρισμα του τροπικού δάσους με την τεράστια βιοποικιλότητα, η απερήμωση μιας περιοχής με εμβαδόν όσο 50 Ελλάδες, συνεχίζεται με τέτοια φρικαλέα βουλιμία που έπαψε πια να προσφέρει επιστημονικές ενδείξεις για την επιβάρυνση του ήδη υποβαθμισμένου περιβάλλοντος, σε παγκόσμια κλίμακα…

Σήμερα, τώρα, ζούμε ήδη τις αποδείξεις!

Η συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα μετρήθηκε φέτος αυξημένη κατά 700% σε σχέση με την περασμένη δεκαπενταετία. Σε μια σειρά από πόλεις της Βραζιλίας ο όγκος της τέφρας και των αιωρούμενων σωματιδίων καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Τη στιγμή που ο πλανήτης απαιτεί δισεκατομμύρια νέα δέντρα για να απορροφήσει το CO2 σε μια ελπίδα να σταθεροποιήσει το κλίμα του, η Γη χάνει το μεγαλύτερο τροπικό δάσος της.

Η αρχή της αειφορίας παραπαίει. Μαζί της βυθίζεται και η αυταπάτη πως, η Γη έχει τον τρόπο να επουλώνει τις πληγές της, μέσα από ένα σύστημα εξισορρόπησης που, καμία ανθρώπινη δραστηριότητα, όσο βάρβαρη κι αν είναι, δεν μπορεί να αποσταθεροποιήσει.

Οι υπερασπιστές των δικαιωμάτων των αυτοχθόνων του Αμαζονίου, δολοφονούνται. Η υλοτομία στις αποψιλωμένες περιοχές εντατικοποιείται. Η ανεξέλεγκτη παρανομία συνοδεύεται από λαθροθηρία, ληστρικές μεταλλευματικές δραστηριότητες και υπερβόσκηση.

Όλα για το κέρδος. Με ορίζοντα μερικών ετών, οι επιχειρήσεις που δεν καταφέρουν να κρυφτούν και τόσο καλά πίσω από το ανδρείκελο του Μπολσονάρου πασχίζουν ακάματα να διαψεύσουν το ρητό, «τα σάβανα δεν έχουν τσέπες».

Το μόνο που καταφέρνουν είναι να επιβεβαιώσουν αυτό που λέμε από την αρχή. Ο αγώνας για τη σωτηρία του πλανήτη είναι ένας αγώνας ταξικός.

Σήμερα, στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, GUE και Πράσινοι ζήτησαν την έκδοση καταδικαστικού ψηφίσματος για το έγκλημα που συντελείται στην Αμαζονία. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα της Δεξιάς, καταψήφισε την πρόταση.

Γιατί σήμερα, οι καπιταλιστές δεν έχουν καμία διάθεση να σου πουλήσουν το σκοινί που θα τους κρεμάσεις. Προτιμούν να κρεμαστούν μόνοι τους· αρκεί να πάνε χορτάτοι.

Δε θα μας φορέσουν τη θηλιά τους.

Πηγή www.ieidiseis.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα η ανακρίτρια του Noor1Την παραίτησή της κατέθεσε η ανακρίτρια του Noor1, Καλλιόπη Μάντακα, η δεύτερη δικαστική λειτουργός που είχε χρεωθεί την ανάκριση για την πολύκροτη υπόθεση του Noor1, μετά την μετάθεση από τον Πειραιά, πέρσι τον Σεπτέμβριο, της Ευαγγελίας Αλεξακίδου.

Οι λόγοι που οδήγησαν στην παραίτηση μία δικαστική λειτουργό με καλό όνομα και καριέρα μπροστά της στο δικαστικό σώμα δεν έχουν γίνει γνωστοί.

Επίσης, δεν έχει γίνει γνωστό σε ποιο σημείο είχε φτάσει η κ. Μάντακα στις έρευνές της για την υπόθεση του Noor1.

Υπενθυμίζεται ότι στη δικογραφία που είχε χρεωθεί ως ανακρίτρια η κ. Μάντακα κατηγορούμενοι για κακουργηματικές πράξεις που συνδέονται με το ναρκόπλοιο είναι ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης και οι τρεις συνεργάτες του Νίκος Συντιχάκης, Βαγγέλης Μπαϊρακτάρης και Ηλίας Τσακίρης.

Τις διώξεις είχε ασκήσει εις βάρος τους μετά από πολύμηνη έρευνα η τότε προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, Ειρήνη Τζίβα.

Στην απόφαση που εκδόθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης αναφέρεται:

«Με προεδρικό διάταγμα της 22ας Αυγούστου 2019, που εκδόθηκε στην Αθήνα μετά από πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης, σύμφωνα με το άρθρο 58 του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών (κυρωτικός νόμος 1756/1988,Α’35), όπως ισχύει και το π.δ. 83/9-7-2019 «Διορισμός Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (Α’ 121), γίνεται δεκτή η από 9-5-2019 αίτηση παραίτησης από την υπηρεσία της Προέδρου Πρωτοδικών Πειραιά Καλλιόπης-Ιωάννας Μάντακα του Εμμανουήλ και της Μαρίας.

Ο Υπουργός

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ»

Πηγή thefact.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι Τούρκοι διεκδικούν Μύκονο, Πάρο, Νάξο και ΑμοργόΤο καθεστώς Ερντογάν θέλει 85 χιλιόμετρα δυτικότερα τα σύνορα στο Αιγαίο – Σε ετοιμότητα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις υπό το φόβο «θερμού» επεισοδίου.

Ξεφεύγουν πλέον από κάθε όριο οι προκλήσεις της Τουρκίας, με τη ένταση στο Αιγαίο να κλιμακώνεται επικίνδυνα.

Την ώρα που τουρκικά πολεμικά σκάφη και ερευνητικά επιχειρούν (ανεπιτυχώς χάρη στο Πολεμικό μας Ναυτικό) να «κυκλώσουν» το Καστελλόριζο και να δημιουργήσουν τεχνητή ένταση στην περιοχή, αυξάνονται οι… φωνές στο εσωτερικό της Τουρκίας για υλοποίηση του σχεδίου «Γαλάζια πατρίδα».

Οι εξελίξεις το αμέσως επόμενο διάστημα θα είναι καταιγιστικές καθώς, οι Τούρκοι δεν ζητούν απλώς τη διχοτόμηση του Αιγαίου στον 25ο Μεσημβρινό, αλλά θέλουν να προχωρήσουν δυτικότερα, στον 24ο Μεσημβρινό.

Συγκεκριμένα, ο πρώην γ.γ. του τουρκικού υπουργείου Άμυνας απόστρατος συνταγματάρχης Ουμίτ Γιαλίμ και ένας εκ των εξ απορρήτων συμβούλων του Ερντογάν δήλωσε ότι ο χάρτης της «Γαλάζιας τους πατρίδας», μπροστά από τον οποίο είχε εμφανιστεί πρόσφατα ο ίδιος ο «σουλτάνος», είναι «πολύ μετριοπαθής» και «όχι σωστός».

Σύμφωνα με τον Γιαλίμ, τα τουρκικά σύνορα είναι 85 χιλιόμετρα δυτικότερα, στον 24ο μεσημβρινό και όχι στον 25ο και περιλαμβάνουν σειρά νησιών όπως η Μύκονος, η Αμοργός, η Νάξος, η Πάρος, τα Κουφονήσια και πολλά άλλα.Ο χάρτης που παρουσιάστηκε από τη «Ναυτική Ακαδημία» στις 31 Αυγούστου 2019, παρουσία του Τούρκου προέδρου, λέει ο σύμβουλος του Ερντογάν, έφθανε μέχρι το γεωγραφικό μήκος των 25 μοιρών ενώ αυτός που είχε δημοσιεύσει το 1974 το τουρκικό Γενικό Επιτελείο για το Αιγαίο, η τουρκική υφαλοκρηπίδα έφθανε μέχρι το γεωγραφικό μήκος των 24 Μοιρών ανατολικά.

Ωστόσο, στον χάρτη που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα, επισημάνθηκε ότι αυτός σχεδιάστηκε ανατολικότερα στο γεωγραφικό μήκος των 25 μοιρών.

Ο ίδιος προειδοποίησε ότι εάν εφαρμοστούν τα θαλάσσια σύνορα του 2019, η Τουρκία θα χάσει σημαντικά «δικαιώματα» στο Αιγαίο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά τουρκικό δημοσίευμα.

Ο Γιαλίμ πρόσθεσε ακόμη, ότι σύμφωνα με τα (τουρκικά) «δικαιώματα» που απορρέουν δήθεν από το «διεθνές δίκαιο», οι θαλάσσιες δικαιοδοσίες της Τουρκίας είναι περίπου 550 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα, ο εναέριος χώρος τους είναι 1,3 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ η «Γαλάζια Πατρίδα» είναι 462 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Οι τουρκική προκλητικότητα βρίσκεται στο… κόκκινο, με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να είναι σε πλήρη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε κίνηση των Τούρκων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον οι «γείτονες» προχωρούν σε παραβιάσεις και κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τα ελληνικά μαχητικά να τους δίνουν πάντα ηχηρά χαστούκια.

Πηγή www.msn.com

Διαβάστε περισσότερα.... »
....