Διυλιστήριο: 12/13/13
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Πισσαρίδης: “Διαλύστε το ευρώ!”

Ο νομπελίστας οικονομολόγος, κάποτε φανατικός της ευρωζώνης, δηλώνει ότι ξεγελάστηκε.

Την έκπληξη αναμένεται να κάνει, ζητώντας τη διάλυση του ευρώ, ένας από τους πιο φανατικούς μέχρι πρόσφατα, υποστηρικτές του, ο νομπελίστας οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης.

 Ο κ. Πισσαρίδης, σύμφωνα με πληροφορίες της Daily Mail και της Telegraph, θα δηλώσει σήμερα στο London School of Economics ότι το ευρώ δημιούργησε μια «χαμένη γενιά» άνεργων νέων και πρέπει να διαλυθεί. Πλέον ο νομπελίστας καθηγητής εμφανίζεται να πιστεύει ότι το κοινό νόμισμα διχάζει την Ευρώπη και ότι «χρειάζεται δουλειά για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του ευρώ στις διεθνείς αγορές και η εμπιστοσύνη που είχαν κάποτε μεταξύ τους τα κράτη της Ευρώπης».

 Ο κ. Πισσαρίδης θα δηλώσει, σύμφωνα με τις δύο εφημερίδες τα εξής: 


 «Το ευρώ θα πρέπει είτε να διαλυθεί με έναν ελεγχόμενο τρόπο ή τα κύρια μέλη του θα πρέπει να κάνουν τα αναγκαία το συντομότερο δυνατό, ώστε να το καταστήσουν φιλικό προς την ανάπτυξη και την απασχόληση. Δεν θα πάμε πουθενά εάν συνεχίσουμε με την τρέχουσα γραμμή μιας ad-hoc χάραξης πολιτικής και με ασυνεπείς πολιτικές ελάφρυνσης χρέους. Οι τακτικές που εφαρμόζονται τώρα για να σταθεροποιηθεί το ευρώ κοστίζουν στην Ευρώπη θέσεις εργασίας και δημιουργούν μια χαμένη γενιά μορφωμένων νέων ανθρώπων. Δεν είναι αυτό που μας υποσχέθηκαν οι ιδρυτικοί πατέρες».

 Ξεγελάστηκα... 


 Ο ίδιος ήταν από αυτούς που έδωσαν σκληρή μάχη για να ενταχθεί η πατρίδα του η Κύπρος στη ζώνη του ευρώ. Τώρα όμως εμφανίζεται να δηλώνει: «Ξεγελάστηκα. Τότε, το ευρώ φαινόταν τέλεια ιδέα. Αλλά τώρα γύρισε μπούμερανγκ. Συγκρατεί την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασία 

Πηγή: www.lifo.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Είναι χέστηδες, κουτοπόνηροι, θρασύδειλοι και φοβούνται τον ίσκιο τους

το Διυλιστήριο λέει: κι εμείς είμαστε χειρότεροι, που τους αφήνουμε..

Aπό ότι φαίνεται δεν θα προχωρήσουν λέει στην άρση των πλειστηριασμών της Α’ κατοικίας. Είναι χέστηδες και πολύ μεγάλοι μάλιστα για αυτό δεν θα τολμήσουν κάτι τέτοιο. Εάν παρεμπιπτόντως προχωρήσουν, εμένα να μου τρυπήσετε τη μύτη.
Δέν θα τολμήσουν γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι εάν
γίνει κάτι τέτοιο η κυβέρνηση δεν θα αντέξει. Ξέρουν ότι αυτό θα είναι πολύ επικίνδυνο για την ίδια τους την ύπαρξη. Στην κατάσταση που είναι τώρα η κυβέρνηση με 153-154 βουλευτές η κυβέρνηση θα πέσει. Ο κόσμος και πολλοί βουλευτές τους ήδη τους έχουν προειδοποιήσει για κάτι τέτοιο. Φοβούνται στην ουσία να εφαρμόσουν αυτό που πραγματικά θέλουν, φοβούνται τον ίσκιο μιάς τέτοιας κίνησης, φοβούνται τον ίδιο τους τον ίσκιο. Είναι αδιανόητο η Ελλάδα να οδηγηθεί τώρα σε εκλογές ή να διακυνδυνευτεί η θέση τους, την στιγμή που από την 01/01/2014 η Ελλάδα θα προεδρεύσει της ΕΕ για ένα εξάμηνο. Είναι αδιανόητο τώρα να διακινδυνευτεί η υπάρχουσα τόσο πειθήνια κυβέρνηση.

Εγώ προσωπικά θα ήθελα πάρα πολύ να προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο για να πέσουν μια ώρα αρχύτερα. Και μάλιστα δέν θα ήθελα μόνο να ψηφίσουν την άρση των πλειστηριασμών Α’ κατοικίας αλλά να εφαρμόσουν και το αναμενόμενο κούρεμα των καταθέσεων από το πρώτο ευρώ τώρα, την μή χορήγηση συντάξεων γενικότερα, τις μαζικές απολύσεις όλων, την κατάργηση ολόκληρων φορέων, του ονόματος των Σκοπίων ώς Μακεδονία και και και..., όλα να τα περάσουν μονομιάς άν είναι δυνατόν θέλω, για να σιγουρέψουν ακόμα περισσότερο από μόνοι τους την πτώση τους από την εξουσία, το ταχύτερο δυνατό.

Αλλά είναι χέστηδες και μάλιστα πολύ πονηροί κιόλας, γι’αυτό δεν βρίσκουν προς το παρών τα καλαμπαλίκια για να κάνουν αυτό που πραγματικά θέλουν. Αυτοί είναι ικανοί επίσημα να αναβάλουν τους πλειστηριασμόυς, αλλά στην πράξη και μέσω e-mail στις τράπεζες να δώσουν καθαρή εντολή για κάτι τέτοιο, χωρίς πάντα να διατυμπανιστεί το γεγονός, γιατί εκτός από χέστηδες και πονηροί, είναι και κουτοπόνηροι και θρασύδειλοι διότι θα νομίζουν ότι ο κόσμος δέν θα το πάρει χαμπάρι τάχατες, λές και δεν θα εφαρμοστεί πάνω μας ή δεν θα το καταγγείλουμε με το καλημέρα. Η βλακεία στο απόγειο δηλαδή. Μακάρι όλα αυτά να είναι αερολογίες ανυπόστατες αλλά πολύ φοβάμαι ότι δυστυχώς θα με δικαιώσουν αυτοί οι ασπάλακες.

Από την άλλη πώς να νιώσει κάποιος δικαιωμένος από κάτι τέτοια νοήμων υποτίθεται όντα που πάνε και φυτεύουν μπροστά σε κάμερες ώς ένδειξη ενδυνάμωση φιλίας μεταξύ δύο κρατών, μια ελιά μαζί με την γλάστρα στο χώμα. Πραγματικά δεν ξέρω τί άλλο μπορεί να πεί κανείς για αυτό πέρα από το, Θέε μου το είδαμε και αυτό!!! Ή που πηγαίνει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας στην Αμερική, στην Κίνα, στα Αραβικά Εμιράτα και σε όλο τον κόσμο και το μόνο που λέει στους ξένους είναι success story και Greekovery, μήπως και πιάσει «κότσο» τον Κινέζο πρόεδρο ή του Εμίρηδες στην Αραβία. Ποιός νοήμων άνθρωπος ποτέ θα τον πίστευε και θα έριχνε τα λεφτά του μέσα σε μία χώρα που είναι έτοιμη να χρεοκοπήσει, πραγματικά δεν ξέρω.

Είναι αποδεδειγμένα χέστηδες, κουτοπόνηροι, θρασύδειλοι και φοβούνται τον ίσκιο τους. Υπεξαίρεσαν την εξουσία λέγωντας ασύστολα ψέματα και κόβοντας τα φάρμακα ένα μήνα πρίν από τις εκλογές από τον Ελληνικό λαό, χρησιμοποιούν την εξουσία και συνεχίζουν να τρομοκρατήσουν και να απειλούν, αλλά φοβούνται ταυτόχρονα μήπως και αναγκαστούν να πραγματοποιήσουν τις απειλές τους. Η ενοχή αυτών που κάνουν και η κατάχρηση της εξουσίας κατατρώει τα σωθικά τους, γι’αυτό πασάρουν συνεχώς το όλο θέμα βήμα βήμα, αναβάλλοντας μέτρα τεχνηέντως. Στο τέλος όμως νομοτελειακά η υπόθεση θα τους φάει και τους ίδιους.

Πραγματικά πιστεύω ότι βιώνουμε τις τελευταίες σκηνές του Greek tragedy και αναμένω το grand finale κατά τον Ιούνιο μεριά, γι’αυτό κρατηθείτε γερά γιατί φεύγοντας αυτοί έτσι πως έχουν μπήξει τα νύχια τους στην εξουσία, θα τα πάρουν όλα παραμάζωμα πέφτοντας. Μέχρι και περιορισμό των συνόρων και της εθνικής μας κυριαρχίας στην κυριολεξία βλέπω, βλέπε Μπενάκη στον Παπούλια το 2005.

Βασίλης Παπαδόπουλος

triklopodia.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το ΣΔΟΕ θα εισβάλει ακόμα και στα σπίτια για έλεγχο

το Διυλιστήριο λέει: ΧΟΥΝΤΑ..

Πιο... τολμηροί θα γίνουν εφεξής οι ελεγκτές του Χάρη Θεοχάρη, καθώς εκτός του ότι αποκτούν, πλέον, δικαίωμα 48ωρου «λουκέτου» σε όσες επιχειρήσεις δεν εκδίδουν αποδείξεις, θα μπορούν να κάνουν έλεγχο υπό προϋποθέσεις και στα σπίτια των φορολογούμενων, χωρίς να χρειάζονται άδεια εισαγγελέα!Ειδικότερα, σύμφωνα με διάταξη που συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο για τα ακίνητα, "η είσοδος στην κατοικία του φορολογούμενου επιτρέπεται μόνο με εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα, εκτός εάν αυτή έχει δηλωθεί από το φορολογούμενο και ως χώρος άσκησης επαγγελματικής ή επιχειρηματικής δραστηριότητας. Στην τελευταία περίπτωση η πρόσβαση αφορά μόνο τους χώρους, στους οποίους ασκείται η επαγγελματική δραστηριότητα".

Η διάταξη που καταργείται προέβλεπε ότι σε κάθε περίπτωση, δηλαδή ακόμα και αν η κατοικία του φορολογούμενου έχει δηλωθεί ως έδρα της επαγγελματικής του δραστηριότητας, για να διενεργηθεί έλεγχος κατ' οίκον, θα έπρεπε να υπάρχει άδεια εισαγγελέα.

http://www.iefimerida.gr/

Αναρτήθηκε από to koutsavaki
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το τέλος της αθωότητας..

Δεν υπάρχει πιά καμία δικαιολογίααθωότητας! Δεν μπορούμε να είμαστε αθώοι! Δεν δικαιούμαστε!
Ούτε ως άτομα, ούτε ως λαός, ούτε ως πολιτικοί, ως τίποτα!

Δεν μπορούμε να ζούμε σε ροζ συννεφάκια. Δεν μπορούμε να μην βλέπουμε πέρα απ' την μύτη μας. Δεν μπορούμε να κρύβουμε το κεφάλι στην άμμο!
Δεν γίνεται να μην βλέπουμε τονόλεθρο. Δεν γίνεται να μην θέλουμε να τον δούμε!
Δεν γίνεται να χαζογελάμε.

Δεν μπορεί να ετοιμαζόμαστε για γιορτές, ο καθένας όπως μπορεί, ήσυχοι ότι το ρεύμα ξανασυνδέθηκε με τυμπανοκρουσίες σε μερικές δεκάδες σπίτια, από τα εκατοντάδες χιλιάδες που είναι κομμένο..
..για να ξανακοπεί πάλι αμέσως μετά τις γιορτές! Και να χαζογελάμε!

Δεν είναι δυνατόν, αυτοί να συζητούν για ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, κι εμείς να στέλνουμε χαρούμενες κάρτες ο ένας στον άλλο για ''Καλές Γιορτές'', κι ''Ευτυχισμένο το Νέο Έτος''!
Δεν μπορούμε αυτοί να μεθοδεύουν εισβολές στα σπίτια μας από το ΣΔΟΕ, χωρίς ένταλμα ή οποιοδήποτε χαρτί από εισαγγελέα, κι εμείς να ανταλλάζουμε ευχές!

Δεν γίνεται τέτοια αθωότητα!

Ούτε γίνεται οι πολιτικοί..
.. ΟΛΟΙ όσοι πολιτικοί δηλώνουν αντιμνημονιακοί, ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ..
ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!
Να περιμένουν το σάπιο φρούτο της κυβέρνησης να πέσει, για να επωφεληθούν..
Δεν γίνεται να μη συζητούν ΚΑΝ για συμπαράταξη δυνάμεων εναντίον των Εφιαλτών!
Δεν μπορεί να καθησυχάζουν τον κόσμο με επικείμενες εκλογές και οράματα για αντιμνημονιακές κάποτε κυβερνήσεις, και να μην προτρέπουν τον λαό σε αντίσταση, σε αντίδραση!
Δεν τους επιτρέπεται τέτοια αθωότητα(;)!

Δεν μπορεί να λεγόμαστε άνθρωποι, πολίτες, λογικά όντα, και να χαχανίζουμε, και να μπουρδολογούμε..
Γιατί χαχανίσματα και μπουρδολογίες είναι ό,τι δεν είναι πράξη!

Δεν γίνεται πιά ούτε ''καλημέρα'' να λέμε μεταξύ μας,
..αν δεν απαλλαγούμε από το άγος, απ' τους προδότες, απ' τους καταστροφείς, από την ξένη επικυριαρχία!

Είναι υποκρισία, είναι ντροπή, είναι στάχτη στα μάτια!
Είναι εγκληματική αθωότητα..
Ακόμα και η απλή, η αθώα ''καλημέρα''!

Υ.Γ. Το σχόλιο αυτό δεν είναι απλώς θυμωμένο.. Είναι οργισμένο! Είναι έξαλλο, με το έθνος στρουθοκαμήλων που έχουμε καταντήσει..




Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ : ''Για την ΝΔ : ''Οτι πιο αποκρουστικό'' - Για το ΠΑΣΟΚ ''Πως κυβερνάει ένα κόμμα του 4%''

Στις πολιτικές εξελίξεις, τη νέα κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τις «κατηγορίες»  που έχει αντιμετωπίσει ο ίδιος στο παρελθόν για τις πολιτικές του θέσεις αναφέρθηκε μέσω της σελίδας του στο Facebook ο Σταμάτης Σπανουδάκης στις 28 6 2013.

«Με όσο πιο απλά λόγια μπορώ, θα απαντήσω σε όσους με ρωτάτε περί πολιτικής, δημοκρατίας, πολιτισμού και πια η σημερινή στάση-θέση μου.

Αρχίζω με τα αρνητικά. Ουδέποτε υπήρξα, σοσιαλιστής, αριστερός, προοδευτικός και τα τοιαύτα. Στην πραγματικότητα από το 74' που γύρισα στην Ελλάδα, αυτοί ακριβώς ήταν και είναι ακόμη, που με πολέμησαν με λύσσα. Και βέβαια, όχι μόνον εμένα. Και πολλούς άλλους, πού ή εξαφανίστηκαν, ή τελικά συμβιβάστηκαν.

Στον τομέα του "πολιτισμού" τελικά, βρίσκονται οι πιο εμπαθείς και διαπλεκόμενοι, άνθρωποι. Αν κάποτε άνοιγε ο φάκελος πολιτισμός, χορηγίες, διαπλοκή, φακελάκια, ημέτεροι κλπ, θα έκανε την λίστα Λαγκάρντ ή όποια άλλη, να ωχριά.

Γιατί εδώ πρόκειται υποτίθεται, για "πνευματικούς" ανθρώπους.

Ίσως κάποτε γράψω, για όσα με τα μάτια μου είδα και έπαθα, από ανθρώπους πού την ταυτότητα τους, σάς έδωσα παραπάνω.

Αλλά μάλλον βαριέμαι, γιατί έχω έργο να κάνω και γιατί τις πληγές μου και τις κακίες, τις ακουμπάω με αγάπη πάντα, στα χέρια του Θεού.

Εκείνος και ξέρει και μπορεί, Εγώ πάλι, όχι.

Δεν γράφω μουσική, μόνο για να με ακούτε. Γράφω κυρίως, για το μετά. Για τα παιδιά σας, όταν είναι η ώρα τους, για τα εγγόνια σας κ.λ.π.

Για τότε, πού το πραγματικά αληθινό, θα λάμψει και το ψεύτικο, θα πάει στην φυσική του θέση. Την οριστική λήθη.
Όταν οι σημερνοί συνθέτες, τραγουδιστές και οι δημοσιογράφοι υπερασπιστές τους, δεν θα υπάρχουν πια, να ελέγχουν ασφυκτικά, τα καλλιτεχνικά πράγματα.

Σέβομαι για να αναφέρω μόνον λίγους, τον Σεφέρη, τον Ελύτη, την Λαμπέτη, τον Χορν και βέβαια τον Χατζιδάκη και τον Παπαθανασίου. Όχι μόνο για το έργο τους, αλλά και για την στάση τους.

Δεν θεωρώ ότι πια έχουμε πραγματική Δημοκρατία. Σε ποιά δημοκρατία θα ήταν αντιπρόεδρος τής κυβερνήσεως, ο αρχηγός ενός κόμματος τού 4-5 % και θα διόριζε και υπουργούς. Και σε ποια δημοκρατία, ένα κόμμα τού 10-15%, δεν "δικαιούται δια να ομιλεί" και υβρίζεται καθημερινά από όλους, χωρίς να τού δίνεται βήμα, να απαντήσει. Συμφωνείς η όχι μαζί του.

Ποια δημοκρατία το διδάσκει αυτό;

Απαντήστε μου συνταγματολόγοι και λοιποί προοδευτικοί ιστορικοί.

Δεν θεωρώ επίσης, ότι έχουμε πια κόμματα. Κομμάτια διεφθαρμένων ελλήνων, ναι.

Απίστευτους αριβίστες, σκληρούς και αυστηρούς (με τούς άλλους πάντα, ποτέ με τον εαυτό τους) πολιτικούς, ναι.
Διαπλοκή άρρωστη που υγιώς όμως, ελέγχει και μεγαλουργεί ακόμα και επί όλων των κυβερνήσεων, ναι.

Γερμανούς και άλλους ξένους που μας διατάζουν, μας υποτιμούν και μας καταστρέφουν, ναι.

Ποιός όμως τούς δίνει, το κλειδί της πόλης;

Οι πολιτικοί μας, και μάλιστα, εν ονόματι μας!

Είναι αλήθεια βέβαια ότι πιά, η πλειονότητα των Ελλήνων, είναι πάσχουσα.

Δεν είναι η φτώχεια, το μόνο, κακό πού μάς βρήκε.

Άλλωστε ούτε φτωχοί, ούτε αμόρφωτοι, ήσαν και είναι όσοι κατέστρεψαν την Ελλάδα. Πλουσιότατοι και μορφωμένοι, όλοι τους.

Το ότι είμαι κομμένος, αποκλεισμένος και τα τοιαύτα είναι ψέματα.

Εγώ, ονομαστικά και όταν κανείς δεν τολμούσε να μιλήσει, απέκλεισα και έκανα εχθρούς μου, το όλον Πασόκ, τους Σημίτη, Παπανδρέου και Βενιζέλο, μιλώντας καθαρά, ονομαστικά και ανοιχτά, εναντίον τους.

Εξ' ίσου καθαρά, μίλησα για το αίσχος Λαμπράκη και Μεγάρου, αλλά και Μπόμπολα και Mega.

Επίσης για την απίστευτη διαπλοκή και έλεγχο πού ασκούν τα αριστερά-σοσιαλιστικά κόμματα στον "πολιτισμό" μας.
Ξέρετε πολλούς καλλιτέχνες, πανεπιστημιακούς και άλλους πού να μην κλείνουν το ρήμα αριστερός, προοδευτικός κλπ, σε όλους τούς τόνους και τις υποκλίσεις;

Όλα όσα ανωτέρω είπα, τι με κάνουν; δεξιό, φασίστα, βασιλικό, χουντικό;

Αυτά είναι μερικά μόνον, από τα ονόματα που κατά καιρούς, μου απόδωσαν.

Ακούστε λοιπόν κι αυτό.

Το "δεξιό" κόμμα τής ΝΔ, είναι για μένα το πιο αποκρουστικό.

Δεν υπάρχουν πιο πολιτιστικά και πολιτικά, δειλοί άνθρωποι.

Θαυμάζουν και υποστηρίζουν ό,τι τους φτύνει και ταλαιπωρούν και περιθωριοποιούν, ό,τι τους βοηθάει ή τούς βλέπει με αγάπη.

Έχουν το σύνδρομο, της πόρνης.

Θέλουν δυστυχώς, τον νταβατζή τους.

Και τον βρήκαν επιτέλους, στο πρόσωπο του Βενιζέλου, της Γεννηματά και των υπολοίπων "μαυρισμένων" προσφάτως από τούς Έλληνες, πολιτικών.

Εύχομαι σε όλους τους, καλές εισπράξεις, καλή διαπλοκή, καλά ψέματα προς όλους τούς Έλληνες και καλές και βαθύτατες υποκλίσεις, προς τούς ξένους.

Να, επιτέλους και μια ευχή προς πολιτικούς, που έχω την υποψία πώς θα πιάσει!

Ελπίζω, τα όσα σας είπα, να απάντησαν, στις περισσότερες ερωτήσεις σας.

Αν συμφωνείτε μαζί μου, να ‘ναι ευλογημένο, αν διαφωνείτε, να ‘ναι ακόμη πιό ευλογημένο!

* Έχω και μία επισήμανση, προς τους πολιτικάντηδες που κατακλύζουν τα κανάλια και τους δημοσιογράφους, πού εντολοδόχοι της εκάστοτε διαπλοκής τους, τους καλούν, για να τούς φέρουν δήθεν με τις παιδαριώδεις και προσυνεννοημένες ερωτήσεις τους, σε δύσκολη θέση.
Όχι καλοί μου κύριοι.

Πολιτική, δεν είναι, η τέχνη τού εφικτού.

Είναι αντιθέτως, η τέχνη τού ανέφικτου!

Μην ακυρώνετε με τα μυαλά σας -που δε χωρούν την καθαρή σκέψη- όσα η χώρα αυτή, με θυσίες, παλικάρια και αίμα, αιώνες τώρα, απέδειξε.

Αν εσείς δεν έχετε τα απαιτούμενα "μπιπ", κάντε ενός λεπτού σιγή, για την σημερινή, κατάντια σας».

Το video  είναι από παλιότερη συνέντευξή του στους αδιάβροχους στις 21 Μαρτίου 2012


Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr
 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το Διυλιστήριο δεν ξεχνά, το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων για το οποίο κανείς δεν πλήρωσε.

 
Τα Καλάβρυτα, τόπος με μακραίωνη ιστορία, γνώρισε κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής τεράστιες απώλειες σε έμψυχο δυναμικό, απόρροια μαζικών εκτελέσεων αμάχων και ολοκληρω­τικών καταστροφών. Αποκορύφωμα της γερμανικής θηριωδίας υπήρξε η εκτέλεση 848 κατοίκων των Καλαβρύτων και 200 από τα γύρω χωριά, πολλά από τα οποία πυρπολήθηκαν, το Δεκέμ­βριο του 1943. Η τραγωδία αυτή αποτέλεσε ένα από τα αγριότερα ομαδικά εγκλήματα του ναζι­σμού εναντίον άοπλου πληθυσμού.

«Επιχείρηση Καλάβρυτα»
Κατά τη διάρκεια της ιταλογερμανικής κατοχής και ειδικότερα το 1943 η ευρύτερη περιοχή Αιγιαλείας-Καλαβρύτων υπήρξε πεδίο σημαντικής αντιστασιακής δράσης. Η διαμόρφωση ενός γενικότερου κλίμα­τος ανησυχίας και, κατά πολλούς, η Μάχη Ρωγών-Κερπινής στις 16-17 Οκτωβρίου 1943 μεταξύ του ΕΛΑΣ και γερμανικών στρατευμάτων, που είχε ως αποτέλεσμα τη συντριβή γερμανικού λόχου του 749 Συντάγματος Καταδρομών και τη σύλλη­ψη δεκάδων αιχμαλώτων, οδήγησαν στην απόφαση για εκκαθάριση της περιοχής. Η διαταγή για την «Επιχείρηση Καλάβρυτα» (Untermehmen Kalawrita) υπογράφηκε στις 25/11/1943 (Op. No 1296/43) από τον διοικητή της 117 Μεραρχίας Κυνηγών υπο­στράτηγο Καρλ Φον Λε Σουίρ (Karl von Le Suire). Σκοπός της επιχείρησης ήταν η τρομοκρατία του πληθυσμού με εκτελέσεις αμάχων και λεηλασίες, η πυρπόληση σπι­τιών και η εκκαθάριση του ορεινού όγκου του Χελμού από αντιστασιακές ομάδες.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από 5 έως 15 Δεκεμβρίου 1943 και υπήρξε μια από τις πιο απάνθρωπες της Βέρμαχτ, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα. Τα γερμανικά στρατεύματα ξε­κίνησαν από έξι διαφορετικά σημεία: Τρί­πολη, Ά-ργος, Κόρινθο, Αίγιο, Πάτρα και Πύργο και έφθασαν σε διαφορετικό βάθος το καθένα. Κατά τη διάρκεια των εκκαθαρι­στικών επιχειρήσεων τα χωριά και οι κάτοι­κοι της περιοχής γνώρισαν την αγριότητα των γερμανικών αντιποίνων. Ιδιαίτερα τα τμήματα με επικεφαλής τον αντισυνταγμα­τάρχη Εμπερσμπέργκερ (Ebersberger) αφάνισαν τα πάντα στο πέρασμά τους. Στις 08/12 έκαψαν ολοσχερώς τους Ρωγούς και την Κερπινή εκτελώντας άνδρες και παιδιά. Την ίδια τύχη είχαν η Άνω και η Κάτω Ζαχλωρού, ενώ εκτέλεσαν 16 άτομα στη Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου και 9 μο­ναχούς στη θέση Ψηλός Σταυρός. Την επο­μένη κατέκαψαν τα χωριά Σούβαρδο και Βραχνί. Αποκορύφωμα της επιχείρησης ήταν, στις 13/12, η λεηλασία, πυρπόληση και ολοκληρωτική καταστροφή των Καλαβρύτων και, τέλος, η εκτέλεση όλου του ανδρικού πληθυσμού της πόλης, από 14 χρονών και πάνω, στη Ράχη του Καππή. Το ολοκαύτωμα συνεχίστηκε και την επόμε­νη ημέρα στο χωριό Βυσωκά και στο ιστο­ρικό Μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, όπου και έπεσε η αυλαία της επιχείρησης. Στο υπ’ αρ. 1595/43 απόρρητο σήμα της 117 Μεραρχίας Καταδρομών καταγράφεται ο τελικός απολογισμός της «Επιχείρησης Καλάβρυτα» ως εξής:
Καταστράφηκαν ολοκληρωτικά τα κάτωθι χωριά: Ρωγοί, Κερπινή, Σιδηροδρομικός Σταθμός Κερπινής, Ανω Ζαχλωρού, Κάτω Ζαχλωρού, Σούβαρδο, Βραχνί, Καλάβρυτα, Μονή Μεγάλου Σπη­λαίου, Μονή Αγίας Λαύρας, Αγία Κυριακή, Αυλές, Βυσωκά, Φτέρη, Κλαπατσούνα (Πλατανιώτισσα), Πυργάκι, Βάλτσα, Με­λίσσια, Μονή Ομπλού, Λαπαναγοί, Μάζι, Μαζέικα, Παγκράτι, Μορόχωβα, Δερβένι, Βάλτος, Πλανητέρου, Καλύβια.
696 Έλληνες εκτελέστηκαν.

Το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων

Οι Γερμανοί εισήλθαν στα Καλάβρυτα στις 9 Δεκεμβρίου 1943. Την έντονη ανησυ­χία των κατοίκων κατεύνασαν οι διαβεβαιώ­σεις του Γερμανού διοικητή ότι δε θα διέ­τρεχαν κανένα κίνδυνο. Μάλιστα ορισμένοι Καλαβρυτινοί που είχαν εγκαταλείψει την πόλη από το φόβο αντιποίνων επέστρεψαν στα σπίτια τους. Οι Γερμανοί προχώρησαν αρχικά στην πυρπόληση σπιτιών που ανή­καν σε μέλη αντιστασιακών οργανώσεων. Στη συνέχεια αναζήτησαν την τύχη των Γερμανών τραυματιών της Μάχης της Κερπινής και στις 12 του μηνός άρχισαν να ετοι­μάζουν την αποχώρησή τους. Όμως, το πρωί της 13ης Δεκεμβρίου, ημέρα Δευτέρα, χτύπησαν οι καμπάνες της κεντρικής εκκλησίας και δόθηκε διατα­γή να συγκεντρωθούν όλοι οι κάτοικοι στο δημοτικό σχολείο, αφού πάρουν μαζί τους μια κουβέρτα και τρόφιμα μιας ημέρας. Στη συνέχεια, οι γυναίκες, τα παιδιά και οι λιγο­στοί υπερήλικες της πόλης κλείστηκαν σε αίθουσες διδασκαλίας, ενώ όλοι οι άνδρες από 14 έως 65 ετών οδηγήθηκαν σε φά­λαγγες σε κοντινή επικλινή τοποθεσία, τη Ράχη του Καππή. Ο χώρος ήταν προσεκτι­κά επιλεγμένος, καθώς η αμφιθεατρική του διαμόρφωση δε θα επέτρεπε σε κανέναν να γλιτώσει από τις ριπές των πολυβόλων που είχαν τοποθετηθεί περιμετρικά.

Λίγο αργότερα ξεκίνησε η πυρπόληση των Καλαβρύτων. Ολόκληρη η πόλη πα­ραδινόταν στις φλόγες, ενώ η φωτιά πλη­σίαζε απειλητικά στο κτήριο του σχολείου, το οποίο φρουρούσαν πάνοπλοι Γερμανοί στρατιώτες. Την ίδια στιγμή ο οδοντωτός σιδηρόδρομος κατηφόριζε με τις σοδιές από τις λεηλασίες των Γερμανών σε σπίτια, καταστήματα και αποθήκες, απ’ όπου άρπαξαν ό,τι πολύτιμο υπήρχε. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, με τη ρί­ψη φωτοβολίδων, δόθηκε το σύνθημα της εκτέλεσης. Το εκτελεστικό απόσπασμα απο­τελούσαν 35 Γερμανοί στρατιώτες και η δια­ταγή δόθηκε από τον Γερμανό δεκανέα Τένερ (Κόνραντ Ντένερτ (Konrad Diphnert).. Οι ριπές των πολυβόλων θέρισαν τους Καλαβρυτινούς. Το έγκλημα ολοκληρώθηκε με τις χαριστικές βολές στους επιζώντες. Τελι­κά, διασώθηκαν 13 άτομα που «θάφτηκαν» κάτω από τα σώματα των εκτελεσθέντων.

Στο δημοτικό σχολείο τα γυναικόπαι­δα έζησαν στιγμές αγωνίας και τρόμου, καθώς οι φλόγες έζωναν το κτήριο. Σπάζο­ντας πόρτες και παράθυρα κατάφεραν να ξεφύγουν και αναζήτησαν τους οικείους τους. Ανηφορίζοντας προς τον αγρό όπου οι Γερμανοί είχαν οδηγήσει τους άνδρες αντίκρισαν το φρικιαστικό θέαμα πατε­ράδων, γιων και αδελφών που κείτονταν νεκροί. Μια άμορφη μάζα, πλημμυρισμένη στο αίμα. Τα νιάτα, οι δημιουργικές δυνά­μεις της πόλης, περιουσίες και κόποι ετών αφανίστηκαν στις 14.34 της 13ης Δεκεμβρί­ου 1943, όπως δείχνουν οι δείκτες του στα­ματημένου ρολογιού της εκκλησίας. Το δράμα ολοκληρώθηκε, τις επόμενες ημέρες, με τις Καλαβρυτινές να σκάβουν πρόχειρους τάφους για να θάψουν τους νε­κρούς τους. Με τις κουβέρτες που είχαν μα­ζί τους, μετέφεραν ορισμένους στο νεκροτα­φείο, ενώ άλλους τους έθαψαν στο λόφο.


Η θυσία των Καλαβρύτων αναδείχθηκε σε παγκόσμιο σύμβολο ελευθερίας και ει­ρήνης. Στον τόπο της εκτέλεσης, ο Λευκός Σταυρός και η Πετρωμένη Καλαβρυτινή Μάνα, αιώνια σύμβολα του μαρτυρίου, εξα­κολουθούν να στέλνουν μηνύματα ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών του κόσμου.
 


http://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ενεργοποίηση άμεσα του άρθρου 120 του Συντάγματος. Τα δέκα συνταγματικά δικαιώματα των Ελλήνων που παραβιάζονται

Με αφορμή τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση που διέρχεται η Ελλάδα, δέκα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών «βρίσκονται σε υποχώρηση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Εταιρεία Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών για τη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες».
Η Εταιρεία, τονίζει ότι δοκιμάζονται καθημερινά:
Το δικαίωμα στην εργασία (άρθρο 22 παρ. 1 Συντάγματος)
Το δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση (άρθρο 22 παρ. 5 Συντάγματος)
Το δικαίωμα στην υγεία (άρθρο 21 παρ. 3 και 5 παρ. 5 Συντάγματος).
Παράλληλα η Εταιρεία σημειώνει ποια ακόμη άρθρα δοκιμάζονται:
Η οικονομική ανάπτυξη της χώρας δεν φαίνεται να προωθείται αποτελεσματικά (άρθρο 106 Συντάγματος)
Αγνοείται συχνά «η αρχή της ισότητας (άρθρο 4 παρ. 1 Συντάγματος)
Αλλά και η ειδικότερη έκφρασή της, της συνεισφοράς των πολιτών στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους (άρθρο 4 παρ. 5 Συντάγματος),
Αποτέλεσμα είναι να απειλείται η απόλαυση ακόμα και του ατομικού δικαιώματος της ιδιοκτησίας (άρθρο 17 Συντάγματος)».
Ακόμα, η Εταιρεία επισημαίνει ότι η ατελής εφαρμογή, στην πράξη, των επίμαχων συνταγματικών διατάξεων έχει ως αποτέλεσμα:
Να «δυσχεραίνει ακόμη και την ανάπτυξη της προσωπικότητας των πολιτών (άρθρο 5 Συντάγματος)
Και να προσβάλλει την αξία του ανθρώπου, που αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας (άρθρο 2 Συντάγματος)».
«Η υπολειτουργία του κοινωνικού κράτους δικαίου, που προβλέπει το Σύνταγμα (άρθρο 25 παρ.1 Συντάγματος) έχει φτάσει σε οριακό πλέον σημείο, απειλεί την κοινωνική συνοχή, αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία στον τόπο μας» καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr
 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....