Διυλιστήριο: 11/19/15
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015

Je suis αρνί..

    Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκτός από τις φανερές υπηρεσίες που προσφέρουν,
..βοηθούν στο να αποκαλυφθεί επίσης το μέγεθος της προβατοποίησης και της λοβοτομής που έχουμε υποστεί ως κοινωνία και ως άτομα ξεχωριστά.

Τρανό παράδειγμα η
γνωστή τις τελευταίες μέρες εφαρμογή του facebook, που επέτρεπε να βάλει κανείς την φωτογραφία της μούρης του πίσω απ΄την διαφάνεια της σημαίας της Γαλλίας, ως ένδειξη συμπαράστασης (λέμε τώρα!) προς τα θύματα των τρομοκρατών.
Των κακών τρομοκρατών.
Γιατί οι καλοί τρομοκράτες είναι στα κοινοβούλια και κυβερνούν.

Από κοντά στο πανηγύρι του φαρισαϊσμού, και οι εξουσίες ανά τον κόσμο με τον φωτισμό δημοσίων κτηρίων στα χρώματα της σημαίας της Γαλλίας, ή όποιας άλλης αναξιοπαθούσας χώρας,
..που έχει βεβαίως-βεβαίως δεχτεί απρόκλητη επίθεση στα καλά του καθουμένου, και χωρίς να μπορεί κανείς να καταλάβει το γιατί.
Από κοντά και η ελληνική εξουσία.
Μη μείνει απ' έξω απ' τον χορό, και την πούνε λιγότερο ''ευρωπαϊκή'',
..ή μη τυχόν, και θεός φυλάξοι, δεν μας δώσουν τη δόση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών!

Μιά και αρχίσαμε λοιπόν την μόδα του φωτισμού με συμβολική σημασία,
..το blog έχει να προτείνει το εξής:
Στο σημερινό νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα δολοφονικά μέτρα, να προσθέσουν σε ένα άρθρο μιά τροπολογία (όχι με κανονικό άρθρο, αλλά με τροπολογία! Έχει περισσότερη γλύκα!),
..που να ορίζει τον υποχρεωτικό φωτισμό των σπιτιών που πρόκειται να εκπλειστηριαστούν από τις ανακεφαλαιοποιημένες με χρήματα του λαού τράπεζες,
..με τα χρώματα της σημαίας τού ΤΣΙΡΙΖΑ.
Έτσι θα δίνεται μιά κάποια χαρούμενη και glamour αίσθηση σε μιά κατά τα άλλα ζοφερή και μουντή διαδικασία,
..που όμως μετά την επιτυχημένη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης θα την δούμε να επαναλαμβάνεται δεκάδες χιλιάδες φορές.

Επίσης καλό θα ήταν μιά ανάλογη επιλογή να μπορούν να έχουν οι χρήστες του facebook οι οποίοι ψήφισαν μνημονιακά κόμματα, και των οποίων τα σπίτια θα κατασχεθούν,
..ώστε βάζοντας την φάτσα τους μέσα στην σημαία του ΤΣΙΡΙΖΑ,
..να μπορούν να δουν ''ιδίοις όμμασι'' πόσο μ@λάκες φαίνονται σε μάς τους υπόλοιπους!

Πάμε γερά!
Πάμε δυνατά!
Πάμε αριστερά!
Προς τον γκρεμό!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΗΛΙΑΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ!!!

Μία καμπάνια κοινωνικής χρηματοδότησης πραγματοποιούν ομάδα μηχανικών στο Ηράκλειο για το ηλιακό αυτοκίνητο της Κρήτης που είναι ένα βήμα πριν βγει στην παραγωγή.
Όπως αναφέρει το cretapost.gr, η καμπάνια θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου στην πλατεία Ελευθερίας που θα ενημερώσουν το κοινό για το ηλιακό αυτοκίνητο.
Σε ανακοίνωσή τους οι μηχανικοί αναφέρουν: «Σας περιμένουμε την Δευτέρα 16-11-2015 και ώρα 19:00 στην πλατεία Ελευθερίας για να γιορτάσουμε μαζί το ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας που κάνουμε, για να βγάλουμε το όχημα στην παραγωγή. Έλάτε να σας ενημερώσουμε από κοντά για την καμπάνια κοινωνικής χρηματοδότησης που ξεκινάμε την ίδια μέρα και να δείτε το νέο μας πρωτότυπο, σε μία γιορτή για τη δημιουργικότητα».Τι είναι το Sunnyclist

Το «Sunnyclist» έχει καινοτόμα σχεδίαση που κινείται με ηλιακή ενέργεια μέσω συλλέκτη που είναι τοποθετημένος στην οροφή του.
Το όχημα κατασκευάστηκε από ομάδα Κρητικών μηχανικών και η κατασκευή του διήρκησε 4 σχεδόν χρόνια.
Ο κ. Τσικανδυλάκης Μηχανολόγος Μηχανικός, μέλος της ομάδας του Sunnyclist εξηγώντας την καινοτόμο κατασκευή, κατά την παρουσίαση που έγινε τον περασμένο Ιούνιο, ανέφερε: « Το Sunnyclist είναι το πρώτο ρεαλιστικό ηλιακό όχημα. Κατασκευάζεται στην Κρήτη , είναι μοναδικό σε αυτονομία και το έχουμε κατασκευάσει για να λύσει πρακτικά προβλήματα. Το Sunnyclist το δουλεύομε 4 χρόνια. Έχουμε φτιάξει το πρώτης γενιάς πρωτότυπο είναι αυτό με το οποίο θα βγούμε στην παραγωγή με κάποιες βελτιώσεις Το κόστος του εκτιμάται ότι θα ξεκινάει από το ήμισυ της αξίας ενός ευρωπαϊκού ηλιακού οχήματος περίπου 6,5 με 7.000 ευρώ ».


Πηγή

 http://diulistirio.blogspot.gr/

 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Ρωσία κάλεσε το ΔΝΤ και τους G20 να «σβήσουν» τα χρέη αλλιώς …

Είναι η δεύτερη φορά σε σύνοδο κορυφής στην οποία η ρωσική αντιπροσωπεία ΕΠΙΜΕΝΕΙ στην διαγραφή των εθνικών χρεών αλλιώς , …θα οδηγηθούμε σε παγκόσμια οικονομική κρίση και παγκόσμιο πόλεμο. Η πρώτη ήταν το 2012.

Το ευχάριστο είναι ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος και η Κριστίν Λαγκάρντ υιοθέτησαν την ρωσική πρόταση και θα ετοιμάσουν ένα ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ για όλες τις χώρες.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι χώρες που απαρτίζουν τους G20 θα πρέπει να αναπτύξουν κοινούς κανόνες όσον αφορά τη χρηματοδότηση, σύμφωνα με την Μόσχα, αναφέρει ο ρωσικός τύπος .

«Η Ρωσία προτείνει την δημιουργία μιας μοναδικής νομικής προσέγγισης για την αναδιάρθρωση του παγκόσμιου χρέους.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν κάλεσε το ΔΝΤ και όλες τις μεγάλες χώρες να ακολουθήσουν μια νέα προσέγγιση με περισσότερη «ευελιξία» και να εργαστούν για την εξεύρεση κοινής αποδεκτής λύσης . Την ίδια στιγμή είναι αναγκαία η ύπαρξη κοινών κανόνων για την επίλυση τέτοιων καταστάσεων », δήλωσε ο Σβετλάνα Λούκατς σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Μετά την ομιλία του Β. Πούτιν στην Αττάλεια της Τουρκίας, κατά την διάρκεια της Διάσκεψη Κορυφής των χωρών των G20, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα συμφώνησαν για την ανάγκη αυτού του ΣΧΕΔΙΟΥ , το οποίο θα ήταν «ένα σημαντικό επίτευγμα», πρόσθεσε η Lukash .!!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr,τόσο οι ΗΠΑ όσο και το ΔΝΤ σε αντίθεση με τους Γερμανούς μιλούν για κούρεμα των χρεών και ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΧΕΔΙΟ για το παγκόσμιο χρέος.

Το πράγμα είναι πολύ απλό για όλους τους παγκόσμιους παίκτες. Οι χώρες πρέπει να αγοράζουν κυρίως αλλά και να πωλούν διάφορα προιόντα , τώρα η οικονομική κρίση έχει κτυπήσει όλον τον πλανήτη.

Που θα πουλήσουν π.χ. Ρωσία και ΗΠΑ τα πανάκριβα αμυντικά επιτεύγματα της πολεμικής βιομηχανίας τους , τα οποία κινούν τις οικονομίες τους ;

Πρέπει πάση θυσία να γίνει μια επανεκκίνηση της παγκόσμιας οικονομίας με ένα «σβήσιμο» των εθνικών χρεών , το θέμα όμως είναι τι είδους ανταλλάγματα θα «ζητήσουν» για αυτό;

Όσο για τους Γερμανούς και την χώρα μας , είναι γνωστό ότι το Βερολίνο γνωρίζει αυτό το σχέδιο εδώ και πολύ καιρό, για αυτό και μας πιέζουν «ποικιλοτρόπως» για να αποσπάσουν όσα περισσότερα ανταλλάγματα μπορούν.Το Βερολίνο θέλει να αγοράσει στην Ελλάδα τα πάντα από ενέργεια έως κατοικίες, κοινώς ότι προλάβουν..θα προφτάσουν όμως;

πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Βετεράνος πεζοναύτης: Το ISIS είμαστε εμείς!Ο Ken O’Keefe μιλάει για το ποιος είναι το ISIS, ποιος το οργάνωσε και ποιος το χρηματοδοτεί.

Αποδίδει τις ευθύνες στις Δυτικές κυβερνήσεις, στο Ισραήλ αλλά και όλες τις χώρες που στηρίζουν την εβραιοσιωνιστική ατζέντα, για τη δημιουργία, τη χρηματοδότηση, τον εξοπλισμό, την εκπαίδευση και τη στήριξη της ISIS.

Στόχος τους να δημιουργήσουν χαοτικές καταστάσεις στη Μ.Ανατολή, να δαιμονοποιήσουν το 1,8 δις μουσουλμανικού κόσμου, να δημιουργήσουν αποσταθεροποίηση στο δυτικό κόσμο, με αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας, αφαίρεση ακόμα περισσότερων ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων και τελικά την εγκαθίδρυση της παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Ο ‘ήρωας΄αυτός δεν μασάει τα λόγια του και τα λέει όπως ακριβώς έχουν χωρίς φόβο και με πολύ πάθος! Παράδειγμα προς μίμηση.

Ένα βίντεο που πρέπει να δει και ο τελευταίος Έλληνας πριν ακόμα του ζητήσουν να “βάλει πλάτη” σε έναν πόλεμο ενάντια στον ίδιο του τον εαυτό!


Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ανοίγει ο δρόμος για την επανεξέταση της υπόθεσης SIEMENS - Στην ολομέλεια του ΣτΕ ο συμβιβασμός της εταρείας με την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου

Ο δικηγόρος Γιάννης Κυριακόπουλος, νομικός παραστάτης της Ένωσης Φορολογουμένων μιλάει στον Στάθη Σχινά και στην εκπομπή Οικονομία στο Κόκκινο για την προσφυγή της Ένωσης Φορολογουμένων στην δικαιοσύνη κατά της εξωδικαστικής συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου με την εταιρεία για να κλείσει άρον - άρον η υπόθεση, κατηγορώντας τον επίδικο συμβιβασμό ως καταχρηστικό και αντισυνταγματικό.

Η Ένωση Φορολογουμένων καταγγέλει την τότε ελληνική κυβέρνηση ότι διευκόλυνε ουσιαστικά την γερμανική εταιρεία, καθώς ο συμβιβασμός όριζε «ψίχουλα» ως αποζημίωση στο ελληνικό δημόσιο.

Ο κ. Κυριακόπουλος υπογράμμισε ότι η απόφαση του ΣτΕ (θα εκδοθεί την Παρασκευή) να χαρακτηρίσει «μείζωνος σημασίας» την υπόθεση και να ορίσει την ολομέλεια να αποφασίσει για το θέμα, εξαιρετικά θετική έκβαση.

Τί σημαίνει η συγκεκριμένη απόφαση του ΣτΕ;

- Στην ολομέλεια του ΣτΕ θα κριθεί η συνταγματικότητα του συμβιβασμού, που αν κριθεί αντισυνταγματικός και καταχρηστικός τότε η γερμανική εταιρεία θα κληθεί να αποζημιώσει το ελληνικό δημόσιο, πέραν του αστείου ποσού των 170 εκατομμυρίων ευρώ

- Ανοίγει ο δρόμος για πρώτη φορά στα χρονικά σε σωματεία και ενώσεις, που δεν έχουν άμεσο και ένδικο συμφέρον να μπορούν να προσφεύγουν στην δικαιοσύνη και να ζητούν την ακύρωση καταχρηστικών αποφάσεων εις βάρος του δημοσίου

- Για ζητήματα μείζωνος σημασίας, που αφορούν το δημόσιο συμφέρον (συμβάσεις δημοσίου με ιδιωτικές εταιρείες) αποκλειστική αρμοδιότητα έχει η ολομέλεια του ΣτΕ

Ας σημειωθεί ότι συγκεκριμένη Ευρωπαϊκή Οδηγία ορίζει ότι εάν μια εταιρεία συλληφθεί για δωροδοκία/ ή απόπειρα δωροδοκίας προς δημόσιους λειτουργούς δύο φορές τότε δεν μπορεί να λάβει μέρος σε διαγωνισμούς σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης. Η γερμανική εταιρεία έχει ήδη μια σύλληψη στο ενεργητικό της.


http://diulistirio.blogspot.gr/


 

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ανακοινώθηκε η υποθαλάσσια σύνδεση του Περάματος με τη ΣαλαμίναΤη σύνδεση του Περάματος με τη Σαλαμίνα με υποθαλάσσια σήραγγα, ανακοίνωσαν σήμερα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ΧρήστοςΣπίρτζης και γγ Δημοσίων Έργων Γιώργος Δέδες. «Είναι ένα έργο παραχώρησης που θα κουμπώσει μαζί κι ένα οδικό κομμάτι προκειμένου να προχωρήσει ο διαγωνισμός», ανέφερε ο κ. Σπίρτζης.

Ο Υπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους της διοίκησης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης (EBRD), για θέματα παραγωγικών επενδύσεων και έργων στον τομέα αρμοδιότητας του υπουργείου.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός τα έργα αυτά είναι: Η επέκταση του μετρό στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Η σιδηροδρομική Εγνατία. Η ολοκλήρωση των σιδηροδρομικών δικτύων. Οι επεκτάσεις των προαστιακών αλλά και οι αναβαθμίσεις των λιμανιών της χώρας. «Από αυτά», είπε ο υπουργός, «τίποτα δεν είχε προγραμματιστεί στο παρελθόν. Πρόκειται για τα λιμάνια που εντάσσονται στα διευρωπαϊκά δίκτυα, το λιμάνι του Λαυρίου, η σύνδεση του λιμανιού της Ραφήνας με τον προαστιακό. Είναι μια μεγάλη λίστα έργων».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....