Διυλιστήριο: 07/27/17
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017

Έρευνα: Σε «τροχιά» προσλήψεων πάνω από το 40% των επιχειρήσεων

Πάνω από το 40% των εταιρειών βρίσκεται σε "τροχιά" προσλήψεων μέχρι το τέλος του 2017, σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας της ALBA.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ALBA:

To 47.3% των εταιριών σκέφτεται να δώσει σε αυξήσεις μέχρι 3% το επόμενο εξάμηνο.

Και ενώ οι προσλήψεις έχουν ξεκινήσει δυναμικά στον ιδιωτικό τομέα από την προηγούμενη χρονιά, η αύξηση αυτή δεν απογειώθηκε όπως θα ήταν αναμενόμενο, ωστόσο παρατηρείται μια μικρή πτώση στην αισιοδοξία των εταιρειών για το μέλλον τους.

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε το τμήμα Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας του ALBA Graduate Business School at the American College of Greece και διεξάγεται με την χορηγία του Kariera.gr, ο Δείκτης Τάσεων Αγοράς Εργασίας για το 2017 παραμένει για τέταρτη συνεχή χρονιά από το 2014, μετά από εφτά χρόνια, πάνω από την τιμή του 100, γεγονός που μεταφράζεται σε μικρή αύξηση των δραστηριοτήτων προσέλκυσης και επιλογής νέων στελεχών και βρίσκεται σχετικά κοντά στα επίπεδα του 2007.

Ο Δείκτης Τάσεων Αγοράς Εργασίας - RCI - για το 2017 είναι 115,80 αναφορικά με το Διοικητικό Προσωπικό των εταιρειών και 111,83 για τα Διευθυντικά Στελέχη/Εξειδικευμένο προσωπικό. Παρατηρείται μια μικρή άνοδος και στους δύο δείκτες συγκριτικά με το περασμένο έτος (114,08 και 106,90 αντίστοιχα).

Η έρευνα για το 2017 διεξήχθη κατά το χρονικό διάστημα Φεβρουάριος-Ιούνιος 2017 και τα αποτελέσματα συνοψίζονται ως εξής:

Μόνο το 18,8% των επιχειρήσεων του δείγματος ενδέχεται να προβεί σε μείωση του εργατικού δυναμικού μέχρι το τέλος του 2017. Το 44,3% των εταιρειών θα πραγματοποιήσει προσλήψεις.

Τα ποσοστά αισιοδοξίας στις εταιρείες είναι ελαφρώς μειωμένα συγκριτικά με το 2016.

Το 40% δεν θα προβεί σε αυξήσεις τους επόμενους 12 μήνες, ενώ το 47,8% θα δώσει αυξήσεις έως 3%.

Τα Νεαρά Στελέχη/απόφοιτοι εξακολουθούν να αποτελούν προτεραιότητα για τις επιχειρήσεις, σε ποσοστό 35,4%.

Άνοδος 71,4% στις ενέργειες προσέλκυσης και επιλογής προσωπικού αναμένεται στον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών/πληροφορικής, 56,4% στις Υπηρεσίες, 57.1% στις Μεταφορές/Logistics ενώ ποσοστά κοντά στο 35-45% αναμένουν οι κλάδοι της Βιομηχανίας, του Εμπορίου, οι Φαρμακευτικές, οι Τουριστικές και οι Τράπεζες.

Υψηλότερα ποσοστά καταγράφουν οι τομείς των Πωλήσεων, της Εξυπηρέτησης Πελατών, της Πληροφορικής και των Οικονομικών. Δυσκολίες στην προσέλκυση και επιλογή στελεχών παρατηρούνται στον τομέα της Πληροφορικής και στις πωλήσεις.

Το 18,5% των εταιρειών έχει προβεί σε απολύσεις ήδη μέσα στο 2017, (17.7% το 2016), ενώ το 11,8% έχει μειώσει μισθούς (αυξημένο ποσοστό από το 2016).

Το 44,7% των εταιρειών δήλωνε την Άνοιξη του 2017 ότι έχει επηρεαστεί πολύ ή και δραματικά από την παρούσα οικονομική κρίση.

Το 18,3% των εταιρειών θεωρεί σίγουρο ή αρκετά πιθανό να μειώσει την εκπαίδευση των εργαζομένων τους. Tο 12,9% (από 6.4% το 2016) θεωρεί σίγουρο ή αρκετά πιθανό να προβεί σε μειώσεις μισθών (το 9,3% το σκέφτεται επίσης), ενώ το 6.4% θεωρεί αρκετά πιθανό ή σίγουρο ότι θα μεταφέρει την έδρα του σε άλλη χώρα.

Το 71.9% των εταιρειών δηλώνει ότι έκανε απολύσεις τα τελευταία 7 χρόνια, δημιουργώντας έτσι συνθήκες αρνητικές για την εμπιστοσύνη στον εργασιακό χώρο. Το 61.4% των εταιρειών δηλώνει ότι οι απολύσεις βασίστηκαν αποκλειστικά στην ετήσια αξιολόγηση και την απόδοση των συγκεκριμένων εργαζομένων. Μία στις δύο εταιρείες διερεύνησε εναλλακτικές μορφές εργασίας όπως μερική απασχόληση, ή προσπάθησε να βοηθήσει με συστάσεις σε άλλες εταιρείες. Outplacement Services προσέφερε μόλις το 27.1% ενώ το 37.9% των εταιρειών έκανε περικοπές θέσεων ανεξαρτήτως απόδοσης των εργαζομένων στις θέσεις αυτές.

Η έρευνα έχει ως στόχο την καταγραφή των τάσεων που επικρατούν στις διαδικασίες προσέλκυσης και επιλογής στελεχών αλλά και την καταγραφή των προσδοκιών για τους επόμενους έξι μήνες, στην Ελλάδα. Η συλλογή στοιχείων για το 2018 θα διενεργηθεί κατά την περίοδο Φεβρουάριο-Μάιο 2018, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ALBA.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα μπορεί να είναι πάλι οικονομικά ανεξάρτητη σε ένα χρόνοΤην άποψη ότι η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει και πάλι την οικονομική της ανεξαρτησία της σε ένα χρόνο εκφράζει ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, μετά την επίσκεψή του στην Αθήνα, σε δηλώσεις του που δημοσιεύει σήμερα το ενημερωτικό δελτίο Politico.

Ο Γάλλος επίτροπος, επισημαίνει το δημοσίευμα, δηλώνει αισιόδοξος για τη χώρα που αγωνίστηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στην Ευρώπη, προκειμένου να νικήσει τους οικονομικούς της δαίμονες, ενώ θεωρεί ότι η Ελλάδα μπορεί να ξαναγίνει οικονομικά ανεξάρτητη σε ένα χρόνο, τον Σεπτέμβριο του 2018, υπογραμμίζοντας ότι επιστρέφει σαφώς η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και ότι κατά τις τελευταίες εβδομάδες οι ελληνικές Αρχές έχουν γίνει αποδέκτες πολλών μηνυμάτων εμπιστοσύνης από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης, την Επιτροπή και το ΔΝΤ.

Ο Μοσκοβισί, καταλήγει ο συντάκτης, διαισθανόμενος μία ευκαιρία (όχι συμπωματικά κατά τη διάρκεια της γερμανικής προεκλογικής εκστρατείας) να εδραιωθεί μία άποψη πέρα από την Ελλάδα ότι οι επενδύσεις και όχι μόνο η λιτότητα είναι αποφασιστικής σημασίας για την οικονομική ανεξαρτησία της χώρας, υποστηρίζει ότι ο γενικός στόχος για την Ελλάδα θα πρέπει να είναι η βιώσιμη ανάπτυξη, καλώντας όλους τους παράγοντες να συμφωνήσουν σε μία κοινή στρατηγική το συντομότερο δυνατό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πέρασαν στον Σαββίδη «Εθνος» και «Ημερησία»Ηταν ο μόνος που έδωσε προσφορά (συνολικά 3.580.000 ευρώ), ενώ απέφυγε και την παγίδα Μπόμπολα

Με μια κίνηση-ματ η ιστορική εφημερίδα «Εθνος» πέρασε στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη (αποφεύγοντας την παγίδα που πήγε να στήσει η οικογένεια Μπόμπολα φορτώνοντας στον αγοραστή όλα τα χρέη του ομίλου) μαζί με το «Εθνος της Κυριακής» και την «Ημερησία» στον πλειστηριασμό που έγινε χθες στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας.

Με συνολικό τίμημα 3.580.000 ευρώ (τα 3.000.000 αφορούν το «Εθνος» και το «Εθνος της Κυριακής», ενώ οι 580.000 την «Ημερησία»), τα τρία έντυπα ανήκουν πλέον στον κ. Σαββίδη.

Σημειώνεται ότι τιμή εκκίνησης ως πρώτη προσφορά κατά τη χθεσινή ημέρα του πλειστηριασμού είχε οριστεί για το «Εθνος» και το «Εθνος της Κυριακής» το ποσό των 2.355.000 ευρώ και για την «Ημερησία» το ποσό των 476.000 ευρώ.

Ως εγγύηση είχε οριστεί το 30% της τιμής πρώτης προσφοράς, δηλαδή για το «Εθνος» το ποσό των 706.500 ευρώ και για την «Ημερησία» το ποσό των 142.800 ευρώ. Ο Πόντιος επιχειρηματίας ήταν ο μόνος που κατέθεσε προσφορά στην εκπνοή του χρόνου, κυριολεκτικά την ύστατη στιγμή και λίγο προτού λήξει η διορία για την κατάθεσή τους αγοράζοντας τους τίτλους των εντύπων.

Η διαδικασία

Η διαδικασία στο Ειρηνοδικείο, που προέβλεπε δύο διαφορετικούς πλειστηριασμούς, όπου στον έναν θα πωλούνταν τα σήματα του «Εθνους», του «Εθνους της Κυριακής» και της «Ημερησίας», ενώ με άλλο πλειστηριασμό θα έβγαιναν στο σφυρί ξεχωριστά η καθεμιά από τις συμμετοχές της Πήγασος, πλην των μετοχών του Mega, πραγματοποιήθηκε μετ' εμποδίων, δεδομένου ότι δεν έλειψαν τα απρόοπτα, καθώς η Ζωή Κωνσταντοπούλου και μέλη της ΛΑ.Ε., όπως ο Δημήτρης Στρατούλης, προσπάθησαν να παρέμβουν και να σταματήσουν τη διαδικασία, κάτι που δεν πέτυχαν.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Πόντιος Χρήστος Ταχτσίδης έκανε την πρώτη μεταμόσχευση βιονικού ματιού στη ΡωσίαΈνα εξέχον μέλος της ελληνικής κοινότητας της Μόσχας, και μέλος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Επιστημών, βρίσκεται πίσω από ένα ιατρικό επίτευγμα, το οποίο έχει λάβει μεγάλη δημοσιότητα. Ο δρ Οφθαλμολογίας Χρήστος Ταχτσίδης ήταν ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας που πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη μεταμόσχευση βιονικού ματιού στη Ρωσία.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουνίου στον Γκριγκόρι Ουλιάνοφ από το Τσελιάμπινσκ, και όπως ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας της Ρωσίας Βερόνικα Σκβόρτσοβα o ασθενής πλέον βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης, και σημειώνει εξαιρετική πρόοδο. Ο 58χρονος που έχασε την όρασή του πριν από περίπου 20 χρόνια σήμερα μπορεί να διακρίνει ακτίνες φωτός και να έχει αδρές εικόνες των αντικειμένων. «Άλλοι ασθενείς το πετυχαίνουν μετά από δύο με τρεις μήνες αποκατάστασης», υπογράμμισε η υπουργός.

Σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το TASS, υπάρχουν μόλις 41 άνθρωποι με το συγκεκριμένο βιονικό μάτι, το Argus II: Το εμφύτευμα του αμφιβληστροειδούς που αποτελείται από 60 ηλεκτρόδια είναι ένα σύστημα υψηλής τεχνολογίας που περιλαμβάνει γυαλιά με μικροσκοπική κάμερα, μονάδα επεξεργασίας βίντεο και ηλεκτρικό διεγέρτη. Η επέμβαση στον 58χρονο έγινε δωρεάν, στο πλαίσιο των κλινικών δοκιμών.
Ο Χρήστος Ταχτσίδης μιλώντας στο medportal.ru εξήγησε ότι είναι πολλοί οι παράγοντες που καθορίζουν το εάν ένα νοσοκομείο μπορεί να φέρει σε πέρας τη μεταμόσχευση, και τόνισε ότι πάνω απ’ όλα είναι ο εξοπλισμός αλλά και οι υψηλών προδιαγραφών υποδομές και οι καταρτισμένοι επιστήμονες. «Από επιστημονικής άποψης η μεταμόσχευση που έγινε αποτελεί ένα μικρό βήμα στο δρόμο της αποκάλυψης του τρόπου που λειτουργεί το οπτικό μας σύστημα», συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με τον Χρήστο Ταχτσίδη το 1986 η εμφύτευση τεχνητού φακού ήταν σενάριο φαντασίας, «αλλά φτάσαμε το 2009 να πανηγυρίσουμε 5 εκατ. εγχειρήσεις σε ασθενείς σε όλο τον κόσμο». Στην ερώτηση τι χρειάζεται ώστε και οι μεταμοσχεύσεις βιονικών ματιών να έχουν επιτυχία, ο δρ Οφθαλμολογίας απάντησε: «Άνθρωποι. Πάνω από όλα ένας ηγέτης ικανός να συγκεντρώσει γύρω του ζηλωτές του εγχειρήματος, νέους δυναμικούς επιστήμονες, λίγα χρήματα και πολλή φιλοδοξία».


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ραγδαίες εξελίξεις: «Είμαστε πολύ κοντά στην οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Ελλάδα» λέει η Αίγυπτος!Ραγδαίες εξελίξεις θα έχουμε σύντομα στο εγγύτερο ελληνικό γεωστρατηγικό περιβάλλον αφού ο Αιγύπτιος υπουργός Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων Τάρεκ Ελ Μόλα, προχώρησε σε μια βαρυσήμαντη δήλωση ότι η Αίγυπτος θα έχει σύντομα την τελική οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα και την Κύπρο!

«Έχει ήδη ολοκληρωθεί η οριοθέτηση των συνόρων με την Κύπρο και βρισκόμαστε πλέον πολύ κοντά στην οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων με την Ελλάδα» όπως αναφέρει το armynownet

Πρόσφατα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π.Καμμένος δήλωσε ότι «Το θέμα της ΑΟΖ είναι πολύ κοντά».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τον Νοέμβριο ο Ν.Κοτζιάς είχε ταξιδέψει αστραπιαία στην Αίγυπτο όπου συζήτησε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σαμέχ Σούκρι τα βήματα για την άμεση οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Με δεδομένη πλέον την εχθρότητα των ΗΠΑ και του Ισραήλ αλλά και της Γαλλίας και της Γερμανίας εναντίον της ερντογανικής πλέον Τουρκίας, ο Ελληνισμός έχει μια «χρυσή» ευκαιρία να οριοθετήσει μια για πάντα τον «ζωτικό» του χώρο και η Άγκυρα να μην μπορεί να πράξει τίποτα χωρίς να προκαλέσει την οργή μεγάλων αντιπάλων.

Το Ισραήλ θέλει άμεση οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ για να ξεκινήσει η κατασκευή του East Med.

Σήμερα, το ισραηλινό ΥΠΕΞ υπουργείο ανέβασε τους τόνους και καταφέρθηκε κατά της τουρκικής κυβέρνησης.

«Οι ημέρες της οθωμανικής αυτοκρατορίας πέρασαν. Είναι γελοίο να ακούμε την τουρκική κυβέρνηση που εισέβαλε στη βόρεια Κύπρο, καταστέλλει με τη βία την κουρδική μειονότητα και φυλακίζει τους δημοσιογράφους, να παραδίδει μαθήματα ηθικής στο Ισραήλ, τη μόνη πραγματική δημοκρατία στην περιοχή» επεσήμανε το υπουργείο σε μια ανακοίνωσή του.

Ουδέποτε στο παρελθόν το Ισραήλ είχε μιλήσει για τουρκική εισβολή. Σημειώνεται ότι προ ενός μηνός το Ισραήλ διεξήγαγε μεγάλες ασκήσει με την κυπριακή Εθνοφρουρά στο όρος Τρόοδος με αντικείμενο την ανακατάληψη χωριού που έχει υποστεί εισβολή από τον κατοχικό Στρατό.

Όσο για τις ΗΠΑ, Γαλλία και Γερμανία δεν έχουν σε ιδιαίτερη υπόληψη την Τουρκία τελευταία. Οι δε ΗΠΑ επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα «Κουρδιστάν» στο κουρδόφωνο υπογάστριο της Τουρκίας με ότι αυτό συνεπάγεται για την εδαφική της ακεραιότητα.

Είναι σαφές ότι κάτι κινείται και η ελληνική κυβέρνηση δείχνει ότι θα εκμεταλλευθεί την ευκαιρία που της παρουσιάζεται για να λήξει το θέμα της ΑΟΖ όπως προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο.

Όσο για την Άγκυρα...

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Αλβανία κατεδαφίζει ακίνητα της ελληνικής μειονότητας στη Χειμάρρα - ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

«Οι αλβανικές αρχές καταστρατηγούν κάθε έννοια κράτους δικαίου»

«Η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων, της Αλβανίας συμπεριλαμβανομένης. Προϋπόθεση, όμως, της ευρωπαϊκής αυτής πορείας είναι η προσήλωση των χωρών αυτών στους ευρωπαϊκούς κανόνες και στις αρχές του κράτους δικαίου. Η παραβίαση των ως άνω αρχών από υποψήφιο κράτος σημαίνει ότι στην πραγματικότητα αυτό δεν επιθυμεί τον ευρωπαϊκό του δρόμο», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με κατεδαφίσεις στις Δρυμάδες Χειμάρρας, ακινήτων που ανήκουν σε μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας και προσθέτει:

«Υπενθυμίζουμε ότι η οικοδόμηση κράτος δικαίου και η προστασία των μειονοτικών δικαιωμάτων, η οποία συνδέεται ρητά με την προστασία των περιουσιακών δικαιωμάτων των μελών των μειονοτήτων, έχουν τεθεί από το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ ως εκ των ων ουκ άνευ προϋποθέσεις για την εκκίνηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας.

Δυστυχώς, καταστρατηγώντας κάθε έννοια κράτους δικαίου, οι αλβανικές Αρχές ξεκίνησαν, σήμερα, την κατεδάφιση, στις Δρυμάδες Χειμάρρας, τουριστικών ακινήτων που ανήκουν σε μέλη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας. Η κατεδάφιση αυτή πραγματοποιήθηκε κατά παρέκκλιση των προβλέψεων του αλβανικού νόμου και προτού εκδοθούν οι τελικές δικαστικές αποφάσεις.

Το γεγονός ότι οι κατεδαφίσεις πραγματοποιήθηκαν εν μέσω τουριστικής περιόδου, παρά τις αντίθετες νομοθετικές προβλέψεις που απαγορεύουν τέτοιες δραστηριότητες σε αυτό το χρονικό διάστημα, επιβεβαιώνει ότι η Αλβανία δεν έχει κατανοήσει τις απαιτήσεις του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ.

Η Ελλάδα και η ΕΕ έχουν καταστήσει σαφή την ευρωπαϊκή απαίτηση για κατοχύρωση των δικαιωμάτων της γηγενούς Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας. Η πρόοδος στην εμπέδωση του κράτους δικαίου, καθώς και η προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων των μειονοτήτων, περιλαμβανομένου του περιουσιακού, αποτελούν σαφείς προϋποθέσεις σύμφωνα με την ΕΕ για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία».


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....