Διυλιστήριο: 10/08/19
ροη αναρτησεων

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Απειλή παραγραφής για Παπαντωνίου!



Η αδράνεια της Βουλής για το σκάνδαλο του C4i και οι «βόμβες» του Βασιλάκου ότι ο Κώστας Σημίτης γνώριζε για τις μίζες

Την ώρα που η Ολομέλεια της Βουλής ετοιμάζεται να συζητήσει κι εν συνεχεία να ψηφίσει για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τυχόν παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη επί των ημερών του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, η συζήτηση για μία άλλη σημαντική υπόθεση, που ζημίωσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ το Ελληνικό Δημόσιο, αδυνατεί να αναρριχηθεί στα βουλευτικά έδρανα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με παραγραφή. Το γεγονός σίγουρα προκαλεί ερωτήματα για την επιλεκτική ευαισθησία ή μάλλον για την επιλεκτική αδιαφορία των βουλευτών.

Ο λόγος για τον Γιάννο Παπαντωνίου, τη γνωστή υπόθεση με τα συστήματα ασφαλείας C4i και τη σύμβαση που υπεγράφη το 2003 για την αγορά και εγκατάστασή τους εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Η σύμβαση

Ο Γιάννος Παπαντωνίου, ως γνωστόν, αντιμετωπίζει για τη συγκεκριμένη υπόθεση τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας κατ' εξακολούθηση και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσίευσε η εφημερίδα «Realnews» την περασμένη Κυριακή, ο εφέτης ειδικός ανακριτής Δημήτρης Ορφανίδης έχει στείλει μέχρι σήμερα δύο επιστολές στη Βουλή, προκειμένου να του διευκρινιστεί εάν το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας -το οποίο, όπως επισημάναμε, κινδυνεύει με παραγραφή- άπτεται της δικής του αρμοδιότητας ή του ελληνικού Κοινοβουλίου. Και απάντηση επί της ουσίας για το θέμα ακόμη δεν έχει πάρει.

Η υπόθεση είναι εξαιρετικά σκανδαλώδης, καθώς ο κ. Ορφανίδης έστειλε την πρώτη επιστολή στη Βουλή τον Μάιο του 2019, προκειμένου να θέσει το ερώτημα, για το συγκεκριμένο αδίκημα και τελικά πήρε απάντηση... για το άλλο αδίκημα. Του απάντησαν, δηλαδή, πως η Βουλή δεν έχει αρμοδιότητα για να ερευνήσει το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων!

Εν συνεχεία ο κ. Ορφανίδης έστειλε και μία δεύτερη επιστολή, τον περασμένο Ιούλιο, για να πάρει απλά μία απάντηση, τυπικής ευγένειας, πως δηλαδή... έλαβαν την επιστολή του!

Εάν σε όλα αυτά προσθέσει κανείς τις πληροφορίες που προέρχονται από κυβερνητικές πηγές και αναφέρουν πως οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες έχουν ενημερωθεί για τα έγγραφα του ανακριτή αλλά δεν έχουν βρεθεί ακόμη 30 βουλευτές -όπως με ευκολία βρέθηκαν στην περίπτωση του κ. Παπαγγελόπουλου- για να ζητήσουν τη σύσταση επιτροπής προανακριτικής εξέτασης, τότε το κοκτέιλ γίνεται ακόμη πιο εκρηκτικό.

«Ήξερε»!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τον Παπαντωνίου έκαψε η κατάθεση του Ευάγγελου Βασιλάκου, πρώην γενικού γραμματέα Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, τόσο επί υπουργίας Ευάγγελου Μεϊμαράκη όσο και επί υπουργίας Ευάγγελου Βενιζέλου, έως το 2010, όταν παραιτήθηκε.

Ωστόσο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν όσα έχει καταθέσει ο κ. Βασιλάκος για τον Κώστα Σημίτη. Σύμφωνα με τον πρώην γενικό γραμματέα, ο πρώην πρωθυπουργός γνώριζε ακριβώς τι γινόταν με τις παράνομες προμήθειες. «Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο κ. Σημίτης γνώριζε και γνωρίζει παράνομες πληρωμές στην προμήθεια του C4i, ιδίως προς τον τότε υπουργό Εθνικής Αμυνας κ. Παπαντωνίου.

Είναι αφέλεια να θεωρεί κάποιος ότι οι πρωθυπουργοί της χώρας δεν γνωρίζουν αν δωροδοκούνται οι υπουργοί Αμυνάς τους» αναφέρει ο κ. Βασιλάκος, για να καταλήξει: «Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν ο Σημίτης έχει δωροδοκηθεί για τη συγκεκριμένη προμήθεια, αλλά θεωρώ αδύνατον να μην έχει ενημερωθεί για τις παράνομες πληρωμές σύμβασης C4i από τον Χριστοφοράκο».

Επομένως, το ερώτημα είναι: Εάν υποθέσουμε πως οι Ελληνες βουλευτές δεν είναι αφελείς, τότε γιατί είναι αδιάφοροι για το συγκεκριμένο θέμα;


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μητσοτάκης Στην Βουλή: Είμαι Υπερήφανος Να Βλέπω Την Κοινωνία Μας Να Μετατρέπεται Σε Πολυπολιτισμική


Προφανώς πάνω στην ορμή του λόγου του ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ και δεν κατάλαβε οτι είπε αυτό που δεν έπρεπε να πει...ΤΟ ΕΙΠΕ ΟΜΩΣ..
Απατώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βαρουφακη ο Μητσοτάκης στην βουλή για το μεταναστευτικο δήλωσε οτι είναι υποχρέωση της Ελλάδας να κάνει τα παιδιά των μεταναστών που γεννιουνται εδώ να νιώθουν Ελληνες και οτι Είναι υπερήφανος οταν πηγαίνει σε παρελάσεις να βλέπει την σημαία να την σηκώνει ο καλύτερος μαθητής απ οπου και να προέρχεται και οτι είναι υπερήφανος να βλέπει την κοινωνία μας να μετατρέπεται σιγα σιγα σε πολυπολιτισμική !
Όταν ακούς τον πρωθυπουργό της Ελλαδας να λέει αυτά τα λογια μέσα στην βουλή των Ελληνων καταλαβαίνει κ ο πιο ανίδεος προς τα που πάει το πράγμα...

Από το 8ο Λεπτό και μετά 


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μέγα σκάνδαλο με την coca-cola



Αποκλειστικό! Τα έγγραφα-φωτιά που εκθέτουν βαρύτατα το υπουργείο Πολιτισμού
Η Μενδώνη αγνοεί την επίσημη γνωμοδότηση των υπηρεσιών που από τις 5 Ιουλίου ζήτησαν να σταματήσει η εκμετάλλευση των εθνικών συμβόλων
Η ισχυρή πολυεθνική δεν έλαβε ποτέ άδεια, όμως συνεργαζόταν με κρατικούς υπαλλήλους.

Τεράστιες διαστάσεις (που απαιτούν ήδη την παρέμβαση εισαγγελέα) παίρνει το σκάνδαλο με την προκλητική καμπάνια της Coca- Cola στην οποία εμπορευματοποιήθηκαν σύμβολα, όπως ο Παρθενώνας, η Βουλή των Ελλήνων και το Ηρώδειο! Σύμφωνα με τα έγγραφα που αποκαλύπτει σήμερα η «δημοκρατία», προκύπτει ότι η καμπάνια της ντροπής έπρεπε να διακοπεί από τις 5 Ιουλίου, όμως συνεχίζεται έως σήμερα χωρίς άδεια από το υπουργείο Πολιτισμού και χωρίς το Δημόσιο να λαμβάνει ούτε ευρώ για τη χρήση συμβόλων που κανονικά κοστίζει εκατομμύρια.

Το πρώτο έγγραφο δείχνει ότι στις 26 Ιουνίου, το γραφείο του υπουργού καλεί τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς να απαντήσει με βάση ποια απόφαση χορηγήθηκε στην εταιρία Coca-Cola άδεια για την εμπορική εκμετάλλευση στην καμπάνια προστατευόμενων μνημείων. Μάλιστα, στο έγγραφο το γραφείο του υπουργού ρωτά γιατί ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν εισήχθη στα αρμόδια Κεντρικά Συμβούλια του υπουργείου Πολιτισμού, προκειμένου να υπάρξει γνωμοδότηση.


Στο δεύτερο (και πιο σημαντικό) έγγραφο που αποκαλύπτει η «δημοκρατία» τα γεγονότα δείχνουν πως η υπόθεση της Coca-Cola με τη διαφημιστική καμπάνια πέρασε μέσα από παράτυπες διαδρομές εντός του υπουργείου Πολιτισμού και χωρίς ίχνος διαφάνειας.




Πριν από τις εκλογές

Το άκρως αποκαλυπτικό έγγραφο φτάνει στο γραφείο του υπουργού και του υφυπουργού την Παρασκευή 5 Ιουλίου, δύο ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές. Η Γενική Διεύθυνση Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Εργων ενημερώνει πως ουδέποτε έχει κατατεθεί αίτημα από την εταιρία Momentum WorldWide Athens για τη διαφημιστική καμπάνια της Coca-Cola. Επίσης, υπογραμμίζει ότι δεν έχει χορηγηθεί κανενός είδους έγκριση ή άδεια για την εμπορική εκμετάλλευση προστατευόμενων μνημείων.

Και καταλήγει το υπηρεσιακό έγγραφο πως θα πρέπει να ζητηθεί η διακοπή της εν λόγω καμπάνιας από την Coca-Cola, όπως και κάθε είδους διαφήμισης του προϊόντος όπου απεικονίζονται μνημεία που ανήκουν στο Δημόσιο. Μάλιστα, αποκαλύπτεται πως η εταιρία δεν διαθέτει την άδεια ούτε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού ούτε έχει καταβάλει τα απαιτούμενα τέλη προς το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων!

Κοινώς, αποδεικνύεται ότι οι πλέον αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου είχαν μαύρα μεσάνυχτα, γεγονός που θεωρείται τουλάχιστον ύποπτο. Μάλιστα, οι τρεις εταιρίες Λουξ, Εψα και Βίκος αφήνουν υπόνοιες, μιλώντας για εμμονή στη στήριξη ενός προσώπου με σχέση έμμισθης εντολής και πάγιας αντιμισθίας, την οποία φαίνεται ότι υιοθετεί εκ του προχείρου μια ανώτερη υπάλληλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, που ανήκουν στην παράταξη «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση», καταγγέλλουν ουσιαστικά μια ανησυχητική τάση εντός της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας που, όπως αναφέρουν, κινείται σε μια πιο «χαλαρή» αντιμετώπιση του θέματος, δοκιμάζοντας ερμηνευτικές ακροβασίες που κατατείνουν στην απεμπόληση των δικαιωμάτων του Δημοσίου επί των μνημείων.

Αποκαλυπτική των «σκοτεινών διαδρομών» που ακολούθησαν η διαφημιστική εταιρία και υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού είναι η ηλεκτρονική αλληλογραφία μεταξύ της διαφημιστικής εταιρίας που λειτουργεί για λογαριασμό της Coca-Cola και υπαλλήλου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών που υπάγεται στο υπουργείο. Από την αλληλογραφία γίνεται ξεκάθαρο ότι υπήρξαν επαφές και συνεννοήσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

«Σε συνέχεια της συνάντησής μας στα γραφεία σας σάς αποστέλλω το αίτημά μας για χρήση κοινόχρηστου χώρου για τη δράση του πελάτη μας Coca-Cola» αναφέρεται σε e-mail με ημερομηνία 20/05/2019, ενώ σε άλλο σημείο, που αποδεικνύει ότι οι συζητήσεις είναι προχωρημένες, επισημαίνεται ότι «επισυνάπτω το ανάπτυγμα/σχέδιο των συσκευασιών αυτών, όπου θα δείτε τα στοιχεία που χρησιμοποιούνται είναι ευρέως γνωστά τόσο στο ελληνικό κοινό όσο και στους τουρίστες»! Δηλαδή η διαφημιστική εταιρία στέλνει τα σχέδια για έγκριση σε υπάλληλο του υπουργείου!

Η Μενδώνη αγνόησε τις αποφάσεις κατά της εκμετάλλευσης των συμβόλων

Η δυσωδία ενός σκανδάλου απορρέει από την πρωτοφανή σπουδή του υπουργείου Πολιτισμού να επιτρέψει στην εταιρία Coca-Cola τη χρήση εθνικών συμβόλων, όπως η Ακρόπολη, το κτίριο της Βουλής και το Ηρώδειο, για διαφημιστικούς λόγους και το μόνο που είναι βέβαιο σε αυτή τη σκοτεινή ιστορία είναι ότι πρέπει να επέμβει ο εισαγγελέας.

Το υπουργείο Πολιτισμού στην ουσία παραχωρεί το δικαίωμα στην Coca-Cola να συνεχίζει να εκμεταλλεύεται εμπορικά τα εθνικά μνημεία, χωρίς να υπάρχει ούτε πρόστιμο, αλλά ούτε και η πληρωμή των σχετικών τελών, τα οποία εκτιμώνται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Οι τρεις εταιρίες, Βίκος, ΕΨΑ και ΛΟΥΞ, που αντέδρασαν από την πρώτη στιγμή πλέον κατηγορούν, εμμέσως πλην σαφώς, τη νυν επικεφαλής του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, αναφέροντας πως ολόκληρο υπουργείο έλαβε υπόψη του την απόφαση μίας και μόνο έμμισθης συμβούλου του, αφήνοντας να εννοηθεί πως υπάρχουν υπόγειες και αδιαφανείς διαδρομές.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού, η εταιρία Coca-Cola Ελλάς είχε απευθυνθεί τον Νοέμβριο 2018 στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού, προκειμένου να λάβει άδεια ελεύθερης σχεδιαστικής σύνθεσης - σκίτσου για τη διαφήμιση συλλεκτικής συσκευασίας αφιερωμένης στην Αθήνα.

Μέχρι τότε δεν υπήρχε θεσμικό πλαίσιο και δεν απαιτούνταν άδεια χρήσης για την ελεύθερη σχεδιαστική απεικόνιση ή αλλιώς σκίτσα. Ωστόσο, τρεις ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου δημοσιεύτηκε εσπευσμένα η υπουργική απόφαση Ζορμπά - Στρατή σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις απεικόνισης μνημείων που ανήκουν στο Δημόσιο.

Και τα σκίτσα

Με αυτή την απόφαση ουσιαστικά απαγορευόταν και η χρήση σκίτσων, χωρίς την έγκριση των αρμόδιων φορέων, οπότε και η Coca-Cola θα έπρεπε να αποσύρει τη συγκεκριμένη διαφημιστική καμπάνια. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν συνέβη ποτέ με την περίεργη ανοχή του υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πως δεν εξέδωσε αντίστοιχη απόφαση καταβολή τελών για τις προβλεπόμενες χρήσεις και ως εκ τούτου δεν διασφαλίστηκε η διαδικασία είσπραξης εσόδων για το Δημόσιο.

Επίσης, η νυν ηγεσία του υπουργείου δρομολογεί ουσιαστικά την κατάργηση της υπουργικής απόφασης Ζορμπά - Στρατή, με βάση την οποία η Coca-Cola είναι υπόλογη για τη διαφημιστική καμπάνια της, καθώς σημειώνουν πως παρουσιάζει ζητήματα συνταγματικότητας.

Αυτή η στάση της υπουργού Λίνας Μενδώνη δημιουργεί τεράστια ερωτήματα για τον λόγο που δεν θέτει σε εφαρμογή την απόφαση Ζορμπά - Στρατή, ώστε να σταματήσει άμεσα η διαφημιστική καμπάνια της εταιρίας και εν συνεχεία να καθοριστεί και ο «τιμοκατάλογος» βάσει του οποίου μια εταιρία θα μπορεί να εκμεταλλεύεται εμπορικά μνημεία που ανήκουν στο Δημόσιο.

Το υπουργείο, μάλιστα, δεν έλαβε υπόψη του ούτε την απόφαση του Συμβουλίου Ελέγχου και Επικοινωνίας, ενώ δεν ζητήθηκε καν η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ή κάποιου άλλου αρμόδιου κρατικού οργάνου για μια τόσο σοβαρή υπόθεση που αφορά τα εθνικά μας σύμβολα.



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Μπακογιάννης: Να υπάρξει δίκαιη κατανομή μεταναστών σε όλη τη χώρα


Το Διυλιστήριο λέει : ''Αφού καπηλέυτηκαν την εθνική ευαισθησία των Ελλήνων, αφού είχαμε καθημερινή ενημέρωση για το πόσοι μετανάστες ήταν στην χώρα, αφού ωρύοταν για πολιτισμική διάβρωση, και ενώ πέρασαν 1.000.000 μετανάστες από την Ελλάδα χωρίς να ανοίξει ρουθούνι, τώρα τους κατανέμουν σε όλη την χώρα . Λυπούμαστε πραγματικά, για όσους εξαπατήθηκαν, αλλά και για τους μετανάστες που καταλήγουν στην χώρα μας, όπου δεν μπορεί να τους δώσει ελπίδα ''

Εθνικό πρόβλημα που απαιτεί εθνική λύση, χαρακτήρισε το μεταναστευτικό ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Μιλώντας το πρωί στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι τις τελευταίες μέρες οι ροές μεταναστών είναι αυξημένες και η όλη κατάσταση θυμίζει, σε κάποιο βαθμό, το 2015. Ο ίδιος ζήτησε να υπάρξει μια δίκαιη κατανομή των προσφύγων και μεταναστών σε ολόκληρη τη χώρα.

«Δεν γίνεται κάποιες περιοχές της Αθήνας να σηκώνουν όλο το βάρος» είπε χαρακτηριστικά.

Για τα Εξάρχεια και τις επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα στο κέντρο της Αθήνας, τόνισε ότι ο Δήμος θα δώσει όλες τις μάχες, είτε στα Εξάρχεια, είστε στη Φωκίωνος.


«Το πιο εύκολο είναι να πει κανείς: παρέλαβα καμένη γη. Εγώ σε αυτή την παγίδα δεν πρόκειται να πέσω. Εμένα με νοιάζει το παρόν και το μέλλον» σημείωσε ο Κώστας Μπακογιάννης.


Σχετικά με τη μετονομασία σταθμού του Μετρό σε «Παύλος Μπακογιάννης» ο Δήμαρχος της Αθήνας επανέλαβε: «Δεν θέλουμε να γίνει ο πατέρας μας θέμα τέτοιας συζήτησης. Δεν τον θέλουμε ταμπέλα πουθενά. Σπίτι τον θέλαμε».


Διαβάστε περισσότερα.... »
....