Διυλιστήριο: 11/15/13
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Aφιέρωμα: Λέων Τολστόι

Ο Λέων Τολστόι (1828-1910) είναι ένας από τους κορυφαίους λογοτέχνες, γνωστός στο ευρύ κοινό πρωτίστου για τα έργα του "Πόλεμος και Ειρήνη" και "Άννα Καρένινα", που συγκαταλέγονται στα σημαντικότερα μυθιστορήματα όλων των εποχών. Η ζωή του Τολστόι χαρακτηρίστηκε από μεγάλες αντιθέσες, καθώς τα πρώτα άσωτα χρόνια της αριστοκρατίας τα διαδέχτηκε η ριζοσπαστική μεταστροφή του προς την άρνηση του πλούτου, τη φιλανθρωπία και προς έναν ιδιόμορφο ειρηνιστικό και χριστιανικό αναρχισμό, που έτυχε θαυμασμού από προσωπικότητες όπως ο Γκάντι και επισφραγίστηκε με τον αφορισμό της Ρωσικής Εκκλησίας.

Η στροφή στην κοσμοθεωρία του άρχισε να συντελείται με την απογοήτευση που γεύτηκε πολεμώντας με τον ρώσικο στρατό σε διάφορα μέτωπα μέχρι το 1856, όταν και έγραφε τα πρώτα του έργα, αυτοβιογραφικά σε μεγάλο βαθμό. Ο πόλεμος γυμνός, χωρίς πατριωτικά πλουμίδια, σκιαγραφήθηκε στα "Διηγήματα της Σεβαστούπολης" (1855). Λίγο μετά ο Τολστόι αφοσιώθηκε στα κτήματα του, γράφοντας παράλληλα τους "Κοζάκους" (1863) και τον "Πολικούσκα" (1863), έκφραση της γοητείας που του ασκούσε ο χωριάτικος τρόπος ζωής και συνάμα της αποστροφής του για την αριστοκρατική τάξη πραγμάτων, της οποίας ο καθωσπρεπισμός στηλιτεύτηκε στην "Άννα Καρένινα" (1875-77).

Στον "Πόλεμο και Ειρήνη" (1865-69), έργο που βασίστηκε σε ιστορικές μαρτυρίες και ντοκουμέντα όπως τα επεξεργάστηκε η πολιτική σκέψη του Τολστόι, επιχειρήθηκε η ανατροπή της ιστορικής μυθοπλασίας, η αποκαθήλωση των ηγετικών μορφών και η ανάδειξη του ρόλου των απλών στρατιωτών. Στα τελευταία έργα του, όπως είναι "Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς"" (1886), "Η σονάτα του Κρόιτσερ" (1887-9), "Ο Διάβολος" (1889-90) και η "Ανάσταση" (1899), ο Τολστόι ανέλυσε πτυχές της γνήσιας χριστιανικής αρετής σε αντιδιαστολή με τον τυπικισμό, μια αρετή που εφάρμοσε ζώντας ασκητικά, παρά τις σοβαρές αντιρρήσεις της γυναίκας του και την αποστασιοποίηση του από το οργανωμένο κράτος και την επίσημη Εκκλησία. Πλήθη όμως ολόκληρα τον θεωρούσαν πρότυπο και προσπαθούσαν να τον γνωρίσουν από κοντά, στη δύση πλέον της ζωής του.

Μερικά από τα βιβλία του παρακάτω:

Ανάσταση ( εκδόσεις Μαλλιάρης )

Ο σατανάς ( εκδόσεις Ροές )

Πόλεμος και ειρήνη ( εκδόσεις Ζαχαρόπουλος )

Άννα Καρένινα ( εκδόσεις Άγρα )

bibliolandblog.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κληρικοί, γιατροί, δικηγόροι μέχρι και νηπιαγωγοί σε διεθνές κύκλωμα παιδεραστίας που εξαρθρώθηκε

 Χρειάστηκαν τρία χρόνια έρευνας σε όλην την Υφήλιο για να αποκαλυφθεί από τις αστυνομικές αρχές του Καναδά ένα διεθνές κύκλωμα παιδεραστίας με πλοκάμια δυστυχώς και στη χώρα μας. Στο πλαίσιο της έρευνας, έγιναν 348 συλλήψεις, μεταξύ αυτών τα συνήθη άτομα υπεράνω κάθε υποψίας, κληρικοί, εκπαιδευτικοί γιατροί, νοσοκόμοι και μέλη ανάδοχων οικογενειών. Σύμφωνα με την αστυνομία σχεδόν 400 παιδιά που βρίσκονταν σε κίνδυνο κατάφεραν να γλιτώσουν.
Επιχείρηση φτυάρι (project spade)

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ 108 άτομα έχουν συλληφθεί στον Καναδά, 76 στις Ηνωμένες Πολιτείες και 164 σε άλλες χώρες, ανάμεσά τους η Σουηδία, η Νορβηγία, η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Ελλάδα, η Ιαπωνία, η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Αυστραλία, η Νότια Αφρική.

Και σε αυτήν την περίπτωση εκείνο που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι η ταυτότητα των συλληφθέντων.

Όπως γράφει ο Independent, μεταξύ αυτών βρίσκονται 40 δάσκαλοι-καθηγητές- νηπιαγωγοί, εννιά γιατροί και νοσοκόμες, 32 άτομα που εργάζονταν εθελοντικά με παιδιά, 9 κληρικοί και τρεις ανάδοχοι γονείς.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται από το Τορόντο όταν η αστυνομία συνέλαβε τον εγκέφαλο του δικτύου με την κατηγορία της διακίνησης οπτικού υλικού παιδεραστίας.

Πρόκειται για τον Brian Way, 42χρονο Καναδό ιδοκτήτη της εταιρείας Azov Films, ο οποίος μέσω ιστοσελίδας που είχε στο Internet πουλούσε φωτογραφίες κυρίως γυμνών αγοριών και ταινίες όπου ενήλικοι επιδίδονταν σε σεξουαλικές πράξεις με παιδιά. (ακόμα και πεντάχρονα ).

Οι αστυνομικοί χρειάστηκε να περάσουν από κόσκινο 100 ταινίες της κινηματογραφικής εταιρείας Azov Films και να βρουν τα ίχνη αυτών που τις αγόραζαν.

Υπολογίζουν επίσης ότι 42χρονος παιδόφιλος αποκόμισε από τις δραστηριότητες του αυτές τουλάχιστον 4 εκατομμύρια δολάρια.

Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο με τρομακτικές σεξουαλικές σεξουαλικές πράξεις εναντίον πολύ μικρών παιδιών. Πολλά από τα βίντεο αυτά είχαν γυριστεί στη Ρουμανία την Ουκρανία και την Γερμανία.


Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Θησαυρὸς των 10 τρισ. στα πόδια των Ελλήνων – Να γιατι η ΕΛΛΑΔΑ υποδουλώθηκε και δέθηκε χειροπόδαρα με ένα ψεύτικο χρέος

Tώρα πια,δεν μπορεί κανείς όχι μόνο Ελληνας,αλλά γενικά κάτοικος της οικουμένης,που να ασχολήθηκε έστω και ένα λεπτό της ζωής του με την Ελληνική κρίση, να μην έχει καταλάβει για ποιό λόγο το «μαγαζάκι γωνία» που λέγεται «ΕΛΛΑΣ», υποδουλώθηκε και δέθηκε χειροπόδαρα με ένα ψεύτικο χρέος.
Χρυσό στην Μακεδονία,πετρέλαιο στο Αιγαίο και Ιόνιο,φυσικό αέριο στην Κρήτη.

Τώρα ξέρεις,ότι η ψωροκώσταινα δεν ήταν τελικά ψωροκώσταινα,αλλά ίσως από τα πλέον πλουσιότερα κράτη του κόσμου και έπρεπε ο πλούτος της να δεσμευτεί κι όχι να τους πουληθεί από ένα κυρίαρχο κράτος κι έναν επίσης κυρίαρχο κι ελεύθερο λαό!

Τώρα ξέρεις, πως σου έλεγαν ψέματα κατάμουτρα και έπαιζαν με την νοημοσύνη σου…αλλά θα μου πεις και τώρα που ξέρεις την αλήθεια,τι θα κάνεις;; Εχουν φροντίσει να σε «απενεργοποιήσουν” για τα καλά..

Τώρα ξέρεις γιατί σε γέμισαν με ενοχές,ότι ήσουν τεμπέλης και χαραμοφάης και μαζί τους τα έφαγες,οπότε πρέπει να σκάσεις και να πληρώσεις τους φιλέσπλαχνους δανειστές σου,με ότι πλούτο διαθέτει η χώρα σου αδιαμαρτύρητα.

Γιατί τώρα ξέρεις,πως αν δεν ήταν αυτοί ,να έχουν κάνει τόσο καλή δουλειά δεκαετίες πριν με ένα καταπληκτικό σχέδιο υποδούλωσης, που περιλάμβανε την χρόνια λοβοτόμησή σου και την χρόνια λεηλασία της χώρας σου από τους πολιτικούς που σου έταζαν αλλαγή με αντάλλαγμα μια θεσούλα σου στο δημόσιο ..τώρα θα ήσουν εσύ ο αφέντης της χώρας των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών και θα ήσουν ελεύθερος..και κυρίως Ελληνας στην ψυχή και στην συνείδηση κι όχι ραγιάς σκυφτός και φοβισμένος για το χαράτσι…

ΥΓ . Το 1855 ο Τσάρος Νικόλαος Α’ άκουγε τον Βρετανό Πρέσβη να θέτει την απαράβατη ντιρεκτίβα: «Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ η Ελλάδα να γίνει Μεγάλη Δύναμη»

Μέχρι και αιτία πολέμου είναι ο Θησαυρός των 10 τρισ. στα πόδια των Ελλήνων. Είναι ικανοί να περάσουν πάνω από τα πτώματα μας!

Το συγκεκριμένο κοίτασμα αποτελεί το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Αν υπολογίσουμε και τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα της Ευρώπης που εντοπίστηκαν στη βόρεια Ελλάδα (Μακεδονία – Θράκη), που η συνολική τους αξία αγγίζει τα 38 δισ. ευρώ, τότε η αξία των φυσικών πόρων στη χώρα φτάνει τα 10 τρισεκατομμύρια ευρώ.

Ναι, καλά διαβάσατε, η αξία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου που βρίσκεται κάτω από τα πόδια μας, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το USGS, μπορεί να μας βγάλει από το οικονομικό αδιέξοδο και να δημιουργήσει νέα δεδομένα για τη χώρα μας.
Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις 2 ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα). Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.
Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία.Έχουμε και μια δυνατή αμυντική βιομηχανία που φτιάχνει από άρματα και τζιπ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ-ΕΛΒΟ ως προηγμένα συστήματα λέιζερ και υπερσύγχρονα μη επανδρωμένα αεροπλάνα όπως έκανε το Κρατικό Εργοστάσιο Αεροπλάνων(ΚΕΑ) στο Ελληνικό.
Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν όποιο είδος πλοίου σκεφτεί κανείς. Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν καταπληκτικά βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ. Μέχρι και .ΠΟΡΣΕ (!) φτιάχνομε στην Κατερίνη (δείτε στο Διαδίκτυο την βιομηχανία REPLICAR HELLAS).
Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά και είμαστε έτσι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες και είναι 5οι στον κόσμο.
Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα. Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, 1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόνοι), 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόνοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόνοι), 1οι και σε χρωμίτη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και σε αλουμίνια.
Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στη φυλακή και βαριά πρόστιμα για όποιον καλλιεργεί «παράνομους» σπόρους!

το Διυλιστήριο λέει: Σωστά! Γιατί μπορεί να χορτάσουν και τίποτα πεινασμένοι..

Η εποχή των σχεδιασμών της παγκόσμιας Οργουελικής δικτατορίας της αγοράς, και πραγματικός ο ρόλος της «Ευρωπαϊκής Ένωσης» αποκαλύπτεται καθημερινά.
Μια νέα πρόταση νόμου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θεωρεί παράνομη την «καλλιέργεια, την αναπαραγωγή ή την εμπορία» σπόρων και κηπευτικών που δεν έχουν «αξιολογηθεί, εγκριθεί και γίνει αποδεκτοί» από μια νέα ευρωπαϊκή γραφειοκρατία το λεγόμενο «Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φυτικών Ποικιλιών».
Στη φυλακή και βαριά πρόστιμα όποιος καλλιεργεί «παράνομους» σπόρους !!

Το σχέδιο νόμου με την ονομασία «Plant Reproductive Material Law», επιτρέπει στην κυβέρνηση να αποφασίζει αυτή για όλα σχεδόν τα φυτά και τους σπόρους.

Αν ένας «ερασιτέχνης» αγρότης, του Σαββατοκύριακου, καλλιεργεί στον κήπο του φυτά από σπόρους που δεν έχουν εγκριθεί, σύμφωνα με το νόμο αυτό, τότε θα μπορεί να καταδικαστεί ως εγκληματίας!!!

Ο νόμος αυτός, διαμαρτύρεται ο Ben Gabel του «Real Seed Catalogue» ,στοχεύει στο να καταπνίξει τους παραγωγούς των τοπικών ποικιλιών, τους βιοκαλλιεργητές και τους αγρότες που δραστηριοποιούνται σε μικρή κλίμακα. «Όπως μπορούμε να υποπτευθούμε – δήλωσε ο Mike Adams του Natural News – η κίνηση αυτή είναι η «τελική λύση» της Monsanto, της DuPont και των άλλων πολυεθνικών που πουλάνε σπόρους, οι οποίες εδώ και χρόνια έχουν βάλει στόχο, να κυριαρχήσουν πλήρως σε όλους τους σπόρους τις καλλιέργειες και τα φυτά του πλανήτη.»!!!

Ποινικοποιώντας τους μικρούς καλλιεργητές κηπευτικών, σαν εν δυνάμει εγκληματίες – προσθέτει ο Adams «η ευρωπαϊκή γραφειοκρατία θα μπορεί επιτέλους να παραδώσει τον πλήρη έλεγχο της τροφικής αλυσίδας στα χέρια τεράστιων εταιρειών όπως η Monsanto (Εβραϊκή πολυεθνική εταιρία)».

Το πρόβλημα, όμως, όπως το αποσαφηνίζει ο Gabe είναι ότι: «Οι μικροί αγρότες έχουν πολύ διαφορετικές ανάγκες από αυτές των πολυεθνικών – για παράδειγμα, καλλιεργούν χωρίς να χρησιμοποιούν μηχανές και δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν χημικά σπρέι». Επομένως, «δεν υπάρχει τρόπος να καταγραφούν οι ποικιλίες που ταιριάζουν σε ένα μικρό χωράφι, επειδή δεν πληρούν τα αυστηρά κριτήρια του «Οργανισμού Φυτικών Ποικιλιών» ,ο οποίος ασχολείται μόνο με την έγκριση των τύπων σπόρων που χρησιμοποιούν οι βιομηχανικοί αγρότες».

Πρακτικά, από τώρα και στο εξής, όλα τα φυτά, οι σπόροι, τα λαχανικά και οι καλλιεργητές θα πρέπει να καταγραφούν. «Οι κυβερνήσεις δείχνουν ενθουσιασμένες με την ιδέα να καταγράψουν τους πάντες και τα πάντα», λέει ο Adams.

Πόσο μάλλον που «οι μικροκαλλιεργητές θα πρέπει να πληρώνουν και ένα ειδικό φόρο στην ευρωπαϊκή γραφειοκρατία για να καταγράψουν τους σπόρους.»

Την επεξεργασία των αιτημάτων, τις τυπικές εξετάσεις, τις τεχνικές αναλύσεις, τους ελέγχους, την ονομασιών των ποικιλιών, τα έξοδα για όλα αυτά, θα τα φορτώνονται οι μικροπαραγωγοί, έτσι ώστε να αποτρέπονται ακόμα περισσότερο να καλλιεργούν τη γη και να εξαρτώνται αποκλειστικά από τις τεράστιες πολυεθνικές.

Ο «ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ» και οι Παγκόσμιοι Δυνάστες είναι εδώ.

Παναγόπουλος Π.

triklopodia.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Περίεργοι τουρκικοί πανηγυρισμοί για "ελληνοτουρκική συμφωνία στο Αιγαίο" - Τι υπογράψαμε;

το Διυλιστήριο λέει: θα μας το εξηγήσουν μάλλον οι πρώτοι πρόσφυγες απ' τα νησιά του Αιγαίου..

Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ

To «Σύμφωνο Συνεννόησης αναφορικά με τη συνεργασία στον τομέα της ναυτιλίας» που είχαν υπογράψει οι κυβερνήσεις Eλλάδας και Τουρκίας τον περασμένο Μάρτιο έγινε χθες αποδεκτό στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης και τις προσεχείς μέρες αναμένεται να γίνει αποδεκτό από τη Βουλή.

Το νομοσχέδιο αφορά τη συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεων Τουρκίας και Ελλάδας στον τομέα της ναυτιλίας, και στους τομείς τουρισμού και θαλάσσιου εμπορίου, ωστόσο με έναν ''τουρκικό'' τρόπο που δεν εξηγείται εύκολα, δυο τουρκικές εφημερίδες που αναφέρονται στο θέμα, το μπλέκουν με παραβιάσεις από την Ελλάδα του τουρκικού εναέριου χώρου, με αερομαχίες,με χωρικά ύδατα της Τουρκίας που παραβιάζονται από την Ελλάδα κλπ ασύνδετα μεταξύ τους και φυσικά αβάσιμα!

Η Vatan συγκεκριμένα γράφει ότι τίθεται σε εφαρμογή μία ''ιστορική συμφωνία'' με την Ελλάδα, η οποία - προσέξτε καταγγελκτική και αβάσιμη εισαγωγή - παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο με πολεμικά αεροσκάφη και προβαίνει σε αερομαχίες με τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη συχνά στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου και παραβιάζει και τα χωρικά ύδατα, μην αναγνωρίζοντας όρια! Με την εν λόγω συμφωνία αναμένεται - γράφει - να αναζωογονηθεί το θαλάσσιο εμπόριο και ο τουρισμός και από την άλλη να τερματιστούν οι παραβιάσεις των χωρικών υδάτων και των ελληνικών παρενοχλήσεων...

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η Haberturk με τον τίτλο «Εντάξει η συμφωνία φιλικής θάλασσας με την Ελλάδα» και με τον πλαγιότιτλο «out οι αερομαχίες στο Αιγαίο, in οι γαλάζιες περιοδείες».
Η συμφωνία αυτή, συνεχίζει, περιέχει τις κάτωθι φόρμουλες που θα μετατρέψουν το Αιγαίο σε θάλασσα «φιλίας», ενώ συχνά γίνεται σκηνή ακόμα σε αερομαχίες στον αέρα και σε εντάσεις στα χωρικά ύδατα:

• Θα παροτρυνθεί η φιλοξενία των κρουαζιερόπλοιων σε λιμένες των άλλων χωρών.

• Θα καθοριστούν νέες τουριστικές πορείες στο Αιγαίο, στη Μαύρη Θάλασσα και στη Μεσόγειο.

• Οι τουρκικές και ελληνικές εταιρείες θα παροτρυνθούν για κοινές μεταφορές.

• Θα δημιουργηθούν γραμμές μεταφορών Ro-Ro μεταξύ των δύο χωρών.

• Θα παρασχεθεί υποστήριξη στις ιδιωτικές εταιρείες.

Κατά τα άλλα και σύμφωνα με την Βατάν η συμφωνία περιέχει τα εξής:

• Θα παροτρυνθεί η συνεργασία στον τομέα των κοινών μεταφορών μεταξύ των τουρκικών ναυτικών εταιρειών και των ελληνικών ναυτικών εταιρειών.

• Θα εξασφαλισθεί η σύσταση θαλάσσιων γραμμών μεταξύ τουρκικών και ελληνικών λιμένων για κοντέινερ και για τακτικές θαλάσσιες μεταφορές Ro-Ro.

• Θα αυξηθούν οι έρευνες δυνατοτήτων συνεργασίας αναφορικά με το θαλάσσιο εμπόριο και τη διαχείριση λιμένων και θα ενισχυθεί η ανταλλαγή πληροφοριών.

• Στις αμοιβαίες επισκέψεις μεταξύ των ναυτιλιακών διοικήσεων των πλευρών, με σκοπό την ανάπτυξη των νέων προγραμμάτων για την εξέλιξη της συνεργασίας, θα συζητούνται θέματα τα οποία θα προβλέπουν την ανταλλαγή ναυτιλιακής τεχνολογίας, επενδύσεις και συνεργασίες, τα οποία είναι για τα αμοιβαία συμφέροντα.

• Θα αναπτυχθεί συνεργασία για την παρότρυνση των επισκέψεων κρουαζιερόπλοιων στους λιμένες και των δύο πλευρών για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στο Αιγαίο, στη Μαύρη Θάλασσα και στην Ανατολική Μεσόγειο.

• Θα προωθηθεί η συνεργασία μεταξύ των εταιρειών των δύο χωρών για την κατασκευή πλοίων, την επισκευή πλοίων, τη συντήρηση πλοίων, την κατασκευή θαλαμηγών και τις επενδύσεις για την κατασκευή πλοίων.

Η Haberturk, αναφέρει ακόμη ότι βάση της συμφωνίας που έγινε με την Ελλάδα, στόχος είναι το ξεκίνημα της λειτουργίας διαφόρων γραμμών που αμελήθηκαν μέχρι τώρα ειδικά στο βόρειο Αιγαίο, με τη συνεργασία των δύο χωρών. Τα λιμάνια, που συζητήθηκαν κατά τις διαπραγματεύσεις, είναι της Σμύρνης, του Κουσάντασι, του Τσανάκκαλε, του Τσέσμε, της Αλικαρνασσού, του Φέτχιγιε, της Μαρμαρίδας, του Πειραιά, του Βόλου και της Αλεξανδρούπολης. Στη συνέχεια αναμένεται να γίνουν συνομιλίες αναφορικά με τα λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα, καταλήγει.

Τώρα που κολλάνε όλα αυτά που γράφουν (αν ισχύουν) με ...αερομαχίες, με ...παραβιάσεις, με ...παρενοχλήσεις κλπ, ένας θεός ξέρει!

Ξέρει όμως - ή μάλλον υποθέτει για την ακρίβεια - ένας ...συστηματικός παρατηρητής της τουρκικής τακτικής: Εύκολα θα μπορούσε λοιπόν να υποθέσει ότι αυτή η συσχέτιση γίνεται αφενός για να αναφερθεί ψευδώς ότι η Ελλάδα είναι αυτή που κάνει όλα τα κακά ( παραβιάσεις στον αέρα και στην θάλασσα κλπ) αλλά και για να δείξει σε αφελείς ότι δήθεν όλα θα λυθούν αν ...μοιράσουμε διάφορα πράγματα στο Αιγαίο- αν δεχθούμε τις διεκδικήσεις τους δηλαδή...

onalert.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το «άλλο άκρο» για ΝΔ - ΠΑΣΟΚ είναι οι... αντιμνημονιακοί! Του Γιώργου Δελαστίκ

το Διυλιστήριο λέει: το πραγματικό άλλο άκρο απ' τον ''πρωθυπουργό'' και την κυβέρνησή του, είναι η Δημοκρατία..

Όλοι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς...

Όλοι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, αλλά και κάποιοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ –πιθανότατα η πλειοψηφία των Ελλήνων ή κάπου εκεί κοντά– συμπεριλαμβάνονται κατά τον Αντώνη Σαμαρά στο «άλλο άκρο»!

Σαφέστατος ήταν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την Ουάσιγκτον. Προσδιόρισε ποιους θεωρούν «άλλο άκρο» αυτός και η κυβέρνησή του: «Από τη μια πλευρά η περίπτωση της Χρυσής Αυγής και από την άλλη πλευρά μια ακραία αντιπολίτευση, που ζητάει έξοδο από το ευρώ και έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ» δήλωσε ο πρωθυπουργός σε αμερικανικό ακροατήριο, προσδιορίζοντας τα «δύο άκρα» εναντίον των οποίων επιτίθεται.

Αφού, δηλαδή, ο Αντώνης Σαμαράς είχε διαμηνύσει στον ελληνικό λαό διά στόματος του στενότατου συνεργάτη του Χρύσανθου Λαζαρίδη ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει εκτός συνταγματικού τόξου», τώρα ανέλαβε ο ίδιος ο πρωθυπουργός να μας ανακοινώσει ότι είναι ίδιο πράγμα οι νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής και όλοι οι Έλληνες που τάσσονται εναντίον του ευρώ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ! Όλοι, δηλαδή, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, αλλά και κάποιοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ –πιθανότατα η πλειοψηφία των Ελλήνων ή κάπου εκεί κοντά– συμπεριλαμβάνονται κατά τον Αντώνη Σαμαρά στο «άλλο άκρο»! Ο πρωθυπουργός τούς βάζει στο ίδιο τσουβάλι με τους νεοναζιστές!

Με άλλα λόγια, όποιος αρνείται να υποταχθεί στη μνημονιακή πολιτική υποτέλειας του Σαμαρά ανήκει στο «άλλο άκρο», πολιτικά ταυτόσημο με τους νεοναζιστές!

«Σφαίρες» και «σκυλολόι»

Όχι και τόσο ταυτόσημο, πάντως, όπως μας πληροφορεί ο πρωθυπουργός διά της γραφίδος ενός άλλου στενότατου συμβούλου του, του Φαήλου Κρανιδιώτη, εκλεγμένου μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ο οποίος ανέλαβε να διευκρινίσει στους χρυσαυγίτες, μέλη και ψηφοφόρους, τι ακριβώς εννοεί ο Αντώνης Σαμαράς.

Έγραψε, λοιπόν, ο Φ. Κρανιδιώτης στο facebook: «Το σκυλολόι του ΣΥΡΙΖΑ, των αντιεξουσιαστών και τ’ αρχί...α μου τα δυο μου επιτίθενται με μίσος, γιατί δεν βρίζω, γιατί απευθύνομαι στη βάση της Χρυσής Αυγής, γιατί δηλώνω και είμαι εθνικιστής, γιατί δεν νιώθω κανένα δέος γι’ αυτούς τους μαλά...ς».

Μετά τη σεμνή αυτή δήλωση, διατυπωμένη κατά καθόλου υβριστικό τρόπο, ο στενός σύμβουλος του πρωθυπουργού στέλνει το μήνυμα προς τους χρυσαυγίτες: «Εγώ δεν βρίζω πατριώτες, δεν βρίζω εθνικιστές. Φυλάω τις “σφαίρες” μου για τον αληθινό αντίπαλο».

«Πατριώτες», λοιπόν, οι χρυσαυγίτες για τον πρωθυπουργικό σύμβουλο και «αληθινός αντίπαλος» ο ΣΥΡΙΖΑ και το «σκυλολόι» του. Την αλήθεια λέει ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, αποκαλύπτοντας τον τρόπο σκέψης του Αντώνη Σαμαρά.

Πολύ λογικά το σκέφτεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που απειλεί να τον διώξει από την εξουσία, άρα αυτός είναι ο «αληθινός αντίπαλος»! Η Χρυσή Αυγή δεν είναι παρά μια δεξαμενή ψηφοφόρων για τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά. Όσο περισσότερους «πατριώτες» της Χρυσής Αυγής κατορθώσει να κολακεύσει και να πάρει την ψήφο τους, τόσο περισσότερες ελπίδες έχει ο πρωθυπουργός –έτσι νομίζει ο ίδιος, αφελώς κατά την άποψή μας, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα– να αποφύγει το μοιραίο, όταν θα γίνουν εκλογές.

Διαβάζοντας τις δηλώσεις Κρανιδιώτη, ο πειρασμός είναι μεγάλος να θέσουμε προς συζήτηση το εξής ερώτημα: Αλήθεια, φαντάζεστε τι θα είχε γίνει αν ένα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα στενός φίλος του Αλέξη Τσίπρα –ομόλογος, δηλαδή, του Φαήλου Κρανιδιώτη–, είχε γράψει κι αυτό στο facebook... «φυλάω τις “σφαίρες” μου για το σκυλολόι της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τον αληθινό αντίπαλο»;

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ (Τεύχος 208)
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εκθεση - καταπέλτης του ΟΟΣΑ: Μόλις το 13% των Ελλήνων εμπιστεύεται την κυβέρνηση-Μύθος ο διογκωμένος δημόσιος τομέας

Νέα έκθεση του ΟΟΣΑ ήρθε στη δημοσιότητα η οποία αποτελεί μια «γρήγορη ματιά» στην διακυβέρνηση των χωρών μελών του και αποτιμά το έργο τους. Αρκετές αιχμηρές παρατηρήσεις για την Ελλάδα.
Η έκθεση με τίτλο «Goverment at a glance», αναφέρεται και στην Ελλάδα για την οποία αρχικά τονίζει τρία βασικά σημεία:
  • Μεταξύ του 2009 και 2012, η Ελλάδα μείωσε το έλλειμμά της από το 15,6% στο 9,6% του ΑΕΠ, που είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ.
  • Με μικρότερο από 8% του εργατικού δυναμικού να απασχολείται στην δημόσια διοίκηση, η Ελλάδα έχει το μικρότερο ποσοστό από όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ.
  • Μεταξύ του 2007 και 2012 η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση μειώθηκε από 38% στο 13%.
Συγκριτικά με τους διάφορους δείκτες και στοιχεία που αφορούν στις χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα τοποθετείται ως εξής:
  • Στην Παιδεία, το ποσοστό των δαπανών είναι 7,9% ενώ ο μέσος όρος στις χώρες ΟΟΣΑ φθάνει το 12,5%.
  • Στην Υγεία είναι 11,6% έναντι 14,5% του μέσου όρου ΟΟΣΑ.
  • Ο δείκτης για την αποτελεσματικότητα των δαπανών της κεντρικής διοίκησης είναι 0,27 στην Ελλάδα και 0,38 στον ΟΟΣΑ.
  • Στο 6,5% του δυνητικού ΑΕΠ θα πρέπει να φθάσει το σύνολο των απαιτήσεων εξυγίανσης μεταξύ 2012 και 2030, προκειμένου να μειωθεί το δημόσιο χρέος της Ελλάδας στο 60% του ΑΕΠ ενώ ο αντίστοιχος μέσος όρος για τις χώρες του ΟΟΣΑ είναι 3%.
  • Οι κρατικές δαπάνες απορροφούν στην Ελλάδα το 52% του ΑΕΠ, έναντι 45,4 % στον ΟΟΣΑ.
  • Οι απασχολούμενοι στη δημόσια διοίκηση στην Ελλάδα αντιπροσωπεύουν το 7,9% του εργατικού δυναμικού της χώρας, έναντι του 15,5 % του μέσου όρου ΟΟΣΑ.
  • Η συμμετοχή των γυναικών στη γενική κυβέρνηση είναι 36,2 % έναντι του μέσου όρου ΟΟΣΑ 56,8 %, το δε ποσοστό γυναικών υπουργών είναι 5,6% έναντι 24,9% στον ΟΟΣΑ.
  • Το ποσοστό των Ελλήνων που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για την επικοινωνία με τις δημόσιες αρχές είναι 34% έναντι 50% του μέσου όρου στον ΟΟΣΑ.
  • Σχετικά με την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι σε διάφορες κρατικές υπηρεσίες συγκριτικά πάντα με το μέσον όρο στις χώρες ΟΟΣΑ, η έκθεση αναφέρει :
  • Για το σύστημα Υγείας μόνο το 29% των Ελλήνων έχουν εμπιστοσύνη, έναντι 71% στις χώρες ΟΟΣΑ.
  • Αντίθετα η Αστυνομία έχει πείσει το 63% των Ελλήνων που συμπίπτει με τον μέσον όρο στις χώρες ΟΟΣΑ,
  • Η εμπιστοσύνη στο εκπαιδευτικό σύστημα είναι 46% στην Ελλάδα έναντι 66% στον ΟΟΣΑ, για δε την κυβέρνηση η εμπιστοσύνη των Ελλήνων έχει πέσει στο 13% έναντι 66% στον ΟΟΣΑ.


    iefimerida.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....