Διυλιστήριο: 10/12/19
ροη αναρτησεων

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο ξεσπαθώνει κατά Τραμπ: «Πούλησε» τους Κούρδους για ένα γαμ@@@ένο ξενοδοχείο



Σκληρή κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ ασκεί ο Ρόμπερτ ντε Νίρο, με αφορμή τη στάση των ΗΠΑ στην τουρκική εισβολή στη Συρία, με στόχο τους Κούρδους.

Ο χολιγουντιανός ηθοποιός δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ένα βίντεο με τον Αμερικανό Πρόεδρο και την κόρη του, Ιβάνκα, από τα εγκαίνια του Trump Tower στην Τουρκία, γράφοντας: Ας το πω δυνατά και καθαρά: Ο Τραμπ πουλάει τις ζωές των Κούρδων για ένα γαμ@@@μένο ξενοδοχείο!»


Πηγή newpost.gr

https://diulistirio.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Συγγνώμη» κατόπιν εορτής για τα μνημόνια


Το Διυλιστήριο λέει : ''...Αυτό που ξένοι πολιτικοί βρίσκουν έστω μια συγγνώμη να ζητήσουν από τους Έλληνες για την εφαρμογή των μνημονίων και οι δικοί μας εγχώριοι γερμανοτσολιάδες υποστηρίζουν τα μνημόνια μέχρι τέλος σαν να ήταν κάτι ωραίο, πραγματικά μας ξεπερνάει ''

Ομολογία Μοσκοβισί για λάθη και παραλείψεις κατά της Ελλάδας στη διευθέτηση της κρίσης

Για λόγους που δύσκολα κανείς μπορεί να καταλάβει, ο επίτροπος Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πιερ Μοσκοβισί έχει πολιτογραφηθεί... φιλέλληνας! Ο άνθρωπος που φαινομενικά στεκόταν στο πλευρό της Ελλάδας, ενώ στο παρασκήνιο εξαντλούσε τα περιθώρια της ισχύος του προκειμένου να συμμορφώνονται με τις άγριες μνημονιακές επιταγές που εξαθλίωσαν τον λαό οι πρόθυμες κυβερνήσεις, μας άφησε χθες (πολιτικούς) χρόνους. Φρόντισε, όμως, να συντηρήσει τον μύθο του και δεν μας αποχαιρέτησε με... άδεια χέρια.

Στο κύκνειο άσμα του ως επίτροπος, μια και από 1ης Νοεμβρίου παραδίδει στον επόμενο, ο κ. Μοσκοβισί ζήτησε κατόπιν εορτής μια έμμεση συγγνώμη -ή έτσι τουλάχιστον εκλήφθηκε από τους γονατισμένους Ελληνες- για όσα συνομολόγησε εις βάρος τους, προκειμένου να σωθούν οι γαλλογερμανικές τράπεζες, όπως έχει πανηγυρικά δηλώσει ακόμη και ο Κώστας Σημίτης.

Στον βραχύ απολογισμό του, ενώπιον των δημοσιογράφων, παραδέχθηκε με μισόλογα ότι έγιναν λάθη ή παραλείψεις κατά τη θητεία του, φέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την Ελλάδα, όπου οι αποφάσεις «θα μπορούσαν να έχουν ληφθεί πιο γρήγορα ή πιο δημοκρατικά». Πέσαμε δηλαδή θύματα δημοσιονομικού τροχαίου...

Μέσα από τα υπολογισμένα λόγια του, καθένας από εμάς μπορεί βάσιμα να συμπληρώσει την εικόνα και να φανταστεί κάτω από ποιο καθεστώς ωμών εκβιασμών και ανυπόφορων πιέσεων η χώρα σύρθηκε να υπογράψει τρία διαδοχικά Μνημόνια με όρους αποικίας.

Βεβαίως, δεν μπορούμε να είμαστε παραπονούμενοι... Κατά καιρούς, όποτε η συνείδησή τους τούς ενοχλεί, διάφοροι εκπρόσωποι των δανειστών βγαίνουν δημόσια και αποκαλύπτουν πλευρές του ζοφερού παρασκηνίου που προκάλεσε στην Ελλάδα πολεμικού χαρακτήρα απώλειες, εν καιρώ ειρήνης.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο κ. Μοσκοβισί θυμήθηκε τις ευαισθησίες του, ποντάροντας στη γενναιοδωρία των Ελλήνων. Τον περασμένο Αύγουστο, όταν η χώρα απαλλάχθηκε οριστικά από τον βραχνά των Μνημονίων (για να μπει σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης...), και τότε ο κραταιός επίτροπος βρήκε την ευκαιρία να ομολογήσει ότι έγιναν «λάθη στη διάρκεια αυτών των πολύ μακρών χρόνων», κάνοντας λόγο για μηχανισμούς αλληλεγγύης «που δημιουργήθηκαν κάπως υπό την πίεση της κρίσης και δεν ήταν εκούσιοι μηχανισμοί»...


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Χυδαία μικροπολιτική εκμετάλλευση παιδιού που πάσχει από σπάνια ασθένεια από τον Άδωνη



Ο Άδωνης δε διστάζει να επιστρατεύσει ακόμα και τον ανθρώπινο πόνο για να υμνήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη - Οργισμένη η οικογένεια του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ.

Ο Άδωνης Γεωργιάδης έχει μακρά ιστορία με τα fake news και ακόμα και σήμερα, ως υπουργός Ανάπτυξης, δεν μπαίνει καν στον κόπο να διασταυρώσει μια είδηση που μάλιστα αφορά ένα παιδί 18 μηνών που πάσχει από σπάνια ασθένεια.

Προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι είναι ο πιο πιστός οπαδός του Κυριάκου Μητσοτάκη, δε δίστασε να αναπαράξει fake news για τη δήθεν υποδοχή της οικογένειας του μικρού αγοριού στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον ισχυρισμό, μάλιστα πως «ο Κυριάκος σώζει τη ζωή του μικρού Παναγιώτη - Ραφαήλ».

Λες και ένας πρωθυπουργός έχει μαγικές ικανότητες και μπορεί να καταπολεμήσει μια σπάνια ασθένεια, λες και αν αντιμετωπιστεί η ασθένεια του μικρού αγοριού δε θα είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας των θεραπόντων γιατρών του.




Την οργισμένη αντίδραση της οικογένειας του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ, προκάλεσε το tweet του Άδωνη Γεωργιάδη. Οι γονείς του παιδιού έγραψαν: «Δεν έχει εγκρίνει τίποτα ο Μητσοτάκης δεν έχει επικοινωνήσει καν μαζί μας. Παρακαλώ κάντε αναφορά όπου βλέπετε τέτοια άρθρα και κοινοποίηση τις δημοσιεύσεις μας».

O κ. Γεωργιάδης μετά την κατακραυγή αναγκάστηκε να κατεβάσει το tweet.

Ο μικρός Παναγιώτης-Ραφαήλ πάσχει από Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία τύπου Ι (SMA I), μία σπάνια, εκφυλιστική νόσο που προσβάλλει όλο το μυϊκό σύστημα, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας κατάποσης και αναπνοής με προσδόκιμο επιβίωσης τα 2 χρόνια.

To αίτημα της οικογένειας να μεταβεί στις ΗΠΑ, με κάλυψη όλων των εξόδων για τη θεραπεία του παιδιού σε νοσοκομείο της Βοστώνης απορρίφθηκε χθες Τετάρτη, για δεύτερη φορά από το Ανώτατο Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ.

Και η εκμετάλλευση συνεχίζεται από όλα τα πληρωμένα παπαγαλάκια




Διαβάστε περισσότερα.... »
....

THEON SENSORS: Δυναμική είσοδος στις ΗΠΑ με ανάληψη συμβολαίου 250 εκατ. δολ.

Το πρόγραμμα προώθησης στρατιωτικών υλικών που παραάγονται στην Ελλάδα ξεκίνησε το 2016 από το πρώην υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο. 

Στην αγορά των ΗΠΑ μπαίνει, με εμφατικό τρόπο, η THEON SENSORS (ΘΕΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ) μέσω στρατηγικής συνεργασίας της με την εταιρία HARRIS Night Vision USA (νυν ESA - Night Vision), καθώς ανέλαβαν από κοινού την υλοποίηση συμβολαίου ύψους 249 εκατ. δολαρίων στο πλαίσιο του προγράμματος SBNVG για το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ.

To συγκεκριμένο συμβόλαιο ανατέθηκε στην εν λόγω αμερικανική εταιρία από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ στις αρχές Σεπτεμβρίου 2019, με τις παραδόσεις να ξεκινούν την άνοιξη του 2020 και να ολοκληρώνονται το Σεπτέμβριο του 2024.

Η THEON SENSORS, ως υποκατασκευαστής, πρόκειται να προμηθεύσει τον αμερικανό συνεργάτη της το νυχτερινής όρασης δίκυαλο ΝΥΧ σε μορφή Semi Knock Down Kit, όπου η τελική συναρμολόγηση και δοκιμή του προϊόντος θα υλοποιηθεί στις Η.Π.Α. στο Roanoke, Virginia.

Επιπλέον, η ΤΗΕΟΝ SENSORS θα παρέχει τα παρελκόμενα νυχτερινής όρασης και ανταλλακτικά καθ 'όλη τη διάρκεια της συνεργασίας.

H στρατηγική συμμαχία της ΤΗΕΟΝ SENSORS με τον αμερικανό συνεργάτη της και το συμβόλαιο για το πρόγραμμα Squad Binocular Night Vision Goggle (SBNVG) αποτελούν, ένα σημαντικό ορόσημο και επί της ουσίας ένα success story για την Αμυντική Συνεργασία και τις Εξαγωγές ανάμεσα στις δύο χώρες.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της THEON SENSORS, κ. Κρίστιαν Χατζημηνάς το αρχικό ποσό των 249 εκατ. δολαρίων μπορεί μέχρι και να υπερδιπλασιαστεί, ανάλογα με την πορεία ολοκλήρωσης του προγράμματος μέχρι το 2024, δηλαδή να ξεπεράσει τελικά τα 500 εκατ. δολ.

Το συμβόλαιο προβλέπει αρχικά την παραγωγή περισσότερων από 14.000 συστημάτων.

Για να δοθεί μία σαφής εικόνα του επιτεύγματος της THEON SENSORS είναι σκόπιμο να επισημανθεί ότι το Αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε στις 6 Σεπτεμβρίου ότι η ελληνική εταιρεία κέρδισε το διαγωνισμό, δηλαδή δύο εβδομάδες νωρίτερα από την προκαθορισμένη τελική ημερομηνία ανακοίνωσης.

Μάλιστα στην «κούρσα» αυτή κατάφερε να ξεπεράσει έξι εταιρίες με τελικό συνδιεκδικητή την αμερικάνικη L3, εταιρεία η οποία προμήθευε επί σειρά ετών τον αμερικάνικο στρατό με τα αντίστοιχα συστήματα.

Το σημαντικό είναι σύμφωνα με τα ανώτατα στελέχη της THEON, ότι σύμφωνα με τις συζητήσεις που είχαν μετά την ανάληψη του έργου με το Αμερικάνικο Πεντάγωνο, η νίκη επί της L3 ήταν σε τεχνικό επίπεδο και όχι μόνο σε ανταγωνιστικότητα κόστους.

Εταιρία με έντονο εξαγωγικό ποσανατολισμό

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική εταιρεία, έχει ήδη πολύ σημαντικό διεθνές αποτύπωμα καθώς εξάγει το 90% των προϊόντων της με τζίρο εξαγωγών στα 400 εκατ. ευρώ και χρήση των προϊόντων της σε 50 χώρες.

Στόχος της είναι μέσα στο 2020 οι εξαγωγές να ανέβουν στα 500 εκατ. ευρώ

Ο υπουργός Επενδύσεων και Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σε σύντομο χαιρετισμό του στην εκδήλωση ανακοίνωσης της συμφωνίας δήλωσε: « Η επιτυχία της THEON SENSORS είναι μία πολύ σημαντική είδηση, καθώς αποδεικνύει ότι μία ελληνική εταιρεία αμυντικών συστημάτων μπορεί να ανταγωνιστεί εταιρίες που προμηθεύουν τις καλύτερες ένοπλες δυνάμεις του πλανήτη».

Επίσης ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε τον, παρόντα στην εκδήλωση, κ. Τζέφρι Πάιατ, Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα που προωθεί τη συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ σε όλα τα επίπεδα.

Ο κ. Πάιατ από την πλευρά του είπε ότι: «Χαιρετίζουμε τις πρόσφατες προσπάθειες της Ελλάδας για οικονομική ανάπτυξη» και ότι «η συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ στα αμυντικά συστήματα αποτελεί προτεραιότητα».

O Διευθύνων Σύμβουλος της THEON SENSORS, κ. Κρίστιαν Χατζημηνάς, δήλωσε: «Ήμασταν μέχρι τώρα η ηγέτιδα εταιρία στο χώρο του night vision στην Ευρώπη. Ο πάγιος στόχος και όραμά μας για τη συμμετοχή μας στην αγορά της Αμερικής γίνεται σήμερα πραγματικότητα. Mετά από 4 χρόνια επίμονης και εντατικής προσπάθειας, καταφέραμε να κερδίσουμε με τους Αμερικανούς συνεταίρους μας τον διαγωνισμό του Αμερικανικού Πενταγώνου. Αυτό πιστεύουμε ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη επιτυχία ελληνικής εταιρίας αμυντικής βιομηχανίας στην αμερικανική αγορά».

Τα προϊόντα THEON SENSORS είναι αναγνωρισμένα και αποδεκτά ως κορυφαία night vision όργανα σε διεθνές επίπεδο, λόγω των υψηλών τεχνικών προδιαγραφών τους και της υψηλής ποιότητας κατασκευής τους. Δοκιμασμένα στο πεδίο της μάχης (battle proven), μπορούν να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς τελικούς χρήστες των χωρών 5Eyes (ΗΠΑ, Καναδάς, Αγγλία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία) – των χωρών δηλαδή που έχουν προχωρήσει σε πολυμερή συμφωνία συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας.

Πηγή www.topontiki.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τρια νησιά χωρίς καθηγητές ! Κάνουν μάθημα μέσω Skype για να δώσουν Πανελλήνιες



Εθελοντές καθηγητές που εργάζονται σε σχολεία των μεγάλων νησιών μπαίνουν στο Skype, συνδέονται ταυτόχρονα με ένα έως τρία νησιά και παλεύουν μέσω της τεχνολογίας να επιτελέσουν το έργο τους.

Σε τρία νησιά το πρόβλημα είναι τεράστιο. Στην Τήλο, την Κάσο και τη Νίσυρο την περασμένη Τετάρτη οι μαθητές του Λυκείου στήθηκαν μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή και παρακολουθούσαν έναν καθηγητή Πληροφορικής να τους κάνει μάθημα από τη Ρόδο. Αντίστοιχα, το μάθημα της Βιολογίας στην Αστυπάλαια καλύπτεται επίσης από τη Ρόδο.
Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει ενημερωθεί για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν δεκάδες απομακρυσμένες περιοχές και εντός των επόμενων ημερών προβλέπεται να αρχίσει η τρίτη φάση προσλήψεων.

Στο σχολείο της Κάσου υπάρχουν οκτώ μαθητές στην Γ’ Λυκείου. Δεν υπάρχουν καθηγητές για τα μαθήματα της Χημείας, της Πληροφορικής, της Βιολογίας, των Αγγλικών και των Γαλλικών. Από αυτά τα τρία είναι πανελλαδικώς εξεταζόμενα. Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πρότεινε προσωρινά τη λύση της τηλεδιάσκεψης.

πληροφορίες ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Διαβάστε περισσότερα.... »
....