Διυλιστήριο: 03/28/17
ροη αναρτησεων

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ έτοιμος για εκτόξευση ο μικροδορυφόρος του Πανεπιστημίου Θράκης!

Ένας δορυφόρος που κατασκευάστηκε στην Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ), στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, βρίσκεται στις ΗΠΑ και είναι έτοιμος για εκτόξευση από την αμερικανική διαστημική υπηρεσία, τη NASA.
Πρόκειται για τον "GR01-DUTHSat", έναν ολοκληρωμένο δορυφόρο τύπου "Cubesat", μικρού μεγέθους δορυφόρο "που κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου στο Δημοκρίτειο από μηχανικούς, μεταπτυχιακούς φοιτητές, διδάκτορες αλλά και προπτυχιακούς φοιτητές που έκαναν τις πτυχιακές τους εργασίες πάνω σε συστήματα και υποσυστήματα του δορυφόρου" όπως σημειώνει μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ- ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM" ο επίκουρος καθηγητής του ΔΠΘ, Θεόδωρος Σαρρής.

Εκτόξευση μετά από τέσσερα χρόνια προετοιμασίας

"Ξεκινήσαμε το 2013, έγιναν διάφορες δοκιμαστικές κατασκευές και η τελική συναρμολόγηση ολοκληρώθηκε το 2016. Στη συνέχεια ο δορυφόρος έπρεπε να περάσει από μια σειρά πολύ σκληρών δοκιμασιών, για να γίνει δεκτός για πτήση.
Μας βοήθησε η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία που έκανε ειδικές δοκιμές ταλαντώσεων, κάναμε τις δοκιμές υπό κενό στο Ε.ΚΕ.Φ.Ε. “Δημόκριτος”, δοκιμές ταχείας θέρμανσης, ψύξης, δοκιμές βραχυκυκλωμάτων των μπαταριών, δοκιμές επικοινωνίες και τελικά ο ελληνικός δορυφόρος GR01-DUTHSat έγινε δεκτός για πτήση τον Νοέμβριο του 2016" περιγράφει ο κ. Σαρρής.
Ο ελληνικός δορυφόρος είναι «μέρος ενός σμήνους δορυφόρων που δημιουργείται από ένα ειδικό πρόγραμμα, τη διαστημική αποστολή με την ονομασία "QB50", που κάλεσε πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο και πολλά ινστιτούτα να συμμετάσχουν καθένας με τον δικό του μικροδορυφόρο.
Εμείς κερδίσαμε μια από αυτές τις προτάσεις» σημειώνει ο Έλληνας επιστήμονας, που τονίζει πως από τα 50 πανεπιστήμια και ινστιτούτα, τελικά μόλις 26 συμμετέχουν στην πτήση της διαστημικής αποστολής με τον δικό τους δορυφόρο.
Το ελληνικό σύστημα Σταθμού Εδάφους και η εξασφάλιση του εισιτηρίου για την πτήση Καθένας από τους συμμετέχοντες είχε αναλάβει την επιμέλεια της δικής του κατασκευής «αλλά και του ανάλογου Διαστημικού Σταθμού Εδάφους, οπότε κατασκευάσαμε ταυτόχρονα και τον δικό μας Σταθμό Εδάφους" αναφέρει ο κ. Σαρρής.
Ο ελληνικής σχεδίασης και κατασκευής GR01-DUTHSat έπρεπε να βρει και τη δική του χρηματοδότηση, κάτι που στην περίπτωση του DUTHSat έγινε και μέσω της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, αλλά και μέσω του ανταγωνιστικού προγράμματος "Αριστεία", το οποίο επίσης κερδίσαμε. Ήταν μια ευνοϊκή συγκυρία, γιατί έτσι είχαμε χρηματοδότηση και με τις δύο προτάσεις» τονίζει.
Ταυτόχρονα, όπως κάθε δορυφόρος που συμμετέχει στην εκτόξευση, έτσι και ο ελληνικός DUTHSat έπρεπε να αποκτήσει και το δικό του "εισιτήριο πτήσης", κάτι που έγινε με ιδιωτικά κεφάλαια, αφού το κόστος ανέλαβε ιδιωτική εταιρία από τη Δράμα.
"Είμαστε έτοιμοι για εκτόξευση" τονίζει ο κ. Σαρρής αφού σήμερα η διαστημική αποστολή QB50 που έχει σαν στόχο να μελετήσει "τον ενδιάμεσο χώρο ανάμεσα στην ατμόσφαιρα της Γης, τον χώρο που αποκαλείται Transition Region και έχει πολύ ενδιαφέρον αφού είναι το σημείο μετάβασης από τις ατμοσφαιρικές ιδιότητες στις ιδιότητες του διαστήματος" αναμένει την τελική ημερομηνία εκτόξευσης.
Ο ελληνικός δορυφόρος με την κωδική ονομασία GR01-DUTHSat βρίσκεται σήμερα πάνω στον "Κύκνο", το διαστημικό σκάφος "Cygnus Cargo Craft" και στην κορυφή ενός πυραύλου τύπου "Atlas". Μόλις βρεθεί στο Διάστημα, θα το παραλάβει το προσωπικό του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (σ.σ ISS).
Στη συνέχεια και μόλις εκτοξευτεί στο Διάστημα από απόσταση περίπου 400 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης από τους αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού ο GR01-DUTHSat θα λειτουργήσει τα επιστημονικά του όργανα. "Ψάχνουμε να βρούμε πώς αλλάζει αυτή η περιοχή του Διαστήματος κατά τη διάρκεια ηλιακών διαταραχών και εκρήξεων. Πώς αυτή η περιοχή θερμαίνεται και αλλάζει σύσταση (...)
Ο ελληνικός δορυφόρος DUTHSat είναι σχεδιασμένος να μετρήσει παραμέτρους πλάσματος, της ηλεκτρικά φορτισμένης ύλης, θα πραγματοποιήσει μετρήσεις συχνότητας ηλεκτρονίων, πυκνότητας ηλεκτρονίων καθώς και θερμοκρασιακές μεταβολές" καταλήγει ο κ.Σαρρής. Η προσπάθεια θα μεταδοθεί ζωντανά από τη NASA αλλά και από την ανάλογη διαδικτυακή τοποθεσία, το www.duthsat.gr

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στρατιωτικό Ναυπηγείο ο Σκαραμαγκάς! Το σχέδιο της κυβέρνησης


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Στα δύο “σπάει” τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά η κυβέρνηση, δημιουργώντας ένα στρατιωτικό ναυπηγείο κι ένα εμπορικό. Αυτό το σχέδιο παρουσίασε στους εργαζόμενους ο ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.

Όπως γράφει σε ρεπορτάζ της η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ το πλάνο που παρουσιάστηκε περιλαμβάνεται ένα στρατιωτικό ναυπηγείο και ένα εμπορικό κομμάτι, «πακέτο» όμως με τα ναυπηγεία Ελευσίνας και Νεωρίου.

Το μεγάλο πρόβλημα όμως παραμένει. Πως θα φύγει ο Ισκαντάρ Σάφα από τα Ναυπηγεία; Το ερώτημα έμεινε αναπάντητο.

Όσο για τους εργαζόμενους ο κ.Πιτσιόρλας είπε ότι θα ανήκουν στο δυναμικό του στρατιωτικού ναυπηγείου.

Το σχέδιο που παρουσίασε ο κ.Πιτσιόρλας προβλέπει ειδικό εκκαθαριστή στα Ναυπηγεία , ο οποίoς θα αναλάβει να βγάλει σε πλειστηριασμό ορισμένα από τα asset του ναυπηγείου, όπως έχει συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σε δεύτερη φάση το ναυπηγείο θα χωριστεί σε δύο κομμάτια όπως επιτάσσει και η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως αντιστάθμισμα για τις παράνομες επιδοτήσεις που δόθηκαν στα ΕΝΑΕ στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας από τις ελληνικές κυβερνήσεις. Το πρώτο θα είναι αποκλειστικά στρατιωτικό ναυπηγείο και θα περιλαμβάνει τη λεγόμενη τέταρτη σταθερή δεξαμενή και τους προβλήτες που την υποστηρίζουν. Αναλύοντας το σχέδιο ο κ. Πιτσιόρλας σημείωσε ότι θα γίνει διεθνής διαγωνισμός στον οποίο θα μπορούν να συμμετέχουν αποκλειστικά όμιλοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο περιορισμός αυτός προφανώς σχετίζεται με τα θέματα ασφάλειας του ΝΑΤΟ, αφού στο ναυπηγείο θα κατασκευάζονται και θα επισκευάζονται πολεμικά πλοία δυτικών χωρών.

Στο λεγόμενο εμπορικό κομμάτι, που αποτελείται από την πέμπτη δεξαμενή (τη μεγαλύτερη δεξαμενή που υπάρχει στην Ανατολική Μεσόγειο), ο κ. Πιτσιόρλας ενέπλεξε και τα ναυπηγεία Ελευσίνας και Νεωρίου. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στη ΝΑΥΤΕΡΜΠΟΡΙΚΗ εκπρόσωποι των εργαζομένων, ο υφυπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια ο όμιλος Νεώριον να δοθεί μαζί με την πέμπτη δεξαμενή σε ιδιώτη. Μάλιστα τονίστηκε ότι η κινεζική Cosco, που έχει πάρει και το λιμάνι του Πειραιά, έχει δείξει ζωηρό ενδιαφέρον για να διεκδικήσει τις ναυπηγικές εγκαταστάσεις. Προσέθεσε όμως ότι υπάρχουν και Έλληνες εφοπλιστές οι οποίοι έχουν ενημερωθεί και δεν έχουν κρύψει το ενδιαφέρον τους.

Πηγή www.militaire.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δικογραφίες κατά Σαμαρά - Στουρνάρα και Παπαχριστόπουλου στην Βουλή



Ακόμη τρεις δικογραφίες μεταβιβαστήκαν σήμερα στην Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, που αφορούν τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά,τον Γιάννη Στουρνάρα και τον Αθανάσιο Παπαχρηστόπουλο (ΑΝΕΛ).

Αυτές έρχονται στον απόηχο της χθεσινής αποστολής της δικογραφίας για την υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν με την οποία εξετάζεται η διερεύνηση ποινικών ευθυνών των πρώην υπουργών Άδωνι-Γεωργιάδη, Κωνσταντίνου Χατζηδάκη, Παναγιώτη Μηταράκη, Ανδρέα Λυκουρέντζου και Μαυρουδή Βορίδη.

Όπως έγινε γνωστό, η πρώτη δικογραφία αφορά τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και σχετίζεται με τη φερόμενη καταγραφή συνομιλίας του, η οποία αναρτήθηκε στις 10-12-14 στο διαδίκτυο.


Πρόκειται για ηχητικό απόσπασμα 5 λεπτών κατά την αναπαραγωγή του οποίου φέρεται να λέει "πες στον ψηλό, τον Παναθηναϊκάκια οι επόμενοι τρεις που θα πάνε να τους γ@μ@σει". Η εν λόγω προτροπή φέρεται να αφορούσε κατηγορούμενους του Λαϊκού Συνδέσμου ενόψει της απολογίας τους.

Αναλυτικότερα στην περίπτωση αυτή, το διερευνώμενο αδίκημα είναι της πρόκλησης τέλεσης πλημμελήματος και συγκεκριμένα της παράβασης καθήκοντος εκ μέρους δικαστικού λειτουργού.

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά από καταγγελία πολίτη στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, στην οποία όμως αναφερόταν το αδίκημα της παραβίασης ου απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών, θέτοντας ζητήματα για την ασφάλεια της χώρας από την παρακολούθηση των επικοινωνιών του Πρωθυπουργού.

Ωστόσο η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέληξε ότι πρέπει η Βουλή να αναζητήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην Πρωθυπουργού, ενώ δεν κατέστη δυνατόν στο πλαίσιο της έρευνας να εντοπιστεί ο δράστης της καταγραφής.




Η δεύτερη δικογραφία στρέφεται κατά του Γιάννη Στουρνάρα και αφορά μήνυση εταιρείας πετρελαιοειδών εναντίον του ως υπουργού Οικονομικών την περίοδο 2013-14, κατά του πρώην γενικού γραμματέα εσόδων Χάρη Θεοχάρη και κατά του Ιωάννη Κωστόπουλου, πρώην δ/ντα σύμβουλο των ΕΛΠΕ και κατά του Βαρδή Βαρδινογιάννη επικεφαλής της ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ.

Στη μήνυση γίνεται λόγος για μεγάλη ζημία του Δημοσίου από τροπολογία που κατέθεσε ο Γιάννης Στουρνάρας, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η διαγραφή βεβαιωμένων προστίμων και εισπρακτέων φορολογικών εσόδων που είχαν επιβληθεί στην ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ.

Η τρίτη και τελευταία δικογραφία αφορά μήνυση του Άδωνι Γεωργιάδη κατά του βουλευτή των ΑΝΕΛ Αθανάσιου Παπαχρηστόπουλου για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης διά του Τύπου, που κατά τον μηνυτή τελέστηκε στις 29-4-16 όταν σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης καταφέρθηκε κατά της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ.

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Eπιχειρηματίας ξοδεύει εκατομμύρια στην Ουκρανία υπέρ της Ελλάδας


Κατασκευάζει θεματικό πάρκο γύρω από την αρχαία Ελλάδα στο κέντρο του εμβληματικού λιμανιού της Οδησσού - Χορηγεί από φάρμακα σε απόρους έως την Demy για την Eurovision - Με πρωτοβουλία του ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην έδρα της Φιλικής Εταιρείας

Από την «ανίατη ασθένεια» της επίμονης φιλοπατρίας πάσχει ο Παντελής Μπούμπουρας, ένας αυτοδημιούργητος μεγαλοεπιχειρηματίας που τα τελευταία 20 χρόνια διέπρεψε ως κατασκευαστής στην Ουκρανία. Μόνο για το «Ελληνικό Πάρκο» που ο ίδιος οραματίστηκε και ήδη κατασκευάζει σε κεντρικό σημείο του ιστορικού λιμένα της Οδησσού, ξοδεύει περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, ενισχύει διαρκώς και με κάθε τρόπο το -ισχυρό- ελληνικό στοιχείο στην Ουκρανία μέσω του Ιδρύματος Μπούμπουρα.

Οι τομείς της προσφοράς του είναι πολλοί και ποικίλοι: Περιλαμβάνουν από ανθρωπιστική βοήθεια και φάρμακα, έως την χορηγία της Demy, για τη φετεινή συμμετοχή της Ελλάδας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Θα έλεγε κανείς ότι εμπνέεται από την παράδοση των μεγάλων ευεργετών του ελληνικού έθνους, οι οποίοι κατά το πλείστον διέπρεψαν ως απόδημοι και διακατέχονταν από άσβεστο πάθος, από το «νόστιμον ήμαρ» που τους ωθούσε να πασχίζουν για το καλό της πατρίδας.

Παρομοίως, το καθήκον που φαίνεται να έχει αναθέσει στον εαυτό του ο κ. Μπούμπουρας τα τελευταία χρόνια, είναι να λειτουργήσει ο ίδιος, με κάθε μέσον που διαθέτει, ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις δύο πατρίδες του, την φυσική, δηλαδή την Ελλάδα και τη θετή, την Ουκρανία, εφόσον σε αυτήν δημιούργησε την περιουσία του.
Πριν από μερικές ημέρες, χάρη στην πρωτοβουλία και τη γενναιοδωρία του Παντελή Μπούμπουρα, η Οδησσός έζησε στον παλμό της 25ης Μαρτίου: Με επίκεντρο το Μουσείο Φιλικής Εταιρείας το οποίο συντηρεί ο ίδιος μέσω του Ιδρύματός του, διοργανώθηκε πλήθος εκδηλώσεων για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Στην οποία η Οδησσός, ως έδρα της Φιλικής Εταιρείας, διαδραμάτισε κρίσιμης σημασίας ρόλο, εφόσον εκεί υπήρξε το αρχικό έναυσμα για τον ξεσηκωμό ενάντια στην τουρκική κυριαρχία.


Παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, βουλευτών από την Ελλάδα, διπλωματών, παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων κ.α. η εθνική παλιγγενεσία γιορτάστηκε με τιμές και μεγαλοπρέπεια στη Οδησσό. Υπήρξε δοξολογία ανήμερα του Ευαγγελισμού στην ιστορική ορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Τριάδος, πανηγυρικές ομιλίες, δεξιώσεις, καταθέσεις στεφάνων κ.λπ. Κυρίως όμως σε όσους είχαν την τύχη να βρεθούν το βράδι της 24ης Μαρτίου στην μεγάλη αίθουσα της Φιλαρμονικής της Οδησσού, αξέχαστη θα μείνει η συναυλία που έδωσαν ενώπιον εκατοντάδων Ουκρανών και Ελλήνων οι μουσικοί της παραδοσιακής μπάντας Εστουδιαντίνα με ένα ποικίλο πρόγραμμα αγαπημένων ελληνικών τραγουδιών. Οι ερμηνείες του Μπάμπη Τσέρτου, κυρίως όμως της Ελένης Βιτάλη συνεπήραν το κοινό που καταχειροκρότησε με έκδηλη συγκίνηση τους καλλιτέχνες.

Διακριτικός πρωταγωνιστής των εορτασμών ήταν εμμέσως ο Παντελής Μπούμπουρας, καθώς αυτόν είχαν στον νου τους όλοι οι επίσημοι που εξεφώνησαν χαιρετισμούς. Οι αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας στον απόδημο ελληνισμό, σε μήνυμά του που ανέγνωσε η γενική πρόξενος της Ελλάδας στην Ουκρανία, κυρία Δέσποινα Κουκουλοπούλου περιποιήθηκαν τιμή στην προσφορά του κ. Μπούμπουρα, έστω και εάν δεν απευθύνονταν αμέσως σε αυτόν. Ο δε πρέσβυς της Ελλάδας στην Ουκρανία, κ. Γεώργιος Πουκαμισάς στη δική του ομιλία μέσα στο Μουσείο της Φιλικής Εταιρείας τόνισε τα εξής: «Εμείς οι Έλληνες δεν χρειάζεται να περιμένουμε από τον ουρανό να μας στείλει κάποιον παράκλητο. Η ελληνική επανάσταση δεν είχε ως ηγέτη ούτε κάποιον Τζορτζ Ουάσινγκτον, ούτε Σιμόν Μπολιβάρ. Την Επανάσταση τη σχεδίασαν Έλληνες που ζούσαν στη διασπορά. Οι οποίοι είχαν γαλβανιστεί από το φιλελεύθερο πνεύμα της εποχής, έστω και εάν στο μεταξύ κυριαρχούσε η Ιερά Συμμαχία. Αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι η Ελλάδα πρέπει να ζητά δυνάμεις από τον ελληνισμό της διασποράς, αλλά θα πρέπει να αναγνωρίζουμε και να δικαιώνουμε το μεγάλο ρόλο που αυτή έχει παίξει στη σύσταση του ελληνικού κράτους».
Ο 62χρονος σήμερα Παντελής Μπούμπουρας, αφού αρχικά εργάστηκε στην Ουκρανία ως συνεργάτης (εργολάβος) της εταιρείας Μηχανική και διαβλέποντας τις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης της χώρας εκείνη την περίοδο, προχώρησε μόνος του. Στα τέλη του 1997 ίδρυσε την τεχνική-κατασκευαστική εταιρεία Gefest, με έδρα την Οδησσό. Στα επόμενα είκοσι χρόνια, η εταιρεία του κ. Μπούμπουρα θα αναδεικνυόταν σε μία από τις πιο ισχυρές του κλάδου στην Ουκρανία. Συγκροτήματα κατοικιών, εμπορικά κέντρα και κτίρια κάθε είδους ανήκουν στο πορτφόλιο της Gefest, η οποία σήμερα έχει αναπτυχθεί λαμβάνοντας τη μορφή ενός ολόκληρου ομίλου εταιρειών.

Στα σχέδια του ομίλου Gefest, μεταξύ πολλών άλλων, είναι η κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων συνολικού εμβαδού άνω των 450.000 τ.μ. Τα ολοκληρωμένα ήδη ή υπό κατασκευή έργα της στην Οδησσό, το Κίεβο, τη Γιάλτα και τη Μαριούπολη (όπου κατοικούν περίπου 100.000 Ουκρανοί ελληνικής καταγωγής), περιλαμβάνονται κτήρια γραφείων, κατοικιών, εμπορικά κέντρα, εστιατόρια και νοσοκομειακές μονάδες.

Το «Ελληνικό Πάρκο» που κατασκευάζεται από με δαπάνη, μελέτη, κατασκευή και επίβλεψη από την Gefest του κ. Μπούμπουρα κατά μήκος του εμβληματικού Βουλεβάρτου Πριμόρσκι, κοντά στο Ανάκτορο Βοροντσόφσκι της Οδησσού, θα είναι κάτι σαν διαδραστικό, υπαίθριο μουσείο. Το θέμα του, φυσικά, είναι ο ελληνικός πολιτισμός, με έμφαση στον αρχαίο: Κατά τη διάρκεια του περιπάτου του, ο επισκέπτης θα ταξιδεύει στο χρόνο, συναντώντας αντίγραφα αγαλμάτων, κτιρίων κ.ο.κ. της κλασικής περιόδου. Το Ελληνικό Πάρκο της Οδησσού συνιστά ένα από τα όνειρα ζωής που είχε ανέκαθεν ο ιθύνων νους της Gefest.


Ποιος είναι ο Παντελής Μπούμπουρας

(Αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα του Ιδρύματος Μπούμπουρα): Γεννήθηκε το 1955 στη Λήμνο, όπου πέρασε τα παιδικά και μαθητικά του χρόνια. Το 1970 εγκαθίσταται στην Αθήνα, η οποία, την εποχή εκείνη, γνωρίζει μια τεράστια οικοδομική δραστηριότητα. Στον ταχέως αναπτυσσόμενο αυτό κλάδο, ο νεαρός νησιώτης διαβλέπει αμέσως και το δικό του μέλλον. Αρχίζει να εργάζεται σαν απλός οικοδόμος, αποκτώντας τις πρώτες του εμπειρίες, ενώ ταυτόχρονα περατώνει τις εγκύκλιες σπουδές και στη συνέχεια φοιτά σε Ανώτερη Τεχνική Σχολή απ’ όπου παίρνει το πτυχίο του Ηλεκτρολόγου.

Το 1981, έχοντας πλέον τα τυπικά προσόντα και διαπνεόμενος από την αντίληψη ότι το κλειδί της επιτυχίας ευρίσκεται στην ανεξάρτητη επιχειρηματική δραστηριότητα και όχι στην παροχή εξαρτημένης εργασίας, ιδρύει δική του εταιρεία και αναλαμβάνει την εκτέλεση ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων τόσο σε κατοικίες όσο και, πιο σύνθετων, σε βιομηχανικές μονάδες. Χρόνο με τον χρόνο ο κύκλος εργασιών μεγαλώνει και μαζί με αυτόν η δύναμη των συνεργείων του, που στα μέσα της δεκαετίας του ’90 φτάνουν να αριθμούν πάνω από 200 εργαζόμενους.

Την άνοιξη του 1997 αποδέχεται την πρόσκληση μιας εκ των μεγαλυτέρων Ελληνικών Τεχνικών Εταιρειών, της «Μηχανικής», που δραστηριοποιούνταν τότε στην Ουκρανία, να αναλάβει ως γενικός εργολάβος.
Κατά μία σημαδιακή συγκυρία, τα πρώτα έργα που εκτελεί είναι στην Ελληνική πλατεία της Οδησσού, μπροστά στο κτήριο της Φιλικής Εταιρείας, υψηλά σύμβολα και τα δύο των ιστορικών και αδελφικών δεσμών μεταξύ των δύο λαών, που από εκείνη την περίοδο, θα συνδέσουν άρρηκτα και τον ίδιο με την νέα του πατρίδα.

Τους ισχυρούς αυτούς δεσμούς δεν θα σταθεί ικανή να κλονίσει ούτε η μεγάλη αεροπορική τραγωδία του Δεκεμβρίου του 1997, κατά την οποία χάθηκαν άδικα 23 Έλληνες συνεργάτες και φίλοι του στη «Μηχανική» και άλλοι 50 Ουκρανοί πολίτες. Αντίθετα, θα χαλυβδώσει την θέλησή του να προχωρήσει μπροστά δουλεύοντας για όλους, γι’ αυτούς που χάθηκαν και γι’ αυτούς που φοβήθηκαν να επιστρέψουν.

Κοινωνική δράση

Μόνιμος συμπαραστάτης και διαρκής χορηγός της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας και, κατά περίπτωση, μεμονωμένων Ελληνικών Συλλόγων για την αντιμετώπιση λειτουργικών δαπανών και την διοργάνωση εορτών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Διαρκής χορηγός του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, Παράρτημα Οδησσού, για την διοργάνωση εορτών, πολιτιστικών εκδηλώσεων, συνεδρίων, επιστημονικών ερευνών και για τις μετακινήσεις του Χορευτικού Συγκροτήματος του Ιδρύματος σε διάφορες εκδηλώσεις ανά την Ουκρανία.
Χορηγός του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Οδησσό και της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κίεβο για την διοργάνωση δεξιώσεων (Οδησσός) και μεγάλων πολιτιστικών εκδηλώσεων (Κίεβο)

Το 2016 δημιούργησε την κοινωφελούς οργάνωση «Ίδρυμα Μπούμπουρα», ανάμεσα στους άμεσους σκοπούς του οποίου συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων αναπλάσεις ιστορικών σημείων της Οδησσού, μιας πόλης άρρηκτα συνδεδεμένης με το ελληνικό στοιχείο και επίσης της δημιουργίας «Ελληνικού Πάρκου» δίπλα στην περίφημη σκάλα του Ποτέμκιν.

Μερικές από τις διακρίσεις του

Το 2006 τιμάται από τον Δήμο Οδησσού με το ανώτατο παράσημο της πόλης Παράσημο Γρ. Μαρασλή σε αναγνώριση της μακράς και επιτυχούς δραστηριοποίησής του στην Περιφέρεια Οδησσού και των υπηρεσιών του προς τον Δήμο και τους δημότες.
Το 2012, η Ελληνική Πολιτεία, αναγνωρίζοντας την πολύπλευρη προσφορά του στην προβολή του Ελληνικού πολιτισμού στην Ουκρανία και στην σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο λαών, προτείνει τον διορισμό του και η Ουκρανία τον αποδέχεται ως Επίτιμο Πρόξενο της Ελλάδος στην Α.Δ. της Κριμαίας με έδρα την Γιάλτα.
Το 2013 τιμήθηκε με το Πανεθνικό Βραβείο «Άνθρωπος της Χρονιάς», κατέχοντας πλέον Διεθνή διάκριση στον τομέα της φιλανθρωπίας και της προσφοράς.
Από το 2014 κατέχει τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, Παράρτημα Οδησσού.

Πηγή www.protothema.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αυξήσεις μισθών 2,8% για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους της Ρόδου



Στη σύναψη τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας αποφάσισαν να προχωρήσουν το σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου και η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, ύστερα από διαπραγματεύσεις αρκετών εβδομάδων.

Η νέα Τοπική ΣΣΕ έχει ισχύ για τα έτη 2017-2019 και όπως ανακοινώθηκε διατηρεί τους βασικούς μισθούς, όπως είχαν το έτος 2016, καθώς και όλα τα θεσμικά δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ προβλέπει και την αύξηση του ποσοστού 1,8% του Εποχικού Επιδόματος για το έτος 2017 και ένα επιπλέον 1% στο Εποχικό Επίδομα για το έτος 2018 (συνολική αύξηση 2,8%).

Για την εξέλιξη αυτή το σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου εκφράζει την ικανοποίησή του επισημαίνοντας ότι «είναι σημαντικό επίτευγμα αφού πρόκειται για τη δεύτερη σύμβαση που υπογράφεται στην Ελλάδα μετά από αυτή των Χανίων αλλά πρόκειται για την πρώτη σε ποσοστό αύξησης σε όλη την Ελλάδα».

Καθοριστική στις διαπραγματεύσεις, αναφέρει επίσης το σωματείο υπήρξε η συμβολή του Εργατικού Κέντρου Ρόδου και της ΓΣΕΕ.

Πηγή www.imerisia.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Στουρνάρας δηλώνει πίστη στον Σόιμπλε και αποθεώνει τα Μνημόνια


Μάθημα νομισματικής ορθοδοξίας για αφελείς και συνάμα δήλωση πίστης στην οικονομική σταθερότητα, τις συμφωνίες και τον χαμηλό πληθωρισμό (κατά τις προσταγές του κ. Σόιμπλε) έκανε με συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας (φωτό).

Ο κ. Στουρνάρας ξεχνά τη διαδρομή του στο πιο κρίσιμο υπουργείο την περίοδο Σαμαρά - Βενιζέλου, από το οποίο απέδρασε πριν βέβαια τροχοδρομήσει την οικονομία σε ρυθμούς ανάπτυξης και ενώ ήταν ανοιχτή η 5η αξιολόγηση που δεν έκλεισε ποτέ.
Αντίθετα, προβάλλει τη θέση του ως κεντρικού τραπεζίτη, από την οποία εμφανίζεται ως κήνσορας των δημόσιων ηθών, βλέπει την εθνική ταυτότητα σαν τροχοπέδη, δεν βρίσκει αρνητικό στα Μνημόνια, ενώ επισείει τον τρόμο της εξόδου από την ευρωζώνη, αφού, όπως λέει, «αν βγούμε, να ξέρετε αυτό θα είναι θάνατος».

Ο κ. Στουρνάρας δεν βρίσκει κάτι κακό στα Μνημόνια, τα οποία άλλωστε υπηρέτησε και υπηρετεί, επικαλείται ότι οι άλλες χώρες που μπήκαν μετά από εμάς βγήκαν ενώ εμείς όχι -καίτοι κεντρικός τραπεζίτης, του διαφεύγει ότι στις άλλες χώρες το πρόβλημα ήταν τραπεζικό, ενώ σε εμάς δημοσιονομικής εκτροπής, στην οποία είχε συμβάλει παλαιότερα ως στέλεχος του σημιτικού καθεστώτος-, και καταλήγει ότι υποφέρουμε «από έλλειψη σταθερότητας θεσμών, έλλειψη εμπιστοσύνης, έλλειψη γενναιότητας του πολιτικού συστήματος να πει την αλήθεια στον κόσμο...».

Πηγή www.dimokratianews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δάνειο 1 δισ. ευρώ στη Fraport Greece για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια - Τα 285 από την Alpha Bank

Το Διυλιστήριο λέει : ... Ευτυχώς με παλιότερη ανάρτηση μας (ΕΔΩ),δεν έγινε εγγυητής το δημόσιο. Αλλά όπως καταλαβαίνεται, έστω και το δάνειο από την Alpha Bank, βαρύνει πάλι τους Έλληνες πολίτες ;''

Δάνειο, ύψους σχεδόν 1 δισ. ευρώ, εξασφάλισε η Fraport Greece, προκειμένου να χρηματοδοτήσει μέρος του αντιτίμου για την 40ετή παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Η μακροπρόθεσμη δανειοδοτική σύμβαση υπεγράφη με κοινοπραξία πέντε κορυφαίων χρηματοδοτικών ιδρυμάτων. Συγκεκριμένα, στη κοιινοπραξία μετέχουν οι Alpha Bank (284,7 εκατ. ευρώ), η Παρευξείνια Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης-BSTDB με έδρα τη Θεσσαλονίκη (62,5 εκατ. ευρώ, ήτοι η μεγαλύτερη χρηματοδότηση που έχει παράσχει ποτέ η διακρατική τράπεζα για επένδυση σε κράτος- μέλος), η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης-ΕBRD (186,7 εκατ. ευρώ), η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων-ΕΙB (280,4 εκατ. ευρώ) και το International Finance Corporation (154,1 εκατ. ευρώ), βραχίονας του ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, από το σύνολο του δανείου, τα 280,4 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη διάφορων έργων, ενώ τα εναπομείναντα 688 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση της προκαταβολής του τιμήματος παραχώρησης.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα, η Fraport ανακοίνωσε την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου στα 650 εκατ. ευρώ.

Το συνολικό αντίτιμο για την παραχώρηση των αεροδρομίων ανέρχεται στα 1,234 δισ. ευρώ.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί, διαμήνυσε ότι «οι σύγχρονες υποδομές θα διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στην υποστήριξη της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας».

Από την πλευρά του, ο Αλεξάντερ Ζίνελ, διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece, επεσήμανε ότι «η επιτυχής χρηματοδότηση του πολύπλοκου αυτού έργου αποτελεί σαφές μήνυμα όσον αφορά στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, στην εμπιστοσύνη που απολαμβάνει η εταιρεία μας και στην αξιοπιστία των μετόχων μας, Fraport AG και Όμιλου Κοπελούζου».

Πηγή www.koutipandoras.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Θανούσα σήμερον εν Ρώμη, μας κηδεύουν όλους αύριο..

     Η πρόωρα γηραιά κυρία(;) των 60 ετών είναι πιά σε εγκεφαλική αφασία και ζητείται επειγόντως ευθανασία.
Κατ' άλλους έχει ήδη πεθάνει και την διατηρούν σε τεχνητή ζωή με μηχανήματα εκ Βρυξελλών, προκειμένου οι στενοί γερμανοί συγγενείς να
καρπώνονται την σύνταξή της εις βάρος των υπόλοιπων τέκνων της.

Και σύμφωνα με άλλους όχι μόνον έχει πεθάνει, αλλά και την έχουν ταριχεύσει και διαμελίσει, τα δε διάφορα eurogroups, ευρωπαϊκά κοινοβούλια, κλπ, δεν είναι παρά μέρη που φυλάσσονται κομμάτια της, να βλέπουν να προσκυνούν οι διάφοροι ηλίθιοι φωνάζοντας: θαύμα! θαύμα!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση που γεννήθηκε με άλλο όνομα, είχε σκοπό την ένωση των λαών της ηπείρου σε ένα πράγμα, σε μία "ταχύτητα". Ή τουλάχιστον αυτό λέγανε πως είχε σκοπό.
Σήμερα (προχθές) στην Ρώμη και με την επίσημη παραδοχή πως η "Ένωση" μεταβαίνει σε καθεστώς διαφόρων ταχυτήτων για τα μέλη της, στην ουσία έπαψε να υπάρχει.
Η μετάβασή της από "ένωση", σε τυραννία του Βορρά έναντι του Νότου, προσυπογράφτηκε και απ΄ τον δικό μας πρωθυπουργό, όλο χαρά και χαμόγελα που θα είναι ο πρώτος ιθαγενής φύλαρχος της επίσημα πιά αποικίας.

Μετά απ' αυτή την χαρά, που θέλει η π@υτάνα να κρυφτεί (εν προκειμένω πολλές π@υτάνες στην Ρώμη) αλλά η ίδια η χαρά δεν την αφήνει,
..κι επειδή οι φερετζέδες και τα προσχήματα έχουν πιά πέσει,
..κι επειδή οι λαοί έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν,
..τα πράγματα γι αυτούς (τους λαούς) αναμένεται να αγριέψουν περισσότερο.
Ήδη στην Γαλλία η κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης (οιονεί στρατιωτικός νόμος) διαρκεί ενάμισυ χρόνο χωρίς να ιδρώνει το αυτί και η δημοκρατία κανενός.
Κάτι "ευρωστρατοί" και "ευρωεθνοφυλακές" ήδη προετοιμάζονται,
..κάτι ψιθυρίζεται ( κι εδώ, σε μάς) για στρατό στα αεροδρόμια, με πρόσχημα βέβαια την ισλαμοτρομοκρατία,
..μετά και στα λιμάνια, μετά ίσως και στα ΚΤΕΛ, στους δρόμους, στα πανεπιστήμια, και ποιός ξέρει και πού αλλού.

Αν νομίζουμε -όλοι- πως αυτό το τερατούργημα που λέγεται Ευρωπαϊκή "Ένωση" θα πεθάνει χωρίς να προσπαθήσει να πάρει μαζί του την δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, είμαστε βαθιά γελασμένοι.
Αν νομίζουμε πως ο βαθιά απολίτιστος και επικίνδυνος αυτός λαός των βησιγότθων, που σήμερα κατοικεί στην λεγόμενη Γερμανία, θα αφήσει το κομμάτι κρέας που κρατάει στα δόντια, και που είναι οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί λαοί να του ξεφύγουν τόσο εύκολα,
..είμαστε όχι απλώς νυχτωμένοι, αλλά μελλοθάνατοι.

Θα πεθάνει η Ευρωπαϊκή "Ένωση" των τοκογλύφων και των ληστών, ναι.
Αλλά θα πάρει μαζί της εκατομμύρια πολίτες, ιδίως του Νότου, θα πάρει μαζί της κοινωνικές κατακτήσεις που αποκτήθηκαν με αγώνες αιώνων,
..θα πάρει μαζί της τον ουμανισμό που μέσα απ' την Αναγέννηση δομήθηκε εδώ, στην ίδια την Ευρώπη,
..θα πάρει μαζί της το νόημα επαναστάσεων και φιλοσόφων, και οραματιστών, και καλλιτεχνών.
Προπαντός θα πάρει μαζί της την ελευθερία του ατόμου,
..την δυνατότητα σε μιά μη ομογενοποιημένη σκέψη και ζωή.

Η Ευρωπαϊκή "Ένωση" ήδη ψυχορραγεί.
Και οι ρουφιάνοι της, τα "καρακόλια" της οι πρωθυπουργοί και "ηγέτες", έχουν ξεχυθεί ο καθένας στον δικό του λαό, και ζητούν αίμα, αίμα ανθρώπινο για να την κρατήσουν νεκροζώντανη,
..μέγιστο βαμπίρ και ζόμπι στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Αντίσταση, ανυπακοή, ξεσηκωμός,
..τα μόνα όπλα μας,
..πριν από τον τάφο,
..που μας σέρνουν!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ένας εισαγγελέας !!! Ο Στουρνάρας διατηρεί στην θέση του ''Σημιτικό'' Τραπεζίτη με ποινικό αδίκημα κατά της χώρας!



Παραμένει στην θέση του ο Τραπεζίτης που εκμεταλλευόμενος την θεσμική θέση αποπειράθηκε να προκαλέσει δολιοφθορά κατά της Ελλάδας, κλονίζοντας την εμπιστοσύνη του κοινού στο εθνικό νόμισμα και να επιφέρει διαταραχή στις διεθνείς σχέσεις της χώρας.

Ο Τραπεζίτης παρά του ότι προέβη σε ποινικό αδίκημα*, στην προσπάθεια του να δυσφημίσει την Ελλάδα στον Αντικαγκελάριο της Γερμανίας Σιγμαρ Γκαμπριες, έχει μια περίεργη ασυλία!


Συγκεκριμένα κλείνοντας την συνάντηση με τον Γκάμπριελ γύρισε και είπε : ''Τι κάθεστε και ασχολείστε με την Ελλάδα; Στην Ελλάδα δεν λειτουργεί τίποτα. Δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Δεν υπάρχει κράτος. Δεν υπάρχει λειτουργία τραπεζικού. ''

Στην Ελλάδα αν είσαι σημιτικός έχεις άλλα δικαιώματα από τους υπόλοιπους πολίτες τελικά. Αν υπήρχε δικαιοσύνη στην Ελλάδα ή ο δημοσιογράφος που έκανε την αποκάλυψη θα είχε κληθεί ήδη από την δικαιοσύνη να καταθέσει το όνομα του Τραπεζίτη ή ο Στουρνάρας θα είχε ζητήσει την παραίτηση του Τραπεζίτη.

Αλλά καλύτερα ας το ξεχάσουμε και να κάνουμε πως δεν συνέβη ποτέ, όπως μας έλεγαν και με το Χρηματιστήριο.

Δείτε το βίντεο που καίει τον Γιάννη Στουρνάρα - Σημιτικός Τραπεζίτης δυσφήμισε την Ελλάδα:



Υ.Γ. *Ποινικός Κώδικας - Άρθρο 191

1.Σε φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και σε χρηματική ποινή καταδικάζεται όποιος διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις ή φήμες ικανές να επιφέρουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή να ταράξουν τη δημόσια πίστη ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στο εθνικό νόμισμα ή στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας ή να επιφέρουν διαταραχή στις διεθνείς σχέσεις της χώρας.

Αν η πράξη τελέστηκε επανειλημμένα μέσω του τύπου, ο υπαίτιος καταδικάζεται τουλάχιστον σε φυλάκιση έξι μηνών και σε χρηματική ποινή τουλάχιστον διακοσίων χιλιάδων μεταλλικών δραχμών.

2.Όποιος από αμέλεια γίνεται υπαίτιος κάποιας από τις πράξεις της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή.

Πηγή  www.epikairo.com

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κακουργηματική δίωξη για τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών από το ΚΕΕΛΠΝΟ


Ποινική δίωξη για βαριά αδικήματα μεταξύ των οποίων για απάτη με βάση το νόμο περί καταχραστών του δημοσίου, αλλά και για παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, ασκήθηκε από την Εισαγγελία της Αθήνας για την υπόθεση με τις προσλήψεις νοσηλευτών και γιατρών από το ΚΕΕΛΠΝΟ μετά από μηνυτήρια αναφορά που είχαν καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπεύθυνος, τότε, ως τομεάρχης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Τζαβάρας.

Η δίωξη ασκήθηκε κατά υπαλλήλων, καθώς η δικογραφία για τους μηνυόμενους υπουργούς Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη έχει αποσταλεί στη Βουλή από το περασμένο καλοκαίρι.

Η μηνυτήρια αναφορά των κ.κ. Γεωργιάδη και Τζαβάρα στρέφονταν κατά του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, του Αναπληρωτή Υπουργού Παύλου Πολάκη, αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου ζητώντας να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για διάπραξη κακουργηματικών πράξεων, όπως παραβίαση προσωπικών δεδομένων και άλλα.

Η μηνυτήρια αναφορά που οδήγησε και στην άσκηση των ποινικών διώξεων βασίστηκε ότι ο κ. Πολάκης, αυθαίρετα, επεξεργάστηκε τις αιτήσεις γιατρών και νοσηλευτών που θα στελεχώσουν τις ΜΕΘ για τον διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ και αντικατέστησε τον κατάλογο επιτυχόντων που είχε εκδώσει η ειδική επιτροπή του ΚΕΕΛΠΝΟ με τον δικό του κατάλογο.

Η απάντηση από την πλευρά του υπουργείου, τότε, ήταν πως η επεξεργασία αφορούσε τη «διόρθωση» λαθών στη μοριοδότηση.

Πηγή www.lykavitos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....