Διυλιστήριο: 05/28/15
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015

Κομισιόν: Κατά 16.000 πρόσφυγες «ελαφρύνεται» η Ελλάδα

Τη μετεγκατάσταση 16.000 προσφύγων από την Ελλάδα σε άλλα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν, σε μία απόπειρα εξομάλυνσης της μεταναστευτικής κρίσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις προτάσεις της Κομισιόν, από την Ελλάδα θα μετεγκατασταθούν 16.000 πρόσφυγες και από την Ιταλία ακόμη 24.000!

Οι προτάσεις αφορούν πρόσφυγες που αιτήθηκαν ασύλου μετά την 15η Απριλίου του 2015.

Η διαδικασία μετεγκατάστασης και διανομής στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων δύο ετών.

Βέβαια, η Κομισιόν κάλεσε τις δύο χώρες να αναθεωρήσουν τις διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου.

Σύμφωνα με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Δ. Αβραμόπουλο, στόχος είναι να εφαρμοστεί στην ΕΕ ένα «ελάχιστο ποσοστό αλληλεγγύης», αλλά παράλληλα «να διασφαλιστούν να ευρωπαϊκά σύνορα και να σωθούν ζωές».

«Πρεπει να μοιραστούμε τις ευθύνες όλοι. Είναι μια στιγμή που η αλληλεγγύη πρέπει να γίνει πράξη και να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε την αλληλεγγύη ως σλόγκαν», ανέφερε ο Δ. Αβραμόπουλος.

Σημείωσε ότι η Κομισιόν, η οποία έως τώρα κατηγορούταν για αδράνεια, μέσα σε πέντε μήνες κατάφερε να υιοθετήσει μια ευρωπαϊκή πολιτική για τη μετανάστευση.

Τα κριτήρια επιλογής της χώρας μετεγκατάστασης των προσφύγων θα αφορούν, όπως ανέφερε ο Δ. Αβραμόπουλος, τον πληθυσμό, την κατάσταση της οικονομίας, τον δείκτη ανεργίας αλλά και τον ήδη υπάρχον αριθμό των εγκαταστημένων προσφύγων.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών μειώνει τον ΕΝΦΙΑ έως και 30%

Το Διυλιστήριο θυμάται .... : «η μείωση της αντικειμενικής αξίας σημαίνει μείωση της ιδιωτικής περιουσίας, των αποθεματικών των τραπεζών και ουσιαστικά την εκτέλεση ενός σχεδίου της κ. Μέρκελ με τους συνεργούς της, τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο, ώστε, μέσω της τραπεζικής ενοποίησης στην Ε.Ε., να παραδώσουν το σύνολο της ιδιωτικής και της δημόσιας περιουσίας στις δύο ανεξάρτητες αρχές που θα έχουν τον ρόλο της ΤτΕ μετά την 01.01.2015» τάδε έφη Π.Καμμένος στις 25/9/2014

Σημαντική μείωση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων κατά 30% μεσοσταθμικά αλλά και των φόρων μεταβιβάσεως,γονικών παροχών, κληρονομιάς,αναμένεται να επιφέρουν οι επικείμενες αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες όλης της χώρας.

Η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών θα γίνει με νομοσχέδιο για θέματα δημόσιας περιουσίας που θα κατατεθεί έως τις 15 Ιουνίου στην Βουλή και το οποίο θα οδηγήσει σε μειώσεις των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων και ως εκ τούτου σε μειώσεις φόρων.

Πάντως, το εάν οι νέες αντικειμενικές αξίες θα επηρεάσουν το ύψος του ΕΝΦΙΑ 2015 μέλλει να καταδειχθεί, καθώς η υφιστάμενη νομοθεσία προβλέπει πως ο φόρος προσδιορίζεται με βάση την αξία της περιουσιακής καταστάσεως κάθε φορολογούμενου την 1η Ιανουαρίου εκάστου έτους.

Οι νέες τιμές της εφορίας αναμένεται να τεθούν σε ισχύ την 1η Ιουλίου και πάνω σε αυτές θα υπολογισθεί ο ενιαίος φόρος ακινήτων.

Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο η μεσοσταθμική μείωση των αντικειμενικών κατά 20%. Στις ακριβές περιοχές, όπου οι τιμές ζώνης είναι σημαντικά υψηλότερες από τις εμπορικές αξίες, η μείωση θα ξεπερνάει το 30%, ενώ αντίθετα το ποσοστό της μείωσης των τιμών θα είναι μικρότερο (κάτω από 20%) στις περιοχές όπου η διαφορά μεταξύ αντικειμενικών είναι σχετικά μικρή.

Οι μεγαλύτερες αναπροσαρμογές θα γίνουν σε ακριβές περιοχές όπως είναι οι Κηφισιά, Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Ψυχικό, Φιλοθέη, Μαρούσι, και Γλυφάδα.

Σε περιοχές όπου οι αντικειμενικές αξίες είναι πολύ χαμηλές όπως στο Κερατσίνι και τη Νίκαια τπροκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων οι τιμές θα παραμείνουν αμετάβλητες.

Οπως όλα δείχνουν, τα νέα εκκαθαριστικά σημειώματα για την πληρωμή του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων θα αναρτηθούν στο ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γιατροί-στρατιώτες στα απομακρυσμένα νησιά με απόφαση του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου


Λύση στο τεράστιο πρόβλημα που προκύπτει από την υγειονομική εγκατάλειψη των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, δίνει έστω και προσωρινά η αποδοχή από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο του αιτήματος του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλη Βλασταράκου, να καλύψουν γιατροί-στρατιώτες την υπηρεσία υπαίθρου σε άγονα νησιά και δυσπρόσιτες περιοχές παράλληλα με τη στρατιωτική τους θητεία.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ έστειλε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας μία λίστα με 17 Περιφερειακά Ιατρεία τα οποία χρήζουν άμεσης στελέχωσης προκειμένου να προχωρήσουν οι τυπικές διαδικασίες:

ΣΥΡΟΣ - ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

1) ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΙΚΙΝΟΥ: μία θέση αγροτικού ιατρού κενό από τον 11/2013
2) ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΘΗΡΑΣΙΑΣ: δύο θέσεις αγροτικών ιατρών, η μια κενή από τον 04/2013 και η άλλη κενή από τον 02/2015
3) ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΕΡΙΦΟΥ: μία θέση κενή από 04/2014
4) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΥΘΝΟΥ: μία θέση αγροτικού ιατρού κενή από τον 01/2015

Γ.Ν -Κ.Υ ΝΑΞΟΥ

1) ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΧΟΙΝΟΥΣΑΣ: μία θέση αγροτικού ιατρού κενή από το 2013
2) ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΔΟΝΟΥΣΑΣ: μία θέση αγροτικού ιατρού κενή από τον 07/2012
3) ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ: μία1 θέση αγροτικού ιατρού κενό από το 2013
4) ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΥΦΩΝΗΣΙΩΝ: μία θέση αγροτικού ιατρού κενή από το 2014

ΑΛΟΝΗΣΟΣ - ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Α.Ι. Αλονήσου, Αγροτικό Ιατρείο 1 χρόνο κενό, 2 θέσεις

ΙΘΑΚΗ - ΝΟΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

Α.Ι.Σταυρός, Αγροτικό Ιατρείο, 2 χρόνια κενό, 2 θέσεις

ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Α.Ι. ΤΗΛΟΥ, ΛΕΙΨΩΝ, ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ, Πολλά χρόνια κενά
ΘΑΣΟΣ
Περιφερειακό Ιατρείο Λιμεναρίων Θάσου κενό 1,5 χρόνο (1 θέση)

ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ

Α.Ι. Πετρωτών
Α.Ι.Ορμενίου, Δήμος Δικαίου, Αγροτικά Ιατρεία, 2 χρόνια κενά


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Στουρνάρας δεν δίνει στοιχεία για τα δάνεια στους καναλάρχες


Νέο «όχι» στην χορήγηση στοιχείων για τα δάνεια σε καναλάρχες και media λέει η Τράπεζα της Ελλάδας, επικαλούμενη το υπηρεσιακό και επαγγελματικό απόρρητο. Την αρνητική απάντηση της κεντρικής Τράπεζας μεταβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Στην απάντησή του ο Γάνης Βαρουφάκης αναφέρει ότι «στις προθέσεις του υπουργείου Οικονομικών και της κυβέρνησης είναι η επεξεργασία και διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου θεσμικού πλαισίου, το οποίο θα περιορίζει τη χορήγηση δανείων προς τα πολιτικά κόμματα και τα ΜΜΕ, και που με αναδρομική ισχύ, θα ενισχύσει τη διαφάνεια καθιστώντας αποτελεσματική την αντιμετώπιση φαινομένων διαφθοράς».

Προσθέτει, όμως, ότι σύμφωνα με έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδας, «τα στοιχεία που τυχόν περιέρχονται σε γνώση των στελεχών της κατά την άσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων και αφορούν χορηγήσεις προς συγκεκριμένα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, καλύπτονται από τις διατάξεις περί υπηρεσιακού-επαγγελματικού απορρήτου, όπως αυτές προβλέπονται στο Ν. 4261.2014, κατ΄ εφαρμογή της Οδηγίας 2006/48/ΕΕ, και συνεπώς δεν είναι δυνατή η γνωστοποίησή τους υπό την επιφύλαξη των ρητώς προβλεπομένων εξαιρέσεων».

Στο ίδιο έγγραφο σημειώνεται πως ο ρόλος της Τράπεζας της Ελλάδος συνίσταται στη διασφάλιση ότι το εκάστοτε εποπτευόμενο πιστωτικό ίδρυμα διαθέτει κατάλληλες εσωτερικές διαδικασίες και επαρκή κεφάλαια για να αναγνωρίζει, να εκτιμά και να διαχειρίζεται τους κινδύνους που απορρέουν από την πιστωτική του πολιτική, ώστε να διασφαλίζεται διαρκώς η κάλυψη των σχετικών κεφαλαιακών απαιτήσεων ως ο Ν. 4261/2014 ορίζει.

Η ΤτΕ δεν εξετάζει τη χορήγηση επιμέρους πιστοδοτήσεων και τη ροή δανειακών κεφαλαίων, ούτε καθορίζει τη διάθεση ανάληψης κινδύνου από κάθε εποπτευόμενο ίδρυμα, αναφέρει επίσης στο έγγραφό της η κεντρική τράπεζα.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Καλά κάνουν!..

     Από το 1974 μέχρι τον Ιανουάριο που μας πέρασε, με εξαίρεση την ολιγόμηνη και χωρίς ουσία εκείνη συγκυριακή συγκυβέρνηση Τζαννετάκη και την αμέσως επόμενη ''Οικουμενική'' Ζολώτα,
..δύο μόνον κόμματα μονοπώλησαν την εξουσία.

Αυτά τα δύο κόμματα με τις μεταλλάξεις τους και τις μεταμφιέσεις τους κατέστρεψαν την Ελλάδα, και είναι απολύτως υπεύθυνα για την σημερινή χρεοκοπία.
Χρεοκοπία βεβαίως όχι μόνον οικονομική, αλλά και χρεοκοπία θεσμών, χρεοκοπία ηθική, κοινωνική και πολιτισμική.

Για το συντελεσμένο αυτό έγκλημα, και με το θύμα κράτος-κοινωνία να βρίσκεται ακόμη άταφο, και να σαπίζει σε δημόσια παγκόσμια θέα,
..ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΑΚΟΜΑ!
..κανείς δεν έχει στηθεί (κυριολεκτικά) στον τοίχο, ούτε έχει πάει φυλακή

..ούτε έχει ήδη στηθεί δικαστήριο, ούτε καν ανάκριση!

Με όλο τους λοιπόν το δίκιο και το περίσσιο θράσος που έτσι κι αλλοιώς κάθε εγκληματίας κοινός ή πολιτικός διαθέτει,
..οι αγύρτες αυτοί πολιτικοί των δύο κομμάτων καθώς και οι επίγονοί τους, και οι απόγονοί τους,
..βοηθούμενοι από το μαφιόζικο σύστημα διαπλοκής που έστησαν, και που απετέλεσε το εργαλείο του φόνου,
..ουρλιάζουν, βωμολοχούν, απειλούν,
..και ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΩΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ,
..βρίζουν και τρομοκρατούν τον λαό που τους εξέλεξε,
..και τους ζητούν εξηγήσεις γιατί μέσα σε τέσσερεις μήνες δεν ζωντάνεψαν το πτώμα που εκείνοι άφησαν πίσω τους.
Λες και μπορούν να γίνουν θαύματα, ή λες και ότι ενδιαφέρονται στ' αλήθεια για την ανάνηψη του κράτους και της κοινωνίας.

Καλά κάνουν!
Αφού τους έχουμε επιτρέψει να κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι και θρασύτατοι, καλά κάνουν!
Αφού ακόμη στήνουμε αυτί ν' ακούσουμε τα στόματά τους να ξερνάνε απειλές και κατάρες στον ελληνικό λαό επειδή διάλεξε την κυβέρνηση που διάλεξε, καλά κάνουν!
Αφού τους έχουμε αφήσει να συμπλέουν ατιμώρητα με τους εχθρούς και επίδοξους κυρίαρχους της χώρας, χωρίς να στήσουμε με συνοπτικές διαδικασίες Ειδικό Δικαστήριο, καλά κάνουν!
Αφού υπέγραψαν με τα χέρια τους δάνεια και συμβάσεις επαίσχυντες που αλυσόδεσαν την χώρα,
..και αφού στην συνέχεια υπέγραψαν θανατικά συμβόλαια-μνημόνια, και υπαγωγή (άκουσον-άκουσον!) της χώρας σε ξένα Δίκαια,
..και αφού με αυτά τα ίδια χέρια ακόμη μας κουνούν το δάχτυλο, καλά κάνουν!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ!
Όσο δεν είμαστε στα πεζοδρόμια να διαδηλώνουμε και να απαιτούμε την τιμωρία των απατεώνων και αγυρτών που κυβέρνησαν ως τώρα, και είμαστε κολλημένοι στις τηλεοράσεις ν' ακούμε κάθε τους δήλωση, είμαστε άξιοι της μοίρας μας!

Το είπαμε από την αρχή τούτης της συγκυβέρνησης:
Η κυβέρνηση θα είναι πολύ ευάλωτη και ανίσχυρη όσο θα μάχεται μόνη της χωρίς την έμπρακτη και δεδηλωμένη βοήθεια του λαού που την έφερε στην εξουσία.
Θα είναι επιρρεπής και εκτεθειμένη σε λάθη.
Ο λαός θα πρέπει να κρατήσει τα ίσα μέχρι να μπεί το νερό στ' αυλάκι.
Και όχι να κάθεται σαν χάνος να αξιολογεί εξ ίσου τις δηλώσεις της κυβέρνησης,
..με αυτές της εταιρείας ''Δολοφόνοι Ελλάδας Ε.Π.Ε.: η Αντιπολίτευση''!

Τόσο απλό,
..αλλά και τόσο δύσκολο συγχρόνως για έναν λαό που όπως φαίνεται,
..τα περιμένει όλα έτοιμα!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ο Γιώργος Πατούλης στηρίζει την εθνική προσπάθεια διαπραγμάτευσης


Τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ αποκλειστικά στην κάμερα του Kontra

Την εθνική προσπάθεια διαπραγμάτευσης στηρίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, όπως δήλωσε αποκλειστικά στο Κontra.

Ο Γιώργος Πατούλης είπε ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει την εθνική προσπάθεια διαπραγμάτευσης αλλά μόνο με την προϋπόθεση ότι η χώρα θα παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρώ. Επίσης, ελπίζει ότι η διαπραγμάτευση θα κλείσει σύντομα και η χώρα θα μπει σε αναπτυξιακή τροχιά».

Δείτε ολόκληρη τη δήλωση του Γιώργου Πατούλη στο Kontra:Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....