Διυλιστήριο: 03/05/18
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Ενέδρα των Τούρκων για να αιχμαλωτίσουν τους Έλληνες στρατιωτικούς Έβρο – Θέλουν να τους περάσουν από δίκη


Το Διυλιστήριο λέει : ''Ποιος πραγματικά πιστεύει σε μια χώρα όπου ''έφαγε'' 500.000 και πλέον δικούς τους (δικαστές, δημοσιογράφοι, στρατιωτικοί, εκπαιδευτικοί κτλ),  χαρακτηρίζοντάς τους ως γκιουλενιστές, ότι θα περάσουν από δικαίη δίκη δύο Έλληνες στρατιωτικοί ??? Αν ήταν να λήξει θα είχε γίνει το επόμενο 20λεπτο. Δυστυχώς για να γυρίσουν οι Έλληνες στρατιωτικοί στην χώρα μας τώρα πια χρειάζεται μια καταδρομική ... ''

- Το περιστατικό κρατήθηκε κρυφό για ώρες από την ελληνική πλευρά - Ο ανθυπολοχαγός και ο λοχίας που πιάστηκαν από τουρκική περίπολο - Βρέθηκαν σε λάθος σημείο λόγω κακοκαιρίας στην περιοχή του Έβρου - Περίεργη η στάση των Τούρκων καθώς το περιστατικό θα έπρεπε να θεωρείται “ρουτίνας”


Τουλάχιστον περίεργο χαρακτηρίζουν κάποιες πηγές το περιστατικό με τη σύλληψη δύο Ελλήνων στρατιωτικών από Τούρκους στον Έβρο. Το σημείο όπου βρέθηκαν και το γεγονός ότι η Άγκυρα “καθυστερεί” την επιστροφή τους παρά το γεγονός ότι το συμβάν θα έπρεπε να θεωρηθεί “ρουτίνας” δημιουργούν πολλά ερωτήματα για τις προθέσεις της Τουρκίας.

Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί, σύμφωνα με την ενημέρωση από το ΓΕΣ, συνελήφθησαν από τουρκική περίπολο έχοντας περάσει σε τουρκικό έδαφος κοντά στις Καστανιές, όπου τα σύνορα είναι χερσαία και σε περιοχή δασική.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι Έλληνες στρατιωτικοί έχασαν τον προσανατολισμό τους και πέρασαν σε τουρκικό έδαφος λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.

Οι Τούρκοι τους μετέφεραν στην Ανδριανούπολη όπου και κρατούνται μέχρι αυτή την ώρα.

Από το ΓΕΣ γίνεται λόγος για τυπική διαδικασία. Ωστόσο υπάρχει αρκετά μεγάλη χρονοτριβή από μέρους της Άγκυρας και αυτό δημιουργεί ερωτήματα.

Ερωτήματα προκαλεί και το γεγονός ότι η είδηση δόθηκε στη δημοσιότητα με αρκετή καθυστέρηση από την ελληνική πλευρά.

Παράλληλα άνθρωποι που γνωρίζουν καλά την περιοχή, αναφέρουν πως στο σημείο όπου φέρεται πως εντοπίστηκαν οι Έλληνες στρατιωτικοί από τους Τούρκους δημιουργεί πολλά ερωτήματα. Είναι ένα σημείο με πυκνή βλάστηση όπου εύκολα κάποιος μπορεί να χάσει τον προσανατολισμό του και να αλλάξει… πλευρά ενώ παράλληλα παρέχει την τέλεια κάλυψη για όποιον θέλει να στήσει εκεί ενέδρα.

Το γεγονός ότι με εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες οι Έλληνες έπεσαν πάνω σε τουρκική περίπολο ίσως δεν είναι μια αθώα σύμπτωση. Μοιάζει περισσότερο, λένε έμπειροι στρατιωτικοί, με τουρκική ενέδρα με στόχο τη σύλληψη ελληνικής περιπόλου για τη δημιουργία έντασης.

Το γεγονός μάλιστα ότι οι Τούρκοι μοιάζουν να ακολουθούν κατά γράμμα το τυπικό και να επιθυμούν να δικάσουν τους στρατιωτικούς για παράνομη είσοδο ίσως ενισχύει τις υποψίες για “στημένη” υπόθεση.

Πηγή www.newsit.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Θαλασσοδάνεια» 100.000.000 € σε τραπεζικά στελέχη από τον Στουρνάρα



Σκάνδαλο διαρκείας! Μείζον ζήτημα για τον επιθεωρητή…κέρβερο της Τραπέζης της Ελλάδος «δεξί χέρι» του Γιάννη Στουρνάρα, που ανήκει στους ευεργετηθέντες

Απίθανα φαινόμενα συντεχνιακού τύπου ευνοιοκρατίας εξακολουθούν να συντηρούνται σε επιτελικά κλιμάκια του τραπεζικού κλάδου, την ώρα μάλιστα που εντείνονται οι πιέσεις των δανειστών για τη ρύθμιση «άρον άρον» των λεγόμενων «κόκκινων» δανείων με πλειστηριασμούς και άλλες επιθετικές μεθόδους.

Μυστηριωδώς λοιπόν στα «κόκκινα» δάνεια, τα περίφημα NPLs, δεν φαίνεται να υπάγονται αυτά ορισμένων ανώτερων τραπεζικών στελεχών. Σε αρκετές περιπτώσεις αυτά τα… ενδοϋπηρεσιακά δάνεια θεωρούνται ενήμερα και εξυπηρετούμενα, έστω και αν δεν έχει αποπληρωθεί ούτε ένα σεντ!

Τελευταίο και σοβαρότερο κρούσμα, η περίπτωση της Εθνικής Τράπεζας. Η υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας από το έγκυρο χρηματιστηριακό site Banking News προσλαμβάνει διαστάσεις σκανδάλου, αν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι μεταξύ αυτών των ευεργετηθέντων τραπεζικών στελεχών της Εθνικής είναι και ο σημερινός επιθεωρητής… κέρβερος της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργος Πάσχας.

Ο εξ απορρήτων δηλαδή του Γιάννη Στουρνάρα που ελέγχει -υποτίθεται- με διάτρητα πορίσματα φέιγ βολάν τυχόν παρατυπίες κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης διοικήσεων στις συστημικές τράπεζες! Με βασικότερο κανόνα ασφαλώς την αυστηρή απαγόρευση τέτοιου είδους χαριστικών (και παράνομων) ρυθμίσεων σε ανώτατα στελέχη. Ρυθμίσεις ρουσφετολογικές, οι οποίες θεωρούνται άλλωστε πλήρως ανάρμοστες και από τις ευρωπαϊκές εποπτικές Αρχές (European Banking Authority), στερώντας αυτόματα από τους εμπλεκομένους τα εχέγγυα καταλληλότητας (fit and proper) για τέτοιες θέσεις.

Στην περίπτωση της Εθνικής το σκάνδαλο διαρκείας αφορά μετοχοδάνεια ύψους 100.000.000 ευρώ (!), που δόθηκαν σε δεκάδες ανώτερα στελέχη, όπως και σε άλλες συστημικές τράπεζες, στην προ Μνημονίου περίοδo. Tα δάνεια αυτά δόθηκαν με εγγύηση (collaterals) την αξία των ίδιων των μετοχών, που την εποχή εκείνη ήταν σημαντική, αλλά σήμερα μετά τις διαδοχικές ανακεφαλαιοποιήσεις έχει στην κυριολεξία εξαϋλωθεί! Κάποια από τα στελέχη στη διάρκεια των επόμενων ετών αποπλήρωσαν τμήμα ή και το σύνολο (σπανιότερα…) των δανείων, ενώ αρκετά άλλα θεώρησαν τις μετοχές ένα είδος εταιρικού μπόνους και δεν έκριναν σκόπιμο να ασχοληθούν με τη δανειακή υποχρέωσή τους, όπως εκατομμύρια άλλοι Ελληνες που παίζουν κυνηγητό με τις τράπεζες.

Ανάμεσα στους… ξεχασιάρηδες και ο σημερινός ελεγκτής της ΤτΕ, που ακόμη και τότε ασκούσε καθήκοντα επιθεωρητή στην Εθνική Τράπεζα. Σύμφωνα με το banking news το ποσό που έλαβε ο κ. Πάσχας ξεπερνά τα 500.000 ευρώ σε ονομαστική αξία, ενώ σήμερα μαζί με τους τόκους και τις υπερημερίες προσεγγίζει το 1.000.000!

Ο κ. Πάσχας φέρεται ότι δεν έχει αποπληρώσει ούτε τμήμα του δανείου, το οποίο όμως ανεξήγητα χαρακτηρίζεται «ενήμερο». Μένει να διαπιστωθεί αν σε αυτούς περιλαμβάνονται και στελέχη της σημερινής διοίκησης, γεγονός που θα πρέπει να προκαλέσει την άμεση παραίτησή τους, καθώς η υπόθεση έχει και ποινικό σκέλος.

Οσο για τον περιβόητο ελεγκτή της ΤτΕ, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν κλήθηκε να συνεισφέρει σε υποθέσεις μείζονος δημόσιου συμφέροντος, όπως τα δάνεια των κομμάτων και των μέσων ενημέρωσης, η αποκάλυψη αυτή δημιουργεί προφανές ασυμβίβαστο σε σχέση με τον ρόλο του. Ταυτόχρονα όμως και πλείστα όσα ερωτήματα για το μέχρι τώρα εποπτικό έργο του. Αν είναι δυνατό να ελέγχει την ορθή πρακτική δανειοδοτήσεων αυτός που αφήνει απλήρωτο το δικό του!


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....