Διυλιστήριο: 10/27/13
ροη αναρτησεων

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Ταφικές ομοιότητες αρχαίων Θρακών και αρχαίων Κινέζων

 Κοντά στον τάφο του Κινέζου ηγεμόνα ενταφιάστηκαν τα άρματά του και οι ίπποι που τα έσερναν.
Παρατηρώντας ορισμένα από τα ταφικά έθιμα των αρχαίων Θρακών, σύμφωνα με τα αρχαιολογικά ευρήματα που ανακαλύφθηκαν σε περιοχές της αρχαίας Θράκης και συγκεκριμένα σε περιοχές της, που σήμερα καταλαμβάνει η Βουλγαρία,

 με τα αρχαιολογικά ευρήματα που, σχετικά πρόσφατα, ανακαλύφθηκαν στην Κίνα, μας προξενούν εντύπωση οι ομοιότητες της ταφικής ακολουθίας.

Αναφερόμαστε στην ταφική συνήθεια που ακολουθούνταν στην Αρχαία Θράκη, όπου κοντά στον τάφο του  ηγεμόνα ή  του ανώτατου άρχοντα, ενταφιάζονταν το άρμα ή τα άρματά του, μαζί με τους ίππους που τα έσερναν, τα οποία ανήκαν σε αυτόν. 

Σχετική αναφορά για την αρχαία Θράκη κάνουμε στη σελίδα: http://www.mikres-ekdoseis.gr/2013/09/29-2013.html

Το ίδιο ταφικό έθιμο, ανακαλύφθηκε πρόσφατα σε αρχαίο κινεζικό τάφο.



Η ανακάλυψη έγινε στην κινεζική επαρχία Λουογιάνγκ. Αποκαλύφθηκαν απομεινάρια δώδεκα αλόγων και πέντε αρμάτων που ανήκαν σε άρχοντα της δυναστείας Ζοού, μια δυναστεία που κυριάρχησε στην περιοχή από το 770 μέχρι το 221 π.Χ.

 Οι Κινέζοι αρχαιολόγοι ομιλούν για ταφικό έθιμο των Κινέζων ηγετών κατά την περίοδο της αρχαιότητας.

Εμείς, που συνδέουμε αυτές τις ανακαλύψεις, εικάζουμε, βάσει των κοινών εθίμων,  ότι κατά την αρχαιότητα υπήρχε επικοινωνία και αλληλο-επιρροή μεταξύ λαών της Δύσης (αρχαία Θράκη) με τους λαούς της Ανατολής (αρχαία Κίνα).


www.diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Από το έπος στο αίσχος..

Aπό το έπος του 1940, στο αίσχος του 2013.

Και αν η έννοια  ''έπος'' είχε τότε μόνον έναν αποδέκτη, τον ελληνικό λαό,το ''αίσχος'' είναι διαχρονικό και έχειπερισσότερους του ενός εκφραστές..

Πρώτα από όλους, τους ''τσολάκογλου'' των κατοχικών κυβερνήσεων..
Ύστερα τους κάθε μορφήςδωσίλογους, μαυραγορίτες, προδότες, και λοιπούς συνεργάτες των κατακτητών..

Το ''αίσχος'' απευθύνεται επίσης και στους πολιτικούς που διέφυγαν τότε στο εξωτερικό και που όταν γύρισαν στην ελεύθερη πλέον Ελλάδα..
.. όχι μόνον αποτέλεσαν υποχείρια ξένων δυνάμεων..
.. όχι μόνον δεν κατάφεραν να αποφύγουν τον εμφύλιο πόλεμο, ίσα-ίσα τον εξέθρεψαν..
..αλλά το χειρότερο: άφησαν ατιμώρητους όλους εκείνους τους δωσίλογους και μαυραγορίτες, ΤΟΥΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΑΝ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, και στηριζόμενοι στον ανίερο πλούτο που εκείνοι απέκτησαν στην διάρκεια της κατοχής οικοδόμησαν μαζί τους, τους ''Νέους Παρθενώνες'' (!!!)  του εθνικού διχασμού, και διένειμαν την εξουσία και τον πλούτο μεταξύ τους μέχρι σήμερα..

..Σήμερα που οι απόγονοι (φυσικοί και πολιτικοί) εκείνων των πολιτικών, στηριζόμενοι στο ίδιο βρώμικο χρήμα των ίδιων μαυραγοριτών και δωσιλόγων (ή των απογόνων τους) εξακολουθούν να νέμονται την εξουσία και ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΠΕΙΘΗΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ, ΣΑΝ ΝΕΟΙ ''ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ'', ΑΛΛΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ!

Και για να είμαστε τίμιοι και ακριβοδίκαιοι, το ''αίσχος'' έχει αποδέκτη πιά και τον ίδιο τον σημερινό λαό, που αδρανής και αποχαυνωμένος, σαν νέος ραγιάς, λες και δεν πρόκειται για κείνον τον ίδιο λαό του '40, στέκει ΑΠΛΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ!

Ας ελπίσουμε σε μία αφύπνιση του λαού αυτού, που θα οδηγήσει σε μία ανάλογη αντίδρασηεκείνης της 28ης Οκτωβρίου του 2011, αντίδραση που προκάλεσε την πτώση του ανδρείκελου τότε πρωθυπουργού..
..και που θα βροντοφωνάξει το νέο ΟΧΙ στα μούτρα των σημερινών κυβερνητικών ανδρείκελων, συνεργατών του οικονομικού κατακτητή!

Για να φύγει το ''αίσχος'' απ΄τις πλάτες του λαού και να παραμείνει εκεί που πραγματικά ανήκει:
Στους νέους, αλλά και διαχρονικούς ''γερμανοτσολιάδες''..
www.diulistirio.blgspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

28 Οκτωβρίου 2011.....

Παραμονή της μεγάλης μας εθνικής γιορτής, ας θυμηθούμε τι έγινε το 2011 στις παρελάσεις σχεδόν όλης της Ελλάδας και συντέλεσε στο να πέσει η κυβέρνηση των δοσίλογων.

Δυστυχώς ο διάβολος έχει πολλά ποδάρια και για μια φόρα ακόμα πέσαμε στην πλεκτάνη τους. Στην πλεκτάνη των στημένων εκλογών, που με την τρομοκρατία των ψευτοδιλημμάτων,με την παραπλάνηση των ψευτοϋποσχέσεων,με τα βρώμικα δεκανίκια τους(βλέπε Χρυσή Αυγή και όχι μόνο...) ώστε να διασπάσουν τον κόσμο σε όσα περισσότερα κομμάτια γίνεται,  και την βία (που όλοι τους την καταδικάζουν όταν προέρχεται από άλλους).Κατάφεραν να ξανά αποκτήσουν την εξουσία  και να συνεχίσουν το "Θεάρεστο" έργο τους.

"Όχι" είπε τότε το έθνος μας στον κατακτητή, που παρά την στρατιωτική και τεχνολογική του υπεροπλία, όχι μόνο αντιστάθηκε αλλά  και με την βοήθεια του Θεού (που πάντα όταν αγωνιζόμαστε για έναν ευγενή σκοπό είναι στο πλάι μας, αυτό δεν πρέπει πότε να το ξεχνάμε) κατάφερε να νικήσει.

Εύχομαι το "Όχι" του 1940 να μας εμπνεύσει και να μας συσπειρώσει ώστε να πούμε κι εμείς το δικό μας όχι στον κατακτητή έτσι ώστε  να γίνουμε γνήσιοι απόγονοι και συνεχιστές μιας ηρωικής παράδοσης των προγόνων μας.



www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έτσι οργανώνεται το "δίκτυο Τατούλη" στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Της Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου συνεδρίασε για να πάρει απόφαση για την επέκταση της σύμβασης της ΚΑΣΤΑΤ (εταιρείας του αδελφού του Πέτρου Τατούλη) για το έργο Γέφυρα ΚΟΥΜΠΙΛΑ – ΛΟΥΛΟΥΔΙ, που έπεσε πριν ενάμιση μήνα.

Η πρόεδρος της Οικ. Επιτροπής κ. Ντίνα Νικολάκου απουσίαζε ενώ δεν το συνηθίζει. Η απόφαση φυσικά και ήταν θετική -κατά πλειοψηφία- με μειοψηφήσαντα τον σύμβουλο της παράταξης Τατούλη κ. Ντάνο.

Πριν πάμε στην ανάλυση της διαπλοκής και των πλοκαμιών της, θα θυμίσουμε πως ο περιφερειάρχης είχε δηλώσει μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, στην επί τόπου αυτοψία του, πως θα οριζόταν επιτροπή πραγματογνωμόνων από τις αρμόδιες υπηρεσίες, η οποία και θα έβγαζε πόρισμα μετά από την έρευνα των αιτίων, για να αποδοθούν οι ευθύνες.
Αυτό δεν έγινε ποτέ!

Και σύμφωνα με την κειμένη νομοθεσία, δεν μπορεί να προωθηθεί τέτοιο θέμα σε συζήτηση και λήψη απόφασης χωρίς πραγματογνωμοσύνη (Νόμος 1418/1984 περί επεκτάσεων συμβάσεων έργων).

Συνέβη λοιπόν το εξής τραγελαφικό.
ΔΕΝ συστάθηκε επιτροπή.
ΔΕΝ έγινε πραγματογνωμοσύνη.
ΔΕΝ βγήκε πόρισμα για τον καταλογισμό ευθυνών και ανάδειξη υπευθύνων.
Αλλά... κλήθηκε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αίτημα της κατασκευάστριας εταιρείας!

Στην Οικονομική Επιτροπή προσκομίστηκε εισήγηση του Προϊσταμένου του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων-δομών - Περιβάλλοντος, κ. ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΝΑΚΟΥ και του προϊσταμένου της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, κ. ΣΚΟΥΡΑ, στην οποία τόνιζαν πως, εάν υπάρξει αναθεώρηση του έργου, θα είναι με επιβάρυνση των αναδόχων!

Ο Διευθυντής τεχνικών έργων Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. ΚΩΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Γ. εισηγήθηκε αντίθετα προς τους προηγούμενους, την δίμηνη παράταση του έργου, χωρίς υπαιτιότητα της κατασκευάστριας εταιρείας! Και... ζήτησαν συμπληρωματική πίστωση 1.400.000 ευρώ!!!

Άπαντες οι προαναφερθέντες έχουν παραβιάσει το Νόμο 1418/1984, όπου ορίζονται με κάθε λεπτομέρεια οι διαδικασίες των παρατάσεων και επεκτάσεων των συμβάσεων δημοσίων έργων.
Η νόμιμη διαδικασία προβλέπει την σύσταση 3-5μελούς Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων από τον κ. Κωστόγιαννη Γ. και μετά το πόρισμα της επιτροπής ακολουθούν οι αποφάσεις για παράταση ή όχι , αλλά κυρίως αποφασίζεται η υπαιτιότητα της ζημιάς και η ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΡΗΤΡΑ του αναδόχου. Κάτι που με πολύ προκλητικό τρόπο εδώ το απέφυγαν κι έβγαλαν "λάδι" τον αδελφό του ….αδελφού Πέτρου.

Οι εισηγήσεις και του κ. Παπαϊωάννου και του κ. Σκούρα, είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας, διότι αποφεύγουν να αποδώσουν ευθύνες. Ή έχει ευθύνη η κατασκευάστρια εταιρεία του έργου, για τη ζημιά, οπότε επιβάλλεται η ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΡΗΤΡΑ, ή δεν έχει. Αυτοί ανέφεραν την πιθανότητα αναθεώρησης ως στοιχείο πιθανής υπαιτιότητας και ρήτρας!

Για να δούμε όμως πώς γίνονται όλες αυτές οι ...ντρίμπλες, πρέπει να κατανοήσουμε την εσωτερική πλεκτάνη που έχει υφάνει ο κυρ Πέτρος και τυλίγει όλες τις υποθέσεις και τις επεξεργάζεται, προς όφελος των δικών του εργολάβων.

Λοιπόν...
Στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι, όπως προείπαμε, ο κ. Κωστόγιαννης Γ. για τον οποίο εκκρεμεί στην Εισαγγελία Σπάρτης ποινικό δικαστήριο, μετά από απόδοση δόλου από τον κ. Ρακιντζή, για τον Περιφερειακό δρόμο Σπάρτης ΣΚΟΥΡΑ –ΠΥΡΙ που δεν κατασκευάστηκε ποτέ, ενώ εκταμιεύθηκαν ΟΛΑ τα χρήματα του προϋπολογισμού του έργου…

Στο Τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων-δομών - Περιβάλλοντος, προϊστάμενος είναι ο κ. ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΝΑΚΟΣ -επομένως υφιστάμενος του Κωστόγιαννη.
Με απόφαση Τατούλη έχει οριστεί, από την αρχή της θητείας του, ο ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ Ν. ως Αναπληρωτής Διευθυντής Περιφέρειας Πελοποννήσου...
Δηλαδή... προϊστάμενος του προϊσταμένου του Κωστόγιαννη, αλλά και ...του εαυτού του!

Αυτό ερμηνεύεται ως εξής στην περίπτωσή μας :
Ο ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, θα συντάξει ΑΠΕ και συμπληρωματική πίστωση του έργου ως προϊστάμενος τμήματος.
Θα την στείλει στον ….προϊστάμενό του, Διευθυντή Τεχνικών Έργων, κ. ΚΩΣΤΟΓΙΑΝΝΗ.
Ο ΚΩΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ θα την στείλει στον Προϊστάμενο της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, κ. ΣΚΟΥΡΑ, και θα πάρει προέγκριση.
Ο ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ θα φέρει το ΠΡΟΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ (ΑΠΕ και συμπληρωματική πίστωση) στο Τεχνικό Περιφερειακό Συμβούλιο, που είναι και το αρμόδιο όργανο, να αποφασίσει για την έγκριση της πίστωσης. 

ΠΡΟΣΟΧΗ όμως:
Πρόεδρος ΤΟΥ Τεχνικού Περιφερειακού Συμβουλίου είναι ο ...ίδιος ο κ. ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΝΑΚΟΣ, που θα πάρει απόφαση για την δική του εισήγηση, άρα ...Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει!!!
Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ έχει ορίσει, με απόφασή του, τον ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΝΑΚΟ, ως Πρόεδρο του Τ.Π.Σ.
Οπότε το μπλοκάρισμα είναι βέβαιο σε κάθε περίπτωση.

Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΦΑΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΖΗΤΗΜΑ.

Για τον Υπουργό Εσωτερικών δεν λέμε κουβέντα, αφού ήταν ...πρώτη μούρη στη φιέστα του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου Cοsta Navarino στην Πύλο, που ...άρμεξε από τα ΕΣΠΑ 150 χιλιάδες ευρώ, υπέρ της αγίας οικογένειας των αρπακτικών του Πέτρου.

Κίνηση Ελευθέρων Αρκάδων

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....